Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alves ziet borgsom betaald worden en wacht hoger beroep in vrijheid af

Laatste update:

Dani Alves, die eind vorige maand werd veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en zes maanden en daartegen in beroep ging, heeft de gevangenis tijdelijk verlaten. De borgsom van één miljoen euro is namelijk betaald, meldt onder meer Marca. Alves mag zijn hoger beroep derhalve in vrijheid afwachten.

Op 22 februari jongstleden werd Alves schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van een vrouw in een toilet van een nachtclub in Barcelona eind december 2022.

De Catalaanse rechtbank oordeelde dat Alves voor vier jaar en zes maanden achter tralies moet zitten, nadat het Spaanse Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van negen jaar en een schadevergoeding had geëist.

Geen van de procederende partijen was eind februari tevreden met de rechterlijke uitspraak. Het kamp van de voormalig voetballer heeft de aantijgingen meerdere keren ontkend, al waren Alves’ verklaringen niet altijd waterdicht en paste hij ze meerdere keren aan.

In afwachting van de behandeling van het hoger beroep vroeg Alves om een tijdelijke vrijlating en de rechter besloot dat de Braziliaan zijn beroep in vrijheid mocht afwachten voor een borgsom van één miljoen euro.

Nu melden diverse Spaanse media dat deze betaald is. Aan de vrijlating hangen wel enkele voorwaarden. Zo moet Alves zijn Braziliaanse én Spaanse paspoort inleveren, zodat hij het Iberische schiereiland niet kan verlaten, en mag hij niet in de buurt van het slachtoffer komen.

In januari 2023 beëindigde de Braziliaan na een lange, zeer succesvolle carrière zijn loopbaan bij het Mexicaanse UNAM Pumas. Verder diende hij FC Barcelona, Saõ Paulo, Paris Saint-Germain, Juventus, Sevilla en Bahia. Zijn roemrijke carrière zorgde er daarnaast voor dat hij op Cafú na de meeste interlands voor de Selecão speelde.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik blijf het dom vinden van Alves dat die dit heeft uitgeflikt. ik hoop dat hij niet het geld heeft om in hoger beroep to mogen gaan laat hem maar lekker lang in de cel zitten.

20 maart 2024 om 17:45

Dat miljoentje ophoesten staat gelijk aan een paar tientjes voor de normale burger.

Wat een rechtsgang daar in Spanje zeg.

21 maart 2024 om 16:05

Op zijn geld ligt beslag, neymar heeft het betaald voor hem

25 maart 2024 om 12:48

Nee Neymar wou niks te maken hebben met alves

20 maart 2024 om 17:51

Dom dat hij wat heeft “uitgeflikt”? De verkrachting zelf of een miljoen betalen om buiten de cel zijn hoger beroep af te wachten? Voor de verkrachting lijkt dom me namelijk niet de juiste benaming.



20 maart 2024 om 17:59

@pedri16

de verkrachting bedoel ik idd.

20 maart 2024 om 18:11

Ik vind dat niet onder het kopje “dom” passen. Je bent gewoon een slecht mens als je zoiets flikt. Dom is het als je je huissleutels thuis vergeet, of als je je fiets vergeet op slot te doen op het station. Dat is dom.

Dit is meer dan dom, iemand verkrachten is niet echt een actie waarvan je zegt: “oeps, dat had ik beter niet kunnen doen” iemand verkrachten staat overal ter wereld bekend als het laagste van het laagste. Iemand verkrachten is veel ernstiger dan gewoon “dom”. Het is ook niet iets wat in een opwelling gebeurt. Voordat je ermee begint kun je al bedenken dat je het beter niet kan doen, en tijdens kan je ook nog bedenken dat je niet goed bezig bent.

20 maart 2024 om 18:21



@pedri16

Weet je, je hebt helemaal gelijk ook en je hebt me ook iets geleerd.

thanks man!

20 maart 2024 om 22:10

@pedri ik denk dat je Messi wel kunt begrijpen: hij bedoelde natuurlijk niet dat het delict iets marginaals is.

20 maart 2024 om 22:45

Weet ik. Ik veroordeel hem ook niet. Vond het woord “dom” in deze context echter te kort schieten, en zoals je ziet is hij het achteraf ook daarmee eens. Niks aan het handje dus😉.

21 maart 2024 om 09:12

Ik heb nog nooit een discussie op vz zo vredig zien eindigen. Chapeau. Oprecht.

De bajes in moeten is een grote klap op zich. Maar om vervolgens op borgtocht vrij te komen, je leven op de rails proberen te zetten en een tijd later weer terug moeten om je straf uit te zitten is een nog grotere klap. Even van die vrijheid proeven en beseffen dat die van korte duur zal zijn is heftig.

Je zou ook maar rechter zijn in dit soort zaken. Je hebt mannen met macht en geld die denken alles te kunnen maken en er mee weg te komen. Je hebt vrouwen die je oplichten waar je bij staat. En je met een valse beschuldiging zo de cel in willen zien draaien als ze er maar wat geld aan over houden.

En het enige wat jij als rechter hebt om een zinnig oordeel te vellen, is nul daadwerkelijk bewijs. Maar verhalen van de partijen waarbij er in ieder geval één zit te liegen dat hij/zij barst. En waarschijnlijk geen van beiden de complete waarheid spreekt..

Maar je wordt wel verwacht een serieuze beslissing te nemen, wat gigantische implicaties heeft op de levens van beide partijen. Ga d'r maar aan staan..

20 maart 2024 om 18:55

(Letterlijk gekopieerd van VZ-lid Ryjuu, dus ik wil beginnen met hem de credits te geven)

Ondanks dat er in dat toilet geen camera’s hangen, hebben politie en OM veel duidelijkheid gekregen over wat er die nacht werkelijk is gebeurd en kennen zij geen enkele twijfel over het waarheidsgehalte van de verklaring van het slachtoffer. Volgens haar vroeg Alves haar herhaaldelijk mee te gaan naar een andere plek; na lang aandringen volgde ze hem door een deur. Toen ze zag dat het een klein toilet betrof, probeerde ze direct weer naar buiten te gaan, maar hij sloot de deur en overweldigde haar.

Zestien minuten lang hield hij haar daar vast, duwde hij haar op de grond en verkrachtte hij haar. In het ziekenhuis werden niet alleen lichte verwondingen op haar knieën gevonden, maar ook verschillende dna-sporen van Alves, waaronder sperma in haar vagina. Sporen van de handen van de vrouw op de spiegel van het toilet bevestigen haar relaas over hoe de verkrachting plaatsvond en spreken de versie van Alves tegen.

De vrouw verliet het toilet huilend en vertelde direct aan haar vriendinnen wat er was gebeurd. De portiers van de discotheek, bij het zien van haar tranen, vroegen haar ook wat er aan de hand en waarschuwden vervolgens de politie. Het slachtoffer werd dezelfde nacht nog in het ziekenhuis onderzocht en behandeld.

Geld zal Alves in dit geval niet helpen. Het slachtoffer, dat direct na de verkrachting aangifte deed, liet al in een vroeg stadium van het onderzoek weten dat ze geen schadevergoeding zal eisen, ze wil alleen dat er gerechtigheid komt, verklaarde ze. De 23-jarige vrouw zit thuis en kan niet werken. Volgens de artsen heeft ze ptss (posttraumatische stressstoornis) met ‘een zeer hoge intensiteit’, wat normaal functioneren onmogelijk maakt.

Mij lijkt dit vrij duidelijk hoor Martijn.

20 maart 2024 om 18:58

Inderdaad! Sluit ik me helemaal bij aan, deze zaken blijven zo ontzettend lastig voor een Rechter.

Neymar heeft zijn vriends borg betaald

Te gek voor woorden !!!! Ik mag toch hopen dat hij slim genoeg is en dat hij ook echt op zijn plek blijft. Als hij daadwerkelijk zijn paspoorten in moet leveren zou je zeggen dat hij geen kant op kan. Maar het slaat nergens op dat hij in vrijheid zijn straf kan afwachten.

Money makes the world go round.

25 maart 2024 om 13:26

Vliegen zal lastiger worden. Maar met de auto kan je zo de grens over.

Beetje dubbel.. Aan de ene kant denk je van dit soort mensen (mocht dit ook daadwerkelijk gebeurd zijn) moeten gewoon lekker vast blijven zitten. Alleen zijn er helaas te veel zaken geweest waarin het uiteindelijk allemaal anders bleek.

Maar anderzijds, stel dat het uiteindelijk niet waar blijkt te zijn, dan zit je daar ten onrechte te wachten op je proces.

Vraag me af wie het nog niet erg vindt om gezichtsverlies te lijden door Alves te helpen. Misschien Memphis. Ach ja, ben benieuwd of Alves het nog voor elkaar krijgt ook nog om er mee weg te komen.

Heel X staat vol dat Memphis t betaald heeft
Manman, het zal wel weer losgaan.
En waarom..

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren