Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Daar waren ze er ook, maar nergens is het zo massaal als bij Ajax’

Laatste update:

Het seizoen van Ajax kan natuurlijk niet beginnen zonder de Open Dag van de club uit Amsterdam. Het plein van P2 was volgestroomd met dertigduizend fans. De selectie van Frank de Boer was eerder per bus van De Toekomst naar het nabijgelegen parkeerterrein gereden.

“Ik voelde me net de koning”, vertelt Davy Klaassen via de officiële kanalen van Ajax. “Alle mensen stonden te klappen toen we met de bus langs ze heen reden. Nu ik aanvoerder van Ajax ben, voelt het een klein beetje anders dan voorheen. De eerste keer vond ik het wel spannend. Nu is het gewoon heel erg leuk.”

Dat kon John Heitinga alleen maar beamen. Ook voor de teruggekeerde verdediger was het een heel bijzonder moment. “Alle supporters hebben hetzelfde geloof. We willen met z'n alleen één ding en dat is kampioen worden. Dit vind ik leuke dagen. Ik ben ook klein geweest, ik weet hoe leuk het voor de kinderen is. Bij de clubs waarheen ik ging na Ajax waren er ook zulke fandagen. Maar nergens is het zo massaal als hier.”

Denk jij dat Ajax komend seizoen kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben erg benieuwd naar het seizoen.

Ajax heeft zeker aan kwaliteit gewonnen ten opzichte van vorig seizoen. Moisander is eigenlijk als enige vertrokken, maar die speelde vorig seizoen al niet best meer. De meeste jongens die vorig seizoen zijn komen kijken kunnen nu al wat meer laten zien, zoals El Ghazi, Bazoer en de gekochte Sinkgraven. Daarbij is Fischer eindelijk terug, die hebben we vorig seizoen ook gemist. Met Heitinga is er wat ervaring bij gekomen, met Gudelj wat kracht. Creativiteit is dan nog het enige wat we ten opzichte van vorig jaar zouden moeten toevoegen. Hopelijk kunnen Younes, Sanogo en de teruggekeerde Fischer daarvoor zorgen, want dat was wel het grootste probleem. Creativiteit!!!

20 juli 2015 om 19:30

Waar ik benieuwd naar ben is of gudelj zou gaan spelen. Voor mij een echte basis maar ja ik ben de Boer niet. En is de verdediging veel beter geworden ? De plek van boillessen denk ik wel want die kom niet verdedigen maar het centrum.
Hoe is Veltman gegroeid zijn daar de kleine foutjes uit?

De boer heeft genoeg keuze maar nu is het ook belangrijk dat hij sfeer kan houden.
Als je wint lukt dat wel maar wat gebeurd er als je 2 x verliest en bepalende spelers gaan bwv mokken.

Het word best een interessant seizoen welke talenten krijgen een terug val en hoe komen ze eruit .

20 juli 2015 om 19:38

@ bliek

Eerst zal bepaald moeten worden hoe er gespeeld gaat worden en welke rol Gudelj hierin kan vervullen. Klaassen is onomstreden, maar is Gudelj alleen een concurrent voor Sinkgraven of ook voor Bazoer? Ideaal zou zijn dat Gudelj beiden kan vervangen. Bazoer en Sinkgraven zijn beide nog erg jong en gaan ook nog wel wat hobbels tegenkomen, dan is het erg fijn om Gudelj te hebben. Of hij meteen basisspeler wordt? Het lijkt er vooralsnog niet op, maar de jonkies moeten het wel constant laten zien. Dat gaat sowieso nog wisselingen opleveren, zo denk ik dat Van Rhijn op termijn weer in de basis staat. Het is nog geen speler gelukt om direct bij debuut een heel seizoen onomstreden te zijn.

De verdediging is in de breedte zeker beter geworden, maar of de basisverdediging kwalitatief beter is dan vorig seizoen betwijfel ik. Het meest ben ik echter nog benieuwd naar de aanval. Daar zal het echt moeten verbeteren, anders ben je nauwelijks iets opgeschoten.

20 juli 2015 om 19:58

In principe moet milik er nu staan. Heeft kunnen wennen en moet denk voor de goal komen. Hoop niet dat de Boer voor hem verwacht alleen een aanspeelpunt te zijn.
Ook wat verwacht hij van de vleugels dat ze naar binnen komen of dat ze buiten blijven en een prima voorzet afleveren. Dan heb milik staan en klaasen als inkomende man.

In Nederland mag je verdediging er zwakker zijn daar zou je eigenlijk met 3 verdedigers moeten kunnen spelen.
Maar dat vergt wel discipline.

Ik ben wel benieuwd naar dit seizoen kan wel eens een interessante worden.

Alle beperkte spelers zijn uit de basis gespeeld en terecht. Moisander, Sigthorsson, Boilesen, Schone, Serero, Andersen en wellicht Van Rhijn hebben het gewenste niveau niet kunnen laten zien (of niet meer) in ajax1. Nu nog volle bak druk zetten en het wordt weer een topseizoen. Feyenoord gaat denk ik een heel moeilijk seizoen krijgen en PSV kan eigenlijk alleen maar tegenvallen met die "topaankopen". Ik heb er zin in!

20 juli 2015 om 19:31

@ numero9

Dat is ook wat overdreven. De enige linie die sterk verbeterd is, is de middenlinie. Bazoer is nu volwaardig lid, Sinkgraven kan nu vanaf het begin gaan spelen en met Gudelj is er kracht bijgekomen. Een middenveld zelfs met een luxeprobleem, iets wat we al een tijd niet gekend hebben. Of de verdediging en aanval verbeterd zijn valt nog maar te bezien. Er is meer concurrentie, maar of het kwalitatief allemaal zo goed is moet nog blijken. Creativiteit is het toverwoord, maar wie gaat dat brengen? Kan Fischer het al, of moet die eerst weer een half jaar gaan wennen? Younes misschien? Kortom, geen zekerheden wat dat betreft.

20 juli 2015 om 19:44

In mijn ogen is het toverwoord druk zetten. Vorig jaar is er op een andere manier druk gezet namelijk alleen met de aanvallers. Hierdoor geef je de tegenstander ruimte om te voetballen en moest ajax vanaf eigen helft een aanval opzetten. Bij volle bak druk speel je op de helft van de tegenstander en als je de bal afpakt ben je al gelijk in de buurt van de goal (met minder tegenstanders in de buurt). Ajax heeft genoeg creatieve spelers om dit uit te spelen. Met andere woorden: Gewoon aanvallen en vast zetten die gasten! Dan krijg je er maar weer een keer 3 om de oren uit counters. Liever weer een 4-4 wedstrijd uit Frank zijn eerste 2 jaar dan een 1-0 overwinning waarbij er niks wordt weggegeven maar zelf ook maar 3 kansen werden gecreeerd zoals in het laaste jaar.

20 juli 2015 om 19:48

@ numero9

Totaal niet mee eens.
Ajax heeft al jarenlang veel balbezit, gemiddeld verreweg het meest in de Eredivisie. Het is alleen de laatste seizoenen oersaai om naar te kijken. Er gebeurt niets anders dan een balletje breed en een balletje terug. Om dat op te lossen zul je meer creativiteit moeten hebben. Iemand die zijn tegenstander zoek kan spelen. Als je al 60-70% balbezit hebt gemiddeld, dan kun je beter nadenken over wat je met de bal gaat doen dan wat je zonder bal gaat doen. Je hebt namelijk vaker de bal wel dan niet.

20 juli 2015 om 20:02

En ik ben het niet met jou eens dat we geen creatieve spelers hebben. Die cijfers haalde we vorig jaar juist te weinig omdat er teveel aan de tegenstander werd overgelaten. Als je zelfs tegen excelsior in gaat zakken dan dwing je ook geen kansen af. Met balbezit een tegenstander kapot spelen is bijna onmogelijk wanneer een tegenstander tot rond de zestien inzakt. Ik ben het wel met je eens dat dit onderdeel ook verbeterd moet worden ten op zichte van vorig jaar maar het inzakken zonder bal is het grootste probleem. Creatieve spelers zat om een mannetje te passeren.

20 juli 2015 om 21:37

Dit was een reactie op 1 due verwijderd is. Dan kan deze ook als niet verstuurd worden gezien

20 juli 2015 om 21:34

Tot dat de scheids af fluit en het toch weer n diepte punt was

Zit je toch een beetje verkeerd Johnny, tuurlijk wil ik een titel, maar nog veel belangrijker, ik wil góed vóetbal!! Liever goed, aantrekkelijk aanvallend voetbal zonder titel, dan weer een titel waar de saaiheid vanaf druipt. Zeg maar tegen Frank dat zijn vizier op doelpunten máken moet liggen, niet op doelpunten voorkómen!

Verder was het erg gezellig en heb een leuke pot tussen de suri-legends en lucky Ajax gezien..

Toch mis ik het Amsterdam toernooi.. Dat was voor mij het begin van het seizoen.
Starte volgens mij op de open dag, maar weet het niet zeker meer.

20 juli 2015 om 20:11

Was vet idd, leuk toernooi met elk jaar weer grote sterke clubs. En met een leuk puntensysteem wat vaak in het voordeel was van Ajax met het aanvallende voetbal dat (toen nog wel) gespeeld werd.

20 juli 2015 om 20:16

Ik mis het ook voor een tientje 2 wedstrijden op een dag.
Ook nog eens top of Europese subtop ploegen.

20 juli 2015 om 22:11

Het LG Amsterdam Tournament...ja heerlijk toernooi was dat altijd.
En niet de minste tegenstanders deden mee...
Ben zelf 2x geweest.

Leuk dat ze ook artikelen maken over de opendagen van de Nederlandse eredivisie clubs, hopelijk zie ik er nog meer voorbij komen!

Open dagen zijn leuk voor de kids. Persoonlijk heb ik er niks mee en sla het graag over. Volwassen kerels die een hele zondag verbruiken om een helikopter op het veld te zien landen zal ik nooit begrijpen. Er moet op een warme vrije dag toch wel iets beters te doen zijn denk ik dan... Zodra het er om gaat ben ik van de partij, kan niet wachten.

20 juli 2015 om 21:44

opendagen zijn vooral om lekker met je maten bij te praten, kinderen die leuke spelletjes doen met hier en daar oud spelers. Gewoon een gezellige dag.

Heitinga zegt nergens zo massaal als hier. Vind het nogal tegenvallend maar 30.000 mensen. Als hij dat massaal vind schrikt hij zich rot dat er gisteren 50.000 man bij de open dag van gisteren waren. Ik vond het beetje saai dit jaar je voelt toch een beetje de ironie dat er niet veel vertrouwen is.

20 juli 2015 om 23:02

Tja! Heeft misschien ook te maken met de dag.. waarom doen ze dat op maandag eigenlijk bij ajax? Hadden ze t gister gedaan waren t er misschien ook 50k geworden?

20 juli 2015 om 23:06

Hij zegt ook dat het om de open dagen gaat die hij mee maakt en niet over algemene open dagen

Geloof er geen reet van. Athletico Madrid heeft bloedfanatieke fans.

30k bij Ajax is toch net de helft van wat er bij Feyenoord liep. Kun je nagaan hoe Heijtinga daar rond zou lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren