Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit onthult: ‘Hij heeft een balletje opgegooid bij Ajax, maar niets gehoord’

Laatste update:

De clubleiding van Ajax neemt vreemde beslissingen over wie een kans krijgt in Amsterdam en wie niet, zo stellen Ruud Gullit en Winston Bogarde te gast in het Ziggo Sport-programma Rondo. Volgens het verbolgen duo had het logischer geweest om Michael Reiziger aan te stellen als interim-trainer dan John Heitinga. Gullit zegt daarnaast dat Clarence Seedorf en Edgar Davids hebben gesolliciteerd naar verschillende functies binnen Ajax, maar vervolgens niets meer gehoord hebben van algemeen directeur Edwin van der Sar.

De keuze voor Heitinga in plaats van Reiziger is vreemd, zo concludeert Bogarde. “We zijn samen kampioen geworden met Jong Ajax. Je ziet steeds meer dat het dna van Ajax eruit wordt gehaald.” Reiziger wilde naar verluidt in ieder geval interim-trainer worden van Ajax, maar de clubleiding koos ervoor om Heitinga door te schuiven. Na dit seizoen vertrekt de voormalig international uit Amsterdam omdat hij niet tevreden is over de trainersopleiding die hij krijgt. Gullit begrijpt dat. “Het is toch ook raar als jij kampioen bent geworden met het tweede…”

Bogarde haakt in. “Als je kijkt naar de situatie. Alfred (Schreuder, red.) is ontslagen. Dan kun je kiezen voor een trainer van buitenaf, dat is een keuze. Maar als je kiest voor een interim-trainer, dan ga je normaal gesproken kijken naar de aangewezen persoon met de meeste ervaring die het nu zou moeten overnemen. In principe was Michael Reiziger dé aangewezen persoon. Maar waarom krijgt hij die kans niet? Waarom krijgt iemand die net komt kijken die kans wel?”

Gullit concludeert vervolgens dat Ajax op raadselachtige wijze kansen uitdeelt. “Seedorf heeft ook nog gesolliciteerd naar de rol van td (technisch directeur, red.), maar kreeg geen reactie. Geen antwoord gekregen, helemaal niets. Ik hoor zelfs in de wandelgangen dat Davids ergens een balletje opgegooid heeft om trainer te worden in de jeugd. Dat is wat ik gehoord heb, maar hij zelf heeft nog niets gehoord.” Davids was tijdens het afgelopen WK nog assistent-trainer van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Momenteel heeft hij geen functie in de voetballerij.

Krijgen de verkeerde personen de kans binnen Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je mag het niet zeggen maar ik denk dat de reden van de afwijzingen van Reiziger,Bogarde,Seedorf en Davids niets te maken hebben met hun kwaliteiten maar om andere redenen.

25 april 2023 om 13:13

Weet je nou wat zo lastig is....het feit dat trainers van kleur die zich breed bewezen hebben minder kansen krijgen, heeft echt wel te maken met vooroordelen en discriminatie. Daarvoor is het te wijd verspreid en zijn er teveel voorbeelden. Ik kan me een Menzo herinneren jaren gelede die het overal goed deed maar nooit 1 aanbieding van een eredivisieclub kreeg. De voetbalwereld is conservatief, dus het is echt niet vreemd om aan te nemen dat er beslissingen worden gemaakt op basis van afkomst en/of huidskleur.
Maar in individuele gevallen hoeft het ook niet zo te zijn.
Seedorf als TD bij Ajax zie ik bijvoorbeeld niet zitten op basis van hele andere argumenten.
Hij is zelf iemand die al na een jaar doorbraak vertrok naar een subtopper in Italie, dus echt liefde voor zn opleidingsclub zie ik niet.
Hij is mislukt op verschillende trainers posities in het voetbal.
Hij heeft geen ervaring in een zelfde soort functie bij een andere club.
Hij woont al jaren niet i NL ds weet te weinig van nederlandse club en jeugdvoetbal....
Toch zullen anderen dit ook gooien op discriminatie . Dat maakt deze discussie lastig. Het is er, maar ga maar eens het juiste voorbeeld noemen waarin het de doorslaggevende factor was.

25 april 2023 om 13:14

@Dominee Heitinga ziet er ook echt als een indo uit… Dit is toch precies het verhaal van de kabel in de jaren negentig? De heren van der Sar, Overmars, Blind, de Boertjes en in dit geval ook nog een Heitinga en eerder nog van Basten en die andere kale trainer van jong Ajax krijgen kans na kans zonder ook maar iets gepresteerd te hebben. Overige namen Seedorf, Reiziger, Davids, Bogarde, Kluivert krijgen die kansen toch net iets minder snel.

Wat maakt het dat eerst genoemde zonder ook maar iets gepresteerd te hebben die kansen wel krijgen en anderen niet? Ook hier vragen mensen naar wat een Seedorf heeft gepresteerd maar wat hadden de boertjes, Heitinga, van der Sar etc gepresteerd? Die hebben direct die kans gekregen, zelfs een Huntelaar nu die veel minder binding heeft met een Ajax dan een Seedorf… Dan praten mensen over dat sommigen op bepaalde posities zijn mislukt maar een Blind en F. de Boer zijn Overal mislukt, van Basten ook en voor hun zal er altijd ergens wel een plekje zijn toch?


“Je mag het niet zeggen” van mensen die het nooit in de omgeving mee hebben gemaakt en zichzelf hierin herkennen, praten er liever niet over maar misschien zouden we dat wel moeten doen. Lhbtq krijgt nog meer positieve reacties dan dit onderwerp.

25 april 2023 om 13:32

Clarkkent

"seedorf als TD bij Ajax zie ik bijvoorbeeld niet zitten op basis van hele andere argumenten. Toch zullen anderen dit ook gooien op discriminatie "

Nee hoor je mag argumenten hebben, alleen kom je bijv met zaken als geen ervaring, mislukt op verschillende posities, woont al jaren niet in Nl"

Maar als je deze zaken toepast, dan zou de nieuwe TD ook niet kunnen. Is ook vaker mislukt, kent en woont niet in NL, geen binding met AJax en geen ervaring in deze rol.

Of kijk naar een Blind sr. Die is echt overal gefaald en zelfs gepresteerd om overal de allerslechtste te zijn. Toch krijgt hij kansen ook bij Ajax.

H2 geen ervaring en kregen blanco cheque om over de balk te gooien. Heitinga geen ervaring.

Schreuder ook overal gefaald, stond bij Ajax zelfs bekend als lek naar televaag. EN ook deze man krijgt gewoon de kans.

Ik ben sowieso pro-Seedorf en zal dan niet helemaal objectief zijn. Ik zie juist andere kwaliteiten. Er staat echt iemand internationaal waar mensen tegen op kijken. In veel landen gaat de rode loper zo uit voor hem. Heeft een goed netwerk en gespeeld bij de allergrootste clubs, met 3 verschillende clubs de CL gewonnen. Spreekt 5 of 6 talen (wat weer handig is tijdens onderhandelingen) en kent veel competities (ook oa de Braziliaanse. Heeft er gespeeld en gewoond en kent de cultuur dus goed ook door zijn ex vrouw). Heeft ook ervaring met het leiden van een club en motorteam. Heeft meerdere (internationale) bedrijven.
Ook universiteit gedaan tijdens zijn loopbaan.

Ik zie juist een super intelligente kerel die waarschijnlijk goed is in gestructureerd werken en analyserend.

Het kan toch niet zo zijn dat internationaal hij veel aanzien heeft, grote namen kennen hem zoals bijv een Khabib en lopen met hem weg. En wij hier in NL doen alsof het gaat om een of ander amateur.
Dat op Tv (dacht Derksen) analisten eerder een Sneijder naar voren schoven voor TD dan een Seedorf. Dat was gewoon te genant. En daarom kunnen sommige denken hey volgens mij speelt kleur wel een rol.

25 april 2023 om 13:58

@Clarkkent Seedorf kwam in 83 in de Ajax jeugd terecht in maakte in 92 zijn debuut waarna hij in 95 naar Sampdoria ging, niet in zijn eerste seizoen 😉.

Heeft internationaal de naam en charisma, spreekt meerdere taken, geeft leiding aan meerdere bedrijven en heeft een goed netwerk. Wat voor ervaring hadden een van der Sar, Huntelaar, Keizer, van Basten, Heitinga, de Boer en Blind waarvan de laatste twee ook overal zijn mislukt? Die krijgen wel een plekje ondanks dat.

Van te voren weet je niet altijd hoe dingen uit gaan pakken tot je mensen dezelfde kans geeft als anderen die hebben gekregen. Wordt nu met twee maten gemeten en het is vooral ouwe jongens krentenbrood.

25 april 2023 om 14:46

Fcvoetbal23 het hangt er een beetje vanaf wat wordt bedoeld met 'andere redenen'. Want als het racisme impliceert dan slaat het nergens op. Als het de kabel en elkaar gewoon minder mogen/liggen dan wellicht wel. En dat is jammer maar niet per se gek. Bij de kabel destijds en ook recent bij oranje zoeken jongens met hun roots in West-Europa elkaar op en zoeken jongens met hun roots buiten West-Europa elkaar ook op. Is het dan racisme van de eerste groep naar de tweede en andersom niet? Of misschien gewoon uberhaupt niet...?

Seedorf, Davids en Bogarde zijn totaal andere karakters dan Vd Sar. Dat gaat niet samen. Helaas. Overigens vind ik dat Vd Sar ongeschikt is, maar dat wil niet zeggen dat de anderen dan direct geschikt zijn.

Vd Sar is ongeschikt omdat hij het zelfvertrouwen niet heeft. Het voorval met Bogarde en Lens bewijst dat Vd Sar zenuwachtig werd en verdween. In zijn interviews staat hij stijf van de zenuwen. Het is gewoon als een middelbare scholier die een presentatie moet geven over een onderwerp waar hij niks van weet en voor een menigte die er wel wat van weet. Hij is angstig.

25 april 2023 om 14:51

Fcvoetbal23 je haalt nu wel wat zaken door elkaar. Tijdens de Cruiff revolutie werd bedacht dat niet alleen spelers uit eigen geledingen moesten doorstromen maar ook trainers. vanuit de jeugd naar het tweede, van het tweede naar assistent en dan door naar het eerste. Keizer moest de eerste worden maar werd sneller doorgeschoven. Keizer werd als trainer van Cambuur al genoemd om dit traject te doorlopen. Reiziger zou in lijn de volgende worden en Heitinga evt daarna. Met die gang van zaken is dus niks mis. Beleid.

Alleen dat Reiziger wordt overgeslagen vind ik vreemd. Maar misschien vinden de mensen die met hem werken hem aantoonbaar minder.... Hier moet ik toegeven dat ik dat niet zie en dat ik liever Reiziger had gezien. Maar ook hier: van racisme is echt geen sprake. En bij Reiziger zal sociale bedreiging voor Vd Sar het denk ik ook niet zijn. Want Reiziger is een rustige kerel.

25 april 2023 om 15:42

@superVO het probleem was destijds dat de eerder genoemde namen meer verdienden dan “de kabel”. Waarom was dat, was in ieder geval niet op kwaliteit gebaseerd…

Wie zegt dat ik aangeef dat anderen automatisch geschikt zijn maar Reiziger kampioen geworden met jong Ajax dus heeft meer ervaring en meer laten zien dan een van Basten, F de Boer, Huntelaar, Heitinga, Blind. Kluivert goede jeugdtrainer en kampioen geworden met jong Twente. Bogarde levert fantastisch werk horen we uit meerdere monden die direct zijn betrokken. Seedorf is vooral eigenwijs en dat zal Davids ook zijn en dat willen ze niet.

Leg mij is uit welke kwalificaties er dan exact gelden aangezien de meeste van deze heren meer bewezen hebben dan eerder genoemden voordat ze belangrijke posities kregen op basis van niks? Dus wat je zegt slaat eerlijk gezegd nergens op.

25 april 2023 om 15:45

Ik haal geen zaken door elkaar, ik geef alleen aan dat ze terug moeten naar de basis en oud spelers/voetballers op de belangrijke posities. Daar is de club de afgelopen jaren succesvol mee geweest waar het nu steeds meer op vriendjespolitiek en macht gaat.

Er loopt in de jeugd volgens mij geen ex prof meer rond als trainer. Je wilt op CL niveau opleiden terwijl je geen trainers hebben die CL niveau hebben en dat geldt ook voor die belangrijke posities. Ga je zien dat er weer een vriendje hoofd jeugdopleiding gaat worden.

25 april 2023 om 17:26

Joh, Dominee...het gaat hier om kleur en Johnny is gewoon blank, hoor. Heitinga is gewoon gedeeltelijk Indo zelfs. En een Indo is al geen Javaan of Balinees ofzo, maar al zwaar vermengd met Nederlands bloed en blank tot licht getint. Hij(tinga) is gewoon blank. De mensen die hierboven worden genoemd zijn gewoon donker tot heel donker en naar mijn weten vol Surinaams. Dan bedoel ik geen Nederlandse afkomst of andere blanke afkomst. Dus je vlieger gaat niet echt op in dit geval. Predik je onzin maar lekker ergens anders. 👍🏼

25 april 2023 om 17:55

Gek he dat een speler van 15 jaar ouder(blind) meer verdiend dan een net uit de jeugd overgekomen speler( kluivert) die hele kabel zorgde voor een hoop opschudding. Het waren goede spelers, maar konden gewoon niet met autoriteit omgaan. Hiddink weet er alles van..alles is altijd maar meteen racisme en nooit kijken ze naar zichzelf. Misschien dat deze 5 heren daarom misschien wat minder kansen krijgen..
Ten cate kreeg toch ook een kans bij ajax, ajax zou rijkaard meteen aanstellen indien beschikbaar en was zelfs bondscoach zonder ervaring. van bronckhorst zat bij feyenoord, gullit ook..zijn allen niet bepaald wit

25 april 2023 om 18:20

Babelagtig, hoe verklaar je dan dat ook de broertjes de boer en van der sar meer verdienden dan seedorf, Davids, bogarde, Reiziger en Kluivert?
Juist.

25 april 2023 om 18:27

Keepers krijgen wel als trainer over het algemeen minder kans omdat zij minder serieus genomen worden. Daardoor vind ik Menzo een wat minder voorbeeld. Maar over het algemeen is het wel opvallend te noemen wat er gebeurt

25 april 2023 om 20:55

Al zou die uit zuid Afrika komen, z’n pa blijft een witte man 😉

25 april 2023 om 22:40

Exact dezelfde reden, er werd in die tijd een abc regeling in het leven geroepen. A verdiende 900000, b 600000, c 150000 . Kluivert zat met zijn 19 jaar in cat c en blind met zijn 34 jaar in a. Davids, en reiziger zaten in b en de boertjes en sar die weer een stuk ouder waren zaten weer in a. Dit systeem zou eigenlijk juist voor meer gelijkheid moeten zorgen, maar het geschreeuw van davids met name zorgde weer voor verdeeldheid

25 april 2023 om 22:44

FCVoetbal23 ik ben het met je eens dat Reiziger logischer was geweest. Vooral omdat dit het plan was met hem zoals dat ook het plan was met Keizer.

Maar dat Seedorf, Kluivert en Davids geen rol hebben gekregen
heeft niks met racisme te maken maar gewoon met ‘die willen we niet steeds om ons heen hebben en past niet in de organisatie.’

Even overdreven gezegd: als er een jongen met 10-en solliciteert bij een bedrijf en een jongen met 8-en, maar die eerste past sociaal niet in het team dan gaan ze voor de 8. Zo werkt dat.

Ik was heel benieuwd naar Reiziger, blij met Bogarde en hoop dat Seedorf ooit een aanstelling krijgt. Maar Davids is sociaal te beperkt. En Kluivert.. daar heb je toch altijd een beetje het idee ‘wat kan hij nou echt..?’

Sar is ook sociaal beperkt . Blind sr ie gewoon een goeie maar door de media impopulair en iedereen neemt dat over. Er is werkelijk nog nooit een speler geweest die zich negatief over hem heeft uitgelaten .

25 april 2023 om 22:47

Overigens zaten een scholten en grim ook niet inde a groep, ondanks hun leeftijd, omdat ze geen basisspeler waren..seedorf was ten tijde van deze abc regeling al weg.

25 april 2023 om 22:51

FCVoetbal23, terug moeten naar de basis klopt alleen je voorbeelden kloppen niet. Want met Van Basten, Blind, Sar, Huntelaar, Keizer , etc is in de theorie van oud spelers op belangrijke posities niks mis. En ja…Keizer zeg ik bewust. Want die werd heel bewust binnengehaald van Cambuur omdat ze hem via de jeugd de nieuwe Ajax 1 trainer wilde maken.

Ouaali was hoofd opleidingen. Gaat nu weg. Ook geen geweldenaar als voetballer. Overigens vind ik dat er onder hem bizar weinig oranje-waardige Ajacieden zijn doorgebroken…maar dat terzijde. Maar ik vind idd dat daar dan nu wel een icoon moet worden neergezet.

26 april 2023 om 00:05

Seedorf heeft geen universiteit gedaan, hooguit een certificaat vanwege zijn prestaties in de voetbal. Hij heeft officieel alleen de mavo afgerond. Ik geef toe dat hij wel veel ervaring heeft maar kan ook iets te vol van zichzelf zijn, te dominant voor van de sar denk ik.

25 april 2023 om 12:57

Je bedoelt kabel-kwaliteiten?

Geen idee. Ik weet ook niet in hoeverre Gullits beweringen waar zijn. Een gesprek en reactie met een oud speler lijkt me het minste wat je kunt doen

25 april 2023 om 13:04

Dnsdkr

Ik heb ook geen idee, alleen het neigt het wel die kant op lijkt het.

Als Seedorf solliciteert, nodig je hem uit. Doe je koffie en wissel je gedachten uit.
Als Davids graag met jeugd werkt, moet je hem gelijk vastleggen.

De keuze Heitinga vs Reiziger is voor echt de meest onbegrijpelijke keuze ooit.

25 april 2023 om 15:40

Waarom is de keuze voor Heitinga zo vreemd? Je kijkt toch naar het hele plaatje en niet alleen naar het feit dat Reiziger een keer kampioen werd met Jong.. zover ik weet heeft hij nooit echt initiatief genomen om een stap te maken. Met alleen maar "hopen" schiet je ook niet zoveel op. Het is te prijzen hoe hij zich altijd schikte in z'n rol als assistent, maar als je iets wil dan praat je daar intern over. Dat je bij Ten Hag nog blijft als assistent kan ik me voorstellen. Als je dan na de komst van Schreuder nog steeds blijft zitten als assistent, ook prima maar waar blijft dan je ambitie? En dan is het volgens jou ineens onbegrijpelijk als Heitinga aangesteld wordt en niet Reiziger. En wat betreft Seedorf en Davids, ik zal niet zeggen dat het geen makkelijke jongens zijn anders wordt weer geroepen dat VdS alleen maar ja-knikkers wil, maar algemeen bekend is toch wel dat deze 2 enigszins vreemde personen waren met een eigenzinnige kijk op voetbal, om het maar voorzichtig uit te drukken. Je moet toch wel kijken of dergelijke personen ook binnen je organisatie passen..

25 april 2023 om 19:19

Normaal roep ik dit nooit maar hier lijkt het toch heel duidelijk, dat Reiziger niet de intrem trainer is geworden zegt in mijn ogen al genoeg

25 april 2023 om 19:20

Ik denk dat het meer met karakters te maken heeft. In Amsterdam heeft meer dan helft een ander kleurtje dus gooi het daar niet op. Laten we wel wezen ze hebben allen gewerkt bij Ajax en niet omdat ze bij Ajax racisten zijn. Want dat is wat je suggereert.
Daarnaast speelt ook mee dat Ajax als beursgenoteerd bedrijf niet slecht in het nieuws wil komen. Helemaal niet na het Overmars verhaal. Twee heren vallen daarom al af. Seedorf staat er in voetballend niet goed op. Het is niet voor niets dat hij nergens een kans krijgt.

26 april 2023 om 12:44

wat dacht je van Edgar Davids. Slaat zijn vrouw alle hoeken van het huis in.
En gaat gewoon op vriendschapsbezoek bij tiran Mugabe.
Iedereen wordt bij een sollicitatie gegoogled en Edgar Davids zou na 1 keer enter op google nooit meer in de voetballerij werkzaam mogen zijn.
Ergens in een achteraf schuurtje een archief bijhouden buiten het zicht ja dat kan nog net met het recht op arbeid.
Maar een openbare functie nooit. Een wonder dat hij bij de KNVB binnen is gekomen, maar ook dat is (mede door Gullit) vanwege verkeerde en hele foute beweegredenen.
Het wel werken van Davids binnen de KNVB had te maken met kleur. Als je Davids weigert heeft dat niets maar dan ook niets met kleur te maken maar met de verderfelijkheid van hem als persoon.

26 april 2023 om 12:50

Kluivert van hetzelfde laken een pak en daarbij komend ook nog een verkrachtingszaak.

Seedorf heeft al meerdere malen een brevet van onvermogen afgegeven. Is ook al meerdere malen aangegeven door verschillende werkgevers dat hij nauwelijks te beinvloeden of bij te sturen was als het mis ging.

Over Reiziger ben ik dan weer wel verbaasd.

25 april 2023 om 19:37

Zijn alle vier jongens die niet al te snugger overkomen in interviews en lijken me prima assistenten. Zou graag iemand als Rijkaard zien ofzo of Danny landzaat

25 april 2023 om 20:02

Legende Seedorf solliciteert krijgt geen antwoord en ze stellen Gerry Hamstra (wie kent m niet) aan als TD. Nu wordt een Duitser (wie kent m niet) aangesteld als TD. Legende Davids solliciteert als jeugdtrainer krijgt geen antwoord. Legende Kluivert heeft zich meerdere malen voor bescheiden functies beschikbaar gesteld maar wordt genegeerd en is niet welkom. Legende Bogarde wordt zomaar vervangen door Kaltenbach (wie kent m niet). Legende Reiziger wordt gepasseerd door Heitinga. Legende Vanenburg gooit de handdoek in de ring (gekleineerd en weggepest). Legende Tahamata gaat ook die kant op. Een van Europa’s allerbeste hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali weggepest… Kudus , Ajax grootste talent, probeerden ze weg te pesten. Brobbey heeft vanaf het begin van het seizoen nul vertrouwen gekregen maar is met z’n minimale speeltijd nog steeds clubtopscorer en wordt weggepest. Bassey en Wijndal idem dito. Het ligt namelijk allemaal aan hun. Daarentegen worden Taylor, Klaassen en Tadic mega belangrijk en groot gemaakt ondanks hun waardeloze spel. Het ligt namelijk nooit aan hun. Zelfs over Youri Baas en Youri Regeer willen ze ons laten geloven dat dat top is. Wie nu nog niet weet wat er echt aan de hand is bij Ajax en wat voor zieke club Ajax is, is of blind of is zelf onderdeel van dit walgelijke probleem.

25 april 2023 om 20:30

Je haalt de woorden uit m’n mond! Hulde voor dit bericht.

25 april 2023 om 23:49

Ik denk inderdaad dat het een andere redenen had. Davids heeft tijdens de fluwelen revolutie geprobeerd Johan Cruijff weg te zetten als racist, dan ben je gewoon af. Bij bogarde speelde destijds net als bij Overmars (zij het in mindere mate) iets onverkwikkelijks rond een vrouw. Ajax moest een daad stellen. Seedorf had tenminste uitgenodigd moeten worden voor een gesprek.
VdSar is communicatief zeer zwak, ook bij Bogarde lijk hij niet uitgeblonken te hebben in empathie.
Met andere redenen doel jij ongetwijfeld op huidskleur. Echter als Rijkaard gesolliciteerd had, had Ajax meteen toegehapt.

26 april 2023 om 07:19

Echt triest hoor dit. Dit zal altijd blijven helaas. Daarom hoop ik dat meer Antilianen of Surinamers kiezen voor hun eigen land te voetballen zoals de Marokkanen.

25 april 2023 om 13:16

Ja het wordt inderdaad aardig opgeblazen, maar er wordt ook geen rust gecreëerd door de leiding door vakmannen aan te stellen en vast te houden aan het gezonde beleid dat een paar jaar geleden nog volop vruchten afwierp. Ajax hoeft helemaal niet rigoureus alles opnieuw op te bouwen, zo slecht is het nog niet.

25 april 2023 om 14:47

Wie hoog vliegt, kan ver vallen. Plus het is de grootste en meest succesvolle club van Nederland, historisch gezien. Iedereen heeft er wel een mening over, zie ook genoeg "onbekende" oud-voetballers e.d. hun mening geven (of erom gevraagd worden), puur omdat het lekker schrijft als het slecht(er) gaat. Bij andere clubs komt het minder in het nieuws (vitesse eerder dit jaar, Groningen nu, al verwacht ik daar wel nog het een en ander zodra degradatie een feit is). Maar met je eens, veel is gebaseerd op meningen of "van horen zeggen". Al zit Bogarde niet al te ver van het vuur, gezien zijn recente historie. Desondanks is hij weg sinds het verval ingezet werd, dus in hoeverre hij echt weet wat er momenteel speelt.

25 april 2023 om 18:03

Bij Ajax wordt er naar mijn idee echter wel heel snel via de media gespeeld; dat is bij PSV, maar ook Feyenoord echt minder het geval.

PSV hoor je altijd eigenlijk alleen maar kloppende dingen van via Rik Elfrink en ook bij Feyenoord is het vaak vooral Krabbendam of wat andere bronnen die wel wat suggereren, maar nooit oud-spelers en werknemers van de clubs die overal in de media verschijnen, verantwoording geven of de club afbranden.

Dat zal deels zo zijn door de grootte van de club, maar het heeft ook echt wel een beetje met clubcultuur te maken. Mooi voorbeeld vind ik wel hoe het met Ihattaren ging. De enige die daar echte dingen over zei toen hij nog bij PSV zat was Rik Elfrink en voor de rest bleef iedereen daar vrij vaag over waardoor iedereen dacht dat Schmidt degene was die eigenwijs was door hem niet te laten spelen en toen hij bij Ajax was kwam alles zo naar buiten, tot mediaoptredens van de mensen die hem begeleidden aan toe. Het helpt in ieder geval niet voor de bedrijfscultuur, dat soort dingen.

25 april 2023 om 14:58

Ik snap het eigenlijk wel, want er gebeurt te veel te snel. Misschien wel de beste TD moet eruit omdat hij z'n telefoon en dingetje niet in de broek kon houden en vervolgens stel je een hele reeks incapabele mensen aan die aantoonbaar vooraf al niet geschikt waren. Vervolgens verdamp miljoenen euro's in slechts 1 transferperiode waarbij je meer dan 100 miljoen euro uitgeeft aan spelers die gezamenlijk eigenlijk nog geen 60 miljoen euro waard zijn.

Dan zie je Ajax zowel in de Eredivisie als in Europa gigantisch door het ijs zakken, je trainer en TD kunnen na een halfjaar alweer foetsie, je algemeen directeur is z'n straatje aan het schoonvegen, je successcout vertrekt, twee bestuursleden vertrekken en oud-personeel is uiterst kritisch. Dat zijn wel heel veel problemen in nog geen jaar tijd. Dan weet je ook gelijk dat de problemen niet op dit moment opgelost worden. De incapabele mensen zijn hun positie aan het verstevigen binnen de organisatie, maar niet op de manier zoals het hoort.

25 april 2023 om 19:55

Wat zou het toch fijn zijn als je in zulk zwaar weer een sterke, capabele roerganger hebt. Die de club duidelijk en standvastig vertegenwoordigt. Zich goed verdedigt tegen onterechte kritiek op de club en die ingrijpt binnen de organisatie waar dat nodig is. Die een prestatiegerichte en toch betrokken, warme cultuur uitdraagt. Die zijn grote oren niet laat hangen naar passanten die net ff wat meer alfa dan hij zijn en hem manipuleren. Kortom, alles wat Sar niet is. Hij is niet de enige rotte appel maar hij is wel de sleutelfiguur in het debacle van de afgelopen jaren. En ik zeg jaren want de resultaten hebben tijdelijk eea verbloemd. Voor een deel van de fans dan. Ik roep al vanaf het begin, fout! Fouuuut!!

25 april 2023 om 23:52

Spot on!

Beerput gaat open.

Ben vooral benieuwd waarom Heitinga en niet Reiziger en waarom kreeg Davids geen bericht?

25 april 2023 om 12:58

Dat is iets waar ik allang m’n vraagtekens bij heb gehad. Leuk en aardig dat Heitinga een kans krijgt, maar dat had natuurlijk Reiziger moeten zijn.

25 april 2023 om 13:06

Jaxon

Wat zal vd Sar gedacht hebben.

Hmm zal ik Reiziger vragen die jarenlang loyaal is, kampioen met JAJ en jaren assistent van Erik. Kent zijn tactiek, traingsmethodes en heeft meerdere keren ook zelfstandig het eerste geleid (oa vriendschappelijke wedstrijden).

Of Heitinga die onder 19 en JAJ slecht liet voetballen. Acteert lekker aan de zijlijn de boze trainer te zijn.

Moeilijke keuze!

25 april 2023 om 14:44

Sar is net Rutte, altijd problemen veroorzaken, geen verantwoordelijkheid nemen maar iemand anders voor de trein gooien, en dan weer lekker door naar het volgende debacle.

25 april 2023 om 13:09

Dat vraag ik me ook af. Seedorf, Reiziger, Davids, bogarde, Kluivert werden het allemaal niet, huntelaar, heitinga, van der sar wel. Op z'n minst het onderzoeken waard, waarom de 1e groep, aantoonbaar betere keuzes dan de 2e groep, kilometers moet maken en de 2e groep deze kansen in hun schoot krijgt geworpen. Waar ligt dat aan?

25 april 2023 om 13:26

Misschien zit het in karakter? Sneijder heeft ook nooit meer iets vernomen….

25 april 2023 om 13:34

Psvchamps

Dat is niet te vergelijken. Heb je het over zijn tips over spelers?

25 april 2023 om 13:42

En daar gaan we weer. Selectief geheugen noemen we dat.

Davids werd het wel. Hij werd benoemd als commissaris in de RvC, maar ging zijn boekje te buiten. werd een rechtszaak, en hij verloor die met zijn mede commissarissen. Einde.

Kluivert zat bij Ajax. Ajax had veel vertrouwen in Kluivert. Kluivert werd trainer van de A1. PSG doet een belletjes, Kluivert laat Ajax in de steek en vertrekt meteen naar PSG. Einde.

Seedorf schijnt een brief gestuurd te hebben die niemand binnen Ajax kent. En dan meteen in de media via een vriendje klagen dat hij niets hoort. Einde.

25 april 2023 om 14:04

Seedorf en davids hebben ook niks bewezen dus kunnen elke keer wel gaan roepen maar het zijn allemaal gokjes. Als je vertrouwen hebt in een coach van jong Ajax is dat een realistische gok. En misschien vinden ze Reiziger meer een assistent. Maar zoals veel mensen hier dan denken zoals meneer Gullit ligt het aan het kleurtje. Misschien moeten we allemaal eens kappen met in kleur denken. Maar dan is die laatste troef ook uitgespeeld denk ik. Nu kun je er nog iets over zeggen

25 april 2023 om 14:14

De ene groep geniet van het voordeel van de twijfel en de andere groep ontvangt het nadeel van de twijfel. Daar wordt vooral gekeken of beter gezegd gezocht waarom ze niet passen. Waar bij de andere groep gekeken wordt hoe het wel past - dat is het wezenlijke verschil.

25 april 2023 om 14:43

Hou toch op zeg. Davids, Reiziger, Bogarde, Kluivert, Ten Cate, Rijkaard, allemaal werden ze gevraagd door Ajax. Allemaal kregen ze kansen bij Ajax.

Maar ja, Als Davids er zelf een potje van maakt, als Ten Cate en Kluivert zelf besluiten Ajax in de steek te laten, want elders valt er mee te verdienen. Wie kan je dan de schuld geven als het toch niet zo goed afloopt? Natuurlijk, trek gewoon de racisme kaart.

25 april 2023 om 15:57

@SpeedyAFC druk je mond even een tijdje dicht man spuitelf! Met je dit dat zus zo, ze hebben genoeg kansen gehad etc. En dan vervolgens afsluiten met de racisme kaart. Ja, daar neigt het in velen gevallen wel naar maar "sommigen" waaronder jij met je grote mond willen dat niet inzien en alles weg wuiven en vervolgens met allerlei "domme" tegenargumenten komen als in de steek gelaten etc. Pfffff vermoeiend

25 april 2023 om 17:12

Doe eens niet zo zielig man. Gisteren al een hele ergernis aan je gehad. Je maakte mij uit voor racist, totaal niet onderbouwd. Vandaag is heel ajax racistisch, totaal niet onderbouwd. Helaas mogen dergelijke onzin reacties wel blijven staan, maar o wee als je een onderbouwd tegengeluid geeft, dan wordt de reactie wel verwijderd

25 april 2023 om 18:12

Hear hear @speedyafc

Ik ben niet zo op de hoogte van de situatie per genoemd persoon, maar die onderbouwing maakt het een stuk duidelijker. Het enige wat dan overblijft is dat Reiziger en Bogarde niet voor de groep gegooid zijn. Is dat echter zo gek? Ajax stelt Schreuder aan en als je een trainer aanstelt mag die trainer verwachten dat hij zijn eigen staf mag samenstellen en dit waren gewoon jongens die met hem gewerkt hadden. Vervolgens is dat kut opgelost door Ajax met Bogarde en Reiziger, maar ook niet meer dan met het trademark zoals we dat van Van der Sar kennen: sociaal onhandig. Dan was het nu, in het rumoer van de situatie met het ontslag toch vrij logisch om de trainer van het tweede door te schuiven? De oude assistenten waren toen net zes maanden ontslagen bij Ajax en de hele staf was louter bekenden van Schreuder. Dan moet je een noodverband leggen en Heitinga was daar op dat moment de meest logische naam voor.

Gek wordt het pas op het moment, en daar gaat het steeds meer op lijken als je de media mag geloven, Heitinga trainer blijft van Ajax terwijl hij er net zo goed een potje van maakt. Dat is echter iets heel anders en lijkt me eerder incompetentie van het bestuur dan racisme. Ze weten gewoon niet wat ze met de huidige voetbalsituatie aan moeten.

25 april 2023 om 20:32

Hier ben ik ook benieuwd naar!

26 april 2023 om 00:05

@starsky, Speedy geeft heel duidelijke argumenten waarom deze spelers waarschijnlijk niet gevraagd zijn. Het zijn geen verzinsels of domme tegenargumenten, maar feiten. Deze feiten zijn terechte tegenargumenten naar een Gullit die doet voorkomen of het in deze gevallen aan de huidskleur ligt.
100 procent zeker dat Ajax meteen zou toehappen als Rijkaard een functie zou willen vervullen. De laatste keer dat ik Rijkaard zag lopen in het Vondelpark was het echt geen ‘witte man’
Voor de duidelijkheid, met bovenstaande relaas wil ik absoluut niet beweren dat er in het voetbal geen sprake is van racisme. Maar in dit geval denk ik niet.

26 april 2023 om 00:17

Klopt helemaal wat je zegt. Ik denk ook dat hun kleurdenken selffulfilling prophecy in de hand werkt en hun negatieve eigenschappen dus uitvergroot. Hierdoor zijn ze niet geschikt voor de job.

25 april 2023 om 13:10

“Ik hoor zelfs in de wandelgangen dat…”
Ik vraag me af hoe Davids zich dan heeft gemeld. Heeft Davids een brief gestuurd en niets gehoord, heeft hij iemand gebeld, heeft een appje gestuurd. Hoor wel heel veel dat Ajax niet resgeert en als dat klopt is dat heel kwalijk maar je bent ook niet geschikt als TD (in het geval van Seedorf) als je alleen een brief schrijft, niets hoort en dan denkt laat ook maar.

25 april 2023 om 13:24

Sneijder kreeg toch ook geen bericht verder….

25 april 2023 om 13:27

Die is een tokkie. Dan kan je blank zijn maar je wordt je wel als uitschot gezien. Kijk alleen maar naar zijn jeugdclub.

25 april 2023 om 13:29

Tokkie of niet, al deze namen zijn mannen met een sterk karakter. Ik denk dat Edwin veel meer zoekt naar gasten die puur achter hem aan wandelen. Dat zie ik een Seedorf en Davids niet doen.

Ooh, dit is zo lastig. Ik heb idee bij Gullit dat hij altijd op de één of andere manier een bepaalde kaart aan het trekken is. Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar zo voelt dat wel.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat ze niet goed genoeg zijn, maar dat durf ik niet te zeggen.

Over dit stukje: Maar waarom krijgt hij die kans niet? Waarom krijgt iemand die net komt kijken die kans wel?” Het zou natuurlijk kunnen dat Johnny beter is dan Reiziger, maar dat weet ik ook niet.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen, is dat ik de laatste tijd bij Gullit altijd een bepaalde ondertoon voel.

25 april 2023 om 13:08

feelgood

"het zou natuurlijk kunnen dat Johnny beter is dan Reiziger, maar dat weet ik ook niet."

Nee.

Qua ervaring en prestaties staat Reiziger natuurlijk ver op Heitinga.

Het is genant voor Ajax dat wij nu een lichtgewicht voor de groep hebben die zelfs nu roept volgend jaar weer een tussenjaar.

25 april 2023 om 13:11

Dat is waar, maar vind dat Gullit het daar volledig zelf naar heeft gemaakt door te vaak dit erbij te halen, waar het naar mijn mening niet relevant is. Heb hem zo vaak bij Rondo iets zien insinueren betreft dit onderwerp dat het zijn waarde totaal is verloren. Nigel de Jong wordt aangesteld (krijgt een kans lijkt mij?) en je kon de reacties al raden. Zonde dat het ten koste gaat van een oud-international die het vertrouwen krijgt.

25 april 2023 om 13:35

Gullit doet letterlijk niks anders dan alles op racisme te gooien. Doodvermoeiend is die man. Net als dat gelul met seedorf als td. Wat heeft hij na zijn spelerscarriere bereikt dat hij een directeur bij akax kan worden? Letterlijk overal is hij mislukt. Maar nee omdat hij donker is krijgt hij de baan niet. Ga eens fietsen man.

25 april 2023 om 14:48

Dat komt omdat die ondertoon er ook overduidelijk is. Hij doelt op discriminatie, maar heeft niet het lef het concreet in z'n mond te nemen. Niet alles wat hij zegt kun je zo naar de prullenbak verwijzen, maar hij vergeet gemakshalve wel te vergeten wat sommigen tot nog toe hebben gepresteerd (of juist niet). Ik vind eigenlijk alleen de keuze voor Heitinga in plaats van Reiziger vreemd. Misschien zou je Seedorf en Davids persoonlijk kunnen afwijzen, maar ik kan me voorstellen dat Ajax wekelijks tig sollicitaties krijgt van oudgedienden.

25 april 2023 om 16:04

@Feelgood0 maar die ondertoon is toch te begrijpen? Vat jij hem of vat ik hem? Alle namen die opgenoemd zijn en niet aan de bak komen bij Ajax, het riekt daar wel naar en stinkt aan alle kanten. Dan kun wel over Gullit vallen maar feitelijk zegt hij niks onjuist! Het klopt gewoon en dat mensen "blind" zijn en het niet willen inzien is zo storend en vermoeiend. En ook op de andere boeg gooien op karakter eigenschappen etc dat bevreemd mij het meest! Heb je van der Sar gesproken of alle andere leden?

25 april 2023 om 19:03

Dat is de enige manier voor Gullit om publiciteit te genereren. Voor de rest zit alleen maar om zich heen te ouwehoeren dat het een lust is..

De media pakt zn kans en gaan los op alles rond Ajax, maar los daarvan geeft dit wel perfect weer wat voor wanorde het momenteel is. Zo zonde, geen duidelijkheid en visie. De mensen afkeuren is niks mis mee, maar dan is er ook een duidelijke reden nodig waarom.
Bogarde heeft groot gelijk.

Van der Sar is gewoon bang dat mensen met persoonlijkheid om hem heen komen te werken. Zoals Seedorf. Hij heeft liever een Mislintat die naar zijn pijpen zal dansen. Ik zou graat Seedorf ipv VDS willen zien.

25 april 2023 om 19:42

Waarom Seedorf, die is als coach al overal ontslagen?

En zo krijg je de de meest succesvolle Nederlandse club kapot. Niet met feiten maar gissen en gokken. 1 rampjaar en alle anti Ajax lui doen er aan mee. Ik ben benieuwd wanneer de volgende club kapot gezeurd gaat worden want als 1 schaap over de dam is volgen er meer. Schrijfende en pratende tv pipo's.

25 april 2023 om 18:21

Ja en? Die mensen hoeven zich toch niet te verantwoorden richting Ajax over wat ze roepen over Ajax? Als zij dat willen en het scoort moeten ze dat lekker doen, Ajax is geen algemeen erfgoed ofzo en ze zitten bij een commercieel programma.

En daarnaast: Ajacieden doen dit zelf hè? Alles wat er geinsinueerd wordt door de 'schrijfende en pratende tv pipo's' komt door alle oud-werknemers van de club die niet weten hoe snel ze de vuile was buiten moeten hangen over de club uit persoonlijke rancune en dat zijn jongens die net zo Ajacied zijn als jij. Bij PSV is het de afgelopen jaren zo vaak crisis geweest omdat ze eeuwig tweede werden achter Ajax, maar dat wordt veel minder uitgemolken in de media omdat oud-spelers en oud-werknemers niet als de wiedeweerga naar de media rennen als ze ontslagen worden of in ieder geval als ze op tv komen tot een zekere mate discreet blijven.

Enige waar hij een punt heeft is met Reiziger. Die is verder dan Heitinga. Als je dan meer zwarte mensen op positie binnen Ajax wilt hebben dan is Kluivert veel logischer. Met zijn ervaring. Seedorf zou kunnen. Maar heeft minder ervaring in bestuursfuncties. Davids kan zeker bij Ajax. Maar niet als bestuurder. Zie hem meer als assistent trainer. Rijkaard in een adviserende rol zou ook mooi zijn.

25 april 2023 om 13:09

basbroek

Als het waar is dat Seedorf en Davids gesollicteerd hebben, maar totaal geen bericht hebben gekregen van Ajax, dan is dat super schandalig. Zo ga je niet om met mensen.

"davids kan zeker bij Ajax. Maar niet als bestuurder."

Davids wilde dus iets met jeugd doen. Staat ook in het artikel.

25 april 2023 om 13:14

Zou het heel schandalig vinden als ze niets hebben gehoord. Maar vraag me oprecht af hoe dat dan gegaan moet zijn.
Hebben ze gebeld, een brief geschreven, aangegeven bij hun zaakwaarnemer, mail gestuurd, appje gestuurd? Het lijkt me bijna onmogelijk dat niemand binnen Ajax reageert en dat beide heren dan niet even bellen of appen met iemand die ze al 40 jaar kennen om te vragen hoe dat zit.

25 april 2023 om 13:17

Scummy

Ik neem aan, dat dit soort zaken via de zaakwaarnemer gaan. Dat lees je vaker in ieder geval.
Kan natuurlijk ook via vd Sar die zij persoonlijk nog kennen.

25 april 2023 om 13:19

Kluivert is ook bij die grote clubs na 1 of 2 jaar weer de laan uitgestuurd dus zo goed zal die ook weer niet zijn. Buiten dat is het natuurlijk niet de man van het meest onbesproken gedrag als je dan nog een aantal jaren geleden terug gaat dat je dan toch nog leest dat die man een gokschuld heeft bij de onderwereld, met alle respect maar als je op een gegeven moment 40 jaar bent en zelfs dat soort dingen nog doet dan ben je niet geschikt voor een leidinggevende functie bij Ajax.

Buiten dat kreeg hij een kans bij Ajax om het hoogste jeugdelftal te coachen, maar voordat hij begon was hij al weg. Gullit wil er een racisme ding van maken terwijl er ook redenen zijn om te bedenken dat het niet zo is. Bijvoorbeeld dat ze voor Heitinga kozen was omdat ze iemand van buitenaf wilde, Frank Rijkaard wil volgens mij niets meer doen en is ook jaren terug benaderd voor de RVC.

25 april 2023 om 14:45

Kluivert zou inderdaad een goede zijn, maar net als bij een Seedorf kun je je afvragen in wat voor functies ze interesse hebben. Kluivert heeft dan nog een goed CV, maar Seedorf wil je op dit moment natuurlijk niet op een belangrijke positie hebben zitten. Die heeft nog werkelijk niets laten zien na z'n carriere als voetballer waaruit blijkt dat hij een goede hoofdcoach of een goede TD is. Die moet zich eerst maar eens op gaan werken. Genoeg clubs die staan te springen om een persoon als Seedorf in de gelederen. Begin eerst daar maar.

@ajax01-95

Pas op hoor👀. Men zal je hierom verketteren als je iets insinueert wat met kleur te maken hebt qua keuzes voor een trainer.

Maar ik begrijp je zeer zeker want zo vat ik dat ook op. Qua ervaring is het glashelder dat je Reiziger daar zou zetten dan Heitinga met alle respect.
Wat hoop ik dat deze slechte periode Ajax de boel goed opschudt. Het wordt tijd voor een grote revolutie.

Ben ook wel benieuwd waarom Ajax Heitinga naar voren schoof en niet Reiziger. Die man had Jong Ajax kampioen gemaakt en is jarenlang de rechterhand geweest van Ten Hag. Die had het veel meer verdient dan Heitinga die ook al belabberd was bij Jong Ajax en er nu ook weer weinig van bakt. Logisch dat Reiziger dan na dit seizoen wil vertrekken omdat die geen eerlijke kans heeft gekregen.

25 april 2023 om 14:41

Ik zie in Reiziger ook een veel betere kandidaat, maar de prestaties met Jong Ajax behoeven natuurlijk wel nuances. Reiziger mocht jongens als Bakker, Doekhi, De Wit, Eiting, Ekkelenkamp, Matusiwa, Mazraoui, Lang, De Wit, Sierhuis, Taylor, Timber, Traore e.d. opstellen.

Momenteel ziet Jong Ajax er kwalitatief toch wel even wat minder uit. Ze staan niet voor niets op plaats 15. Zo'n Sontje Hansen wil kansen in Ajax 1, maar is niet eens altijd verzekerd van een basisplaats bij Jong en komt na meer dan 1.200 minuten niet verder dan 3 goals en 4 assists in de KKD. Dat terwijl hij ook niet piepjong is (in relatieve zin). Spelers van dat kaliber heeft Jong Ajax er momenteel te veel van.

25 april 2023 om 18:50

Heb daarnaast ook gezegd dat hij jarenlang de rechterhand van Reiziger is geweest. Toch vind ik het zeker wel een knappe prestatie ondanks dat hij grote talenten had. Maar goed je moet het er wel een elftal van maken en dat deed Reiziger. Verdiende het meer dan Heitinga dat zeker.

Ik hou er niet van om zomaar bepaalde kaarten te trekken, maar dit klinkt wel heel vreemd. Het feit dat ze helemaal niets hebben gehoord is wel apart. De situatie van Reiziger vond ik sowieso vreemd. Heitinga kon met Jong Ajax helemaal niets winnen. Best raar dat hij dan vervolgens word aangesteld als coach van Ajax 1.

25 april 2023 om 13:07

Mensen reageren niet eens op vrienden als ze geen behoefte hebt. Laat staan dat je 100 sollicitante allemaal gaat bedanken voor de solicitatie omdat ze het niet zijn geworden…

25 april 2023 om 13:11

lotte

"laat staan dat je 100 sollicitante allemaal gaat bedanken v"

Ja want alle 100 sollicitanten waren natuurlijk oud-Ajacieden en oud Oranje internationals die zelfs met de AD samen hebben gespeeld...

Zie je al voor je dat alle 100 sollicitanten ook 3 x de CL hebben gewonnen met verschillende clubs. Of dat alle 100 sollicitanten ook assistent bij Oranje waren op het Wk.

25 april 2023 om 13:54

Heb je gehoord dat Wesley Sneijder is bedankt. Hij had ook gesolliciteerd?

25 april 2023 om 14:34

@mrkrillin - Ik denk dat je niet moet onderschatten hoeveel van dat soort sollicitaties Ajax krijgt. Iedere oud-voetballer die er niet meer zo lekker op staat in trainersland, juist dolgraag bij Ajax wil werken of iets dergelijks, gooit een dergelijk lijntje uit.

Wat je Ajax zou kunnen verwijten, is dat ze niet even een simpele 'nee' hebben gestuurd, maar dat er geen interesse is in Seedorf en Davids, dat is prima te verklaren zonder de discriminatie-kaart.

Waarom Heitinga de voorkeur kreeg boven Reiziger, dat is me wel een raadsel.

25 april 2023 om 15:22

Sirius, dan nog kan je op een oud speler altijd reageren desnoods laat je een assistent(e) een reactie sturen. Die reactie hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het is nogal makkelijk om niks te doen of niet te reageren.

25 april 2023 om 15:27

Verklaar mij waarom er geen interesse was in Seedorf of Davids? Ik ben benieuwd

25 april 2023 om 15:28

Ajax is geen vriendengroep maar een zakelijke voetbalcub. Ik weet niet wat jij denkt.

Ik blijf bij mijn punt dat ik voor Reiziger had gekozen. Veelmeer bewezen b.v. met Jong Ajax en ervaring als assistent onder verschillende coaches. Hij heeft intern aangegeven dat hij graag wil. Wat kan dan toch de reden zijn dat er niet voor Reiziger gekozen is. Over de andere keuzes betreft Seedorf en Davids valt wellicht te twisten. Reiziger boven Heitinga verkiezen vind ik van buitenaf een onbegrijpelijke keuze. Als Feyenoord fan vind ik het prima als Heitinga het wordt en toch had ik het Reiziger gegund. Als speler prachtig een carrière opgebouwd en telkens bewezen een stapje te kunnen maken. Afijn gaat niet gebeuren. Ik zie Reiziger nog wel instappen bij Groningen trouwens. Dat zou voor Groningen een ideale trainer zijn.

25 april 2023 om 13:14



Bijna iedereen zou gekozen hebben voor Reiziger..op een paar beslissignemende mensen binnen Ajax dan na.

Wat valt er over Davids te twisten? Die wilde met de jeugd werken. Waarom zou je hem niet betrekken bij de jeugd?????

Seedorf zou m.i. wel geschikt zijn. De man die we nu hebben is ook niet heel ervaren TD. Desnods had je Seedorf bedankt en gevraagd voor RVC. Beter dan v Halst in ieder geval die Twente eigenhandig kapot gemaakt heeft.

Wat denkt Ajax, niemand kan ons verslaan dus gaan we ons zelf kapot maken. Laten we Schreuder halen die Twente zowat kapot gemaakt heeft. Niet gelukt, nu dan maar v Halst die was nog een grotere sloper.

25 april 2023 om 13:24

Met twisten bedoel ik dat er andere gegadigden zijn die ook zouden passen. Terwijl bij Reiziger er zoveel meerdere factoren zijn om voor hem te kiezen ten opzichte van Heitinga. Als ik Ajax was zou ik Seedorf en Davids er graag bij hebben. Echter lijkt de directie daar heel anders over te denken. De keuze van Halst en Schreuder in uiterst vreemd. Niet vreemd dat veel op dit forum al vanaf het begin hun vraagtekens hebben gezet bij die aanstellingen. Er zit voor de buitenwereld weinig logica in de besluiten de afgelopen periode.

25 april 2023 om 13:57

Ik vind ook dat reiziger meer verdiende. Enigste wat ik kan bedenken is dat Heitinga met de jonkies werkte en hun die willen laten door stromen.dat is wel wat makkelijker met Heitinga aangezien hij ze wat beter kent. Alleen is het doorstromen achtergebleven op paar na die kans krijgen

Niet naar kleur kijkend, maar naar andere clubs, dan neemt meestal de assistent van de hoofdtrainer de periode na ontslag hoofdtrainer waar. Dat was logischerwijs dus Reiziger. Nu namen ze de coach van het 2e die ergens rond de middenmoot hing.
Maar je kunt de slechte resultaten van nu met het 1e niet in de schoenen van Heitinga schuiven. Ze hebben gewoon te laat Schreuder opzij gezet. In de WK periode hadden ze al een beslissing moeten nemen, daar was de tijd voor en dan had je een nieuwe trainer van buitenaf kunnen aanstellen en enkele spelers kunnen halen. Maar nu werd vanuit een financiele kant gekeken door de RvC en niet met een voetbalhart.
Bijna het gehele 1e deel vd competitie kon je al zien dat de opstelling van de trainer netjes gezegd vreemd was. Dan mag je toch eerder een conclusie trekken? En we moeten af van het laten meenemen van assistent trainers, dat is gewoon gelul. Als je niet kunt samenwerken met de huidige staf, dan rot je maar op.
Nu vertrekt er bijna elke week wel iemand met een Ajax verleden of Ajax hart. En wat blijft over, financiele geilnekken die Ajax weer daar brengen waar Cruijff de bezem door haalde.

25 april 2023 om 13:20

Bij Ajax is het de laatste jaren altijd de Jong trainer die doorgeschoven werd. Keizer na Bosz, Reiziger na Keizer en nu Heitinga na Schreuder.
Denk dat je beter voor Reiziger had kunnen kiezen maar het is niet vreemd met de eerdere lijn

Buiten dat deze mannen zwart zijn, zijn het ook oud topvoetballers. Jongens van de oude garde die weten wat het Ajax DNA inhoud. Laten we dat ook benoemen behalve kleur, want dat weegt namelijk zwaarder.

25 april 2023 om 13:35

Dit zijn allemaal mannen met een sterk karakter en persoonlijkheden. Ik zie meer een trend dat Edwin van dat soort mensen af wil…

25 april 2023 om 14:30

Toch vind ik dat als je op die toer wilt gaan in die discussie, dat je ook eerst moet aanhalen dat Seedorf en Davids beiden hun schepen hebben verbrand in het buitenland. Die falen eerst overal en dan ineens is men verontwaardigd dat Ajax ze niet ziet zitten. Tja, wat verwacht je dan?!

Toen Ajax Reiziger weg haalde bij Sparta ,toen had Sparta het plan met hem om Reiziger daar hoofdtrainer te maken. Die hadden blijkbaar wel vertrouwen in zijn kwaliteiten.
Seedorf zo ik dan wel graag zien op de plaats van van der Sar. Dat is toch een binnenkomer als Ajaz zijnde. Een man met een goede uitstraling, welbespraakd en veel contacten bij andere clubs.
Davids als jeugdtrainer zie ik ook wel zitten. heeft al wat ervaring als trainer en weet wat er gevraagd wordt in de top. Jammer dat Ajax deze personen links laat liggen

25 april 2023 om 13:22

Ja, laten we een succesvolle Algemeen directeur met veel contacten ontslaan en vervangen door iemand zonder ervaring omdat hij veel contacten heeft.

Davids natuurlijk meteen als jeugdtrainer binnenhengelen als hij daar voor openstaat.

25 april 2023 om 15:18

Scummyman, van der Sar zijn succes zou de continuïteit waarborgen zijn. Dat is al ruim een jaar ver te zoeken. Daarbij als je kritisch kijkt naar het hoofdstuk Overmars dan had hij daar ook actiever moeten handelen dan was het misschien nooit zover gekomen.

Verder als je mensen zoals Seedorf of Davids gewoon laat stikken wanneer zij jouw benaderen dan en je gewoon een zak hooi. Je kan toch op zijn minst een reactie terug geven of nog beter een keer een kop koffie drinken. Wie weet levert het alsnog wel iets op alleen in een andere vorm.

25 april 2023 om 15:54



@scummyman

In slechte tijden komen de kwaliteiten van mensen bovendrijven. Wat heeft van der Sar het afgelopen jaar laten zien dat hij een succesvol AD is en de kwalieiten bezit van een succesvolle AD.
Wat maakt van der Sar een succesvolle AD , volgens jou?
Toen van der Sar begon had die namelijk ook geen ervaring als AD, die werd twee jaar aan het handje meegenomen.

25 april 2023 om 19:58

Ben het met je eens dat je mensen als Seedorf en Davids een reactie terug moet geven. Betwijfel ook of dit echt gebeurd is. Kan het me niet voorstellen. Maar als het wel gebeurd is is het een zak hooi.In welk opzicht is Van Der Sar niet succesvol in de afgelopen jaren? Financieel alleen maar gegroeid en sportief is dit het eerdere mindere jaar.

Het zou prima kunnen dat je niet op Seedorf of Davids zit te wachten, maar een bericht van we hebben geen interesse is niet meer dan normaal.

Ook dit is natuurlijk een verhaal waar je maar 1 kant van het verhaal hoort, maar in alle verhalen zit wel een rode draad.

25 april 2023 om 15:14

Janssen, precies! Ik vind het opmerkelijk dat zoveel mensen hier op voetbalzone dat blijkbaar een normale manier van omgaan met elkaar vinden.

Het is natuurlijk gewoon absurd dat Heitinga de voorkeur kreeg boven Reiziger op basis van niks. Reiziger was ook meest voor de hand geweest als je intern iemand doorschuift. Dus ja begrijp wel dat er richting de discriminatie/racisme kant geinsinueerd wordt..

26 april 2023 om 15:38

Ik kan me wel voorstellen dat ze vers bloed voor de groep wilden hebben. Dat krijg je meestal niet door de assistent door te schuiven.

Dat van der Sar niet meer van zich heeft laten horen is logisch, veel te bang dat er aan zijn stoelpoten wordt gezaagd.

Het kiezen voor Heitinga en niet voor Reiziger zal vast en zeker te maken hebben met het feit dat Heitinga meer open stond voor gegevens die uit de computer rollen dan Reiziger
Wat mij betreft zijn beide ongeschikt. GEEN ex-verdediger

Ik weet nog toen schreuder ontslagen werd, veel ajax fans hier er ook automatisch van uitgingen dat reiziger in ieder geval interim zou worden. Heitinga zijn naam hoorde ik pas toen die daadwerkelijk aangesteld werd.

Dat ze niet zijn ingegaan op Seedorf begrijp ik. Die vindt zichzelf geweldig, maar heeft in zijn prille loopbaan vooralsnog overal gefaald. Davids is een niet al te slimme driftkikker, die zou ik niet in mijn organisatie willen. De keuze voor Heitinga ipv Reiziger begrijp ik ook niet helemaal, maar daar kunnen we hier ook niet over oordelen volgens mij.

25 april 2023 om 15:12

Wouterke, dat kan je toch op zijn minst in een gesprek aangeven. Ik vind het opmerkelijk dat zoveel mensen hier het normaal vinden dat dit soort mensen compleet genegeerd worden. Komt bij mij overigens over als zwaktebod vanuit Ajax. Blijkbaar vind men dat soort gesprekken lastig en kiezen ze liever voor de meest gemakkelijke manier.

Ajax is een witte club in de leiding.Ik vind de aanhang van Ajax erg open en tolerant naar mensen van allerlei afkomsten.Maar dit geldt niet voor de leiding van Ajax.De leiding van Ajax wil vooral wit blijven. En ze pushen ook witte spelers als aanvoerders.Siem de Jong, Klaassen, de Ligt. Allemaal gemaakte aanvoerders. Ze pushen ‘oer-Hollandse jongens’ in de leiding en in het elftal als vaandel dragers. Dit is een structureel iets bij Ajax. Dit is een sterkt contrast met de aanhang van Ajax. Ik ben zelf geen Ajax supporter. Maar ze hebben een van de meest open aanhang vergeleken met supporters van andere clubs. Ik denk niet dat leiding van Ajax racistisch is. Het heeft vooral economische redenen. Een blonde ‘oer-Hollandse’ jongen verkoopt namelijk beter naar buiten uit. Wie ontkent dat de Ajax leiding blonde jongens voortrekt, heeft een plaat voor z’n kop. Dat is gewoon een feit. De donkere ex spelers worden er alleen bijgehaald voor ‘diversiteit’. Ze mogen nooit ruiken aan de echte baantjes.Ajax vindt dat een imago met ‘witte leiders’ beter is voor het bedrijf. Daarom nemen ze deze keuzes.

25 april 2023 om 21:55

Dankjewel Verdeler. Sterke argumenten waar niks. van gelogen is!

26 april 2023 om 06:56

Spijker op zijn kop, zo is het !

Tja, of er discriminerende afwegingen aan te pas zijn gekomen, daar ga ik niet op in. Het is nogal wat om iets of iemand daarvan te beschuldigen. Wel is het vreemd dat ze voor Heitinga zijn gegaan in plaats van Reiziger. Tot dat punt kan ik me wel verplaatsen in het betoog van Gullit. Naar die reden ben ik nieuwsgierig, want Reiziger vond ik meer overtuigen dan Heitinga en sluit ook beter aan op waar Ajax eigenlijk naar op zoek is in een trainer.

Met betrekking tot de rest kan ik het goed begrijpen. Seedorf wou veel te snel veel te veel en is best wel afgegaan als een gieter, vooral als hoofdtrainer. Die ga je natuurlijk geen grote functie geven en ik gok zo dat meneer zich te groot voelt om zich op te werken, kijkend naar z'n carriere.

Ook in Davids zie ik niet veel. Niet voor niets komt hij maar moeilijk aan klussen en kun je je afvragen of hij z'n functie als assistent in Oranje kreeg vanwege z'n kwaliteiten als coach. In dat geval ga je dezelfde discussie krijgen als Gullit hier 'stiekem' probeert aan te kaarten, maar dan de andere kant van die medaille. Ook is Davids een heethoofd en daar zitten zeker topclubs niet op te wachten.

Je kunt sowieso niet verwachten dat je eerst al je schepen verbrandt in het buitenland en dan denken dat een Ajax op je zit te wachten. In dat geval is het heel logisch te verklaren waarom de keuze niet op Seedorf en Davids viel. Ik vraag me ook af of die in relatieve zin voor een stuiver in de RvC gaan zitten en voor een job als jeugdtrainer of iets dergelijks hoef je ze waarschijnlijk niet te bellen.

25 april 2023 om 14:37

Danny Blind is overal mislukt en krijgt de beste baantjes bij Ajax.

25 april 2023 om 16:15

De beste baantjes? Het is al meer dan een decennium geleden dat hij echt een relevante functie had binnen Ajax. Hij zat tot voor kort in de RvC, maar jij denkt dat een Seedorf en Davids voor slechts 50.000 euro eens per maand om de tafel gaan met de overige leden?



Ik vind het zo triest dat ze de racisme kaart weer proberen te trekken. Als je Seedorf binnen haalt, haal je denk ik ook een niet zo'n sympathiek persoon binnen. Als speler heeft die een geweldige carriere gehad, als trainer was het helemaal niks. Hij heeft wel goede opleiding genoten, maar is ook een enorme betweter. Denkt alles uitgevonden te hebben. Davids hoeven we het denk ik helemaal niet over te hebben denk ik. Dan zie ik nog liever Kluivert waar de spelers bij Jong Twente en Jong NEC met hem weg liepen, en met Jong Twente geloof ik gewoon ook kampioen is geworden. Daarnaast bij Barcelona en PSG gewerkt, dus heeft ook nog wel een netwerk en ervaring. Maar dat Sneijder ook heeft gesolliciteerd en niks heeft gehoord hoor je Gullit en Bogarde niet over. Want die is blank, en dat past natuurlijk niet in het straatje... En dat ze voor Heijtinga kozen in plaats van Reiziger zou te maken kunnen hebben dat ze niet iemand als hoofdtrainer voor de groep wilden hebben die al in de technische staf zat, maar toch iemand uit de organisatie. Je kan overal wel iets achter zoeken, maar over complot denkers gesproken, dat was dus gisteren bij Rondo wel het geval leek het.

25 april 2023 om 14:49

De ernorme betweters zijn vaak ook geniaal maar onbegrepen. Cruijff en van Gaal wisten ook altijd alles het beste. Ik zie liever Seedorf bij Ajax dan Heitinga of Reiziger. Maar sowieso heeft Ajax boegbeelden nodig nu. Zo'n nieuwe TD uit Duitsland, een dikke kabouter, geen affiniteit met NL, met Ajax, nooit geslaagd als TD wordt dan aangesteld omdat hij veel met data doet. Dat je iconen bij de club kunt betrekken geeft toch alleen maar aantrekkingskracht voor media, sponsors, publiek en spelers? Ik zie niet in waarom je zulke grote iconen niet een opbelt om te kijken wat je samen kunt doen.

25 april 2023 om 15:10

Flamengobrasil, of die geschikt is of niet is in eerste instantie niet relevant. Je kan op zijn minst het respect hebben om op een brief met een vraag te antwoorden. Helemaal niet reageren is lomp en alles behalve sympathiek en dat komt tijdens dit soort momenten altijd naar boven dus je hebt jezelf er ook nog eens enorm mee.

Dat er niet gereageerd wordt in al die situaties neigt meer naar iemand die niet die gesprekken kan voeren en liever de voorkeur geeft aan de meest makkelijke weg: namelijk niets doen.

25 april 2023 om 21:52

Sneijder heeft zijn diploma's niet dus die argument kan je al in de prullenbak gooien. Gelukkig zie je Kluivert wel als potentiële TD maar waarom is hij niet gevraagd en wel een vreemde Duitser? Hij is met Jong Twente kampioen geworden en heeft ook Curacao op de kaart gezet qua voetbal met top prestaties met zo'n beperkte selectie. Seedorf kan je een betweter vinden maar met zijn enorme netwerk, 5 verschillende talen sprekend, Ajax DNA en voetbal deskundige zie ik hem prima een basis pakket hebben om een TD te zijn. Ieder geval meer dan Huntelaar en Gerri. Reiziger heeft gewoon meer bewezen dan Heitinga en heeft Jong Ajax samen met Bogarde kampioen gemaakt in KKD. Dat is een prestatie waar je u tegen zegt als je kijkt naar alle andere trainers die met Jong Ajax aan de slag zijn gegaan. Ze hebben ook enorm veel talenten klaargestoomd voor het 1e elftal dus op basis daarvan verdient hij meer als interm coach het seizoen af te maken dan Johnny Heitinga die pas net komt kijken. Borgarde is een uitstekende veld trainer waar letterlijk alle verdedigers van Ajax mee wegliepen. Om hem op een schofterige manier de deur te wijzen gaat er bij mij en veel Ajacieden niet doorheen. Hier is zeker sprake van onbewuste racisme iets wat al sinds 1995/96 bij Ajax speelt en tot de dag van vandaag Ajacieden van weglopen. Anno 2023 hoor je diversiteit binnen je organisatie te hebben vooral bij een club zoals Ajax waar geloof weg 70% jeugd spelers rond lopen met een 4e,5e of 6e generatie aan ouders met een migratie achtergrond. Dat is de weerspiegeling van Ajax dus dat hoort ook op organistorisch gebied. Als dit al 10 jaar geleden was gebeurd had het je misschien 30 Miljoen (bergwijn) + 18 miljoen (brobbery) gescheeld.

Als de bedoeling is om slecht beleid aan te kaarten zou je dat verhaal van Sneijder destijds ook kunnen noemen....
Als je er iets racistisch wilt aankaarten zou ik Sneijder niet noemen

Ik denk dat al deze ex spelers Seedorf , Kluivert , Bogarde , Davids en Reiziger geen blad voor de mond nemen . En dat vdSar daar niet echt tegen kan en dat hij nogal snel op zijn teentjes getrapt is nou vindt ik vdSar al helemaal niet overkomen als een People manager .
Maar waar ze mee bezig bij zijn bij Ajax is van de zotte meer dan honderd miljoen in kopen een lachertje in de CL een lachertje in de Europa league geen kampioen en misschien zelfs als derde eindigen in de competitie waardoor we wel voorronde CL spelen en thats it .
En schaamteloos zonder blikken bloosen hun aankopen voor de camera te rechtvaardigen .

Wie kent het artikel nog toen Edgar Davids in 2011 ook in het bestuur wilde werken? Wat zei RvC toen? "je bent hier om dat je zwart bent meer niet" - Johan Cruijf bij RvC, verbaast mij niets anno 2023 dat dit nog steeds het geval is.

Artikel staat nog op VZ: 21 november 2011

De man die alleen maar vd sar afkraakt (helemaal gelijk geef ik hem ook). Maar toen hij tegenover hem zat was hij poes lief. Wat een gozer die Ruud.

Seedorf is te allen tijde welkom maar Davids, stak samen met Van gaal JC een mes in de rug, niet.

Nou Gullit, hier komt mijn inhoudelijk reactie ipv de reden waar jij aan denkt dat deze mensen niet worden aangenomen:
Reiziger heeft totaal geen uitstraling
Davids is niet van onbesproken gedrag, daar zit Ajax niet meer op te wachten
Bogarde is niet van onbesproken gedrag, dus idem dito
Seedorf heeft echt helemaal niets gepresteerd als TD bij andere clubs, dus waarom zou hij het moeten worden
Wat mij betreft heel duidelijk

Ik zou iemand als Seedorf juist graag zien als vervanger van vd sar, commutatief sterk kent de club, spreekt meerdere talen, en kwa uitstraling geen uitleg nodig lijkt mij….

Van der Sar is de grootste kwade genius.
Hij maakt ajax helemaal kapot en laat een bloedbad na.
Hij moet verdwijnen anders blijft er niets meer over.

Discriminatie hoort bij de westerse samenleving zeker als man van kleur.
We hoeven er niet om heen te draaien, kijk hoe marco van basten ongemakkelijk werd hij weet precies wat er gaande is! Die oude legendes van kleur kunnen het vergeten zolang dit allemaal nog in leven wordt gehouden door vriendjespolitiek. Waarom zou je het grote geld gaan geven iemand van kleur eh want zo werkt het gewoon.

Als niet Ajax fan begrijp ik de teleurstelling over hoe het gaat heel goed. Jullie hebben echter in tegenstelling tot de rest van Nederland altijd vrijstelling gehad van de cursus ‘omgaan met teleurstellingen’. Je zit even in een mindere periode. Ja, welkom tot de realiteit. Komt natuurlijk wel weer goed maar voor nu gewoon even een grote kerel zijn en dit ook pakken. Als je decennia lang hebt mogen lachen om de rest van Nederland moet je je realiseren dat het nu jullie beurt is. Niet zo piepen.

Denk dat de aandeelhouders meer te zeggen hebben dan Edwin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren