Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB ‘beloont’ arbiter voor cruciale blunder met aanstelling voor duel Feyenoord

Laatste update:

De KNVB heeft maandagavond een hoogst opmerkelijk besluit medegedeeld. Scheidsrechter Pol van Boekel gaat zaterdagavond de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Feyenoord fluiten. De beslissing leidt tot woede bij supporters van de regerend landskampioen, daar Van Boekel als videoscheidsrechter afgelopen zondag tijdens het verloren duel met FC Twente (2-1) een cruciale rol speelde.

In de 69ste minuut in Enschede werd Feyenoord-spits Santiago Gimenez door Twente-aanvoerder Robin Pröpper volgens arbiter Dennis Higler op reglementaire wijze van scoren afgehouden. Ook de VAR van dienst, Van Boekel, besloot niet in te grijpen. Op het moment van het incident stond het nog 1-0 in De Grolsch Veste.

Volgens velen hadden de Rotterdammers een strafschop moeten krijgen, waardoor het elftal van Arne Slot de stand gelijk had kunnen trekken. Die penalty kwam er echter niet, waarna Ricky van Wolfswinkel Twente aan de andere kant naar 2-0 schoot. In de slotfase wist Lutsharel Geertruida er nog wel 2-1 van te maken, maar verder dan dat kwam Feyenoord niet.

Gimenez uitte zondagavond nog zijn woede over het moment via X. Via het platform reageerde de Mexicaan met twee verbaasde emoji’s op beelden uit de verloren wedstrijd in De Grolsch Veste. In het geciteerde X-bericht kwam ook de cruciale rol van Van Boekel aan het licht. “NO foul given. NO VAR checked.”

Feyenoord komt Van Boekel nu heel snel weer tegen, daar de 48-jarige scheidsrechter zaterdag de leiding heeft in Waalwijk. De Brabantse arbiter zal worden geassisteerd door Freek Vandeursen en Stefan de Groot. Jannick van der Laan is vierde man en Martin van den Kerkhof is de VAR van dienst.

Mikos Gouka
Journalist Mikos Gouka schreef maandag in een artikel voor het Algemeen Dagblad nog uitgebreid over het incident met Gimenez. “Zoals elke week zullen ze in Zeist de wedstrijden terugkijken en nabespreken. De kritiek op de karige extra speeltijd zal daar nauwelijks een item zijn. Zes minuten was zuinig, maar niet buitenproportioneel.”

“Wat wel nog voorbijkwam, was het moment in minuut 70”, aldus Gouka. “De overtreding van Robin Pröpper op Santiago Giménez bij de stand 1-0 was volgens de kenners in Zeist een zuivere penalty. Ook hier verdient Higler, die veel kritiek kreeg, toch enige clementie. Hij had geen duidelijk zicht op het moment in het vijfmetergebied van FC Twente. Dat had Pol van Boekel in Zeist wel, maar hij trok ten onrechte niet aan de bel en dus ging de bal niet op de stip.

Door het artikel van Gouka is op X onder Feyenoord-fans woede ontstaan over de aanstelling van Van Boekel. “De KNVB geeft het dus toe. Heb je niks aan, uiteraard, maar wel bewijs van de waanzin. Om het nog waanzinniger te maken: de man die onterecht niet ingreep, krijgt als beloning RKC-Feyenoord. KNVB: voor uw wekelijkse shitshow”, schrijft supporter Bob Dijkgraaf bij een screenshot van Gouka’s artikel.

Is dit een vreemd besluit van de KNVB?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahahaha wat een titel zeg. Zullen ze in Rotterdam vast helemaal wild van worden. Maar in de rest van Nederland vinden we het volgens mij allemaal niet zo onwijs schandalig hoor. RKC - Feyenoord lijkt me daarbij toch niet echt een ‘beloning’. Bovendien zit hij dan zelf niet als var, wat eerder een extra argument zou zijn om er dan wel blij mee te zijn.

30 oktober 2023 om 20:48

Zo gek was die beslissing ook helemaal niet. Echt zo'n typisch moment wat beide kanten op kan en alleen mensen met een gekleurde bril heel boos over worden.

30 oktober 2023 om 20:51

Of juist heel relaxed onder zijn ....

30 oktober 2023 om 20:52

Nou ik met mijn ‘Ajax bril’ op kon toch wel zien dat hij een flinke trap op zijn enkel kreeg in de 16 meter en dat Twente daar niet mocht klagen. Dan sta je met 10 tegen 11 op 1-1 met een flink deel van de wedstrijd nog te gaan.

30 oktober 2023 om 20:56

Sitostick, ik ken je nog niet zo goed hier, ben jij een internettroll? Juist als je je bril afzet van welke kleur dan ook:
Gimenez speelt de bal, proper speelt alleen en vrij hard ook nog, de man. 100% penalty.
In welke wereld is dit een 50/50 geval?

30 oktober 2023 om 21:15

Die Propper is sowieso een irritant ventje. Mag heel de wedstrijd zijn streken uithalen en loopt maar te lachen. Wat een kwal is dat

30 oktober 2023 om 21:37

Volgens mij zijn de meeste Feyenoord supporters heel reëel dat Feyenoord weinig verdiende zondag, maar dit was toch gewoon een misser van de arbitrage? Het had een penalty en rood voor Pröpper moeten zijn en het was echt wel wat meer dan een 50-50 gevalletje. Daarmee zouden we natuurlijk onwijs gezwijnd hebben, want het was helemaal geen grote kans ofzo en op eigen kracht gingen we het niet redden, maar overtreding is overtreding. Hij schopt hem gewoon vol op de benen.

30 oktober 2023 om 21:40

Als mede Feyenoordfan helemaal mee eens. Het erge is, dan win je die wedstrijd ook nog.

30 oktober 2023 om 23:32

Knap dat je weet hoe de wedstrijd verloopt als de penalty wel wordt gegeven. Feyenoord heeft echt heel weinig afgedwongen afgelopen zondag.

30 oktober 2023 om 23:50

Er van uitgaande dat je uit de penal 1-1 maakt en Twente met 10 man verder moet schat ik de kans hoger dan 60% dat Feyenoord die wedstrijd dan gewonnen had. Twente iig niet

31 oktober 2023 om 00:16

Ik had je misschien wel moeten kennen, want je bent op exact dezelfde dag geboren als ik :'

31 oktober 2023 om 00:24

Dat is een bug, je ziet dezelfde datum bij iedereen

31 oktober 2023 om 09:25

Wat een onzin. Die penalty zat er nog niet in en Feyenoord heeft geen moment aanspraak gemaakt op een overwinning. Wat een zieligheid lees ik hier nog steeds overal na een verloren potje. Steek de hand gewoon in eigen boezem, Twente heeft Feyenoord afgetroefd afgelopen zondag.

31 oktober 2023 om 09:46

Goedemorgen, @redisthecolour bakkie azijn gehad?
Twente heeft goed gespeeld en terecht gewonnen.

Echter, Twente heeft de kansen ook niet aaneengeregen. Dus als je bij een stand van 1-0 een penalty krijgt en tegen 10 man verder moet heb je grote kans om een zeer slechte wedstrijd alsnog te winnen.
2e jaar op rij dat er een arbitrale blunder plaatsvind in de Grolsch Veste wanneer Feyenoord er speelt. Hetgeen je gewoon punten kost.

Wat is er zielig aan om te concluderen dat de scheids net zo slecht was als Feyenoord?

31 oktober 2023 om 12:38

Timber gaf in de 8 min. een elleboogstoot in het gezicht van Sampsted maar daar lees je hier niks over.
Dat was duidelijk rood , maar de media is altijd pro Feyenoord en daarom hebben vele Twente supporters de pest aan Feyenoord. Alles wordt door de Feyenoord en AD bril bezien.

30 oktober 2023 om 20:52

De rest van Nederland maakt zich alleen druk als er in de kuip een discutabele penalty valt in
het voordeel van Feyenoord. Dan schreeuwt iedereen moord en brand. Dit is de derde keer in de
laatste 10 jaar dat je ongekend word genaaid in Enschede, maar voor heel veel mensen bestaat
alleen kuipvrees.

30 oktober 2023 om 21:01

Als een bal weg is en je onderuit wordt gehaald, hoe noem je dat dan volgens jou? Daar worden we niet helemaal wild van. Maar wij zijn wel de benadeelde partij.

Het is toch raar dat een scheids die je de ene week benadeelt als VAR, de volgende wedstrijd mag fluiten?

30 oktober 2023 om 21:13

En ook voor RKC is het niet handig. Zo’n lichtgewicht legt hem nu natuurlijk sneller op de stip omdat hij tegen Twente, Feyenoord benadeelt door een penalty niet te geven.

31 oktober 2023 om 12:43

Ook Twente spelers werden door o.a. Tukker Mats Wieffer tegen de grond gelopen om de aanval eruit te halen.
Ook lieve jonge Stengs liet zich gelden en Feyenoord maakte teveel overtredingen.
Jammer dat ze in Rotterdam en de Rotterdamse media hele slechte verliezers zijn.

31 oktober 2023 om 16:56

Slechte verliezers zijn is nogal een goede eigenschap voor winnaars.

Als Twente ook goede argumenten heeft waarom zij benadeeld zijn, moeten ze dat vooral aangeven. Ik verwijt Twente ook niet dat ze doen wat ze doen. Maar wel de scheids en var dat zij hun werk niet goed uitvoeren.

We hebben nu 2 jaar op rij in Enschede punten minder punten overgehouden door onbegrijpelijke scheidsrechtersbeslissingen.

30 oktober 2023 om 21:21

Ik snap inderdaad dat je het niet zo onwijs schandalig vindt. Maar het is ontegenzeggelijk een 100% strafschop die zeer makkelijk is weggewuifd. Bovendien op een cruciaal moment bij een 1-0 stand. Krankzinnig.

30 oktober 2023 om 21:26

Het moment op zich ben ik het wel mee eens. Hoewel het moment al voorbij was, was het wel een overtreding. Dan is een penalty wel zwaar, maargoed het was wel in de 16. Dus op basis van de regels ben ik het daar wel mee eens. Maar dat gebeurt met enige regelmaat en gebeurt ook elke scheidsrechter. Vind vooral dat het veel te groot uitgemeten wordt door de Feyenoord-supporters. Alsof dit ze de wedstrijd heeft gekost.

30 oktober 2023 om 21:59

Een 1-1 stand tegen 10 man, dat is wel een essentiële misser wat zeker de wedstrijd heeft gekost

30 oktober 2023 om 22:42

@arsenal890: 10 man is grote onzin. Dit zou noooooit in geen enkel sterrenstelsel een rode kaart zijn.

30 oktober 2023 om 22:54

Proper had al geel, dus opgeteld rood?

30 oktober 2023 om 22:57

Dat is het mooie bij sommige Feyenoorders: hoe meer ze het over iets hebben, hoe grootser of dramatischer het wordt. Volgende week mag Gimenez blij zijn nadat hij nog leeft na de aanslag van Pröpper.
Wel leuk leedvermaak :D

30 oktober 2023 om 23:34

Achja dan hadden ze op 6 puntjes achterstand van PSV gestaan.

31 oktober 2023 om 00:56

Leuk leedvermaak ja. Ik vind het vooral bijzonder dat zoveel Twente supporters niet eerlijk toegeven dat ze hier goed weg kwamen en ook al bij het andere moment waar Propper Santi naar de grond duwt.Om vervolgens te wijzen naar 1 onterechte gele kaart om aan te geven dat de scheids in totaal niet goed floot. (Dat weegt ineens even zwaar als een penalty en een potentie rode kaart)Maar vooral andere mensen verwijten dat ze een gekleurde bril op hebben.

31 oktober 2023 om 07:07

FR010FRDAM, dat zie ik als uiterst selectief lezen, want 99% van de supporters had ook een penalty verwacht. Higler stond inderdaad (aan beide kanten) maar wat te doen. Feyenoorders vinden alle scheidsrechterlijke dwalingen in de Kuip daarentegen weer uiterst normaal. Het gejank over dit ene moment is inmiddels echt leedvermaak aan het worden inderdaad.

31 oktober 2023 om 07:14

Ik ben benieuwd naar de scheidsrechterlijke dwalingen in de Kuip. Ik lees dat de afgelopen dagen wel vaker, maar vorig jaar hebben we juist aanwijsbaar punten verloren door fouten van de scheids en dit jaar kan ik me geen wedstrijd herinneren waar we duidelijk een voordeel hebben gehad.
Maar jij hebt vast voorbeelden

31 oktober 2023 om 08:37

Haha joh lekker laten lullen, ze hebben geen voorbeelden, want die zijn er niet. We hebben weinig voordeel van de VAR tot nu toe. Penaltys niet gegeven. Minimaal buitenspel, met blote oog niet te zien als grens die door de VAR wel gezien worden.

2 seizoenen op rij genaaid in Twente. Treurig eigenlijk.

31 oktober 2023 om 10:05

Kom op.. serieus?
Kijk naar hoe gemakkelijk er werd gestrooid vorig jaar met rode kaarten in de Kuip. Vraag NEC maar eens, vorig jaar 2x zelfs: tijdens de beker de rode kaart voor Sandler wat geel moest zijn (achteraf teruggedraaid), en het rood van Márquez was ook niet voor niets geseponeerd (doorgebroken speler?). Maar Hartman mocht ook daar lekker straffeloos inhakken op een tegenstander..

31 oktober 2023 om 11:10

Deze gekopieerd van andere website; Strafschoppen mee sinds Slot onze trainer is:
Ajax 16
Fortuna 13
PSV 12
AZ 11
Utrecht 10
Twente 9
NEC 9
Sparta 9
Feyenoord 8
RKC 8
Go Ahead 7
Heerenveen 6
Vitesse 5

Schoten op doel per wedstrijd in diezelfde periode:
PSV 7,8
Feyenoord 7,3
Ajax 7,0
AZ 5,6
Twente 5,1
Vitesse 5,0
Utrecht 4,8
NEC 4,7
Heerenveen 4,3
Go Ahead 4,2
Sparta 4,0
Fortuna 3,9
RKC 3,8

Ploegen die veel op doel schieten, zijn vaak in de aanval en krijgen meestal de meeste strafschoppen mee. Uitzondering: Feyenoord.

Ga weg joh met die paar anekdotische gevallen dat het ons een keer mee zit. Vorig seizoen minimaal 5 keer puntenverlies gehad door het soort overduidelijke scheidsrechtersdwalingen als die handsbal tegen Twente. We worden gewoon hard genaaid over het algemeen ten opzichte van andere topclubs en deze cijfers onderbouwen dat gevoel nog eens.

31 oktober 2023 om 11:49

Slechte voorbeelden.
NEC in fe beker heb je gelijk.
Verder ben je selectief: vorig jaar onterecht goals afgekeurd tegen Utrecht en NEC, die direct invloed op het resultaat hebben, Tegen Twente penalty ontnomen, Marquez had geen invloed op het resultaat, want penalty bleef staan. Hoekschop tegen psv waar de goal uit kwam had wel invloed.
Je kunt dus zeggen dat we eerder worden benadeeld.....

31 oktober 2023 om 17:41

Nou, ik als Feyenoord-fan kan hiervan dus echt niet slapen.... zo'n ramp he... neejoh het moet toch niks boeien wie er fluit zolang er maar fatsoenlijk gefloten word.

Mooi toch, kan die ons wat cadeautjes geven en zijn alle andere fans weer boos op em. Boeie. Oh wacht, daarom is dit best een domme aanstelling eigenlijk. Hopelijk leest Pol geen vz.

Als dit in de kuip was gebeurd dan was dit een 100% strafschop. Nu speelde Feyenoord uit en dan kan het "muntje" wel eens de andere kant op vallen. En door naar de volgende speelronde.

30 oktober 2023 om 20:58

Net als vorig seizoen toen proper een bal mocht weg volleyballen

30 oktober 2023 om 21:16

Of net als bijlow de bal in het veld gooide, terwijl twente niet gelijk kon ingooien en een lege goal had.

30 oktober 2023 om 21:17

Extreem onsportief maar daar kan een scheids toch niks aan doen?

30 oktober 2023 om 21:18

Daar kreeg Bijlow toch ook gewoon geel voor? Niet helemaal hetzelfde dus.

30 oktober 2023 om 21:21

Daar kreeg Bijlow toch een kaart voor? Volgens de regels. En Proper wordt dit jaar wederom gematst, alleen niet volgens de regels - beide keren was het een strafschop.

Ik vond Twente gisteren behoorlijk irritant, ook dat opstootje met Timber over een ingooi (die toch echt voor Feyenoord was). Als het werkt dan is het slim (net als Bijlow vorig jaar), daar geef ik Twente helemaal gelijk in. De scheids bepaalt tot hoever je mag gaan. Daar had Feyenoord maar beter mee moeten omgaan.

30 oktober 2023 om 21:21

Als je reageert, doe het dan goed. Dit is geen vergelijking. Man, man

30 oktober 2023 om 21:26

Zekers onsportief, maar ook neem je een grote kans weg bij je tegenstander.

30 oktober 2023 om 21:32

FCTwenteRSD: Is dat voorbeeld jouw tegenargument? Daar is Bijlow toch ook voor gestraft? Vorig jaar en dit jaar komt Twente gewoon goed weg met twee niet gegeven pingels. Maar probeer het nog een keer, maar dan met een iets sterker voorbeeld.

30 oktober 2023 om 21:32

Dat opstootje dat Timber begon bedoel je? Was op tv waarschijnlijk niet goed te zien dan, maar het was Timber die zo vervelend deed daar en de bal wilde afpakken, dus die vlieger gaat niet op. Verder is irritant altijd een wat vage omschrijving, als een team met strijd speelt, het randje opzoekt en wat tijd rekt roept heel de tegenpartij al dat het zo'n walgelijk en irritant team is, dat zo snel mogelijk moet degraderen. Afgelopen woensdag deed Feyenoord precies hetzelfde, wat volkomen logisch is maar geen haan die er naar kraait. Verder vond ik dit penalty moment minder duidelijk als die van vorig jaar, als Pröpper hem al raakt is dat uitermate licht geweest. Vervelende, en ook gelijk onduidelijkste daar van is dat als Higler hem wel geeft hij blijft staan, maar dat de var het ook niet terug draait als hij hem niet geeft. Zijn wel meer van zulke momenten geweest tijdens het var tijdperk, lukt ze toch niet om dat soepel te laten verlopen blijkbaar.

30 oktober 2023 om 21:50

Eh Woensdag speelde Feyenoord Lazio volledig van de mat in een redelijk sportieve wedstrijd. Das toch totaal geen vergelijkbare wedstrijd.

30 oktober 2023 om 22:00

dat Timber begon kan goed hoor, maar mijn punt was dat Twente de ingooi claimde terwijl het was een ingooi voor Feyenoord was (ik dacht 11e minuut of zo, trekbal vanaf rechts waarbij Unnerstall zich blesseerde). Er werden veel foute beslissingen genomen overigens. Het penaltymoment van Giminez werd een corner, hoe dan? Een penalty of achterbal.

Met irritant bedoel ik niet walgelijk - de scheids bepaalt de grens. Twente had groot gelijk met hun spel.

30 oktober 2023 om 22:01

12x geel die wedstrijd, dan word er op zijn minst op het randje gespeeld. En nee, dat het enkel en alleen aan de scheids lag is niet altijd een geldig excuus. Heb ik overigens niets op tegen, zondag en woensdag gezien dat je dat gewoon nodig hebt om te winnen van sterke tegenstanders. Van beide overwinningen en vooral instelling, passie en strijd genoten, alleen dan van zondag nog net iets meer dan woensdag. Vind dat we in Nederland soms wat door slaan in het afkraken van tegenstanders die iets meer het randje op zoeken, we praten jaren na dato nog steeds over Getafe bijvoorbeeld. Alle clubs spelen wel eens zo wedstrijd, en zo hoort het ook als je iets wil bereiken.

30 oktober 2023 om 22:14

De wedstrijd tegen Lazio was totaal niet op het randje en die scheids was echt volslagen van het padje af, daar was echt iedereen het mee eens. Echt in niets een vergelijkbare wedstrijd. Ik vond wat Twente deed overigens prima hoor totaal niet des Getafe's, gewoon vechtvoetbal, dat kan prima.

30 oktober 2023 om 22:23

Begreep van beide kanten dat getouwtrek niet zo, gebeurde terwijl Unnerstall nog serieus verzorgd werd dus dat leek een beetje een haantjesgevecht. Vond Higler aan beide kanten heel slecht fluiten, floot de wedstrijd ook behoorlijk kapot maar dat zijn we helaas wel gewend van hem. Probleem met de var is dat het altijd maar net is hoe de scheids fluit. Geeft Higler de penalty, blijft ie staan. Geeft hij hem niet, vinden ze het blijkbaar ook best. Mogen ze ook wel beter naar kijken, var en scheids werken op deze manier bepaald niet goed samen. Ben blij met de overwinning en vind hem ook wel terecht, maar dat Higler dramatisch floot ben ik het 100% eens. En ik denk dat als de var hem laat kijken, hij hem wel op de stip legt. Alleen lukt het in de voetballerij niet om scheids en var optimaal te laten samen werken, en lukt het Higler niet om er niet een Higler show van te maken. Behoorlijke aanfluiting die beste man.

30 oktober 2023 om 21:02

Ook buiten de Kuip is dit een 100% strafschop. Het enige probleem was dat hij niet gegeven werd. Dan is het toch gewoon gek dat degene die daarvoor verantwoordelijk is Feyenoord fluit volgende week?

30 oktober 2023 om 21:16

Dit is toch onzin Tijger-wit. Dat een scheids wellicht wordt beïnvloed door fanatiek thuispubliek ok, maar de VAR toch niet? Higler heeft een behoorlijke reputatie als het gaat om penalty's en Feyenoord. Afgelopen seizoen 5, allemaal tegen. Nu wil ik er nog in meegaan dat hij hier slecht zicht had op de situatie.

Maar dan heb je de VAR toch. Ik lees dat je soms mee en soms tegen hebt. Kijk even alle VAR momenten terug dit seizoen, een extreme balans in het nadeel van Feyenoord (al zaten er ook 2 heel bizarre momenten van Wieffer bij, tegen GAE onbedoeld hands hoewel de regel is aangepast dat hands altijd moet worden afgefloten als je er voordeel bij hebt, en tegen Atletico waarbij de buitenspel situatie werd opgeheven).

Feyenoord heeft het verlies tegen Twente aan zichzelf te wijten door zo slap de wedstrijd te beginnen. Maar ik hoop dat je nog een "muntje" hebt en dat aan Van Boekel kan geven.

Higler was aardig de weg kwijt....een aantal corners gegeven aan Feijenoord terwijl het achterballen waren...dit moment van de penalty had anders beoordeeld kunnen worden...de gele kaart van Pröpper was helemaal lachwekkend. Pröpper wacht totdat 2 Feijenoord spelers uit de 16 zijn om de bal te nemen en krijgt daardoor heel voor tijdrekken..dat is natuurlijk helemaal de omgekeerde wereld

30 oktober 2023 om 21:23

Die propper had allang niet meer op het veld mogen staan. En maar schoppen en dan maar lachen. Bah, bah

30 oktober 2023 om 21:38

Timber ook niet. Had volgens veel supporters in het stadion een rode kaart moeten krijgen voor een slaande beweging richting sampsted. Was jammer niet op tv te zien.

30 oktober 2023 om 21:46

En Ugalde ook niet.

31 oktober 2023 om 00:50

@fctwentersd, knap dat hij dat buiten het zicht van de camera's deed.....

Toch wel zorgwekkend dat niemand in het scheidsrechterkorps dit een forse fout vindt. Los van de clubvoorkeur krijgt Gimenez gewoon een schop en is het 100% een strafschop. Ik snap oprecht niet dat de VAR niet in greep.

Verder heeft Twente de wedstrijd terecht gewonnen hoor. Dus zie dit niet als excuus.

Lekker bijdehand dit wordt weer een gestaakte wedstrijd ivm spreekkoren aan het adres van de scheids.

Zou toch mooi zijn als we live de conversatie tussen VAR en scheids konden volgen (of terugluisteren), net zoals bij hockey en wat andere sporten. Dat zou best wel wat begrip kunnen opleveren.

De subjectiviteit bij de auteur van het artikel is wel helder. Wat een onzinnige invalshoek. Of gaan we dit consequent op deze manier doen?

Als de var het beeld ziet van een Propper die te laat komt en alleen Gimenez raakt, terwijl de bal al weg is maar nog niet uit, hoe kan je daar geen overtreding in zien? Het is een hele lelijke penalty om te geven omdat de bal naast zou gaan, maar dat is toch geen regel.

30 oktober 2023 om 22:59

Ach ja.. hoe kan je geel trekken voor tijd rekken terwijl de bal gewoon in het spel is. We kijken nergens meer van op bij Higler toch?

31 oktober 2023 om 07:37

Gaat mij niet om een wedstrijdje wie er meer benadeeld is, dat geloof ik wel. Het gebruik van de var blijf ik gewoon onbegrijpelijk vinden.

31 oktober 2023 om 09:47

Als de VAR dit soort momenten niet eens beoordeeld als penalty begin ik mij af te vragen, wat hebben we aan een VAR?

31 oktober 2023 om 09:59

Dat vraag ik me inderdaad soms ook af. Geen idee wat de beweegreden was om hier geen penalty voor te geven. In mijn ogen was het een penalty, maar Higler heeft achteraf niet beargumenteerd waarom er niet gefloten is.
Maar de VAR is er ook om bijv. foute beslissingen terug te draaien, zoals het onterecht fluiten voor buitenspel bij het tweede doelpunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren