Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer eist meer: 'Hoop niet dat hij 'gevalletje Ronald de Boer' is'

Laatste update:
/

Lucas Andersen heet een van de grootste talenten te zijn die er bij Ajax rondloopt, maar vooralsnog laat de Deen dat vooral zien op het trainingsveld en bij de beloften. Dat moet gaan veranderen, vindt Frank de Boer, die de situatie met zijn broer Ronald aanhaalt om het 'probleem' te schetsen. "Ik denk dat het mentaal is", zegt hij in een vraaggesprek met Het Parool.

De coach gebruikt Ronald de Boer als voorbeeld, omdat de middenvelder begin jaren negentig ook floreerde buiten het gezichtsveld van het grote publiek, maar in wedstrijden niet thuisgaf. "Hij moest eerst worden verhuurd aan FC Twente. Toen hij terugkwam, was hij een heel andere Ronald", legt hij uit. Mogelijk gaat het ook met Andersen die kant op: de twintigjarige aanvallende middenvelder is alweer twee jaar in Amsterdam, maar wist in de hoofdmacht nog nooit te imponeren.

"Waar is dan de Lucas Andersen die op het trainingsveld zijn ploeggenoten laat struikelen van ellende met zijn snelheid en passeerbewegingen?", vraagt hij zich af. "Als ik dat aan hem vraag, moet ook hij het antwoord schuldig blijven." De oefenmeester vindt dat de tijd is aangebroken voor de jongeling om te 'leveren'. "Ik heb ook met het resultaat te maken. Spelers krijgen tijd, ook al is het maar twintig minuten, maar ze moeten wel leveren."

Denk jij dat Lucas Andersen gaat slagen in Amsterdam?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geef hem is vertrouwen.. Elke keer als hij minder speelt wordt hij er direct uit gehaald. JC schaal iedereen speelt slecht en Andersen betaald de rekening. Voor zo'n jonge jonge kan dat nooit goed zijn.
En daarnaast zou hij niet op de flanken gezet moeten worden maar gewoon op het middenveld.

16 september 2014 om 20:33

ajax kan het in mijn ogen zich niet permitteren. Op de flanken zijn nu betere/andere opties en op het middenveld kan je met hem ook geen risico nemen. Beter had geweest als hij dit jaar bij een leuk spelende ploeg als cambuur of zwolle oid had mee kunnen draaien.

17 september 2014 om 08:09

Hij hoort ook niet op de flanken!

17 september 2014 om 10:23

hij hoort op de bank.

16 september 2014 om 20:34

Vooral dat laatste. De Boer blijft hem maar op de vleugels zetten. Zet hem er eens in voor Serero, werkt al een stuk beter

16 september 2014 om 20:35

Het probleem is niet alleen mentaal. Die jongen heeft het fysiek van een 14-jarige. Misschien moet ie eerst maar eens het krachthonk in. En als ie dezelfde potentie als Ronald de Boer heeft kan ie misschien ook eerst langs Twente .

16 september 2014 om 20:41

Ik ben niet zo van het napraten en misschien zou het qua ontwikkeling van de spieren enzo op jongen leeftijd niet verstandig zijn om heel veel massa te kweken, echt geen idee. Maar een andere reden kan ik ook niet bedenken,

Zo'n jongen als Depay is qua lichaam toch ook een compleet andere verschijning. Die ziet er echt uit als een atleet. Natuurlijk zal dat wel ook veel met bouw enzo te maken hebben. Maar ik ben het er toch wel mee eens. Het zijn allemaal een beetje krielkippen.

16 september 2014 om 20:55

Je hebt inderdaad geen idee. Hij mag echt wel wat massa winnen ondertussen, hij is ondertussen 20 jaar. Met een leuke passeeractie en snelheid kom je er niet bij Ajax. Ajax is geen counterploeg, je moet je kunnen redden tegen ploegen die met zn allen in het strafschopgebied staan.

16 september 2014 om 21:00

@joecartoon

Als je hem bij Jong Ajax ziet spelen tegen ploegen die voornamelijk ook veel op fysiek spelen zie je hem de meest briljante dingen doen. Als je hem ziet trainen tussen zijn ploeg genoten dan sta je soms echt met je mond open. Daarom kan ik me ook helemaal vinden in de woorden van Frank de Boer.

Wanneer hij niet onder de "druk" staat is hij zo ongelofelijk briljant, het lijkt allemaal zo makkelijk bij hem. Deze jongen heeft echt meer talent dan Eriksen heeft alleen Eriksen zette dat talent om in effectiviteit op vroege leeftijd en Andersen voorlopig (nog) niet.

Maar ik heb er alle vertrouwen in dat wanneer hij op de "10" positie komt te staan en Klaassen meer als een "box to box" word gebruikt. Dan komt het er echt vanzelf uit. Daar ben ik heilig van overtuigd.

16 september 2014 om 23:58

Als je 20 bent heb je nog niet zo veel massa. Als je ouder wordt kun je nog massa genoeg krijgen. Als je vroeg zwaar bent wordt je later heel dik, lijkt me dus niet verstandig. Als je jonger bent moet je snel en behendig en slim zijn. Cruijff was ook geen overgewicht. en Rensebrink ook niet.

17 september 2014 om 08:37

@rubinhojo hij heeft de bouw er niet voor, heb zelf hetzelde probleem, doe al 2 jaar alles om breder te worden (krachttraining, speciale shakes en een op mij ingesteld trainings programa) deze jongen moet het op zijn techniek doen, net als, natuurlijk wel op een ander niveau, messi

16 september 2014 om 23:54

Op de flanken heb je nu Krisna en El Gazi Misschien kan die achter de Spits spelen?
Je kunt het toch een keertje tegen Nac of Exelsior proberen? Desnoods een helft?

Eens met Frank de Boer, ik kan natuurlijk niets zeggen over zijn trainingsarbeid, maar bij wedstrijden van Jong Ajax en Denemarken -21 is het een hele andere Andersen dan de Andersen die bij Ajax 1 nog is een paar ballen van z'n voet laat stuiteren. Misschien in de winterstop verhuren aan een laagvlieger in de ererdivisie

het zou heel verstandig zijn om te verhuren. Alleen had dat in mijn ogen beter in dit jaar kunnen gebeuren. Zowel Blind als Vertonghen zijn als laatste heel veel opschoten met hun verhuurperiodes.

Had hem dan meteen in augustus verhuurd. Nu kan het pas in januari weer. Wederom slecht gehandeld.

Andersen had je kunnen verhuren. En dan had Ajax zelf ergens een linksbuiten kunnen huren voor 1 seizoen. Want nu is die positie slecht bezet. Kishna is de enige linksbuiten. Schöne, Fischer, Duarte etc zijn gemaakte linksbuitens.

16 september 2014 om 20:48

Ik vraag mij toch altijd af wat mensen tegen 'valse' buitenspelers hebben ? Schoene heeft bewezen dat hij de belangrijkste speler van Ajax is. Vorig seizoen na de winterstop en nu opnieuw. Kishna en El Gahzi brengen veel minder dan Schoene doet. Waarom zou je dan niet gewoon met 'valse' buitenspelers kunnen spelen. Zonder echte buitenspelers kan je juist veel beter voetballen doordat je een man extra kunt creëren op het middenveld. Laat de backs er maar overheen komen en de voorzetten geven. Is toch ook goed ? Als er maar iemand is die het veld wel breed houdt. Door je eigen backs dieper te laten spelen dwing je de tegenstander alleen maar achteruit.

16 september 2014 om 21:02

Het rendement van El Ghazi is zeker goed te noemen !
En ik ga ervan uit dat Schöne in de Eriksen-rol net zo zal renderen als hij als gemankeerde vleugelspeler gedaan heeft. Hierdoor kan Serero gaan banken (ideale wisselspeler, multifunctioneel)

En ik heb helemaal niets met die valse buitenspelers.
a) ze trekken te vaak naar binnen, de drukte in (trechtervoetbal)
b) hierdoor moeten backs vleugelspitsen worden, waardoor ze laat achterin zijn
c) deze gemankeerde buitenspelers halen het tempo vaak uit een aanval

16 september 2014 om 21:44

Toni9: helemaal niks tegen valse buitenspelers maar het is goed om variatie in de selectie te hebben. Andersen, Fischer en schone hebben een beetje dezelfde stijl en kishna komt het meest in de buurt van 'flankspeler' in de selectie na het vertrek van de sa. En Andersen is van die drie momenteel de minste.

16 september 2014 om 22:30

@fcbogarde

Ik vind dat je zeker goede punten hebt om voor echte buitenspelers te kiezen. Hier zit voor mij 1 maar aan. Dat de speler zowel buitenom als binnendoor moet kunnen komen. Zoals Kishna van rechts vorig seizoen tegen Feyenoord. Ik vind dat Fischer juist wel de snelheid heeft om buitenom te gaan en dat kan Andersen ook. Ik zou op dit moment ook liever Schoene op linkshalf zien dan een Serero.

Je punten hebben zeker de nadelen maar ook weer voordelen. Ik zal het je op de andere manier proberen te laten zien:
Wanneer de buitenspelers naar binnen trekken wordt het zeker drukker in het centrum maar dat kan ook goed uitpakken als de backs goed door komen. Je hebt dan veel meer bezetting voor de goal dus grotere kans op een doelpunt. Daarnaast zal de tegenstander continue achter de bal aan moeten lopen en zullen ze met veel mensen achter de bal blijven om niet in onder-tal te geraken. Het voordeel hieraan is dat er eigenlijk helemaal geen mogelijkheid is om te counteren voor de tegenpartij. Nog een bijkomend voordeel wanneer je zelf zo diep speelt is dat je met veel mensen tegelijk druk kan zetten en de bal snel terug kunt veroveren. Bovendien zullen de centrale verdedigers achter blijven met een verdedigende middenvelder en een back (ligt eraan welke kant de aanval plaatsvindt)

Ik hoop dat je ook de voordelen van buitenspelers die naar binnentrekken kan zien.

16 september 2014 om 23:48

Ik heb niks tegen een valse linksbuiten maar Andersen is alles behalve een buitenspeler, zet hem op het middenveld, geef hem vertrouwen, ff wat uur in de krachthonk en dan komt zijn talent wel naar boven.

17 september 2014 om 00:00

Krishna komt inderdaad het meest in de buurt van een links buiten.

Als één ding duidelijk is geworden de laatste weken is het wel dat Andersen niet op linksbuiten gezet moet worden. Zowel tegen PSV als Heracles was het een blamage... Op het middenveld ben ik ook geen fan van hem.

16 september 2014 om 23:18

Een keer op 10 proberen, denk dat hij daar het best tot zijn recht komt. Zoals de Boer al zegt, hij laat op trainingen al zijn teamgenoten duizelen. Jammer dat het er (nog) niet uit is gekomen in wedstrijden. Als hij vertrouwen krijgt dan gaat hij ons nog wat moois laten zien denk ik.

Ik zou beginnen met hem aanvallend mid op te stellen en niet als buitenspeler Frank......

16 september 2014 om 20:35

met het grote risico dat hij daar ook niet zal leveren. Dat zou mentaal voor hem ook niet goed meewerken.

16 september 2014 om 21:00

Dan kun je gewoon concluderen dat hij kwaliteit te kort komt dan... Mentaal of wat dan ook doet er dan niet eens zoveel toe...

Maar door hem steeds ergens neer te zetten waar hij totaal niet tot zijn recht komt kun je hem eigenlijk ook niet goed beoordelen... Laat staan veroordelen.

Het is overduidelijk dat deze speler buitengewoon veel talent heeft. Het komt er alleen niet uit dus je hebt op dit moment niet al te veel aan hem. Misschien verhuren aan een goed voetballende club als PEC of Cambuur.

Dit is echt puur talent. Wanneer hij die mentale knop kan omzetten is dit een van de beste middenvelders van Eredivisie. Je ziet vaak zijn makkelijke passeerbewegingen en snelheid in de dribbels maar zijn eindpass is niet goed of hij overdrijft het. Ik ben ervan overtuigd dat hij veel meer goals en assists zal leveren dan Serero of wie dan ook op die positie. Hopelijk blijft hij wel bij Ajax en wordt hij niet eerst verhuurd.

Frank moet is beginnen met de spelers op de plek te zetten waar ze zijn opgeleid of voor zijn gekocht .

16 september 2014 om 20:52

Volgens mij is Frank de laatste 4 jaar kampioen geworden? Dus heeft hij alle recht van spreken. Wie is de belangrijkste speler van Ajax op dit moment en wie was dat na de winterstop vorig seizoen ? Meneer Schoene en die staat ook niet op zijn natuurlijke positie. Het gaat erom wat elke speler op elke positie kan toevoegen. Schoene heeft veel meer rendement op de buitenpositie dan bijvoorbeeld Kishna of El Gahzi en ook Fischer had meer rendement in zijn eerste seizoen.

Ik vind sowieso dat er niet met echte buitenspelers gespeeld hoeft te worden. Indien het veld maar breed wordt gehouden door de backs bijvoorbeeld. Met 'valse' buitenspelers creëer je een man extra op het middenveld. Wat is de functie van een buitenspeler als de backs ook de voorzetten kunnen geven ?

Kom op Andersen, je laat het bij Jong Ajax en Denemarken onder 21 wel zien en blijkbaar ook op de trainingen, dus hoop dat je het snel in het eerste kan laten zien. Duarte is na zijn veel belovende start vorig seizoen, ver terug gezakt en Serero kan beetje leuk dribbelen, maar aanvallend (schoten en voorzetten) heb je niks aan hem. Andersen kan de ideale speler zijn. Het kan weer doen denken aan De Jong - Eriksen. Maar nu met Klaassen en Andersen. Hij is pas 20 jaar en hij heeft wat aanpassingsproblemen gehad, maar ik hoop dat het nu zijn tijd wordt. Anders speelt er volgend jaar een aankoop op deze positie misschien.

Slordig foutje Frank, en dus een slecht voorbeeld. Je broer Ronald is nooit verhuurd aan FC Twente maar verkocht aan FC Twente. Na anderhalf seizoen is Ronald weer terug gekocht door Ajax. Dat heeft FC Twente een mooi zakcentje opgeleverd.

16 september 2014 om 22:26

Gekocht voor een miljoen. Verkocht voor 2,8 miljoen gulden.
Jammer hij was met prince polley een gouden duo. We hadden toen voor de titel kunnen gaan.

Denk dat het nog wel goedkomt met deze jongen. Is in potentie natuurlijk veel beter dan bijvoorbeeld Serero of Duarte. Snap ook niet dat Ajax Sinkgraven wil halen, terwijl ze Andersen al in huis hebben. Zijn imo vergelijkbaar als type, maar ook in kwaliteit.

16 september 2014 om 21:41

Verschil is dat Andersen het nog niet laat zien (hoewel hij het wel in zich heeft) en Singraven al wel, al is het nog maar sinds kort. Als Andersen dit jaar de stap niet gaat zetten, kunnen ze Singraven best wel eens halen. Dit jaar is het jaar vd waarheid voor Andersen bij Ajax..

16 september 2014 om 22:00

Klopt, maar hoe vaak heeft Andersen de kans al gehad om zich te laten zien? Ja, soms een invalbeurt en heel enkel een basisplaats, maar nooit een serie van een paar wedstrijden. Als Sinkgraven nu bij Ajax had gezeten had hij denk ik niet zoveel gespeeld als hij nu doet.

Off topic, maar iig een ajax topic;

Wat is er allemaal aan de hand met die Fischer? Leeft ie nog?

16 september 2014 om 21:15

geblesseerd tot na de winterstop

Kom naar pec zwolle. Minder druk , maar wel goed voetbal

Als hij iedereen op de training laat struikelen van ellende dan is r iets mis met het niveau van de training. Beter je best doen Frank om het hem ook te laten doen in wedstrijden.

Verhuurd, we hebben hem gekocht. Om hem anderhalf jaar later. Weer terug te verkopen aan ajax.

Andersen moet op de plek van Serero spelen en niet als buitenspeler. En geef hem dan net zo veel vertrouwen als van rhijn, die prutste ook maanden maar iets aan en bleef ook staan

Je moet niet kijken naar 4 x kampioen in de Mickey mouse competitie ;-) . ik ben zelf voor ajax maar momenteel zit er geen enkele speler die de europese subtop aankan laat staan top . Vroeger was het opleidingsniveau een stuk hoger dan momenteel . Deze jongens als klaassen , boilesen ,veltman kunnen toch de schoenen niet vastmaken van een frank de boer , davids , seedorf op die leeftijd . Het word gewoon tijd voor een lichting echte talenten ! Misschien heeft dit ook met geluk te maken ,want van een hoopstront is het moeilijk een mooi vaasje te maken ;-)

16 september 2014 om 23:59

Echte talenten zoals een seedorf kluivert of davids gaan er wss nooit meer komen daar is de competitie te zwak voor ze kunnen niet meer sterker worden van echt sterke tegenstanders

17 september 2014 om 17:37

Dat vind ik wel aardig voorbarig om te zeggen. Deze jongens zijn begin twintigers. Blind was op die leeftijd ook totaal geen sterkhouder. Hij werd op 21/22 jarige zelfs nog uitgefloten door zijn eigen publiek. Hoe hij zich verder ontwikkeld heeft weet iedereen en hij is een voorbeeld voor de rest. In mijn ogen zijn namelijk spelers als; Fischer, Kishna, El Ghazi, Zivkovic, Andersen, Klaassen, Boilesen, Veltman en Van Rhijn wel in staat om minimaal de Europese subtop te halen. Van een aantal verwacht ik zelfs de absolute top.

Het is simpel. Die jongen heeft gewoon een verhuurperiode nodig hij kan mentaal nog niet met de druk van Ajax aan die elk jaar gwn voor het kampioenschap strijden hij moet zich eerst mentaal en fysiek ontwikkelen bij een club als pec en op zn favo positie spelen dat geeft hem vertrouwen en ik weet zeker dat over 1 of 2 jaar hij dan de beste speler van de eredivisie kan worden want er zit echt genoeg talent in die jongen

Niet zo slim van De Boer om op deze manier de druk op Andersen te verhogen. Lucas Andersen is van origine een middenvelder en geen flankspeler. De Boer ging ook al de mist in toen hij Bojan structureel misbruikte als rechtsbuiten!

17 september 2014 om 03:19

Daarom is het nu goed dat hij hem een jaar wilt verhuren in een minder team, zodat hij daar ervaring op kan doen en als een ''nieuwe Ronald'' terug komen.

Maar Frank, ik heb m ook zien spelen. En is het niet zo dat de jongens op de training om vallen van het lachen? En dat het dus niet aan zijn geweldige acties ligt ?

Ajax mag best een keer roepen dat een talent helaas niet geschikt is voor ajax. Niet elk talent kan doorstoten na de top.

Fysiek is hij te slap. Maar laat hem zijn eigen spel spelen en misschien dat er dan meer rendement uit komt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren