Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Coup is in de maak: Lionel Messi ontvangt grootste aanbod aller tijden'

Laatste update:

Het avontuur van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain lijkt na zijn schorsing voor twee weken definitief voorbij, zo meldt L’Équipe. De Argentijnse sterspeler liet maandag verstek gaan op de training om naar Saudi-Arabië te vliegen. Daar moest hij als ambassadeur het land promoten. Volgens het gerenommeerde Franse sportblad kan zijn verboden trip weleens een heel ander aanzien krijgen.

Messi is de komende twee weken niet welkom bij PSG. L’Équipe schrijft dat Messi toch het vliegtuig heeft gepakt, omdat Saudi-Arabië na dit seizoen mogelijk zijn volgende bestemming wordt. Een lucratieve transfer naar de golfstaat is naar verluidt de meest logische vervolgstap in zijn carrière.

“De golfstaat bereidt de grootste aanbieding voor die ooit aan een voetballer is gedaan”, meldt het medium. Begin april onthulde transfermarktexpert Fabrizio Romano dat Messi voor een astronomisch salaris de overstap kan maken naar de Saudi Pro League. De 35-jarige aanvaller heeft een aanbod van Al-Hilal ontvangen en zou meer dan vierhonderd miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

Met de komst van de wereldkampioen hoopt men in Saudi-Arabië het voetbal nog meer op de kaart te zetten in aanloop naar het WK van 2030. Messi beschikt bij PSG momenteel over een aflopend contract. Tijdens het recente WK in Qatar werd er een mondelinge afspraak gemaakt tussen de twee kampen, maar de gesprekken hebben nooit tot een overeenkomst geleid.

Nu Messi voor twee weken is geschorst, niet zal trainen en ook geen salaris ontvangt, is een langer verblijf in het Parc des Princes zo goed als uitgesloten. Barcelona hoopt momenteel nog altijd op een sensationele terugkeer van Messi, maar door de beperkte financiële mogelijkheden is het de vraag hoe reeël zijn komst daadwerkelijk is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Walgelijke ontwikkeling! Als je van gekkigheid niet meer weet wat je met je geld moet ...

3 mei 2023 om 12:52

Walgelijk ontwikkeling?

Hoezo? Ooit sprongen salarissen ook naar 100k of 1 miljoen. Ook toen zullen er mensen geweest zijn die dit riepen.

En mogen andere landen geen sterspelers aantrekken? Of mogen alleen clubs uit Europa voor heel veel geld spelers benaderen?

Voor SA is dit een marketingsstunt. Grote namen met CR en Messi als uithangbord voor de competitie en voor het WK bid.

3 mei 2023 om 12:55

Dat zeer dubieuze regimes zich kunnen vergewissen van twee van de beste voetballers ooit, en dat zuiver om propagandistische redenen vind ik niet echt een lekkere ontwikkeling nee.

En ik vind het nog wel wat anders dan een Cruijff of Pelé naar Amerika of al die voetballers die naar China gingen een paar jaar geleden. Dat ging om geld en was niet per se vanaf de staat gestuurd als zuiver propagandamiddel.

3 mei 2023 om 12:56

Walgelijk, omdat je dan dus een uithangbord wordt voor Saoedie Arabië. Zou ik persoonlijk niet willen. Zeker niet als Messi zijnde, die dat geld echt niet meer nodig heeft.

3 mei 2023 om 12:58

Dubieus? Omdat zij andere normen en waarden hebben dan het westen? Nu zijn ze dubieus? Als het goed is, is het een club die de ster speler aantrekt niet het land? Ook al is het SA zelf, so what? Dat Amsterdam the red light district openhoudt waar vrouwen worden onderdrukt voor de ramen te staan en mensen handel in de hand werkt puur als city Marketing extra toeristen aan te trekken is wel okay?

Hypocrissie druipt ervan af.

3 mei 2023 om 13:00

Lierse97

We weten allemaal dat oa SA een foute leider heeft. Er blijven echter zaken mee gedaan worden.

Waarom zou het dan erg zijn, als een club (of staat daar) voor veel geld een speler kan halen.

Een Congo kan bijv ook denken, kijk Belgie walgelijk zijn. Eerst ons leegroven en nu halen zij voor weinig onze sterspelers op.
Of andere landen die nog steeds Frankrijk moeten betalen omdat ze ooit weer onafhankelijk mochten zijn. Zien al die Fransen trots zijn op Messi, Mbappe en Neymar.

Wordt er te veel betaald Ja.
Moeten we elke keer verontwaardigd raken als een club record verbreekt, terwijl we weten dat de lonen gewoon doorstijgen?

3 mei 2023 om 13:01

Dubieus omdat ze bewezen oorlogsmisdaden uitvoeren in Jemen en omdat ze een van de grootste sponsoren van Salafisten in de wereld zijn. Of ga je dat ontkennen?

Messi is daarnaast ambassadeur van Saoedi-Arabië. Tadic is dat niet van Nederland als je toch Nederland er absoluut bij wil betrekken.

3 mei 2023 om 13:02

Limit

"zeker niet als Messi zijnde, die dat geld echt niet meer nodig heeft."

Je weet dat het niet alleen maar om Messi als persoon gaat he? Dat het om merk, bedrijf Messi gaat.
Er draaien gewoon miljoenen in om. Waarom zou hij dan niet 400 mil netto oppakken per seizoen op laag niveau? \
Na 2.5 jaar gewoon miljard netto pakken wat weer gepompt wordt in de investeringen, projecten e.d. en betalingen aan zijn werknemers/entourage

3 mei 2023 om 13:03

Je leest wel eens iets waarvan je denkt; kan het nog dommer dan dit? Je weet gewoon niet waar je moet beginnen...

3 mei 2023 om 13:03

Die vergelijking met Congo is echt 1 van de slechtste die ik in tijden gezien heb 😅.

Ten eerste betalen Belgische clubs marktconforme prijzen voor Congolese spelers en ten tweede (en dat is de hele crux van dit verhaal) heeft de Belgische overheid niks met die transfers te maken.

3 mei 2023 om 13:04

Lierse

"dubieus omdat ze bewezen oorlogsmisdaden uitvoeren in Jemen en omdat ze een van de grootste sponsoren van Salafisten in de wereld zijn."

Ja zeer schandalig over Jemen.

Maar wat is er mis met het Salafisme? Weet je wel wat het inhoudt?

Als je het hebt over terrorisme ok. Of betekent volgens jou ieder salafist is een terrorist?

3 mei 2023 om 13:07

"We weten allemaal dat oa SA een foute leider heeft."

Gelukkig hebben wij in Nederland een hele integere familie aan de kant van onze koningin waar politieke tegenstanders uit vliegtuigen gemikt werden.. Raar dat voetballers nog een transfer naar ons land willen maken, helemaal met zo'n "regime."

Of is dan opeens alles niet meer zo zwart/wit?

3 mei 2023 om 13:08

Lierse

Dat mag jij vinden.

Zoals ik aangaf, het kan dat iemand uit Congo er zo tegenaan kan. Dus met andere woorden SA is voor jou een slecht land, terwijl er elders mensen wonen die Belgie een slecht land vinden.
Zie China. vind ik ook niets, maar er zijn landen zoals in Afrika die er blij mee zijn. Die aangeven anders dan Europa komen zij niet leegroven maar investeren.

We dwalen af, lees je wel wat ik ook steeds aangaf? Ik heb werkelijk niets met de boeven van het koningshuis in SA. Toch blijven wij zaken doen met hen.

Het lijkt er op dat mensen hier geen moeite hebben om het land te financieren (door auto's op brandstof oa te blijven rijden) maar wel opeens vingerwijzen als het land 2 spelers van 35+ aantrekt voor veel geld.

Dat begrijp ik gewoon niet.

3 mei 2023 om 13:09

Ik doelde inderdaad op extreem salafisme.

Daarnaast ben ik niet echt fan van extreme religieuze stromingen die denken dat ze nog in de 7e eeuw na Christus leven (of dat nastreven). De zevende eeuw na Christus was namelijk nogal kut in vergelijking met nu.

3 mei 2023 om 13:11

@Martijn, als Ajax nu een speler koopt die door directe invloed en financiering van de Nederlandse staat is kunnen komen en die speler ook meteen een officiële ambassadeur van de Nederlandse staat wordt dan heb je een heel klein punt.

Maar ik mag hopen dat je nu het verschil in ziet?

3 mei 2023 om 13:14

Lierse met je eens dat SA een op zijn minst dubieus land is, maar je kan niet het een benoemen en dan hetzelfde ergens anders goedkeuren. Amerika heeft ook bewezen oorlogsmisdaden in Irak bijvoorbeeld. De voetballers die naar China gingen werden ook gebruikt als halve propagandamiddel om het land in het goede daglicht te zetten.

3 mei 2023 om 13:16

@MrKrillin,

Daar ging het in dit draadje toch niet over? Het ging erover dat dit geen goede ontwikkeling is. En ik vind het inderdaad geen goede ontwikkeling dat voetbaliconen zich steeds meer lijken te laten gebruiken als propagandamiddel voor verschrikkelijke regimes. En dat is Saoedi-Arabië, ondanks dat ze ook goede dingen doen, gewoon.

3 mei 2023 om 13:18

@poatan, waar keur ik dat goed? Als Messi morgen naar Amerika vertrekt, de Amerikaanse staat daar actief aan bijdraagt en hij ambassadeur wordt van het land Amerika dan vind ik daar hetzelfde van.

Als hij naar Saoedi-Arabië gaat voor het geld, dan snap ik dat enigszins en daar is niks nieuws aan. Dat ambassadeurschap is echter wel iets heel anders.

3 mei 2023 om 13:29

Lierse

Ik dacht dat de slechte ontwikkeling betrekking had op de steeds hogere salarissen.

Mijn eerste reactie ging ook over steeds hogere salarissen.

En dan heeft het m.i. geen invloed op waar het vandaan komt. Eerst was het West Europa dat hoge salarissen betaalde en records verbrak, daarna oa Rusland en clubs zoals Anji waar oa Hiddink naar toe ging en waar Eto'o opeens best betaalde speler ter wereld was.

Turkije, China (had ook volgens mij even best betaalde voetballer onder contract), VS.

Die ontwikkelingen spelen al veel langer.

Het is "normaal" gezien de marktontwikkelingen. 100k, 1 miljoen, 10 miljoen, 50 miljoen, 100 miljoen en nu 400 miljoen.
Nu wachten op 500 mil en binnen x aantal jaren 1 miljard. Of het stort in en halen dat niet.

3 mei 2023 om 13:35

@MrKrillin, daar ben ik het zeker mee eens. Dat hoge lonen stijgen is een logisch gevolg van marktwerking en staat inderdaad los van waar het gebeurt.

Ik had het zuiver over dat mijns inziens nieuwe aspect (of toch deze variant ervan) dat het echt zuiver als propagandamiddel lijkt te gaan worden.

3 mei 2023 om 13:40

Lierse

"dat het echt zuiver als propagandamiddel lijkt te gaan worden."

Daar hoeven wij niet over te discusseren want dat is natuurlijk gewoon zo.

Ik vind de prins van SA 100% niets en een boef.

Maar als hij vraagt of ik voor 1 miljoen het land kom promoten, dan pak ik eerste vliegtuig naar SA

3 mei 2023 om 13:58

Als jij een opvoeding hebt genoten weet je dat dit een walgelijke ontwikkeling is.

3 mei 2023 om 14:04

Lierse1997. Saudi is een engeltje vergeleken met landen in nato zoals amerika, israel, frankrijk en nederland die honderd duizenden burger doden op hun geweten hebben in het middenoosten. En dan wil jij komen praten over jemen? Jemen officie regering heeft landen als saudi, qatar en marokko gevraagd om de rebellen te verslaan. Dus wie ben jij om daar over te oordelen? Het is europa die deze rebellen steunen zoals ze eerder deden bij isis en andere terroristische groepen. Deze nieuws artikelen kwamen op ad en no. En dan zeggen gaan ontwetende als jou beweren dat terorisme van islam/salafisme komt? Salafisme is een manier van leven in de islam. Daar is niks mis mee. Het is geen politieke stroming die voor terrorisme zorgt zoals isis. Die is ontwikkeld door het westen wat zelfs trump ook toegaf.

3 mei 2023 om 14:05

@ScorpionKick Zwakke reactie. Claims kan iedereen maken..

3 mei 2023 om 14:08

Mike Sanchez, het gaat niet om normen en waarden van de bevolking per se (islam), het gaat erom dat het een dictatuur is, waar je als je kritiek hebt op de overheid, je in stukken gezaagd kan worden als je je paspoort aanvraagt op de ambassade (Kashoggi), waar je duizend zweepslagen kunt krijgen en tien jaar de cel in gaat als je een activistische blogger bent (Raif Badawi). Ik denk dat we elkaar wel de hand kunnen schudden dat dit niet OK is toch? En dat het vrij cynisch is dat Messi en Ronaldo zich hiervoor lenen. Als je al zo veel geld hebt dat je het nooit meer op krijgt kun je ook wat goeds voor de wereld en mensheid gaan doen. Volgens mij is dat een islamitischer gedachte dan puur voor het geld in een absolute dictatuur gaan voetballen.

3 mei 2023 om 14:10

En het is weer vervallen tot een 'ja maar x dan'.

Einde discussie dus.

3 mei 2023 om 14:13

@mike het zijn ZZP-ers :-p

3 mei 2023 om 15:17

De ironie is wel dat wij iets anders dubieus vinden dan anderen dat vinden. Vergeet niet dat Eu+vs de oorlog in Oekraine afkeuren, terwijl de rest van de wereld er minder moeite mee heeft en gewoon zaken doet. Wij doen net alsof wij het perfecte wereldje hebben uitgevonden en dat iedereen moet zijn zoals wij. Maar vergeet niet, als iemand naar ons land komt, laten ze de gewoontes die ze elders geleerd hebben niet achter zich. Wellicht moeten wij eens reflecteren dat ons mening niet de mening is van de meerderheid op ons planeet. Daarnaast dubieuze regimes, maar Amerika normaal vinden met hun wapenwet en zinloze oorlogen of China acceptabel vinden, nouja hoef daar weinig over te zeggen denk ik. En ja Saoedi Arabie is helemaal een vreemde snuiter, maar we moeten niet doen of wij heiligen zijn.

3 mei 2023 om 16:14

Daar ben ik het niet helemaal met je eens @Mike_Sanchez. Al eens in Duitsland over de grens wezen kijken? Daar is die illegaliteit waar jij het over hebt veel nadrukkelijker aanwezig dan in Amsterdam. Zijn gewoon zelfstandige ondernemers hoor

3 mei 2023 om 17:35

Natuurlijk mogen alle landen dit doen maar dit heet sportwashing. Ik ben niet naïef en schaal “het Westen” hetzelfde in als de zogenaamde axis of evil landen. Messi is net zoals alle voetballers een broodvoetballer en maakt gebruik van de gekte op de markt. Is hem niet zozeer kwalijk te nemen, al is het moreel niet te verantwoorden zou 99,9% van de mensen ook pakken wat ze pakken kunnen.

3 mei 2023 om 12:55

Walgelijk omdat een club elders buiten Europa het kan en wil betalen? Voel jij je als Westerse zo erg gekrenkt?

3 mei 2023 om 13:09

"voel jij je als Westerse zo erg gekrenkt?" Dit zal altijd van die mega domme redenaties haha, wat dacht je van walgelijk omdat het een land is dat oorlogsmisdaden begaat of dat de club gefinancierd wordt met bloedgeld.

3 mei 2023 om 13:11

@mike_sanches Je schrijft "land" verkeerd.

3 mei 2023 om 13:38

Ja laten voor het gemak even vergeten wat het Westen allemaal heeft gedaan de afgelopen halve eeuw. Saudi Arabië in Yemen, en wij in Afganistan, Irak, Syrië en Libië. Niks en niemand is heilig. Dus laat deze discussies lekker achterwege joh. Anders mag geen enkel land ter wereld meer een voetbal competitie hebben

3 mei 2023 om 15:19

Jk-Ajax. Bedoel je Amerika? Genoeg oorlogsmidaden begaan bijvoorbeeld. En wij kijken zelf naar Manchester City, Paris SG etc etc. maar dan doen we of onze neus bloeden.

3 mei 2023 om 13:04

Denk gewoon dat dit door FIFA is opgezet. Op deze manier is het Bid van SA een beetje goed te praten. En dat de bid gewoon eerlijk is verlopen.

Want denk je nu echt dat er nu veel meer mensen de SA competitie zijn gaan volgen door de komst van Cr.

3 mei 2023 om 13:11

Waarom zou Fifa dit willen?

Als ik het niet fout heb, is het bid om met 3 landen te doen

Dacht Griekenland, Egypte en SA gezamenlijk.

Dit slaat natuurlijk nergens op (geldt ook voor Canada, VS en Mexico).

Je zal maar als fan moeten vliegen van Griekenland, naar Egypte en dan finale in Sa.

Voor de KLM punten wel lekker, maar milieu niet echt

3 mei 2023 om 13:18

We weten toch allemaal dat Messi een geldwolf is… Die jongen is alleen met geld bezig. 400 miljoen vangen voor een jaartje op halve kracht ballen in de woestijn, terwijl je al een miljard hebt verdiend. Vliegt ook nog eens de halve wereld over in zijn privé-vliegtuig. Hoe verderfelijk wil je het hebben. In Argentinië leeft 40% van de mensen onder de armoedegrens. Als hij echt een GOAT wil zijn, dan doneert hij zijn te verdienen salaris onder deze mensen.

3 mei 2023 om 14:28

Ja want dat schier lekker op denk je?
Er wonen in Argentinie 46 miljoen mensen. 40% daarvan is 18,4 miljoen mensen die Messi dan moet helpen met zijn 400 miljoen euro. dan moet hij iedereen 21 euro geven.
Wat denk jij dat iedereen opschiet met 21 euro dan kunnen ze 1 avond thuisbezorgd bestellen en dan is het alweer op.
Waarom moet messi in godsnaam voor 18 miljoen mensen gaan zorgen.
Denk eens na voordat je wat doms roept

3 mei 2023 om 13:45

De westerse suprematische gedachten zijn weer zwaar aanwezig. Geen wonder dat zoveel racism nog steeds bestaat in 't voetbalwereld. Alleen maar omdat hij naar 't middenoosten gaat. Alsof Amerika (en haar hondje EU) beter zijn.
Messi heeft het voetbal "afgemaakt". Alle grote toernooien gewonnen voor land en club. Is aan t eind van zijn carrière. Waarom niet buiten Europe afsluiten?

3 mei 2023 om 14:35

Zo'n groot deel van voetballers sluiten hun carrière al jaren af in Amerika of China. Nog even cashen en een avontuur in Verweggistan in een nieuwe omgeving/cultuur. Dit was altijd prima, totdat het om Saudi Arabië ging. Alsof vanuit politiek oogpunt China of Amerika een haar beter zijn dan Saudi Arabië.

Messi heeft ons zo verwend 20 jaar lang, mensen moeten dankbaar zijn dat die niet eerder voor meer geld heeft gekozen.

3 mei 2023 om 17:37

Precies. Toen Pelé naar de VS, in de 70s, vertrok werden zwarten daar nog gelyncht en de Vietnamese oorlog was nog bezig. Toen Cruiff daarheen ging, in de 80s, werden zwarten nog zwaar gediscrimineerd en police brutaliteit was nog erger dan nu....maar ja, het is america het mag.

3 mei 2023 om 14:01

Walgelijk!

Als staat of multinational mag je natuurlijk gewoon zaken doen met dit soort landen, maar als sporter moet je ineens wel het voorbeeld geven en dan is het ineens heel kwalijk als jij daar geld gaat ophalen.

Tijdens de WK zat de media vol met verontwaardiging, maar de zaken gingen gewoon vrolijk verder en alle hoogwaardigheids bekleders waren daar gewoon aanwezig.

En maar afgeven op die sporters.

3 mei 2023 om 14:41

Tja.. Het is hun eigen geld. Zij mogen lekker zelf bepalen wat ze ermee doen. Kunnen wij alleen maar een bescheiden mening over hebben! Als zij het hier aan uit willen geven.. staat ze volledig vrij natuurlijk.

Jammer dat Messi zo op geld belust is, maakt hem toch een stuk minder sympathiek. Hoe mooi was het geweest als hij zijn hele leven bij barca gevoetbald zou hebben..

3 mei 2023 om 12:49

Of in ieder geval als goedmakertje en pleister op de wonden voor weinig geld was teruggekeerd bij Barcelona. Als hij nu voor 5 miljoen salaris komt, weet ik bijna 100% zeker dat het gewoon mogelijk is. Jammer genoeg hebben al deze gasten nooit genoeg geld op de bank….

3 mei 2023 om 12:54

Als jij 400miljoen kan krijgen voor 1 seizoen of 5 miljoen had ik het ook geweten. Laat Barca nou maar eerst eens de salarissen op orde krijgen voor de spelers die zij al hebben. Maar goed, blijkbaar zouden jullie niet nadenken over 400 miljoen. Ook al heb je veel geld op de bank is 400 miljoen toch als bijna niet af te slaan voor 1 seizoen.

3 mei 2023 om 16:34

Stel dat jij nu een aanbod krijgt voor een nieuwe baan van 3000 netto of 240.000 netto per maand.. Welke kies jij?

3 mei 2023 om 12:49

Ja dat kon dus niet, want Barca kon hem niet meer betalen. En voor veel minder als je huidige contract gaan voetballen dat mag dus niet in Spanje. Daarom moest hij wel weg. Maar inderdaad wel op geld belust. Dat is zeker. Anders had die nu ook gewoon op het trainingsveld gestaan als hij zo van het spelletje had gehouden. Hij laat zich hier wel heel erg kennen. Eerst Ronaldo met zijn gedrag om weg te komen bij United, nu doet Messi ongeveer het zelfde. Hoe twee wereldsterren toch een beetje van de sokkel kukelen.

3 mei 2023 om 12:57

Apart? Hoezo mag je niet voor veel minder geld voetballen? Raar toch?

3 mei 2023 om 13:07

Je mag in Spanje niet minder dan 50% van je laatste contract verdienen… Hoe vaak moet dit nog gezegd worden l?

3 mei 2023 om 13:15

Dit geldt toch alleen voor transfers binnen Spanje? Niet van ander land naar Spanje

Kan het mis hebben hoor

3 mei 2023 om 14:02

Ja nu is de situatie weer anders inderdaad. Maar het ging in eerste instantie om zijn leven lang bij Barca spelen. Dat kon op dat moment nu. Nu zou die voor veel minder terug kunnen als hij dat wil. Maar ik weet zeker dat hij niet voor een paar miljoen eurootjes gaat voetballen.

3 mei 2023 om 12:50

Barca fans weten diep in hun hart dat Messi vooral voor het geld gaat, dus velen hadden dit al zien aankomen. Maar voor een zo hoog salaris is het gewoon moeilijk voor elke voetballer om dit te weigeren. De Barca-Messi tijd lijkt nu definitief voorbij.

3 mei 2023 om 12:52

Ook toen hij bij Barca speelde was hij een ordinaire geldwolf. Elk jaar onderhandelde zijn vader voor meer, méér en nog meer geld. Zette het bestuur het mes op de keel. Het was nooit genoeg. Bracht Barca mede aan rand van financiële afgrond met 555 miljoen aan salaris in zijn laatste 4 jaar. En daarna krokodillentranen toen hij zijn contract niet kon verlengen. Vreselijke geldwolf zonder moreel kompas.

3 mei 2023 om 23:43

Amen precies dat, en maar janken toen hij weg moest en een paar dagen later was hij al in Parijs. Ik heb niks tegen broodvoetballers, maar wees gewoon eerlijk.

3 mei 2023 om 13:03

Als jij ergens 5000 netto kan verdienen zeg je natuurlijk ook: "nee, ik ga lekker voor minimloon bij de Scapino werken.."

Ik zie hem ook liever terugkeren naar Barcelona dan naar Saudi-Arabie vertrekken, maar je kan iemand het toch niet kwalijk nemen als hij voor een lucratief contract kiest. 99% op deze site zou niet anders doen.

3 mei 2023 om 13:17

Er zijn zat spelers die terug keren bij hun oude club en daarvoor salaris inleveren. Ze konden ook kiezen voor een dik zak geld in Saudi Arabie of China maar kozen hun oude liefde.
Is ook een keuze die je kan maken, Messi zou naar Argentinie kunnen gaan. Maar snap wel dat hij het niet doet, straks komt zijn achter achter achter achter kleinkind moeilijk rond. Hij denkt aan de toekomstige generaties.

3 mei 2023 om 14:33

Wat een vergelijking. Scapino vergelijken met een club waar je als 11 jarige(?) Je hele opleiding hebt gehad. Daarna de mooiste successen mee hebt behaald. En je daarbij ook een salaris krijgt waar je u tegen zegt. Waar je altijd (terecht) behandeld bent als een koning..

3 mei 2023 om 13:40

Als je ergens het dubbele kan verdienen van wat je waard ben moet je dat zeker doen. Of het nou in het oorlogsgeile Amerika is, of in het vrouwen onderdrukkende Saudie Arabië.

3 mei 2023 om 14:37

Ja echt super mooi man! Tenzij je psg supporter bent of in Saudi Arabië woont. Je begrijpt toch ook wel dat dat subjectief is of niet? En dan iemand minder sympathiek noemen die je alleen kent van nieuwsartikelen en voetbalwedstrijden. 😂 Wat is er niet sympathiek aan geld ontvangen naar wat je waard bent? Het moet niet gekker worden hier.

3 mei 2023 om 16:21

Dat sympathieke was er bij mij wel vanaf na het afgelopen WK. Daarna was ik wel klaar met dit figuur....

Zoveel geld betalen aan een speler die klaar is. Hij is wereldkampioen geworden, en heeft daarna niks meer gedaan. Zijn missie is volbracht en dat is duidelijk zichtbaar. Een van de beste spelers ooit, alle prijzen gewonnen die er te winnen zijn, voetbal van een andere planeet laten zien, maar alleen die wereld titel ontbrak nog. Die heeft hij nu, en daarmee lijkt hij klaar te zijn. Het is ook geen speler die echt enorm zijn best doet als het niet gaat zoals hij wilt. Dan moet hij gaan voetballen met allemaal kneusjes om hem heen (voor zijn kwaliteiten dan). Dat gaat toch niet werken. Die gaat toch nooit meer een bezweet shirtje krijgen. En dan zo gigantisch veel geld neer tellen. Belachelijk. Helemaal ziek in het hoofd.

400 mil voor een 35 jarige speler waar de sleet duidelijk op zit, waar gaat het nog over

3 mei 2023 om 12:55

Prestige. Niets meer dan dat. Zulke spelers zijn eerder gewoon niet haalbaar, als ze nog iets toevoegen in de top van Europa. Nu ze daar klaar zijn, kunnen ze nog even geld binnenharken in de zandbak. Velen zijn hem voorgegaan, wel voor beduidend lagere bedragen, waarbij China ook een tijd lang meedeed aan zulke bedragen.

Walgelijke bedragen zijn dit, man is al stinkend rijk en dan zo'n bedrag.
Ze moeten een limiet stellen aan het kopen van een speler, dit gaat nergens meer over.
Zijn genoeg mensen die er niet om gevraagd hebben en stront eten.

Geld als water hebben en dan toch mogelijk zo'n stap maken. Waarom.. Op een bepaald moment is geld relatief en niet meer het belangrijkste want hij kan toch alles al.

3 mei 2023 om 13:21

Er zijn ook miljonairs tot miljardairs failliet gegaan.

En verder hij gaat niet alles op zijn ING spaarrekening zetten voor de ING punten he.

Met meer geld, kan hij/zijn bedrijf meer en grotere investeringen doen. Grotere projecten etc.

Je zegt relatief en dat klopt. Voor de echte grote projecten is hij "arm". Kijk een Elon Musk die een Twitter kan kopen voor 44 miljard. Dit kan een Messi niet. Dus hij kan niet alles.

Met dat geld kan je ook de arbeidsmigranten een beter salaris geven. Hoezo, de wereld is krom? En waarom worden voetballers zo aanbeden zodat het kromme in stand wordt gehouden?

3 mei 2023 om 13:23

"en waarom worden voetballers zo aanbeden zodat het kromme in stand wordt gehouden?"

Omdat we anders nog steeds naar kijken

Kopen veel nieuwe shirts, kopen seizoenkaart of betalen netjes de abbo's voor oa Viaplay, Ziggo en Espn.

Ronaldo gaat weer een record minder hebben. Messi kan hem en zijn fans echt niet met rust laten

3 mei 2023 om 14:15

Ronaldo kan jullie niet met rust laten bedoel je? Die man leeft in jullie hoofd zonder zn best ervoor te doen.

3 mei 2023 om 16:10

Die man doet zijn best om in iedereen zijn hoofd te blijven. Zelfs in SA slaagt hij erin om elke week iets doen zoals wenen om verlies, zijn ballen aanraken voor de tegenfans etc....

Was na dit wk al klaar met die man maar wat jammer dat deze grote voetballer een micro persoonlijkheid blijkt te hebben.

Sneu na Ronaldo nu ook Messi puur voor het geld gaan tekenen. Ik vind dit toch een smet op zo een mooie carriere. Sad. Voor mij is dat op sportieve vlak en niet door selectieve verontwaardiging.

3 mei 2023 om 14:41

Wat moet die dan doen als die nog wil voetballen, maar zonder de prestatie druk in Europa en graag een avontuur aan wil gaan in een ander continent?

Jammer, was mooier geweest als hij terug was gegaan naar dat Newel's Old boys. En Ronaldo naar Sporting. Maarja, wie slaat zulke bedragen af.

Please, doe dit alsjeblieft niet….. plezier boven geld… dat stadium is toch hopelijk wel bereikt. En eerlijk is eerlijk: vanuit eigen belang zie ik hem graag (al is het voornamelijk wandelend) nog 1 a 2 jaar ergens op een Europees veld…. Het liefst bij Barcelona (krijgt hij afscheid wat ie verdient), al is dit vanuit de club (qua beleid) niet een logische keuze…..

3 mei 2023 om 13:48

"plezier boven geld"

Hoezo zou hij geen plezier kunnen hebben in SA?

Kan beiden daar hebben. Veel meer tijd voor prive (minder intens niveau) en veel meer verdienen.

Bij Barca na ieder slecht wedstrijd heel de wereld valt over hem heen. Te oud, sleet er op etc.
Daar zal kritiek veel minder zijn.

Voor de mensen die niet op de hoogte zijn, dit aanbod ligt er echt al heel lang.

Uiteindelijk toch een verkeerde stap geweest naar PSG. Goed voor het geld, slecht voor het imago.

Het spijtige is dat het aantrekken van versleten spelers voor massa's geld deze competitie helemaal niet gaat opwaarderen. Het blijft een een competitie van niks waar dan enkele ooit sterspelers gaan uitbollen.

kijk dat is nog eens lekker, dat is omgerekend iets meer dan 12.50 euro per seconde verdienen,
hij zou gek zijn als hij het niet doet.

Als die van Barça houd en de club wil bedanken voor alles, dan tekent die voor een symbolisch bedrag. Eist meneer 20 miljoen per jaar, dan is clubliefde ver te zoeken denk ik...

Walgelijk, dubieus en geldwolf?
Men wil het daar betalen, krijgen een enorme reclameboost en gaan er ook aan verdienen. Hoeveel haalde Barca binnen aan merchandising?
Nee, slimme zet en goed voor dat land en mondiaal. SA komt in de picture en zo kunnen er ook zaken opgepakt en aangepakt worden voor het welzijn van de mensen daar. Investeren in vastgoed gebeurd al decennia.
Nee hoor, mijn zegen heeft hij. Ook voor dat bedrag.

Laat hem lekker in de zandbak zijn geld opstrijken. Denk dat PSG meer baat heeft bij zijn vertrek. Mbappe is de toekomst.

Laat hem ook gelijk Neymar meenemen. Beetje schoonmaak kan geen kwaad.

400m per jaar en mensen houde zich bezig met randzaken zoals, Messi mag dit niet dat niet. Kerel, 400m per jaar maakt niet uit hoeveel geld je hebt. Zo iets kan niet genegeerd worden. Op je zoveel jarige leeftijd. Allemaal voetbalkenners hier zeg jeetje…

Als het niet misdadig is dan heel begrijpelijk dat je graag spelenderwijs 400 miljoen per jaar opstrijkt. Schijt aan hoe een ander daarover denkt.

Als dit waar is verliest Messi zijn Heldenrol. Terug naar Argentinie naar Rosario en klaar.

Voor een grote voetballer die allang zijn schaapjes op het droge heeft zou elke aanbieding om in de zandbak te voetballen toch kansloos moeten zijn.
Het was niet zo voor Ronaldo en het zal waarschijnlijk ook niet zo zijn voor Messi. Ik heb medelijden met deze gasten. Zouden ze nog steeds niet genoeg geld hebben?

Schitterend. Zie het al voor me dat er Messi fans zijn die nu gaan zeggen dat t n logische stap is terwijl ze Ronaldo afzeiken elke week en vragen waarom er weer n artikel over hem is. Omdat iedereen t leest! En dat gaat met Messi ook gebeuren. Dankzij Ronaldo word heel de competitie over de wereld gevolgd. Als Messi tegen Ronaldo speeld zit je gewoon in Saudi in een vol stadion en gaat iedereen het kopen. Sta er niet van te kijken als ze daarna het wk krijgen. En ze hebben geld genoeg slaat nergens op. Met 1600 in de maand kun je ook rond komen maar als je 10 keer zoveel krijgt doe je t ook. En dan zijn het ook gewoon merknamen die groter worden. Wat Michael Jordan met nike voor elkaar heeft gekregen hebben deze 2 mannen ook. N Instagram postje voor wat extra hebben ze ook niet nodig maar doen t volop. Messi met n zak chips in zn hand en Ronaldo die je verteld dat hij n geweldige app heeft. Boeie. Oja Ronaldo heeft opzich gelijk. Saudie word 1 van de grote competities met spelers als deze 2.

Als een Moslim zijnde doet dit heel veel pijn. Saudi Arabia ik walg van jullie, zoveel armoede en dan lees ik dit.
Dat land maakt zoveel geld, niet alleen met olie maar meer door miljoenen Moslims die op bedevaart komen.

Ik baal hier zo erg van, kan alleen maar aan een ding denken en dat is mensen die niet weten wanneer ze hun volgend bord met eten voor hun krijgen en dan 400 miljoen per jaar.

Ik zeg weg met die fake Moslim prince.

4 mei 2023 om 00:01

Nu ben ik niet religieus en weet ook vrij weinig van de Islam, maar ik kan mij jouw standpunt wel indenken. De ramadan is net afgesloten en dat is juist een maand waarbij moslims stilstaan bij armoede, en dit is wel precies het tegenovergestelde. Om er een christelijk voorbeeld aan vast te plakken komt het een beetje over alsof de getrouwde dominee na de laatste kerkdienst vloekend naar de hoeren gaat.

Wat moet je in godsnaam met 400miljoen per jaar? Dit is toch echt belachelijk, terwijl er overal op de wereld armoede is en hier gooien ze met geld alsof ze emmer zand (toepasselijk hier) leeggooien. Hij kan nu al zijn geld nooit opmaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren