Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer heeft 'man of the match' Heitinga niet nodig tegen FC Groningen

Laatste update:

John Heitinga maakte afgelopen woensdag dan eindelijk zijn eerste officiële speelminuten voor Ajax en vierde zijn rentree met een doelpunt in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Ieder balcontact van de ‘verloren zoon’ werd met gejuich begroet door de supporters, die Heitinga zaterdag tegen FC Groningen in ieder geval niet aan het werk zullen zien.

/

Frank de Boer heeft besloten om de publiekslieveling niet in zijn selectie op te nemen. Tegen De Graafschap kregen Jaïro Riedewald en Kenny Tete nog rust, maar zij keren weer terug. Omdat De Boer over een fitte selectie beschikt, valt Heitinga (die woensdag nog werd gekozen tot man van de wedstrijd) buiten de boot. Joël Veltman en Mike van der Hoorn krijgen de voorkeur boven de routinier.

Naast Heitinga zit ook Nick Viergever niet bij de selectie: de linkspoot had tegen De Graafschap nog een basisplaats, maar viel vooral op door zijn vele foute passes. Viergever zal tegen Groningen dan ook geen speelminuten krijgen.

John Heitinga of Mike van der Hoorn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

toch bevreemd me dit wel hoor. Zo ga je toch niet met deze cultheld om.

25 september 2015 om 14:02

Heb het idee dat het niet zo klik tussen de boer en Heitinga dan weet je de consequenties wel. Hetinga word gewoon een beetje in de rol van Poulsen en Zimling erbij gehouden maar voor de rest ziet de boer helemaal niks in die jongen.

25 september 2015 om 14:02

Maar als je een filosofie hanteert om Heitinga (nog) niet in de selectie op te nemen, dan moet dat door 10 minuten speeltijd in een vrij nutteloze bekerwedstrijd niet veranderen. Dus in die optiek vind ik het niet heel vreemd

25 september 2015 om 14:07

Ik vind het wel vreemd en zeker als ze in eerste instantie die jongen een 2-jarige contract wilden aanbieden. Wat ik nu zie is dat de boer geen enkele rol voor die jongen bij Ajax 1 heeft dan behalve misschien inpraten op jonge jongens..

25 september 2015 om 14:04

Ik denk dat FdB Heitinga 90 minuten wilt laten spelen bij Jong Ajax voor het wedstrijdritme, zodat hij donderdag volledig fit is voor de Europa League wedstrijd tegen Molde FK.

25 september 2015 om 14:46

Je kan beter wedstrijdritme opdoen op het hoogste niveau. Daarnaast geeft de Boer aan dat Heitinga al op 95% zit na de wedstrijd tegen de graafschap. De Boer wil gewoon altijd laten zien wie de baas is en je zag duidelijk in het interview dat hij niet blij was met de uitspraak van Heitinga. De Boer kan niet omgaan met vedetten en spelers met een eigen mening. Hij stelt liever alleen jaknikkers op die uiteindelijk het gevraagde niveau ook niet halen.

25 september 2015 om 15:58

Tuurlijk kan Heitinga beter wedstrijdritme opdoen in de Eredivisie, maar het is simpelweg zo dat Veltman boven Heitinga in de pikorde staat. Dit betekent dat Heitinga, behalve bij een vroegtijdige blessure bij Veltman, hoogstens een half uur speeltijd zal kunnen krijgen en gezien het wisselbeleid van FdB waarschijnlijk slechts 10 minuten. Vind je dat hij beter 10 minuten kan invallen in de Eredivisie dan 90 minuten maken in de Jupiler League?

25 september 2015 om 21:23

Ritme opdoen bij jong elftallen wordt je niet beter van en kan juist voor onnodige blessures zorgen. Je speelt dan op een lager niveau tegen tegenstanders die je het leven zuur willen maken met kans op blessures of frustratie. Kijk bijvoorbeeld naar Elia. Als uit de trainingen blijkt dat je fit bent hoor je er gewoon bij. Dit is niet motiverend voor andere oud Ajax spelers om ooit terug te keren terwijl je die eventueel wel zou kunnen gebruiken. De Boer geeft aan dat hij hard werkt en zo goed als fit is. Dan behoort hij met zijn status en in mindere mate voor de supporters er gewoon bij te zijn al begint ie op de bank.

25 september 2015 om 14:12

Je hebt geen idee wat De Boer met Heitinga bespreekt en welke afspraken er zijn gemaakt wat betreft zijn rol binnen het elftal. Heitinga weet van zich zelf waar hij staat en dat hij echt nog niet toe is aan een basisplaats bij Ajax 1. Wellicht dat hier enkele wedstrijden bij jong Ajax een positieve bijdrage aan leveren en daarom geen deel uitmaakt van de selectie voor komend weekend. Het is nu niet dat Heitinga van een topclub komt met enorm veel wedstrijden in de benen. Ik denk dat de meeste supporters Heitinga iets te hoog inschatten.

25 september 2015 om 14:45

@feyenoord: Op basis van wat is hij een cultheld? Stoer kijken?
enige waar het om gaat bij een topclub is prestaties. Blijkbaar zijn die van Heitinga op de training nog slechter dan een 18 jarige knul en een uitgekotste ex-utrecht speler. Dan vraag je je toch af waarom hij een miljoenencontract heeft gekregen.

25 september 2015 om 16:24

Ik weet niet of je de beker wedstrijd gekeken hebt. Maar dan zag je toch dat hij onder de ajax fans een cultheld is. Dat verzin ik niet dat heb ik deze week gezien. Dus daar bazeer ik dat op. Bij elk balcontact gingen ze uit hun plaat. Maar ze hadden deze jongen nooit binnen moeten halen. Dit is gewoon vervelend voor iedereen binnen ajax, behalve voor de Boer blijkbaar.

25 september 2015 om 16:40

Je kan ook je club held maar blijven opstellen en dat hij niks toevoegt zoals Kuyt.

25 september 2015 om 18:07

Sowieso vreemd als je bedenkt dat van de Hoorn heeft aangegeven weg te willen. En Heitinga de 12e man tot extase brengt waardoor je het team opzweept.

Hij zal dan donderdag wel bij de selectie zitten. Viergever zit er terecht niet bij na zijn optreden van afgelopen donderdag

25 september 2015 om 14:03

Eens viergever speelde als een natte krant

Nou ik weet niet of je hier blij van moet worden van deze keuze. Ik stell voor om een protest actie te organiseren op de training met als doel heitinga in selectie! !!

Ik vraag me nog steeds af wat Heitinga laat zien op het trainingsveld. Of wil Frank zijn talenten gewoon niet demotiveren? Anyway 16/18 en vrij veel goals, ik sta achter het beleid.

Man wat was Viergever slecht van de week, misschien dat die daarom er nu ook niet bijzit.

Ik vond van de Hoorn goed spelen woensdag. En hij moet ofwel vertrekken of bijtekenen en kan dus om die redenen niet buiten de selectie gelaten worden.

Ook al heeft Johnny Heitinga de laatste jaren niet veel meer gespeeld en gepresteerd, dan nog blijf ik hopen dat Heitinga op den duur de plek van Joël Veltman overneemt, want ik ben gewoon geen fan van Veltman.

Veltman is fysiek te zwak en verdedigend maakt hij teveel (beslissende) fouten en Heitinga zal toch niet zo slecht zijn geworden, dat hij met Ajax niet tegen teams als FC Groningen, Roda JC, Nec, Heracles Almelo, etc. kan spelen?

Maar oké, dan maar met deze selectie. Het liefst zie ik deze opstelling tegen FC Groningen (zie opstelling).

Cillessen
Tete
Veltman
Riedewald
Dijks
Klaassen
Bazoer
Sinkgraven
el Ghazi
Milik
Fischer
25 september 2015 om 14:14

Je wil Veltman niet opstellen omdat hij fysiek te zwak is en je verkiest Sinkgraven boven Gudelj ??

Voor de rest ben ik het wel met de opstelling eens... Al vind ik Veltman de laatste weken zeker verdedigend niet slecht spelen!

25 september 2015 om 14:29

@ Shenkie,

Niet alleen fysiek zwak, maar hij maakt verdedigend ook nog weleens fouten en het klopt dat hij de laatste weken aardig speelt, maar hopelijk blijft hij dan ook zo spelen.

En ik verkies Daley Sinkgraven boven Nemanja Gudelj, omdat Gudelj de laatste wedstrijden niet echt goed speelt en ja, Sinkgraven speelt de laatste wedstrijden ook niet goed, maar dat deed hij als linksbuiten en dat terwijl Sinkgraven beter tot zijn recht komt als middenvelder.

Daar komt dan nog bij dat Gudelj de laatste weken bijvoorbeeld slechte corners en vrije trappen neemt en hij is zeker technisch, maar doordat hij de laatste weken zo slecht speelt en Sinkgraven eigenlijk toch wel 'n stuk technischer dan hem is, zou ik Sinkgraven op de plek van Gudelj neerzetten tegen FC Groningen.

25 september 2015 om 14:30

Kracht in de verdediging, souplesse in de aanval. Zo gek is dat toch niet?

25 september 2015 om 14:44

Heitinga maakte pas bij Jong wel meer dan 1 veltmannetje in 1 wedstrijd dus das de vraag maar of hij zoveel beter is.

25 september 2015 om 15:01

Precies dit, denk dat Frank de Boer daar ook zo over denkt.

De achterhoede van Ajax blijft toch een zorgenkindje. In de Eredivisie wordt deze vaak niet onder druk gezet, maar als het tegen clubs speelt die aanvallend voetballen (rapid Wien, Celtic) komen de fouten als rijpe appels uit de lucht vallen.

Zou hij dan toch nog niet zo fit zijn als wij willen geloven of is er iets anders aan de hand. maar kan ook zo maar zijn dat zoals een ander al zei, dat hij de volle wedstrijd bij jong ajax gaat spelen voor wedstrijdfit te zijn bij celtic. Tevens kan ik de boer ook begrijpen dat hij kiest voor andere spelers, want die zijn opgestart dit seizoen en wil dit natuurlijk ook zo houden.

Toen Frank de Boer in zijn nadagen op deze manier bij het Nederlands elftal op deze wijze werd behandeld, had hij geen goed woord over voor de trainer.... Als je graag ervaring in je selectie wilt, moet je deze ervaring wel iets beter behandelen dan dat hij nu doet

25 september 2015 om 14:49

Situatie is totaal niet te vergelijken aangezien dit bij een nationale selectie helemaal anders is. Heitinga wist natuurlijk wel dat hij niet in de basis zou staan, dat heeft hij van tevoren gezegd, en heeft mijn zijn volle verstand een contract getekend.

25 september 2015 om 14:56

Tussen geen basisplek en een kansloze plek op de tribune zit toch nog wel enig verschil. als hij dat had gewild had hij wel een seizoenskaart gekocht

De enige ervaren speler die Ajax heeft gehaald gaat geen basisplek meer krijgen dit seizoen in de eredivisie heb ik zo het gevoel. Maar ondertussen wel 2 miljoen opstrijken op de bank, terwijl Jonk er geen miljoen bij mocht voor de jeugdopleiding.

heitinga gaat hier bij ajax amsterdam verder waar hij in duitsland mee eindigde..weinig voetballen..

Mike van der Hoorn wilde toch deze winter weg? Niet meer laten spelen die vent. Heitinga op zijn minst op bank, zo ga je niet om met culthelden!

Hoe meer de fans roepen om Heitinga hoe meer De Boer hem negeert. Rare situatie. Het lijkt wel of De Boer dit bewust/expres doet.

Natuurlijk houdt Heitinga van de club, maar dit soort diskwalificaties gaat je ook niet in de koude kleren zitten.

Frank de boer en co is helemaal de weg kwijt...Ik zeg heus niet dat Heitinga elke week moet spelen of moet beginnen in de basis elf...Maar nu hem gewoon buiten de selectie te laten is helemaal krom....Nee gewoon Veltman en vd Hoorn lekker meenemen...Daar wordt je lekker vrolijk van.. Sorry dat ik het zeg maar ik hoop nu echt dat Ajax diep teleursteld tegen FC Groningen en gaan verliezen...Wat een drama dit zeg!

En zo, meneer de boer, maak je een leuke gozer helemaal kapot. Manmanman

Ik hoop dat de Boer inziet dat we hem tijdens de komende belangrijke duels nodig hebben. Vooral de uitwedstrijden tegen 010. Dan moet je ervaring in de groep hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren