Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallende kritiek op Jorrel Hato: ‘Normaal word je naar het tweede verbannen’

Laatste update:

Edgar Davids is opvallend kritisch op Jorrel Hato, die door velen wordt gezien als het enige lichtpuntje bij Ajax dit seizoen. Te gast in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport zegt de voormalig international dat hij nog niet helemaal onder de indruk is van de zeventienjarige verdediger. Volgens Davids staat het blijven opstellen van Hato dan ook symbool voor de huidige situatie bij Ajax.

Davids kijkt met pijn in het hart naar de situatie bij Ajax. “Het is tenenkrommend. Het was heel moeilijk. Niet alleen vanwege de selectie, maar ook gewoon met de directeurs die aangesteld zijn en de Raad van Commissarissen die alles hebben toegelaten. Eigenlijk is het overal een beetje een rommeltje.”

De analist denkt dat de onrust bij Ajax ook meespeelt in de kleedkamer van de hoofdmacht. “Het uit zich ook weer in het veld”, aldus Davids. “Dat is mijn mening, want uiteindelijk ben je ook voetballer. Er is zoveel puin te ruimen in zo’n kort tijdsbestek. Ze staan nu laatste, als je dat een half jaar geleden had gezegd was je voor gek verklaard. Waar moet je nu beginnen?”

Hato
Davids denkt dat er een belangrijke rol is weggelegd voor John Van ‘t Schip, die maandag definitief werd aangesteld als trainer voor dit seizoen. “Ik hoop dat hij het een beetje op de rit krijgt, maar dat is gewoon heel lastig. Ajax heeft allemaal jonge jongens, die moet je allemaal aandacht geven. Je hebt misschien twee jongens die wat meer invloed hebben.”

Opvallend is de kritiek die Davids op Hato levert. De linksbenige Rotterdammer wordt door vrijwel iedereen bewierookt, maar de 74-voudig international gaat daar nog niet in mee. “Nu heb je zo’n Hato. Die is zeventien jaar, hoeveel wedstrijden heeft hij al gespeeld. Normaliter moet een zeventienjarige toch niet zoveel wedstrijden spelen?”

Davids concludeert dat Hato meedeelt in de malaise. “Dat is niet de bedoeling. Ik zie hem fouten maken waarvan je denkt: normaliter werd je een maandje naar het tweede verbannen. Gewoon eventjes rust. Nu zie je dat die jongen steeds maar moet spelen. Dat is voor mij een teken aan de wand, als Ajax dat moet doen.”

Hato, die volgens Transfermarkt inmiddels 10 miljoen euro waard is, is sinds zijn debuut voor Ajax al bijna niet meer weg te denken uit de basiself van de Amsterdammers. Ondanks zijn leeftijd speelde de in 2006 geboren verdediger al 28 wedstrijden in de hoofdmacht van de recordkampioen. Ajax hoopt op korte termijn Hato’s contract te verlengen, daar zijn verbintenis in juni 2025 afloopt.

Is de kritiek van Edgar Davids op Jorrel Hato terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Hato echt een lichtpuntje. Misschien heeft Davids gelijk en wordt iemand van 17 niet zo snel en constant gebracht in een ideale wereld, maar als je vergelijkt hoe hij zich staande houdt tov de mensen om hem heen... Tuurlijk, voor hem is Ajax bekend terrein, maar ik vind het erg knap.

31 oktober 2023 om 08:29

Maar dat is natuurlijk precies wat Davids bedoelt. Normaliter zouden die mensen om Hato heen zoveel beter moeten zijn dan het niveau nu is, dat een 17-jarige rustiger gebracht kan worden. Je ziet ook Hato af en toe echt nog wel grote fouten maken, maar ze vallen nu minder op, omdat die andere 3 nog veel grotere fouten maken. Dat is natuurlijk een ongewenste situatie.

31 oktober 2023 om 09:16

Natuurlijk had Hato in een team met toppers niet gelijk in de basis gestaan en was hij langzaam gebracht, logisch en een open deur natuurlijk. Ik vind Davids als trainer niet heel sterk maar ik denk wel dat je hem eens zou moeten proberen als coach van Jong Ajax. Dat gif wat hij had dat kan hij daar wellicht wel overbrengen. Ook zou ik graag bogarde terug zien bij Ajax voor de verdedigers hij kon het wel overbrengen want bijna alle spelers die met hem werkten zijn positief. wellicht een duo voor Jong Ajax? en dan langzaam ook taken bij eerste elftal?

31 oktober 2023 om 10:49

Dat Hato het lichtpuntje is, komt ook vooral omdat de rest zo slecht is imo.

31 oktober 2023 om 08:39

Ik vind het een beetje raar dat hij dit zegt, hijzelf en bijvoorbeeld seedorf en kluivert waren destijds ook 16/17/18 jaar en speelden vrijwel alles. Als het goed is sta je er in ongeacht je leeftijd zoals het hoort. Als je dan kritiek wilt leveren doe dat dan op die 25 miljoen kostende kroatische topper die ernaast staat

31 oktober 2023 om 08:46

Die hadden wel litmanen, rijkaard en danny blind in het elftal als leiders, groot verschil.

31 oktober 2023 om 08:47

Mrboity, de aanleiding is dat hij fouten maakt. Kan je wel naar vroeger wijzen, maar toen maakte de genoemde mannen blijkbaar niet de fouten om gepasseerd te worden.
Daarnaast geeft hij vooral aan dat het tekenend is dat je ondanks vele fouten nog steeds in ajax 1 staat. Dat zegt iets over de selectie.
Het slaat dus nergens op om nu de aandacht naar Sutalo te verschuiven. Je mag Hato best als Ajax 1 speler beoordelen

31 oktober 2023 om 08:49

@mrboity Alleen die speelden met ervaren spelers naast zich en in een goed draaiend elftal. Die hoefden de kar niet te trekken en dat moet Hato nu wel een beetje omdat de rest minder is. Dus totaal verschillende uitgangspunten.

31 oktober 2023 om 08:51

En bovendien gewoon niet helemaal waar wat mrboity hier zeg. Ja Kluivert, Davids & Seedorf maakten vroeg hun debuut, maar het was niet zo dat ze op hun 16/17e alles speelden. Ze waren vanaf hun 18/19/20e echt vaste basiskracht.

31 oktober 2023 om 09:16

Het ontbreekt nu ook aan ervaren krachten nu Tadic, Klaassen en Blind weg zijn. Ik weet niet of er nog een transfervrije ervaren kracht ergens rondloopt die de boel wel bij de armen kan nemen.

31 oktober 2023 om 11:05

Seedorf, Kluivert en Davids speelden echt gigantisch veel wedstrijden in het seizoen dat ze 18 waren. Allen meer dan 35 wedstrijden.

31 oktober 2023 om 12:54

Hij zegt toch letterlijk: het is raar dat een 17-jarige jongen zoveel speelt. Dat is toch helemaal niet raar, zeker niet bij Ajax? Hij heeft het er niet over dat Hato foutjes maakt oid. Als je goed bent speel je gewoon ook al ben je 16/17/18. Daar is niks raars aan. Er staat een 25 jarige pipo de clown uit Kroatie naast dat is pas raar

31 oktober 2023 om 13:12

Davids speelde nog niet alles op zijn 18e en was ook wel iets ouder dan Kluivert en Seedorf toen hij echt een vaste basisplaats kreeg in 93. Wat goed is komt jong, ik vind echt dat Hato zijn basisplaats dik verdient en vindt deze kritiek niet terecht. In andere betere jaren had hij miss linksback naast Martinez of Mathijs de ligt gestaan dus waren kleine foutjes zoizo amper zichtbaar geweest maar die grote fouten waar hierover wordt gesproken zie ik niet zo.

31 oktober 2023 om 16:36

Destijds kwamen die jongens veel rustiger, en stond er ook veel meer routine in het veld, niet alleen qua leeftijd maar ook in kwaliteit en ervaring op het aller hoogste niveau.
Om Seedorf als voorbeeld te pakken, die debuteerde inderdaad op zijn 16, maar de eerste 2 jaar had hij echt geen vaste basis plaats. die kreeg. Davids was sowieso pas 18 toen hij debuteerde.

We vergeten wel eens dat er, ondanks dat het veel spelers uit de eigen jeugd waren, er een behoorlijk leeftijds verschil zat in die groep. Davids is bijvoorbeeld al 3 jaar ouder dan Seedorf die op zijn beurt al weer 3 jaar jonger is dan F&R de Boer. En daarnaast had je een paar oudere spelers als Rijkaard en Blind die er tussen liepen. Er er werd ook vaak genoeg, zeker als het er op aan kwam, voor ervaring gekozen, kijk bijvoorbeeld naar de opstelling van de CL finale waar maar 1 tiener in de basis stond die er vervolgens uit ging voor een andere.

31 oktober 2023 om 09:26

Het helpt ook niet mee dat die Sutalo naast hem steeds zo loopt te schutteren. Dat zou nou bij uitstek een speler moeten zijn waar een jong talent als Hato zich aan kan optrekken. Maar het is inmiddels eerder andersom

31 oktober 2023 om 14:45

Ik zou Hato op het middenveld proberen. Voetballend kan hij daar prima mee, verdedigend beter dan Taylor en ook redelijk snel. Als CVM naast spelverdeler Van den Boomen zou dat niet heel gek zijn. Je zit dan alleen achterin nog wel met problemen.

Nouja er zijn op dit moment ook geen betere opties dus dan kan je beter deze jongen blijven opstellen.

31 oktober 2023 om 09:04

Hij is ook nog een mens, he. En ook niet onbelangrijk: een jochie. Zoveel druk druk is niet gezond voor zo'n menneke.

Bizar hoe we zoveel voorbeelden hebben waarbij dit erg nadelig werkte en je nog steeds een voetbalwereld hebt dat zegt "gewoon laten spelen".

Hato wordt inderdaad echt teveel omhoog geschreven, basisspeler bij Ajax 1 die iedere wedstrijd wel een grote fout maakt. Bij gebrek aan beter zullen we maar zeggen, hij had gewoon in de luwte moeten groeien en is echt wel een groot talent

31 oktober 2023 om 08:33

Zet Hato naast een Geertruida en Hancko en dan worden zulke fouten niet of minder gemaakt, als 17 jarige staat hij onderhand de verdediging te leiden omdat de rest om hem heen veel steken laten vallen, dan is het niet zo gek dat Hato af en toe ook verzuipt.. Ik vind het knap van zo'n jonge jongen om in zo'n debielen team zichzelf toch staande te houden, dat zegt wel wat over zijn karakter en het talent wat hij heeft

31 oktober 2023 om 08:51

Of naast Ramalho, dan vallen de kleine foutjes die Hato maakt helemaal niet meer op ; )

31 oktober 2023 om 09:26

Het stomme is dat Ramalho het in de ED dit seizoen (los van de eerste helft tegen Ajax) het gewoon goed doet. En de slechte eerste helft tegen PSV werd hij ook behoorlijk door zijn teamgenoten in de steek gelaten.

31 oktober 2023 om 08:48

Noem eens een paar concrete fouten op die hij gemaakt heeft. Ik zie hem namelijks wekelijks aan het werk en kan hem toch nauwelijks op grote fouten betrappen.

31 oktober 2023 om 09:13

Hij wordt vaak vrij eenvoudig uitgespeeld (bv. door Gimenez). Ook zie ik hem geregeld gewoon onzuiver inspelen, wat direct tot balverlies leidt. Veel vaker dan dat je een Timber dat zag doen bijvoorbeeld. Alleen worden die fouten overstemd door het gestuntel om hem heen en het feit dat het alsnog knap is wat ie op 17-jarige leeftijd doet. Maar ik vind hem zeker niet soeverein spelen zonder fouten

31 oktober 2023 om 10:03

Daarnaast vind ik hem positioneel soms echt heel slecht staan waardoor zijn man simpel bij de bal kan komen. Er zijn helaas legio voorbeelden die niet individueel opgesomd hoeven te worden als je echt iedere pot kijkt

31 oktober 2023 om 13:16

Hij moet vrijwel altijd de bal inspelen omdat Sutalo dat na 3 keer de bal hebben verloren niet meer durft. Daardoor neemt hij risico, dribbelt hij in en verliest hij de bal wel eens. Met Talor, Tahirovic en Bergwijn op Linksbuiten valt het vrijlopen en opties in veel wedstrijden erg tegen. Dat vind ik bij een 17 jarige speler getuigen van iets speciaals ook naast zijn pit in de duels.

31 oktober 2023 om 09:07

zoals met alles: moet je 1x verdedigen is de kans groot dat je succesvol verdedigt maar als 20 aanvallen moet verdedigen zullen er veel meer foutjes gemaakt worden. dat geld voor ruben dias maar dat geld ook voor racket afweer systeem of voor een advocaat die zijn client moet verdedigen. Kijk alleen al vorig jaar timber in een veel minder team zonder blind, mazraoui en martinez. Ajax veel minder aan de bal dus vaker moeten verdedigen.

Ik vind deze kritiek niet opvallend, maar juist volledig terecht. Prima speler voor de toekomst, maar maakt ook echt vaak fouten. Dat is logisch gezien zijn leeftijd, maar dat ophemelen alsof het de nieuwe De Ligt is mag van mij wel stoppen.

31 oktober 2023 om 11:36

Ook de ligt maakte in het begin de nodige fouten. Ook de ligt kwam erin omdat de aankopen niet goed genoeg waren. Aan de bal vind ik Hato zeker niet slechter dan de Ligt en hij straalt ook meer rust uit, maar hij mist (voor een verdediger wel vaak handig) het fysiek dat de Ligt heeft. Ik vind Hato centraal beter dan als linksback maar hoe hoog ik zijn talent in moet schatten vind ik nog heel lastig.

31 oktober 2023 om 12:01

De ligt kwam er toch vooral in omdat sinkgraven niet langer dan een week fit bleef? En Viergever moest daarom maar op linksback.

31 oktober 2023 om 12:37

Het was ook het jaar dat Ajax Heiko Westermann gehaald had voor de centrale positie. En die viel wel heel erg tegen.

31 oktober 2023 om 13:19

De Ligt was echt een extreem talent met zijn fysiek, kopkracht, leidend vermogen en snelheid. Zo goed is Hato niet maar vindt hem vaak best sterk in de duels en in de voortzetting en hij is zelfverzekerd. Positionering is in dit elftal heel lastig want als de tegenstander de bal wint staat het 9/10 keer verkeerd waardoor je 2 man moet dekken.

Edgar heeft gelijk, alleen is het zo dat de alternatieven nog slechter zijn

Ik vind Hato helemaal geen lichtpuntje. Ik ben het helemaal eens met Davids, we kunnen niet anders. Toch is Hato wel goed genoeg voor de basis, Ik vond Hato zelfs beter functioneren op Linksback dan op CV maar daar heb je Sosa staan. Hato zijn positionering is echt heel erg ondermaats. Misschien toch maar een keer Medic de kans geven naast Sutalo en dan 3-5-2 gaan spelen. Ik wil Sutalo zeker niet afschrijven nog.

Pasveer
Medic
Sutalo
Hato
Gaaei
Manssverk
V/d Boomen
Sosa
Berghuis
Mikautadze
Bergw./Forbs
31 oktober 2023 om 10:35

Of misschien een keer met Kaplan, mits hij fit is, op LCV beginnen

31 oktober 2023 om 12:02

Denk dat we Kaplan pas na de winterstop gaan zien. Die heeft natuurlijk al anderhalf jaar geen wedstrijd meer gespeeld

31 oktober 2023 om 13:14

Als je Sutalo nu wilt opstellen boven Hato heb je het echt niet goed gezien. Sutalo staat positioneel nog slechter en maakt aan de bal ook meer fouten.vind Hato in de duels ook meer pit tonen.

Ik denk dat Davids het precies goed zegt. Hato is nog jong en maakt zo nu en dan een foutje, logisch op die leeftijd op het hoogste niveau in Nederland. En hoort hij inderdaad na een aantal optredens is het eerste weer een paar wedstrijdjes mee te doen bij Jong Ajax.

Maar het is wel schrijnend om te zien dat een jochie van 17 eigenlijk de beste en de enige stabiele factor is in de verdediging bij een club als Ajax.

Ik moet eerlijk zeggen, dat hij nog maar 17 is pleit voor hem, maar ik zie verder weinig bijzonders aan hem. Hij is ook niet heel lang, aan de bal ook maar gewoontjes, lijkt een beetje het type slaper te zijn, iemand die ook op latere leeftijd slaapmomentjes zal hebben zoals een Obispo of een Jeffrey Bruma destijds. Dat hij 17 is betekent niet dat hij elk jaar veel beter wordt en al zijn mindere kanten van zich afschud. Ik denk niet dat dit nou zo´n bijzondere speler gaat worden maar goed, wie zal het zeggen.

31 oktober 2023 om 08:58

Wie zal het zeggen inderdaad. Je hebt niet de zekerheid dat hij zich doorontwikkeld en de foutjes eruit gaan maar er zijn natuurlijk veel voetballers (met name verdedigers) die door ervaring wel aanzienlijke stappen hebben gemaakt.
Ik denk dat je op basis van zijn huidige prestaties je wel kan zeggen dat hij het talent heeft om op een gegeven moment in ieder geval in de top van de eredivisie te kunnen acteren.

Hato doet me in alles denken aan Rensch in zijn eerste weken. Maakte ook fouten die met de mantel der liefde bedekt werden, totdat ze na 1 seizoen langs dezelfde meetlat worden gelegd als iedereen. Dan blijkt het toch wat tegen te vallen.

31 oktober 2023 om 08:51

Probleem is nu dat als je iedereen langs dezelfde meetlat legt dat Hato dan uit de bus komt als beste verdediger momenteel. Toen Rensch zijn debuut maakte moest hij langs de meetlat van Timber, Martinez en Blind en werden de foutjes ook vaak opgevangen door zijn collega’s.


Overigens vind ik Renach zijn voorganger Mazraoui een mooi voorbeeld van een speler die ook een behoorlijke dip heeft gehad maar waar het vertrouwen zich uiteindelijk wel heeft uitbetaald. Kan met Rensch en Hato in een beter team ook nog. Talent hebben ze beide genoeg alleen nog te veel momenten in een wedstrijd waar ze fouten maken.

Ook ik ben niet helemaal fan van Hato. Ja hij heeft echt enorm veel talent en potentie om een goede verdediger te worden. Maar hij maakt nog best wel wat foutjes. En dan is natuurlijk normaal voor een jongen van die leeftijd, maar dat neemt niet weg dat wanneer hij wat ouder was geweest dat hij dan meteen werd bekritiseerd. Maar nu omdat hij 17 is mag het allemaal en moet hij het nog leren. Nogmaals dit doet niet weg van het talent dat hij heeft, maar voor een "toplcub" is het wel apart dat zo'n jongen een vaste basisspeler is.

31 oktober 2023 om 08:53

idealiter zullen alle gemiddelde talenten van Ajax eerst voor Jong Ajax uitkomen, dan uitgeleend worden aan een eredivisieclub en wanneer ze een jaar of 21 zijn voor Ajax 1 debuteren. Fouten maken is normaal op die leeftijd, maar als topclub wil je niet dat die fouten gemaakt worden in jouw eerste elftal.
Helaas is die hiërarchie en kwaliteit wel helemaal weg bij Ajax

Tja, die jongen is 17 jaar, heeft een aantal leuke wedstrijden gespeeld en komt uit de opleiding. Dan heb je wat meer krediet, dus ik snap wel dat er niet al te kritisch wordt gekeken.

Aan de andere kant merk je nu wel dat hij nog erg jong is, want als je hem momenteel beoordeelt als basisspeler, komt hij er misschien nog wel slechter vanaf dan Sutalo. Het is nog steeds best knap voor een 17-jarige, maar onderaan de streep moet hij er wel uit gaan komen, wil hij z'n plek behouden.

31 oktober 2023 om 09:27

Slechter dan Sutalo is haast niet mogelijk. Sutalo is zowel verdedigend als aan de bal dit seizoen heel erg zwak.

Sowieso was Rondo echt genieten met van Basten, Gullit en Hiddink en vooral Davids die het niveau omhoog trok.

31 oktober 2023 om 09:41

Vond Davids vooral onnavolgbaar. Hij begon vaak een verhaal en wist zelf niet goed in woorden uit te drukken welk punt hij nou wilde maken. Had vaak Gullit of Van Basten nodig om hem te helpen in het maken van zijn punt.

Hij had vaak wel een goed punt, maar zijn verhaal was zo onsamenhangend dat het erg moeilijk te volgen was allemaal. De andere tafelgasten zaten er ook soms bij te kijken van ‘waar de fuck gaat dit heen?’, vooral Van Basten kan dat slecht verbergen. 😂

Hij zegt toch niet heel veel geks. Probleem is gewoon dat de rest van de verdediging nog slechter is. Toen De Ligt en Timber so jong doorbraken hadden die goede spelers om zich heen die de kar voor hen trokken. Nu heeft die 3 clowns naast zich en minimaal 2 clowns in de kinie voor zich.

Dit is helemaal geen kritiek op hato, dit is kritiek op ajax wat onder meer ten koste gaat van hato. De toon van het gesprek is heel anders dan hoe het hier neergezet wordt. Davids zei er ook bij dat het buiten kijf stond dat het een talent was.

De kritiek was niet op Hato, maar op de situatie waardoor Hato nu altijd moet spelen.

Achja de Ligt had ook weleens zo'n fase. Gelukkig voor Hato is er niet echt een betere back-up. En zijn fouten zijn tot nu toe minder cruciaal geweest dan van andere spelers.. als zo'n elftal lekker draait gaat zo'n speler ook mee daarin. Lekker laten staan die jongen. Misschien wil Davids ook ff een andere naam noemen om origineel te zijn en niet steeds naar dezelfde namen wijzen. Overigens ben ik wel benieuwd naar Kaplan, hopelijk krijgt die binnenkort ook eens een kans.

Davids heeft geen kritiek op Hato, maar op Ajax. Hij heeft gewoon gelijk. Een 17 jarige die alles speelt is zeer uitzonderdelijk. Zeker als je inderdaad ziet dat Hato nog altijd foutjes maakt. Overigens helemaal niet gek, want hij is nog maar 17 jaar. Dit hoort erbij, maar hij mist begeleiding van een ervaren verdediger.

Nou Edgar, ga je zelf wat doen voor de club waar je groot bent geworden!? In plaats van alleen commentaar geven zoals de rest van Nederland?

31 oktober 2023 om 09:07

Hij gaf gisteren wel aan open te staan voor een rol bij de club als van Gaal hem dat vraagt. Dus wie weet..

31 oktober 2023 om 09:35

Ex-spelers mogen tegenwoordig geen kritiek meer hebben zonder dat hen meteen wordt verweten dat ze niets voor Ajax doen. Alsof er voor iedere ex-speler die kritiek uit omdat hij zich zorgen maakt (Van Basten, Van der Vaart, De Boer, Sneijder, Davids etc.) een functie bij Ajax beschikbaar is. En los van het feit of deze spelers zelf een rol willen/kunnen spelen, mogen zij toch hun mening geven over de huidige situatie bij Ajax. Ik vind dat altijd zo makkelijk. Je mag als voormalig speler geen commentaar geven omdat je zelf niets doet.

Dit is toch niet echt kritiek op Hato? Meer kritiek op de club dat ze hem steeds (moeten) opstellen. Lijkt me meer dan logisch dat een jongen van 17 nog aardig wat foutjes kan maken in een team wat niet lekker draait. En er loopt ook niet wat beters rond …

Je moet ook bedenken dat talenten voor hem altijd in een gespreid bedje hun debuut konden maken. Die hadden spelers om zich heen die 4 klassen beter waren dan wat er nu staat. Dat is nogal een verschil. Hij staat nu in een verdediging met Sutalo, Gaaei en Avila. Dan kan je nog zoveel talent hebben, maar daar valt niet tegenop te voetballen.

Ik hoor hier veel mensen zeggen dat hij veel fouten maakt. Maar is er ook iemand die ze daadwerkelijk kan benoemen, want ik zie hem echt vrijwel geen fouten maken, laat staan cruciale.

31 oktober 2023 om 10:33

Het zijn meer subtiele fouten, zoals een pass die niet goed is, verkeerd opgesteld staan, dekken aan de verkeerde kant. Maar het zijn niet echt defensieve flaters die je bv bij gaaei/sutalo of bv ramalho zondag zag

31 oktober 2023 om 11:16

@real_amsterdam.

Maar noem eens 1 verdediger die wekelijks op het hoogste niveau alle wedstrijden volledig speelt in de wereld die geen fouten maakt.
Voor elke speler die je kan noemen en ook waar is, krijg je van mij 100.000 euro

31 oktober 2023 om 12:12

Sergio Ramos . Je hebt gelijk natuurlijk, maar bij Hato zijn het wel meer van dit soort momenten de laatste weken, en dan maakt niet uit natuurlijk want het zijn geen grote flaters en je ziet echt wel potentie. Maar in dit soort gevallen mist hij de ervaring, en hij heeft op dit soort momenten ook niet de ervaring om zich heen dat op te vangen of hem dat bij te brengen

31 oktober 2023 om 13:38

@real_amsterdam,

Als jij rode kaarten pakken geen fout noemt

31 oktober 2023 om 13:07

Zondag hef hij twee keer buitenspel op. De rest van de verdedigers stonden meters voor hem.

31 oktober 2023 om 13:39

@jaiksfc

Misschien stonden die andere spelers niet goed, want met Gaaei, Avilla en Sutalo en tegen Lozano en Bakatoko lijkt het me niet verstandig om met veel ruimte in je rug te spelen.

Het is jammer dat er té kritisch wordt gekeken naar Jorrel. Zoals meerdere comments hierboven aangeven, hadden al zijn talentvolle voorgangers betere collega's -en in vorm- om hen heen waardoor zij zich aan hen konden optrekken. Jorrel moet het serieus in zijn eentje doen. Zijn teamgenoten op links en rechts zijn twee Kroaten die, in mijn optiek, nauwelijks tot helemaal niet communiceren.

Het is toch juist positief dat hij de kans krijgt om deze fouten te maken. Hier leert hij van. Als hij de fouten in Jong maakt hoor je er niemand over. Over een jaar heeft heel Ajax er profijt van dat hij nu deze fouten maakt. Datzelfde geldt voor fouten die Vos, Hlysson etc maken.

Klinkt niet echt als kritiek op Hato, maar meer als kritiek op Ajax in z’n geheel. En dat lijkt me terecht. We zijn allemaal trots om zo een groot talent in de selectie te hebben, maar hij maakt echt nog wel veel fouten tussen alle goede acties door. Dat is geen schande voor hem, maar het feit dat je geen goede alternatieven hebt is natuurlijk niet best.
Het feit dat hij ondanks dat met afstand de beste is achterin natuurlijk nog minder.

Eerst was er Timber, speelde ook alles, ook toen hij geblesseerd was, dan heb je Taylor n nu heb je Hato. Allemaal echt met veel Talent maar krijgen geen tijd om te rijpen n te groeien

Hij levert geen kritiek op Hato, dus de stelling zou in 100% van de gevallen met nee moeten worden beantwoord omdat nvt er niet tussen staat als mogelijkheid. Hij schetst de situatie waar Ajax in zit. De stelling moet dan ook luiden: is de kritiek op de situatie waar Ajax zich in bevindt terecht of: is de kritiek op het roofbouw plegen op Hato terecht.

Ik vond hem begin dit seizoen gewoon echt goed, nog voordat Sutalo kwam. Hij komt er wel en ookal is hij geen talent a la de Ligt maar meer pak em beet Denswil is het toch ook prima

Ik volg Hato niet op de voet maar het lijkt voor zover ik kan zien een redelijk talentvolle jongen. Wel is het natuurlijk triest, vooral na zoveel aankopen, dat je dus moet bouwen op een jongen van 17. Die jongen zou de rust moeten krijgen om zich te ontwikkelen maar wordt nu voor de leeuwen gegooid, hopelijk pakt het uiteindelijk goed uit.

Als ik het goed begrijp speelt Hato nog met een junioren contract "ajax hoopt op korte termijn Hato’s contract te verlengen, daar zijn verbintenis in juni 2025 afloopt." Ik zou maar even wachten met tekenen. Transfervrij op je 19de veranderen van club is ook een mogelijkheid.

31 oktober 2023 om 11:41

Misschien kan hij terug naar Rotterdam en kan hij Hancko opvolgen. Waarbij hij dan nog wel stappen moet zetten want Hancko is op dit moment natuurlijk wel veel verder dan dat Hato is. Wat gezien de leeftijden ook logisch is.

31 oktober 2023 om 12:00

O is hij Rotterdammer

Maar een jonge speler moet toch ook leren van zijn fouten. Door hem dan na een slechte wedstrijd steeds te wisselen of naar Jong terug te zetten schiet ook niet veel op. Tenzij zijn fouten echt tot puntenverlies gaat leiden of je een veel beter alternatief hebt zou ik hem gewoon laten staan.

Fouten maken hoort bij jeugd opleiden, sta je die niet toe, kap maar met de opleiding dan.

Ook De Ligt en Frenkie maakten veel fouten aan het begin, daar leren ze van, worden ze beter van, als je ze vertrouwen blijft geven, betaalt zich op een gegeven moment uit.

En wat verwacht je in godsnaam van een CV momenteel bij Ajax? Dat niet op kan bouwen, constant balverlies lijdt, vaak totaal verkeerd staat, waardoor je als CV heel vaak in lastige situaties komt. Ook meer ervaren Cv's zullen dan fouten maken. International Sutalo die vele malen meer fouten maakt dan Hato, vele malen meer. En dan beginnen te zeuren over Hato, een van je weinig lichtpunten.

Naast Van Gaal, Blind Sr. (die de aanzet tot de crisis door Overmars liet gebeuren) dus ook Davids niet geschikt voor Ajax.

Ben het niet eens met Davids. De grootste talenten komen voort uit dit soort situaties waar je noodgedwongen met jeugd moet gaan spelen. Natuurlijk is Hato er nog lang niet maar hij doet het best goed en al doende leert men. Aan hem kun je zien dat de basis er is. Iets wat je bij veel aankopen van dit seizoen bij Ajax niet ziet. Hie meer Hato speelt des te beter hij gaat worden. Lijkt mij niet een jongen die naast zijn schoenen gaat lopen. Edje roept dit toch ook niet over vriend Seedorf die toen net 16 was in Ajax 1.

Snap wel wat Davids bedoeld hoor. Maar een Hato zou normaliter een speler ala Martinez/alvarez/blind naast zich moeten hebben. Eentje met de nodige ervaring waar hij op terug kan vallen...

Nu heeft hij een Sutalo, die zelf nog grotere kinderfouten maakt dan Hato zelf... En die is voor 20+ miljoen gekocht...

jezus, Ajax begint echt een soort Manchester United te worden. Elk weekend wel weer een clublegende die iemand binnen de club af moet kraken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren