Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap-basisspeler moet adviseren over toekomst FC Twente

Laatste update:

De licentiecommissie van de KNVB wil FC Twente laten degraderen en wacht nog op een advies van de Centrale Spelersraad, dat overigens niet bindend is. Pas na dit advies zal de straf officieel zijn. Opvallend is dat er een speler van De Graafschap, Robin Pröpper, in de CSR zit.

/

De Graafschap kan nog in de Eredivisie blijven, maar dan moet Twente wel plaatsmaken. Danny Hesp, voorzitter van de CSR, verwacht dat Pröpper zich neutraal op kan stellen: “Robin is een verstandige jongen. Ik ga ervan uit dat hij een objectieve mening kan geven”, zegt Hesp in gesprek met De Telegraaf.

Hesp verwacht dat de CSR deze week een advies zal kunnen geven. Er is inmiddels gesproken met zowel Twente als met de licentiecommissie. Twente wacht het besluit van de CSR overigens niet af en heeft reeds een kort geding aangespannen, die aanstaande vrijdag (10.00 uur) zal dienen bij de rechtbank in Utrecht. Indien de rechter een uitspraak doet wordt die snel daarna verwacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dat alles omdat de Knvb Twente niet durft te liquideren. Laf hoor, maak eens duidelijke keuzes Knvb, nu is het een zooitje met steeds meer ontevreden clubs.

24 mei 2016 om 07:23

Wat wil je dan? Kapot? Wees blij met deze middenweg anders kon je de club allang opdoeken. Nu zijn ze met een jaar weer terug in de eredivisie.

Maar wie zitten er allemaal in die raad? Is het van elke club een speler of is het een select groepje. Dat is wel belangrijk alleen is VZ weer eens niet compleet in zij berichtgeving.

24 mei 2016 om 07:48

Middenweg? Twente heeft zelf aangegeven dat het vrijwel zeker failliet gaat als ze degraderen. Wat is daar nou een middenweg aan?

24 mei 2016 om 08:00

De Centrale Spelersraad bestaat per 1 september 2015 uit: Mark Jan Fledderus (Heracles Almelo), Steef Nieuwendaal (RKC Waalwijk), Jordens Peters (Willem II), Willem Janssen (FC Utrecht), Jens van Son (Roda JC Kerkrade), Bram van Polen (PEC Zwolle), Arjan Swinkels (Roda JC Kerkrade), Benjamin van den Broek (Barrow AFC), Robin Pröpper (De Graafschap) en Matthew Steenvoorden (FC Dordrecht).

Voorzitter van de CSR is Danny Hesp; Ad Dieben is secretaris en ook Louis Everard en Ko Andriesen, maken als niet actieve spelers deel uit van de CSR.

24 mei 2016 om 08:27

Dat zeggen ze ja.. Dat zal wel meevallen. Er staat nog voldoende kapitaal op t veld dat verkocht kan worden.

24 mei 2016 om 08:33

Wat je zou willen is dat een KNVB die Twente verwijt zich niet aan afspraken te houden dit als 'voorbeeld' zelf wel doet, jij zult toch wel begrijpen dat spelers die in deze casus direct belanghebbende zijn bij de graafschap geen invloed kunnen hebben bij het advies

24 mei 2016 om 09:46

Dit is de straf wat de KNVB heeft uitgedeeld.
Terug zetten naar de JL
En 25.000.000,- boete.
Is dit een normale straf ??

24 mei 2016 om 09:51

Over het algemeen nobody's, maar wel jongens met verstand van zaken die zich er ook voor willen inzetten. Liever dat soort jongens dan domme jongens van grotere clubs.

24 mei 2016 om 10:05

idd

24 mei 2016 om 10:16

@azalmaar2
De club heeft een schuld van 52 miljoen euro, waarvan 20 miljoen wordt kwijtgescholden middels een crediteurenakkoord. Dat akkoord is gestoeld op inkomsten uit de Eredivisie. In de Jupiler league zullen veel minder inkomsten komen, wat maakt dat (een deel van) het crediteurenakkoord vervalt.

Waarom heeft Twente dan geen rekening gehouden met degradatie hoor ik vaak. Simpel: het was veilig in de eredivisie en degradatie was niet 1 van de straffen die de licentiecommissie kon uitdelen (dacht iedereen...)

Gevolg: Twente kan de schulden niet meer de baas en gaat failliet.

24 mei 2016 om 10:48

Nee, de straf die is uitgedeeld is het intrekken van de licentie. Een kleine beloning voor het werk is een nieuwe licentie.

24 mei 2016 om 10:49

Degredatie is dan ook niet de uitgedeelde straf

24 mei 2016 om 12:09

@raulduke
In de winterstop stonden ze 17e, destijds heb ik gelezen dat Twente daarom voor zowel de Eredivisie als de Jupiler League een begroting ging opstellen. Zodat ze er op voorbereid zouden zijn. Dan verbaast het me dat ze een crediteurenakkoord opstellen wat is gebaseerd op de inkomsten van de Eredivisie.

Vraag me af hoe groot de overlevingskans überhaupt is met een schuld van 52 miljoen. Stel ze mogen in de Eredivisie blijven, maar moeten alle goede spelers verkopen om de schuld gedeeltelijk in te lossen. De kans is dan goed aanwezig dat ze komend seizoen op sportieve gronden alsnog degraderen (zo ver zaten ze er dit seizoen ook niet vanaf). Gaan ze dan niet alsnog failliet? In dat geval is het uitstel van executie.

24 mei 2016 om 13:20

@runtelaar
Dat mag jou verbazen, maar het akkoord is wel degelijk pas zeer laat gesloten. Zelfs nadat 100% zeker was dat Twente niet zou degraderen. Waarschijnlijk zou er een andere variant gekozen zijn indien dit risico er nog was, als er dan überhaupt een akkoord was gekomen.

Wat je verder stelt is helemaal juist. Het is allemaal maar zeer de vraag of Twente op de lange termijn kan overleven. Het is hopen dat één van de jeugdspelers een explosieve groei doormaakt of dat er een andere financiële meevaller komt. Overigens blijft er wel een redelijke begroting staan mocht Twente in de Eredivisie blijven, dus geld voor salaris is er nog. Met creatief huren en aannemen van transfervrije spelers kan er een redelijke selectie staan.

24 mei 2016 om 07:27

Twente heeft meerdere malen op diverse wijzen de KNVB voor de gek gehouden. Boete en opnieuw terug komen voor mij hoeven ze niet in de Eredivisie. Ben wel klaar met die soap daar.

24 mei 2016 om 07:36

Nog een boete erbij? Ze zitten in de financiële problemen en jij wilt een boete geven? Ze worden teruggeplaatst en raken hun belangrijke spelers kwijt. Vind ik al een straf opzich.

24 mei 2016 om 08:31

Idd laf, KNVB moest gewoon netjes aan de regels houden. 1. Officiële waarschuwing (heeft Twente gehad).2. Drie punten aftrek (heeft Twente ook gehad) en 3. Moet de Licentie ingetrokken worden (dat heeft de KNVB ook gedaan, maar ze hebben daarbij hun eigen regeltje bedacht om meteen weer een nieuwe licentie te geven) dus KNVB is medeschuldig, ze moesten gewoon de regels naleven, dan had je geen gezeik.

24 mei 2016 om 09:32

Geen eigen regeltje. T is gewoon t werk van de licentiecommissie.

weet iemand welke spelers er nog meer inzitten?

24 mei 2016 om 07:19

Bram van Polen

24 mei 2016 om 07:21

Willem jansen

24 mei 2016 om 07:26

De spelersraad bestaat per 1 september 2015 uit Heracles Almelo-aanvoerder Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo), oud-FC Twente-speler Willem Janssen (nu FC Utrecht), Steef Nieuwendaal (RKC Waalwijk), Jordens Peters (Willem II), Jens van Son (Roda JC Kerkrade), Bram van Polen (PEC Zwolle), Arjan Swinkels (Roda JC Kerkrade), Benjamin van den Broek (Telstar), Robin Pröpper (De Graafschap) en Matthew Steenvoorden (FC Dordrecht). De raad wordt voorgezeten door oud-profvoetballer Danny Hesp, die ook voorzitter is van de VVCS.

24 mei 2016 om 07:43

Bedankt!

24 mei 2016 om 07:29

http://www.vvcs.nl/stichting-csr

Zitten er spelers van twente in?

24 mei 2016 om 07:27

Nee, de spelersraad bestaat per 1 september 2015 uit Heracles Almelo-aanvoerder Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo), oud-FC Twente-speler Willem Janssen (nu FC Utrecht), Steef Nieuwendaal (RKC Waalwijk), Jordens Peters (Willem II), Jens van Son (Roda JC Kerkrade), Bram van Polen (PEC Zwolle), Arjan Swinkels (Roda JC Kerkrade), Benjamin van den Broek (Telstar), Robin Pröpper (De Graafschap) en Matthew Steenvoorden (FC Dordrecht). De raad wordt voorgezeten door oud-profvoetballer Danny Hesp, die ook voorzitter is van de VVCS.

24 mei 2016 om 07:27

Willem Janssen is ex Twente.

Je kan ook als kop gebruiken "Voormalig Twente-speler mag adviseren over toekomst FC Twente". Het is maar hoe je er in staat...

Overigens zullen ze wel adviseren om een lichtere straf te geven, voetballers onderling matsen elkaar graag buiten het veld. Het is altijd een beetje een geforceerd "kijk mij eens geen matennaaier zijn".

24 mei 2016 om 13:38

Of ze gaan de speler van De Graafschap steunen. Zo van : kijk mij eens geen csr-matennaaier zijn.
Maar wat jij zegt: het is maar hoe je erin staat.

Weet iemand trouwens op grond waarvan de Knvb Twente "zomaar" ene JL-licentie aan Twente heeft gegeven? Als geste? Of zijn er bepaalde citeria en is getoetst of Twente daar aan voldoet? In dat laatste geval lijkt me dat de Knvb niks te verwijten valt: Eredivisie-licentie ontnemen is al lange tijd een serieuze optie, en als dan direct daar achteraan een JL-licentie volgt lijkt me daar niks mis mee als voor Twente dezelfde procedure is gevolgd als voor de andere JL-clubs.

24 mei 2016 om 10:13

De cijfers zullen wel goed zijn anders krijg je geen licentie.
Het gekke is wel dat op basis van diezelfde cijfers de vorige licentie is afgepakt.
Dus wie het weet mag het zeggen.

24 mei 2016 om 13:03

Maar hoe kunnen de cijfers goed zijn als men roept dat ze in de jl faiiliet gaan.

24 mei 2016 om 11:46

Maar de KNVB heeft nooit een signaal gegeven dat ze Twente naar de jl terug konden zetten als Twente dat had geweten hadden ze daar rekening mee kunnen houden

Te gek voor woorden dat CSR hierover moet gaan stemmen
De knvb of licentie commissie komen hier mooi van af lijkt me
Het zelfde wat ik hoorde over Utrecht te gek voor woorden over dat ze geen Europese wedstrijden mogen spelen
Als Cas zo graag wilt blijven dan kan dat ook in de JP

Moet niet gekker worden iedereen die in de csr zit speelt bij een " mindere" club geen van die clubs willen Twente in de eredivisie behalve de jl clubs

Las ergens dat sinds de oprichting van het CSR ze nog nooit een uitspraak van de Knvb of de licentiecommissie ongedaan hebben weten te maken. Zie dat dus nu ook niet gebeuren, of de Knvb moet zelf al heel veel twijfels bij hun besluit hebben, waarmee ze dus eigenlijk hun eigen positie ondermijnen. Enige kans voor Twente ligt volgens mij bij het korte geding wat ze hebben aangespannen. Eigenlijk een heel trieste situatie allemaal. In mijn ogen zou het niet fair zijn als Twente in de Eredivisie zou blijven (er zijn clubs zwaarder gestraft, of harder laten vallen), maar een faillissement zou natuurlijk desastreus zijn voor de regio en de werkgelegenheid. Vind het toch opzienbarend dat een organisatie die er hoort te zijn voor de clubs er zo'n puinzooi van maakt. Als ze Twente echt failliet laten gaan beïnvloeden ze veel meer dan alleen maar één club, of zelfs één competitie.

Daarnaast is de timing van dit alles natuurlijk ook uiterst onprofessioneel gekozen door de Knvb. Door hun uitspraken over Twente creëren ze enorm veel onrust rond de playoffs rond degradatie en promotie. Er is geen enkele club die nu weet waar ze aan toe zijn. Cambuur waande zich nog even veilig, daarna voelde Willem II zich natuurlijk al helemaal veilig, en nu denkt de Graafschap ook weer dat het in de Eredivisie mag blijven. Als de licentiecommissie gewoon gewacht had met de uitspraak hadden ze ook een boel frustratie bij andere clubs voorkomen, maar ze weten zich bij de Knvb weer mooi boven de belangen van het voetbal te plaatsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren