Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Er is veel concurrentie, dus hij moet zijn stinkende best doen’

Laatste update:
/

Ajax maakte vorige week bekend dat het Mike van der Hoorn overnam van FC Utrecht. De bedoeling is dat de centrumverdediger Toby Alderweireld opvolgt, wanneer de Belg verkocht wordt aan een buitenlandse club. Voorlopig is Alderweireld nog niet vertrokken bij Ajax, dus moet Van der Hoorn concurreren met hem en Niklas Moisander. Frank de Boer is overtuigd dat Van der Hoorn dat kan.

De twintigjarige stopper tekende donderdag officieel zijn vierjarige contract bij Ajax en stapte vervolgens het trainingsveld op. “Het wordt echt een heel lang en zwaar seizoen, waarbij we Mike heel goed kunnen gebruiken. Hij moet proberen zoveel mogelijk wedstrijden in het eerste te spelen”, raadt De Boer zijn aanwinst aan. “Er is veel concurrentie, dus hij moet zijn stinkende best doen om in de basis te komen.”

“Maar dat geldt voor iedereen”, werpt De Boer direct tegen op de clubwebsite van Ajax. Dat Van der Hoorn veel potentie heeft, staat voor de hoofdtrainer buiten kijf. De Boer looft de inspeelpass en Van der Hoorns lengte. Gezien het meerjarige contract dat hij tekende, is er tijd genoeg voor de nieuweling om tot een ‘echte Ajax-verdediger’ te worden gekneed. “Dat hoeft niet lang te duren, want zijn basis is dankzij het werk van Jan Wouters ook al goed”, geeft De Boer aan.

Denk jij dat Mike van der Hoorn het seizoen in de basis begint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als alderweireld dit jaar nog niet weggaat en bijtekend zal hij wss wel speeltijd krijgen in de beker en invallen in de eredivisie, en volgend jaar als opvolger voor alderweireld gelden neem ik aan!

11 juli 2013 om 18:43

Precies. Wanneer Alderweireld niet deze zomer vertrekt, vertrekt hij wel de volgende. In het laatste geval kan hij goed klaargestoomd worden voor een vaste basisplaats bij Ajax 1 door te wennen aan het niveau/speelstijl en zijn minuutjes mee te pikken.

Hij komt er wel

11 juli 2013 om 21:30

Toch snap ik niet waarom er weer een 4 jarig contract wordt aangeboden ipv 5 jaar.
Dit schijnt PSV wel te kunnen voor Maher.

Hierdoor zit je niet met het probleem dat je 2 seizoenen hem aan het opleiden ben 1 seizoen van hem kan genieten en dat hij daarna meteen verkocht moet worden.

11 juli 2013 om 22:47

Ja, dat snapte ik ook niet. Ze hadden hem gewoon voor 5 seizoenen vast moeten leggen. Hopelijk krijgen ze het tussentijds nog voor elkaar om zijn contract te verlengen, mochten ze dan verder met hem willen gaan.

Mooie woorden. Ik ben benieuwd hoe Mike het zal doen de eerste weken mits hij in de basis start natuurlijk. Zal aan Alderweireld liggen. Ik denk nog steeds dat we iets te veel voor hem hebben betaald, waardoor we het er wel weer uit halen.

Alderweireld zal wel gaan. Dan valt die hoeveelheid concerrentie wel mee lijkt me. Veltman is te licht en Denswil zit nog lang niet opdat niveau

11 juli 2013 om 18:03

Dan heb je je posities niet dubbel bezet.

11 juli 2013 om 18:08

Je hebt Boilesen ook nog en dan kan Koppers als back-up voor Blind.

Ik begrijp dat Van der Hoorn is gehaald maar ik had graag Denswill vast in de basis gezien. Vind dat toch een groot talent.

RB: Van Rhijn, Ligeon
Rcv: Moisander, Veltman
Lcv: Denswill, Boilesen
LV: Blind, Boilesen en eventueel Koppers

11 juli 2013 om 19:39

Kunnen mensen nu eens stoppen met die onzin dat Moisander rcv kan spelen en Denswil ernaast?
Wat erger ik me daaraan zeg, brrrr.
Moisander is links (en ja, men wil dan graag zeggen dat hij tweebenig is maar dat valt tegen kan ik je melden, hij doet zowat alles met links, dat is zijn natuur), Denswil is de vervanger van Moisander.

Boilesen is de vervanger van Blind (koppers komt gewoon te kort, vergeet Dijks namelijk niet, die heeft meer potentie al twijfel ik eraan of ook hij het wel haalt) Veltman is de vervanger voor van der Hoorn. (of andersom)
Even Alderweireld dus niet meegerekend.

Ik ben het ermee eens dat van der Hoorn geen absolute prioriteit heeft, hij had niet perse gehaald hoeven worden en ik moet nog maar zien of dat hij het redt (al heb ik erg veel vertrouwen in Stam als trainer) maar dat 'argument' dat Denswil dan kan spelen met Moisander ernaast vind ik onzin.

11 juli 2013 om 19:39

Blijkbaar wel.
Ook om iedereen scherp te houden.

11 juli 2013 om 20:37

Crazydj07

Precies wat je zegt, verwacht dat Veltman de eerste keus wordt als Alderweireld vertrekt en die kans wordt met de dag reëler,
Van der Hoorn zal met Veltman de concurrentie aan moeten gaan, dat is echt wel duidelijk.
Wie Veltman tegen Dresden vorig week zag spelen, zag een fysiek veel sterker en foutloze eerste helft van hem.

Ajax kocht Van der Hoorn omdat hij zich snel aan het Ajax spel zal kunnen aanpassen en ook om zijn lengte. Zovvel wedstrijden die gaan komen, anticiperen op blessures, invalminuten krijgen om anderen rust te geven etc. etc.

Slimme en terechte keus van het technisch hart, evenals de huur van Bojan.

Koppers wordt zeker weer verhuurd of zelfs verkocht.
Dijks moet zich bij Heerenveen verder ontwikkelen en wekelijks op Eredivisie niveau spelen, heeft absoluut meer potentie dan Koppers.

11 juli 2013 om 18:16

Ik vind het ook wel erg jammer dat Denswil weinig speeltijd krijgt. Ik ben ervan overtuigd dat Denswil een heeele grote speler gaat worden. Verrassend genoeg heeft hij vorig jaar de pech gehad dat hij linksbenig is, waardoor Veltman als rechtspoot veel meer minuten gemaakt heeft, terwijl Denswil alles heeft wat een topverdediger nodig heeft.
Toch begrijp ik de aankoop van Vd Hoorn goed. Als Veltman en Moisander centraal staan ben je fysiek en koppend wel erg zwak. Dat kan goed gaan tegen mindere tegenstanders, maar De Boer zal ingezien hebben dat Veltman (nog) te kort komt vergeleken met de 1.90m lange Vd Hoorn.

11 juli 2013 om 22:02

Ik wel heel simpel;

Rcv: Van der Hoorn, Veltman, Bazoer, doorstroom
Lcv: Moisander, Denswil, doorstroom, doorstroom

Er zijn vrij weinig LcV als je moisander door een tekort aan verdedigers op RcV moet zetten zet je de hele tactiek overboord.. Een rechtspoot op LcV is zelfmoord..

Ik vindt het heel erg mooi dat Mike is gekomen. Maar Toby Alderweireld is nog niet weg.. en ik denk ook niet dat Frank Mike opeens basisspeler maakt simpelweg gewoon omdat Toby niet verkocht is.. Wat zal het zonde zijn als Mike meteen op de bank begint.

Lijkt me sterk dat hij met Alderweireld en Moisander moet concurreren.
Aangezien de Boer al vaker gezegd heeft dat hij in het centrum een linksbenige en een rechtsbenige speler wil hebben.

Geloof mij maar, dit kon wel eens een gevalletje Cillessen worden. Best een heel groot talent, maar juist op zijn leeftijd moet hij veel spelen. Ik ben bang dat hij op de bank gaat verpieteren. Hoewel ik me kan voorstellen dat het voor een speler een eer moet zijn om voor een topclub (ic Ajax) te spelen denk ik dat hij een grote fout gemaakt heeft. Had ie net zo goed naar Rusland kunnen gaan, had ie vast meer verdient.

Als Alderweireld niet weggaat zal hij wel moeten bijtekenen om niet op de bank te belanden, toch?

11 juli 2013 om 18:44

Yupp, klopt. Als Alderweireld niet bijtekent, zal van der Hoorn (of Veltman) in de basis staan.

Ik vindt het mooi hoe de boer even direct zijn vertrouwen in Jan Wouters uitspreekt!!
Hij geeft hiermee aan dat hij al gezien heeft dat Jan met deze jongen bezig is geweest en hij zo kan meedraaien met Ajax!

Ik weet nog niet of Van der Hoorn klaar is voor het echte werk bij Ajax. Ik geloof gerust dat hij in eredivisie verband zijn mannetje zal staan maar of hij het niveau van de Champions League aankan moet nog blijken.

Als Aldeweireld weg gaat waar ik dus nu wel van uit ga zal VD Hoorn nog voor zijn plek moeten knokken samen met veltman .Ik verwacht dat veltman dan eerste man wordt want die heeft de jeugdopleiding doorlopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren