Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong: ‘De redder van het Nederlandse voetbal? Dat is overdreven’

Laatste update:

Ronald Koeman kan zaterdag een beroep doen op Frenkie de Jong. De middenvelder miste de wedstrijden tegen Fortuna Sittard, AZ en Bayern München vanwege een kuitblessure, maar is nu ‘zeker fit’. “Maar het is nooit lekker als je de laatste wedstrijden niet hebt kunnen spelen”, aldus De Jong.

“Tegen AZ had ik afgelopen zondag eventueel kunnen spelen, maar we besloten geen risico’s te nemen”, stelt de 21-jarige De Jong in een interview met de NOS. Hij speelde tot dusverre twee interlands: tegen Peru gaf hij een assist en in het duel met Frankrijk maakte het talent veel indruk.

De Jong krijgt mee dat er veel aandacht voor zijn persoon is, maar probeert zich er ook deels voor af te sluiten: “Talkshows volg ik niet meer. Vroeger wel, maar nu expres niet meer. Sommige dingen, daar ontkom je niet aan. Ik heb bijvoorbeeld apps, van Voetbalzone, en krijg soms dingen doorgestuurd van mensen.”

“Dan lees je weleens wat. Ik ben er zeker niet naar op zoek, maar het is ook niet zo dat ik niks lees. De redder van het Nederlandse voetbal? Dat is allemaal overdreven en is ook niet waar. Ik heb pas twee interlands gespeeld en ben niet eens volwaardig basisspeler.” In dienst van Ajax staat de teller voor De Jong inmiddels op vijftig duels.

Denk jij dat Frenkie de Jong zaterdag in de basis staat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frenkie nummer 10 zetten, naast Donny en Blind. Voorin zet je Kluivert, Bergwijn en Depay neer en je draait zo met de top 5 van de wereld mee.

9 oktober 2018 om 21:04

Frenkie is de missing link tussen aanval en verdediging die we jarenlang niet hadden. Sowieso snap ik je keuzes voor Donny en Kluivert niet. Lijkt een beetje ajax getint, maar ja op mijn middenveld staan Wijnaldum en Pröpper naast de Jong.

9 oktober 2018 om 23:24

Donny speelt erg goed in de CL, Blind heeft Uefa cup gewonnen en weet wat je moet doen om een prijs te winnen. Wijnaldum zou ook kunnen, maar Propper moet je zeker niet meer oproepen man. Dat kan echt niet.

10 oktober 2018 om 07:48

Propper is veel beter dan blind joh grapjas. Durft vooruit te voetballen, heel weinig balverlies en is een stuk feller geworden in de Bpl.

9 oktober 2018 om 21:04

Gelukkig ben jij de bondscoach niet

9 oktober 2018 om 21:13

Blind en Donny? Haha jij bent voor Ajax zeker? Elke andere opgeroepen middenvelder is beter dan Blind en we hebben ook nog Wijnaldum, die goed kan zijn als hij in zijn kracht wordt.

9 oktober 2018 om 22:08

Zou dan eerder Wijnaldum voor van de Beek doen en Pröpper eventueel voor Blind. Met Bergwijn en Depay heb je twee pijlsnelle powerhouses die een neusje voor de goal hebben. Misschien zelfs Bergwijn-Kluivert met Depay daar heel kort achter.

9 oktober 2018 om 22:08

Ik denk ook dat erodinho namen noemt die niet genoeg zijn voor de "de top 5 van de wereld", maar wat jij zegt is onzin. Blind is best goed op het middenveld en ik hoef geen argumenten te noemen want ik ben echt moe van de mensen die hem haten om de momentjes. Vorige wedstrijd nog tot man van de wedstrijd uitgeroepen man, dus waar heb je het over? Elke keer dat gejank over hem alsof al die coaches gewoon dom zijn dat ze hem opstellen.

9 oktober 2018 om 22:37

Top 5 van de wereld nog wel?

Ik zou zeer tevredden zijn als we ons eindelijk weer eens voor een eindtournooi zouden plaatsen.
Wat een misplaatste arrogantie ... Top 5 van de wereld ... phoe ...

9 oktober 2018 om 22:51

Vind het niet gek. Spelers die vast bij hen clubs met elkaar spelen doen het ook beter bij het nationale elftal. Ik zou dan ook voor tandems van clubs kiezen. En met een de Ligt-Blind-Frenkie-donny heb je al een sterke basis staan. Je zou ook voor een PSV basis kunnen gaan. Maar die laten vooral zien nationaal goed mee te kunnen.
Zie het Spanje van 08-12 of Duitsland. Voor mijn beweringen.

goede speler leuke ventje die De Jong. hij zal nooit zijn schoenen lopen in tegenstelling tot Depay en Kluivert. Ik gun hem daar ook heel veel succes met zijn carrière
Frenkie hou dit vast.

9 oktober 2018 om 21:19

Van jongens als hem, De Ligt en Bergwijn verwacht ik heel veel, onder andere omdat ze zowel beschikken over veel talent als een goede mentaliteit. Ze laten zich niet gek maken en plannen hun carriere rustig uit, zonder daarbij overhaaste beslissingen te maken gebaseerd op hun eigen hype en de meningen, aanbiedingen en beloftes van de buitenwereld.

Vind het vreemd dat hij meegaat bij Oranje, Na de afgelopen 3 wedstrijden geblesseerd te zijn geweest heb ik liever dat hij deze interlandperiode rust neemt en volledig herstelt.

9 oktober 2018 om 21:18

Snap je. Vind het onverantwoord en hoop dus ook dat hij niet speelt.

De Jong zal toch wel een basisplaats gaan veroveren in het Nederlands elftal. Denk dat de CV positie moeilijker gaat worden. Met van Dijk, de Vrij, de Ligt en Aké. Vooral de eerste drie horen gewoon allen te spelen.

9 oktober 2018 om 23:08

Waarom geen de ligt, de vrij en van dijk samen? (ake zit er ook tegenaan) Lopers als v aanholt en Dumfries op de back posities. Wijnaldum voor de meters, de jong voor de creativiteit, van Beek of Propper als 3e middenvelder. Bergwijn en Memphis voorin.

12 oktober 2018 om 21:18

En wie van de 3 schuift er door dan om druk te zetten?
Vind ze alle zuivere verdedigers. Denk het enige dat je kan, ze mee tegen 110% te geven en altijd 1 van de 3 voor de ander te wisselen. Aké kan nog aan de zijkant.

De berichtgeving over De Jong is gewoon niet fair meer naar die jongen toe. Hij kan eigenlijk alleen nog maar tegenvallen. Hij is net een jaar basisspeler in de eredivisie en de media heeft de lat voor hem nu al zo hoog gelegd, dat hij binnen een paar jaar basisspeler van Barcelona moet zijn om aan de verwachtingen te voldoen.

Marcel Meeuwis is wel een treffend voorbeeld van wat te hoge verwachtingen met een speler kunnen doen. Hij heeft op zich geen onaardige loopbaan gehad. Vijftien jaar betaald voetbal, jaartje Feyenoord, jaartje Bundesliga. Op zich helemaal niets mis mee. Maar omdat hij in de jeugd door iemand werd gebombardeerd tot "de Nieuwe Cruijff" lijkt het heel sneu dat hij uiteindelijk vooral voor VVV en Roda JC heeft gespeeld.

10 oktober 2018 om 07:54

Dit dus. De Jong is een aardige voetballer maar ik heb nog nooit zoveel hype rondom een Nederlandse speler gezien hier op voetbalzone. Vanwege die droogte snakken we naar nieuw succes maar dit gaat wel erg ver. Ik hoop dat De Jong en De Ligt niet onder deze druk of verwachtingspatronen bezwijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren