Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Bij uitschakeling is het seizoen nog niet voorbij’

Laatste update:

Ajax lijkt PSV niet meer te kunnen achterhalen in de Eredivisie en is reeds uitgespeeld in de KNVB-Beker. Om het seizoen nog te redden, dienen de Amsterdammers zich dus goed te presenteren in de Europa League. De eerste wedstrijd tegen Legia Warschau werd met 1-0 gewonnen en de return staat voor komende donderdagavond in Polen op het programma.

/

Toch vindt De Boer niet dat Ajax de rest van het seizoen bij uitschakeling in Europa moet laten voor wat het is: “'Een seizoen zonder prijs is een verloren seizoen en we willen er in de Europa League alles aan doen om in ieder geval in de buurt van een prijs te komen. Maar ook als we uitgeschakeld zijn, is het seizoen niet voorbij.”

“Dan moeten we zorgen dat we in ieder geval tweede in de Eredivisie worden. Dan mogen we aan de voorronde van de Champions League deelnemen.” De Boer schat de kans van Ajax op het bereiken van de volgende ronde in op ‘zestig procent’: “Het is heel belangrijk dat we bij Legia scoren. In dat geval moeten zij er drie maken.”

Legia-Ajax wordt voor lege tribunes gespeeld, maar De Boer denkt niet dat zijn spelers daar meer last van gaan hebben dan die van de tegenstander. “Zij hebben er waarschijnlijk net zo veel last van als wij. Ik heb wel het gevoel dat ik anders ga coachen, omdat ik veel bereik heb. Ik moet nu ook aan de andere kant van het veld hoorbaar kunnen zijn. Maar ik ga echt niet iedere aanval begeleiden, hoor.”

'Ajax speelt een verloren seizoen'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het seizoen is helemaal niet verloren, ook al is het spel niet oogstrelend.
Als je nu de volgende ronde kan bereiken geeft dat de jonge jongens een boost om zich te kunnen profileren in de achtste finales, met een wat gelukkige loting kunnen we zomaar de kwart en misschien wel halve finale halen. Oppertunisme ten top ik weet het, maar waar ben je als supporter zonder?

25 februari 2015 om 20:59

Je hebt helemaal gelijk. 'om kampioen te worden moet je van iedereen kunnen winnen' gaat hier dan ook niet op. Een paar ploegen loten die net wat minder zijn dan de rest en je bent al een heel eind.

26 februari 2015 om 07:47

Helaas kan Ajax niet een paar keer tegen zichzelf loten.

25 februari 2015 om 21:13

Ik hoop als ajax doorgaat op een loting met een engelse club. Ajax speelt daar meestal wel goed tegen.

Met alle respect voor De Boer en Ajax, maar als je als Ajax uitgeschakeld bent voor de prijzen is je seizoen toch echt voorbij. Ik zie ze PSV niet meer inhalen.

25 februari 2015 om 21:02

Dat zegt hij toch ook helemaal niet. Hij wil graag 2de worden en dan is het voor hem ook het seizoen geslaagd.

25 februari 2015 om 21:07

Geslaagd? Enigszins gered lijkt me eerder op zijn plaats.

25 februari 2015 om 21:14

Hij bedoeld te zeggen dat als ze morgen uitgeschakeld worden dat het seizoen nog niet voorbij is en dat ze vol voor plek 2 moeten gaan. Je kunt niet elk jaar kampioen worden dus dan is het met plek 2 geslaagd en speel je VRCL.

25 februari 2015 om 21:19

Nogmaals, enigszins gered lijkt me dan eerder op zijn plaats.

25 februari 2015 om 21:25

Het is hoe je het noemen wil.

25 februari 2015 om 21:47

Nee hoor, het is een slecht seizoen als we de EL niet winnen (wat we niet gaan doen).
Met een 2e plek is het seizoen slechts gered. Een geslaagd seizoen betekent dat het een voldoende zou scoren. Een seizoen zonder prijzen is voor Ajax nooit een voldoende.

25 februari 2015 om 22:00

Het enige wat De Boer zegt is dat het seizoen nog niet voorbij is. Dat klopt toch ook gewoon? Want hij moet nog voor de 2e plek knokken.

25 februari 2015 om 22:09

@gnabry#

Je hebt hartstikke gelijk hoor. Maar imo valt er wel degelijk wat te halen dit seizoen. Ajax kan beter aan haar spel werken, ook al gaat dat ten koste van het kampioenschap. Inmiddels zijn we 4 x kampioen geworden, maar het spel sinds het spectaculaire begin van de Boer, bij tijd en wijle afschuwelijk geweest, met hier en daar goede wedstrijden. Ik zou zeggen, focus 1 jaar op het inbrengen van systemen en zorg dat het spel gaat werken. Iets wat ik al 2 jaar roep. Als dat gebeurt, dan maakt het mij helemaal niet uit dat we dit jaar geen kampioen worden. Ik wil goed voetbal zien, de prijzen hebben we al.

26 februari 2015 om 07:08

Maar dat geldt voor elke Europese club dat het seizoen nog niet voorbij is zolang de competitie nog niet afgelopen is. Een dooddoener dus.

De boer, je word met de week lachwekkender. Natuurlijk is het een verloren seizoen en dat weet jij ook heel goed

25 februari 2015 om 21:06

Wat moet hij dan zeggen? 'ja seizoen is voorbij, hou maar op jongens!' Nee natuurlijk niet! Hij moet zijn ploeg gemotiveerd houden en hij ziet tenminste nog wat doelen die hij wel kan halen. Wat heb je er aan om te zeggen dat je seizoen nu al voorbij is?

Hopelijk gaan we door morgen en winnen we in Eindhoven. Dan hebben we toch een goede week achter de rug. En geeft de spelers misschien vertrouwen.

Het seizoen is bij uitschakeling voorbij Frank, zeker omdat het kampioenschap al niet meer mogelijk is. De komende weken het accent op het positiespel leggen (aanvallender) om alvast wat vastigheden er in te slijpen voor komend seizoen. Paar ervaren versterkingen erbij (VD Vaart, Maduro en Heitinga) en we kunnen er weer tegenaan.

25 februari 2015 om 21:11

Ga asjeblieft weg met je versterkingen. Enige die misschien wat kwaliteit toevoegt is Vdv, Heitinga en Maduro zijn zwaar over the hill.

25 februari 2015 om 22:03

Spelers als Agger, Poulsen, Maxwell etc. zouden meer toevoegen denk ik. VD Vaart enzo zijn op hun retour. Misschien kan Ajax Vermaelen ook een polsen, al wilt hij waarschijnlijk na zijn blessures eerst eens een periode bij Barça spelen, voordat hij daar weggaat.

25 februari 2015 om 22:08

Idd, zelfs Emanuelson zou meer toevoegen (gezien hoe slecht Boilesen is).

Agger (brondby, 3-4 miljoen), Vertout (nantes, 6-8 miljoen) en Ruiz (fulham, transfervrij) zouden prima transfers zijn.

In elke linie een kwaliteit impuls.

26 februari 2015 om 07:10

Lol, vdvaart. Betaald die mensen om zijn naam hier te laten noemen of zo. Wat ziet iedereen in die gast. Het kost je elke wedstrijd dat je hem opstelt een wissel en hij is niet fit genoeg om een volledig seizoen te draaien. Daarnaast kan Ajax hem niet betalen want hij komt echt niet voor een miljoen per jaar.

Ajax heeft de kwaliteiten om de halve finale van de EL te halen maar dan moeten ze wel geluk hebben met de loting. Als Ajax in de achtste en kwartfinale ploegen als Wolfsburg en Everton niet tegenkomt zie ik Ajax minimaal de halve finale bereiken een finale is dan ook niet ondenkbaar.

25 februari 2015 om 21:14

Over het algemeen weet Ajax vaak boven zichzelf uit te stijgen tegen grote teams, in dit geval is Legia geen groot team, met alle respect natuurlijk. Maar dat was een Ajax wat aardig in vorm was, dat is dit Ajax verre van helaas...

26 februari 2015 om 00:35

dat werd ook gezegd over de wedstrijd tegen salsburg

Nieuwswaarde van 0,0. Natuurlijk is bij uitschakeling in de el de voorronde cl behalen nog de moeite waard om voor te strijden. Ik denk niet dat ajax staat te springen om volgend seizoen de el in te gaan.

Het seizoen is wel verloren als Ajax dat laffe voetbal blijft spelen na uitschakeling tegen Legia. Ga weer bouwen aan je spel, zorg dat er weer lijn in komt, dat het in ieder geval weer iets van leuk is om naar te kijken. Al die andere ploegen kunnen er ook niets van, dus maakt jou wat het uit dat je wat punten verliest. Middelmaat die toch vertrekken ook niet meer mee laten doen, andere middelmaat die er toch niets van kan niet meer laten doen. Bouwen aan een nieuw Ajax dat er wel staat volgend jaar.

25 februari 2015 om 21:44

Als je alle middelmaat niet opstelt... Heb je enkel cilissen & Klaassen over hoor

25 februari 2015 om 21:51

Milik mag dan ook nog meedoen denk ik.

25 februari 2015 om 21:53

Zien we in ieder geval sensationele wedstrijden.

25 februari 2015 om 22:00

Kishna en El Ghazi is potentiële wereldtop dus dat is voor Ajax geen middelmaat, van Rhijn heeft ook veel potentie vind ik.

25 februari 2015 om 22:05

Potentiële wereldtop is wat overdreven. Met hard werken en een dosis geluk kunnen ze daar komen, maar ze mogen blij zijn als ze uiteindelijk basisspeler zijn bij bijvoorbeeld de Spurs. (Niet dat dat slecht is)

Wat verwacht men dat Frank de Boer anders gaat zeggen? Hij word gevraagd of het seizoen als mislukt gezien mag worden wanneer Ajax uitgeschakeld word in de EL en alleen een idioot zou ja zeggen. Spelers ontwikkelen zich met de week, spelers krijgen meer ervaring door tegenslagen, jeugd word meer toegepast etc etc etc.

26 februari 2015 om 00:12

Storing, op 18 februari 2015 zei De Boer nog dat het seizoen mislukt was wanneer Ajax geen prijs pakt. Een week later is De Boer 180 graden gedraaid en komt er weer de nodige onzin uit zijn mond. Tegen Willem 2 zag De Boer een Ajax dat weer op de goede weg was, waarschijnlijk zag hij dat als enige want het voetbal was nog net zo beroerd als de maanden daar voor. Er zit totaal geen logica in de uitspraken van De Boer.

26 februari 2015 om 12:23

Jij hebt echt moeite met lezen, niet?

"toch vindt De Boer niet dat Ajax de rest van het seizoen bij uitschakeling in Europa moet laten voor wat het is: “'een seizoen zonder prijs is een verloren seizoen en we willen er in de Europa League alles aan doen om in ieder geval in de buurt van een prijs te komen. Maar ook als we uitgeschakeld zijn, is het seizoen niet voorbij.”

Hij zegt dus niet dat het seizoen gelukt is na uitschakeling, hij zegt dat het seizoen niet voorbíj is.. Maar goed, jij hebt een hekel aan Fdb, dus jouw reactie is wel logisch, maar raad je toch aan eens een cursus begrijpend lezen te volgen, ook als 50+er kun je nog leren..

26 februari 2015 om 13:25

trodat, zet alle uitspraken van De Boer van de afgelopen 2 maanden eens op een rij. Je kunt dan slechts concluderen dat De Boer alle realiteit uit het oog verloren is. Dat ik een hekel zou hebben aan De Boer is pertinente onzin, ik heb altijd gezegd dat we door De Boer 4 keer kampioen van Nederland zijn geworden en dat de man geweldig gepresteerd heeft. Wat De Boer dit seizoen laat zien is tenenkrommend en dat baseer ik op het vertoonde spel en de uitspraken van De Boer. Dat jij dit interpreteert als een hekel hebben aan De Boer is te belachelijk voor woorden.

Ik vin het dubbel. De kans dat je in een seizoen geen prijs pakt is reeel. In Nederland zijn er 2 echte prijzen. De competitie en de beker. De kans dat je in Europa een prijs pakt is zo goed als nihil.

Het is dus geen schande dat je geen prijzen wint. Op 1 gebied vind ik het wel een verloren seizoen. Het elftal en voetbal is er op achteruit gegaan. Maar ik ben benieuwd in hoeverre een 2de plek haalbaar is. Hierbij kan de eerst volgende wedstrijd tegen PSV natuurlijk van groot belang zijn. Als ze in Eindhoven verliezen komt er steeds meer druk bij Ajax te liggen.

@mamsterdam7

Wat denk jij dat Ajax zal bereiken met de versterkingen die jij noemt? Heitinga en Maduro gaan niks aan het spel van Ajax toevoegen en ook bij van der Vaart wil ik mijn vraagtekens zetten. Deze spelers zijn allemaal te oud, te volgevreten of te traag voor het spelletje wat Ajax moet voorstaan. Als Ajax deze selectie weet te behouden en Moisander zoals te verwachten vertrekt moet er in mijn ogem een capabele centrale verdediger worden aangetrokken en niet eentje van het kaliber Heitinga. Trek daar maar een stevig aantal miljoenen voor uit. Daarnaast een goeie defensieve middenvelder, een klootzak die we daar broodnodig hebben. Ook daar mag de portemonnee een keer voor worden opengetrokken. Afscheid nemen van Zimling en een keer echt voor kwaliteit gaan. Verder El Ghazi en Kishna koesteren en Milik morgen nog een contract voor 5 jaar aanbieden. Waarom dat nog niet is gebeurd is me een raadsel, komt in de buurt van een ideale spits voor Ajax. Sightorsson laten gaan want we hebben Zivkovic achter de hand. Dan zie ik het prima goedkomen, met alle aanstormende jeugd achter de hand.

Zou Vermaelen niet eens terug willen keren? Door zijn blessures komt hij bij Barcelona nooit meer aan spelen toe.

26 februari 2015 om 12:26

Zolang hij blessures heeft, komt ie bij Ajax ook niet aan spelen toe.. Lijkt me dus een onzinnige transfer..

Op het moment dat je zegt dat het seizoen voorbij is dan gaat het natuurlijk helemaal mis. Doelloos de competitie uitspelen en je gaat kansloos ten onder tegen teams die wel met een doel of idee spelen. En voor je het weet sta je in de play-offs te voetballen voor een Europa League ticket.

Is het seizoen geslaagd ? zonder prijs is een seizoen bij Ajax per definitie niet geslaagd in mijn optiek.

Is het seizoen nog te redden ? ja, door Europees nog verder te komen en 2de te eindigen is de uitkomst acceptabel.

Is een seizoen verloren ? niet zolang het seizoen een context heeft over de bredere periode. Clubs leven met pieken en dalen, en als je als club daarvan bewust bent calculeer je ongeveer in wanneer je in zo'n dal zit en wanneer je kan pieken. Daarnaast is belangrijk dat je naar de behoefte kijkt voor het volgende seizoen, wat miste het elftal wat nodig was voor succes ? Om daar vervolgens naar te handelen in de voorbereiding op het volgende jaar. Dat hebben ze in Eindhoven afgelopen zomer uitzonderlijk goed gedaan, en zie het resultaat.

2de worden en tegen Legia een resultaat neerzetten, en dan het liefst een ronde later opnieuw presteren. En dan uiteraard graag goed evalueren waar het dit seizoen aan heeft gelegen dat het seizoen niet geslaagd is, zodat er volgend seizoen wel slaagt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren