Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

D-day voor Barcelona: dit duo moet vandaag per se verkocht worden

Laatste update:

Voor Barcelona is de laatste dag van de transfermarkt aangebroken om de selectie van Ronald Koeman van nieuw elan te voorzien. Volgens transferexpert Fabrizio Romano en de laatste berichten uit Spanje valt of staat alles samen met het vertrek van Jean-Clair Todibo en Ousmane Dembélé uit het Camp Nou. Beiden komen niet of amper in de plannen van Koeman voor en zijn doorslaggevend in de plannen om vandaag zowel Eric Garcia als Memphis Depay van respectievelijk Manchester City en Olympique Lyon over te kunnen nemen.

In totaal voldoen 34 van de 42 profclubs niet aan alle voorwaarden die vanuit de Spaanse overheid zijn gesteld bij het toekennen van een financieel steunpakket om overeind te blijven in de coronacrisis. Barcelona is er één van en dat betekent dat de club eerst een speler moet verkopen om een andere speler te kunnen kopen, zolang het maar maximaal een kwart van de binnengekomen transfersom betreft. Dat noopt Barcelona, dat al afscheid nam van tal van grootverdieners, om inventieve constructies te denken. Na de verkoop van Nélson Semedo aan Wolverhampton Wanderers voor 30 miljoen euro werd Sergiño Dest weliswaar voor een vaste transfersom van dik 21 miljoen euro aangetrokken, maar Ajax krijgt dit kalenderjaar alleen een symbolisch bedrag en de rest van het bedrag ook nog eens in twee termijnen.

Barcelona móét Dembélé per se verkopen om Depay aan te kunnen trekken. De Fransman kwam de voorbije twee wedstrijden tegen Celta de Vigo (0-3) en Sevilla (1-1) niet binnen de lijnen en staat zelf open voor een transfer naar Manchester United. Volgens Romano zijn de clubs momenteel druk in gesprek over een transfer van de man die de Catalanen drie jaar geleden 105 miljoen euro kostte, exclusief 40 miljoen euro aan bonussen. Depay heeft al sinds enkele weken een akkoord met Barcelona, dat weet dat Olympique Lyon vandaag een bod van 25 miljoen euro exclusief bonussen op de Nederlander zal accepteren. Zonder de verkoop van Dembélé kan de Oranje-international echter niet worden aangetrokken.

Koeman geeft update over toekomst Dembele: 'Ik reken op hem'

Een eventuele transfer van Depay naar Barcelona hangt al in de lucht sinds Koeman is aangesteld als trainer. “Depay heeft een overeenstemming met Barcelona, daar maken we geen geheim van”, vertelde technisch directeur Juninho na het 1-1 gelijkspel van Olympique Lyon tegen Olympique Marseille. “Het is mogelijk dat Memphis maandag bij Barcelona tekent, maar zeker is het niet. Hij is de meest waarschijnlijke speler die vertrekt.” Depay beschikt bij L’OL over een aflopend contract en kwam op 9 september tot een principe-akkoord met Barcelona over een verbintenis tot de zomer van 2025.

De negentienjarige Garcia is de verdediger waar Koeman naar op zoek is. Romano verzekert dat Barcelona bereid is om vandaag een hoger bod van zeventien á achttien miljoen euro op de verdediger uit te brengen indien Todibo, die goed in de markt ligt in de Premier League, van de hand wordt gedaan. Het zal ongetwijfeld een constructie zijn waarbij Manchester City eerst een relatief laag vast bedrag ontvangt en de rest op de middellange termijn aan de hand van tal van bonussen. Het is naar verluidt uitgesloten dat Rafinha, die ook niet in de plannen van Koeman voorkomt, als wisselgeld in de deal wordt betrokken. Garcia speelde tussen 2008 en 2017 in de jeugd van Barcelona en kwam tot 25 duels in de hoofdmacht van Manchester City. De tiener weigerde vooralsnog om zijn aflopende contract te verlengen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 oktober 2020 om 08:01

Welke ED club heeft er een negatieve tranferbalans deze zomer dan? Want Barca staat momenteel zo goed als quitte en moet dus eerst verkopen om nieuwe aankopen te doen en niet (te ver) negatief uit te komen. Hier is in Nederland helemaal geen sprake van zover ik weet.

5 oktober 2020 om 09:20

@Groninger Hopp, de NOW regeling geeft een vergoeding op salariskosten die gelinieerd is aan een omzet daling. Vandaar dat het heel goed kan dat Groningen 8 miljoen incasseer aan een transfer en nog steeds niets te besteden heeft. Simpelweg omdat ze heel veel geld missen door kaart verkoop, sponsoring, business Seats etc. En die omzet verliezen worden niet Gecompenseerd door de overheid. En het is juist enorm goed uit te leggen aan een zelfstandig ondernemer. Die maken namelijk gebruik van dezelfde regeling om te kunnen blijven investeren in een bedrijf. Iets dat essentieel is voor voort bestaan. Juist ondernemers snappen heel goed waarom clubs dit op deze manier doen. Leken snappen het om begrijpelijke redenen niet of minder.

5 oktober 2020 om 09:38

PSV heeft meer uitgegeven dan er binnenkwam deze zomer.

5 oktober 2020 om 10:42

Groninger hopp: zoals al aangegeven is de moe een compensatie voor gemiste omzet.. ieder bedrijf doet investeringen.. door de compensatie kunnen bedrijven relatief doordraaien.. zo ook voetbalclubs.. als je bedrijven die compensatie ontvangen vervolgens gaat verbieden om investeringen te doen maak je ze alsnog kapot.. een onderneming moet juist kunnen ondernemen.. bij een voetbalclub is het aantrekken van spelers de belangrijkste vorm van investeren.. de spelers zijn immers degene waarvoor de liefhebbers naar het stadion komen en tv abonnementen afsluiten.. het is best makkelijk uit te leggen aan ondernemers

5 oktober 2020 om 08:13

Slaat nergens op wat je zegt hier. Geen club heeft idioot veel uitgegeven en niemand staat in het rood wat betreft de transferbalans.

5 oktober 2020 om 09:22

@Hopp, men vraagt geen kortingen op salaris. De NOW regeling geeft een vergoeding voor salaris dat gelinieerd is aan het omzet verlies binnen het bedrijf. Als een bedrijf daar gebruikt van maakt mogen er geen ontslagen vallen, geen winst bonussen uitgekeerd worden etc etc.

Dembele verkopen om Memphis te kunnen kopen.. Ik heb vaak geroepen dat we Memphis een kans moeten geven en hij best belangrijk kan zijn voor Barcelona, maar het zijn 2 verschillende spelers. 1 heeft snelheid en diepgang en de ander komt (net als Griezmann en Messi) in de bal en probeert de bal vast te houden. Ik zou dit persoonlijk echt heel slecht vinden en lijkt wel alsof bestuur Bartomeu nog een laatste kunststukje wil verrichten eer ze vertrekken.. Die mensen zijn totaal niet capabel om een voetbalclub te runnen, zo ver is wel duidelijk.

5 oktober 2020 om 08:19

Jij snapt het. WEER een speler die alleen maar in de bak komt. Depay heeft ook niet de finesse om in de kleine ruimte iemand uit te spelen of alleen voor de goal te zetten dus ik zie het niet echt zitten.

5 oktober 2020 om 08:30

Het bestuur? Hmm, ik denk echt dat dit Koeman’s aankoop is hé. Je ziet toch ook dat Koeman Dembele totaal niet wilt gebruiken. Hij heeft liever Depay.

5 oktober 2020 om 08:40

Hoe je het wendt of keert, is Koeman gewoon een passant. Tuurlijk kan een trainer aangeven bij het bestuur of TD dat hij een bepaald soort speler graag zou willen toevoegen aan de selectie omdat desbetreffende spelers iets zou kunnen bijdragen aan het team. Echter, is het het bestuur die vervolgens ja of nee zegt. Dembele verkopen met groot verlies is al twijfelachtig, om hem dan te verkopen met verlies en daarvoor Memphis terug te halen is schandalig. Een trainer is niet leidend, het heeft een adviserende rol.

5 oktober 2020 om 09:09

Depay komt ook niet als vervanger van Dembele. Het is een financiële kwestie. Depay wordt gehaald om te concurreren met Griezmann en biedt wat extra aanvallende mogelijkheden. Voor de flanken lijkt Koeman vertrouwen te hebben in Fati, Messi, Trincao en Pedri.

Kifesh ik zie de naam van Trincao er niet bij staan, als je hem gister ziet spelen dan denk je toch, oeps foutje gelijk wegdoen.

5 oktober 2020 om 08:43

Gelukkig beoordelen we jongens van 20 niet op 1 wedstrijd. Daarnaast, als je alle wedstrijden van hem hebt gezien weet je dat dit juist 1 van de succesvolle aankopen gaat worden.

5 oktober 2020 om 09:16

Precies, Trincao barst van het talent en gaat dat zeker laten zien maar hij is nog super jong en de overstap van Braga naar Barcelona is natuurlijk gigantisch voor zo'n jongen dus gewoon vertrouwen en de tijd geven

5 oktober 2020 om 12:21

Jij hebt dus helemaal niet lopen kijken naar Trincao, niet erg hoor maar ik adviseer je deze jonge speler nog niet af te schrijven na 1 wedstrijd. Zal je spijt van krijgen

Wat is dembele het aan het verknallen zeg. Wilde zo graag naar barca dat hij wegging bij dirtmund zonder wat te zeggen. En dan komt hij met dit aankakken. Denk je nieuwe trainer dus kan ik mezelf bewijzen maar komt ie gewoon weer te laat

Waarom Depay halen? Ik zie liever nog een topspeler komen voor de rechtsbuiten positie. Deze positie is imo het zwakst bezet. Je krijgt dan in principe Griezman die eventueel in de spits kan spelen op die enkele momenten in een seizoen dat Messi niet speelt. Ansu Fati gaat de vaste linksbuiten worden en Coutinho lekker vertrouwen blijven geven op nr. 10.

Stegen
Dest
Araújo
Pique
Alba
Busquets
Coutinho
de Jong
Pulisic bijv
Messi
Fati

Hopelijk blijft Dembele gewoon en komt Depay niet. Barcelona moet dit jaar accepteren en geen nieuwe paniekaankopen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren