Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Davids: ‘Mensen kennen maar twee Duitse clubs, maar in Italië wel zes’

Laatste update:

Edgar Davids kende een glansrijke carrière die in totaal twintig seizoenen duurde. Van die twintig bracht de middenvelder er achtenhalf door in de Serie A bij AC Milan, Juventus en Internazionale. Davids ziet dat het voetbal in Italië tegenwoordig wel anders is, maar wanhoopt niet. De voormalig Oranje-international denkt dat de Serie A nog steeds veel moois te bieden heeft én prijst het Italiaanse nationale team.

/

“Toen ik nog speelde was het voetbal in Italië van de hoogste kwaliteit”, roept Davids in herinnering in een interview met Telecaprisport. “Het was de beste competitie van allemaal en iedereen wilde de Serie A zien. Nu is Engeland de Serie A voorbij en de Bundesliga ook op basis van het aantal mensen dat naar het stadion gaat. Dat doet me wel pijn, ja. Maar zo is het leven”, aldus de oud-middenvelder.

“Dat gezegd hebbende, overigens: als je nu aan iemand vraagt om vijf Duitse clubs bij naam te noemen komen ze tot één of twee, maar als je naar Italië vraagt noemen ze er meteen vijf of zes. Ik zou niet zozeer zeggen dat de kwaliteit van voetbal in Italië is gezakt. Neem nou Engeland, daar spelen ze ook niet het beste voetbal. Het is alleen leuker, maar hun nationale team is echt niet goed tijdens de grote toernooien”, vindt Davids.

“Italië echter is altijd sterk en iedereen heeft het moeilijk tegen Italië. Iedereen ziet Italië als kanshebber om een groot toernooi te winnen, maar bij Engeland denkt niemand er zo over. Italië is niet slecht op de grote toernooien, dus misschien hoeven er maar een paar aanpassingen gedaan te worden. We mogen Italië nooit onderschatten. De grote spelers gaan misschien naar Engeland, maar geweldige talenten worden ontwikkeld in Italië. Jullie hoeven je eigenlijk nergens zorgen om te maken”, sluit Davids af.

Vind jij het nog interessant om het Italiaans voetbal te kijken en te volgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een beetje voetbal fan kan ook zeker 6 duitse clubs opnoemen hoor. Deze overhaaste generalisatie vind ik een beetje overbodig.

12 oktober 2016 om 17:09

Het gaat om de topclubs, in Italie heb je Ac Milan, Inter, Roma, Juventus en Lazio Roma.. Duitsland was altijd Bayern met af en toe andere kampioenen..

12 oktober 2016 om 17:12

Inter en ac milan mag je echt geen topclubs meer noemen

12 oktober 2016 om 17:15

Ik heb het ook over de tijd van Davids, toen was Ac Milan absolute top!

Nog steeds is het een topclub, maar ze hebben geen topteam..

12 oktober 2016 om 17:35

Italie is ook altijd Milan, Inter of Juve geweest als het om kampioen gaat. Met af en toe een uitzondering ergens (roma, Lazio, Napoli). In Duitsland zijn de laatste 30 jaar Bayern, Dortmund, Wolfsburg, Stuttgart, Bremen, Kaiserslautern, Hamburger SV en Gladbach kampioen geworden. Het is maar waar je het op baseert.

12 oktober 2016 om 17:37

In de tijd van Davids waren Stuttgart, Werder Bremen, HSV en Schalke ook topclubs.

12 oktober 2016 om 17:43

Ja, topclubs in Duitsland misschien, maar niet in Europa. Ac Milan, Juventus en Inter waren gewoon absolute top en As roma en Lazio er dicht tegen aan.

Duitsland is gewoon Bayern en verder niks bijzonders..

12 oktober 2016 om 17:56

Wat hebben Lazio en Roma nou Europees allemaal bereikt dan? Want Dortmund won in 1997 ook de Champions League en heeft in 2002 en 2013 ook nog in een Europese finale gestaan. Leverkusen verloor de Champions League finale ook in 2002 en Schalke won in de jaren 90 ook gewoon de Uefa Cup. Alleen Inter, AC en Juve hebben Europees echt grote dingen gedaan voor Italië.

12 oktober 2016 om 22:11

Juventus , AC Milan, Inter zijn alle top clubs, Dat kan je normaal gezien niet eens vergelijken met Leverkusen en Schalke 04 ( Wat ik echt mooie clubs vind) Meer met Napoli misschien. Parma, Torino, Sampdoria hebben ook grote dingen gedaan voor Italie.

12 oktober 2016 om 22:34

sampdoria speelde de finale van de champions league in 1992, juve won de CL in 1996, finale in 1997,1998,2003, won de uefa cup in 1990 en 1993 (1995 verliezend finalist) ac milan won de CL in 1989,1990 en 1994 en 2003 finalist in 1993 en 1995. inter won de uefa cup in 1991, 1994 en 1998. lazio won de bekerwinnaars in 1999 en was finalist van de uefa cup in 1998. torino was finalist van de uefa cup in 1992. napoli won de uefa cup in 1989. parma won de bekerwinnaars in 1993 en de uefa cup in 1995 en 1997 geloof ik. fiorentina verliezen finalist in de uefa cup in 1990. ik heb hier hier over een tijdspanne van 15 seizoenen (1988-2003) waarbij italiaanse clubs 5x de CL wonnen, 6x verliezend finalist. de uefa cup werd 9x gewonnen en 4/5x verliezend finalist. de cup der bekerwinnaars werd ook 2x gewonnen! DE dominantie van de serie A van eind jaren 80 tot 2003/2004 was ongezien! Juventus, Ac milan, Torino, Inter, lazio, napoli, as roma, fiorentina, sampdoria, ac parma (10ploeg) de helft van de competitie was europese top!

13 oktober 2016 om 00:41

Zegt toch wel wat dat Perisic van Wolfsburg naar Inter verkastte

13 oktober 2016 om 08:32

Bayern Munchen,Borussia Dormund,Wolfsburg,Schalke 04,bayern leverkussen,borussia MG,
HSV alleen wat weg gevallen.
Dat zien ze als de top clubs van Duitsland.

13 oktober 2016 om 13:56

afgelopen jaren zat Juventus in de finale, dus waar haal je vandaan dat er 0 italiaanse clubs bij de laatste 8 zaten? dat is ook gewoonweg niet waar.

12 oktober 2016 om 17:32

Absoluut. En weet toch haast wel zeker dat de Duitse clubs zouden winnen van de Italiaanse als de top 6 tegen elkaar speelt. Schat namelijk Bayern, Dortmund, Leverkusen, Gladbach, Schalke en Wolfsburg (tegenwoordig Leipzig) hoger in dan Juve, Inter, Roma, Napoli, Milan en Fiorentina. De laatste ontmoetingen spreken ook in het voordeel van de Bundesliga, Gladbach speelde vorig jaar nog 2x gelijk tegen Juventus. Zie een Fiorentina of Milan dit niet zo snel doen tegen Bayern of Dortmund.

12 oktober 2016 om 21:23

Phenomeno . Klopt niet wat je zegt . Bundes is misschien beter maar de clubs die jij opnoemt zijn eht niet beter dan Napoli / Roma / Inter etc . Je kan Juve - Gladbach wel noemen maar dat was eenmalig . Roma schakelde Leverkusen uit vorrig seizoen . En Napoli won thuis verdiend van Dortmund aantal jaar terug . Het verschil is echt niet zo groot

12 oktober 2016 om 22:14

Dat is jouw mening natuurlijk, Maar denk zelf niet dat je gelijk hebt. Juve, Inter, AS Roma, en Napoli zie ik sowieso winnen van die ploegen. Fiorentina zou een Schalke 04 en in vorm een Leverkusen ook gewoon verslaan. Wolfsburg zou het al lastig hebben met Lazio

13 oktober 2016 om 00:04

Sterker nog, Fiorentina versloeg laatste jaren nog oa Spurs en stond in de EL halve finale

13 oktober 2016 om 09:42

Leverkusen is een klasse beter dan Fiorentina. Die zitten op het niveau van Roma en Napoli.
Bayern is buitencategorie
Daarna komen Juve en Dortmund
Met daarna Napoli, Leverkusen en Roma
Daarachter Gladbach, Fiorentina, Schalke en Inter etc

Maar goed das mijn mening.

12 oktober 2016 om 20:23

En de mensen die geen voetbal volgen?

Het beste voetbal is al jaren in Spanje en daar bestaat geen twijfel over mogelijk. Hoef me niet te argumenteren denk ik

12 oktober 2016 om 22:37

inderdaad .. de primera division heeft de rol van de serie a overgenomen 10j geleden en dat zie je duidelijk aan het palmares! barca en real in de CL, sevilla, atletico en valencia in de europa league

13 oktober 2016 om 08:31

Hahaha (Sorry ochtend bijdehandjes).

Jij zegt: daar bestaat geen twijfel over mogelijk.

Het meest voorkomende (dus voor alle azijnzeikerds die bijdehandjes niet begrijpen, ik zeg niet dat het verkeerd is) is normaal gesproken: er is geen twijfel mogelijk of er bestaat geen twijfel over.

Ik kijk het Duitste voetbal niet heel veel maar vind het wel leuker om te kijken dan het Italiaanse. Dat heeft deels met de sfeer te maken, deels met de manier van voetballen en ook door het verval van het Italiaanse voetbal. De hele Bundesliga kan ik niet opdreunen maar dat geldt ook niet voor de Serie A. Verder dan twee clubs kom ik in ieder geval zeker

Wat een tijden toen met zoveel goede voetballer in 1 competitie.

Del piero,trezeguet,thuram,nedved,veron,batistuta,rui costa,schevschenko,abbiati,ferrara,maldini.nesta,zanetti,baggio en nog velen meer waar ik nu effe niet op kom.. Destijds met afstand de beste competitie en aantrekkelijkste !

12 oktober 2016 om 17:59

Je vergeet de 2 beste met Ronaldo en Zidane. Serie A was toen inderdaad de sterkste competitie. Maar dat is het nu toch al jaren niet meer.

In mijn opinie een artikel zonder enige waarde. Davids zegt wat vrijwel iedereen denkt. Waarom Davids deze vraag gesteld werd mag Joost weten.

Denk dat er idd wel wat bekendere namen in de Serie A zitten (voor een leek, iemand die een beetje verstand heeft kent bv Schalke en Leverkusen ook). Het probleem daar ligt vooral aan het aantal mensen in stadions heb ik het idee. Ze presteren steeds beter, maar je merkt aan alles dat ze enorm achteruit zijn gegaan en dan moet je dus weer een lange weg omhoog. De populariteit van de Pl maakt het ze ook niet bepaald makkelijker.

Over de nationale ploeg hoeven ze zich zeker niet druk te maken, met name achterin lopen er weer geweldige talenten rond.. Rugani, Romagnoli, Romagna worden grote sterren en dan mis ik er zeker nog een aantal.

Het probleem is en blijft gewoon dat in de meeste competities een of een paar clubs te sterk worden voor de rest. In Duitsland heb je alleen Bayern en Dortmund nog. In Frankrijk PSG (hoewel dit seizoen wat minder, maar kampioen worden ze echt wel) en in Italië Juventus. In Spanje Real/barca en als uitdager nog Atletico. Ik vind de PL leuk omdat je weet dat je de winnaar van te voren niet al met 80% zekerheid te voorspellen is.

Mensen zouden toch zeker wel tot de clubs: Bayern, Dortmund, Schalke, Leverkussen, Wolfsburg en Monchengladbach moeten komen? Zijn er toch 6. In Italie heb je dan: Juve, inter, ac, Napoli, Roma en dan misschien Lazio/Fiorentina. Tenminste, voor de mensen die voetbal aardig volgen.

12 oktober 2016 om 17:18

Hamburg SV was ook een algemeen bekende club. Hetzelfde geldt voor Stuttgart, Werder Bremen..

12 oktober 2016 om 17:33

Werder Bremen, Hertha Bsc, FC Koln, Hannover 96, Eintracht Frankfurt. Ook allemaal grote clubs die iedereen kent die een beetje voetbal volgt.

In geval als ik Fifa of PES speel ik kies ik vaak maar één Duitse club (Bayern). In de Serie A, kies ik dan verschillende topclubs.

12 oktober 2016 om 17:17

Oke, bedankt voor deze data. Hoeven we niet meer te discussiëren, Davids heeft gelijk

Valt wel mee. Ik ken al Borussia Dortmund, Bayern Munchen en.... ehm.... tsja, Dortmund?

Nee, serieus, in beide competities spelen een hoop zeer bekende teams. Qua naamsbekendheid is de Italiaanse competitie misschien iets beter, omdat zij in het verleden meer buitenlandse/Zuid-Amerikaanse sterren in hun land gehad hebben. In Duitsland spelen vooral veel Duitsers en spelers uit omringende landen, dus wat dat betreft iets minder bekend ja.

"als je nu aan iemand vraagt om vijf Duitse clubs bij naam te noemen komen ze tot één of twee, maar als je naar Italië vraagt noemen ze er meteen vijf of zes"

Wat een domme opmerking van Davids. Ik ken bijna alle namen opnioemen van de Duitse clubs, en van Italiaanse, Engelse, Spaanse, Franse, Nederlandse, Belgische etc etc. En met mij elke voetballiefhebber. Dus Davids, speak for yourself.

Wat een confirmation bias zeg. Gebaseerd op gebakken lucht.

Italie heeft clubs met meer historie. AC Milan en Juventus maakten in Europa de dienst uit in de jaren 90 en je had het befaamde Napoli met Maradona. Lazio brak transferrecords en iedereen kende ook Fiorentina dankzij Batigol en AS Roma met Totti en Cafu. Inter won nooit grote prijzen maar had onder andere Ronaldo, ironisch genoeg hebben juist zij in 2010 nog de treble en wereldbeker gewonnen.

De Serie A was rond de eeuwwisseling de sterkste competitie ter wereld. De megatalenten als Salas lieten United schieten voor Lazio, die boden gewoon meer. En die hadden met Nesta, Nedved, Boksic, Mancini en Vieri ook gewoon een wereldploeg. Nu haalt een West Ham bij wijze van spelers bij Milan op.

Duitsland vind ik minder leuk. Bayern maakt de dienst uit, Dortmund speelt fantastisch maar de rest boeit me eigenlijk nooit iets.

Iedereen die een beetje wat op voetbal houdt kan er zo een tiental BULI clubs opnoemen. Vind het best beledigend van Davids om de intelligentie van voetbal liefhebbers zo in twijfel te trekken. Of zou het m' toch zo veel pijn doen dat ie niet meer objectief denken kan of wil

Napoli is al jaren geen kampioen geweest maar iedereen kent Napoli in tegenstelling tot Duitse subtoppers die weinig bekend zijn. Het gaat ook om wereldwijde bekendheid en niet alleen de Nederlandse

Inter, AC, Juve, Napoli, Roma, Lazio en ook wel een beetje Fiorentina zijn de laatste ca 35 jaren de traditionele topclubs in Italie.
In Duitsland is de afwisseling in de top, afgezien van Bayern, wellicht wat groter. Daar degraderen nog weleens grote clubs. In Italie, afgezien van Juve dat teruggezet werd, amper.
In Duitsland is vanaf nummer 3 t/m laatst de krachtverhouding gelijker dan in andere landen, denk ik.
Maar wellicht heb ik het mis.

Ook is het zo dat in Italie amper volle stadions zijn en ook oude stadions. Roma en Inter spelen bijvoorbeeld voor te weinig mensen en dat ziet er niet uit in zo een groot stadion.

Dat was volgens mij in de gloriejaren ook al zo. Tickets waren in Italie veel en veel te duur. In Delle Alpi, met de koude alpen wind, daar wilde niemand zitten. Rome met die sintelbaan vind ik ook niet alles en San Siro is een bouwval.

Maar toch houd ik van de Serie A. Altijd al. Ik mis die tijd, en vind het ook wel jammer dat Serie A bij Eurosport zit want zelfs voor een Derby Della Lanterna blijf ik zeker zitten. Nog zo'n prachtige club trouwens, Sampdoria. Bijna de Cl/ec1 gewonnen. Gullit speelde daar nog even de pannen van het dak.

wat een onzin, bayern, Dortmund, Hsv, Weder Bremen Schalke 04, zijn toch grote namen door de jaren heen, die je ook in één adem opnoemt

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren