Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer krijgt advies om te vertrekken: 'Dat moet zijn volgende stap zijn'

Laatste update:

Na het vierde kampioenschap op rij gaf Frank de Boer toe dat hij wel wat voelde voor een buitenlands avontuur en de coach flirtte met Tottenham Hotspur. Tot een overgang kwam het niet en dus bleef De Boer bij Ajax, waarmee hij opnieuw probeert om te overwinteren in de Champions League. Dat zal ook dit jaar echter weer een bijzonder lastig verhaal worden.

/

Ajax verloor dinsdag met 3-1 van Barcelona en heeft na drie groepswedstrijden pas twee punten. De Amsterdammers lijken in een paar jaar tijd niets te zijn opgeschoten. "Zijn grote frustratie is dat al die clubs waartegen hij speelt hun selectie evalueren, verbeteren of in stand houden", zegt Bert van Marwijk bij de NOS. "Hij moet elke keer opnieuw beginnen. Elke keer weer. Dat is frustrerend voor een coach. Hij wordt met Ajax gewoon vier keer kampioen van Nederland, maar internationaal heeft hij pech gehad met de loting en kan hij steeds niet aanhaken bij die andere clubs."

De vraag is of De Boer zich steeds weer aan dezelfde steen wil blijven stoten; Van Marwijk denkt van niet en heeft het idee dat de succestrainer klaar is voor de stap naar het buitenland. Daar is Youri Mulder het mee eens: "Hij heeft nationaal alles bewezen wat er te bewijzen valt. Ik denk dat Frank de Boer ook van zichzelf denkt dat hij een coach is om internationaal prijzen te pakken. Dat moet zijn volgende stap zijn. Dat zal, denk ik, na dit seizoen gebeuren."

Denk je dat Frank de Boer bezig is aan zijn laatste seizoen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weggaan, ok. Maar naar welke club zou die dan moeten gaan? Alle grote clubs die meedoen voor de prijzen zijn al bezet. Persoonlijk zou ik hem wel willen zien bij Psg, vooral omdat ze een club zijn met veel talenten en die niet echt een eigen speelstijl heeft. Maar jah we zullen zien wat het wordt.

En wie moet hem opvolgen? Jans? Seedorf? Stam? Geen idee

23 oktober 2014 om 10:09

PSG heeft niet echt een eigen speelstijl? Kijk jij wel eens wedstrijden van ze?

23 oktober 2014 om 13:04

wat is hun speelstijl dan? kan het niet zien. Vind Blanc een zeer matige trainer

23 oktober 2014 om 13:24

PSG speelt in de eerste instantie voetbal over de grond. Verzorgde opbouw van achteruit, met een middenveld dat het balletje vlot rond laat gaan. Maar een lange bal op Zlatan is geen schande. Ze spelen dus geen positiespel in extremis.

Er wordt gespeeld met opkomende backs terwijl de vleugelspelers voorin veel vrijheid hebben. Met Lucas op rechts heb je wel iets meer vastigheid, maar Van der Wiel komt er ook in dat geval vaak overheen terwijl Lucas naar binnen trekt.

Je ziet echt patronen als je vaak PSG kijkt. Matuidi eindigt vaak linksvoor en zorgt voor veel voorzetten. Pastore of Cavani komen meestal eerst in de bal en zijn in een later stadium vaak lopende spelers die in scoringspositie komen.

Bij balverlies gaan ze meestal niet jagen op de helft van de tegenstander, maar zetten ze wel veel druk op hun eigen helft. Daarbij worden geen grote risico's genomen wat het nadeel heeft dat de balverovering vaak ook niet leidt tot een gevaarlijke counter, al wordt de snelheid van Lucas, Cavani of Lavezzi soms toch gebruikt kan worden vanwege het inzicht van het vaak creatieve middenveld.

Blanc verwijt ik nog niets eigenlijk. Slecht gaat het ook niet met Psg. Ze begonnen stroef, met een onwennige Luiz en een geblesseerde Thiago Silva. Zlatan speelde ook al met pijn toen.
Zijn opstellingen zijn vaak logisch, zo ook zijn wissels. Misschien zie ik zelf Cayabe liever spelen dan Verratti, maar ik moet zeggen dat Verratti het uitstekend doet.

23 oktober 2014 om 10:39

Frank de Boer heeft al aangegeven ook niet naar dat soort clubs te willen gaan. Hij ziet zichzelf meer bij een Tottenham, Southampton, Schalke04 etc. Clubs waar het grote geld niet regeert. Hij wil graag werken met jonge spelers om die vanuit de jeugd te laten doorstromen naar het eerste elftal.

23 oktober 2014 om 10:58

Schalke zou een mooie club voor hem zijn. Die hebben jammer genoeg net die Di Matteo aangetrokken. Daar wordt altijd veel met jeugd gewerkt, het is een nette club met een groot stadion en geweldige fans. Ook zit er wel wat geld om bijvoorbeeld Huntelaar of een KP Boateng aan te trekken (o.a. door sponsor Gazprom).

Zou een logische stap zijn, hij heeft alleen wel is gezegd dat hij mede door het bedrijf van zijn vrouw en zijn kinderen goed in Nederland zit.

Ik denk dat De Boer verder wil bouwen aan zijn Ajax, want dat is het toch wel geworden. Hij heeft zo veel jeugd laten doorstromen en hij weet ook dat de A1 overloopt van kwaliteit, daar zitten sowieso 6 pareltjes waar mee hij verder kan werken.

Indien alles op zijn plek valt kan De Boer zeker een Europese prijs pakken met Ajax. Ajax heeft niet voor niets geïnvesteerd in jonge megatalenten als Muric en Cerny.

23 oktober 2014 om 09:43

Hahahaha, prachtig cynisch verhaal dit. Ik houd daar echt van.

23 oktober 2014 om 09:56

Thumbs up.

23 oktober 2014 om 10:02

@hoppa

Doe niet zo provocerend. Ik heb een melding gemaakt hierover. Iedereen wilt dat Frank weggaat? Omdat Ajax zijn Europese doelstelling niet haalt tegen Barcelona? Doe toch normaal geen enkele Nederlandse club zal dat ooit doen. Er is niet voor niks een reden waarom we als Nederlands elftal zo ver gedaald zijn.

Laat Frank lekker zijn ding doen. En wat Hoodrich zegt, wie weet blijft ie wel. Zo raar is het niet, ik zie alleen maar angst. De meeste clubs hebben een nietszeggende trainer voor hun.

23 oktober 2014 om 10:12

ja dit is weer een nieuwe trend geloof ik.. Ik word zo doodmoe van dit soort gelul.

Eerst roepen we keihard met zijn allen dat we er geen reet van kunnen en dat we ons als voetballand beter kunnen opheffen. En dan gaan we nu spelers en trainers wegjagen, want ja, die kunnen toch veel beter en er is toch geen reet aan bij Ajax.

Misschien ziet die man er wel een uitdaging uit om overnieuw te beginnen. We doen net met zijn allen alsof het een schande is om trainer te zijn in Nederland, belachelijk. En bovendien, ik vroeg het hieronder al. Waar moet FdB heen dan in Engeland? de topclubs die kansmaken op nationaal of Europees success zijn al voorzien.

23 oktober 2014 om 10:20

@joecartoon

En ten eerste er moeten wel clubs vrij zijn. Ze hebben allemaal al een trainer voor de toekomst. En de media wilt gewoon zien wat ze schrijven. Ik wil ook dat Hiddink weggaat. Gewoon omdat hij 3 wedstrijden verloor of gelijkspeelde. Gewoon wegdoen, het wordt er dan toch altijd zoveel beter op.

Frank is lekker nuchter en vind zijn werk bij Ajax leuk. Het gaat niet altijd om prijzen of iets. Hij heeft ook geduld met dit beleid. Het komt van zelf wel goed met Ajax en Europees. Het is gewoon ontzettend moeilijk om je te concurren met PSG en Barcelona types. Geen enkele Nederlandse club kan een super talent van 20 miljoen betalen.

23 oktober 2014 om 10:31

@ahjacied

ja mee eens, maar het lijkt er tegenwoordig zo op dat we elkaar echt complexen aan het aanlullen zijn. Mensen gaan echt in die onzin geloven en anderen met echt voetbalverstand als Cruijff worden uitgelachen en beschimpt. Want haha die gekke oude mensen, resultaten uit het verleden blabla.

Ik ben opgegroeid met het idee dat als je gelooft in jezelf en je eigen kunnen je in principe al met 1-0 voorstaat. (figo! figo! who the f*ck is figo - die tijd) En ja, daarmee ga je wel eens hard onderuit, maar dan kan je het veld afgelopen met je kop omhoog en kweek je tegelijk sympathie en respect.

23 oktober 2014 om 11:40

@ahjacied

Ik was echt in de overtuiging dat het verhaal van Hoodrich cynisch was. Vooral vanwege de opmerking dat een Europese prijs mogelijk is.

Even voor de duidelijkheid, en mensen die vaker iets van mij lezen zullen dat beamen: Ik ben een groot fan van Frank de Boer als trainer. Ajax is sinds zijn aanstelling ook in mijn achting gestegen. Maar het gelul dat er een goede lichting aankomt die in Europa gaat scoren, dat horen we nu al 8 jaar. Het is hetzelfde gelul als dat van Overmars dat Ajax nu de beste selectie in jaren heeft.

Ik ben dusdanig fan van de Boer, dat ik denk dat hij de grootste Nederlandse trainer van zijn generatie is en gaat blijven. Hij gaat de absolute top halen. Ik ben zo'n groot fan van Frank de Boer, dat ik hem die topclub gun.

23 oktober 2014 om 10:08

Hoodrich..

Ik vind het juist zeer kinderachtige, provocerende en onnodig cynische reactie.

Of je nou voor Ajax bent of niet, je zou blij moeten zijn dat er een trainer als Frank de Boer op de Nederlandse velden rondloopt. De enige reden die ik kan bedenken om deze reactie te plaatsen is keiharde jaloezie! Jaloezie omdat Ajax een plan heeft waarmee het geld heeft gespaard, de opleiding heeft verbeterd en ondanks dat het jaar in jaar uit de beste spelers kwijtraakt telkens weer boven de andere clubs eindigt. Zelfs boven clubs die tientallen miljoenen in de schoot geworpen krijgen en daar dure, voor de hand liggende, spelers van koopt...

23 oktober 2014 om 10:09

@kebm

Hij hoeft helemaal niet blij te wezen. Dit is gewoon een voorbeeld dat hij ontzettend bang voor Ajax is. En dat geeft mij een goed gevoel. Maar laat ze maar lekker zo praten. Iedereen moet tegenwoordig weg als er een keer een seizoen het wat minder gaat. Hiddink moet weg en Frank ook. Je haalt je doelstellingen niet. Wat een grap allemaal, vind je het gek dat het Nederlands voetbal niks voorstelt.

23 oktober 2014 om 10:28

Even voor de duidelijkheid, dit was Niet cynisch bedoeld. Mijn reactie op Hoppa was volgens mij de enige juiste.

Ik hoop voor Ajax dat De Boer blijft, want ik roep al tijden dat ik er nog in geloof dat Ajax iets kan betekenen in Europa. Zeker met de lichting die eraan komt.

23 oktober 2014 om 11:12

Hoodrich..

In dat geval is je reactie op 'hoppa' dus totaal niet de juiste. Dan had je hem moeten vertellen dat je het niet cynisch bedoelde. Nu zeg je 'thumbs up' waarmee je suggereert dat je het met hem eens bent..

23 oktober 2014 om 12:35

Huh? Er word de hele tijd door Ajacieden geroepen dat Ajax door de Cruijf filosofie uiteindelijk een Europese prijs gaat pakken, nu zegt Hoodrich dat en dan is het provocerend? Waarom word er zo verbitterd gereageerd door Kebm en Ahjacied, komt dat omdat jullie denken dat Ajax geen Europese prijzen gaat pakken en dit cynisch vinden en dit dus als provocerend interpreteren? Hoodrich zegt toch niets raars? Er komen toch een x aantal talenten aan die in de toekomst gaan doorbreken? Dat heeft toch gewoon tijd nodig?

23 oktober 2014 om 16:52

@kebm

Dont feed the troll.

@bootsjungen

Precies, ik geloof nog in een europese prijs voor een Nederlandse club, niet persee Ajax hoor maar ik reageer op dit artikel omdat ik denk dat Frank nog genoeg werk heeft hier, waaronder het begeleiden van 5 a 6 toptalenten vanuit de A1. Als alles op zijn plek valt is er gewoon veel mogelijk.

23 oktober 2014 om 10:25

Hij zal wel willen bouwen, maar elke transferperiode wordt er weer afgebroken.

Ajax heeft genoeg geld, dus hoeft niet te verkopen. Vraag dus nog grotere transfersommen zodat spelers minder snel verkocht worden. Als ze dan toch verkocht worden kan je zelf (voor de verandering) een vervanger kopen.

Gooi eens een hengeltje uit naar spelers als John Obi Mikel, of Tino Costa. Als je die als controleur hebt dan hoeven we niet naar Zimling te gluren, of een omgevormde Viergever.

23 oktober 2014 om 16:05

Dat nou juist een Psver dit zo goed moet verwoorden en geen ajacied, ik bedoel het positief want ik denk dat je het helemaal goed ziet. Juist nu je kan oogsten uit de opleiding en ook financieel wat meer mogelijkheden hebt moet je juist aanblijven.

Dan nog een of twee goede ervaren spelers halen (huntelaar bijvoorbeeld) en je krijgt een heel leuk team.

daar ben ik mee eens dat Frank moet vertrekken.
want laten we eerlijk zijn 10 jaar ajax gaat iemand wel de keel uithangen, de enige hoogte punt is de kampioenschappen, maar iets presteren in de CL of EL zal nooit meer gebeuren, ook trainde niet met de beste spelers ter wereld, dat lijk me als trainer zijnde ook is leuk.

seizoen afmaken, hopelijk een 5 kampioenschap en dan als een grote meneer ergens binnen stappen, lekker naar BPL gaan of de duitsland.

23 oktober 2014 om 09:43

Hij heeft nog 30 jaar in het vak om te werken met grote spelers. Hij moet nu eens gaan presteren in de EL. Dat dat niet gebeurd ligt alleen aan hem. Hij wordt overschat door de mensen hier, dat Ajax 4 keer kampioen werd komt ook door de spelers.

23 oktober 2014 om 09:47

tuurlijk heb je ook gelijk in, maar wat vier je liever, een eredivisie kampioenschap of een BPL kampioenschap? daarom zou een vcertrek zeer begrijpen

23 oktober 2014 om 10:08

oja? waar moet hij heen dan dat hij kans kan maken op kampioenschap Bpl?
Chelsea? Manchester City? United? Liverpool? Arsenal? Tottenham? Southampton???

Volgens mij zijn al deze clubs voorzien, en het lijkt er niet op dat de mensen die het daar nu voor het zeggen hebben binnen een jaar gaan vertrekken, al weet je dat natuurlijk nooit in de voetballerij.

23 oktober 2014 om 10:16

Alleen City en Chelsea lijken me nu echte titelkandidaten. Dat je Southampton daar bij plaats slaat al helemaal nergens op. Kan je net zo goed Cambuur noemen in Nederland.

United, Liverpool, Arsenal en Totteham hebben wel kans, zij het een kleine kans.
Vorig seizoen kon De Boer naar Tottenham, dat leek me de perfecte stap voor hem eerlijk gezegd. Nu zit Pochettino daar en die zie ik niet 1,2,3 vertrekken.
Rodgers en Liverpool is een goed huwelijk en Van Gaal zit net bij Man Utd.
Daarom lijkt Arsenal me de enige mogelijkheid: Wenger is over datum en de selectie is jong en De Boer weet daar wel raad mee.

Misschien ziet De Boer het ook wel zitten om een club als Newcastle te managen. Pardew gaat daar echt wel ontslagen worden. Maar de titel daarmee winnen sluit ik uit.

23 oktober 2014 om 10:25

Mja maar ook Tottenham is geen titelkandidaat en ook bij Liverpool en Arsenal is de kans dat je kampioen word tegenwoord gewoon echt heel klein, kijk maar naar de resultaten van de afgelopen 10 jaar. Ik noemde gewoon even clubs op "from the top of my head" niet serieus dat Southampton de titel wint, ookal doen ze het leuk nu.

Ik bedoelde dat ik ondanks dat ik de Boer een geweldige trainer vind. Er in Engeland anders tegen de Boer en trainers als Mourinho, Pellegrini, Wenger of van Gaal word aangekeken. Ik zie de Boer gewoon (nog) niet in beeld komen bij clubs als City, United of Chelsea.

Vandaar ook mijn vraagtekens bij de vraag die maurootje stelde:
wat vier je liever, een eredivisie kampioenschap of een BPL kampioenschap?

Als er niets te vieren valt, dan lijkt het mij het eerste.

23 oktober 2014 om 11:35

Ik vind dat je ook helemaal geen zilverwerk moet willen hebben om voldoening uit een prestatie te kunnen putten.

Als Southampton zo blijft voetballen en gewoon knap in het linkerrijtje eindigt dan kan ik me goed voorstellen dat Koeman daar meer trots op is dan het winnen van bijvoorbeeld de Knvb beker.

Maar we hebben het over De Boer. Stel hij gaat aan de slag bij Arsenal en wordt tweede. Daar is hij misschien blijer mee dan met een 5e titel in de Eredivisie.
Of hij weet Newcastle terug te brengen naar de subtop van Engeland. Je begrijpt wat ik bedoel.

23 oktober 2014 om 12:00

ik ook niet, maar dat was wel de stelling waar ik op antwoordde.

Tuurlijk zou het voor de Boer schitterend zijn om mooie resultaten te halen in de PL met Arsenal of Newcastle terug weet te brengen naar de subtop zoals je zegt.

Bij Ajax is er een weg ingeslagen. Het is de Boer zijn oude cluppie en ze hebben een prachtig team met oud collega's. Een 5e titel, eventueel Europees success, jonge talenten laten doorstromen naar het eerste of Oranje. Daar is volgens mij voor de type als Frank de Boer net zoveel, dan niet meer voldoening uit te halen.

Wat me stoort is dat er op dit soort draadjes vaak word gedaan alsof dat allemaal niks voorstelt terwijl ajax national en europees prima resultaten boekt.

een overwinning boeken op Manchester city, United of Barcelona met Newcastle/arsenal of met Ajax. Dat vind ik nogal een verschil in prestatie.

23 oktober 2014 om 12:17

Ik denk dat De Boer zodra er vraag komt van een mooie club zal toehappen. Komende zomer zie ik dat nog niet gebeuren, maar het jaar erop lopen de contracten van Guardiola, Ancelotti en Pellegrini af en nog een jaar later bij Wenger en Van Gaal. Dat zijn vijf clubs die dan mogelijk interesse zouden hebben in De Boer waarvan er alleen bij Real Madrid een hele kleine kans is dat ze voor De Boer gaan.

23 oktober 2014 om 12:52

@ Joe Cartoon,

Mee eens. Maar ik kan me anderzijds goed voorstellen dat De Boer het een beetje zat wordt. Als je altijd maar moet bouwen aan een team dat in vergelijking tot het seizoen daarvoor geen stappen maakt dan zal je ieder jaar minder voldoening krijgen. Het is dweilen met de kraan open. Niet zijn schuld, maar die van het bestuur die te gierig is.

@ lennonturbo,

Guardiola, Ancelotti en Pellegrini zie ik niet vertrekken bij hun clubs. Van Gaal ook niet als hij het op de rit krijgt.

Eigenlijk zie ik De Boer alleen bij Arsenal aan de slag gaan. Maar ik zou het prima vinden als ze Wenger net zo lang als of langer dan Ferguson bij Man Utd als coach willen hebben. Want dan zie ik Tottenham wel boven Arsenal eindigen

23 oktober 2014 om 16:02

Vind ik juist niet, ik zie niemand die het beter zou kunnen doen dan Frank. En juist nu heerst er continuïteit, met een nieuwe trainer gaan we weer opnieuw 5 jaar bouwen, Frank moet proberen in de komende 3-4 jaar te gaan oogsten van het gezonde financiële beleid en aangepaste jeugdopleiding.

ls Frank weggaat moet het bestuur proberen om Carlos Ancelotti aan te trekken. Zo'n top trainer zou niet misstaat bij ons aller Ajax. Carlos Ancelotti heeft vele prijzen gewonnen en hij kan hetzelfde proberen met Ajax.

23 oktober 2014 om 09:52

Ja dat zou mooi zijn als die zou komen.

Zie dat niet gebeuren;

1. Zijn salaris ligt te hoog
2. Ancelotti zal willen investeren, wat niet zal gaan gebeuren bij Ajax.

En Ancelotti heeft prijzen gewonnen omdat de selecties waarmee hij heeft gewerkt (werkt) natuurlijk veel meer kwaliteit hebben.

On.

Frank heeft het uitstekend gedaan met Ajax.
Vier keer op een rij kampioen met een selectie die misschien niet de sterkste was op papier.
Ik denk dat hij het maximale eruit heeft gehaald.

23 oktober 2014 om 09:54

Wie is Carlos Ancelotti? Broer van Carlo?

23 oktober 2014 om 10:18

Moet wel, hij kan nooit Carlo bedoelen lijk mij, die is trainer van Real Madrid!

23 oktober 2014 om 16:03

Pfff.. en dan de filosofie maar meteen overboord gooien? Gewoon Frank houden en langzaam overlaten nemen door een Jaap Stam of Frank Rijkaard, mannen met een ajax hart, geen uitgerangeerde italiaan.

24 oktober 2014 om 08:46

die heeft wel als trainer zijnde grote succes geboekt en traint nu Real Madrid, dat lijk me niet echt "uitgerangeerd"...

Hij wordt met Ajax gewoon vier keer kampioen van Nederland, maar internationaal heeft hij pech gehad met de loting en kan hij steeds niet aanhaken bij die andere clubs."

Hou eens op over die loting, want dat is onzin.
Ja je hebt de poule des doods gehad met Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmnund.

Maar vorig jaar had je FC Barcelona, AC Milan en Celtic, een poule die normaal is en dichter tegen gunstig dan ongunstig aan zit.

Een poule met Real Madrid, Olimpique Lyon en Dinamo Zagreb is ook een prima poule.

Het feit is gewoon dat Ajax niet zo goed is als ze denken, elke poule is een 'ongunstige loting' voor Ajax.
Maar in welke poule had Ajax niet ongunstig geloot dit jaar, volgens mij geen één.

On:
Frank de Boer is klaar voor een volgende stap, en als Feyenoorder juich ik dat natuurlijk toe, want dit is een fantastische (kritische) trainer. Zeer veel respect hoe hij de spelers begeleidt. Eindelijk iemand die ze niet vertroetelt.

23 oktober 2014 om 09:51

De poule Real, Lyon, Zagreb had je ook overleefd als het eerlijk was gegaan, verder kan je veel zeggen maar Ajax heeft gewoon pech met de loting CL. Nu ook waarom geen Engels team maar Spaans en Psg er nog bij? Puur voor Ajax is een Spaanse team kansloos, maar Engels team..

23 oktober 2014 om 10:52

Laten we eerlijk zijn dat Ajax niet bepaald geluk heeft gehad met de loting de laatste jaren. Lyon was toentertijd nog een prima ploeg, evenals Milan, kwalitatief beter dan Ajax en zouden 2e moeten worden in die poule. Maar toch heeft Ajax het prima gedaan. Tegen Milan kregen ze een onterechte penalty tegen, waardoor je net een punt te kort komt om te plaatsen en de wedstrijd Lyon - Zagreb is wat mij betreft nog steeds geen zuivere koffie. Tel daarbij op dat er twee doelpunten van Ajax, in een wedstrijd, onterecht afgekeurd werden tegen Real. Dus ook al was de wedstrijd tegen Zagreb eerlijk verlopen, was Ajax op basis van doelsaldo toch door gegaan. Geen idee wat die blinde grens op dat moment aan het doen was.

In de poule des doods kom je helaas gewoon kwaliteit te kort, maar 3e worden in die poule was alsnog gewoon erg knap. Tot dusver heeft Ajax elk jaar zo'n beetje de lastigste tegenstander geloot uit de potten.

23 oktober 2014 om 10:58

Ik vind dat ook nog steeds geen zuivere koffie, dat klopt.
Maar op het moment dat je gaat zeggen dat het AC Milan van vorig jaar kwalitatief beter is, en daarom 2e moeten worden, dan heb je niks te zoeken in de Champions League, want de teams uit pot 1 en 2 zijn dan altijd beter dan Ajax, dan hoef je ook niet meer de illusie te hebben dat je 2e kunt worden.

23 oktober 2014 om 11:33

Nee dat is zijn mening, Milan heeft grotere spelers maar als team is Ajax beter daarom is het vrij gelijkwaardig en Ajax had vorig jaar tegen 10 man dus gewoon moeten scoren.. Lyon-zagreb blijft gewoon vies, maar neemt niet weg dat je met iets meer geluk bij de loting een wat grotere kans hebt om te overleven.. Nogmaals als je in die jaren ipv Real en Barca, engelse teams had gehad was het al gunstigere loting geweest gaat niet alleen om de grote van tegenstander maar voor Ajax ook vooral de speelstijl zo is Real niet te doen..

23 oktober 2014 om 11:38

in principe is Milan ook een grotere club, met grotere spelers. Ajax was dichtbij, heel dichtbij. 3 punten extra en Milan 1 punt minder had een hoop uitgemaakt.
Ajax is niet achter Milan geeindigt in die poule omdat ze zoveel slechter waren dan Milan.

Als je het vergelijkt met de poule van dit jaar (psg en Barca) zitten er twee Potentiele finalisten in je poule. en dat was met Borussia en Real Madrid (en Manc) net zo.

In de poules met Milan en Lyon (dat zijn lotingen waar ajax kans had om door te stoten) had het gewoon keer op keer botte pech.
Punt is dat het gewoon niet onmogelijk is, als de loting een beetje meezit. Iets dat iedereen bij Ajax al jaren roept en waar de mensen ze hier keihard voor uitlachen.

23 oktober 2014 om 15:14

milan was vorig jaar miserabel slecht. En als ajax fans wijzen naar discutabele resultaten van zagreb, dan zou het ook wel juist zijn om te wijzen op de wedstrijd tegen barcelona van vorig jaar. Het was niets minder dan een vriendendienst van barcelona, om de vijfde wedstrijd te laten lopen omdat ze toch wisten dat ze die zesde zouden winnen.

23 oktober 2014 om 16:31

Dat vind ik altijd zo'n grote onzin. Barcelona wilde die wedstrijd gewoon winnen. Of raakten ze vanwege het weer gefrustreerd?! Bovendien hoor ik zo veel mensen zeggen dat Barcelona een aantal basisspelers rust gaven en dat Ajax daarmee geluk had. Dat klopt, maar men vergeet dan ook dat Ajax ook minstens zoveel belangrijke basisspelers mistte.

Mee eens. 4x kampioen geworden met een steeds slechter wordende selectie. Geen kwaliteitsinjecties vanuit het management, waardoor de doelstelling/reden van de Cruijff-revolutie om aan te haken bij de Europese top onmogelijk wordt.

Wachten op een betere lichting? Zodra ze boven het maaiveld uitsteken, worden ze al weggelokt door het grote geld en de clubs. Als De Boer ambities heeft, dan gaat hij weg naar een club met geld, maar wel waar ook aandacht voor de jeugd is. Hier blijven hangen en alleen maar succesvol zijn in de eredivisie, daar leert hij niks meer van.

Moet dat dan zo nodig, dat buitenland? Je kan er wel meer verdienen en ja de clubs en competities zullen wel beter zijn, maar dat is het dan ook.

Er zijn ook een hoop nadelen aan dat buitenland.

Wat zou er nu zo 'fout' zijn als ie nog 10 jaar bij Ajax zou blijven?

23 oktober 2014 om 10:04

Niks mis mee nog 2 jaar of 3 jaar bij Ajax blijven. Maar de media en die populaire nonsens figuren willen dat hij weggaat. Jack van Gelder, deze 2 hierboven in het filmpje. Jack van Gelder moet zich maar druk maken om Hiddink. Anders raakt ie zijn speeltje straks nog kwijt. Want Oranje is toch alles voor hem.

23 oktober 2014 om 10:13

Geeft Frank zelf aan dat ie iets 'anders' wil?

23 oktober 2014 om 10:16

@iedereen

Frank heeft nooit gezegd dat ie weg wilt. De media maakt het er van en hoopt zo dat Frank iets los laat. Waarom willen ze dat toch? Kijk eens naar onze competitie we hebben juist mensen nodig met een boegbeeld. Het stelt al zo weinig voor.

23 oktober 2014 om 12:38

@ahjacied, de media maakt er van dat hij weg wil? De media?! De Boer heeft laatst toch al aangegeven dat hij wel interesse had in Tottenham?

23 oktober 2014 om 13:57

ahjacied,

Ik kan me voorstellen dat ie onder die druk dan nog plooit ook.

Is zeer lastig hoor, wanneer 'iedereen' vindt dat je een bepaalde richting moet uitgaan en daar dan niet aan toegeven.

Ik hoop voor jullie, dat hij blijft. Nog eens 4 keer kampioen. Hup, hup, hup.

23 oktober 2014 om 15:17

iemand die naar jack van gelder luistert kan geen goede trainer zijn. Kan me dus ook niet voorstellen dat frank de boer door zijn opmerkingen zou kiezen voor een andere club. Van gelder was bij ter land ter zee en in de lucht al beschamend slecht.

23 oktober 2014 om 13:33

Misschien dat de boer net als velen wel een gezonde ambitie heeft om eens te kijken bij een club die europees wel mee kan?

Niks mis mee toch.
Die "hoop" nadelen hebben ze in het verleden als voetballer ook nooit in de weg gestaan .
Wat je ook bedoelt met "een hoop nadelen".

Aan de lichaamstaal tijdens het intervieuw was de boer niet alleen maar pissed over de slechte ¨prestatie van zijn team.

De boer is klaar bij ajax en moet en gaat ook hogerop.

Nu moet het bestuur van Ajax opstaan en aan Frank de Boer laten zien wat het wil. Willen ze het huidige beleid in stand houden en hun beste spelers elk jaar laten vertrekken of willen ze het geld dat verdient is, investeren in kwaliteit op het veld. Probeer de topspelers aan het eind van dit jaar langer aan je te binden, door hun contracten op te waarderen. Een speler aankopen zoals Sneijder voor 8 miljoen met een heel leuk salaris, lijkt mij ook een signaal naar Frank de Boer, dat je vanaf nu wilt gaan bouwen. Ander vertrekt Frank en daar zal ik hem dan groot gelijk in geven. Daarnaast is het voor de supporters ook weleens leuk om kwaliteit op het veld te zien. Dat Ajax dit veel geld zal kosten, ja, maar als supporter betaal je ook veel geld om een keertje naar een wedstrijd te gaan. Het bestuur zou volgend jaar of in de winsterstop het beleid aan moeten passen, zodat we weer een stijgende lijn krijgen in plaats van de neerwaartse spiraal, die we al 4 jaar lang hebben. Dat we dan nog kampioen worden is alleen de verdienste van Frank, ook al is het spel soms oer en oersaai.
Talenten zijn leuk, maar het moet niet doorslaan..!

Zou hem wel graag bij Arsenal willen zien, passen qua filosofie goed bij elkaar.
Dan mag Stam wel nieuwe hoofdtrainer worden Ajax, komt er misschien wat meer strijd in de ploeg.

Ik zou het raar vinden als Frank de Boer weggaat nu juist eindelijk een top lichting eraan komt. Met spelers zoals Nouri, Riedewald, Bazoer, Van de Beek etc.

23 oktober 2014 om 10:03

Wil hij daar de vruchten van plukken zijn we toch snel 2,3 jaar verder. Ik kan me voorstellen dat dit voor de Boer te lang gaat zijn. Deze zomer gaat er weer een opschoonronde komen. Grote verschil wel is dat ik verwacht dat er nu geen sterkhouders vertrekken, maar spelers als Moisander, Sightorsson (misschien Serero) waarvoor Ajax betere spelers op termijn moet kunnen hebben. Maar toch zullen er weer flinke veranderingen zijn, waar Ajax op langere termijn beter van wordt, maar waar de Boer in Augustus toch weer eerst 1,2 stappen terug moet doen.

23 oktober 2014 om 10:12

Daarom en waarom zal je altijd moeten vertrekken. Koeman had het ook ontzettend naar zijn zin bij Feyenoord. Daar is toch ook helemaal niks mis mee. En iedereen moet altijd gaan als het minder gaat, of het goed gaat. Walg van de media tegenwoordig.

23 oktober 2014 om 10:20

@ahjacied
Nou! helemaal mee eens zeg. We moeten is ophouden om zo over elkaar heen te pissen in dit kleine landje.

Kijk naar de afgelopen Wk's, kijk naar de resultaten in Europa. Ja Ajax is een heel stuk minder dan Barcelona, maar hou ook even AS Roma onder de loep, een club die bewierrookt is voor de geode resultaten en selectie het afgelopen jaar. Nee het is geen premier league hierzo, maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen voetballen! De verhoudingen met het buitenland zijn altijd zo scheef geweest.

23 oktober 2014 om 15:59

Inderdaad, juist nu de opleiding naar zijn hand is gezet en ook de scouting/aankoopbeleid in combinatie met veel financiele middelen moet juist aantrekkelijk zijn.

Liverpool draait dit seizoen erg slecht. Stel dat Rodgers na dit seizoen ontslagen wordt, zou dit geen perfecte club zijn voor de Boer? Hij heeft al aangegeven dat hij het liefst een club onder zijn hoede neemt waar hij spelers beter kan maken. Wat denken jullie?

23 oktober 2014 om 10:21

Rodgers heeft heel veel krediet opgebouwd de laatste jaren. Als Liverpool gewoon op de plaatsen 3 en 4 strijd en dus weer CL voetbal haalt is het bestuur tevreden en de supporters ook.

Wie zit er nou op Frank de Boer te wachten in europa,helemaal niemand hij heeft namelijk niks laten zien in europa,hij schuilt zich telkens achter de moeilijke loting jaar in jaar uit,maar hoe verklaar je dan dat hij word weg gespeeld door salzburg,moskou en steau in de europa league??!! de clubs in europa kijken naar trainers die in de cl of de el presteren en dat heeft hij niet gedaan,en de buitenlandse clubs hebben ook gezien dat hij in nederland vaak flink een pak rammel heeft gehad waaronder tegen zwolle in de bekerfinale 5-1,dat werd zelfs in amerika uitgebreid getoond in de media.dus ik denk dat hij wel graag zou willen (vertrekken bij ajax) maar dat niemand geintresseerd is dus uiteindelijk gewoon weer bij ajax blijft .En aangezien ik ze dit jaar geen kampioen zie worden speelt hij volgedn jaar gewoon de voooronde in de El.

23 oktober 2014 om 11:30

nou je doet je naam meer dan eer aan met zoveel gezwets in 1 plempsel.

Ajax weggespeeld door Salzburg mee eens maar bij moskou? en steau absoluut niet hoor.
Als de clubs keken naar iemand die in de CL of EL presteren, hoe verklaar je dan de overstap van van Gaal (die toen nog niet actief was op het WK) en Koeman naar de Bpl?

Wat doet het er toe dat het verlies van ajax in notabene de bekerfinale (voor ajax een leuke prijs maar absoluut geen must) in Amerika uitgebreid werd getoond? Want daar zitten de echte voetbalkenners ofzo?

Ik zou de glazen bol voor het eind van het jaar nog maar even oppoetsen. De bal is en blijft rond.

23 oktober 2014 om 11:56

Als zelfs Liverpool en AS Roma totaal vernederd worden, in eigen huis nog wel, wat verwacht je dan van een Ajax? Dus loting speelt een hele grote rol, maakt wel een verschil of je tegen Barca/real/chelsea/bayern speelt of tegen Arsenal/city/leverkusen/juventus etc.
Tuurlijk is het spel van Ajax vaak niet om naar huis te schrijven en ja ze lopen wel eens tegen een zepert aan, maar ze worden wel 4x achter elkaar kampioen, wellicht zelfs een vijde keer. En dat FdB spelers aantoonbaar beter lijkt me ook duidelijk. Dus ja, er zitten genoeg clubs op zo´n trainer te wachten...

Van mij mag hij nog blijven. Is gewoon de beste trainer voor Ajax.maar mocht hij willen gaan is dat hem goed recht op. Dan hoop ik op Dortmund voor hem..opvolger van Klopp die miss chien ook een nieuwe uitdaging wil.

Na 5 jaar Ajax zal ook FdB toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Of voor hem moet de uitdaging puur zitten in het feit dat hij al die jonge jongens kan kneden en vormen totdat die goed genoeg zijn voor een Europese (sub)topper.

Dat het in de CL niet wil lukken is absoluut geen schande. Ligt gewoon aan de loting en onervarenheid van zijn eigen team. Als je gisteren weer zag hoe goed dat Real Madrid wel niet is, of ploegen als Chelsea, Barcelona en Bayern. Dat is zo´n hoog niveau, daar kun je als Ajax zijnde niet tegen op. Zelfs Liverpool, As Roma, Arsenal, Man City, Juventus en noem ze maar op zijn kansloos tegen dit soort ploegen dus wat wil je dan als Ajax zijnde? 1x een loting zonder deze absolute topploegen te treffen en zijn eigen doelstelling om te overwinteren is meteen een stuk realistischer.

Ik denk ook dat hij na dit seizoen vertrekt, maar denk niet dat Frank de Boer zo'n advies echt nodig heeft. Gaat toch zijn eigen gang en vertrekt alleen maar als er een club komt waar hij potentie in ziet. Het gaat hem, schat ik in, niet alleen maar om de centen.

De boer heeft geen advies nodig.die is slim genoeg en heeft dinsdag eens te meer maar eens bevestigd gekregen wat hem te doen staat.
Hier valt geen enkele europese eer mee te behalen nu niet, straks niet en over een aantal jaren niet.

Ajaxieden denken dat er een wereldploeg in de maak is vanwege de revolutie maar vergeet het maar.

Ajax is in de jaren dat Frank er is geen moer opgeschoten, helaas. Dat we 4x kampioen zijn geworden lag meer aan PSV dan aan Ajax. PSV heeft nu weer een gelijkwaardig of misschien wel een beter elftal dan Ajax, en dat merk je gelijk in de competitie.

Ajax speelt traag, aanvallend staat het tactisch raar en het is simpelweg geen stabiel elftal.

Ajax verzuimd om gewoon de juiste spelers aan te schaffen. Want ja de knip van de portomonnee moet dicht blijven. Echt een dramatisch aankoop beleid, en verkoop beleid.

We schieten echt geen moer op Europees gezien, dat al 5 jaar lang onder Frank de Boer. Elk jaar hetzelfde verhaal. En elk jaar word hetzelfde verhaal weer afgedraait voor de camera na een kansloze CL of EL wedstrijd.

Misschien snappen ze het bij Ajax niet, maar daar hebben de supporters geen ene moer aan. Kom is met uitleg waarom we zo traag speler, waarom Sigi nog 10 wedstrijden moet bewijzen dat hij middelmatig is, waarom we Zimling halen die vervolgens in de CL laat zien dat hij faalt.

Ik ben het eens dat je moet bouwen op de jeugd. Maar als je elk jaar een half nieuw team heb moet je je verkoopbeleid strikt aanpassen en als er echt een goed bod word gedaan op een van je beste spelers, moet je met dat geld gewoon een gelijkwaardige speler terug halen...

Maar nu word het elk jaar maar minder en minder op het veld, en het geld meer en meer op de bank, de supporters willen juist mooi voetbal zien, niet een mooie bankrekening. Gezond zijn is mooi, maar echt geen flikker er mee doen gaat ook nergens over.

Waarom halen we in godsnaam Viergever Millik en Zimling (zivkovic even buiten beschouwing, prima aankoop voor de toekomst). Millik speelt niet eens, Zimling is echt slecht en Viergever voegt niks toe.

Haal een Beerens, Mokotjo, Ziyech of zo iets dergelijks. En een goede spits uit wellicht het buitenland. Een extra centrale verdediger voor Moisander zou ook niet verkeerd zijn. Aangezien Denswill en Riedewalt( of Cvm) bijna geen kans krijgen omdat hij er moet blijvenstaan totdat hij verkocht is...
Net zoals Sigi, moet maar blijven staan zodat Ajax er 3 miljoen voor kan vangen. En ondertussen faalt Ajax te winnen tegen Pec, Groningen. Word het echt helemaal kansloos gelaten in Camp Nou, gek he?

En dan snap ik het spel niet. Het is zo sloom. Het kan veel en veel sneller. Haal Schone is weg van de Ra.. Hij vertraagd het spel ongelovelijk omdat hij nooit acties maakt en altijd de bal terug tikt...
Zet hem op Cvm, kan het spel verdelen en is redelijk ervaren. Stel gewoon twee snelle buitenspelers op, laat ze acties maken. Laat Andersen vanuit het middenveld acties maken. Dan komt er veel vaker een versnelling in de aanval waardoor je ook betere kansen krijgt. Maar dat eeuwige rondgetik om dat slome tempo... Logisch dat je verliest. Als iemand de bal kwijt raakt dan laat een goede tegenstander het niet liggen om er wel een versnelling in te gooien waardoor ze wel goede kansen krijgen.

Of zet nou is een keer echt druk, Ajax waggelt altijd maar een beetje achter de bal aan, maar echt vel druk zetten op goede momenten als een team ,waarop je kan trainen, zoals bijv Red Bull Salzburg vorig jaar deed, dat is perfect...

Versnel het spel. Investeer in je team, laat je zelf niet elk jaar verzwakken...
Dat er voor de Boer niets te halen valt in de CL en EL ligt ook gewoon deels aan zichzelf. Hij is verantwoordelijk voor dat saaie slome spel en hij kan zich ook hard maken voor goede spelers. En niet als Zimling binnen word gehaald roepen dat het een prima speler is. Het is een verdomme bankzitter van Mainz, dat kan niet als kampioen van Nl.

De Boer is een fantastische vent. Een echte ajacied. Maar volgens mij kan het nog zoveel beter, er kan zoveel meer uit Ajax worden gehaald. Hij zet altijd zijn oogkleppen op en wilt nooit zijn tactieken aanpassen, zoals het systeem of de manier hoe we spelen ect.

Het gaat om de punten, Frank, niet om onze trotsheid van een al lang vergaande speelwijze.

Maarja.
clubliefde zit in je hart, ookal kan ik me zo irriteren aan de 0,0 vooruitgang die Ajax boekt,

Dat zou ik zwak vinden, hij is gekomen heeft de organisatie op de kop gegooid en heeft daarnaast gewoon prima gepresteerd. Juist nu straks er meer financiële middelen komen, betere jeugdspelers en een beter op elkaar afgestemde staf die naar zijn hand is gezet moet hij juist blijven.

Met het langer aanblijven van de huidige generatie (veltman, Denswil, van Rhijn, Klaassen, Andersen, Boilesen) en het doorbreken van de huidige A1 en voldoende middelen om goede ervaren spelers te halen van het kaliber Huntelaar zou het erg leuk kunnen worden.

Ajax als club dus fans maar ook Frank de Boer moet gewoon geduld hebben en rustig verder werken aan een beter ajax.

Als hij echt wil weggaan bij Ajax zou ik zeggen :
Fr. De Boer ga eens lekker naar Atletico en leer eens enkele jaren hoe het echt moet.
Frank is geen slechte trainer maar het voetbal wat hij predikt werd beoefend in de vorige eeuw.
Tottenham wees hem af en zocht een andere trainer :rede ?
Hij kon zijn spelers geen passie in het spel aanleren en dat 600 keer de bal laten rond gaan in de verdediging ligt geen enkele Engelse ploeg.

Ik gun de Boer een mooie club als hij Ajax zou verlaten. Misschien is het na dit seizoen ook wel tijd. Maar Ajax zal niet makkelijk een gelijkwaardige trainer vinden. Het team waarmee de Boer de afgelopen 4 jaar in mei de titel vierde, was steeds beter dan het team waarmee hij in augustus de competitie begon. Spelers die door de media en supporters al waren afgeschreven hebben zich onder de Boer ontwikkeld en mooie transfers gemaakt.

Van dit team hebben Cillessen, van Rhijn, Boilesen, Veltman en Klaassen voldoende kwaliteit om Ajax naar een hoger niveau te brengen. El Ghazi, Kishna, Riedewald, Milik, Andersen en Menig zullen dit seizoen moeten laten zien of ze zich door ontwikkelen. Moisander, Viergever en Zimling voegen helaas niets toe, behalve wat ervaring. En Schöne is een goeie speler voor Ajax, tot er een betere komt.

Om de ontwikkeling van de talenten (ze blijven allemaal net iets te lang talent), een push te geven, zal Ajax toch moeten investeren in kwaliteit op het middenveld. Dat kost geld en dat is er. Bovendien zal het ze meer kans bieden om verder te reiken in Europa. Ik denk dat De Boer blijft als er een kwalitatieve impuls, en dan heb ik het niet over Zimling en Viergever, komt. Hij zit, en bovendien heel Ajax, zit nu op een dood spoor. Het spel wordt slechter en klaarblijkelijk is hij als trainer niet in staat om de spelers individueel beter te maken. Daar heeft hij dus adjudanten voor nodig in het veld. Cruijff kan blijven bleren over de jeugd, maar dat heeft tot nu toe niets gebracht. Talenten blijven talenten en de extern aangetrokken spelers is zelfs al van een matig eredivisieniveau. De Boer past bij Ajax, maar als die het komende seizoen ook weer liever de centjes op de bank houden is het denk ik afgelopen en gaat Frank de Boer gewoon naar een Duitse of Engelse middenmootclub. Ik vind dat zijn status wel erg opgepoetst wordt in Nederland. Hij is 4x ,,kampioen van de nivellering'' geworden. Dat heeft hij bewezen met de CL en EL resultaten. Die stellen namelijk helemaal niets voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren