Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Courtois over hersenschudding Karius: ‘Ik vind het een raar verhaal’

Laatste update:

Thibaut Courtois zet vraagtekens bij het verhaal dat Loris Karius een hersenschudding kreeg tijdens de Champions League-finale. Amerikaanse artsen trokken die conclusie maandag nadat de keeper van Liverpool werd onderzocht in het Massachusetts General Hospital. Volgens Courtois zou Karius de wedstrijd nauwelijks uitgespeeld kunnen hebben met een hersenschudding.

Zelf heeft de Belg ook weleens een hersenschudding gehad tijdens een wedstrijd, vertelt hij aan persbureau Belga. "Toen zag ik geen bal meer voor mijn ogen", geeft hij aan. "Karius heeft in die tweede helft ook nog twee uitstekende reddingen gedaan. Normaal gezien moet je met een hersenschudding het veld verlaten, of zeggen toch de artsen dat je eraf moet. Ik vind het dus een raar verhaal, maar als die dokters het zeggen, zal het zo wel zijn zeker?"

Courtois zegt nog nooit zulke grote blunders te hebben gemaakt als Karius deed in de finale. "Maar er kan altijd wel iets gebeuren. Op dat vlak zijn spitsen in het voordeel: zij kunnen acht kansen missen, maar in de laatste minuut toch scoren en nog de held van de wedstrijd zijn", stelt de doelman van Chelsea. Dinsdag maakte de UEFA overigens bekend dat Sergio Ramos niet hoeft te vrezen voor disciplinaire actie; een botsing met de verdediger leidde waarschijnlijk tot de hersenschudding van Karius.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja vind het ook maar een raar verhaal. Hij had inderdaad 2 reddingen nog verricht. Maar goed zal zeker waar zijn wat die dokters zeggen alleen snap ik niet waarom hij niet gewoon aangeeft van het veld af te gaan als je niet 100% bent mentaal.

5 juni 2018 om 22:04

Kramer deed dat ook niet in de WK finale van 2014 terwijl hij niet eens wist waar hij was en achteraf niks kon herinneren. Is gewoon heel moeilijk bij jezelf te herkennen, en combineer dat met de adrenaline van het feit dat hij de grootste wedstrijd van zijn carriere speelde.

5 juni 2018 om 22:06

Ik heb zelf het gevoel dat het meer een verzonnen verhaal is om Karius in bescherming te nemen tegen de publieke opinie. Lijkt me apart dat 2 weken later opeens blijkt dat hij een hersenschudding had terwijl je niemand van Liverpool over een hersenschuddig gehoord hebt (inclusief de staf die toch zijn huidige gezondheid moet kennen). Maar goed mocht dit waar zijn dan mag Klopp zich dood schamen dat hij hem laat staan en niet wisselt.

5 juni 2018 om 22:20

Dat idee heb ik ook om Karius in bescherming te nemen...

5 juni 2018 om 22:45

Wat een nare reactie Zytto. Dus een mededeling op de officiele site van een ziekenhuis is een verzonnen verhaal? Karius die 26 van de 30 testen heeft gefaald is een verzonnen verhaal? Liverpool en die dokter hebben een complottheorie georganiseerd? Overigens is het niet zo vreemd om pas later met een hersenschudding geconstateerd te worden.
Een goede uitleg staat hier: https://twitter.com/chriswphysio/status/1003751741496659970?s=21

Moest de link niet werken, de Twitter van ChrisWPhysio

5 juni 2018 om 22:53

Als je betaald kan je bij commerciele dokters altijd precies krijgen wat je wilt. Zo is Trump de meeste fitte president ooit van Amerika, aldus zijn dokter.

Onlangs hadden we in Nederland nog een crimineel die ernstig hartfalen had en niet lang meer te leven zou hebben en darom de gevangenis uit mocht. Alsdus de cardioloog. Zodra die uit de gevangenis kwam, was hij weer zo fris als een hoentje en leeft hij tot de dag van vandaag zonder noemenswardige problemen.

Het is gewoon raar dat de clubarts niet merkte dat er iets aan de hand was en dat de keeper het zelf kennelijk ook niet door had. Hij had het gevoel dat hij lekekr fris aan het keepen was en maakt ineens twee blunders? Terwijl hij wel een paar ander ballen goed pakte?

5 juni 2018 om 23:06

Dus je beschuldigt Liverpool er wel van dat ze de dokter en hospitaal gewoon hebben betaald om valse informatie te verspreiden...

Ik vind het belachelijk hoe licht er wordt omgegaan met zo een serieus letsel, dat bekend is om blijvende schade te veroorzaken. Er wordt met gelachen terwijl bij elke fysieke blessure er steun wordt uitgesproken.

7 juni 2018 om 13:44

Speedyafc

Hersenschuddingen zijn door de clubarts op het veld niet vast te stellen. Daar heb je een MRI scan voor nodig.

Het is daarnaast wel degelijk mogelijk, anders dan wat Courtois beweert, dat die Karius een hersenschudding had en gewoon doorgespeeld heeft.

Ik weet nog dat Edwin van der Sar in de halve finale van het WK 1998 ook een hersenschudding heeft opgelopen, doordat Ronaldo met zijn been tegen het hoofd van Sar aan kwam. Dat bleek allemaal achteraf pas, toen Sar wat licht in zijn hoofd werd, en bij het aanschouwen van tv beelden van de wedstrijd opeens een redding zag van zichzelf die hij zich 'op dat moment helemaal niet meer kon herinneren'.

Dus omdat de heer Courtois niets meer kon en daarom het veld af moest met een hersenschudding, betekent dat automatisch dat Karius dat ook moet? Want blessure A is natuurlijk altijd gelijk aan blessure B...

5 juni 2018 om 22:03

Tja het heeft jullie uiteindelijk 2 kostbare doelpunten gekost had je beter kunnen aangeven ook voor het belang van het team.

5 juni 2018 om 22:55

Absoluut, maar dat is een heel ander punt in dit verhaal. Courtois trekt hier de vermeende hersenschudding van Karius in twijfel, met als (drog)reden dat hij zelf ook niet kon keepen met een hersenschudding.

6 juni 2018 om 02:57

Ik vind het niet raar dat het in twijfel wordt getrokken. Het bericht komt allereerst vrij laat dat hij een hersenschudding heeft en ten tweede heeft hij bizar veel kritiek over zich heen gehad. Het lijkt wel een poging om die jongen te helpen. Echter zal ik dat als Voetbalzone lid nooit weten.

5 juni 2018 om 22:09

Betekent het dat Karius dat ook moet? Nee. Was het slim geweest om eraf te gaan? Vul dat zelf maar in .

5 juni 2018 om 22:18

Geef toe dat het een raar verhaal is. Ik weet niet wat ik er van moet denken.

5 juni 2018 om 22:57

Ik neem toch aan dat een dokter geen valse medische verklaring naar buiten mag brengen? Vanuit dat perspectief ga ik er toch gewoon vanuit dat dit waar is.

5 juni 2018 om 23:40

Dokters zijn niet heiliger dan de paus. Kan je net stellen dat politieker altijd in algemeen belang handelt.
Lol

6 juni 2018 om 07:27

De artsen spreken het ook niet concreet uit maar laten de optie open dat het mogelijk van invloed is geweest. Niets zeggend dus eigenlijk, in mijn ogen om iemands hachje te redden.

5 juni 2018 om 22:43

wellicht zijn amerikaanse mediamagnaten wel soort van zaakwaarnemers van karius en klinkt de naam courtois als een franse waalse oplichters dokter.

je hebt natuurlijk wel een punt. niet elke hersenschudding is hetzelfde, als die in slaap was gevallen, wisten we meteen welk deel hij het had

Hoewel het een verhaal is met 2 kanten, vind ik de mening van courtious echt totaal niet interessant. Die gaat niet verlengen, wil weg en kwam er meerdere malen voor uit dat hij terug naar madrid wil. Aangezien oblak blijft, is dit gewoon weer een open sollicitatie volgens mij.

Wat een onsportieve/oncollegiale reactie van Courtois, niet erg netjes. Ik wist ook niet dat hij een medische opleiding gedaan heeft. Hij heeft blijkbaar veel verstand van hersenschuddingen.

5 juni 2018 om 22:50

Het is misschien niet het meest chique maar mensen verdedigen Karius onterecht omdat ze medelijden met hem hebben. Maar als dit een keeper was van je eigen club dan zou iedereen stevige kritiek uitten. Dit was gewoon een van de grootste wanprestaties die ik ooit van een keeper gezien heb en dat mag best benoemd worden. Daarnaast denk ik dat Karius iedereen gelijk geeft want die jongen moet zich ook wel realiseren dat dit echt zo slecht was.

5 juni 2018 om 22:54

Karius gelijk geven, denk Courtois.

5 juni 2018 om 23:06

Hoezo verdedigen mensen hem onterecht? Ja, het was een wanprestatie, niet zo'n beetje ook, maar het kan toch zijn dat die hersenschudding daar een rol in heeft gespeeld?

5 juni 2018 om 23:17

Falonso, zou zomaar kunnen dat die het had. Maar waarom keep je dan door? Voor de eer? Als je echt een hersenschudding hebt, hoe ligt dan ook, voel je dat. Meneer is prof, in wellicht zijn belangrijkste wedstrijd uit zijn leven, dan geef je wel op. Kan 2 dingen betekenen, of meneer is olie dom, keept door, of het was niks!

Wat is het belang van Courtois bij deze uitspraken? Wil hij graag naar Liverpool? Ja, raar verhaal, maar waarom deze uitlatingen in de media over een collega waarmee hij volgens mij geen rekening heeft open staan? Iemand?

5 juni 2018 om 22:26

Zal er naar gevraagd zijn? Dan kan hij er natuurlijk nog steeds voor kiezen om anders te antwoorden of zelfs helemaal niet, maar lijkt me sterk dat hij er zelf over begint

5 juni 2018 om 23:57

Ja dat kan uiteraard zover was ik al, maar om je dan zo negatief uit te laten. Merkwaardig. Ik ken hem verder overigens niet, maar die Courtois lijkt me een gozer met een naar karakter. Ging al eens aan de haal met de vriendin van Kevin de Bruyne, over collegialiteit gesproken.

5 juni 2018 om 22:32

Hij kreeg een vraag en gaf zn mening en hoe het was toen hij een hersenschudding heeft gekregen. Of mogen voetballers niet zeggen wat ze denken. Het is inderdaad vreemd dat ze hier 2 weken later mee komen.

Dit is enkel een verhaal dat de wereld wordt ingestuurd, wellicht door de entourage van Karius om de opgelopen imago schade te beperken..... Niets meer of niets minder. Trouwens de botsing tussen Ramos en Karius kwam tot stand door eenpush in de rug van Ramos, van ..... van Dijk .

Thibaut komt even uitleggen dat ie nog nooit zo geblunderd heeft als Karius.. Wellicht waar, maar hij had even moeten bedenken dat Chelsea de CL uit geknikkerd is omdat zijn benen in de Kim Holland mode stonden tegen Barca. Slecht moment gekozen zeg, houd dat lekker voor je. Ook al heb je een punt.

5 juni 2018 om 22:36

Hij loopt met niet een megafoon door de straten. Hij krijgt een vraag, en beantwoordt deze. Houd dat lekker voor je, kom op, toevallig een slechte dag achter de rug?

5 juni 2018 om 22:42

Doe mij maar meer spelers met lekker smeuïge teksten.

6 juni 2018 om 02:15

Dan nog vind ik het niet professioneel om zulke vraagtekens bij je collega te plaatsen, zeker als je zelf geen schone lei hebt. Nee hij heeft geen megafoon, maar zo'n verhaal tegen Belga vertellen is nou ook weer geen besloten kring te noemen. De Britse pers zal hier ongetwijfeld alweer van smullen. Ik heb het gewoon niet met de houding van Courtois in de media, altijd maar kritiek leveren op jan en alleman maar zelf verzaakt hij ook nog wel eens op cruciale momenten.

Courtois is geen arts dan moet hij zoiets niet roepen zonder bewijs.

5 juni 2018 om 22:38

Hij zegt alleen dat het vreemd is verder zegt hij gewoon dat hij er vanuit gaat dat de dokters gelijk hebben.

Mo Ali had ook een hersenschudding en ging gewoon door met boksen. Alsof Coutois kan bepalen of elke hersenschudding hetzelfde is. Dus niet! Hangt ervan af wat je maar kan hebben of eerder aan kan

Zelf ook een hersenschudding opgelopen tijdens een wedstrijd, uitgespeeld en de mooiste redding gemaakt van de wedstrijd.

In andere woorden, niet iedereen is hetzelfde courtois.

Ik denk dat op het moment je denkt dat je niks mankeert je brein er op aanpast en andersom hetzelfde.

Wat ik wel vreemd vind is dat ze pas na 2 weken later achterkomen dat het een hersenschudding is...na 1-2 dagen zal je toch wel een bonkende koppijn moeten krijgen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren