Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: 'Volgend seizoen zouden spelers genoeg ervaring moeten hebben'

Laatste update:

Waar het Frank de Boer met Ajax vier seizoenen op een rij niet lukte om de groepsfase in de Champions League te overleven, daar slaagt zijn concurrent Phillip Cocu er bij zijn eerste poging wel in. Bovendien gaf PSV hun Europese avontuur deze week een goed vervolg met een 0-0 gelijkspel tegen Atlético Madrid. Nederlands succes in de Champions League: het kan dus tóch.

/

De Boer stelt dat hij dit wel wist en denkt op korte termijn ook succes te kunnen halen in Europa met zijn elftal. “Als we de ploeg bij elkaar houden, hebben ze een jaar of anderhalf ervaring. Samen met de interlands zouden ze dan genoeg routine moeten hebben voor dit soort wedstrijden”, zegt De Boer in gesprek met supportersblad AjaxLife.

Hij erkent dat het Europese avontuur van dit seizoen iets te vroeg kwam voor veel jongens, maar ziet wel progressie bij zijn ploeg en denkt dat het nu anders zou kunnen lopen. “Het is te hopen dat we volgend seizoen de vruchten kunnen plukken”, aldus de oefenmeester, die in maart aan zal geven of hij van plan is om nog een seizoen bij Ajax te blijven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ambitie is goed. Ik denk wel dat de poulfase van de EL overleven komend jaar zeker mogelijk gaat zijn voor Ajax.

Edit: wat ik vooral probeer te zeggen dat de term 'succes' natuurlijk niet echt concreet is. Ik zou liever hebben dat hij halve finale zegt.

27 februari 2016 om 12:47

bij een gunstige loting ja, anders zie ik het somber in met hun spelbeeld.

28 februari 2016 om 08:21

Als ajacied worden we nu al zo lang voor de gek gehouden door deze verhalen dat het et allemaal aan zit te komen. Ik heb er nog maar weinig vertrouwen in. Als spelers een beetje fatsoenlijk beginnen te voetballen zij ze weg. Stop al die talenten in het 2e en verhuur ze en laat ze terug komen als ze wat verder zijn. Nu moeten ze bij ajax leren om geen beginnersfouten te maken. Dat moeten ze maar elders doen. Bouw aan een volwassener elftal zoald psv dat doet en pas op latere leeftijd pas echte talenten in. En neem vooral ook sneller afscheid van mensen waarvan je weet dat het nooit het juiste niveau krijgt zoald Rijn, Viergever, Hoorn. Begin de laatste tijd ook behoorlijk te twijfelen over Fischer. En ook Andersren moet maar wegblijven. Zon Serero is ook veel te lang mee aangetobt. Er is kapitaal genoeg om dit soort hardere doorselcties te gaan voeren en er meer kwaliteit voor terug te halen.

27 februari 2016 om 12:50

Ik snap dat je nog dronken bent van het slaapverwekkende gelijkspel woensdag maar de kampioen stroomt in in de CL. Dus niet zo gek dat hij daar alvast op inspeelt

27 februari 2016 om 12:54

PSV pakt punten voor Nederland.
Ajax heeft alleen punten verloren voor NL.

als je het zo bekijkt heb ik liever PSV in de CL.

27 februari 2016 om 12:58

Als pisvee in de poel des doods waren gekomen .net als ajax drie jaar lang hadden ze niet zulke babbels .denk je nou echt dat pisvee maar 1 moment kans had gemaakt tegen barca real of psg laat me niet lachen

27 februari 2016 om 13:04

ik weet zeker dat Pisvee niet kansloos pakslaag zou krijgen als Ajakkes.

Moraal is PSV laatste 2x in de CL (2x poul overleefd en ver gekomen).
Ajax laatste 4x CL "niks gepresteerd" EL amper tot laatste 16.

Ajax is europees een spek en bonen team, alleen dominant in de Eredivisie.

27 februari 2016 om 13:04

Ajax heeft ook wel eens een 'normale' poule gehad en het niet gehaald.
Daarbij zat er bij PSV geen echte top in de poule maar zeker ook geen makkies zoals Zagreb of Celtic

27 februari 2016 om 13:04

Helemaal niet provoceren hoor.

27 februari 2016 om 13:05

Bestond die ''poule des doods'' uit Molde, Celtic en Fenerbache?
Of bedoel je de ''poule des doods'' met een zwakke AC Milan, Celtic en Barcelona?

27 februari 2016 om 13:11

Gewoon een tip Johnnieboy en Jerryboy lees eens de policies door dan houd je het langer vol op VZ.

27 februari 2016 om 13:12

Jerrdrista. Feit is sowieso dat je geen punten kan 'verliezen' voor Nl. Er worden namelijk geen minpunten toegekend voor de coefficientenlijst. Je kan wel weinig punten pakken.

27 februari 2016 om 13:23

@ Fouder, Ajax heeft 2x een onmogelijke poule gehad (real, Man.city & Dortmun EN Barca, Psg). Van de twee haalbare poules is Ajax 1x genaaid door Zagreb doormiddel van matchfixing. De andere poule met Barca, Milaan en Celtic was inderdaad haalbaar. Ajax heeft het toen in de uitwedstrijd tegen Milaan laten liggen.

Maar gezien het bovengenoemde heeft Ajax het dus alleen 1x tegen Milaan laten liggen. De rest was voor een Nederlandse club haast onmogelijk om door te gaan. Real, Barca zijn de top 3 van de wereld. En PSG zit daar kort achter.

27 februari 2016 om 13:24

Ajax eindigde wel 5 keer 3e. 1 keer zijn we gewoon grwuelijk genaaid door Zagreb. Daar had Ajax gewoon terecht door moeten gaan.
Verder waren er twee edities volstrekt kansloos. Poule met Barca en Psg en poule met Real Madrid Man City en Dortmund. De overige twee was wel wat mogelijk maar. Barca Celtic Ac Milan en Real Madrid Ac Milan en Auxerre.
Je kunt toch wel cocluderen dat wij nooit de makkelijkheid hebben gehad die Psv dit seizoen heeft gehad. Een zwalkend Man united een stel zatte Russen en een middenmotor uit Duitsland.

27 februari 2016 om 13:25

araman

ik heb ook gezworen niet te reageren op Ajax topics aangezien 60 procent op VZ ajacied is. niet persee door het ajax van nu maar door het ajax van cruijff bergkamp kluivert seedorf davids enz.

de Mods zullen mij vast een berichtje sturen. maar ik provoceer echt niet dit zijn echt feiten.

als Ajax loslaat van het heilige balbezit percentage dan kunnen ze echte resultaten binnen halen (in de CL/EL).
poule des doods naar boven brengen als reden is zwak.

27 februari 2016 om 13:50

Dat ze genaaid werden door Zagreb dat zal wel, maar met de punten die ze haalden (8 in de group met lyon zagreb, 8 in de poule met milan en celtic) ga je het gewoon niet redden om bij de top 2 te eindigen.
Ze hebben het zelf zo ver laten komen door niet tegen Milaan thuis te winnen en thuis en uit tegen Lyon gelijk te spelen.

27 februari 2016 om 13:56

Voordat je dingen roept beter eerst even de feiten uitzoeken. Tot dit jaar stonden PSV en Ajax precies gelijk qua binnengehaalde punten. Dat terwijl Ajax die punten vooral bijeen heeft moeten voetballen in de CL, met steeds weer zeer zware lotingen. PSV heeft hun punten verdient in de EL en tot dit seizoen al in geen jaren een resultaat behaald tegen een hoger aangeslagen team.

Ze doen het dit jaar weer heel erg goed en daar ben ik blij mee, maar reacties als deze zijn zwaar overtrokken.

27 februari 2016 om 13:58

Ajax is idd genaaid door Zagreb maar ze hadden dat ook eerder in hun voordeel kunnen beslissen. Die poule met Milan was niks sterker dan die van PSV dit jaar. Barca idd top die andere twee natuurlijk niet (meer in geval van milan)

27 februari 2016 om 14:06

Al die punten die psv voor nl heeft gehaald in de europaleague..

Psv doet het fantastisch dit jaar maar laten we niet doen alsof ze al jaren de punten halen voor mederland.

27 februari 2016 om 14:14

Praatjes maker.. Moraal? Anaal bedoel je eerder.. Typerend weer die succes supporters als ze verder komen dan Ajax..

27 februari 2016 om 14:19

@Fouder. Volgens mij heb jij het over de poule met Lyon, Zagreb en Milan waarin Ajax tot de laatste wedstrijd kans maakte op de volgende ronde maar waarin Zagreb "miraculeus" op de laatste speeldag 7-1 verloor van Lyon en Ajax dus op doelsaldo 3e werd. De regels qua de groepsindeling is vanaf dit seizoen veranderd waardoor zwakkere landen in een zwakkere poule terecht zijn gekomen. Dat was punt 1 waarom PSV best geluk heeft gekregen. Verder speelden zij tegen een zwak Man utd, een zoekende maar toch redelijk sterk Wolfsburg (zonder de Bruyne) en een (vooral in de returnwedstrijd) zwak CSKA dat op dat moment al 8 wedstrijden niet meer had gewonnen. Nu is PSV door tegen een Atletico dat in de eerste wedstrijd duidelijk krachten spaarden voor dit weekend want Real staat op het programma. De return zal er heel anders uitzien.

27 februari 2016 om 14:28

Verbasteringen zoals Pisvee en Ajakkes etc zijn goed voor minimaal 2 dagen brommen doe er voordeel mee.

27 februari 2016 om 14:31

Ajax heeft alleen punten verloren?

Als er iemand punten heeft verloren zijn het al die matige teams die toch per se in Europa willen spelen en dan weer uitgeschakeld worden (teams zoals Groningen). En dan heb je ook nog een PSV dat het ook niet al te serieus nam.

27 februari 2016 om 14:33

Ajax had in de EL niet bepaald een poule des doods maar toch zijn ze uitgeschakeld. Wat is nu je punt?

27 februari 2016 om 14:33

De poule des doods bestond uit de kampioenen van de drie grootste competities ter wereld, namelijk de kampioen van Spanje, de kampioen van Engeland en de kampioen van Duitsland.
PSV heeft een prima prestatie geleverd. Ze hebben het maximale eruit gehaald. Vanuit het oogpunt van de supporter is het logischerwijs lastig dit succes te relativeren en te zien dat zowel Wolfsburg als Manchester een zeer matige selectie hebben en uit vorm zijn. Feitelijk heeft man united zelfs de slechtste statistieken sinds het bestaan van de club.
De anti supporter verliest uit het oog dat PSV met drie thuisoverwinningen inde poule en een 0-0 gelijkspel in knock-out, ook een prestatie heeft geleverd.

27 februari 2016 om 14:39

Jerdrista, jij mag dat zwak vinden dat dit argument aangehaald wordt, maar het is wel een feit. Daarnaast heeft het Ajax in de minder sterke poules vaak tegen gezeten. Neem de "discutabele" strafschop in blessuretijd tegen Milan. Misschien is het lastig voor supporters om onder ogen te zien dat voor iedere Nederlandse ploeg geldt dat er pas kans is op Europees succes als er niets tegenzit. Als Moreno tegen united rood kreeg en een penal tegen, dan was de wedstrijd gelopen.

27 februari 2016 om 14:40

Dit seizoen heeft PSV net zoveel punten verdiend als alle andere Nederlandse teams samen.

27 februari 2016 om 14:42

Dat Ajax eruit lag kwam echt niet alleen door 1 penalty. Je speelt zes wedstrijden in een poule toch?

27 februari 2016 om 14:46

Dus had Ajax dat eerder moeten beslissen

27 februari 2016 om 14:55

Ajax was gewoon door geweest als dat rare schandaal met lyon toen niet had plaatsgevonden en ajax heeft helemaal geen makkelijke pouls gehad. Wat ik me nog kan herrineren was dat ze een keer bij barca psg celtic, real city dortmund inzaten. Dat is haast onmogelijk.

27 februari 2016 om 15:18

@ Jerrdrista

PSV doet het dit seizoen voortreffelijk in de Champions League, maar vergeet niet dat PSV de afgelopen seizoenen net zoals de meeste Nederlandse clubs vaak genoeg onnodig punten voor Nederland gemorst heeft.

27 februari 2016 om 15:18

Toendertijd met dat zwakke Milan en Celtic had Ajax het zeker moeten kunnen redden...nog aardig lang tegen 10 man gespeeld ook...

27 februari 2016 om 15:22

@ goallasso

Alhoewel die twee zaken serieus meespelen; kunnen we ons daar als Ajacieden niet op blind staren. Ajax kwam er veel te laat achter wat zich in Zagreb voltrok, dat vond en vind ik nog steeds gewoon echt amateuristisch.

Van de vier keer had Ajax het drie keer volledig in eigen hand, maar Ajax verprutste het uiteindelijk steeds zelf door de typische Ajax kwaaltjes:

- Een selectie en bank die op alle fronten (talent, gedegen internationale ervaring, techniek, fysieke kracht, lengte, fitheid, karakters en kwalitatief) totaal niet in balans is.

- Slechte motivatie, op een enkele wedstrijd na was het er totaal niet aan af te zien dat de spelers wisten waarvoor ze speelde of dat ze echt wilde winnen.

- Het structurele slechte concentratie niveau: Niet op staan te letten, geen normale (eind) pass kunnen geven, slechte concentratie het nemen en verdedigen van standaard situaties, denken dat er in de slot minuten/seconden niets meer kan gebeuren .

- Niet kunnen verdedigen: (directe) tegenstanders structureel laten lopen, naïef verdedigen, weinig tot geen animo om de duels aan te gaan en niet of te laat verdedigend ingrijpen, waardoor vaak gewoon de rode loper voor de tegenstander word uitgerold.

- Nauwelijks of te langzaam leren van fouten die we al generaties lang bij Ajax zien. De eeuwige goede lessen waaruit lering getrokken zou moeten worden, wat gewoon niet gebeurd.

- Fysiek en conditioneel tekort komen: qua fysieke kracht en de wil om fysieke kracht te gebruiken schieten we al jaren tekort in. Ook qua fitheid/uithouding vermogen komen we structureel tekort

- Het onderschatten van de tegenstander, van veel ploegen weet je al lang van te voren dat ze fysiek zullen gaan spelen. En toch laat Ajax al heel wat jaren zich overrompelen/verassen.

Daar zijn nog een aantal nieuwe typische Ajax kwaaltjes bij gekomen sinds de revolutie onder de Boer.

- Een kwalitatief compleet uitgeholde selectie.

- Niet in staat zijn om structureel een fatsoenlijk baltempo te kunnen hanteren.

- Niet vooruit durven/willen spelen wanneer dat kan en moet.

- Een totaal gebrek aan creativiteit en initiatief.

- Een steeds maar jonger en onervarener selectie en bank.

- Spelers structureel positioneel misbruiken.

- Falend technisch hart, en dan met name de directeur voetbalzaken.

- Denken dat een paar jaar of voornamelijk Eredivisie ervaring echte "ervaring" betekend. Wanneer iemand zijn rijbewijs haalt word die persoon ook pas als een echt ervaring bestuurder gezien na tien jaar.

Ajax verprutst het steeds zelf, en weigert om de hand eens serieus in eigen boezem te steken. Dat geldt voor de bestuurders, het technische hart, de Boer en zeker de spelers.

27 februari 2016 om 15:23

Krijgen we nu alweer een grote mond? Moeten we het even hebben over het plan hebben van de aansluiting bij de Europese top? Of die van het halen van de finale EL dit jaar? PSV heeft dit jaar meer punten voor NL bij elkaar gehaald dan alle andere Nederlandse club bij elkaar. Wat meer respect lijkt me dan wel toch op zijn plaats i.p.v. Pisvee

27 februari 2016 om 16:19

Hahah man man man .. Jij zei zeker ook aan het begin van de CL dat we kansloos waren ? Kunnen wij er aan doen dat Man United nu zwak is ? waren ze dat aan het begin van de CL ? Was wolfsburg een middenmoter aan het begin van de CL ... maar als je toch gaat beginnen .. Man City was dat seizoen ook drama ..

27 februari 2016 om 16:29

PSV heeft ook jaren punten verloren voor Nederland en Ajax heeft 4 jaar lang wel overwinterd en dus punten behaald. Dat het nu eens andersom is, dat kan wel eens voorkomen.

27 februari 2016 om 17:09

Jerrdrista lul niet. Laatste keer PSV poule voor deze poule was er een met Liverpool, Atletico en Marseille. Gingen er kansloos af met een schamele 3 punten en een doelsaldo van -12 ofzo. Ja PSV is een en al hosanna. Overdrijven is ook een vak. 2 jaar eerder kwam PSV een poule niet door met Chernomorets, ludogorets en Zagreb. Dan is een poule met Molde fener en celtic top tier als je dat vergelijkt. Geniet aub van het succes van PSaar vergelijk het niet met de recordkampioen en beste all time Europese vertegenwoordiger. Aan Ajax heeft PSV namelijk alles te danken.

29 februari 2016 om 19:44

PSV heeft alles op eigen kracht gedaan mentalist.
Dit 'provincieclubje' doet het best aardig als je de prijzenkast bekijkt

27 februari 2016 om 12:56

Je gaat er al vanuit dat psv kampioen wordt. Seizoen is nog ruim 3 maanden, kan nog vanalles gebeuren.

27 februari 2016 om 13:16

Denk dat je vooral wil zeggen dat Psv kampioen gaat worden aangezien je al van een El avontuur voor Ajax uit gaat Laten we dat eerst maar even afwachten. Maar wat als Ajax-supporter wel begint te ergeren is dat we dit elk jaar horen. Jaa volgend jaar zijn ze meer ervaren en komen we verder. Tot nu toe wordt het elk jaar juist alleen maar minder.

27 februari 2016 om 14:38

Ik dacht dus ook al meteen dit en ik ben niet eens Ajax supporter en volg het niet eens zo goed. Als je pech hebt, raak je juist deze zomer de ervaren krachten kwijt en sta je volgend jaar dus helemaal met een (zo goed als) ervaringsloos team. Je zult Cillessen en Klaasen maar eens kwijt raken, wat me niet geheel ondenkbaar lijkt. Leuk dat Donny van de Beek het dan leuk doet, maar die is natuurlijk totaal niet klaar voor Europees voetbal.

Weet jij trouwens als Ajacied wie een eventuele opvolger van Cillessen kan worden? De keepers in de jeugd zijn zover ik weet niet echt toppers? Of doet die keeper die van Barca af komt het degelijk?

28 februari 2016 om 01:59

PSV toont dit jaar aan dat gericht aankopen beter werkt dan structureel jeugd proberen in te passen. Ajax schiet al jaren tekort op Europees niveau. Ik gun Ajax het beste, maar ondanks 4 kampioenschappen zie ik gewoon geen progressie de afgelopen jaren. Als de doelstelling is om kampioen te worden, dan is dat de afgelopen jaren wel goed gelukt. Als de doelstelling is om Europees mee te doen, dan is dat compleet mislukt.

Huntelaar en een betere linksbuiten ipv Fischer en Frank de Boer kan dit jaar weleens gelijk krijgen. Er zit genoeg rek in de toch al goede middenveld en verdediging.

Maar alles bij elkaar houden wordt moeilijk. Serrero, Schone, Viergever, Van der Hoorn en Van Rhijn willen allemaal weg. Vervangers halen zal weer moeilijk zijn want deze jongens zitten allemaal aan de achterkant van de selectie. Vervangen met jeugd is ook moeilijk want dan kom je Europees tekort zodra er wat blessures zijn.

Overmars moet deze zomer echt laten zien wat hij waard is... Als ik verder droom dan komt Sneijder ook nog terug ipv Klaassen en blijven Cillesen en Bazoer.

27 februari 2016 om 13:02

Ik ben het met je eens. Alleen denk ik dat niet alle spelers die weg zullen gaan vervangen moeten worden. Daarbij kun je misschien ook enkele van deze spelers vast kunnen houden. Er is toch een behoorlijke kans op Champions League, ze kunnen nog steeds kampioen worden en de tweede plaats kunnen ze zonder problemen vasthouden.
Van der Hoorn zie ik wel vertrekken en Serrero ook, maar Viergever kunnen ze misschien laten blijven, of Schone gaat weet ik niet, want zijn enige probleem is gebrek aan speeltijd, want verder heeft hij het goed naar de zin. Van Rhijn kan na de zomer wel gemist worden, zijn vervanger staat al klaar en in de jeugd zitten goede vervangers. Tete heeft meer een pechblessure dan een overbelastingsblessure die chronisch kan worden. Daarbij blijft ook nog de optie om met Veltman op de backpositie te spelen.
Huntelaar zie ik wel terugkomen bij Ajax. Cillessen moet blijven, tenzij er een topclub voor hem komt, Bazoer lijkt verstandig en kon wel eens blijven. Mocht hij toch gaan dan brengt hij wel een dikke transfersom op waarvoor je een Ziyech zou kunnen halen.

27 februari 2016 om 13:50

@mayarood

De tijd dat gelouterde ex-spelers na een buitenlands avontuur terug keerden naar een Nederlandse club, en dan wel op een moment dat ze nog echt van waarde konden zijn, is helaas al lang voorbij. Daar komt nog bij dat het aantal succesvolle come-backs op de vingers van een halve hand te tellen is. Zet het idee Huntelaar wat dat betreft dan ook maar uit je hoofd.

Verder blijf ik mij verbazen over het feit dat zo veel bezoekers van VZ denken dat de voetbalwereld net zo werkt als het spelletje dat ze op de computer spelen. In de echte wereld kun je echter niet even 'een speler halen' alsof het een kilo suiker uit de supermarkt is.

27 februari 2016 om 14:22

Als je Huntelaar terug wilt halen, moet De Boer toch echt anders gaan spelen. Milik is een zelfde type spits en rendeert verre van optimaal in het saaie voetbal van De Boer.

elk jaar het zelfde verhaaltje , eerst zien dan geloven , laten ze eerst maar eens competitie winnen , psv is sterker

En dan verkopen ze deze zomer 2 belangrijke spelers (cillissen/bazoer/klaassen bijv) en dan gaan of derde eindigen in de poule of in de voorronde uitgeschakeld worden door Slovan Liberec ofzo.

27 februari 2016 om 13:50

Dat is realistischer dan nu al zeggen dat je ver kan komen in europa, omdat wat jij hier zegt het verhaal van elk jaar is.

Frank 2012: volgend jaar gaat het lukken, als ...
Frank 2013: volgend jaar gaat het lukken, als ...
Frank 2014: volgend jaar gaat het lukken, als ...
Frank 2015: volgend jaar gaat het lukken, als ...
Frank 2016: volgend jaar gaat het lukken, als ...

27 februari 2016 om 13:51

Als Frank 2017, toen ik nog bij Ajax zat hadden wij als team de potentie om elk jaar de EL te winnen

ajax mist finesse.

het ligt niet aan de loting ect.
Ajax kan gewoon niet knokken in topwedstrijden, PSV kan dat wel.

In Amsterdam willen ze altijd laten zien dat ze kunnen voetballen en combinaties.

soms moet je gewoon tevreden zijn met minder balbezit maar wel 2-1 winnen. denk dat Az zelfs beter zou presteren in de europa league.

27 februari 2016 om 13:00

Psv had wolfsnurg, man u, cska. Ajax had: real madrid, psg, man c, dat is wel een sterkere poule dan ploegen die net een jaar in de cl spelen. Behalve man u dan.

27 februari 2016 om 13:05

Ajax heeft ook wel eens een 'normale' poule gehad en het niet gehaald.
Daarbij zat er bij PSV geen echte top in de poule maar zeker ook geen makkies zoals Zagreb of Celtic

27 februari 2016 om 13:07

Ajax heeft 5 keer in de CL poule gespeeld, je noemt nu de topclubs op maar je kan net zo goed zeggen dat ze tegen Apoel, Celtic, Zagreb, Auxerre, Lyon en Milaan hebben gefaald.

27 februari 2016 om 13:09

zet Ajax in hetzelfde poule als psv dit jaar en ze hadden het ook niet overleefd.

waarom; omdat Ajax vind dat ze de beste zijn en persee op balbezit willen spelen. PSV speelt voor resultaat.

Ajax de meeste wedstrijden nipt verliezen en daarna hoor je Frank we hadden veel de bal maar de kansen die we krijgen die moeten er wel in..

jaar in jaar uit hetzelfde verhaal waarom zou het nu anders zijn.

27 februari 2016 om 13:34

Ajax had Fenerbahçe, Cetlic en Molde.. Totaal kansloos ook daar.

27 februari 2016 om 13:43

Hoe deed het heilige PSV het de afgelopen jaren in de EL..... Vergeten zeker?

27 februari 2016 om 14:16

Hij heeft gewoon gelijk hoor. Ajax moet altijd mooi voetbal spelen, ook in de CL. Dat kan je alleen als je spelers hebt die Barca of Bayern heeft. Juventus zie je toch ook niet in alle wedstrijden mooi voetbal spelen of willen spelen? In de CL moet je gewoon anders spelen en op resultaat voetballen. Dat kan Ajax niet.

27 februari 2016 om 14:17

Ja en ajax had molde, galatasaray en celtic.

27 februari 2016 om 14:35

Wat een onzin weer.. waar haal je het vandaan?
In de eerste plaats zijn finesse en "kunnen knokken" nou niet direct synoniemen van elkaar. In de tweede plaats zou jouw "analyse" betekenen dat PSV een formidabele cup-fighter zou moeten zijn... nou je moet voor de lol maar eens het aantal beker-overwinningen van Ajax, Feyenoord en PSV moeten delen door het aantal kampioenschappen. Ik kan je alvast verklappen dat PSV juist bedroevend slecht is in bekertoernooien. In de derde plaats is laten zien dat je kunt voetballen en combinaties gebruiken niet per se en garantie voor falen (barcelona anyone?)...

27 februari 2016 om 15:12

ajax is geen barcelona

of vind jij el ghazi even goed als messi, en fisher is natuurlijk een neymar.

in de CL moet je spelen voor resultaat.
Ajax kan of doet dat niet.

27 februari 2016 om 16:24

Zeg dan dat de spelers niet voldoende kwaliteit hebben in plaats van een quasi-interessante analyse te geven over de spelopvatting van een club...

Volgens mij wil Schone blijven hoor...

Nou Frank, waarom kijken jullie niet naar Psv wat betreft aankopen. Wil je overleven in de CL, dan moet je gewoon kwaliteit kopen die het jonge grut bij de hand pakt. Om gek van te worden deze slappe teksten, zolang we geen echt kwalitatieve versterkingen krijgen zullen we niet overleven. Zucht...

27 februari 2016 om 15:54

@ Sulejmanii

Ik snap er ook helemaal niets van, volgens mij waren we toch echt tot de conclusie gekomen (inclusief de Boer en co) vlak voor, tijdens en na de revolutie dat Ajax nu eindelijk eens uitgebalanceerde selectie zou krijgen. Dus een gezonde mix van talent, gedegen internationale ervaring, techniek, fysieke kracht, fitheid (uithouding vermogen, lengte, karakters (wil om te winnen) een een betere wedstrijd concentratie.

Het was de bedoeling dat alles op alles gezet zou worden om dit nu eindelijk eens te bewerkstelligen, maar daar is tot op de dag van vandaag helemaal niets van terecht gekomen. Met als resultaat dat alle structurele typische Ajax kwaaltjes voor de revolutie nog steeds schering en inslag zijn, maar er zelfs een aantal nieuwe typische Ajax kwaaltjes er structureel bij zijn gekomen.

28 februari 2016 om 11:09

Afcaleeds, precies! Moet je eens kijken, hoe vaak we deze discussie hebben gehad. En nog steeds is er niets, echt structureels veranderd of aangepast. Het is gewoon erg teleurstellend, ik vrees ook dat we weer geen kampioen zullen worden.

Ach man, elk jaar hetzelfde liedje, en vervolgens verliezen van clubs uit derderangs competities.

Frank de Boer hoeft niet weg maar er moet wel wat veranderen. We moeten meer Ajax sterren kopen die voor Ajax willen spelen. En geen afdankertjes waar je niks aan hebt. Cillessen, Klaassen en Bazoer zullen vertrekken waarschijnlijk. En dat moet opgevangen worden. Ook zou ik Sinkgraven een jaartje verhuren.
En proberen inderdaad Vincent Janssen te halen.

27 februari 2016 om 13:42

Mischien wil twente Sinkgraven wel een jaartje huren nadat ze Ziyech kwijt zijn geraakt aan Ajax. Gudelj op de bank. En een middenveld met Klaassen Bazoer en Ziyech dan maak je stappen als club zijnde.

Verdediging staat prima als Tete en Riedewald fit zijn tenminste.

En voor de aanval zou ik Fischer laten gaan en versterken met Sisto.
Wat betreft de spits positie heb ik wel vertrouwen in Milik als de rest beter gaat voetballen en meer gaat creeren zou Milik daar van kunnen profiteren.

Dat gaf hij voor dit seizoen ook aan. Hij overschat zijn team in dat opzicht regelmatig vind ik. Die nodige ervaring is er gewoon nog steeds niet.

27 februari 2016 om 15:56

@ Foarut1

Klopt, we hebben al jaren een kwaliteit injectie nodig en echte gedegen internationale ervaring in elke linie. Zolang Overmars degene is die daarvoor moet zorgen zal dit nooit gebeuren.

Het probleem is dat Ajax eruit ligt en niet nog wat leerzame wedstrijden kan spelen. Ajax heeft dit seizoen nou niet bepaald meer ervaring gekregen door Europese wedstrijden. Cillessen, Klaassen en Veltman hebben Europese ervaring, maar spelers als Tete, Riedewald, Bazoer, El Ghazi en van de Beek hebben even weinig ervaring als vorig jaar, zij zijn niks wijzer geworden. Ajax maakt alleen een kans om te overwinteren (in de Champions League of Europa League) als er 2 of 3 ervaren krachten bij komen. Ik zou niet weten wie, maar ik neem aan dat ze er een paar op de radar hebben. Ervaren spelers die er bij topclubs net een beetje naast grijpen maar wel veel ervaring hebben. 2 verdedigers en een middenvelder lijkt mij logisch.

Het is niet alleen ervaring wat ontbreekt. Kwalitatief is het gewoon pure middelmaat. Voor de eredivisie een leuke ploeg maar niet meer dan dat. Europees is het natuurlijk tien X niks.PSV is kwalitatief gezien véél verder. En dat betaald zich uit.

Het enige Frank wat verbeterd is t.o.v. vorig jaar is de verdediging, het systeem van rondspelen tot er een gaatje valt is nog steeds hetzelfde en oervervelend om naar te kijken als supporter die wil nu wel eens acties zien.

Verder lijkt het me verstandig dat de aankopen die nu gedaan worden is daadwerkelijk beter zijn als wat je hebt, dat betekend dat er dus niet bij AZ geshopt moet worden maar graag in een iets duurdere winkel daar ligt namelijk wat meer kwaliteit. Kost wat maar geld hebben we inmiddels genoeg.

Pas dan maak je met een gunstige loting zoals PSV kans om een ronde verder te komen.

Frank, ervaring en kwaliteit zijn twee verschillende dingen. Aan het laatste schort het ook, net zoals aan het eerste.

27 februari 2016 om 13:58

Helemaal mee eens.

Kwalitatief is het gewoon ook niet goed genoeg en dan vooral in de aanval. Daar moeten in mijn ogen echt twee goede spelers bij.

Ik vrees dat dat ervaringsargument niet op zal gaan. Ik denk namelijk dat na dit seizoen meerdere topspelers vertrekken bij ajax. Cillessen heeft aan het eind van het seizoen 5 jaar bij Ajax gespeeld en is 27 jaar. Die is absoluut toe aan een stap naar een topcompetitie. Aan Klaassen en Bazoer wordt enorm hard getrokken door clubs uit de top competities. Ik denk dat die twee, Bazoer in te bijzonder, aan het eind van het seizoen vertrekken. Datzelfde geldt voor Veltman.
Op die manier moet De Boer natuurlijk weer opnieuw beginnen met het bouwen van een elftal. Ajax kennende zal dat weer gebaseerd zijn op spelers uit de categorie 17-21 jaar.

Ik weet niet of Frank daar nog een keer zin in heeft. Ik zie hem aan et eind van dit seizoen wel vertrekken naar een middenmoter in Engeland of Spanje.

27 februari 2016 om 16:11

Ik heb juist het gevoel dat Veltman voor altijd bij Ajax blijft. Geen idee waarom maar dat zegt mijn gevoel(en nee niet omdat ie het niet zou redden in het buitenland ofzo).

27 februari 2016 om 16:28

@ Aphextwin

Dat ervaring argument van hem gaat ook niet op, maar dat roept hij elk jaar. Als het echt zo´n simpel optel sommetje zou zijn dan zouden heel wat ploegen jaarlijks echt contrete stappen vooruit moeten maken. Wanneer iemand pas zijn rijbewijs heeft gehaald word die persoon ook niet na een paar jaar als ervaren bestuurder beschouwt, pas naar tien jaar ziet men iemand dan pas als een echt ervaren bestuurder. Helaas voor ons Ajacieden en het Nederlandse voetbal leeft de Boer voornamelijk in sprookjes wonderland, en ziet zoals altijd weer van alles wat er in werkelijkheid niet is.

De Boer is zelf ook deels verantwoordelijk voor de onevenwichtige selectie en bank, zelf scout hij weleens mee, wisselt hij te vaak van mening wat voor of er überhaupt versterkingen bij moeten komen en blijft hij maar vertrouwen houden in die faalhaas van een Overmars. Ik ben hem dankbaar voor de derde ster, de kampioenschappen en hoe hij Ajax door de roerige jaren loodste, maar ik hoop echt dat er deze zomer een leuke club komt en hij op die boot springt. Al lost alleen een vertrek van de Boer niet alles op, we zitten nog steeds opgescheept met een falende Overmars en een rvc die (terecht) totaal geen vertrouwen meer hebben in zijn capaciteiten om directe versterkingen voor het eerste te halen.

Ajax gaat op deze manier nooit Europees succes halen. Europees worden er andere dingen gevraagd. Mentaliteit, alles om te winnen, ook op een niet mooie manier. Ajax wilt altijd mooi voetbal spelen. Op Europees niveau kan dat niet, zeker niet met het materiaal wat Ajax heeft. Europees moet je gewoon anders spelen, defensiever, gokken op de omschakeling, soms 4-4-2 etc.

Maar Ajax wilt dat niet. Die willen altijd aan hun filosofie blijven hangen. Maakt verder ook niet uit, prima maar dan ga je niet verder komen Europees.

Dit horen we ook elk seizoen weer van de Boer, hoelang blijft hij nog in dit soort onzin geloven. Een paar jaar of voornamelijk Eredivisie ervaring is niet het soort ervaring wat we al jaren chronisch tekort komen, de Boer hanteert weer het onrealistische optel sommetje van "ze zijn weer een jaartje verder". Als het zo simpel was; dan zouden alle Nederlandse clubs jaarlijks concrete stappen maken, net zoals voorgaande seizoen is Ajax niet meer in staat om een paar fases per wedstrijd een beetje aan te zetten.

- Kwalitatief is de selectie uitgehold, velen zijn gewoon niet goed genoeg voor het niveau wat Ajax nastreeft.

- Echte gedegen internationale ervaring hebben we niet.

- Spelers zijn niet in staat om structureel een fatsoenlijk baltempo te hanteren.

- Spelers in het algemeen maar blijven volharden in het overdreven bal bezit.

- Spelers qua fysiek en fitheid (uithouding vermogen) tekort komen.

- Spelers nauwelijks tot niet of te langzaam leren van fouten.

- Het concentratie niveau structureel te laag is, waardoor het vaak al een hele opgave is om een pass over twee meter te kunnen geven, of de eind pass te slordig is of men gewoon niet bij de les is.

- Het ontbreekt aan een serieuze wedstrijd instelling, je hoort altijd wel dat ze beseffen waarvoor ze spelen, maar dit is zelden terug te zien in het spel. Ze zijn veel te laks, waarbij we de afgelopen jaren en ook dit seizoen weer herhaaldelijk zien dat de echte wil/overtuiging om te winnen er meestal niet is.

Zolang dit het geval is vraag ik mij echt af hoe de Boer denkt met dit iele kleuter elftal Europees (voor Nederlandse begrippen) denkt te presteren. Als het al zo moeizaam gaat om zich in de Eredivisie structureel goed voor de dag te komen, gaat ze dat Europees ook niet lukken. Je vraagt je toch echt af hoe vaak een ezel zich nog aan dezelfde steen moet stoten, want net zoals de spelers leert ook Ajax niet van haar fouten.

Deze onzin zal de bedrijfsjongens als muziek in de oren klinken. Niks kopen, verkopen - ja, was niet te houden..... - en weer jeugd door laten stromen. We deden een plas en alles bleef zoals het was. Wil je vooruit, zal je zowel in de technische staf als de selectie gedurfd moeten investeren. Dit betekent vaarwel aan de 3 lachebekjes op de bank en naast het vasthouden van de talentrijke kern, investeren in de selectie. Daarnaast uitverkoop in de net nietjes (viergever, van der Hoorn, Gudelj, etc,.). Pas dan doe je weer mee, zonder garantie op direct succes, maar wel meer kans daarop!

Ja De Boer, het is allemaal leuk en aardig, maar je hebt afgelopen 5 jaar Europees niks gepresteerd. En iedereen zegt dat het zo goed is dat hij zo vaak 3e is geworden in de CL. Maar wat heb je eraan om naar de EL te gaan, als je er meteen weer uitvliegt.. En in een ander interview zeikt hij dat hij telkens in de poule des doods terecht kwam, maar dat is ook zijn eigen schuld. Als hij wat meer punten had gehaald in de EL had hij misschien wel in pot 2 gezeten.. Wat de kansen meteen groter maakt om door te bekeren..

Zelfs als deze groep bij elkaar blijft redden ze het niet spelen te slom en zonder fantasie en passie.
En een trainer de geen risico durf te nemen om voor uit te voetballen

En hoeveel jaar ervaring heeft De Boer al als trainer van Ajax?
Het spel wordt er alleen maar slechter op en nog nooit heeft Ajax onder hem meer dan 76 punten behaald in de competitie. Ervaring wilt dus ook niet alles zeggen. Ajax komt simpelweg kwaliteit en een trainer met tactisch inzicht tekort.

De boer zegt al jaren dat het volgend jaar beter gaat, omdat de jongeren dan ervaren zijn. Als je tegen real madrid speelt, maakt dat niet uit. Maar tegen celtic, salzburg, rapid of steaua denk ik dat het niet is laten liggen op ervaring, maar spelopvatting. Naïviteit zeg maar.

27 februari 2016 om 16:11

@ Yoda

Dat het tegen ploegen als Barcalona en Real Madrid niet uitmaakt ben ik het niet mee eens. Uiteraard verwacht ik niet dat we dat soort clubs oprollen. Alleen worden goals te vaak te gemakkelijk weg gegeven, op kwaliteit geklopt worden kan ik mee leven gezien de financiële verschillen. Alleen geklopt worden vanwege een slechte concentratie (niet op staan te letten, te nonchalant zijn) of niet wilt ingrijpen (directe tegenstanders gewoon laten lopen, niet verdedigend ingrijpen en/of geen zin hebben in duels) vind ik onacceptabel. Veel tegen goals tegen echt goede tegenstanders kunnen mijn inzien vaak gewoon voorkomen worden als men gewoon beter bij de les is (dat geldt eigenlijk voor elke Nederlandse club die Europa in trekt).

Ik denk ook dat Ajax, net als PSV zich nauwelijks meer in Nederland versterken moet. Verder denk ik dat de salarissen bij Ajax omhoog moeten, iets wat PSV wel gedaan heeft. Dat betekent niet dat elke speler evenveel verdient, maar Guardado en de Jong verdienen echt meer dan een miljoen per jaar. Wel heeft Ajax een waardevollere selectie. PSV heeft allerlei spelers gehaald die het in grote competities niet redden, maar bereid zijn financieel een stapje terug te doen voor meer speeltijd.

Precies Avey maar dat willen ze niet alleen de 4 opnoemen die kunnen voetballen. ze roept nu dat United slecht is maar City was toen ook drama.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren