Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer wijst nieuwe aanvoerder Ajax aan na transfer De Jong

Laatste update:
/

Niklas Moisander neemt bij Ajax de aanvoerdersband over van Siem de Jong. De aanvallende middenvelder rondde dinsdagavond een transfer af van de Amsterdammers naar Newcastle United: hij speelde zeven seizoenen voor Ajax en was de voorbije twee jaar captain. Centrale verdediger Moisander vervulde al de rol van vice-aanvoerder en is nu eerste aanvoerder.

Trainer Frank de Boer bevestigt woensdag aan Ajax TV dat zijn Finse mandekker, die misschien nog wel een transfer maakt deze zomer, de band van De Jong overneemt. De coach moet nog beslissen wie achter Moisander de reserve-captains worden, want Christian Poulsen is net als De Jong weggegaan bij de club. “We zullen een nieuwe nummer twee en drie moeten kiezen”, aldus De Boer.

“Dat beslissen we hier op het trainingskamp.” De trainer heeft al wel een idee wie de beste gegadigden zijn, maar wil dat nog niet vertellen. Voordat De Jong aanvoerder werd, droeg Jan Vertonghen de band bij Ajax. Hij volgde op zijn beurt Luis Suárez weer op.

Niklas Moisander is een goede keus als nieuwe aanvoerder

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daley zal wel de vice-captain worden, en terecht ook.

2 juli 2014 om 15:06

En Schone wel 3e aanvoerder.

2 juli 2014 om 19:05

Idd achter moisander zou ik blind en shone zetten prima die 3boys toch.

2 juli 2014 om 15:11

Ja zal inderdaad wel. Opzich echte ajacied natuurlijk, maar kan de boel minder wakker schudden als Moisander denk ik.

2 juli 2014 om 15:12

Hopelijk blijft Moisander. Ik ben verliefd op die man (no homo), niet verkeerd bedoeld, maar die man straalt iets uit en geeft het de verdediging iets extras. Zou echt niet weten wie hem zal vervangen, Van Der Hoorn mwahh, vind het echt jammer voor die gozer, maar denk dat hij een andere club moet zoeken, en Viergever, nee alsjeblieft niet. Zo, is het wel goed Moisander - Veltman of Moisander - Denswil. Volgend jaar weer een kampioensfissa!!!!

2 juli 2014 om 15:17

ahum ( gay ) not that there is anything wrong with that ...

OT: Ik had wel verwacht dat hij naar Moisander zou gaan.

2 juli 2014 om 15:33

+1, Gentleman23.

Moisander is een fantastische verdediger, met inschuivend vermogen, tweebenig, slim en sterk in de één-op-éénduels.

Hij is in mijn optiek ook één van de belangrijkste spelers van dit elftal!

2 juli 2014 om 15:51

Zelden zo'n mooie opmerking gezien waarbij de meme "hah, Gaayyy" on-topic is en daarbij niet persoonlijk en niet kwetsend.

Verder heeft Ajax 1 groot probleem als je naar de spelers kijkt. Ze missen een leider en daarmee een aanvoerder. Dat is ook de reden dat ik van mening ben dat een speler als Heitinga, vd Vaart, Sneijder, Maxwell of desnoods, bij een eventuele verkoop van Cilissen, Stekelenburg terug zou mogen komen. Jeitinga gaat inmiddels niet meer lukken, Sneijder staat nog te veel in the picture, maar van der Vaart en stekelenburg zouden nog weleens de leiders kunnen zijn die Ajax nodig heeft. Velen zullen zeggen dat zij de opgeleide talenten in de weg zullen zitten, maar juist de ervaring die deze spelers met zich meebrengen kunnen de opleiding in het eerste elftal enorm stimuleren.

Jaa, geef de aanvoerdersband aan een speler waarbij de kans ook enorm groot is dat die weg gaat.
Top!

2 juli 2014 om 15:06

Ja echt vet balen. Echt klote dat je hiermee je vraagprijs kunt verhogen en tevens de speler in kwestie extra motivatie geeft om te blijven. Erg slecht gehandeld.

Als je sarcastisch moet zijn, prima. Maar doe het dan wel goed.

2 juli 2014 om 15:11

Haha inderdaad, mensen reageren soms zo kortzichtig. Ik denk dat dit inderdaad nog best een goede actie kan zijn om hem te laten blijven. Beetje waardering dat hem over de streep kan trekken

2 juli 2014 om 15:08

Dan gaat ie gewoon weer om een andere arm. Hij speelt nog gewoon bij Ajax dus wat is het probleem? In mijn ogen in ieder geval volkomen logisch.

2 juli 2014 om 15:09

Goed punt, IF Elfsborg...ze hadden de band aan Kishna moeten geven, die gaat voorlopig toch niet weg. Wellicht was riedewald ook een optie geweest.

Iedereen die in aanmerking komt voor de band, zou deze zomer ook maar zo kunnen vertrekken.

2 juli 2014 om 15:11

Wat is het probleem dan dat je de band geeft aan iemand die misschien weg gaat? Wat is dan de moeite om hem door te geven aan de speler die daarachter staat? Voor hetzelfde geld blijft Moisander gewoon en dan heb je de band aan iemand anders gegeven terwijl Moisander de beste optie is.

Vertrekt Moisander alsnog ga er dan maar vanuit dat Blind de volgende in de rij is die de band krijgt en daarachter Schöne.

Geen verrassing toch, was vorig jaar ook al co-aanvoerder. Past ook wel bij hem vind ik, een van de jongens die Ajax op sleeptouw moet nemen als het even niet gaat!

Verstandige keuze. Jongen met ervaring en een leidersmentaliteit. Goeie keuze, Frank.

Ik hoop op Blind 2e aanvoerder en cilessen 3e.

2 juli 2014 om 15:08

Waarom Cillessen? Niet veel ervaring en geen eigenschappen van een leider.

2 juli 2014 om 15:25

Inderdaad. Voorlopig zie ik in Cillessen nog geen aanvoerder , maar ik denk dat hij er zeker wel de potentie voor heeft!
Ik zie in Cillessen qua persoonlijkheid wel een soort Van der Sar. Rustig, nuchter en het leiderschap komt met de ervaring nog wel denk ik. Voor nu idd nog niet geschikt als aanvoerder maar Jasper komt er nog wel.

2 juli 2014 om 15:29

Dat zeker! Maar nu is hij er nog niet klaar voor. Met alle respect, hij heeft het nu gewoon nog niet. Maar in de toekomst zie ik het zeker wel gebeuren

2 juli 2014 om 15:35

Want Blind is wel een leider? Die kerel trekt volgens mij nooit zijn bek open tijdens een wedstrijd.

2 juli 2014 om 15:37

Alleen moet hij nog leren uittrappen...

2 juli 2014 om 15:44

Ik zeg toch niks over Blind? Hij heeft de ervaring bij Ajax. Cillessen speelde zich respectievelijk dit seizoen pas in de basis, terwijl Blind dat al 3 jaar stond. Ik zou zeggen Moisander 1 en Blind 2. De 3e aanvoerder wordt dan ter plekke door De Boer gekozen.

2 juli 2014 om 15:45

Hahaha +1

2 juli 2014 om 17:39

Vrij recentelijk een filmpje op YouTube gezien waarin een speler zei dat Blind altijd een van de gasten is die een praatje maakt in de kleedkamer. In de jeugd was hij overigens ook altijd aanvoerder.

Gelijk ook contract verlengen graag wat een goeie speler is dit toch !

2 juli 2014 om 15:09

Dat zou helemaal geen slecht idee zijn. Ik denk ook wel dat Moisander bij Ajax goed op zijn plek is. Ik zou niet weten welke club van een hoger niveau hem echt als een aanwinst zou beschouwen..

De 3e aanvoerder was al blind dus die zal nu wel 2 worden. Misschien Schone of Cillessen? Voor de rest kan ik me eigenlijk niemand voorstellen, of van Rhijn.. zit ook al aardig lang bij Ajax.

2 juli 2014 om 15:09

Je moet ook kijken of iemand er de kwaliteiten wel voor heeft, van Rhijn heeft die niet en Cillessen is nog te onervaren en een keeper als aanvoerder..

Gewoon Blind en daarna Schone, de een is een echte Ajacied en Schone heeft de ervaring.

2 juli 2014 om 19:04

Precies wat V-Watcher zegt. Het gaat niet alleen om ervaring, maar ook of je het team bij de hand kan nemen en dus echt leiderschap toont. De volgorde Moisander-Blind-Schöne vind ik daarom het meest gepast.

Prima. Hopelijk extra motivatie voor Moisander om te blijven en anders een mooi middel om zijn vraagprijs omhoog te drukken. Ik vind overigens dat Moisander beter maar gewoon kan blijven, je hebt zijn ervaring nodig volgend jaar.

Als tweede aanvoerder gewoon Blind aanwijzen en als derde zou je dan moeten kiezen uit jongens die er al wat langer rondlopen. Dan kun je denken aan Van Rhijn, Cillessen, Klaassen etc.

Afgaande op vorig seizoen volkomen logisch. Daarom zal Blind ook 2e aanvoerder worden en bij een vertrek van Moisander eerste aanvoerder. Denk dat Viergever of Cillessen 3e captain wordt.

2 juli 2014 om 15:31

Ik weet wel zeker dat Viergever en Cillissen het zeker niet worden. Viergever is net bij de club en indien Moisander blijft hoogst waarschijnlijk wissel. Een keeper maak je alleen je aanvoerder als hij communicatief sterk is en een bult aan ervaring.
Blind en Moisander zijn de belangrijkste kandidaten.

2 juli 2014 om 15:43

Moisander zat ook pas net bij de club toen hij tweede aanvoerder werd.. Cillessen lijkt me ook niet optimaal. Misschien Schöne... Anders zou ik het ook echt niet weten!

2 juli 2014 om 17:16

Maar zoals ik al schreef was hij geen wissel, maar vast basisspeler. Een erg groot verschil. Je gaat geen nieuweling die helemaal niet zeker is van een plek de band geven lijkt me.

Waarom niet Schöne? Moisander gaat toch waarschijnlijk vertrekken bij Ajax en dan moet je weer een nieuwe aanvoerder kiezen. Schöne is ook een leider en heeft meer uitstraling (met baard). Dan Moisander.

2 juli 2014 om 15:28

Omdat Moisander op dit moment gewoon de beste optie is zolang hij er nog is. Waarom zou je Niklas nu overslaan omdat er mogelijkheid is dat hij vertrekt? Zoveel moeite is het niet om daarna alsnog de band om de arm van Daley of Lasse te schuiven.

Moisander is daarnaast ook een constante waarde in het team, terwijl Schöne zwerft over alle posities. Dan heb je ook meer houvast aan Moisander.

Terecht bij AZ was hij ook al aanvoerder.

Qua persoonlijkheid/ervaring lijkt Moisander me een uitstekende aanvoerder, maar toch verbaast het me enigszins. Enkele dagen terug dacht ik op deze site gelezen te hebben dat Moisander naar een buitenlandse transfer solliciteert, wat ik dan niet kan rijmen met deze keuze van Frank. Lijkt me dan toch een vreemd signaal naar de rest van de selectie.

Waarschijnlijk spelen er nog andere belangen mee waar ik geen weet van heb, ben immers niet op de hoogte van alles wat er binnen de Ajax-selectie speelt.

2 juli 2014 om 18:03

Hij solliciteerde er niet naar, hij staat er voor open, lijkt me toch een aardige nuance..

Terecht dat Moisander nu de band krijgt, eerlijk gezegd vind ik hem ook een betere aanvoerder dan de Jong. Wanneer het slecht ging met Ajax kreeg ik nooit de indruk dat de Jong zich verbaal liet gelden op het veld, iets wat ik wel bij Moisander gezien heb. Overigens hoop ik wel dat Ajax erin slaagt om voor het sluiten van de transfermarkt om goede internationale ervaren speler te vinden net zoals of beter dan Poulsen. De kans bestaat immers nog dat ook Moisander vertrekt, dus het toevoegen van goede internationale ervaring is een "must". Al is het helaas wel moeilijk om zo´n speler te vinden die betaalbaar is en er geen problemen mee heeft dat hij niet altijd in de basis zal staan.

Het zal mij ook niet verbazen als hij Davy Klaassen zou kiezen als derde aanvoerder. Hij heeft een echte leidersmentaliteit en is bij Jong Ajax een hele tijd aanvoerder geweest.

2 juli 2014 om 15:52

Klaassen? Dat meen je niet. Hij heeft een paar geweldige wedstrijden gespeeld. Maar als 'ie niet goed speelt, is 'ie echt onzichtbaar!

ik had als eerste aanvoerder daley gekozen toch echt een jongen van de club. maar ik betwijfel wel of die uitstraling heeft van een aanvoerder

2 juli 2014 om 16:06

Dan zou De Boer dat ook wel hebben gezien zijn keuze voor Moisander. Lijkt me een logische bessling aangezien hij al vice-captain was.

Logisch dat de vice-aanvoerder de vertrokken aanvoerder opvolgt. Dit kan toch ook alleen in een tweet. Al die andere informatie is niet echt relevant.

Ligt het aan mij of kijkt hij nou altijd alsof hij iets engs gezien heeft. Ze zullen bij Ajax vast wel weten wie de beste keus is, maar dit valt mij gewoon op...

Tja, ik hoop maar dat Denswil niet vertrekt en dat deze jonge zijn (mooie) transfer nog krijgt deze transferperiode. Denswil heeft een hoop potentie maar met én Viergever én Moisander zie ik hem niet 1/2/3 verlengen. Al kan Viergever uiteraard ook LB spelen, maar daar hebben we Boilesen ook al, en dan zou ten minste Dijks moeten vertrekken..


Ja, maar als Moisander weggaat. En Blind. Hoeveel ervaren spelers hebbenwij dan nog in de selectie? Wie neemt de kar in sleeptouw? De Jong is ook weg, Poulsen ook.

Mocht het spel stroef gaan, ik wil die excuus niet horen van ''wij hebben een onervaren selectie, wij zijn een team in opbouw...''

Maar voor de rest: prima keuze, Moisander. Mooi Sander. :-)

Ergens vermoed ik dat de aanvoerdersband snel een nieuwe eigenaar zal hebben. Of dat Daley Blind wordt, betwijfel ik aangezien hij door het WK wel eens een transfer zou kunnen maken. En wie dan ? Lasse Schone ? zou kunnen, maar ook zijn verblijf in Amsterdam voor komend seizoen is niet zeker. Met al die vraagtekens kunnen we spelers aanwijzen als aanvoerder die we willen, maar zolang als de transfermarkt nog een maand of twee open is heeft het weinig zin. Er is totaal geen garantie dat Moisander, Schone of Blind blijft.

Denk dat als alle ervaren spelers weggaan, dat Ricardo van Rhijn aanvoerder wordt, als tweede Klaassen en als derde Veltman.

Maar dan moeten Moisander, Schöne en Blind wel weggaan.

Denk dat bind vice aanvoerder wordt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren