Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Curieus Messi-gerucht ontkracht: ‘Respectloos, natuurlijk vraag ik dat niet’

Laatste update:

Met het naderende vertrek van Lionel Messi bij Barcelona komt zijn shirt met rugnummer 10 vrij. Verschillende Spaanse media, waaronder 20 Minutos, meldden afgelopen weekeinde dat Martin Braithwaite aast op het iconische nummer van de Argentijnse aanvaller. De in januari aangetrokken spits uit Denemarken ontkent echter met klem dat hij een dergelijk verzoek heeft neergelegd bij het bestuur van Barcelona.

"Wat denken de mensen nou zelf?", vraagt Braithwaite zich hardop af in gesprek met het Deense medium BT. "Natuurlijk ga ik niet naar de clubleiding om het nummer van Messi te vragen. Dat zou ontzettend respectloos zijn. Mensen die zulke verhalen verzinnen hebben echt geen respect voor andere mensen." Braithwaite werd in de winterstop van afgelopen seizoen gehaald als vervanger van Luis Suárez, die vanwege een knieblessure enkele maanden moest revalideren. Laatstgenoemde staat net als Messi op de nominatie om Barcelona deze zomer te verlaten.

Ronald Koeman wacht nog met oordeel over ‘vreemde winteraankoop’

Bij Barcelona wordt voorlopig niemand op de transferlijst geplaatst.Lees artikel

Braithwaite betreurt het feit dat hij waarschijnlijk binnenkort geen ploeggenoot meer is van Messi. "Er wordt veel over hem geschreven, al ken ik niet alle details. Ik kan alleen maar zeggen dat het een geweldige speler is om in je elftal te hebben, hij laat elk weekeinde zien dat hij van absoluut topniveau is. Lionel is één van de beste spelers ooit en zijn vertrek zal een zware klap zijn voor Barcelona. Ik hoop niet dat het gebeurt, maar ik weet niet wat er aan de hand is en wil dan ook geen commentaar geven op iets waar ik verder niets van af weet."

De Deense aanvaller heeft in zijn eerste halfjaar in Barcelona veel gehad aan Messi. "Met zijn hulp en adviezen ging de aanpassing hier een stuk soepeler", aldus Braithwaite, die maandag voor het eerst weer op het trainingsveld van Barcelona stond. Volgens diverse Spaanse media krijgt hij een eerlijke kans van trainer Ronald Koeman, die pas na enkele trainingen een definitief oordeel wil vellen over Braithwaite.

Zie jij toekomst voor Martin Braithwaite bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima reactie van hem, Als Messi vertrekt zou Barca eigenlijk nummer 10 nooit meer moeten gebruiken

31 augustus 2020 om 18:37

Waarom?

31 augustus 2020 om 18:40

Onmogelijk. La Liga verplicht clubs om de rugnummers tussen 1 en 25 te gebruiken voor spelers die ingeschreven staan voor het eerste elftal. Dat zou betekenen dat Barcelona permanent met een selectiespeler minder zou spelen.

31 augustus 2020 om 18:50

@Guaporta, dat wist ik niet en klopt het wel? Checkvraag hoor: speelt Sevilla dan altijd met een selectiespeler minder? Want volgens mij gebruikt Sevilla rugnummer 16 niet in verband met het overlijden van Antonio Puerta. Of hebben die dan simpelweg een kleinere selectie en vullen ze de selectie op met jeugdspelers o.i.d.??

31 augustus 2020 om 19:42

Navas speelt gewoon met 16 denk ik hoor.

31 augustus 2020 om 19:46

Zojuist gecheckt en dat klopt inderdaad, Navas speelt met nummer 16 bij Sevilla.

31 augustus 2020 om 20:02

@Lierse, Joshua. Ik zie het nu ook inderdaad. Mijn vraag blijft echter overeind, want Sevilla heeft 10 jaar lang zonder nummer 16 gespeeld... is de regel die Guaporta benoemt misschien na 2017 van kracht gegaan?

31 augustus 2020 om 20:08

Daarbij als ze voor elk clubicoon het nummer uit de roulatie moeten halen gaat het hard. Cruijff - Iniesta - Xavi - Messi - Ronaldinho - Pique - Koeman en zo zijn er nog wel een paar.

31 augustus 2020 om 21:02

@diegelbereds Dat was het originele plan van Sevilla inderdaad, maar niet toegestaan door de Rfef vanwege de regel die Guaporta genoemd heeft. Sevilla heeft uiteindelijk als compensatie besloten dat dit nummer alleen door spelers die doorstromen uit de jeugdopleiding gedragen mag worden. Naar wat ik weet is de enige manier waarop je onder de regel uit kan komen het registreren van spelers bij het tweede of de O18 / O19, deze spelers mogen dan kiezen uit de nummers vanaf 26 tot 50 als ik het goed heb.

31 augustus 2020 om 22:37

@Joshua, thanks! Heldere uitleg

31 augustus 2020 om 18:44

Hoezo? Omdat hij een Barca in crisis nu in de steek laat voor het grote geld van de City groep?

31 augustus 2020 om 18:50

Hij bedoelt juist het tegenovergestelde. Hij zegt met andere woorden messi heeft Barcelona zoveel gegeven in de hele historie van de club. Je hebt van die clubs die soms zeggen van die nummer wordt niet meer gebruikt als ze een legende afzwaaien. Ik snap hem wel die nr kan je niet zomaar aan iemand geven. Diegene zal nooit messi evenaren laat dat duidelijk zijn maar die druk van nummer 10 is gigantisch.

31 augustus 2020 om 18:53

Dat klopt maar ik vind dat die rugnummers soms wel erg groot gemaakt worden. Voor hetzelfde geld haalt Barca straks Neymar en schiet hij ze met rugnummer 10 naar twee CL titels

31 augustus 2020 om 18:55

Schij uit man met je in de steek laten.
Ik ben een barca fan in hart en nieren en ik hoop echt van harte dat hij weg gaat naar City.
Hoezo laat hij Barca jn de steek. Barca laat hem juist in de steek.
Na al die jaren war hij Barca heeft bezorgd en de status die hij ze heeft gegeven..zouden zij hem erg dankbaar zijn en hem alle diensten verlennen ipv hem dwars zitten.

Alles wat hij heeft gebouwd in Barcelona hebben die mafkezen kapot gemaakt...vooral dit bestuur heeft hele barcelona kapot gemaakt. Dan snap ik hem dat hij het erg zat is...om nog onder dit bestuur verder te gaan.

Of ben je nu al bang dat hij City verder helpt om CL te winnen?

Wat zou ik super blij zijn als hij naar City gaat echt puur om bepaalde haaters de mond te snoeren die al die jaren hebben geroepen dat hij het alleen bij barca laat zien.

31 augustus 2020 om 19:05

Japie wat een onzin dit. Demk je serieus dat messi voor het geld doet? Denk je dat city hem meer gaat betalen? Misschien het zelfde salaris maar hij gaat echt niet meer krijgen. Daarnaast is Messi ons eigenlijk al 3 seizoenen langer trouw gebleven dan verwacht. Dit bestuur is al vanaf 2015 al kut aan et doen

31 augustus 2020 om 19:28

barca in een crisis verlaat? Lol als ie dat deed was ie al een paar jaar geleden vertrokken...

31 augustus 2020 om 19:44

Messi is ook gewoon een contractspeler van Barcelona, wel een extreem goede. Maar voor wat hij Barca heeft gegeven is hij ook meer dan rijkelijk beloond! Hij zal wel ongeveer een miljard euro bij elkaar geharkt hebben bij Barca. En dan ca 3 weken voor aanvang van de nieuwe competitie zeggen dat je geen zin meer hebt en niet meer op komt dagen is wel echte clubliefde van Leo....

31 augustus 2020 om 19:55

Tazza,

Als hij juist komt kom trainen en toe kijken hoe dit barca wordt kapot gemaakt is juist club liefde voor jou?
Wat een onzin. Hij wil niet meer toekijken hoe deze mafkezen deze mooie club kapot maken.
Hij kon al jaren geleden weg gaan en toch is hij gebleven.

Nee messi heeft veel gebouwd en deze mafkezen hebben alles kapot gemaakt.
Ik snap dat Abidal ziek was en men hen wil steunen met een contract. Maar wie geeft zo een speler de taak om spelers te kopen. Hoe laag ben je en dom ben je. Ieder mafkeez die totaal niks in zich heeft mag een contracr krijgen en mag kopen. Al jaren falen ze daar.

Volledig mee eens dat hij weg gaat.

31 augustus 2020 om 20:31

ach japie man hou op joh. Messi gaat in de eerste plaats bij barca weg omdat hij het niet meer ziet zitten in de club en terecht! Wij (inclusief jij) roepen massaal de laatste jaren dat het beleid van barca niet deugd. Nu een van de legendes er voor kiest om te vertrekken laat hij ze in de steek? hou op joh. Messi zal vast een enorme zak geld van man city krijgen, maar als het puur om geld ging was hij al jaren geleden weg gegaan. Het gaat niet alleen om geld en het is jammer dat je het zo wilt voor doen terwijl je zelf weet dat het niet zo is.

31 augustus 2020 om 20:33

Daar is die weer, azijn pisser Japie. Al die negatieve reacties over Messi brengen mij op de vraag: waarom klik jij dan op alle messi post ???

1 september 2020 om 00:01

trek daar maar helft van belastingen af vriend , zo snel wordt je niet miljardair als voetballer

1 september 2020 om 01:36

Die man is supporter van Feyenoord, natuurlijk is ie zuur 😂

1 september 2020 om 11:35

@bf1994 spelers als Maldini en Totti bleven hun clubs ook in slechte tijden trouw, dat vond ik echt clubiconen. Messi heeft ook vaak genoeg mee gedeeld in de malaise bij Barca door er niet te staan op de belangrijke momenten tegen de echte zware weerstand. het is echt niet zo dat alleen zijn medespelers faalden in dat soort wedstrijden

1 september 2020 om 11:39

@Serieuze-man ik ben sowieso niet bang dat City de CL wint want een selectie van 1,2 miljard was al niet genoeg om de kwartfinale te overleven 4 jaar op rij. Guardiola zal volgend jaar wel weer een of andere vreemde opstelling uit de hoge hoed toveren in de kwartfinale en dan zullen ze er wel weer uitgaan. zo gaat dat elk jaar

1 september 2020 om 13:19

Ik snap nou niet wat je hier wilt. Messi wilt weg omdat hij het nie t meer ziet zitten in barca. Ook heeft hij geen vertrouwen in koeman. Dan is weggaan toch het beste voor iedereen of niet dan? Ben het verder met je beredenering niet eens. Hebben jullie het idee dat messi barca in de hand kan nemen als elke andere speler op het veld faalt? Dan moet je echt even nadenken bij jezelf of wat je vraagt wel menselijk is of niet. Ook heeft hij er vaak genoeg gestaan... Je springt nogal van mening.

1 september 2020 om 17:00

@bf1994 Messi heeft er zeker vaak gestaan voor Barca maar ik heb het over in de CL tegen de Europese top. tegen Liverpool speelde hij toen geweldig maar voor de rest staat hij er vaak niet in die wedstrijden de laatste jaren. Je hoeft je team ook niet letterlijk altijd op sleeptouw te nemen maar als je voetballend een keer je dag niet heb kan je wel iets meer doen in het veld. tegen Bayern krijgt Barca gewoon een tegengoal om de oren omdat hij geen zin heeft even een paar meter naar zijn directe tegenstander toe te lopen. verder kan hij geen vertrouwen in Koeman hebben, maar hij is voornamelijk pissig dat zijn oude maatjes moeten worden door geselecteerd terwijl het duidelijk is dat dat niet meer werkt

31 augustus 2020 om 18:57

Als hij op een normale manier zijn loopbaan had afgesloten bij Barcelona, had dat wellicht gekund. De manier waarop het nu gaat verdient echter niet de schoonheidsprijs en is een flinke smet op zijn naam daar.

31 augustus 2020 om 19:15

Nou met de manier waarop Messi zich nu gedraagt zou ik dat nummer gewoon aan een middelmatige selectiespeler geven.

31 augustus 2020 om 20:37

En daar schaad je messi mee of jezelf als club? Denk na man hahaha. "messi jij rot mens verlaat ons nu, om je terug te pakken geven wij jou rugnummer aan een jeugdspeler! Dat zal je leren".

1 september 2020 om 07:17

Het niveau van sommige mensen hier is abominabel idd. Bartomeu heeft de club persoonlijk een rot naam gegeven. Ipv dat hij Messi een transfer gunt, gaat hij dit doen. De haters blijven haten. Hopelijk gaat ie naar city en snoert hij alle monden, maar de haters zullen weer met een reden komen om Messi te bashen.

31 augustus 2020 om 20:24

Zo hou je na een tijdje geen nummers meer over.

Elk weldenkend mens wist dat dit pure onzin was. Hoe durf je met zulke leugens te komen, ik kan er echt met mijn hoofd niet bij.

31 augustus 2020 om 18:51

Dat is marca een krant uit Madrid die nu Barcelona aan het uitlachen is. Dit is echt zo ik zeg niks verkeerds over real Madrid of de fans maar puur de krant.

31 augustus 2020 om 19:53

Marca is inderdaad geen geweldige krant, maar in dit geval hebben ze net zoals VZ simpelweg 20 Minutos gequote. Het is dus niet zo dat zij degenen zijn die dit belachelijke gerucht de wereld in hebben geslingerd.

Leek mij ook al een onzinbericht. Meneer Braithwaite weet heus wel waar hij qua status staat binnen Barcelona en weet heus wel dat hij ongeveer de laatste persoon is die daar nummer 10 kan opeisen mocht Messi zijn vertrekken. Lijkt mij ook geen type die dan naar de clubleiding stapt om te vragen of ie het nummer mag hebben om zo zijn ego te strelen. Hij is al lang blij dat hij bij Barca onder contract staat.

Geef dat nummer maar aan Coutinho wellicht dat die dan eens gaat presteren voor Barça.

1 september 2020 om 00:03

Messi wordt verweten mentaal zwak te zijn en zijn kopje laat hangen als het tegen zit , als er nu 1 mentaal fragiel mannetje is in de club dan is dat coutinho wel !!!

1 september 2020 om 00:12

Hoe kan mentaal zwak zijn en toch tot de beste behoren?

Als ik Braithwaite was zou ik dan een transferverzoek indienen. Het was al niet goed genoeg laat staan met nummer 10 als extra druk erbij

@redactie:het stukje over waarom Braithwaite aangetrokken werd klopt niet. Hij werd ná de winterse transferperiode gehaald als vervanger van de langdurig geblesseerde Ousmane Dembele, door gebruik te maken van een speciale regeling die in La Liga geldt. Daarom mocht Braithwaite ook alleen in Laliga gebruikt worden en zat hij in de CL-potjes tegen Napoli en Bayern ook niet bij de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren