Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Hij is een optie, zijn moment komt steeds dichterbij’

Laatste update:

Richairo Zivkovic moet zijn competitiedebuut in het eerste elftal van Ajax nog altijd maken, maar hoeft vermoedelijk niet lang meer te wachten. Volgens trainer Frank de Boer is de kans zelfs aanwezig dat de achttienjarige aanvaller komende week bij de wedstrijdselectie zit voor de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia.

/

Kolbeinn Sigthórsson raakte zaterdagavond tegen Willem II namelijk geblesseerd en dat biedt kansen voor Zivkovic, die vorig jaar zomer overkwam van FC Groningen. “Hij is zeker een optie. Zijn moment komt steeds dichterbij. Misschien zit hij woensdag wel bij de selectie, daar gaan we goed over nadenken”, vertelde De Boer aan de NOS.

Zivkovic scoorde dit seizoen al elf keer in dertien Jupiler League-wedstrijden voor de beloften van Ajax. Hij debuteerde eind oktober in het bekerduel met SV Urk (0-4) in de hoofdmacht en in die wedstrijd kwam hij bovendien tot scoren.

Wie is beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
7 december 2014 om 10:51

Zo duidelijk is dat niet.

Persoonlijk vind ik Siggy momenteel toch echt beter dan Zivkovic. Dat de laatste (veel) meer potentie heeft is duidelijk.

7 december 2014 om 11:49

Dat weet Deboer ook wel hoor. Ze zijn Zivkovic aan het prikkelen wat voorlopig zeer aardig lukt. Als die jongen eenmaal zijn debuut maakt gaat hij he direct waarmaken. Na de winterstop zit hij er w kelijks bij.

Ik vond het eigenlijk een beetje raar je koopt zivkovic met het idee dat word de nieuwe spits , denkt hij zelf ook. Maar dan haal je ook nog milik , milik is wel goed maar dan had je zivkovic net zo goed uit kunnen lenen aan groningen .....

7 december 2014 om 11:15

Waarom haalde ze milik dan ?

7 december 2014 om 11:32

Milik was een buitenkans. Pools international, jong, gelimiteerde transfersom als hij het goed zou doen kun je hem dus eenvoudig overnemen. Dit is volgens mij nu net wel een goede aankoop van Overmars.

Sigi kon volgens mij naar QPR en daar heeft Ajax te veel gevraagd en nu nog maar de vraag of Ajax die 7 Mio nu nog wel voor hem gaat krijgen. aan de andere kant moet je zien wat een leer (half) jaar Zivkovic gehad heeft. zijn mentaliteit is hij op aangesproken, periode zonder goals, rood, de Boer en Winter die hem aangepakt hebben. Dit is puur een leerjaar, de laatste weken draait hij steeds iets beter. Sigi moest eigenlijk in Winterstop verkocht worden zodat hij kan doorschuiven maar door blessure van Sigi nu nog maar de vraag of het lukt. Dat Ajax met Milik en Zivkovich 2 potentiele topspitsen in huis heeft is alleen maar goed.

7 december 2014 om 11:35

Omdat ze 2 spitsen nodig hebben?

7 december 2014 om 11:14

Dan had je nu een probleem omdat sigthorson geblesseerd is en heb je woensdag geen spits op de bank zitten.

7 december 2014 om 11:15

Je had dan zivkovic , siggi toch

7 december 2014 om 11:15

Je had dan zivkovic , siggi toch

7 december 2014 om 11:50

Nee want dan had je geen sigthorson gehad want die gisteren geblesseerd geraakt.
Dus had je alleen milik en dat is te weinig.

7 december 2014 om 11:33

Moet dit verhaal nou echt 100.000x verteld worden? Hij werd gehaald en er werd hem al tijdens de gesprekken verteld dat bij wel eerst een jaar bij Jong Ajax zou spelen om aan het systeem te wennen. daar had hij dus vrede mee. Ajax wilde Sigi verkopen en een andere spits(Eto'o) halen als eerste spits. Maar als je Sigi niet kan verkopen moet je toch iets. Denk ook niet dat de staf had verwacht dat Milik het zo goed zou doen. Dan zou in principe zivkovic volgend seizoen de concurrentie aan moeten gaan met de eerste spits en Milik terug naar Leverkusen als hij niet beviel. Nu moet Zivkovic dus met Milik concurreren komend seizoen.

7 december 2014 om 12:57

Dirtymind, ik denk inderdaad dat nog vaak onder de aandacht gebracht moet worden dat zivcovic van tevoren is aangegeven dat hij een jaar in jong Ajax zou rijpen. Dit omdat de media (VI bijvoorbeeld) dat feit ook negeren en ook maar roepen dat hij direct voor Ajax 1 gehaald zou zijn.

7 december 2014 om 19:16

@dirtymind

Zal ik het jouw dan eens 1x vertellen....er is die jongen Niet verteld dat ie nog een "paar" jaar in jong Ajax moest spelen.

8 december 2014 om 07:13

Vossing,

Dan moet jij eindelijk eens een keer naar pearl, want dirty heeft het niet over een 'paar' jaar, dat maak jij er zelf van. En hem is wél verteld dat hij in Jong zou beginnen, maar er is niet specifiek aangegeven hoe lang. Zodra hij goed genoeg is komt hij erbij of, in dit geval, als er een spits wegvalt.

7 december 2014 om 11:57

Zivkovic laten ze eerst nog wennen aan het spel van ajax en ze proberen een meer voetballende speler van hem te maken.

7 december 2014 om 12:18

Zivkovic werd nog niet rijp geacht voor de basis. Hij is dan ook pas 18. Met Milik heb je gewoon de nieuwe Lewandowski in huis, die voor een relatief laag bedrag over kan worden genomen. Zo kun je ook Sightorsson nog in de winter verkopen, en heb je nog steeds 2 spitsen over. Dit is wenselijker dan in de winter nog een vervanger moet worden gezocht. Daarbij, ze hebben Zivkovicheus wel verteld dat hij in Jong zou beginnen

7 december 2014 om 12:46

Zivkovic is gehaald als spits van de toekomst, niet als de nieuwe spits op dit moment. Dat is vanaf het begin af aan duidelijk geweest. Daarom heeft Ajax Milik gehaald.

En Zivkovic uitlenen? Hij speelt bij Jong Ajax om te wennen aan het Ajax systeem, aan het spelen voor een topclub om er straks (na de winterstop?) direct te kunnen staan.

7 december 2014 om 14:16

Kun je nu wel allemaal leuk zeggen, maar dit plan is al zo van te voren uitgedacht, hij moet eerst het spelletje leren. Straks wordt hij de concurrent van Milik en gaat Sigi weg, weer een groot talent erbij die op punt van doorbreken staat. We gaan Zivkovic dit seizoen al nodig hebben.

Kans is groot dat deze jongen straks op de bank zit tegen Apoel en misschien wel minuten maakt in de CL. Zou hij bij Groningen niet kunnen.

7 december 2014 om 19:37

Elk bericht over Zivkovic zijn er weer simpele zielen die dit roepen. Ik snap dat je niet alle berichtgeving over Ajax volgt, maar waarom toch steeds die neiging om mee te praten als je echt geen fucking idee hebt waar je over praat?

Waarom neemt ajax zijn verlies niet met Sigtorson. Hij scoort weinig en is erg blessure gevoelig. Gewoon 3de spits maken. Milik doet het prima en Zikovic moet ook aan het hoogste niveau ruiken. Laat hem dan af en toe invallen.

7 december 2014 om 12:21

Volgens mij valt het de laatste tijd reuze mee met zijn blessures. Dat hij de wedstrijd uit word geschopt heeft daar dan weinig mee te maken. Begon overigens prima gisteren

8 december 2014 om 07:17

Sowieso is hij niet echt blessuregevoelig, hij heeft wel de pech dat áls hij geblesseerd is, hij er lang uit ligt, dat wekt de schíjn dat hij gevoelig is voor blessures.

het lijkt me toch duidelijk dat hij bij de selectie komt. Hij is derde spits. Nu heeft 1 van de 2 eerste spitsen, dan is het toch meer dan logisch dat hij doorschuift. Je gaat toch niet met 1 spits een wedstrijd in

7 december 2014 om 12:03

Frank heeft ook met spelers als eriksen en schone in de spits gespeeld. Dus hoeft zivkovic niet perse bij de selectie te zitten. Wel leuk voor die jongen als hij ziu kunnen debuteren in de champions league

7 december 2014 om 12:11

Dat is een paar keer gebeurd, maar de enige die ik het nu zou laten doen is Klaassen, en die is op middenveld nodig. Daarnaast moet je tegen Apoel, met alle respect, maar daar moet je gewoon Zivko meenemen en winnen. Hopelijk is Zivko op tijd wakker geschud door weggestuurd te worden en snapt hij dat hij altijd keihard moet werken om te staan zoals nu.

De Boer is er een meester in om de beslissing te maken wanneer Zivkovic mag debuteren. Ik verwacht dat hij na de winterstop bij de selectie zit en dan af en toe mag invallen. Een basisplaats is verder weg, dus zal hij wel nog regelmatig voor Jong Ajax spelen.

ik zie milik el ghazi en zivko graag samen
Schone andersen er achter

7 december 2014 om 15:00

En waar staat Klaassen dan?

Vorig jaar zomer? On-topic: mooi al die jeugdspelers/jonge spelers die doorstromen

7 december 2014 om 19:46

Misschien heel flauw, maar welke jeugdspeler breekt er door ? Er zijn een aantal spelers die even mogen ruiken, maar daarna krijgt de oude garde weer de voorkeur.

7 december 2014 om 21:57

Euhhh kishna, klaassen, el ghazi, andersen... moet ik nog doorgaan?

7 december 2014 om 22:15

Heel flauw gezegd is geen van dit rijtje eigen jeugd. Maar ook een Kishna en een El Ghazi speelden een paar goede wedstrijden, maar werden naar de eerste mindere wedstrijd er gelijk weer uitgehaald. De Boer is geen trainer die een jeugd speler gelijk laat staan.

Een Schone is afgelopen jaren heel belangrijk voor het team geweest, maar ondanks het feit dat je eigenlijk weet dat hij weg gaat, en ondanks dat hij niet altijd goed speelt blijft de Boer hem maar opstellen. Dit geldt ook voor Moisander. Als je naar de toekomst kijkt, zou Denswil veel vaker moeten spelen.

8 december 2014 om 07:29

Id heel flauw om eerst over jeugdspelers te praten en als je uitgeluld wordt dat je komt met het argument, jamaar het is geen eígen jeugd. O en Klaassen? Das gewoon eígen jeugd, vriend.. Daarnaast loopt Kishna sinds zijn 15e in Amsterdam rond, dus is ook gewoon eígen jeugd. En als FdB 2 wisselvallige vleugels heeft (El Ghazi en Kishna) en 1 stabiele (schone) is het toch logisch dat hij de 2 wisselvallige afwisselt als ze niet in vorm zijn? Je zou wel gek zijn als je dat niet zou doen! Denswil zit in hetzelfde schuitje als Moisander, beide aflopend contract, dan speelt de beste dus gewoon en dat is momenteel Moisander.

Ajuus!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren