Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer geniet: 'Dit is het Ajax dat ik en de supporters willen zien'

Laatste update:

Ajax was zondag zeker niet de gehele wedstrijd de bovenliggende partij tegen FC Twente, maar boekte uiteindelijk wel een overtuigende 4-2 overwinning. De doelpunten die de Amsterdammers maakten mochten er zijn en Frank de Boer had bij tijd en wijlen genoten van zijn ploeg: "Jazeker, dit is het Ajax dat ik wil zien en dat de supporters willen zien", aldus de oefenmeester.

/

De Boer weet dat Twente in bepaalde fases de betere ploeg was, maar had genoeg goede dingen van zijn eigen elftal gezien. Zeker na de 3-2 van Ricardo Kishna zag de coach de ene na de andere goede aanval van Ajax. "Ik weet wel dat we kunnen voetballen", zei De Boer voor de camera van FOX Sports. "Dit wil ik het liefst iedere week zien, maar hier begint het mee."

Kishna scoorde twee keer en ook Anwar El Ghazi was op dreef. "Ze hebben ongelooflijk veel talent, dat staat buiten kijf. Ze zijn hartstikke jong en moeten nog veel leren, maar er ligt een mooie loopbaan voor ze in het schiet", voorspelde De Boer. Ajax staat door de overwinning op Twente nu acht punten voor op achtervolgers Feyenoord en AZ.

Ajax mag tevreden zijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nounou alleen de laatste 10/15 minuten vond ik Ajax ouderwets spelen! Met wat geluk had Twente hier ook zomaar kunnen winnen!

15 februari 2015 om 19:30

Logisch, omdat Ajax vanaf dat moment weer eens 4-3-3 met vleugelspelers, een echte spits en opkomende backs speelde. Druk kon op de helft van de tegenstander gezet worden en in balbezit konden Tete en Viergever doorschuiven.

Het duurt even, maar het lijkt alsof De Boer het nu weer begrijpt...

15 februari 2015 om 20:14

Ik vond het wel match fixing ik bedoel twee keer wordt de bal gemist door en verdediger van Twente. Ik bedoel oke het zijn nog jonge verdedigers die veel moeten leren maar toch het was wel heel raar. En als je je afvraagt wanneer de bal werd gemist twee keer bij de goals van Kishna.

15 februari 2015 om 21:28

Nou nou wat een gelul de 3-2 was zo snel die voorzet snoeihard en de 4-2 verwachte niemand inclusief milik niet kishna reageert gewoon het snelst

16 februari 2015 om 00:48

Wat heb je geslikt )), matchfixing???? Wat heeft Twente daaraan, echt weer zo een PSV fan die niks te doen heeft en dan gaat ie maar lekker kinderlijk doen. He jochie

16 februari 2015 om 01:53

Echtzo, een psv fan die weet dat ze kampioen worden en nog niet tevreden zijn

16 februari 2015 om 07:19

Ajax - Psv; Ajax krijgt ten onrechte geen penalty. matchfixing.
PSV - F'noord; 2 onterechte goals goedgekeurd van Psv, matchfixing.
AZ - Psv; PSV krijgt ten onrechte geen rode kaart, matchfixing.
Heracles - Psv; onbegrijpelijke blunder laatste minuut Heracles keeper, matchfixing ... etc. etc.

15 februari 2015 om 19:31

Vanaf de Goal van Kishna in minuut 68 hebben ze goed gespeeld met momenten waarin Ajax ouderwets speelde. Overigens in de eerste helft hebben ze ook bij vlagen goed spel laten zien.

Dus met de laatste 10/15 doe je Ajax te kort.. Daarnaast kan de tegenstander altijd winnen, dus Twente ook, al moesten ze dan wel wat beter spelen.

15 februari 2015 om 19:36

de eerste helft was leuk tot aan de 15de minuut daarna zakte het drastisch in

15 februari 2015 om 19:46

Vond ik niet, de eerste 15 vond ik eigenlijk voetballend vrij zwak. Je zag weer dat eindeloze tikkie terug van Veltman en Moisander en slechte crosspasses. Het was weer ouderwets billenknijpen met die 2..

Ze hebben het dan wel eens over de voetballende kwaliteiten van Veltman, maar met de inspeelpasses en crosspasses (die wel aankomen) van Mike, zie ik hier toch de echte voetballer staan. Moet alleen nog wat werken aan zijn draaisnelheid, dan heb je de complete verdediger..

De eerste helft heeft verder eigenlijk de hele tijd geschommeld, de gelijkmaker was dan ook verdiend aan het begin van de tweede helft.

15 februari 2015 om 21:10

Maar ja met een goede scheids had Ajax toen met 10 man gestaan na die klap van El Ghazi tegen de rechtsback Ter Avest, die hierna zwaar aangeslagen verantwoordelijk was voor de fout bij de 4-2 voor Ajax. Die scheidsrechter, die graag respect wil krijgen, maar het niet verdient. Een pure thuisfluiter die Gözebüyük. Is die al lid geworden van de supportersvereniging van Ajax?? Twente verdiende in deze wedstrijd zeker een punt.

15 februari 2015 om 23:43

Klap? Welke klap? Heb geen klap gezien. Wellicht iets gebeurt in het stadion dat niet te zien was op Fox sport?

Waarom wil je een punt hebben als je vier goals tegen krijgt? Moeten we de goals van Twente dubbel tellen ofzo?

En wat je bedoelt met thuisfluiter? Ajax heeft geen penalty gehad, Twente geen rode kaart ofzo. Wel een goede kans van Ajax wegens vermeend buitenspel om zeep geholpen maar ja, die foutjes zie je wel vaker.
Wellicht ben je de laatste jaren zo erg gewend geraakt dat Twente altijd wel een paar voordeeltjes krijgt, dat een normale scheidsrechter in jouw ogen ineens partijdig is?

16 februari 2015 om 02:07

@wielaart

Schijnbaar was de rest van het elftal zo geschrokken van de klap dat ze mentaal helemaal in zakte.

Op basis van de eerste 70 minuten verdiende FC Twente een punt, maar een wedstrijd duurt 90 minuten. Ze zijn de 3-2 nooit te boven gekomen en dat is toch een mentale kwestie. In plaats van je toe te leggen op zoeken van slechte excuses kun je beter kijken naar wat er mentaal gebeurde. Ik heb wel een mentaal veerkrachtig Ajax gezien, wat na zich na een makkelijk weggegeven treffer niet van de wijs liet brengen. En wat ook na de slechte hervatting van de wedstrijd toch het initiatief naar zich toetrok.

Je kan de overwinning van Ajax onmogelijk onverdiend of onterecht noemen. Over de gehele wedstrijd genomen was Ajax gewoon beter, en hoe de verhoudingen waren tot de 3-2 doet er niet toe. 90 minuten op de weegschaal , dan slaat de verhouding toch door naar Ajax. Had het anders kunnen lopen ? zeker, maar dat het niet zo liep hoef je niet bij de arbitrage te leggen maar eerder bij de mentale veerkracht van FC Twente.

Deze wedstrijd zou FC Twente toch perspectief moeten bieden. Zowel over waar toe ze instaat zijn als waar nog heel nodig aan gewerkt moet worden. Vasthouden aan het gevoel dat je onterecht met lege handen staat werkt natuurlijk als uitstekende motivatie voor de spelers. Maar aandacht voor waar het daadwerkelijk misging zou niet uit het oog verloren moeten worden. Anders verliest FC Twente veel meer als de punten vandaag, namelijk ook het punt waar ze echt aan zullen moeten werken.

16 februari 2015 om 07:27

Lees de Telegraaf van vandaag, de krant blad voor de Ajaxieden eens. Grote kop met 'twente verdiende een punt'. Helaas is iedereen blind als het om het irritante spel van El Ghazi gaat. Die mag alles en krijgt slechts een preek van die zwakke thuisfluiter. En als die thuisfluiter ieder duel in het voordeel geeft van Tete, El Ghazi en Kishna (zoals bij de vrije trap, waaruit de corner kwam, die de gelijkmaker opleverde) en het continu affluiten van de Twentse aanvallers Corona en Castaignos, ja dan maakt hij geen grote blunders voor het publiek, maar is hij wel bepalend voor de wedstrijd. Kijk de wedstrijd eens met een andere bril op dan die Ajax-bril!

16 februari 2015 om 10:32

Wielaart jij kijkt wel heel erg door je twente bril ter avest deed niks zeker en el ghazi gaf hem geeneens een klap. Ajax was gewoon beter alleen nemen de supporters van twente over wat een iemand heeft gezegd 70 minuten beter. Maar waarschijnlijk heb je alleen de samenvatting gezien dus dat verklaard veel.

16 februari 2015 om 17:40

Bij de herhaling op Foxsport was overduidelijk te zien, dat El Ghazi Ter Avest bewust vol in zijn gezicht sloeg. Hoezo geen eens een klap.

15 februari 2015 om 19:35

Inderdaad. Achterin stond het niet goed. Bij de eerste en tweede goal, maar aanvallend heb je in de (toekomst) niks te klagen. Twente goed gespeeld. Next time better

De laatste 20 minuten ja Frank, je weet wat je moet doen voor donderdag

15 februari 2015 om 19:43

In de eerste helft was er een periode vanaf de 1-1 dat er ook goed gespeeld werd.

Is de boer t dan niet opgevallen dat wanneer schone eruit ging en milik erin t pas ging lopen? Zal mr niks verbazen als schone donderdag weer in de spits staat..

15 februari 2015 om 19:25

Schone heeft meer dan 1050 minuten niet gescoord, met zulke statistieken kan je schone niet in de spits zetten. Toch doet de Boer het, ongelooflijk.

15 februari 2015 om 19:26

Ja dat is mij in ieder geval wel opgevallen, dus frank: zer een spits op de spitspositie en geen middenvelder die al 1000+ min. Geen goal meer heeft gehaald.

Ja Frank maar ff serieus, Klaassen moet niet als cvm, En schone niet als spits. En boilesen mag wel banken, Viergever is in elk geval degelijker.

15 februari 2015 om 19:34

Lekker overal negatief over zijn Ik vond het een verdiende overwinning met een veel beter Ajax gezien dan de laatste wedstrijden

15 februari 2015 om 19:53

Misschien is het wel realistisch ipv negatief? Viergever vond ik heel goed vandaag. Stuk beter dan boilesen laatste paar keer. En Klaassen brengt teveel om hem op te offeren als cvm. Terwijl Bazoer van orgine een cvm is......(was ook erg goed vandaag)

16 februari 2015 om 10:34

Bazoer is van origine geen cvm maar een cv....

16 februari 2015 om 10:37

Ja bij psv, maar bij Ajax speelt hij alleen cvm.

16 februari 2015 om 11:15

Toch best grappig dat ze bij PSV een heel andere speler zagen in Bazoer dan bij Ajax. Heeft een prima techniek en was gister de beste middenvelder van Ajax. Maakt een prachtige goal en dat als een CV.

15 februari 2015 om 19:40

klaassen stond CVM omdat serero nog niet helemaal fit was en je wil op zo'n positie liever geen jonkie. en van schone ziet hij onderhand wel in. linksback is om het even

15 februari 2015 om 20:35

Tegen Legia spelen met Milik spits, Kishna en El Ghazi op de flanken en Sinkgraven op tien. Klaassen CM en Bazoer of Serero CVM. Van Rhijn RB, centraal Van der Hoorn en Veltman en Viergever LB met Cilissen op doel. Op de bank Schöne, Zivkovic, Boilesen, Tete, Boer, Bazoer(Serero) en Andersen of Fisscher

16 februari 2015 om 12:07

dus een 3-1-1-1-4 opstelling?

Nou Franky niet zo opportunistisch he! Was weer drama vandaag op de uitslag na dan... 1-1 uit de lucht vallen en beetje onterecht. Na de 2-2 Twente beter en verder beetje meegezeten met scoreverloop.. 2-2 meer op zijn plaats geweest , dus Franky t was bij vlagen goed en denk maar niet dat de lek boven is! Ik voorzie puntenverlies uit bij Willem 2

15 februari 2015 om 21:45

1-1 uit de lucht? Oké, maar de 0-1 en de 2-2 zeker niet!? Effe je brilletje afzetten denk

Hoop dat hij ook gezien heeft dat Veltman geen stap beter is geworden dan voor zijn blessure. Was weer ouderwets balletjes terug aan het leggen, naar de altijd net zo zenuwachtige Moisander.

Helaas maakt Mike weer 1 foutje, en we weten allemaal dat voor elk foutje van Mike, Veltman er weer een seizoen fouten tegenaan mag gooien, idem voor Moisander! Ik wil dit niet graag zeggen, maar die lappenmand is een betere plek voor Veltman.. Zeker de Veltman die zijn sterkste punt verloren is, voetballen.

Daarnaast hoop ik dat Frank eindelijk zwakste schakel nummer 2 op de bank zet, Schone.. Voorbij gestreefd door Kishna en el Ghazi en veel te zwak voor de spitspositie, verloor elke bal!

alleen nog een verdediger van beton en een leider halen en ik heb er vertrouwen in. gewoon een no-nonsens verdediger hoeft niet allemaal mooi voetballend te zijn. Chelsea functioneert toch ook prima met 2 slagers achterin?

Twee teams met hetzelfde probleem. Goede technische voetballers, alleen zodra er gebikkeld moet worden is het niks. Twente verliest namelijk niet voor niets alles in 2015 tegen de laagvliegers. Die spelen fysiek en met passie. Eenvoudige wedstrijd voor Ajax, ideale tegenstander op het juiste tijdstip.

Op de paar goals na een draak van een wedstrijd. Slordig en sommige kunnen niet eens een pass over 5 meter bij elkaar krijgen. Alles veelste diep of achter de man.

Blij vlagen werd er zeer goed gespeeld, maar er waren ook momenten in de wedstrijd dat hetzelfde zwakke niveau van de vorige wedstrijden werd gehaald. Hopelijk start Milik donderdag in de spits en Schone op de bank. Schone is al veel te lang uit vorm en blijft maar het vertrouwen houden.

15 februari 2015 om 19:45

Was natuurlijk ook de perfecte tegenstander voor. Twente zwaar uit vorm met allemaal technische raspaardjes ipv mannen die er dicht op zitten en vol druk zetten met fysiek en passie.

Ach, dat Frank de realiteit al een tijdje kwijt is maakt hij hier maar weer eens duidelijk. En zegt hij nog wel dat dit Ajax de supporters willen zien... Nee Frank, dit is niet de Ajax die ik wil zien als je Schone, Moisander en Veltman blijft opstellen.

Begin dan een keer zonder moisander en schone als je dit voetbal wilt zien de boer! Het lijkt wel of hij moisander, schone en sigthorsson steeds onterecht in bescherming neemt.

Ik wist niet wat me overkwam toen ik zag dat Schöne eindelijk eens werd gewisseld voor Milik. Ajax speelde vanaf dat moment weer ouderwets 4-3-3 en er was plots veel meer dreiging. Schöne niet meer in de voorste linie opstellen. Dan maar op het middenveld of op de bank.

15 februari 2015 om 20:08

Schone in deze vorm hoort gewoon op de bank. Ik zie veel liever Kishna en El Ghazi op de flanken en Milik in de spits. En op het middenveld zijn er gewoon veel betere opties.

15 februari 2015 om 20:35

In vorm of niet ; Schöne moet op het middenveld en niet voorin. Niet als spits in een 'Messi-rol' en ook niet op rechts zodat je in feite gewoon 4-4-2 speelt. Wat krijgen de flankspelers als opdracht mee? Voorzetten geven. Allemaal wel leuk en aardig maar wie gaat die ballen erin schieten/koppen??

Uiteindelijk was het wel een verdiende overwinning voor Ajax, al had de uitslag ook zo maar omgekeerd kunnen zijn. Maar goed, ergens moet je beginnen en dan is een overwinning op Twente een hele mooie opsteker.

Overigens slaan de punten hierboven werkelijk nergens op. Alsof het van Ajax een complete walkover geweest is.

Haha die de boer die is echt de weg kwijt, als dit het voetbal is wat supporters willen zien is het triest gesteld.... Ze hebben een keer gewonnen en vinden meteen dat het onderhand weer titelkandidaat nummer 1 is zo typerend Ajax dit

15 februari 2015 om 21:34

Wat praat jij nou onzin? Ik heb nog geen een ajacied hier horen zeggen dat we titelkandidaat nummer 1 zijn. Vlij met deze overwinning zijn we zeker!

Gewoon lekker gespeeld. Tuurlijk het moet nog veel beter. Maar we zijn weer op de goede weg.

Zo zie je maar weer dat het voor een groot deel mijn mede supporters uit Amsterdam, onmogelijk is om tevreden te zijn. Het gros is pas tevreden als er 90 minuten lang, zoals in de laatste 15/20min werd gespeeld. Nou, dat gaat nu niet gebeuren en onder geen enkele andere trainer ook niet.

Na de afgelopen weken, was dit een welkome afwisseling. Sommige momenten wel slordig, met name Sinkgraven in de eerste helft, maar ook een aantal heerlijke aanvallen gezien. 14 schoten, waarvan 11 op doel, meer dan prima.

Ben erg blij met de overwinning ook verdiend nu 8 punten los op feyenoord dat kun je bijna niet meer weggeven of er moet een wonder gebeuren

Volgende week tegen Willem 11 is het weer het zelfde liedje. Dan denken de heren weer dat ze kunnen voetballen. Geen in zet slap beginnen let maar op. En gooi a.u.b die Schone er uit wat een slappe instelling heeft die man voegt niks meer toe.

Kishna en El Ghazi speelden heel goed, maar ik kan me niet voorstellen dat dit het Ajax is wat De Boer wil zien. Vooral de manier waarop Twente er nog doorheen kwam op het eind, was toch wel vrij alarmerend.

Ajax laat dit seizoen slechts enkele minuten per wedstrijd zien dat het kan voetballen, deze wedstrijd is daarop geen uitzondering. In 80% van de wedstrijden zie je Kishna niet, maar als hij het op z'n heupen heeft, kan hij veel verbloemen.

Ik vind PSV dit seizoen in vrijwel elk opzicht superieur aan Ajax.

16 februari 2015 om 02:18

Reden dat het defensief minder was had er ook mee te maken dat er nu weer een compleet andere achterhoede stond. Al die wisselingen komen de stabiliteit natuurlijk niet ten goede. Plus het feit dat de echte vorm en continuïteit ontbreekt.

Het gaat meer om het concept als de exact gewenste uitvoering over 90 minuten. Het zou ook zeer verbazingwekkend zijn als Ajax nu plotseling 90 minuten zou kunnen spelen als het nu bij vlagen speelde. Gezien de gebrekkige vorm en prestaties recent ligt zulke grote progressie niet in de lijn der verwachting.

PSV gaat kampioen worden, met een grote marge op de rest. Maar feitelijk heeft de concurrentie de slag al eerder verloren. Waar PSV investeerde, incasseerde de concurrentie op de transfermarkt. Gedeeltelijk gekozen beleid, maar ook slecht uitgepakte keuzes. Vast staat dat PSV erop vooruit ging terwijl de rest er praktisch achteruit op ging. Uiteraard credits voor de uitvoering van Psv, maar vast staat dat PSV om exact dezelfde reden als Ajax kampioen gaat worden de afgelopen jaren : gebrekkige concurrentie.

Dit is nou het huidige Ajax,al blij met een dooie mus. Geen kampioen en dan blij doen omdat Twente dat 8ste staat met moeite is verslagen

Neutraal en objectief als ik ben () vroeg ik mij dit toch af: zo goed was ajax nou toch ook weer niet?
Twente heeft toch aardig wat kansen op meer dan twee goals gehad om maar iets te nomen.
Nou ja, doet er ook niet toe, ze hebben de drie punten in de tas.

15 februari 2015 om 22:57

@rudeboy65

Zo goed was het inderdaad niet, maar na de matige wedstrijden van de afgelopen weken was een wedstrijd waarin 4x wordt gescoord zeer welkom. Afgelopen wedstrijden hadden we al moeite om er een schot op doel uit te persen. Vandaag was het aanvallende spel met vlagen prima en hebben we de laatste 15/20 min zelfs een soort van gallery play mogen zien

Verdedigend en in de omschakeling ging nog wel het nodige fout en daardoor heeft Twente inderdaad prima kansen gehad om op voorsprong te komen. Ze zaten er kort op na de rust, maar na de 3-2 was het gelukkig gedaan..

16 februari 2015 om 08:21

Dat is idd een vooruitgang teedee, maar we moeten het toch ook in proportie blijven zien.
Wat ze gisteren lieten zien was misschien wel wat ze minimaal moeten laten zien. Maar als je het afzet tegen de afgelopen wedstrijden met idd nauwelijks kansen en punten, lijkt het misschien wel beter dan het was,

Maar goed, zoals ik al zei: de punten zijn binnen en daar gaat het om.

16 februari 2015 om 07:24

@rudeboy65, wat je zegt klopt, zo goed was Ajax niet. De overwinning is wel verdiend, maar een te groot gedeelte van de partij was Twente bovenliggend. De 3-2 was de bevrijding maar kwam enigszins uit het niets. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat het een mazzelgoal was zoals tegen Gae, want het was gewoon een knap uitgespeelde aanval.

16 februari 2015 om 08:22

@cyprioot, ik denk idd dat ze verdiend gewonnen hebben. Twente is zo bleek als het maar kan, maar ook zij speelden net als ajax hun minst slechte wedstrijd van de afgelopen tijd.
Raar ook dat Twente voor de beker laatst zo goed was. Er zit blijkbaar veel meer in.

16 februari 2015 om 07:24

@rudeboy65, wat je zegt klopt, zo goed was Ajax niet. De overwinning is wel verdiend, maar een te groot gedeelte van de partij was Twente bovenliggend. De 3-2 was de bevrijding maar kwam enigszins uit het niets. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat het een mazzelgoal was zoals tegen Gae, want het was gewoon een knap uitgespeelde aanval.

16 februari 2015 om 14:02

De goal was mooi, maar kwam natuurlijk door gestuntel door Ter Avest. Tegen GAE had ajax al dubbel geluk want net zoals nu bij de derde goal weigerde de back van GAE de bal weg te schieten.

Ik weet dat er vaak gezegd wordt dat er zonder fouten geen goals vallen, maar ter Avest maakt natuurlijk een hele grote blunder. Hij had de bal gewoon weg kunnen schieten.

Op zich vind ik de opmerking van de Boer wel grappig. Hij is de trainer die Milik niet goed genoeg vond en ook de trainer die liever niet met El Ghazi en Kischna samen, en zeker ook niet met Milik dan in de spits dacht te kunnen spelen. Juist nu zegt hij dat hij het beste voetbal heeft gezien. Eigenlijk haalt hij dus zijn eigen woorden onderuit.

De Boer overdrijft. Ajax heeft 25 minuten redelijk tot goed gevoetbald maar stond verdedigend weer te schutteren. Tete laat zich in een kopduel aftroeven door een speler die een kop kleiner is en bij de tweede goal durfde Van der Hoorn er niet vol in te gaan uit angst voor een pingel tegen. Bij elke verdedigende actie in de zestien gaan de armen van Van der Hoorn demonstratief de lucht in om de arbitrage er van te overtuigen dat hij geen overtreding maakt. De manier waarop Corona van hem weg draaide was helemaal lachwekkend. Viergever en Bazoer speelden uitstekend, Kishna en El Ghazi maakten niet alleen de actie maar hadden ook oog voor hun medespelers. Op zich nog bij lange na niet het Ajax dat ik wil zien maar al met al een wedstrijd waar je je niet voor hoeft te schamen. Nu nog een echte spits op 9, we hebben allemaal kunnen zien dat het experiment met Schöne niet werkt.

16 februari 2015 om 02:42

Tja had jij verwacht dat Ajax defensief stevig zou staan met :
- Tete die zijn 2de wedstrijd in de Eredivisie speelt
- Veltman, die terugkomt na een blessure en daarvoor weken niet goed presteerde
- Moisander, die eigenlijk al het hele seizoen geen schim is van de speler die we kende.
- Viergever, wat eigenlijk een breedteaankoop is
- Boilesen, die al weken de weg kwijt is en gelukkig vandaag niet speelde

En dan vandaag ook nog eens een samenstelling die compleet anders was als vorige week. Tja, ik verbaas me er weinig over dat er dan het nodige misgaat. Je mist achterin spelers in vorm, stabiele factoren en ook wel een stuk kwaliteit. Het defensieve spel van Ajax de afgelopen weken heeft vooral gewerkt om de verdedigers niet volledig door het ijs te laten zakken.

Maar pin je daar niet teveel op vast, De Boer heeft het meer over het offensieve als het defensieve aspect. Dit Ajax is absoluut niet het Ajax wat ik defensief graag wil zien, noch dat van ieder andere Ajacied. Maar een hoger baltempo, een echte spits (en niet Schone), echte buitenspelers en als het kan ook de nodige frivoliteit : dat willen wij wel graag van Ajax zien, en dan was dit een hele goede stap in de richting na de wedstrijden die hier aan vooraf gingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren