Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dag na stadsderby meer heugelijk nieuws voor het blauwe deel van Manchester

Laatste update:

Phil Foden gaat deze week zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij Manchester City, zo meldt the Athletic maandag. De 22-jarige linkspoot is na langdurig onderhandelen akkoord gegaan over een contract dat hem tot medio 2027 bij the Citizens zal houden. Zondag maakte Foden zijn eerste hattrick als profvoetballer tijdens de Manchester Derby (6-3 winst).

City heeft lange tijd op een akkoord met Foden moeten wachten. De achttienvoudig international van the Three Lions had hoge eisen voor het tekenen van een langdurig contract. Toch is City erin geslaagd om Foden te overtuigen en zal hij deze week voor drie extra jaren tekenen in het Etihad Stadium. The Athletic weet daarnaast te melden dat een andere belangrijke speler langer zal aanblijven, al wordt daarbij geen naam genoemd.

Het contract van Ilkay Gündogan loopt na dit seizoen af, terwijl ook Kyle Walker nog maar vastligt tot medio 2024. In 2025 lopen de contracten van Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Aymeric Laporte, Riyad Mahrez en Nathan Aké af. Met name Bernardo Silva werd deze zomer hevig gelinkt aan een transfer naar buitenlandse clubs. Paris Saint-Germain en Barcelona zien de creatieve linkspoot graag komen.

Foden kreeg voor zijn optreden in de Manchester Derby een 10 toebedeeld van Sky Sports. De lokale krant Manchester Evening News gaf hem eveneens dat perfecte cijfer. “Foden was onbespeelbaar vanaf de rechterkant en maakte drie briljante doelpunten. Een perfecte prestatie.” Foden was dan ook verantwoordelijk voor de halve productie van the Citizens, terwijl Erling Braut Haaland de andere helft voor zijn rekening nam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie deze jonge ook niet meer vertrekken. Vertegenwoordigd de identiteit van de club en is een bijzonder goed talent. Wat een plezier straalt deze jongen uit als hij aan het voetballen is.

The Stockport Iniesta. Dit komt natuurlijk niet als een verrassing. Komt uit Manchester. Houdt van de club. Zou geweldig zijn als hij zijn hele carriere bij City blijft spelen!

Mooie speler. Had wel aan hem getwijfeld of hij het zou redden. Ook gezien de issues buiten het veld, maar hij maakt het echt waar.

Hier kan City leuke tijd aan belecen.

Benieuwd wat Sancho dacht gisteren. Was ik maar toch gebleven.

3 oktober 2022 om 13:08

Zou die uiteindelijk niet buiten de boot zijn gevallen?

3 oktober 2022 om 13:15

Sancho is gewoon ene miskoop viel als de hele voorhoede keihard door de mand gisteren, daar bank je Ronaldo voor, lachwekkend.

3 oktober 2022 om 13:29

Jij bent pas lachwekkend met je Ronaldo, die bakt er pas echt helemaal niks meer van. Dit seizoen echt nog geen minuut goed gespeeld.

3 oktober 2022 om 13:48

Ja mogelijk he als je nauwelijks wordt opgesteld.

3 oktober 2022 om 13:59

Heeft toch een aantal keer in de basis gestaan. In die wedstrijden overigens ook geen knikker geraakt.

3 oktober 2022 om 14:04

Gelukkig blinkt de rest wekelijks wel uit. Denk dat je hiermee meteen z’n punt duidelijk maakt.

3 oktober 2022 om 14:23

Ja je hebt toch wedstrijden nodig om je ritme te komen, heel logisch, dan moet je hem laten staan...

3 oktober 2022 om 16:26

Aqua las gister nog een reactie van jou dat Benzema uit vorm is en een paar wedstrijden vrij moet krijgen om rust te krijgen in z’n hoofd. Bij Ronaldo zeg je dat de oplossing is dat je dan juist moet spelen. Wat is het nou?

3 oktober 2022 om 17:26

Bij naderend inzien is het niet verstandig om benzema te banken die mag best een keer slecht spelen, Ronaldo vooral op zijn leeftijd is wedstrijd ritme zo belangrijk..

Foden, Musiela, Bellingham, Pedri, Vinicius en Wirtz. Misschien vergeet ik er nog een paar, maar wat zijn er de komende jaren weer wat geweldige talenten te bewonderen die eigenlijk nu al topspelers zijn.

3 oktober 2022 om 13:39

De grootste van allemaal, Haaland. Die is net zo oud als Foden

3 oktober 2022 om 13:57

Haaland is nu al wereldtop Wat had ik hem graag in het maagdelijk wit gezien, Perez had hem gewoon garantie moeten geven dat hij basis speelt Zeker nu was hij onbetwiste basisspeler geweest. Hij doet PL-verdedigers als amateur lijken wat een fenomeen.

3 oktober 2022 om 14:33

Artikel gemist waarin vader Haaland letterlijk zegt dat City keuze 1 was, Bayern keuze 2 en Real pas keuze 3?

Leuk met je 'perez dit en Perez dat' maar Real was maar de derde keuze voor Haaland.

3 oktober 2022 om 14:57

Bayern keuze 2 verrast me wel enigzins maar City was gewoon by far de beste optie voor Haaland. Een wereldteam waar het enige wat gemist werd een spits was.

3 oktober 2022 om 15:07

Haaland beschouw ik al als absolute wereldtop (al paar jaar). Die andere jongens breken nu echt door.

3 oktober 2022 om 15:07

Hoezo verrast Bayern je? Op sportief vlak zo'n beetje de beste keuze die er bestaat.

3 oktober 2022 om 15:32

DerKaiser123, je mag dat artikel ook weer opnieuw gaan lezen, want daarin staat duidelijk dat Benzema een belemmerende factor was voor Haaland.

3 oktober 2022 om 16:31

Huh? Ik heb het niet eens over Real gehad.

3 oktober 2022 om 15:16

Wel treurig dat de markt qua backs heel dun is en zo ziet het er ook uit met de toekomst. Talentvolle aanvallers hebben we zat inderdaad.

3 oktober 2022 om 20:42

Is altijd al zo geweest..

3 oktober 2022 om 21:12

Tegenwoordig kan je daar gewoon een "8" of een "10" met een beetje verdedigende kwaliteiten posteren zo lijkt het wel. Kijk naar een Trent, Roberto, Sergio Gomez, Angeliño, Zinchenko, Kimmich (vroeger), ...
De moderne backs hoeven geen snelheidsduivels meer te zijn.
Het zijn spelers met techniek die je normaal bij (aanvallende) middenvelders ziet maar die ook wel een man kunnen dekken en een tackle kunnen inzetten.
Dus ik vermoed dat er de komende jaren wel vaker middenvelders omgetoverd zullen worden tot backs.

Geweldig nieuws, wat een speler!

Wat een speler. Kijk dit noem ik dus toekomstige wereldtoppers.

En dan komen ze bij Manu aan met Antony... Even serieus verschil tussen een Lamborghini en een fiat panda qua potentie en spel.

Ben heel benieuwd of City ze allemaal kan verlengen. KDB en Gundogan verwacht ik wel, Silva durf ik niet te zeggen. Misschien wil die ook eens wat nieuws ala Lewandoski. Walker ook op leeftijd en lang niet altijd basis laatste tijd. Mooi dat Aké nu een periode gewoon speelt, zou wel dik zijn als hij dit kan vasthouden. Weet iemand waarom Diaz nu bankt? Was vorig jaar gewoon verdediger van het seizoen. Doodziek

3 oktober 2022 om 14:13

Kevin zie ik voorlopig wel blijven. Wellicht sluit hij zijn carriere zelfs af bij City. Gundogan blijft nog een twijfel geval. Hij voelt zich thuis in Manchester en heeft aangegeven langer te willen blijven, maar City heeft nog geen contract aangeboden. En de reden dat Pep Dias op de bank hield is omdat Pep het liefst met een rechts- en linksvoetige achterhoede speelt. Akanji is sterk begonnen sinds hij is overgekomen van BVB, net als Ake die de laatste tijd sterk en betrouwbaar speelt. Met oog op het WK hoop ik dat Ake dit vol kan houden. Dias, Stones en Laporte zijn wanneer fit natuurlijk gewoon eerste keus. Het blijft in elk geval een heerlijke luxe om zowel Dias als Laporte op de bank te hebben.

3 oktober 2022 om 15:52

Walker staat altijd in de basis als hij niet geblesseerd is

Foden verdiente voorheen nog geen 2m per jaar geloof ik. Die mag je best een mooi contract aanbieden voor 5/6 jaar. Want een talent is hij zeg. Hij is even oud als Haaland en is nu al een van de beste aanvallers van de PL. Alleen Salah en Son staan nog boven hem van alle vleugelspelers van de PL in mijn mening.

3 oktober 2022 om 13:53

Foden vind ik een middenvelder mist de snelheid van een buitenspeler. Om hem als vleugelspeler te bestempelen gaat me iets te ver...

3 oktober 2022 om 14:03

Staat bijna altijd op de flank bij City, dus ja dan ben je een vleugelspeler.

3 oktober 2022 om 14:23

dat je daar geposteerd wordt Wilt niet zeggen dat je een buitenspeler bent. Is van origine een middenvelder.

3 oktober 2022 om 15:46

je hoeft geen snelheid te hebben om een buitenspeler te zijn.

3 oktober 2022 om 15:53

Iniesta, David Silva en Bernardo Silva hebben natuurlijk ook veel op de flanken gespeeld maar hebben de skillset van een CAM. Foden is in die zin ook meer een CAM. Toch vind ik hem vanaf de vleugel goed renderen. Foden speelt enorm direct en heeft niet het overzicht die De Bruyne en Gundogan wel hebben

3 oktober 2022 om 15:55

Ik weet niet hoe ver jij wilt teruggaan in de tijd Aqua maar op het WK U17 in 2017 speelde Foden al vooral als rechtsbuiten. Dat is dus, op dit moment nog steeds, gewoon een buitenspeler.

3 oktober 2022 om 16:07

Mist de snelheid? Het is geen mbappe qua sprint maar zo zijn er weinige. Maar hij beschikt toch over aardig wat snelheid.

3 oktober 2022 om 21:39

Mist snelheid? Wat heb je aan iemand die met 100km per uur alleen rechtdoor kan vliegen net als traore. Foden heeft een prima snelheid en skills dat hij zn mannetjes voorbij kan gaan

Aké is zich langzaamaan aan het bewijzen als topverdediger. Hij houdt zich gewoon staande in het beste team ter wereld.

1 van de weinige engelse spelers waar ik wel blij van wordt, is echt een goede speler.
past ook prima bij het team en de manier van spelen.

3 oktober 2022 om 15:55

Foden is dan ook niet een typische Engelse voetballer. Zijn techniek is geweldig. Er zijn weinig Britten geweest met een betere balbeheersing.

Dit zat er al een tijdje aan te komen (al heeft het toch wel erg lang geduurd) maar dit is echt fantastisch nieuws. Pas 22, en eigenlijk eerste keuze op de flank bij City. Een echte jongen van de club, en kan daarnaast genieten van hem als speler. Haaland en Foden lijken elkaar ook helemaal gevonden te hebben, dit kan een mooi seizoen worden zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren