Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dani Alves: ‘Wie gaf de meeste assists op de beste speler aller tijden? Ik’

Laatste update:

Dani Alves is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen bij Barcelona, maar de Braziliaan kan in ieder geval zeggen dat hij jaren heeft samengespeeld met Lionel Messi. De rechtsachter ligt regelmatig onder vuur bij de fans, die niet onder de indruk zijn van zijn bijdrage. Dani Alves heeft leren leven met de kritiek, zo zegt hij in een interview met La Vanguardia.

/

“Ik vind kritiek helemaal niet erg, want het motiveert me”, begint de rechtsachter. De Braziliaan kan in ieder geval goede cijfers overleggen: van alle spelers gaf hij de meeste assists op Messi. “Als we stoppen met voetbal zal er gevraagd worden wie de beste speler aller tijden is. Dat is Messi. En wie gaf hem de passes? Dani Alves. Dat is mijn naam. Hij kreeg meer ballen, maar mijn naam staat erbij”, aldus de verdediger.

“Voetbal heeft geen geheugen en journalistiek heeft geen geheugen. Als je aan het einde van de rit terugkijkt, zul je echter zien dat ik de meeste assists heb gegeven op Messi. Dat is geschiedenis. Messi heeft nu bijna vierhonderd goals gemaakt voor Barcelona en ik ben zijn belangrijkste aangever.”

Dani Alves is de beste rechtsback ter wereld

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zozo grote jongen...voor de rest ben je gewoon matig!

9 oktober 2014 om 12:46

Tja sommige assist had iedereen kunnen geven.. messi in zijn beste tijden gaf je de bal op de helft van de tegenstander en 10 seconden later lag hij in het netje. Nu doet alves net alsof messi zoveel heeft gescoord door alves, alsof zonder alves messi een goal minder had gescoord. Matige backje

9 oktober 2014 om 12:48

En jij bent helemaal niet goed bij je hoofd.. Matige backje? Kijk jij wel voetbal of zit je nou gewoon uit je nek te kletsen. Als Dani Alves die assists niet had gegeven had Messi er veel minder gemaakt

9 oktober 2014 om 12:50

Telt dat nog assist? Heeft het niet te maken met het aantal meters/dribbels/seconden zoals in de NBA?

Anders kun je 'makkelijk' assists op je naam schrijven.

9 oktober 2014 om 12:50

Onzin, Alves vindt Messi blindelings en hij heeft veel goals aan hem te danken, youtube maar op alvessi, zijn goal tegen psg of die combo van hun tegen Sociedad bv.
Alves heeft echt veel geholpen en is de beste rechtsback sinds Cafu en Thuram dus matig slaat nergens op al is hij nu minder.

9 oktober 2014 om 12:54

Dan had iemand anders ze waarschijnlijk wel gegeven, Ronaldo & Messi scoren gewoon elke klote bal die je op ze geeft. Daarnaast in Alves tegenwoordig een zeer matige backje, vroeger was dat natuurlijk anders. Toen behoorde hij wel tot de beste backs van de wereld.

9 oktober 2014 om 13:05

@jonescity een andere back had ze ook gegeven. Maarja barcafans zien nooit in dat een back die niet kan verdedigen gewoon een matige back is ja.

9 oktober 2014 om 13:06

@catalonia hahaha cafu en thuram hij hoort absoluut niet in dat rijtje.. die konden namenlijk ook echt een man uitschakelen.

9 oktober 2014 om 13:08

En lahm is wel even een paar klasse beter dan alvesje..

9 oktober 2014 om 13:11

Kijk jij eerst het filmpje van de 400 goals van Messi dan kun je zien dat hij gelijk heeft. Een matige back is het zeker niet. Hij heeft veel snelheid en heeft ronaldo een hele tijd van scoren gehouden in de classico's. Daarnaast loopt deze gozer een marathon per wedstrijd en speelt hij het grootste gedeelte van de ballen goed af. Ik heb nog geen andere rechtsback zien doen wat hij kan(zelfs lahm niet).

9 oktober 2014 om 13:17

Alves vergelijksn met Cafu de beste rechtsback aller tijden is gewoon een grap. Heb je Cafu überhaupt zien spelen? En dan bedoel ik zijn jongere jaren.

9 oktober 2014 om 13:31

Jullie lezen niet goed, ik zeg sinds, niet dat hij op hetzelfde niveau zit als Cafu.

9 oktober 2014 om 14:25

Nee, met je laatste zin ben ik het niet eens.

Lahm is altijd al een klasse beter geweest dan Alves, en Alves mag echt de veters niet strikken van de van jou eerder genoemde spelers. Was in zijn beste dagen een steengoede back, maar dat was Maicon ook..

9 oktober 2014 om 12:47

Jij bent niet goed bij je hoofd.. Hij wordt misschien matiger dan voor maar Dani Alves is een topspeler en professioneel in zijn vak..ik kon me voorheen geen betere rechtsback bedenken maar ik denk dat hij opzoek moet gaan naar een nieuwe club. Barca verandert

9 oktober 2014 om 13:13

Op dit moment is hij matig, hij heeft het in eerdere jaren wel heel goed gedaan. Maar goed het gaat om het heden. Waar hij wel absoluut gelijk in heeft is dat als messi stopt de wereld hem zal zien als de beste aller tijden. Dat heb ik ook altijd gezegd.

9 oktober 2014 om 13:16

Matig

*zucht
Hij was de beste of toch zeker een van de betere rechtsback ter wereld van 2007-2012,

dat hij nu niet meer er bovenuitspringt is meer dan normaal...
En hij is nog steeds een van de betere...

9 oktober 2014 om 13:29

Een slechte verdediger. Hij kan zeker goed voetballen.. maar hoeveel tegengoals kwamen wel niet van zijn kant. Hoevaak was hij met een counter te laat dat hij te diep stond. Aan de bal is het genieten maar ik wil verdedigers zijn die ook echt.kunnen verdedigen

9 oktober 2014 om 13:40

Nope, Lahm

9 oktober 2014 om 13:17

Bijna 400 wedstrijden in de PD en bijna 80 interlands voor Brazilie en dan matig zijn jou zullen we maar niet serieus nemen met je onzin dit is een voetbal site voor onzin uit kramen moet je een andere site hebben .

9 oktober 2014 om 13:22

Alves is matig ja.. als voetballer niet maar als.back beperkt zeker in de verdigende taken.. en wat heeft hij voor grootst.laten zien met brazil? 80.interland en nooit indruk maken op een wk. Dit wk ook weer de verdediging.dikke.poep.. tegen nederland 4 jaar geleden de verdediging zwakste schakel.

9 oktober 2014 om 17:48

is zeker geen matig backje zou zo in de basis spelen bij het nl elftal..
heb veel waarfering voor zn prestaties.. was 3 jaar terug. gewoon de beste back van de wereld

9 oktober 2014 om 17:49

waardering*

9 oktober 2014 om 16:15

Jarenlang de beste back ter wereld geweest (met Maicon een periode). Mensen die anders beweren... Funny

Hij is erg afgezakt laatste jaar vind ik. Maar hij heeft veel betekent voor barca dus daar mag hij wel bedankt voor worden. Volgend jaar weg en plaats maken voor montoya en douglas!

9 oktober 2014 om 13:05

Hoe speelt die douglas eigenlijk?

9 oktober 2014 om 16:44

1 wedstrijd mee gedaan, en die was niet best om eerlijk te zijn!

Ja Daniel Alves is de beste RB ter wereld.

9 oktober 2014 om 16:22

Haha.. Lahm is zeker wel een paar klasse beter

9 oktober 2014 om 12:50

Laten we het maar op één van de houden, vond Lahm de laatste jaren Dé rechtsback waar je op kon rekenen. zowel aanvallend en verdedigend zeker

9 oktober 2014 om 13:03

Niet alleen de laatste jaren, zolang ik me kan heugen is Lahm van een hoog niveau. De stijl die Louis bij Bayern introduceerde lag hem veel beter en kon hij zich ook meer laten zien. Niet veel mensen wisten van hem, maar dat was simpelweg omdat het duits voetbal nog niet zo aantrekkelijk was als nu. Robben als de grote ster van Nederland vertrok daarheen en de helft van ons land begon ook Bayern te kijken. Lahm is altijd al 1 van de beste geweest.

9 oktober 2014 om 13:04

Lahm is trouwens gewoon de beste vind ik .

9 oktober 2014 om 13:42

Geen speld tussen te krijgen. Respect

Aanvallend zonder twijfel, verdedigend bij verre na.

Leuke poll, maar de beste rechtback ter wereld blijf toch Philip Lahm! en in Cafu zijn voetsporen zal hij niet komen.

100% mee eens, iedereen roept altijd Xavi of Iniesta maar het is Alves met de beste klik met Messi en de meeste assists op hem.
Bovendien is de kritiek op Alves voornamelijk om zijn uitspraken over het publiek vorig jaar, en de 100 scheve voorzetten 4 meter hoog per duel.
Neemt niet weg dat hij nog veruit de beste rb is op dit moment bij Barca, beter dan Montoya en Douglas. Ik heb ook liever dat hij speelt in grote duels dan Alba op links samen, denk aan die goal van Messi tegen Psg 1.5 jaar geleden, Alba zou zo'n pass nooit kunnen geven, beter dan Matthieu op links met Pique en Vermaelen centraal.
Alves voegt aanvallend veel toe al is hij duidelijk minder dan 4/5 jaar geleden natuurlijk.
Welke rb geeft zoveel assists als Alves?

9 oktober 2014 om 13:32

Lukte met Abidal anders best, en Alba viel harder dan wie dan ook door de mand tegen Psg.

9 oktober 2014 om 14:10

Das niet waar, Als je met Neymar-Iniesta-Mathieu start op de linkerkant dan heb je gewoon waarschijnlijk de beste linkerkant ter wereld, mits Iniesta zijn vorm terug vind.

Als je echter met achterin met Alba start dan heb je een hele linkerkant die zicht bemoeid met de aanval en wat brengt het achterin?

Verder zoals Catalonia al zei, met Albidal lukte het goed. Waarom met Mathieu dan niet?
Ik zou gewoon dit opstelling een keer willen zien, maak niet uit welke tegenstander. Macherano een beer op het middenveld zoals bij Argentinië.

Bravo
Alves
Pique
Vermaelen
Mathieu
Rakitic
Macherano
Iniesta
Messi
Suarez
Neymar

Altijd al een walgelijk mannetje gevonden, maar dat even terzijde..
Assists geven op Messi is niet heel moeilijk, want wanneer je assist eigenlijk slecht is, weet hij er alsnog wat van te maken.

Ben benieuwd hoeveel assist hij zou hebben gehad als de man in het midden Jozefzoon was. Het ligt in zijn geval niet zo aan de kwaliteit van de assist, maar meer aan naar wie hij hem speelt

Alves is een geweldige spelers geweest voor Barcelona maar wat een arrogant mannetje

9 oktober 2014 om 12:58

Hij is vooral extreem eerlijk, zeldzaam in voetbal waar iedereen politiek correct antwoord, Alves heeft het hart op de tong, logischerwijs stoot hij anderen vaak voor de voeten ermee.

9 oktober 2014 om 16:52

Hij is gewoon arrogant kan je als supporter van Barca ook gewoon toegeven

9 oktober 2014 om 17:11

Jawel maar het komt erger over omdat hij o eerlijk is, Hij is niet als Zlatan ofzo.
Anders hadden we weer een hoop "zo is het, baas!" reacties gehad.

Ik was mijn hoofd aan het schudden toen ik dit aan het lezen was. Zulke uitspraken vind ik maar niks. Gewoon je best doen, that's it.

Hij wordt afgerekend op zijn voorzetten en op zijn eerlijke woorden. Voor de rest is het een klasse back waar heel veel clubs jaloers op zijn. Goeie RB zijn heel schaars en Alves heeft het heeeel lang volgehouden op dit niveau.

Alves is de laatste 2 jaar hard achteruit gegaan, maar voor mij is hij de beste rechtsback die Barca ooit heeft gehad.

9 oktober 2014 om 13:25

Denk ik ook. Plus hij heeft de meeste assists op de beste speler aller tijden dus alves zal nooit vergeten worden

Dani Alves doet bijna alles goed, maakt weinig fouten, is aanvallend belangrijk. Maar waar geen fouten gemaakt worden val je niet op, hij heeft geen spectaculaire verdedigings manoeuvres nodig. Of schitterende doelpunten.

Lampard, Gerrard, Xavi spelen eigenlijk hetzelfde, niet te veel poespas, degelijk het spel verleggen. Alleen schoten Gerrard en Lampard er af en toe ene van 25 meter in de kruising.

Alleen jammer voor alves dat Messi de enige veel scorende speler ter wereld is die meer dan 50% van zn goals maakt zonder een assist.

Klopt natuurlijk wel. Alves en Messi zijn echt een dodelijk combinatie. Iedereen zegt altijd Xavi dit Iniesta dat maar Alves is veruit de belangrijkste aangever van Messi geweest. Aanvallend is dit de beste back die ik heb gezien sinds Roberto Carlos. Verdedigend is die alleen niet top.

Knap hoor. Nu nog even leren voetballen, matige speler.

Laat me niet lachen joh zo matige Recntback enige wat hij kan is rennen en beetje zeuren op de scheids, leer hem eerst maar verdedigen en dan mag je je zelf wel een Rechtsback noemen want nu sta je alleen maar Rechtsbuiten

Hoe kunnen mensen deze man matige voetballer vinden? Voetballend is hij zeker de beste rechtsback die barca heeft gehad. Maar ik zal hem altijd een nare mannetje vinden.

Kijk weet je wat het is deze meneer kan wel zeggen ik heb de meeste assist gegeven op Messi maar wat hij wel vergeet is dat als je bijvoorbeeld wallker hebt die geeft gemiddeld net zo veel passes als Alves het probleem is alleen dat Walker de passes geeft op soldado die er maar 3 van de 10 ballen der in schiet terwijl Alves de passes aan Messi geeft die 8/9 van de 10 ballen der inschiet

Iedereen die ja stemt kent Lahm blijkbaar niet. Alves was wel perfect voor Barca, omdat hij aanvallend zo goed is.

9 oktober 2014 om 16:56

Maicon hielt hem in 2010 ook gewoon op de bank op het wk. Maicon was bij Inter beter dan Alves op dat moment. We spreken dan wel over een kortere periode, nadien was Alves beter

Waar in heel de wereld komt die 49% vandaan die Alves de beste back ter wereld vinden? Zien zij ooit wel eens een hele wedstrijd van barça? Als je het 87 x per wedstrijd probeert komt er wel eens 1 voor de voeten van Leo ja, maar zó veel voorzetten zijn zwaar ondermaats! En dan heb ik het nog niet eens over al die counters die er in zijn gevlogen omdat Dani zo nodig de 2e rechtsbuiten moest uithangen...

Prima rechtsback en cijfermatig zal hij gelijk hebben. Vervelend voor hem is dat Messi na die assists nog vele handelingen op duizelingwekkende snelheid verrichte voor de bal in het netje lag. Dus die assists herrinert niemand zich....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren