Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Conceição bevrijdt Ajax en bezorgt Van Bronckhorst zeer bedenkelijk record

Laatste update:

Ajax heeft de groepsfase van de Champions League dinsdag afgesloten met een overwinning bij Rangers. De ploeg van Alfred Schreuder begon fenomenaal op Ibrox en liep binnen een half uur uit naar een 0-2 voorsprong. Ajax schakelde na rust twee versnellingen terug en liet de Schotten in de slotfase via een penalty terugkomen in de wedstrijd. Francisco Conceição, die pas net op het veld stond, maakte het met zijn eerste doelpunt voor Ajax snel daarna af: 1-3. Ajax wist al dat het derde zou worden in poule A. Rangers eindigt met het slechtste doelsaldo ooit (2-22) en nul punten onderaan: een negatief record voor Giovanni van Bronckhorst.

Waar de opstelling van Ajax de laatste tijd nauwelijks wijzigde, voerde Schreuder in Schotland drie wijzigingen door. Meest opvallend was de basisplek van Owen Wijndal ten faveure van Daley Blind. Kenneth Taylor kwam terug in het elftal in plaats van Davy Klaassen, terwijl Mohammed Kudus in de spits de niet geheel fitte Brian Brobbey verving. Van Bronckhorst wijzigde zijn elftal eveneens op drie plekken en verving onder meer de geschorste John Lundstram. Zijn plek werd ingenomen door de 37-jarige Steven Davis.

De Amsterdammers begonnen wervelend op Ibrox en namen na vier minuten via een schitterende aanval de leiding. Dusan Tadic stak Kenneth Taylor weg over de linkerflank, waarna diens lage voorzet bij Kudus terechtkwam. De spits legde in één beweging klaar voor Berghuis, die met een subtiele voetbeweging afrondde: 0-1. Ajax had overwicht, maar stond na een kwartier de eerste grote kans toe aan Rangers. Fashion Sakala zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden door Calvin Bassey.

Daarna was het toch weer Ajax dat de klok sloeg. Na een half uur spelen volgde direct achter elkaar drie enorme kansen voor de Amsterdammers, waarvan de tweede een doelpunt werd. Bij de eerste mogelijkheid verzuimde Steven Berghuis gebruik te maken van dom balverlies bij Rangers. Een paar minuten daarna haalde Wijndal de achterlijn, om vervolgens Kudus aan te spelen. De Ghanees kon aannemen en via het hoofd van Leon King binnenschieten: 0-2. Bergwijn had het een minuut later een-op-een met Allan McGregor kunnen beslissen, maar wist de doelman in de verre hoek niet te kloppen.

Het leek de perfecte avond te worden voor Ajax, dat vlak voor rust toch een domper te verwerken kreeg. Wijndal kwam ongelukkig hard in botsing met de reclameborden en moest eraf. Opvallend genoeg mocht de rechtsbenige Devyne Rensch, en niet Blind, hem vervangen. De gelegenheidslinksback speelde een hoofdrol bij het begin van de tweede helft. Rensch trok kort na rust aan de noodrem na een zwakke ingreep en ontving daarvoor geel. Enkele minuten later leek hij Kudus een doelpunt te schenken met een perfecte lage voorzet. Die treffer hield echter geen stand vanwege nipt buitenspel.

Ajax leek de teugels wat te laten vieren en had na zeventig minuten een redding van Remko Pasveer nodig om het doel schoon te houden. De goalie kon een fraai afstandsschot van Scott Arfield nog net onder de lat vandaan tikken. Rangers was echter niet bij machte om het offensief door te zetten. In de slotfase gaf Tadic een goede voorzet op Edson Álvarez, die de bal slecht op het hoofd kreeg. Pasveer leek aan de overzijde te blunderen door de bal te schenken aan Alfredo Morelos, die de bal naast het lege doel schoof. In de 86e minuut ging het alsnog mis voor Ajax. Álvarez zette een duw in de rug in bij Rabbi Matondo: penalty voor Rangers. Tavernier klopte Pasveer door rechtdoor te schieten: 1-2. De spanning bleef maar enkele minuten in het duel, want Tadic verstuurde daarna een geweldige pass op Conceição. De Portugees kapte zijn tegenstander achter het standbeen langs uit en schoof beheerst binnen: 1-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1-3 maar wat was dit verschrikkelijk matig van Ajax. Vooral het spel op het middenveld. Voetballend lijkt iedereen maar wat te doen. Niemand van de basis gaf thuis vandaag met uitzondering van Bassey. Die speelde echt top. Ook leuk dat Conceicao zijn moment pakt. Met zo'n speler gebeurt er tenminste wat. Dat in tegenstelling tot Tadic. Wat die nou precies op veld uitvreet mag Joost weten. Beetje hangen en sleuren en liggen. Dat is niet om aan te zien. Net als Blind lijkt hij ook gewoon klaar te zijn.

Gelukkig heb je een van de zwakste CL deelnemers ooit in de poule, anders stond je hoogstwaarschijnlijk zonder Europees voetbal. Ik zie PSV als lichte favoriet voor zondag. In tegenstelling tot Ajax zie je die namelijk wel groeien naarmate het seizoen vordert.

1 november 2022 om 22:54

Tadic was bij alle doelpunten betrokken.

1 november 2022 om 22:56

Precies. Al dat gezever elke keer...

1 november 2022 om 22:58

Ach ja, de statistieken van Tadic zeggen meer dan genoeg lijkt mij

1 november 2022 om 22:58

Hij brengt alsnog veel te weinig.
Komt geen kuiken voorbij.
Schiet nooit. Wint geen duels.
En dat met alle tijd en ruimte die de ranger back hem gaf. Maar hij is indd betrokken bij goals Bergwijn deed niks goed

1 november 2022 om 22:59

Ho ho, pas nou op! Nuance is velen hier onbekend. Laten we hip zijn en hem vooral afkraken. Verder dan de scorebord kijken we immers niet.

1 november 2022 om 23:02

@Lee112, Hoe is bij 3 goals betrokken zijn te weinig? Je zegt het zelf al, je kan ook slecht spelen zoals Bergwijn en nergens bij betrokken zijn.

1 november 2022 om 23:03

Echt bizar ja, Benzema zei het een tijd geleden perfect. Dat hij een goal maakt betekent niet dat hij goed speelt, mensen zijn daar teveel op gefocust. Blijkbaar mag je dramatisch spelen, keer op keer maar zolang je af en toe een assist geef dan is het voldoende…

1 november 2022 om 23:05

Makaay deed niks anders in zijn carrière alleen maakte hij dan steeds een goal, al is Tadic natuurlijk een veel completere voetballer dan Makaay was en die veel meer in het spel wordt betrokken dan Makaay destijds.

1 november 2022 om 23:10

@masterclassbro inzaghi ook maar dat zijn spitsen, ander verhaal. Hij is betrokken bij goals maar speelt gewoon niet goed. Hij speelt meerdere potten slecht en dan zit er af en toe een wedstrijd tussen als je zoveel kansen krijgt. Ik geloof niet dat een ander het slechter zal doen.

1 november 2022 om 23:11

Tuurlijk zijn mensen daar op gefocust, daar draait het spelletje namelijk om, goals maken. Mooi voetballen is leuk maar beslissend zijn is belangrijker. Tadic speelt (voor zijn doen) een belabberd seizoen maar credits where credits due: Tadic was vandaag gewoon belangrijk, heel simpel.

1 november 2022 om 23:13

Makaay als "Das Phatom" bij Bayern was toch wel echt pure klasse hoor, qua specialisme beter dan Tadic ooit heeft aangetikt. Ook bij Deportivo was Makaay gewoon een wereldspits toen. Het is dat we toen oa v Nistelrooij voor de spits hadden in Oranje waardoor we hem al snel vergeten.

1 november 2022 om 23:16

Ja vergeleken Bergwijn was hij prima dus logisch dat hij speelt. Maar voor een Ajax winger mag ik er toch vanuit gaan dat je een back passeert ? Is dat zoveel gevraagd ?

1 november 2022 om 23:22

En ff serieus zoveel ruimte kreeg tadic. Natuurlijk kan hij nog een bal paassen. Het zal wat zijn als dat ook niet meer kon

1 november 2022 om 23:24

Ja bij voorkeur wel inderdaad, maar mensen passeren is nooit Dusan z'n grootste kwaliteit geweest natuurlijk, dat weten we allemaal. Neemt niet weg dat je liefst wel minstens 1 vleugel hebt die dat wel doet - daarom zou ik graag Conceicao op rechts zien een keer. Ik zou tegen PSV persoonlijk Tadic - Brobbey - Conceicao opstellen als voorhoede met Alvarez - Berghuis - Kudus erachter. Maar dat zal toch niet gaan gebeuren. Bergwijn is toch echt een (veel) grotere dissonant dan Tadic de laatste weken vind ik, zowel op links als op rechts.

1 november 2022 om 23:26

Liever een flankspeler die zijn man niet voorbij komt maar wel assists levert dan een die als een dolle iedereen voorbij rent zonder rendement.

1 november 2022 om 23:36

Wie zet de 0-2 op

1 november 2022 om 23:37

Klopt Sander hoe wel ik het met je eens ben zie ik het ook niet gebeuren. Eerder dat conceicao gaat invallen om eventueel nog iets te forceren.
Middenveld eens maar Taylor zal vast spelen

1 november 2022 om 23:42

En ergens kan ik het ook nog wel een beetje begrijpen hoor. Ga jij maar eens ofwel de absolute MVP van de afgelopen seizoenen en captain (van Ajax en Servie) ofwel de recordaankoop van dik 30 miljoen en Nederlands international passeren voor een 19-jarig Portugees talentje. Voor ons aan de zijlijn is het makkelijk roepen maar in de praktijk werkt de hiërarchie toch wel ietsje anders natuurlijk. Het is niet zo makkelijk als velen willen doen voorkomen die baan van Schreuder

2 november 2022 om 00:01

Klopt ik had stiekem ook voor zekerheid gekozen en al helemaal in een topduel. Conceicao kan altijd invallen indien nodig. Ben echt benieuwd naar zondag

2 november 2022 om 00:12

Wel te hopen dat Schreuder heeft ingezien dat deze jonge onbevangen Conceicao heel veel gevaar kan stichten in een invalbeurt; die hoort er dus ook minuut 60-70 in te komen en niet 3 minuten voor tijd. Verder met je eens, erg benieuwd naar zondag. Twee ploegen die aanvallend best oke zijn maar verdedigend zwakker. Ajax met een aardig goede thuisvorm, PSV een wisselvallige uitvorm. Maar de topper is een duel opzich. Speelstijlen die elkaar totaal niet liggen, beide ploegen gaan sowieso scoren lijkt me. Laten we maar hopen op een mooie 4-3 dan!

2 november 2022 om 08:42

Als Schreuder ballen had had die gezegd Bergwijn niet nodig te hebben, een toptrainer weet wat hij wel en niet nodig heeft.
Bergwijn is geen verkeerde speler maar niet de absolute ster van een team. Als je het dan hebt over hierarchie heb je bij Tottenham gezien welke plek die heeft en welke hij meent te hebben. Het verschil tussen invaller en sterspeler en recordaankoop is groot en lastig en Ajax had dat kunnen snappen. We hadden hem nooit voor dit bedrag moeten halen omdat hij niet dat niveau heeft en de verwachtingen domweg te hoog zijn.
We hebben en hadden genoeg vleugelspelers, inclusief aanwas uit de jeugd en hadden het daar ook wel mee gered, wat dat betreft is het vertrek van Antony nog een zegen.
Ik zeg dus niet dat Schreuder zijn baan makkelijk is maar met zoveel aankopen en wat dat mentaal doet met een selectie maak je je eigen baan wel nog heel veel moeilijker

1 november 2022 om 22:55

Heb je even snel geschreven, tis net koud afgelopen

1 november 2022 om 22:56

Ik denk dat je verbinding vertraging heeft. Gewoon even uit het losse polsje gedaan na het laatste fluitsignaal.

1 november 2022 om 22:55

Met dit materiaal zou je beter voetbal op de mat moeten leggen. Schreuder eruit plz!

1 november 2022 om 22:55

Tadic had 3 voorassists (een afgekeurd) en een assist. Maar blijf vooral haten op Tadic.

1 november 2022 om 22:57

Tadic speelde inderdaad een sterke pot, prachtige pass ook die hij geeft waardoor uiteindelijk de eerste goal valt.

1 november 2022 om 22:59

Sterke pot ? Aub zeg. Meer balverlies dan Taylor

1 november 2022 om 23:02

In ieder geval 3 keer dat Tadic betrokken was bij de aanval en in de combinatie kwam er een doelpunt uit. Taylor is verre van geschikt en liet helemaal niks zien. Maar goed wel meer posities vind ik duidelijk geen meerwaarde.

1 november 2022 om 23:08

@Lee113 Het verschil is dat Taylor Bergwijn en Tadic slecht spelen maar Tadic brengt tenminste nog iets in de vorm van 3 assist, elke keer weer.

1 november 2022 om 23:11

Bergwijn...... Waar is zijn explosiviteit gebleven. Volledig onzichtbaar de laatste maanden.

1 november 2022 om 23:13

Voorassists? Haha, sinds wanneer is dat zo belangrijk? Tenzij je heel fantastisch een man passeert of een geniale steekbal.
Als je een tikkie breed op 5 meter speelt en degene speelt 3 man uit en scoort, dan krijgt een Tadiç ook “assist” op zijn conto. Terwijl het maar een tikkie breed was. Maar voorassist?
De bal op Concecao was wel goed.. Voor iemand met de meeste balverlies (verreweg).

1 november 2022 om 23:17

Hij stuurde 2.keer.wijndal weg. Dus was geen tikkie breed. Misschien helpt het als je een keer de wedstrijd ging kijken ipv net als.80% van deze site popi jopi in koor te roepen hoe slecht tadic was.

1 november 2022 om 23:18

Klopt deze pot prima rendement. Maar voetballend pover

1 november 2022 om 23:27

@mvbfan/ Sinds wanneer? Een "voorassist" is altijd al van groot belang geweest, alleen zie je het niet terug op het scoreformulier. Die ballen van Tadic vandaag zijn wel degelijk key-passes. Zet twee keer de aanval op door de assistgever weg te steken en geeft zelf een steekbal op de beslissende 1-3. Ik kan niet begrijpen hoe je niet kunt inzien dat dit belangrijk is?

1 november 2022 om 23:31

Precies.dit he. Echt lachwekkend het merendeel op deze site. Hoe kan je zoiets doms noemen. En dan ook nog eens met feitelijke onjuistheden komen. Tikkie breed zegt die dan.

1 november 2022 om 22:56

Ondanks de overwinning en individueel wat aardige acties speelt Ajax inderdaad zonder plan, zonder tactiek, zonder idee.

Het tikkie terug naar Pasveer is tot kunst verheven. Ik maak me grote zorgen.

1 november 2022 om 22:59

Met de ambities die door de directie van Ajax worden uitgesproken. Mogen we ook wel eens een nieuwe keeper halen. Dit seizoen heeft denk ik wel aangetoond dat Pasveer niet meer kan. Grote zwaktes van Ajax vind ik de keeper, rechtsback, en Taylor voldoet ook verre van enigzins CL niveau. Verliest iedere duel.

1 november 2022 om 23:02

Eens. Maar dan hoef je niet iedere bal naar hem terug te spelen. Dat is lange halen en inleveren.

2 november 2022 om 08:46

In mijn optiek juist niet de hele tijd spelers halen, de historie leert dat elke keer als we bleven kopen (net als deze zomer) dat dat juist niet zo denderend uit pakt.
We hebben 100 mln uitgegeven en een waardeloze CL campagne gedraaid.. als je dat vanuit een helikopter view bekijkt net als de jaren onder van Basten met Sulejmani en Wielaert zou ik zeggen dat moeten we dus niet doen maar meer durven teren op onze jeugd en af en toe daarmee op onze plaat gaan ipv voor 100 mln op onze plaat gaan

1 november 2022 om 22:57

Ik zie PSV als de duidelijke favoriet voor zondag. Ajax speelt systeemloos voetbal. Ik hoop als Ajacied dat PSV 'm maar dik wint. Vreemd om te zeggen maar ik wil gewoon echt van die Schreuder af. Voor het WK nog.

1 november 2022 om 22:58

Ik wil ook van Schreuder af maar wil gewoon winnen zondag. Ook als we 0-4 verliezen gaat Schreuder er niet uit namelijk..

1 november 2022 om 22:59

Ik hoop het met je mee hoor. Maar ik denk ook dat het een dikke overwinning wordt voor PSV.

1 november 2022 om 23:00

Vs psv kan de omkeer zijn. Is een wedstrijd op zich. Vorm zegt weinig. Psv is ook niet in vorm en zeker niet uit

1 november 2022 om 23:04

PSV heeft grootse moeite gehad met dit Rangers. Op basis van wat zouden ze in godsnaam de favoriete zijn?

1 november 2022 om 23:10

Hoe kan je dat nou hopen als "Ajacied"? Je kan psv op 7 punten zetten een week voor een lange winterstop. Grote kans dat Schreuder na het WK wel normaal gaat doen, want ik heb echt het idee dat hij sommige spelers alleen maar opstelt zodat ze mee kunnen naar het WK.

1 november 2022 om 23:25

Natuurlijk dat doet pijn. Maar als je nu van Schreuder af bent kun je je rug rechten en wellicht aan het eind juist ruimer boven PSV uitkomen.

1 november 2022 om 23:33

Schreuder gaan ze echt niet ontslaan als ze van psv verliezen hoor. Dan gaat hij, waarschijnlijk, nog steeds als nummer 1 de winterstop in en met een erg sterk Napoli en een topclub als Liverpool kan je een keer 3de worden in de CL. Het spel en de opstellingen laten zeker te wensen over, maar hij heeft dan gewoon gepresteert wat hij moest presteren in de 1ste seizoenshelft. Namelijk als nummer 1 de winterstop in en minimaal overwinteren in de EL. Laat het gat met psv dan maar 7 punten worden in plaats van 1.

1 november 2022 om 23:34

Te sneu als je hoopt dat je club verliest. Met welke reden dan ook!

2 november 2022 om 06:41

Als je hoopt dat Ajax verliest, ben je geen Ajacied. Punt.

1 november 2022 om 22:57

Vond Berghuis en Alvarez anders ook dikke prima!

1 november 2022 om 22:58

Ach, je glas is halfleeg. Ik denk dat Ajax met Napoli een sterkste Napoli sinds Maradona trof, Liverpool was dodelijk effectief en dat heeft met Ajax zelf te maken. Vorig jaar was Dortmund nog de slechtste ploeg ooit, daarvoor was Liverpool nog nooit zo slecht geweest, het jaar daarvoor Chelsea en Valencia om over Real, Juve, Bayern en Benfica in 2018-2019 maar te zwijgen. Ajax treft altijd de slechtste ploegen.

1 november 2022 om 23:13

Dortmund was gewoon sterk 2 keer met Haaland. Liverpool ook, Lampards Chelsea was dan wel wat matig, Valencia wel ok, Real had maar 200 miljoen in de basis tegen Ajax en een knuppel als trainer, Bayern en Benfica waren prima ploegen. Weet niet wie het presteert om letterlijk al die teams te downplayen wanneer Ajax ze trof, voor meer dan de helft klopt het niet.

1 november 2022 om 23:30

Napoli met cavani lavezzi hamsik was anders ook aardig goed hoor.

1 november 2022 om 23:35

Helemaal eens John Terry, maar kijk dit forum rondom die wedstrijden er maar op na haha!

2 november 2022 om 00:02

Ajax treft dit seizoen zeker het beste Napoli in jaren, maar ook het minste Liverpool in jaren. Enige wat heel klote was dat Ajax de eerst volgende tegenstander was van Liverpool na de oorwassing in Napels. Daarbij is Ajax natuurlijk ook heel zwak na de trainerswissel en de dragende krachten die vertrokken zijn. Je bent gewoon duidelijk de 3e ploeg van deze poule en je gaat terecht naar Europa League.

2 november 2022 om 01:48

Klopt qua namen was dat napoli misschien groter, maar dit napoli speelt veel meer frivool dan ik dat napoli ooir heb zien spelen

2 november 2022 om 05:38

Napoli is gewoon (voor het eerst) outsider voor de titel.

3 november 2022 om 11:29

@myvision: wel leuk dat je bewust Rangers uit je lijstje laat want die zijn feitelijk bewezen de slechtste deelnemer ooit in de CL: 0 punten en doelsaldo van -20.

En een oprecht vraagje: hoe lang gaan Ajax supporters nog lopen toeteren met wedstrijden van 5 jaar terug (real, Juve)? Want anders kan je er de CL campagne van '95-'96 ook nog wel even bijhalen...

Maar de wedstrijden tegen pakweg Getafe, AS Roma of Benfica worden steevast doodgezwegen.

1 november 2022 om 22:58

Wat een gezeik over Tadic zeg... Bij alle 4 (incl. de afgekeurde) goals betrokken maar jij vraagt je af wat hij op het veld doet.. Koekoek!

1 november 2022 om 23:18

Tadiç meeste balverlies van allemaal. “Bij alle 4 betrokken” is helemaal niks!
Als ik een tikkie breed geef, en uit dezelfde aanval 3 passen verder wordt gescoord, heb ik ook deelgenomen aan de goal.
Het is maar Glasgow he.. Laat Tadiç maar tegen PSV goed spelen!
Waar was Tadiç tegen Napoli en Liverpool? Ookmeeste balverlies.

1 november 2022 om 23:30

Waar heb je het over met "tikkie breed"? Hij steekt tweemaal de assistgever weg en geeft de beslissende steekpass op de 1-3. Je lult gewoon uit je nek. Feit dat je de potten tegen Liverpool en Napoli erbij sleurt toont al aan dat je vandaag vooringenomen kijkt. Toen was hij -net als iedereen zo ongeveer overigens- onder de maat. Vandaag was hij gewoon beslissend. Zo moeilijk is het allemaal niet.

1 november 2022 om 23:31

Wie weet hoeveel doelpunten er waren gevallen zonder het balverlies van Tadic? Ik heb geen haat naar Tadic, allesbehalve, maar ik kan wel constateren dat hij zwaar uit vorm is. Of is leeftijd? Hij mag bij drie goals betrokken zijn, maar hij speelde weer erg zwak.

1 november 2022 om 23:35

Tadic blijkt toch steeds een sleutelrol te spelen. Waar hij was tegen Napoli en Liverpool? Net als de rest van Ajax: verkeerd opgesteld, verkeerd geïnstrueerd, etc.
Even off topic: wil je ophouden Tadic op z’n Frans te spellen met die ç? Bloedirritant.

2 november 2022 om 06:55

@Sanderk91
Ben wel een beetje klaar met het wegsteken en de voorassists. Dat zijn zaken die je nummer 10 doet en niet je vleugelspeler. Dan moet je tadic ook zo gaan beoordelen. En ja een 10 kan ook op de vleugels ingezet worden zie Ziyech. En langs die meetlat brengt Tadic veel te weinig. Zijn omschakeling is ruk, het ondersteunen van het middenveld is ook ruk. Op de juist momenten de passing versnellen tegen een gesloten verdediging is echt matig. De cherry picking moet eraf. Of Tadic wordt beoordeelt als vleugel of als 10 die op de vleugel staat. Nu is het alle lusten en weinig van de lasten.

2 november 2022 om 08:20

Tadic is niet meer de Tadic van de eerste jaren, zo eerlijk moeten we gewoon zijn. Echter als je hem vergelijkt met Bergwijn dan moet je toch constateren dat Bergwijn nog veel minder presteert dan dat Tadic doet. Tadic kan slecht spelen maar dan nog belangrijk zijn voor het team met een (voor) assist. Bergwijn levert zelden een prestatie als hij slecht speelt.

1 november 2022 om 22:58

En weer een trainer die z'n wissels zo triest laat brengt. Ik word er naar van.. je wil dat die jongens wat extra's gaan brengen in de wedstrijden dat het moet, en geloof me die gaan echt nog wel komen, maar op deze manier elke keer 3/4/5 minuten laten voetballen, daar worden ze niet echt gemotiveerd van...

1 november 2022 om 23:00

Bassey was idd goed vanavond, maar ook berghuis, timber, wijndal speelden prima. Tadic deed het ook prima trouwens.
Bergwijn, sanchez maar met name Taylor speelden slecht.

2 november 2022 om 05:39

Ik heb Bassey vooralsnog wel veel de tribune in zien jagen.. en Rangers waren vooral slecht

4 november 2022 om 11:26

Natuurlijk was Rangers slecht, maar Bassey heeft zijn verdedigende taken uitstekend uitgevoerd. Dat zie ik liever dan een verdediger die een leuke pass heeft, maar veel balverlies leidt en weigert mee te verdedigen.

1 november 2022 om 23:02

PSV groeit in het seizoen getuige de twee keiharde nederlagen in het noorden van het land. Een overwinning op Arsenal, zeer knap, maakt niet det PSV nu lekker in het seizoen gegroeid is denk ik

1 november 2022 om 23:03

Mogen we nu eindelijk vaststellen dat Daley Blind hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is voor het grote verval van dit team. Wat een bizarre verbetering met Wijndal en zelfs Rensch als linksachter. Het hele elftal heeft meer vertrouwen en staat beter. Maar vooral ook een opluchting voor King Bassey die niet meer bezig hoeft te zijn met het dichten van alle fouten van meneer Blind maar eindelijk een keer alleen op zijn eigen positie en zone kon focussen. #Blindoutnow

1 november 2022 om 23:08

Wijndal ging binnen een minuut in de fout en had het geluk dat timber de goal nog kon voorkomen, maar uiteraard wordt dit alleen vermeld als daley in het veld staat.

1 november 2022 om 23:14

@Jantjeheelgoed wat een onzin man. Wijndal heeft helemaal niet goed gespeeld. Heeft een paar fouten gemaakt waar we gelukkig tegen een zwak Rangers spelen. Als dit je bewijs is dan kom je wel met erg slecht moment. 1e wedstrijd tegen Rangers was met Blind en een veel betere wedstrijd.

1 november 2022 om 23:15

In de thuiswedstrijd speelde Blind op linksback en toen speelde Ajax ook prima.

Het heeft vooral met Rangers te maken.

2 november 2022 om 05:42

Ja, dat mag, een compleet nieuw team en een flutsysteem met een onduidelijke coach kunnen zijn zwaktes niet zoals vorig seizoen met Nous en Martinez verhullen. Hij blijft een geweldige opbouwer, maar als de restverdediging nog niet goed staat / volwassen is / ingespeeld is, kan je het risico niet nemen om met 3 verdedigers te spelen

2 november 2022 om 08:22

En ook bij de kopbal die Bassey uit de doelmond wegkopt staat hij erbij en deed hij niets.

1 november 2022 om 23:05

Valt ook wel mee. Op papier was Rangers juist een van de vervelendste teams mogelijk uit pot 4 als EL finalist die psv uitschakelde. Ik had denk ik veel liever een Maccabi Haifa, Viktoria Pilzen of Kopenhagen gehad uit pot 4. Maarja je hebt er altijd wel 1 zwakke broeder inzitten uit pot 4.

1 november 2022 om 23:05

Thuis bijna een jaar niet verloren in de Eredivisie. PSV heeft van de 6 uitwedstrijden dit seizoen al 3 keer verloren. Nee we zijn zeker niet in vorm, maar thuis moeten we ze pakken. Opvreten die handel

1 november 2022 om 23:20

En toch zijn hun 4 aanvallers eigenlijk te goed voor de Ajax defence.

1 november 2022 om 23:31

ik denk dat vooral Blind tegen Madueke een probleem voor jullie gaat worden.. net zoals Max tegen iedereen die jullie tegen over hem zetten...

1 november 2022 om 23:35

En die verdedigers van psv te slecht voor de aanvallers van ajax!

1 november 2022 om 23:36

Maar die verdediging van psv is normaal gesproken nog 3 keer zo slecht als die van Ajax, dus daar liggen ook kansen. Kan zomaar weer zo'n 5-3 worden.

2 november 2022 om 07:07

Met de vorm van Bergwijn heeft bijna geen enkele verdediger moeite met hem.

1 november 2022 om 23:39

Waarom heeft niemand het over Taylor?? Die speelt toch als een natte provinciekrant? Zachte sprintjes, lieve schotjes, krabbend hoofdje en wijfelende duelletjes. Ik begrijp het niet hor!

1 november 2022 om 23:58

Was wel pas weer de eerste basisplek sinds zijn blessure. Deed het de eerste 2 maanden gewoon goed tot zijn blessure, maar viel vandaag wel wat tegen ja. Zou het liefst met Alvarez-Berghuis spelen en dan Kudus op 10. Snap niet dat Schreuder dat nog geen een keer geprobeert heeft.

2 november 2022 om 00:05

Jaa, nee jij en ik denken en zien precies het zelfde idd! Kijk misschien ietwat te annvallend middenveld maar ook wel in balans. Wij willen iedere wedstrijd domineren dus waarom niet. Plus je wisselbeleid komt dan veel beter uit, waarom ziet hij dat niet hahahah

2 november 2022 om 00:20

Ja dat idee heb ik ook. Berghuis brengt voetballend meer dan Taylor en Kudus is verder dan Taylor op dit moment. Taylor komt er echt wel, gewoon een goede voetballer, maar op dit moment zou hij de "Davy Klaassen" rotatiespeler moeten zijn achter Berghuis, Alvarez en Kudus. Dan speelt hij waarschijnlijk alsnog 20 keer in de basis en nog 20 invalbeurten, maar dan speel je als het er echt om gaat wel met je beste voetballers op het middenveld. Dan kan Taylor naar het niveau groeien en volgend seizoen de vaste man worden, maar dat wil Schreuder hem nu al maken. Helaas ziet Schreuder in Kudus een spits, want ik ben nog steeds van mening dat hij je beste 10 is en Berghuis je beste 8.

2 november 2022 om 01:33

Zijn voorgangers Frenkie en Gravenbergh waren veel dominanter. Sterk aan de bal en altijd aanspeelbaar. Taylor zie je nauwelijks en hij kan ook geen duels winnen. Een van de redenen waarom we nauwelijks onder de druk uit kunnen voetballen.

Kudus lijkt kwa profiel het meest op Frenkie en Gravenbergh en speelde daar uitstekend onder Ten Hag.

2 november 2022 om 00:36

Dit was echt een zwakke tegenstander.Bronckhorst heeft er echt een schiettent van gemaakt .Heb het nooit een goede trainer gevonden .

2 november 2022 om 06:10

Hij doet het prima in Schotland. Zoals hij eerder geweldig heeft gepresteerd met Feyenoord. Het was vanavond ook de betere trainer van de 2 natuurlijk. Alleen met een veel minder team

en nog wel zonder de "onmisbare" passes van blind. knap hoor

Conceicao!! In deze mindere Ajax-tijden is hij voor mij echt het absolute lichtpunt. Iedere wedstrijd zit ik te wachten tot 85ste minuut zodat ik dat bord omhoog kan zien gaan en nog even een paar minuten mag genieten van zijn frivoliteiten. Wat ben ik blij dat Ajax deze jongen gehaald heeft. Ja, hij is nog wat druistig. Maar wat een lekkere goal vanavond. Deze jongen heeft echt iets. Hier gaan we de komende jaren nog veel plezier aan beleven.

1 november 2022 om 22:56

Als Schreuder zo door gaat met elke keer 5 minuten gaan we helemaal niet veel plezier aan hem beleven.

1 november 2022 om 22:59

Mag in een mindere wedstrijd toch wel eens starten ipv bergwijn. Ben benieuwd wat hij over een hele wedstrijd laat zien

Prima pot. Naast dat Ajax toch ook wat meer in vorm lijkt, was de tegenstander er natuurlijk ook naar. Deze poule bestond wat mij betreft echt uit 4 verschillende klasseniveaus. Napoli speelde als een CL-finalist, Liverpool is efficient als een Europese topploeg, Ajax lijkt me een echte EL ploeg dit jaar maar heeft eigenlijk ook een beetje pech met deze loting gehad en Rangers is dus natuurlijk niet meer van het niveau van afgelopen jaar maar schakelde niet voor niets PSV uit die het weer meer dan goed doen in de EL. De combinatie Ajax, Schreuder en deze poule was geen prettige want sinds een Tadic gewoon van links komt speelde Ajax veel beter, ook vorige week tegen Liverpool. Want die wedstrijd vond ik een beetje geflatteerd. Maar goed, kop omhoog, op naar een mooie EL campagne.

1 november 2022 om 23:05

Hier kan ik me wel in vinden, Ajax had pech met de loting en is zelf ook gewoon van minder niveau dit jaar. Of Schreuder het nog niet is of nooit gaat worden moeten we zien maar ik denk als Ajax niet Napoli had geloot maar een van de mindere uit pot 3 dan was men hoogst waarschijnlijk een stuk minder kritisch geweest. Benieuwd hoe Ajax het na de winter gaat doen.

1 november 2022 om 23:12

Hou even op. Prima pot? Ook in de EL ga je hier geen potten mee breken. Beschamend gewoon. Rangers erbamelijk slecht. Ajax had hier de rug kunnen rechten door met een nulletje of 6 naar Amsterdam te vertrekken. Dit was verschrikkelijk om te zien. Taylor EN Klaassen op het middenveld, verschrikkelijk.

1 november 2022 om 23:26

Het is bizar als PSV of Feyenoord van een of andere EL ploeg resultaat haalt is het prima maar een ruime overwinning bij de Rangers is het weer matig en moet het 0-6 zijn met PSV als
Volgende tegenstander. Begint een beetje ongeloofwaardig te worden om Ajax te downplayen. Keurige 1e helft waar de klad in komt omdat het zo makkelijk gaat. Goede combinaties gezien en fysiek je duels gewonnen met een goede Berghuis, Alvarez, Bassey en Timber. Verder was de 2e helft een stuk minder maar nooit echt in de problemen en dit na alle gezeik is gewoon prima.

1 november 2022 om 23:41

Alle respect dat jij dit een prima pot vond. Dit Ajax heeft meer potentie dan wat er nu wordt getoond. Tegen een lamme, uitgespeelde tegenstander als Rangers (geloof mij, geen EL niveau dit jaar) moet je dit met iets meer ballen uitspelen. Besef je dat die 2e helft minder was door het toedoen van onze coach? Hoe haal je het in je hoofd Taylor en Klaassen te laten spelen? 1 vd 2 is eigelijk al teveel. Kudus , de complete wedstrijd als spits op zijn favoriete positie middenveld gestaan. Als je dan Berghuis wil sparen voor zondag, gooi Kudus dan op het middenveld en zet Lucca erin. Lijkt alsof onze coach geen idee heeft en alleen maar statisch wisselt.

2 november 2022 om 08:42

Ben het met je eens, de wedstrijd was echt niet goed, maar de euforie is groot. De eerste wedstrijd won je dik van Rangers, vervolgens vlieg je er tegen Napoli en Liverpool kansloos af. Rangers heeft vandaag weer laten zien voetballend veel minder te zijn. Door tactisch niet goed te staan kregen ze kansen.

2 november 2022 om 07:02

@myvision

Het was echt geen prima pot. Het was heel slecht. Ajax maakt exact dezelfde fouten, alleen kan Rangers totaal niet omschakelen. Het middenveld leek nergens op. Het was weer eens ultra zwak bij corners. En je krijgt er weer een tegen. Dit is dus precies het zand in je ogen dankzij een tegenstander van bedenkelijk niveau. Dat ze PSV hebben uitgeschakeld is echt meer geluk dan wijsheid geweest en ik vermoed een verkeerde voorbeteiding waardoor PSV nog onvoldoende conditioneel mee kon in de fysieke strijd......

Heerlijk hoe ons waterhoofd door zijn eigen wissels en veranderingen voor lul wordt gezet. Wijndal brengt in 40 minuten meer dan Blind tot nu toe dit seizoen, Tadic mag weer 88 minuten aankloten, Chico staat er een minuut 1 en scoort meteen. Doe nou gewoon Wijndal/rensch op linksback, Grillitsch voor Alvarez, Kudus op 10 Brobbey spits Chico op rechts en Bergwijn op links. Hoe moeilijk kan het zijn Alfredo? Zo'n groot hoofd, en zo weinig voetbalverstand.

1 november 2022 om 22:57

Tadic had 3 voorassists en een assist. Ongrlooflijk die haat op Tadic op deze site. Blijkbaar zie jij ook niet genoeg met jouw hoofd.

1 november 2022 om 23:04

Ga lekker fietsen met je voorassist, die balletjes geeft Chico ook wel hoor. Hij komt geen speler meer voorbij, heeft structureel ruzie met de bal en loopt alsof ie op een roltrap staat. Het beweegt maar komt geen meter vooruit, Beide opa's lekker banken en geef ons fris elan, speler met snelheid actie en diepgang.

1 november 2022 om 23:09

Dat stond er op het veld met Bergwijn maar die doet het niet al te best de laatste wedstrijden. Tadic doet het beter dan Bergwijn.

1 november 2022 om 23:12

Tadic vandaag betrokken bij 3 goals “Chico” geeft die steekballen helemaal niet. En Bergwijn laat minder zien als Tadic. Maar jij hebt dezelfde plaat voor je kop als Schreuder

1 november 2022 om 23:13

Bergwijn speelt ruk omdat koning Tadic weer zijn favoriete linkerkant heeft opgeëist. Bergwijn is zoveel beter vanaf links, Chico is in die paar minuten dat hij telkens de kans krijgt altijd gevaarlijk vanaf rechts. Hoe moeilijk kan het zijn?

1 november 2022 om 23:17

Tadic al jaren de Mvp van Ajax waar Bergwijn niks laat zien. Ze hebben beide deze wedstrijd vanaf links gespeeld. Waarbij Tadic betrokken is bij 3 goals en Bergwijn niet.

1 november 2022 om 23:22

Klopt zeker! Bergwijn moet op links. Tadic was zeer matig hoor, wat deed ie de 2e helft nou allemaal?

1 november 2022 om 23:22

Wat is er zo fris aan Bergwijn? Grootste miskoop. Altijd Tadic boven Bergwijn verkiezen.

1 november 2022 om 23:26

Belangrijk zijn voor het team in tegenstelling tot Bergwijn

1 november 2022 om 23:28

Wat een onzin. Tadic is het hele seizoen al matig. Bergwijn begin van het seizoen paar keer beslissend geweest. Tadic hoeft toch niet alles te spelen? Zeker niet in deze vorm.

1 november 2022 om 23:02

Grillitsch? Heb je die zien invallen? Geen idee waarom Alvarez eruit moet. Kudus, Alvarez en Berghuis is het ideale middenveld.

1 november 2022 om 23:05

Grillitsch gaat hem ook niet meer worden. Totaal geen vertouwen in. Speelt natuurlijk niet gigantisch veel. Maar de minuten die hij gemaakt heeft sierde het ook individuele fouten van hem. Onnodig dat hij gehaald is.

1 november 2022 om 23:06

Alvarez maakte idd helemaal geen lompe overtreding bij die penalty. Zo'n gepolijste middenvelder ja idd die moet bij Ajax als eerste op het wedstrijdformulier. Zullen we anders misschien Jan Klaassen er nog naast zetten voor wat extra zekerheid en beton?

1 november 2022 om 23:17

Grillitsch kan er niet veel van, totaal geen Ajax speler. Volgend seizoen ex Ajax jeugdtalent Zerrouki maar halen. Dat is wel echt een Ajax speler.

1 november 2022 om 23:02

Laat alvarez maar lekker staan doet het prima. Daarnaast laat bergwijn nog minder zien dan tadic. Dus laat die maar lekker bankhangen

1 november 2022 om 23:12

Serieuze vraag. Geef mij eens een paar goede redenen waarom Alvarez eruit moet volgens jou?

1 november 2022 om 23:16

Bijna eens Ajaxclub!! Maar Alvarez eruit? Nee. Pasveer, Sanchez, Timber, Bassey, Wijndal, Alvarez, Kudus, Berghuis, Conceicao, Beast, Bergwijn.Amen

2 november 2022 om 00:41

Tadic voor Bergwijn en ik ben het eens. Tadic eruit is absurd met zijn stats en als aanvoerder en als mvp van de afgelopen 3 a 4 seizoenen. Bergwijn speelde vandaag ook deels vanaf links en centraal en doet weinig goed. Tadic is nog belangrijk.

2 november 2022 om 07:57

Tadic en Bergwijn flink afwisselen dan. Tadic is op links idd nog steeds belangrijk.

1 november 2022 om 23:31

Mooie reactie. Met alles eens ook.

Heb overigens geen problemen met Dusan, Bergwijn is ook een oelewapper de laatste tijd. Al is hij de toekomst en je kapitaal, dus idd Bergwijn boven Tadic normaal gesproken.

2 hele slechte teams, waarbij Ajax iets minder slecht was. Hoogtepunten waren de korte terugkeer van Wijndal die het verschil maakte de 1e helft en de goal van Conceicao na de geweldige pass van Tadic.

Taylor,klaassen, Sanchez zwaar door de mand gevallen, voor de rest tactisch zwaar ondermaats, zelfs Rangers kan onder onze druk uitspelen zonder problemen en de wissels waren de titel voetbalterrorist waardig.

Hopelijk weer een stap dichter bij het einde van Alfred Schreuder.

1 november 2022 om 23:00

Bergwijn nog zwaarder door de mand gevallen. Al weken droevig om naar te kijken. Wat is 'm overkomen? Is z'n hamster dood?

1 november 2022 om 23:03

Geen idee lijkt hem oprecht ook niet meer te interesseren, de energie die hij bij Oranje brengt heb ik nog geen enkele keer gezien en sinds Napoli thuis met dat boze interview lijkt hij wel klaar te zijn met de trainer.

1 november 2022 om 23:39

Bergwijn speelt matig sinds hij op rechts staat. Beetje zelfde verhaal als Tadic. Tegen excelsior toen hij weer even op links mocht staan schoot hij er direct een bal in. Gewoon dom van Ajax om Bergwijn te halen met Tadic. Zijn beiden pure linksbuiten.

2 november 2022 om 08:24

Bergwijn mag toch ook geregeld op linkst staan (gedurende de wedstrijd wisselen ze nog wel eens van kant) maar ook daar presteert hij niet.

Bergwijn, Brobbey en Conceicao is een keer als aanval. Die laatstgenoemde heeft sowieso de meeste potentie op rechts.

Laat die jongen toch eens wat langer spelen dan 5 minuten elke keer. Wil Schreuder geen snelheid en creativiteit op de vleugels ofzo? Lekker blijven aanmodderen met Bergwijn en Tadic.

1 november 2022 om 23:04

Snelheid heeft bergwijn natuurlijk wel. Valt me wel op dat hij daar weinig tot geen gebruik van maakt afgelopen wedstrijden

Jezus Christus wat een kutpot. Vanaf minuut 60 had Conceicao er al in gemoeten voor Tadic. Je zag aan alles dat Rangers wel wou, maar niet kon. Wat een ruimte lag er telkens..

Het is trouwens te hopen voor Oranje en Ajax dat onze recordaankoop weer eens gaat presteren. Oogt ongeïnteresseerd pffff

1 november 2022 om 23:01

Ja hoor Tadic had eruit gemoeten? Dan had hij die assist niet gegeven op Conceiçao...

2 november 2022 om 08:25

Waarom voor Tadic en niet voor Bergwijn ? Wat brengt Bergwijn de laatste weken (misschien al wel meer dan een maand). Ik ben kritisch op Tadic omdat hij niet meer brengt wat hij wel deed (ook veel onnodig balverlies). Maar een slechte Tadic is wel 10x beter dan een slechte Bergwijn.

Wel pijnlijke avond voor blind dit . Wijndal beter, en daarna Rensch ook. heel duidelijk geworden dat er eigenlijk geen plek meer is voor hem, en hij niet meer nodig is. mag toch hopen dat hij op het WK niet erin staat.

1 november 2022 om 22:59

Of hij werd gewoon gespaard.

1 november 2022 om 23:01

Laten we het hopen

1 november 2022 om 23:10

denk dat schreuder over twee weken nog trainer van Ajax wil zijn. Dus heeft hij het juiste gedaan om dat te bereiken

1 november 2022 om 23:11

Op welk moment was wijndal precies beter. Had geluk dat timber zijn ontzettend fout kon goedmaken, want anders had hij gewoon een tegengoal op zijn naam. Verder niets meer laten zien dan blind in de afgelopen wedstrijden deed. Sneller lopen staat niet gelijk aan beter zijn.

1 november 2022 om 23:16

Ga er maar vanuit dat Schreuder hem gewoon eenmalig bankt vanwege de publieke opinie of zoals myvision zegt, om hem te sparen. Die speelt zondag gewoon tegen Psv hoor, al helemaal nu Wijndal geblesseerd is uitgevallen.

1 november 2022 om 23:18

Nu Wijndal geblesseerd is is het ook wel logisch dat hij zal spelen uiteraard. Vond Rensch aardig invallen vandaag; ik verwacht Rensch, Timber, Bassey, Blind achterin zondag.

Voornamelijk blij voor Conceicao dat hij eindelijk een goal maakt! Verder was het wisselen van Berghuis echt dodelijk voor deze wedstrijd, wat een drama tweede helft.. Ik ben geen Kudus fan, maar die was goed vandaag!

Heerlijk dat Conceicao z’n goaltje meepikt. Zal nu hopelijk wat rustiger invallen, want hij wil af en toe teveel.

Bassey MOTM, net als het uitvak. Kudus ook van genoten. Wijndal en Rensch deden Blind in no time vergeten.

Bergwijn en Alvarez een absoluut drama. Taylor zat er ook niet lekker in. Klaassen verlamde ons al helemaal. Nog steeds Schreuder out.

Rangers is wel echt bedroevend slecht zeg. Ajax eigenlijk vrijwel niet in de problemen gekomen. Bassey vandaag prima en Wijndal totdat hij uitviel, ook prima. Jammer dat hij precies nu geblesseerd raakt.

Verder Conceicao een lichtpuntje, ook al speelde hij maar 6 minuten ofzo. Die jongen moet echt meer speelminuten krijgen, want hij is nu al klaar voor genoeg minuten in Ajax 1 als basisspeler en met hem in de aanval heb je snelheid, diepgang, scorend vermogen, iemand die z'n tegenstander kan uitspelen en teamgenoten kan uitspelen maar ook gewoon wat technisch heeft zoals Antony ook had (passes tussen de linies door en messcherpe voorzetten).

Maakte ook gewoon een hele goede goal. Nu op naar zondag, met hopelijk Wijndal al reken ik niet op hem, maar ook Brobbey en hopelijk een verrassing als Conceicao in de basis maar dat laatste zal ook niet gebeuren vrees ik.

Deze wedstrijd is geen graadmeter. Zondag wel. Tadic is wel echt moeilijk om te zien hoor. Als hij geen voorzetten kan geven blijft er weinig over. Berghuis net als de laatste wedstrijden de beste. Het lijkt er ook op dat er gewoon een nieuwe schwung in het elftal moet komen. Met Brobbey en conceicao gebeurd er altijd wat. Wijndal vond ik ook goed spelen tot zn blessure. Beste hopen voor de Europa League na de winter

1 november 2022 om 23:07

"Als hij geen voorzetten kan geven blijft er weinig over". Maar tegelijkertijd bij 4 goals (1 nipt afgekeurd) betrokken zonder voorzetten te geven? Die kan ik even niet helemaal rijmen. Ik opteerde zelf ook om Bergwijn eens op links te zien het laatste half uur met Conceicao op rechts maar mensen hebben tegenwoordig echt een gigantische blinde vlek betreft Tadic hoor. Is vandaag gewoon doorslaggevend in het aanvalsspel en geeft nota bene een prachtige assist op de beslissende goal. Toch doen mensen alsof hij voor spek en bonen op het veld staat. Slaat gewoon totaal nergens op..

Oprechte vraag: vinden jullie Ajax beter spelen zonder Blind?

1 november 2022 om 23:03

Verdedigend ja, opbouwend nee. Dat was echt wel drama met bassey en timber

1 november 2022 om 23:04

Nee, maar het zorgt wel voor een beter resultaat.

1 november 2022 om 23:12

Is dat zo? 4-0 vs 1-3.

2 november 2022 om 07:15

is dat niet met of zonder Rensch dat verschil? Onze houthakker Sanchez kan er namelijk helemaal niets van. Ook niet tegen tegenstanders van dit niveau. Had dan die Sachenz niet gehaald en doorgegaan met het project regeer op rechtsback. Dat is ook gelijk het verschil tussen Schreuder en Ten Hag. Ten Hag was creatief en niet bang om mislukte aankopen snel te laten vallen. Schreuder is Blind en riep de hele voorbereiding dat hij een extra rechtsback nodig had en een extra spits em een extra verdedgende middenvelder. En alle drie zijn ruk en totaal overbodig.hamstelaar hebben niet de beste versterkingen gehaald, maar de helft is voor overbodige posities dankzij een trainer die dat niet ziet.

Man of the match, of eigenlijk men of the match: Het uitvak. Die waren lekker bezig op Ibrox!

Verder weet ik niet goed wat ik ermee moet in aanloop naar zondag. Daar was Rangers simpelweg te matig voor.

Dan betaal je 12 miljoen voor Wijndal en dan kan een kort aflopend veld van de tegenstander medeverantwoordelijk zijn voor misschien wel een zware blessure bij zo'n forse investering...Ajax moet hier zeker een klacht voor gaan indienen bij de Uefa en bij de club Glasgow Rangers zelf.

1 november 2022 om 23:10

Haha ik snap je wel. Kan me ook niet voorstellen dat dit pas het eerste incident was met die gracht of aflopend veld. Levensgevaarlijk eigenlijk. Bij iedere schiet of kopkans bij de paal, kun je de klos zijn als je uit balans raakt. Bizar inderdaad dat zoiets nog niet is aangepakt.

1 november 2022 om 23:42

Een speler van Rangers lag ook al in die gracht 5 minuten ervoor. Zal wel "charme" zijn van zo'n stadion met publiek dicht op het veld. Maar goed waarschijnlijk spelen we daar de komende 30 jaar niet meer, dus Rangers moet het lekker zelf weten.

Ben blij dat ze gewonnen hebben, wel lekker voor het zelfvertrouwen voor as zondag, hoop echt dat Bassie centraal staat dan tegenover Luuk en niet Blind.
Taylor heeft het even niet.

Ajax schakeld finalist Europa league uit waar Psv van verliest....man man wat is Rangers slecht en wat is Ajax weer erg matig. Als ze zo zondag spelen verliezen ze met 0-4

Het absolute minimale en eigenlijk ook het maximale als je terugkijkt. We hadden alleen thuis er nooit op zo’n manier mogen afgaan tegen Napoli. Ook Liverpool thuis was de schade te groot. Maar in je verliest 4 keer terecht en twee keer win je terecht. Ook met een betere trainer (Ten Hag) en dit materiaal waren we niet doorgekomen.

Alleen andermaal blijft het weinig vreugdevol om naar Ajax te kijken. Terechte zege, zeker voor rust bij vlagen prima om naar te kijken. Maar tegen zo’n matig Rangers ziet het er al snel solide uit. Na rust ging Ajax in spaar stand en dan zie je gelijk dat met 30 procent minder het ver onder het acceptabele zakt. Het was echt niet om aan te gluren.

Het is dat je wint maar eigenlijk was het totaal niet overtuigend. Maar hele korte fases zie je echt een goed Ajax, veel te weinig wat mij betreft. Rangers kan er zo weinig van, die straffen het gestuntel niet af. Want er ging nog zo veel mis. Passing net te hard of te zacht, slechte aannames, balverlies op gevaarlijke plekken en veel mislukte acties van met name Bergwijn en Tadic. Begin me langzaam wel zorgen te maken over Bergwijn. Die bakt er helemaal niks van. Zeker tegen dit waardeloze Rangers moet hij veel meer laten zien. Conceicao klopt wel op de deur zo, hopelijk kan hij wat meer minuten gaan maken

Hmm.. Tadic in een Schone rol op 6. Zou dat kunnen werken? Ben daar oprecht naar benieuwd. Dan kan Bergwijn gewoon links. Brobbey spits. Kudus op 10. Concecao rechts. Voor de rest was deze wedstrijd niet om aan te zien.

1 november 2022 om 23:31

Daar geeft Tadic toch veel te weinig druk voor. Zie dat absoluut niet zitten. Beter Tadic of Bergwijn in de spits zetten als Brobbey niet kan spelen that is.

1 november 2022 om 23:41

Haha, hier dacht ik ook aan, maar ik liet hem ff lopen. Schone heeft wel een vastere trap, had daar weinig balverlies. Maar is oprecht geen gekke suggestie imo.

1 november 2022 om 23:58

Ik denk dat je dan heel moeilijk onder de druk uit gaat spelen. Tadic houdt vooral de bal vast, iets wat je daar liever niet ziet. Ook Taylor of Berghuis, wie je daar ook naast zet, zie je niet heel snel zijn man uitspelen zoals frenkie dat deed. Dan kom je dus nooit in een overal situatie. Gaat dus niet werken met de huidige selectie vrees ik

Haha de haat hier op Tadic is echt ongekend. Vandaag weer betrokken bij 3 goals. Maar de falende Bergwijn word niet benoemd. Sommige mensen hebben dezelfde plaat voor hun kop als Schreuder zelf.

1 november 2022 om 23:21

Echt onbegrijpelijk inderdaad, Tadic is nota bene 1 van de meest effectieve spelers van Ajax ooit zoniet de meest effectieve ooit.
Hij verdiend veel meer waardering en krediet dan hij krijgt.

2 november 2022 om 00:47

Eens. Bergwijn is geen teamspeler en aanjager zoals Tadic ook. Bergwijn banken voor Conceicao.

Leuke speler die Conceicao, die je eigenlijk wat meer minuten gunt dan de laatste 5. Hij brengt snelheid, diepgang en flair met zich mee.

Het wisselen duurde weer lang...

Hoe dan ook mooi, dat we in de EL verder gaan, na de struikelpartijen tegen Napoli en Liverpool. Nu zondag met goede moed onze concurrent uit het zuiden verslaan!

1 november 2022 om 23:54

Toch gaat dat zwaar worden. In de EL mag je toch wel minimaal een halve finale verwachten maar als je ziet wat voor ploegen er doorgaan is dat nog niet zo'n makkelijke opgave

Na de Berghuis wissel zakte Ajax ver weg. Die man speelde weer een prima pot.

Bij vlagen was het leuk en Ajax combineerde soms goed. Tegen een dergelijke tegenstander is het ook wat makkelijker. De pass van Rensch op de afgekeurde goal van Kudus was echt fantastisch, maar over de hele linie genomen kan je nooit echt lekker achterover leunen. Zelfs bij 0-2 heb je het idee dat het fout kan gaan.

Waarom hebben mensen het hier opeens over betrokkenheid bij goals. Dan blinken er opeens nog wel meer uit namelijk. Tadic was voetballend gewoon matig vandaag. 1 magische assist maakte veel goed, maar voor de rest was het zwaar ondermaats. Ging ook nog trucen de 2e helft en waar dat in het verleden fantastische momenten opleverde, werd het vandaag telkens een flop. De vorm is er niet al langer niet, de passie nog steeds.

Wat n goed voetballertje is Conceicao toch, heerlijk om naar te kijken. Het dismandjr moet nog wat geslepen worden, maar aan dat ventje gaat Ajax een hoop plezier beleven.

Nou, typisch Rensch. Super slecht verdedigen en ook echt onnodig geel pakken, maar eenmaal over de middenlijn kan hij opeens voetballen.

En ongelooflijk dat er zelfs nu nog mensen zijn die bashen op Blind, terwijl hij op de bank zat. Jongens, het was Rangers he. Geen topclub ofzo. Het is al erg genoeg dat je hier maar 1-3 wint..

Zo ontzettend jammer dat kudus weer gescoord heeft. Wat heb ik mij dood zitten ergeren aan die ronddraaiende postbode. En dan ook nog eens pasveer die alle ballen lang gooit op die droeftoeter met het fysiek van een kanarie. Maarja, nu kan schreuder weer terugvallen en refereren naar zn doelpuntjes en zullen we kudus wel weer vaker in de spits zien

Grootste winst van Ajax. Tadic komt weer langzaamaan in vorm. Is betrokken bij alle doelpunten.

2 november 2022 om 08:28

Ik vond hem nog steeds slecht spelen. Maar Tadic heeft wel gewoon de kwaliteit dat ondanks zijn slechte spel hij nog wel belangrijk kan zijn met nu vooral assists. Was ook vorig seizoen al zo !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren