Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cristiano Ronaldo gaat akkoord met monsterboete en celstraf van twee jaar’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo is akkoord gegaan met een monsterboete van 18,8 miljoen euro en een voorwaardelijke celstraf van twee jaar, zo meldt de Spaanse kwaliteitskrant El Mundo vrijdagmiddag. De aanvaller annex Portugees international van Real Madrid werd vervolgd door het Spaanse gerecht voor belastingontduiking.

Eerder dit jaar stelden Ronaldo’s advocaten een schikking van 3,8 miljoen euro, plus een bekentenis van de overtreding voor, in ruil voor het laten vallen van strafrechtelijke procedures. Het Spaanse Agencia Estatal de Administración Tributaria (AEAT) veegde dat voorstel echter direct van tafel. Nu zouden alle betrokken partijen een deal overeengekomen zijn voor een bedrag dat vijf keer zo hoog ligt.

De aanklagers beweren dat Ronaldo tussen 2011 en 2014 vier keer de belastingen ontdook, goed voor bijna vijftien miljoen euro. In juli vorig jaar verscheen de Portugees voor de rechtbank in Madrid. “Ik betaal altijd wat ik moet betalen, ik doe het op de juiste manier en ik zal dat blijven doen”, verklaarde hij toen.

De voorwaardelijke celstraf die Ronaldo krijgt, wordt omgezet in een 'effectieve straf' indien hij zich in de toekomst nog eens schuldig zou maken aan een soortgelijk vergrijp. Mensen met een blanco strafblad hoeven een dergelijke straf niet uit te zitten in Spanje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ondanks dat het ronaldo is is het nog steeds superveel, hij zal het sowieso wel voelen, maarja beter dan vast komen te zitten

16 juni 2018 om 00:27

Triest. Zo'n kop is exact wat er met fakenews bedoeld wordt. Sneu dat VZ nóg meer de kant van de Story en Privé opgaat. Totaal onnodig. Noem gewoon het beestje bij de naam ipv deze droevige manier van nepnieuws brengen.. 3xBah

Ik snap het nut niet van het uitvaardigen van zo een straf als men toch niet moet brommen? Geef dan gewoon die boete en klaar.

15 juni 2018 om 15:56

Ik meende gelezen te hebben dat het enkel de eerste keer is dat zo'n 'korte' straf wordt uitgedeeld, dat men niet hoeft te brommen. Dan zou hij als hij ooit een supermarkt berooft en weer 2 jaar krijgt wel daadwerkelijk moeten zitten. Weet dit echter niet zeker, het zit daar nogal vaag.

15 juni 2018 om 16:02

Klopt wat je zegt. Elk volgend vergrijp betekent jailtime, ook als het onder de 2 jaar is.

15 juni 2018 om 16:25

Plus volgens mij moet hij dan ook deze 2 jaar zitten + hoeveel de volgende straf is. Het is dus niet totaal nutteloos dat de straf wordt opgelegd.

15 juni 2018 om 16:44

Dan zou ik voor me eigen veiligheid zo snel mogelijk uit spanje vertrekken. Ik vraag me af of de voetballers wel bewust zijn van de fouten die gemaakt zijn. Aangezien er al zoveel de fout in zijn gegaan zou ik toch eens twijfelen aan de mensen die je in dienst hebt. Misschien dat dit indirect ook een rede is voor Ronaldo om te vertrekken, misschien is zijn eer aangetast.

15 juni 2018 om 15:57

Als hij bij de volgende belastingaangifte weer de fout in gaat, kan hij zonder tussenkomst van de rechter alsnog de gevangenis is.

15 juni 2018 om 15:59

Ik denk dat het iets administratiefs is want als dit een 2de keer gebeurd, moet je zelfs bij 2 jaar de cel in. Correct me if I'm wrong.

15 juni 2018 om 16:20

De straf is er zodat ze het niet nog een keer doen , want dan word de celstraf direct actief

15 juni 2018 om 16:37

Zodat hij het niet weer flikt natuurlijk.

15 juni 2018 om 18:07

Als je nog een keer iets flikt wat dan ook ben je de sjaak.

Als ik het zo lees dan is de boete "slechts" 3,8 miljoen euro. De 15 miljoen die resteert heeft hij ontdoken volgens de eis en moet hij dus gewoon met terugwerkende kracht alsnog betalen

15 juni 2018 om 16:53

bij een boete van 18 mln is het terug te vorderen bedrag dus 33 mln.

15 juni 2018 om 19:22

Nee tuurlijk niet. Ze hebben een schikking van 18 miljoen staat er toch. Dan moet je dat toch betalen. Niet ook nog eens de 15 miljoen, lijkt me.

15 juni 2018 om 19:34

Cristiano Ronaldo is akkoord gegaan met een monsterboete van 18,8 miljoen euro.

Je weet toch wat een boete is? Het te weinig betaalde bedrag aan belasting wordt sws teruggevorderd.

15 juni 2018 om 20:01

Je weet toch wat een schikking is ? Ronaldo betaalt 18.8 mln en krijgt 2 jaar voorwaardelijk, daarmee is de kous af..

M.a.w. de 3.8 mln die "geboden" zijn door zijn advocaten is verhoogd met de 15 mln die hij ontdoken zou hebben; 18.8 ml;n betalen en de zaak is juridisch en belastingtechnisch afgedaan..

15 juni 2018 om 20:28

Dan is het gebruik van het woord 'boete' incorrect.

Alsnog betalen van verschuldigde beslasting is geen boete,

Vind dit echt een raar land op dit gebied. Nergens hoor je zulke problemen. Dat ze een celstraf uitdelen is echt lachwekkend. De inkomsten en uitgaven die Ronaldo al maakt plus zijn eigen bedrijven etc. je gelooft toch niet dat die zich daar intensief mee bemoeit? Die geeft veel geld uit om het in orde te maken lijkt me en krijgt dan een mapje waar elke cent in staat beschreven, vervolgens snapt die de helft niet wat ze bij elkaar optellen en aftrekken maar nee we pakken hem wel persoonlijk aan...

Dat die een boete moet betalen ok, maar waarom worden zijn boekhouders niet aangepakt dan? Want iemand zit te goochelen en dat is echt geen Ronaldo.

15 juni 2018 om 16:02

Dus een witteboordcrimineel die op Wall Street werkt en zegt ja maar ik snap het niet mag dan ook vrij uit gaan? Je hoeft hem er idd niet op af te rekenen maar hij is gewoon in overtreding en aansprakelijk voor acties die er met zijn geld wel en niet gedaan worden.

15 juni 2018 om 16:08

Volledig juist dat Ronaldo (of eender welke voetballer die hetzelfde gedaan heeft) aangepakt wordt, iemand anders zou pas gek zijn. Ik snap je gedachtengang wel dat hij zelf geen weet heeft van het reilen en zeilen, maar Ronaldo is eindverantwoordelijke voor zijn eigen centen en wat daarmee gebeurt. Dan moet hij het maar in een holding stoppen als investeerder oid.

het is een schijntje voor ronaldo, ook al is het erg veel geld en ja als je het gedaan hebt, is het niet meer dan terecht.

Gewoon betalen en niet zeiken. Weet niet hoe het allemaal precies zit maar deze spelers moeten hun zaakjes nu wel op orde hebben

15 juni 2018 om 16:27

Deze spelers hadden hun zaken ook op orde waarschijnlijk. Maar een andere interpretatie van al bestaande regels heeft er voor gezorgd dat zoveel spelers/trainers die in Spanje gewerkt hebben nu worden aangepakt.
Kan niet voor iedere speler/trainer spreken, maar dit is meer de overheid die op een vieze en sluwe manier meer belastingsgeld probeert te innen.

15 juni 2018 om 16:37

Andere interpretatie van een bestaande regel sorry maar dan hebben de spelers en de zaakwaarnemers sowieso de grenzen opgezocht. Ik snap dondersgoed dat je zo min mogelijk belasting wil betalen dat wil iedereem maar alle fans hier doen alsof Ronaldo zware onrecht wordt aangedaan omdat een regel net anders geinterpreteerd wordt. Als je inkomsten via bvs op Panama of de Bahamas laat lopen dan weet je dat je het randje opzoekt. Ronaldo mag van geluk spreken dat hij niet in (Noord)West-Europa woont want dan was hij zonder pardon de bak in geflikkerd.

15 juni 2018 om 16:46

Natuurlijk worden de grenzen opgezocht? Dat doet ieder normaal persoon, of je nu veel of weinig inkomsten hebt.

El mundo niet serieus te nemen

15 juni 2018 om 17:44

Ik denk dat je El Mundo verwart met El Mundo Deportivo, de sportkrant uit Barcelona

Daarom moet Ronaldo ook loonsverhoging hebben. Dan kan hij de boete betalen, anders moet hij bij zijn reservepotje.
On: belachelijk dit natuurlijk.

Klinkt dramatisch, maar dat is het natuurlijk niet. Die boete + ''celstraf'' is voor Ronaldo een som waar hij zijn achterwerk mee afveegt.

15 juni 2018 om 18:28

Nou nou hij zal zijn achterwerk er niet mee vegen maar je hebt wel gelijk, dat geld heeft hij in 30 instagram posts alweer terug

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren