Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De fans op de tribune zullen nog meer van Sanogo verwachten’

Laatste update:

Kenneth Perez wil de verwachtingen rondom Yaya Sanogo enigszins temperen. De aanvaller van Arsenal ondergaat volgens De Telegraaf donderdag een medische keuring bij Ajax, dat al tot een akkoord met de Londenaren over een huurovereenkomst kwam. De 22-jarige Fransman wordt de spits die komend seizoen met Arek Milik moet concurreren.

/

Met Sanogo heeft Ajax dus bijna weer een huurspeler van een buitenlandse topclub in de selectie. Dat is in het verleden geen groot succes geweest, zo geeft ook Perez aan. “Ik weet niet of het specifiek het geval is geweest bij Bojan Krkic of Isaac Cuenca, maar meestal zijn zulke spelers meer bezig met de club waar ze nog eigendom van zijn, dan met de club aan wie ze worden verhuurd”, zo geeft de oud-Ajacied in het Algemeen Dagblad aan.

Sanogo heeft bij Arsenal en Crystal Palace (op huurbasis) nog geen potten kunnen breken. Bij Ajax krijgt de Fransman bovendien te maken met een hoog én ander verwachtingspatroon.”Hij komt van een nog grotere club, van Arsenal, en dan verwachten de toeschouwers op de tribune er nóg meer van”, zo besluit de Deense oud-voetballer.

Ajax doet er goed aan om steevast bij Europese topclubs te huren

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

zal meevallen, heeft in 31 wedstrijden 2 doelpunten gescoord.
Gezien Clasie al werd afgemaakt omdat hij als VCM niet veel scoorde zal men ook niet veel verwachten van een spits welke in 31 wedstrijden 2 doelpunten maakt.

15 juli 2015 om 08:12

Waarom haalt Ajax hem dan als men er toch niet veel van verwacht?

15 juli 2015 om 08:13

En die als back-up komt. Echter heeft Perez wel volledig gelijk dat het mentale spelletje goed gespeeld moet worden. Die jongen moet zich willen bewijzen. Ontevreden zijn met weinig speelminuten. Zich in principe te goed voelen voor de Eredivisie. Dat alles moet wel goed behandeld worden om het een succes te laten worden.

En dan mag het ook weer niet te goed werken om Milik's ontwikkeling niet te dwarsbomen. Dus het kan een delicate zaak worden.

Daarnaast, Milik en Sanogo: aan elkaar gewaagd (jong, talentvol, sterke jongens) en simpelweg elkaar bestrijden. Goed voor beiden. Er zijn immers wedstrijden zat en met zijn tweeën moeten ze beide aan genoeg minuten kunnen komen en toch zullen ze beide 1ste spits willen zijn.

15 juli 2015 om 10:44

Ik heb gister wat beelden van Sanogo opgezocht en kan concluderen dat hij een totaal andere spits is dan Milik. Milik wil het liefst met het gezicht naar de goal voetballen, Sanogo is veel meer een aanspeelpunt. Hij is supersterk, wint veel duels en kan zelfs lange ballen controleren en vasthouden. Dat maakt me blij, want als het ergens aan schortte bij Ajax de laatste tijd, was het een spits die ballen vast kan houden. De middenvelders van Ajax kregen nooit de tijd om aan te sluiten. Iedere bal naar voor kwam linea recta weer terug. Gigantisch vermoeiend en funest voor de organisatie.

Ik blijf er dan ook bij dat Ajax geen scorende spits nodig heeft. Laat de vleugels en middenvelders maar scoren. Veel moeilijker te verdedigen.

15 juli 2015 om 10:51

Is helemaal waar. Zeker dat laatste. Toch zal het moeilijk zijn om Milik te passeren als hij 1) domweg goals maakt en 2) gekocht is ipv verhuurd.

15 juli 2015 om 11:07

Yes. Daarom is dat huren eigenlijk ook maar gek. Ik vind Milik een erg veelbelovende spits, begrijp me niet verkeerd, maar hij moet echt leren ballen vast te houden en duels te winnen. Hey, wat misschien een idee is: zet Milik neer als een rechtsbuiten die dichtbij de spits speelt. Zoals Suarez en Pantelic. Dan kan Sanogo het aanspeelpunt zijn en Milik doelgericht daaromheen. Is de rechterflank meteen mooi open voor een opkomende Bazoer, Tete of Van Rhijn.

15 juli 2015 om 08:29

Hahaha Clasie is CVM die hoort niet te scoren, Sanogo is een spits die hoort óf te scoren óf de bal vast te houden zodat de vleugels bij kunnen trekken, nu hoop ik voor Ajax dat hij 1 van de 2 is anders kunnen ze gerust zeggen dat het geen succesvolle huur periode was.

15 juli 2015 om 11:42

Maar hij doet ook veel andere belangrijke dingen. Heeft een rommelige periode achter de rug qua wel bij Arsenal blijven en niet bij Arsenal blijven, toen hij bij Arsenal was mocht hij dan weer wel spelen en dan weer op de bank. Voornamelijk korte inval beurten.
Na Arsenal ben ik hem een beetje uit het oog verloren, maar ik denk dat hij het bij Ajax wel goed gaat doen.

15 juli 2015 om 13:49

Waarom in godsnaam jubebato? Op Arsenal fora zegt 75% dat ie gaat floppen nij Ajax en 25% houdt vast aan zijn potentie wat er nog nooit is uitgekomen. Dus waarom nu ineens wel? En wijs aub niet naar guidetti of pelle. Er is geen enkele grond om te denken dat ie het goed gaat doen. Het moet een 100% meevaller zijn. En dat gebeurt helaas niet vaak

15 juli 2015 om 22:40

Mn gevoel zegt dat hij het goed gaat doen. Mag dat?
Zoals ik al zei, ik heb hem bij Crystal Palace niet gevolgd. Maar wat ik bij zn speeltijd bij Arsenal heb gezien is dat er zeker wel veel talent is. Hij heeft alleen de tijd niet gekregen, wat ik niet snap want Giroud is veel te wisselvallig.
Hij is nog jong, kan veel leren bij Ajax en ik denk dus dat hij het goed gaat doen. Leuk dat 75% van de Arsenal fans zeggen dat hij gaat floppen, lekker positief over je eigen speler, net als jij overigens als Ajax fan. Een succesvolle speler begint bij het vertrouwen van de fans.

Heeft Kenneth wel een punt natuurlijk.

Gelukkig heeft Sanogo de concurrentie van Milik. Die strijdt wil hij neem ik aan graag winnen en dat zou al voor voldoende motivatie moeten zorgen.

15 juli 2015 om 08:41

Ik vraag me af over welke verwachtingen Kenneth spreekt. Een 21 jarige jongen die snel naar het buitenland is gegaan maar nog geen indruk heeft achtergelaten. Mijn verwachtingen zijn in ieder geval niet hoog, zou mooi zijn als hij met invalbeurten zijn stempel kan gaan drukken.

15 juli 2015 om 09:01

Kenneth heeft geen punt gezien het feit dat Sanogo juist komt te spelen achter een jongen die zich ook via verhuur heeft bewezen goed bij Ajax te passen.

Het is ook allemaal keihard tegengevallen. Ik zie het wel, het kan in ieder niet slechter als vorig seizoen. Het interesseert me ook niet. Net of een Nederlandse ploeg de CL of EL kan winnen. Het voetbal is zeer beperkt en het virus is ook overgezet na het Nederlands elftal.

15 juli 2015 om 08:22

Hij wordt een instant hit joh.

15 juli 2015 om 08:53

Misschien een cultheld a la Miyaichi. Als voetballer heeft hij niet zo veel te bieden ben ik vang.

15 juli 2015 om 09:33

@ Goonerar16

Hij hoeft ook voetballend niet zoveel te bieden. HIj moet de fysiek sterke spits zijn die een bal vast houd en een kopduel wint. Milik is de spits die de goals moet maken met zijn linkerbeen. Terwijl Sanogo eigenlijk voor Ajax veel meer het type Giroud moet zijn.

Maar ik durf wel te stellen dat er weinig verdedigers in Nederland zijn die fysiek een duel van hem gaan winnen.

15 juli 2015 om 09:40

@ D-Bergkamp,

Sanogo en een bal vast houden ? Man man, jij hebt hem niet zien spelen of wel?

Hij doet mij wat dat betreft denken aan Ryan Babel in zijn begin jaar.

Fysiek is die idd een beest en daar zal die het van moeten hebben. Benieuwd ook naar de vleugelspelers dit jaar, want voorzetten zal die nodig hebben. Mochten Fischer en Schöne daar veel gaan spelen zal die het heel lastig krijgen. Dan krijg je een soort Siggy verhaal.

Maar goed, we hebben Younes erbij en El Ghazi natuurlijk. Ik laat me maar verrassen..

Dan moet Kenneth de reacties van de meeste Ajacieden maar eens lezen. Deze verwachtingen zijn al erg laag omdat hij gewoon nog Helemaal niets gepresteerd heeft. Er valt dus helemaal niets te temperen.

Ik verwacht vooral een fysiek sterke speler die ook duels kan winnen en een goed aanspeelpunt is. Voor de rest heb ik niet zoveel verwachtingen van deze jongen.

Ik vind sowieso dat wij eerst de aankopen een kans moeten geven voordat wij ze afschieten. Laat de voeten van de spelers spreken. Na een jaar kunnen we concluderen of het een succes was of niet.

Persoonlijk ben ik wel tevreden met de aankopen dit seizoen. Ervaring achterin, een fatsoenlijke linksback, power op het middenveld, een fysiek sterke spits en eventueel nog een buitenspeler. Wat nog belangrijker is de sterkhouders zijn niet verkocht.

15 juli 2015 om 08:45

Wat ik van Sanogo gezien heb wordt ie vooralsnog nooit als aanspeelpunt gebruikt maar gewoon als spits met z'n gezicht naar de goal. Lijkt ook in alles een 4-4-2 spits (net als Sigthorsson). Maar wellicht heeft de scouting bij Aajx andere dingen gezien.

15 juli 2015 om 09:35

@ Wisconsin

BIj Arsenal spelen ze eigenlijk nooit in een 4-4-2 systeem. Eerder 4-1-4-1, 4-2-3-1 of 4-3-3. Maar wanneer hij daar speelde stond hij eigenlijk gewoon als punt spits opgesteld. EN ondanks dat zijn statistieken niet zo goed zijn heeft hij wel degelijke goede wedstridjen op de mat gelegd. Juist met kopdeuls winnen, ballen vast houden etc. Oftewel hetgeen dat Ajax zoekt.

15 juli 2015 om 09:36

Dit inderdaad. Dat gelul over 'typische Ajax-spits' mag weer even de kast in, want dat is Sanogo echt helemaal niet. Niks aanspeelpunt, gewoon een hele sterke beer die met zijn gezicht naar de goal balletjes afwacht. En dan ook nog eens niet scoort.

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat dat laatste hem in de ED wel lukt, maar garanties zijn er nooit....

15 juli 2015 om 10:08

Dan moet je toch iets beter kijken denk ik (genoeg filmpjes over hem).
Hij werd wel degelijk als aanspeelpunt gebruikt, ook bij Arsenal. Komt ook vaak terug vanuit zijn spitspositie om de bal te onderscheppen.
Lang, sterk, wint veel duels om vervolgens af te geven op een teamgenoot (niet altijd succesvol). Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten, hij is niet de soepelste voetballer, maar wie weet kan hij een soort Pantelic-rol vervullen wanneer de wedstrijd erom vraagt.
Dat Milik 1e spits is lijkt me wel duidelijk.

Kenneth Perez is een absolute topper in aanstaande of nieuwe aankopen van Ajax kritisch te beoordelen. Ik kan hem trouwens nauwelijks op enige kwaliteit betrappen als het op analyzes aankomt. Leuke voetballer maar is geen absolute topspeler geweest. Kan vrij weinig tot niks met deze vorm van kritiek en hij trapt natuurlijk weer een x aantal open deuren in. Ik heb het idee dat Sanogo weleens een smaakmaker kan worden voor het komende seizoen. Voor spelers als hem kom ik graag naar de Arena.

15 juli 2015 om 09:00

Opzich met je eens, maar die verwachting lag er natuurlijk ook met Bojan. Dat was destijds ook een supertalent die mensen naar de arena moest lokken en het verschil kon maken. Niemand hoort daar echter nu nog iets van. Wat dat betreft heeft Kenneth wel gewoon gelijk.

15 juli 2015 om 11:29

Met meest bizarre van alles is nog wel dat hij Menig als eventuele vervanger voor de spits noemt (natuurlijk weer achterwege gelaten door vz, daar zullen ze vanmiddag wel een nieuw topic over schrijven).. Dan heb je er werkelijk geen kaas van gegeten.. Menig, dé counterspits bij uitstek bij Ajax, die noemt hij als optie als centrumspits ; Dan heeft hij de trage opbouw van de laatste jaren blijkbaar een beetje gemist, laatste counter was 3(?) jaar geleden ofzo? Straks noemt hij Hendriks nog als serieuze optie..

Ook het riedeltje dat huurspelers bij Ajax mislukken is slaat als een tang op een varken, dan kan ik ook wel stellen, ik ben Amsterdammer, Cruijff is Amsterdammer, ik ben dús net zo goed als Cruijff.. Of Perez is Deen, Zimling is Deen, dús Perez is net zo slecht als Zimling... Omg, hoe kortzichtig kun je zijn zeg!

Ik vind dit niet zo'n gekke zet van Ajax, ik zie wel potentie in deze speler, alleen is de vraag of het er in een korte periode (want hij zal waarschijnlijk voor maximaal een jaar worden gehuurd) al uitkomt. Daar moet je wat geluk mee hebben. Ik ga er van uit dat er in de categorie meer gearriveerde spitsen geen alternatieven waren, want anders kun je volgens mij voor zo'n korte periode beter in die categorie kijken. Vond het bij Arsenal echt een talent, en heb hem zelfs een tijdje in mijn Fantasy Football league opstelling gehad. Maar ja, ook daar gaat het uiteindelijk om doelpunten maken.

Ajax had Bojan sowieso moeten behouden, hag gewoon geen wefstrijdritme en moest terug op zijn niveau komen.
Cuenca was daarentegen gewoon niet goed genoeg.

15 juli 2015 om 11:33

Cuenca was bijna aan 1 stuk geblesseerd, hoe kun je dan bepalen of hij goed genoeg is? Op basis van die anderhalve wedstrijd (waarin hij het nota bene voor elkaar kreeg Blind(!) te laten scoren)?

15 juli 2015 om 23:06

Blind scoorde ook op het WK tegen Brazilië, dus opzich is dat niet zo vreemd.

Gast is bijna altijd gebelsseerd. Let ook dit jaar maar weer op. Verwacht er niet te veel van zou k zeggen

Aan de meeste reacties te zien hoeven die verwachtingen niet getemperd te worden, iedereen heeft alweer een negatief oordeel klaar voordat hij ook maar 1 minuut voor Ajax heeft gespeeld. Net zoals de zogenaamde kenners Milik al zagen mislukken want zijn moyenne in Duitsland was ook belabberd.

15 juli 2015 om 09:28

Is milik geslaagd dan? Hij scoort nou niet echt veel...

15 juli 2015 om 09:47

Hij is clubtopscorer geworden bij Ajax. 21/11 vind ik lang niet slecht als je in ogenschouw neemt dat het zijn eerste jaar bij Ajax was en hij nog relatief jong is. Net zoals Sanogo maakte hij bij andere clubs amper doelpunten.

15 juli 2015 om 13:40

@luchini
Weet niet waar je dat vandaan haalt maar Milik scoorde bijna 1 keer per 100 minuten. Dat is nou niet bepaald weinig scoren....

Een niet erg productieve spits tot nu toe tussen 2008 en 2015 speelde hij 42wedstrijden waarin hij 11 keer het doel vond, das volgens mij nog slechter dan sigi, ik dacht dat ze voor een scorende spits gingen? Die younes dat is wel een goeie aankoop

15 juli 2015 om 09:45

Ach zoals al vaker gezegd Milik zijn statistieken waren ook dramatisch. Sanogo is erg sterk en lang wat dus in de eredivisie zowat een garantie voor goals is+

15 juli 2015 om 10:15

Milik was vorig seizoen de meest productieve eredivisie speler. Hij is scoorde in elke 115 min 1x. Dus ja Milik was vorig seizoen een succes ondanks zijn blessure.

Waarom geen optie tot koop?

15 juli 2015 om 13:04

Omdat Zivkovic volgend jaar weer terugkeert bij Ajax. Sanogo is een tijdelijke tussenoplossing. Volgend jaar is Sanogo weer weg.

Weet nog wel dat hij vorig jaar op de Emirates Cup tegen Benfica in de basis stond en 4x goals maakte.

Als concurrent van Milik lijkt hij me prima, maar hoop niet dat mensen er teveel van verwachten.

Ik vind dat Ajax erg slecht heeft ingekocht voor de spitspositie. Wat als Milik langdurig geblesseerd raakt? Dan moet Ajax dus verder met een lange slungelige speler als spits die nauwelijks scoort of met een noodoplossing komen met Fischer of El Ghazi in de spits. Echt verstandig beleid voeren, maar niet heus.

Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik van hem moet verwachten, bij Crystal Palace heeft hij maar drie keer een basisplek gehad en een handjevol invalbeurten. Daar komt nog bij dat hij ook een reputatie heeft om van glas te zijn. Dit alles wekt in eerste instantie niet bijster veel vertrouwen. Wat ik wel weer positief vind is dat Wenger zijn arbeid ethos wel roemt, het is dus in ieder geval geen luie speler. Ook over de andere versterkingen durf ik geen verwachtingen uit te spreken, wat grotendeels gebaseerd is op het gegeven dat ik geen vertrouwen heb in het scouting oog van Overmars. Hopelijk valt her voor de verandering eens allemaal mee.

Even afwachten voordat we te hoge verwachtingen koesteren. We hebben genoeg leergeld betaald!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren