Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong benadrukt factoren in titelstrijd: ‘Media, Instagram, noem maar op’

Laatste update:

PSV bereidde zich in Qatar voor op de tweede seizoenshelft, waarin de Eindhovenaren Ajax hopen af te troeven in de strijd om het kampioenschap. Luuk de Jong werd met PSV al drie keer kampioen en is met zijn 28 jaar een van de meest ervaren spelers in de selectie. Hij weet dan ook wat er voor nodig is om de landstitel in de wacht te slepen en greep het trainingskamp in Doha aan om dat uit te leggen aan de jongere spelers in de selectie.

De Jong werd in zijn loopbaan viermaal kampioen en gaf op trainingskamp samen met Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix een korte 'cursus titelstrijd'. “In sommige meetings proberen wij wel duidelijk te maken wat het belang is om weer kampioen te worden. Wat voor gevoel dat geeft", legt de spits uit in De Telegraaf. "Alles wat erbij komt kijken, proberen we uit te leggen."

"Die besprekingen komen vooral uit onszelf, als spelers zijnde. Natuurlijk draagt de technische staf dan af en toe ook wat aan. Ik en andere jongens hebben dit vaker meegemaakt”, vervolgt de aanvaller. “We proberen de groep dan een beetje uit te leggen wat een titelrace inhoudt. Media, Instagram, noem maar op, alles gaat op een gegeven moment een rol spelen. Dat kan je onbewust uit je focus halen.”

PSV verloor in de Eredivisie dit seizoen pas eenmaal en heeft een voorsprong van twee punten op achtervolger Ajax. Ook de Amsterdammers leverden maar weinig punten in. “Dat wij zestien van de zeventien keer hebben gewonnen is vrij uniek. Er zullen zeker nog punten verspeeld gaan worden door ons en door Ajax. Maar hoeveel en wanneer, dat is de vraag."

Verwacht jij dat PSV dit seizoen kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Wat een gave titelstrijd wordt dit! 2 clubs écht hongerig naar de schaal. Psv omdat ze anders met lege handen staan en Ajax omdat ze met deze investeringen gewoon kampioen horen te worden.

14 januari 2019 om 12:03

Zolang je concurrent gewoon ongeveer een gelijkwaardige selectie heeft vind ik niet dat je perse kampioen moet worden. Ajax was vorig seizoen gewoon duidelijk minder dan PSV en is momenteel door de investeringen minstens op hetzelfde niveau. Zeker nu Ajax nog op 3 fronten actief is denk ik dat het vooral PSV is dat nu kampioen hoort te worden (ook gezien de voorsprong die ze al in handen hebben).

14 januari 2019 om 12:36

Diego ben ik niet met je eens. Psv werd gister als zwakste neer gezet. Ajax zou kampioen worden en psv moest blij zijn met de 3de plek. Dat psv uiteindelijk kampioen werd had meer te maken met het collectief maar als je naar kwaliteit kijkt dan weet iedereen dat ajax vorig seizoen een betere selectie had. Ben het wel met je eens dat psv het iets makkelijker heeft

14 januari 2019 om 12:38

Na de voorbereiding waarin Ajax niets won was de consensus hier toch echt dat Ajax 3e zou worden en PSV, en na Heracles thuis al helemaal. Lees de archieven er maar op na zou ik zeggen.

14 januari 2019 om 13:11

@diego
Als je met deze investeringen nog niet over de beste selectie beschikt, mag jezelf wel écht gaan afvragen of je wel de juiste spelers hebt gehaald. Ajax moet gewoon kampioen worden. Enige wat nu is, een gelukkige loting en goede wedstrijden van ajax hebben ertoe geleid dat (zeker terecht) door zijn gegaan in CL. Vlieg je de volgende ronde eruit tegen Real Madrid, moet je gewoon nog steeds kampioen worden.

14 januari 2019 om 13:27

"zolang je concurrent gewoon ongeveer een gelijkwaardige selectie heeft vind ik niet dat je perse kampioen moet worden."

Ajax heeft op papier echt wel een sterkere selectie. Kijk alleen al naar de aankopen:

Ajax:
Blind 16 miljoen
Neres 12 miljoen
Tadic 11,4 miljoen
Ziyech 11 miljoen
Magallan 9 miljoen
Bande 8,25 miljoen
Sinkgraven 6,5 miljoen
Labyad 6 miljoen
Kristensen 5,5 miljoen
Cassierra 5,5 miljoen
Tagliafico 4,5 miljoen
Schuurs 2,5 miljoen
Johnsen 2,4 miljoen
Katorski 2 miljoen

Psv
Romero 10 miljoen
Lozano 8 miljoen
Gutierrez 6 miljoen
De Jong 5,5 miljoen
Dumfries 5,5 miljoen
Angelino 5 miljoen
Pereiro 5 miljoen
Ramselaar 4,3 miljoen
Thomas 2,75 miljoen
Behich 1,5 miljoen

14 januari 2019 om 13:41

Alsof een aankoopbedrag gelijk is aan kwaliteit..

14 januari 2019 om 13:50

Zit toch wel een redelijk verband tussen de twee Lee?

14 januari 2019 om 13:52

Dat is wel hoe het normaal werkt. Voor een betere speler betaal je normaal gesproken meer dan voor een minder goede speler.

14 januari 2019 om 14:13

Hahaha, waarom zou je voor een mindere speler meer geld over hebben.... Omdat ie zo'n mooie vriendin heeft? Omdat ie toch zo'n aardige knul is.... Ga toch.

14 januari 2019 om 14:16

Diego Forlan

"zeker nu Ajax nog op 3 fronten actief is denk ik dat het vooral PSV is dat nu kampioen hoort te worden"

Die logica kan ik niet helemaal volgen. Hoezo hoort PSV juist kampioen te worden, omdat die nog maar op één front actief zijn eigenlijk? Wat is dat voor reden?

Is het gegeven dat Ajax al vier jaar helemaal niets wint niet een veel belangrijkere reden? PSV was drie keer in de laatste vier seizoenen kampioen, dus als PSV hetg dan een keertje niet word, is toch veel minder erg dan Ajax dat dus al vier jaar niets wint én ook nog eens keertje een groot vermogen heeft uitgegeven aan heel veel dure spelers??

De druk ligt hier gewoon bij Ajax. Vind het ook best geestig om te lezen dat sommige Ajaxfans zich, vreemd genoeg, al aan het indekken zijn met de stelling dat als Ajax straks door Real is uitgeschakeld (maar wel de groepsfase CL heeft overleefd) en in de beker ver komt, het seizoen toch als niet mislukt beschouwd moet worden zelfs als PSV kampioen zou worden. Nou, Ajax wordt toch wel kampioen, maar ik vind dit indekken toch wel opmerkelijk. Uiteraard moet Ajax kampioen worden dit jaar. Spreekt voor zichzelf. Dus die druk ligt bij Ajax.

14 januari 2019 om 14:17

Lee112

"alsof een aankoopbedrag gelijk is aan kwaliteit.."

Niet noodzakelijkerwijs nee, maar wat is je stelling dan? Dat Ajax niet een betere selectie heeft dan Psv? Seriously??

14 januari 2019 om 15:02

Ieder seizoen dat Ajax de titel niet wint is toch een mislukt competitiejaar? Zeker met de huidige selectie met de Golden Boy winnaar en een middenvelder waar alle topclubs om vechten aangevuld met al die andere toppers moet gewoon kampioen worden.

Daarnaast heeft Ajax de schaal al een tijdje niet gewonnen en PSV vorig jaar nog. Als Ajax dit jaar geen kampioen wordt, is het seizoen toch gewoon mislukt?

Of ze moeten de CL winnen natuurlijk.

14 januari 2019 om 12:37

Diego geeft het goed aan. Ajax is door de investeringen van flink minder dan PSV naar gelijkwaardig gegaan. Een titel is dus absoluut niet vanzelfsprekend.

14 januari 2019 om 12:52

Dan vind ik dat je niet objectief naar de selecties kijkt. Laten we beginnen bij de keepers, Onana vind ik duidelijk beter dan Zoet. Het centrale duo: De Ligt en Blind tegenover Schwaab en Viergever, dan vind ik dat Ajax een duidelijk beter centrum heeft. De backs: Mazraoui en Tagliafico tegenover Angeliño en Dumfries. Ik vind Dumfries wel beter dan Mazraoui en tagliafico en Angeliño kan je over twisten. Dan het middenveld: de Jong, Schöne en vd Beek. Dat vind ik ook een aantoonbaar beter middenveld dan Rosario, Hendrix en Guti. Rosario is min of meer toevallig boven komen drijven, Hendrix speelt niet het beste seizoen van zijn carrière en Guti is wel een toegevoegde waarde. Dan de voorhoede: Tadic, Dolberg, Ziyech tegenover de Jong, Bergwijn en Lozano. Daar kan je nog wel over twisten. Maar daarbij moet je wel vermelden dat Ajax ook nog Neres en Huntelaar op de bank heeft zitten. En over het algemeen heeft Ajax ook een bredere selectie met Malagan en bijv nog een Labyad. Dus om Ajax nu zo neer te zetten dat ze absoluut niet een betere selectie hebben, vind ik voorbarig en twijfelachtig.

14 januari 2019 om 13:50

Zonder teveel in te gaan op je vergelijking . Individueel gezien is de selectie van Ajax duidelijk sterker.
Alleen wordt het sterkste team kampioen en dat is lang niet altijd het team met de 11 beste voetballers.

Team van PSV was ook vorig jaar individueel minder, maar hebben het als team beter gedaan en daardoor terecht kampioen.

Heeft hij wel een punt. Kijken naar wat je in je focus houdt en wat je uit je focus kan halen uitschakelen (wat dat ook voor diegene kan zijn). Ben heel benieuwd naar de tweede seizoenshelft. Ik hoop dat beide ploegen elkaar naar ongekende hoogtes stuwen.

Ik lees wel dat ajax de betere selectie heeft als PSV dat klopt, maar PSV heeft net zoals ajax een selectie die van alle andere eredivisie ploegen zonder al te veel problemen kunnen winnen.

Stel ajax behaalt aan eind van het seizoen 91 punten en PSV 93 dan is PSV wel kampioen maar zou ik het seizoen van ajax niet als mislukt willen bestempelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren