Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De Boer twijfelt over invulling van meest besproken positie bij Ajax'

Laatste update:
/

Arek Milik is en blijft omstreden. De aanvaller van Ajax is qua schotzuiverheid de beste speler in de Eredivisie, maar qua combinatievoetbal haalt hij een onvoldoende. Dat is precies wat Frank de Boer ook van een spits verwacht. Niet voor niets werden in de loop der jaren spelers als Siem de Jong, Viktor Fischer, Lasse Schöne en afgelopen zaterdag Davy Klaassen in de punt van de aanval gezet.

In de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) werd Milik tien minuten na rust naar de kant gehaald. De Boer opteerde voor geen pure spits in de punt, Klaassen, en het Algemeen Dagblad vraagt zich dinsdag af of dit voortekenen zijn voor een wisseling op de meest besproken positie van Ajax. Klaassen was in de jeugd al vaker spits. Ook Anwar el Ghazi is een optie als centrumspits, zo stelt de scribent van het dagblad.

Volgens het dagblad zal De Boer traditiegetrouw blijven zoeken naar zijn beste samenstelling en kan Daley Sinkgraven daarin een belangrijke rol gaan spelen. Het talent is te goed voor de bank en wordt daarom als hangende linksbuiten opgesteld. Op het middenveld laat hij echter zien dat hij daar het beste tot zijn recht komt. Ook dat is voor De Boer wellicht een reden om Klaassen in de spits te zetten.

Davy Klaassen in de spits en Daley Sinkgraven op het middenveld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat blijft een probleem, Milik moet hier gewoon beter in worden.

Overigens kan het zo zijn dat hij Victor als 10 zet, zoals toen hij inviel tegen Twente. Hij is gewend daar te spelen.

En waarom niet een keer Sanogo proberen, niemand kreeg hem van de bal.

15 september 2015 om 08:21

Waarom het is een spits die moet gewoon ballen krijgen en erin schieten.
Niet meer en niet minder.

15 september 2015 om 10:39

Dat is natuurlijk incorrect. Verschillende tactieken vragen verschillende dingen van een spits. Een team die veel countert heeft meer aan spits die van de zijkant wordt voorzien met voorzetten dan bijvoorbeeld Ajax. Ajax heeft vleugelspelers die veel naar binnen komen en opkomende middenvelders alla Klaassen. Om deze spelers optimaal te gebruiken moet je spits ook mee kunnen voetballen en niet alleen afmaken. Dat kon je zien toen Siem de Jong in de spits stond.

15 september 2015 om 08:24

Het probleem is vasthouden aan een filosofie, zonder de geschikte spelers. Milik is gewoon erg goed in de spits. Waarom de speelwijze niet een beetje op hem afstemmen. Ajax en pure spitsen, blijft een probleem... De laatste die ze zelf opgeleid hebben, is Kluivert?
Sanogo lijkt inderdaad ook een geweldenaar. Vraag me af of hij wel kansen krijgt.

15 september 2015 om 10:12

Sanogo is erg sterk, voetbalt aardig mee en werkt hard, maar voor de goal is hij nog niet scherp genoeg. Gisteren 3 100% kansen gehad bij Jong Ajax en alle 3 niet goed genoeg ingeschoten zodat de keeper nog kon redden. Aan de andere kant natuurlijk wel goed dat hij in een helft 3x in die positie komt, maar zijn rendement moet nog omhoog.

15 september 2015 om 10:55

Allemaal leuk en wel; de tegenstander was met alle respect Telstar....

15 september 2015 om 09:13

Ik snap het niet. De boer wil toch het klassieke ajaxspel spelen met twee vleugelspelers die de ballen voor geven? Dan heb je toch geen combinerende spits nodig? Volgens mij is Milik hier perfect voor. Gewoon een goede spits die de ballen die hij voor het doel krijgt erin knalt

15 september 2015 om 09:27

Violgens mij heeft de Boer de afgelopen 5 jaar nog nooit het klassieke ajax spel gespeeld met 2 buitenspelers die voorzetten geven. Dit spel is overigens ook al zo'n 10 jaar dood. Buiitenspelers komen tegenwoordig vaak naar binnen en moeten ook scorend vermogen hebben. Denk aan el Ghazi of Fischer, maar ook aan C. Ronaldo, Robben of Neymar op hoger niveau.
Indien die buitenspelers naar binnen komen, dan moet er wel iemand zijn op de nr 9 positie die ook kan combineren. Milik schiet hierin tekort.
OT: Je kan geen jongen bij de reserves van Bayer Leverkusen halen, die een afmaker is, een meevoetballer en een balvasthouder. Gasten die dit allemaal beheersen zijn absolute toptalenten, zijn op hun 17e al door heel europa gescout en kosten 10 miljoen plus. Als Ajax dit niet meer wil uitgeven (zlatan kostte gewoon 9 miljoen op zn 18e!), dan moeten ze zo iemand zelf opleiden. En dat is ze sinds Kluivert niet meer gelukt. Dat is de grote schande.

15 september 2015 om 10:42

Ben met je eens dat hij het niet doet. Maar het zou toch moeten kunnen? El ghazi en younes op de vleugels. Volgens mij zijn dat allebei 2 buitenspelers die buitenom hun man kunnen passeren en een bal voorgeven.

15 september 2015 om 10:51

De grote schande... wauw.. het is geen halsmisdaad hoor.
Ik ben het wel met je eens dat het oude vleugelspel niet meer voldoet.
Er moet meer beweging voorin.

15 september 2015 om 11:02

@ Clarkkent2

De reden dat ze niet meer met voorzetten van de zijkant werken is eigenlijk vrij simpel. Op het moment dat je zo een spelletje speelt ben je afhankelijk van je spits. Wanneer deze een slechte dag heeft lever je vrijwel de gehele doelpunten productie in. Met buitenspelers die naar binnen komen, diepgaande middenvelders en een combinerende spits komen er elke wedstrijd verschillende spelers in scoringspositie.

Het jaar met Siem de Jong in de spits is een mooi voorbeeld. Niemand scoorde 20 doelpunten. Maar er waren 6 spelers in de selectie die er 10-15 maakten binnen een seizoen. Oftewel risicospreiding. Ja een spits die er 30 in schiet is leuk, maar die brengen geen titels (huntelaar/suarez). Terwijl meevoetballende spitsen zoals Siem de Jong daar wel voor zorgden.

15 september 2015 om 18:04

D-bergkamp: dat niet alleen. Laten we eerlijk zijn Juventus had in 97 het oude ajax spel al gekraakt. Als de buitenspeler steeds buitenom gaat, dan zet je daar dubbele dekking op en kom je er nooit meer langs. Veel te voorspelbaar.
Buitenom of niet, een goede multifunctionele nr 9 blijft belangrijk. Ik vond Zlatan dat, ik vond Kluivert dat, ik vond Kanu dat. Maar waarom lukt het Ajax niet om zo iemand in de afgelopen 20 jaar op te leiden??

15 september 2015 om 09:37

Nu verbloemt Frank de Boer zijn eigen gepruts.
Frank moet gewoon zo spelen dat de spits een vrij schot op doel kunnen maken.
Maar nu wil hij eerst met 20 spelers in de 16 meter staan waardoor zijn spitsen onbereikbaar zijn
Spitsen moeten met steekpasjes aangespeeld worden door de middenvelders wanneer er nog de ruimte is, wanneer de middenvelders rond de middellijn blijven zodat een spits het verder kan afmaken

Frank zit te klooien en Milik wordt daar op afgerekend.
Dat is een kwalijke zaak.

15 september 2015 om 13:04

Lekker makkelijk lullen of niet ? Welke tegenstander speelt nou tegen de middellijn aan ? Elk team speelt tegen Ajax met de kont in eigen 16 oftewel bijna geen ruimte meer voor een steekpass.

Ik heb het al eens gezegd. Milik is geen 9. Kijk eens wedstrijden bij Polen zou ik zeggen. Hij verdeelt het spel, geeft assists met steekpasses en scoort. Hij is dodelijk met zijn gezicht naar het doel maar met de rug naar de goal is het gewoon niet veel. Milik op rechts en El Ghazi in de spits is de oplossing.

Dat Milik niet kan voetballen is algemeen bekend en kon je op voorhand wel weten. Het enige wat hij kan is scoren en dat vind ik voor een spits voldoende. Huntelaar kan ook niet voetballen, maar scoort wel.

Voor welke positie was milik gehaald dan?

15 september 2015 om 08:18

Als keeper, maar omdat hij niet zo goed kon keepen. Heeft frank toen besloten om milik een kans te geven als spits, maar ook daar is milik in de ogen van frank niet goed genoeg. Dus blijft er nog maar 1 positie over. De bank warm houden en misschien kan hij net als heitinga ook nog belangrijk zijn in de kleedkamer.

15 september 2015 om 09:43

Ik vond toch het beste als keeper en in de kleedkamer leek hij niet zo op te vallen omdat El Ghazi graag de leiding heeft en laten w3 niet over onze held Heitinja beginnen.

15 september 2015 om 10:01

Misschien kan ie Heitinga warm houden? De winter staat weer voor de deur..

Hij scoort redelijk veel, Ajax moet gewoon zorgen dat hij in scoringspositie komt. Ook dit heeft te maken met tempo van opbouw en beslissende passes. Maar Sinkgraven is idd beter op middenveld dan linksbuiten dus dit zou ook kunnen werken.

15 september 2015 om 08:57

Dat is ook het probleem, ook tegen Rapid zou Milik er een paar intikken als ie werd aangespeeld.

Bij Ajax is het ook nooit goed genoeg! Als Milik er 30 maakt dit seizoen piepen ze wel anders. Het kan het mij heel weinig schelen dat hij geen goede bal kan kaatsen of actief meedoet in balbezit. Als hij de staat wat een spits moet doen moet je hem ook afrekenen op zijn goals. Als je de perfecte Ajax spits wil hebben lijkt het me wanbeleid om Sanogo te huren als je een supertalent Donyell Malen de kans geeft om te vertrekken. En je haalt vervolgens Polen, Denen, Afrikanen. Breekt vervolgens de spirit van een toptalent uit Groningen die ook niet in staat is het positie spelletje mee te spelen maar wel met ze ogen dicht het net te vinden als hij het vertrouwen krijgt.

15 september 2015 om 08:31

Ik snap dit ook niet. Van het type speler dat Ajax hier voor ogen heeft heb je er in Europa maar heel weinig van. Ze hebben nu een speler die veel kan scoren en een aantal spelers met een prima pass in de benen om die eerste te bedienen. Lijkt me dan niet zo'n hele klus om de tactiek een beetje aan te passen.

Laat Milik lekker staan, is er eindelijk iemand die kan scoren gaat Meneer Eigenwijs het weer veranderen.

Laat klaassen waar hij is, en Sinkgraven kan wel leuk talentje zijn maar hij moet gewoon leren zijn best te doen om in aanmerking te komen voor de eerste elf.

Frank de Boer moet eens ophouden met het verpesten van talenten. Laat Milik nou eens 10/15 wedstrijden staan en kijk dan verder.

De Boer weet echt niet hoe je met spitsen moet om gaan.

15 september 2015 om 08:19

Het is een gewoon een drama coach die tactisch niet zo sterk is en zeker als people manager bakt hij er niks van. Is veels te eigenwijs.

15 september 2015 om 09:45

En ik dacht dat ik woorden tekort kwam. Zo zeg!!!

15 september 2015 om 10:00

Googlebal, een dramacoach, die er tactisch niets zo sterk is? Weet je nog met wat voor beschikbaar jeugdig materiaal de Boer vier jaar achtereen kampioen is geworden? Dat moet je tactisch wel wat in je mars hebben, lijkt me. Als eindverantwoordelijk hoofdcoach is eigenwijs zijn ook geen verkeerde eigenschap.
Een peoplemanager schijnt hij ook wel te zijn als je spelers en collega's over hm hoort spreken. Ik denk dat die daar een betere inschatting van kunnen maken dat een buitenstaander als jij.

15 september 2015 om 11:12

@ Buitenspelval

Ach, niet op reageren op zulke mensen. Iedereen praat maar over El Hamdaoui en over Kishna. Maar als dat de enige twee gevallen zijn in 5 jaar tijd doet hij het niet zo slecht. En zeker als je bedenkt dat El Hamdaoui ook ruzie had met Verbeek, Koeman. Maar ook bij Fiorentina en Malaga ruzie had met de trainers. Dan blijft eigenlijk alleen Kishna over...

15 september 2015 om 11:37

Je hebt op zich gelijk dat ik het beter kan negeren, doch verbaas ik me steeds weer over zoveel papegaaigedrag en kortzichtigheid. En korte termijngeheugen bij sommigen.

15 september 2015 om 09:52

Hakkie, welke talenten heeft De Boer dan allemaal verpest? Als je doelt op El Hamdaoui of misschien Kishna, die hebben het voor zichzelf verpest. Die jongens gedragen zich onhandelbaar in het team.
En waaruit blijkt dat hij niet om kan gaan met spitsen? Ik ben benieuwd naar je voorbeelden.

15 september 2015 om 10:18

Welke spits heeft er goed gespeeld onder De Boer? Ik kan geen voorbeeld noemen...

En talenten die hij heeft verpest? Heb je een tijdje? Spelers als Andersen, Boilesen... Maar eigenlijk kan ik behalve Daley Blind en Bazoer geen enkele speler noemen die echt beter is geworden onder De Boer. Zelfs Eriksen werd steeds slechter onder hem. Alle creativitiet wordt uit elke speler gehaald. Iets proberen te forceren is een doodzonde onder hem. Blind en Bazoer zijn niet toevallig verdedigende spelers en niet creatief.

Kishna is trouwens wel een goed voorbeeld. De speler die ze nu missen, eigenlijk.

15 september 2015 om 10:45

Andersen is nog een jonge speeltuinvoetballer, die is nog lang niet afgeschreven.
Boilesen kreeg juist van de Boer alle ruimte om zijn vorm van voor zijn blessures terug te vinden, maar helaas bleek die onvindbaar. Verpest door de Boer, nee aan een dood paard kun je niet trekken.

Je noemt Bazoer en Blind de enige die gegroeid zijn onder de Boer. Zal ik er nog een paar noemen? Anita, Siem de Jong, Cillissen, Tete, Riedewald, Schöne, El Ghazi, Klaassen. ect.

Eriksen werd zijn creativiteit ontnomen? Dacht het niet. Hij heeft onder de Boer een sterke ontwikkeling doorgemaakt van leuke jeugdspeler tot volwassen speler.

Of er goede spitsen onder de Boer hebben gespeeld? Ja hoor, Siem de Jong deed het bijvoorbeeld goed als valse spits en Milik doet het ook niet onverdienstelijk vind ik persoonlijk.
Van de beperkte Sigthorsson kun je niet meer verwachten, daar zat gewoon niet meer in. En de nog jonge Zivkovic, die is nog ver genoeg als vaste Ajax-spits en kan er nog komen.

En Kishna, tsja, als je dat een goed voorbeeld vindt van een speler die ze missen... Die jongen gedroeg zich als een verwende puber en was voornamelijk met zijn eigen ding bezig in plaats van met het team. Hij liet zich liever sturen door door zijn goeroe Raiola dan door zijn willekeurige trainer. Tijdens de wedstrijden liet hij ook nauwelijks zien van meerwaarde te zijn, wat zijn status als wisselspeler vergoeilijkde.

Klaassen wordt zoals Siem gewoon voorin gezet. Zolang het goed loopt op het middenveld heb ik daar geen probleem mee.

De verdediging gaat fouten maken wanneer ze niet weten waar hij loopt, omdat hij makkelijk kan inzakken en bv Sinkgraven of Ghazi daar gaat spelen. Zeker tegen clubs waar het nog niet goed staat achterin.

Daar kom je nu mee... dat hij voetballend te kort komt!

Had voor 31 aug. nog 1x de portemonnee getrokken en 7,5 miljoen in Utrecht neergeploft en je had een geweldige spits... die wel kan voetballen.

Of hij dan zal slagen is nooit een zekerheidje... maar dat Haller makkelijk het net vind en een slimmere/betere voetballer is dan Milik lijkt me duidelijk.

15 september 2015 om 09:07

Voor een ieder die niet begrijpend lezen kan: in dit artikel worden de woorden van de scribent van het AD geciteerd en niet de woorden van Frank de Boer. Het is de opvatting van de journalist die vermoedt dat de Boer zo denkt.
De journalist geeft hier zijn mening en stelt dat de wissel van Milik een teken aan de wand is met als reden dat Milik niet mee kan komen met het combinatiespel van Ajax.
Milik wordt een keer gewisseld en de heren van het AD staan klaar om er wat achter te zoeken en er een hele eigen analyse op los te gooien.
Milik kwam net terug van een interlandperiode en dat was merkbaar, ook in het commentaar van de Boer na de wedstrijd, die aangaf dat het reden voor de wissel was.
Ajax heeft Milik ook niet voor niets een meerjarig contract gegeven na een jaar de speler op zicht te hebben gehad. Als ze vonden dat hij voetballend te kort kwam, zat hij nu weer in Duitsland te ballen.
Daarnaast vind ik persoonlijk dat Milik aardig voetballend kan meekomen, al is hij wat minder technisch begaafd dan de gemiddelde Ajax-speler. Er wordt hier weer flink nagepapegaait.

15 september 2015 om 09:19

7,5 miljoen was niet genoeg geweest hoor ze hebben 9 miljoen vanuit engeland geweigerd

15 september 2015 om 09:40

Of Haller zo'n veel betere spits/voetballer is dan Milik is sowieso de vraag. Zulke bedragen neerleggen voor een spits, die zich nauwelijks op topniveau heeft bewezen, is wat veel van het goede.

15 september 2015 om 14:45

Maak er maar gekke henkie van, 7,5 miljoen voor Haller, je bent echt gek als je dat betaald.

Fischer hoort in de basis. Haal dan maar Gudelj of Milik eruit, zodat hij linksbuiten of op 10 kan spelen. In vorm beste Ajacied.

15 september 2015 om 09:44

Fischer hoort niet in de basis
Hij brengt veel te weinig
Scoort nauwelijks
Nauwelijks assists
wat heb je dan aan hem?

15 september 2015 om 10:06

Hij scoort weldegelijk. In zijn laatste 5 wedstrijden (waarvan hij er geen één 90 minuten speelde) scoorde hij er 4. Veder is hij bij bijna elke aanval dreigend en brengt gewoon veel voetbal. Dus wat beter opletten dan snap je wel dat hij in de basis hoort.

15 september 2015 om 11:29

Fischer is nog lang niet toe aan een basisplaats. Als je zelf goed hebt opgelet heeft hij dit zelfs zelf in interviews bevestigd. Hij mist na zijn blessure scherpte voor het 'goede moment', handelingssnelheid en startsnelheid, ondanks dat hij zijn doelpuntje meepikt.
Momenteel is hij nog lang niet goed genoeg voor 90 minuten voetbal en druipt de frustratie er zo nu en dan vanaf, wat ook niet gunstig is voor zo'n opvliegend karakter als hij heeft. In deze vorm is hij nog niet klaar en zijn anderen beter/ nuttiger.

Elk middenveld van Ajax waar Sinkgraven deel vanuit maakte is compleet overlopen. Om die reden is hij voor de zekerheid linksbuiten gezet, dan kon hij overlopen worden en hadden we extra zekerheid. Heb er weinig vertrouwen in als we hem weer op het middenveld gaan neerzetten. Niet dat hij als buitenspeler iets toevoegd overigens.

15 september 2015 om 10:18

Eind vorig seizoen speelde Ajax met Sinkgraven, Bazoer en Klaasssen een aantal wedstrijden en ik vond dat middenveld behoorlijk in balans. Sinkgraven liet zien een bijtertje te kunnen zijn. Ook was hij degene die de oplossing vooruit zag. Dat overlopen worden viel echt wel mee.
Sinkgraven is nog jong en speelt pas een half jaartje op topniveau. Kan je hem kwalijk nemen dat hij zich daaraan moet aanpassen. Talent heeft hij onherroepelijk en als je hem de tijd gunt, dan wordt hij de spelverdeler op het middenveld waar je omheen kan bouwen.
Zolang heb je een speler als Gudelj nodig. Als trainer moet je toch keuzes maken als je dan ook nog fysiek sterker spelers als Bazoer en Klaassen tot je beschikking hebt.
Sinkgraven komt er echt wel.

15 september 2015 om 10:32

Eind vorig seizoen wonnen we 3 van de laatste 7 wedstrijden en werd er amper nog een doelpunt gemaakt uit veldspel of een kans gecreerd. Het was niet om aan te gluren over de gehele linie, met als dieptepunt een nederlaag in Dordrecht. Op welke wijze was dat middenveld dan in balans?

Voor 7 a 8 miljoen verwacht ik gewoon veel meer dan het meehobbelen in de marge wat Sinkgraven nu doet. Een doelpunt gaat hij nooit maken, daar ben je dan lekker mee als middenvelder van Ajax. Natuurlijk kan hij voetballen, maar ik zie er die 8 miljoen niet in. Dit wordt nooit een wereldtopper.

15 september 2015 om 11:00

Kun je de uitwedstrijd tegen Heerenveen bijvoorbeeld nog herrinneren? Daarin zag je de potentie van dat middenveld. Het is te makkelijk om een wedstrijd als tegen Dordrecht er uit te pikken. Het hele elftal zat op een dood spoor, er viel niets meer te winnen en zowel de media en een groot deel van de eigen supporters deden er alles aan om die tieners van Ajax met de grond gelijk te maken, ook per individu. Daar gaat geen elftal beter door voetballen.

Ik vind je wel erg snel om Sinkgraven af te schrijven. Kijk eens hoe oud en relatief onervaren die jongen nog maar is. De 7 miljoen mag toch ook geen maatstaf zijn voor zijn presteren? Hij kan er toch niets aan doen dat dat voor hem is betaald? Het is een groot talent, dat nog tot volledige bloei moet komen en zit nog niet eens halverwege zijn plafond.

Zoals gezegd, schat die jongen eens meer in op basis van zijn talent, in de plaats van op zijn transferwaarde. Hij heeft een kijk op spelletje, ziet de oplossing vooruit en heeft een bovengemiddelde handelingssnelheid.

Toch is het dan vreemd dat er spitsen worden gehaald die hebben bewezen vooral in en rond de 16 gevaarlijk te zijn, maar voetballend minder zijn. Dit was met Sigthorson het geval, en met Milik het zelfde verhaal. Milik is een top spits in wording als je hem bediend en zijn ding laat doen rond het strafschopgebied van de tegenstander. Misschien moet de Boer eens afstappen van dat idee over balbezit. De bal moet zo snel mogelijk naar voren toe. Niet na oeverloos rond tikken.

15 september 2015 om 09:47

Helemaal mee eens
Milik is een goede spits maar zijn carriere wordt zo vernaggeld door Frank de Boer.
Manager van Milik had beter even aan een club als Feijenoord of PSV kunnen vragen of hij daar het seizoen verder mag afmaken.
gegarandeerd meer succes

volgens mij kijkt de boer niet naar de wedstrijden van polen. dan speelt ie messcherp voor de goal en met hartstocht.

Klaassen mist de soeplesse en snelheid om in de spits te staan of zelfs als valse spits. Dat Ajax totaal niet rendeert met spits voor vele jaren al, is een Frank de Boer issue. De spitsen die ze kopen zijn nooit aanspeelpunten en daarom zal hij een andere speelstijl moeten kiezen. Maar trek die spits dan ook niet aan, of verzin een andere manier hoe die spitsen wel te laten renderen. Frank denkt teveel in systemen inplaats van zijn spelers te laten renderen

15 september 2015 om 11:11

Klopt helemaal.

De Boer blijft vast houden aan zijn filosofie. Maar hij kan beter kijken, hoe hij zijn beste spelers optimaal kan laten renderen.

Verder wederom een slecht stukje scouting, als je een aanspeelpunt en spits zoekt en je komt dan met Milik aan, die geen bal kan vasthouden...

15 september 2015 om 14:47

Dat mist Luuk de Jong ook, toch een prima spits. Ik denk dat ajax lekker gaat switchen met Klaassen, Fischer en El Ghazi ze kunnen allemaal in de spits, als Sinkgraven daar nog bij hebt die naar de vleugels kan moet je veel positieswisselingen doorvoeren.

Pffff of je moet gewoon eens een x beter scouten!!!

Wat laat milik al jaren zien ook in het poolse elftal...de man maakt af. Puur en alleen maar afmaken...het is geen ronaldo of een Henry.

Ik ben er bijna van overtuigd dat als je milik een kans geeft dan peert die hem van de 2 minimaal 1 er wel in.

Dus of je vleugels moeten beter bezet zijn of je hebt de verkeerde spits aangekocht.

Milik is een prima spits voor Ajax, pakt zijn doelpunten en assist mee en zorgt ook dat er genoeg ruimte is voor het doel voor andere spelers. Bij Ajax word er gewoon teveel gevraagd van een spits, gewoon realistisch kijken ons niveau is niet hoger en een betere spits zul je niet vinden.

16 september 2015 om 08:41

Precies, Frank wil gewoon teveel maar dat si totaal onrealistisch. Een spits vinden die veel doelpunten maakt, meevoetbalt, combineert, die spelen niet voor Ajax helaas. Milik is erg goed voor Ajax maar als Frank zo dom blijft om aan dat ene denkbeeld vast te blijven houden. Zijn tijdgenoten Philip en Gio leren een stuk sneller dan Frank doet.

Zal ik die twijfel dan maar wegnemen?

Fischer/younes-el ghazi/klaassen-cerny/muric

Sinkgraven-klaassen/gudelj

Bazoer

El ghazi is en blijft onze beste spits. Goed met zijn rug naar de goal, sterk, snel, maakt goals, staat vaak goed(geil voor de goal), heeft een actie, kan koppen en schiet met links en rechts. Kwestie van tijd(mits hij de kans daar krijgt) totdat iedereen dit in zal zien.

15 september 2015 om 09:58

Dit. El ghazi is gewoon de beste optie in de spits als echte ajax spits. Ik zou lekker 4 4 2 spelen en dan met El Ghazi en Milik. met Sinkgraven, Bazoer, Klaassen en Fisher op het middenveld

15 september 2015 om 10:08

Ik denk dat je hier een heel mooie opstelling hebt. En dan heb je Fischer nog achter de hand. Maar laten we eerlijk zijn, dit gaat toch nooit gebeuren. In ieder geval niet bij Ajax.

Ik ben toch nog van mening dat bij een 4-3-3 je prima met Milik in de spits kan spelen: je moet dan gewoon van de linker- en rechterflank ballen voorgooien en zorgen voor die aanvoer. Milik heeft bewezen zelfs halve voorzetten te promoveren tot doelpunten en heeft een dodelijke linker. Dat voorslingeren gebeurt alleen bijna nooit of erg slecht (dit seizoen alleen met Dijks, en El Ghazi doet het ook af en toe). Vorig seizoen heeft van Rhijn veel geprobeerd ballen voor te gooien maar die belandden allemaal op kabouterhoogte of in de tweede ring.

Als die de Boer iedere keer maar weer een middenvelder in de spits wil omdat deze beter mee voetbalt waarom kopen ze daar bij ajax niet eens gewoon een fatsoenlijke voetballende spits? Echt ik vind het zo'n armoede en wanbeleid als je als topclub een middenvelder in de spits moet zetten. Ook een middenvelder op de buitenposities vind ik zo jammer. Daar moeten de jongens staan die een actie kunnen maken en het publiek vermaken zoals we van het Nederlandse voetbal gewend zijn.

15 september 2015 om 14:20

@woutmajoor040, ik ben het volledig met je eens. Dit is een fraai staaltje wanbeleid, zowel ten aanzien van de linksbuiten als de spits positie.

Kijk tegen Celtic zou ik starten met Sanogo. Die gasten zijn fysiek sterk dus moet je er een sterke gast tegen zetten om het gevecht aan te gaan. Dan heb je meer aan Sanogo dan aan Milik.

Ik denk zelf dat Milik het niet gaat worden bij Ajax en hoop toch stiekem dat Ajax in de winterstop het wilt gaan proberen bij die Haller van Utrecht. Dat is een typische spits waar Ajax naar op zoek is en tuurlijk zal die nog een wedstrijd onzichtbaar zijn maar hij heeft wel in huis wat Ajax zoekt. Dan moet je er maar wat voor neerleggen maar daar krijg je dan als het goed is ook wat voor terug.

15 september 2015 om 10:16

Haha alsof Haller beter is dan Milik man. Milik speelde slecht tegen Twente, maar heeft ook goede wedstrijden gespeeld. Oogde een tikkeltje vermoeid na een interlandperiode met Polen.

Het afserveren van eigen spelers en het ophemelen van andere spelers, daar wordt ik zo moe van. Volgens mij heb je die Haller nooit zien spelen. Speelde nog dramatischer afgelopen weekend dan Milik.

Ook Viktor Fischer is beter op 10. Elke willekeurige speler van ajax is beter op 10.

Ik vind dit lastig. Ben fan van Milik en ik denk dat hij gewoon slecht gebruikt wordt bij Ajax. Maar zoals FdB wil spelen, is Klaassen in de spits misschien wel beter.. Ik hoop dat Milik nog zal slagen, maar belangrijkste is dat Ajax op z'n best zal zijn, desnoods zonder Arek.

De Boer verkwanseld zo een beetje alle spitsen bijajax de laatste 4 jaar helaas.

''volgens het dagblad zal De Boer traditiegetrouw blijven zoeken naar zijn beste samenstelling en kan Daley Sinkgraven daarin een belangrijke rol gaan spelen. Het talent is te goed voor de bank en wordt daarom als hangende linksbuiten opgesteld. Op het middenveld laat hij echter zien dat hij daar het beste tot zijn recht komt. Ook dat is voor De Boer wellicht een reden om Klaassen in de spits te zetten.''

Aha, ik snap hem, je kunt met die 3 switchen, je kunt zeggen:

Fischer AM, Daley LV en Klaassen Mv
Fischer MV, Klaassen AM en Daley LV, of;
Fischer LV, Klaassen MV en Daley Lm

Variatie is natuurlijk belangrijk. We gaan het meemaken.

Is Sanogo soms voor de sier gekomen?...

Milik moet er sowieso in blijven. Frank beter ff kijken naar klaassen die op 10 vindt ik matig presteert. Ik heb weinig gezien van klaassen. Hij scoort tegen rapid uit misschien wel 2 keer maar in welke wedstrijd heeft hij nou het team echt geholpen? Az niet, willem 2 niet, nec ook niet en twente was hij ook poep.

Arek Milik is het probleem niet.. Frank de Boer zn schuld! Die maakt iedere speler stuk.

Hey Frank, je hebt al een verdediger in de spits gezet, een middenvelder, misschien Jasper een keer voorin zetten? Waarom niet hè?

Tsjonge jonge..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren