Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu: 'Hij heeft een andere keuze gemaakt en dat moeten we respecteren'

Laatste update:

Phillip Cocu werkte bij de A1 van PSV samen met Riechedly Bazoer en zag toen al dat de jeugdinternational een veelbelovende toekomst tegemoet ging. PSV wilde het talent dan ook zeker niet laten gaan, maar moest lijdzaam toe zien hoe Bazoer koos voor een overstap naar Ajax. De Amsterdammers betaalden een opleidingsvergoeding van slechts 75.000 euro.

/

Ajax geeft goede hoop dat het een flinke winst kan gaan maken op de achttienjarige Bazoer, die is omgeturnd tot middenvelder en een basisplaats heeft veroverd in het team van Frank de Boer. Zondag speelde hij weer sterk tegen PSV, zijn oude club. "Riechedly werd continu uitgefloten, maar wist zich toch staande te houden. Dat vind ik heel knap", zei De Boer.

Ook Cocu sprak mooie woorden over Bazoer. "Het is knap dat hij op deze leeftijd al bij Ajax in het eerste speelt", zei de coach van PSV in De Telegraaf. "Ik heb met hem gewerkt bij PSV A1 en wij zagen hem ook als een groot talent. We hadden hem graag hier bij PSV gehouden, maar het is anders gelopen. Hij heeft een andere keuze gemaakt en dat moeten we respecteren."

Denk je dat Riechedly Bazoer bij PSV ook een basisplaats had gehad?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toen der tijd wel een begrijpelijke keuze want er stroomde weinig spelers door naar het 1e bij Psv.

Acheraf gezien had het weinig uit gemaakt voor hem. Zijn familie komt uit de buurt bij Amsterdam geloof ik dus voor hem is Ajax een wat logischere keuze.

Qua ontwikkeling zal het weinig uitgemaakt hebben want ik denk dat hij bij PSV nu ook wel in de basis had gestaan.

Het enigste voordeel voor hem als hij bij PSV was gebleven dat hij dan in zijn debuut seizoen meteen landskampioen was geworden, helaas voor hem moet ie daar nou een tijdje op gaan wachten...

2 maart 2015 om 08:53

weer een zielige laatste zin, jammer want met de rest ben ik het eens

het zit je allemaal wel heel diep of niet?

ik verwacht dat bazoer heel snel het nederlands elftal gaat halen, goede sterke speler met een goede mentaliteit, en wat de boer zegt...echt heel erg knap hoe hij onder de fluitconcerten makkelijk overeind bleef na pas een paar wedstrijden bij ajax

2 maart 2015 om 09:17

@tinus

Hoezo zit het diep bij mij? Volgens mij zit het eerder diep bij jou gezien je het storend vind dat PSV dit jaar (hoogst waarschijnlijk) landskampioen gaat worden.

2 maart 2015 om 10:08

Stel je niet zo aan man, het is duidelijk als grapje bedoeld. Verder werd hij volgens mij ook niet zo heel erg uitgefloten, al krijg je voor de tv natuurlijk wat minder mee dan in het stadion.

2 maart 2015 om 10:11

@panerai

Ik denk niet dat het Tinuske erg diep zit dat PSV dit seizoen terecht kampioen wordt, denk dat iedereen zich daar wel in kan vinden. De manier waarop je het zegt doet overkomen dat je erg blij bent dat PSV weer eens kampioen wordt (begrijpelijk), maar komt ook op mij een beetje zielig over.

Dan inhoudelijk: Ik denk ook wel dat Bazoer indien hij bij PSV was gebleven nu wel z'n wedstrijdjes had gepakt, maar dat was dan niet op het middenveld geweest. Dan had hij op de plek van Bruma of Rekik gestaan, en dan was het inderdaad waarschijnlijk basis geweest, aangezien je die een stuk makkelijke uit de basis speelt als de huidige middenvelders (al ben ik nog steeds niet helemaal overtuigd van Maher). Het is echter de verdienste van Ajax dat zij het talent in hem zagen dat toebehoort aan een middenvelder. Kan een hele grote worden.

2 maart 2015 om 09:05

dat bazoer goed presteert bij ajax betekend niet dat hij zo goed kan/kon presteren bij psv.
psv kan nog altijd heel slordig zijn de laatste paar wedstrijden dus ik zal maar je mondje dicht houden
bazoer heeft waarschijnlijk gewoon een topseizoen als hij daar gelukkig is moet je hem niet zo maar afbreken dat zijn keuze slecht is geweest.
het is gewoon een topspeler en gaat gewoon naar het nederlands elftal toe accepteer het maar gewoon

2 maart 2015 om 09:31

Maar welke spelers stromen er nu (na Depay) dan door vanuit de jeugd in het 1e ?

Zoet staat er in, maar is geen topper. Room, Ruiter, Nordfeldt, Hahn, Pasveer etc zijn absoluut niet minder !
Koch is al tijdelijk weg gepromoveerd.
Locadia en Hendrix moeten het met korte invalbeurtjes doen.
Ritzmaier en Brenet komen nog minder aan bod.
Het verhaal Bakkali is bekend.

Wie o wie kunnen we begin volgend seizoen verwachten als basisklant ? Ik denk dat er weer behoorlijk ingekocht zal worden (hetgeen het goed recht is natuurlijk).

2 maart 2015 om 09:37

Hendrix zal aan spelen toe gaan komen volgend jaar daar ben ik van overtuigd.

Zoet staat gewoon inde basis en daar gaat het hier om. Brenet is middelmaat en Locadia is gewoon minder dan Luuk. Koch is nooit een potentiele basis speler geweest en dat is ook precies de reden waarom hij nu verhuurd is.

Volgend jaar kan je Rai Vloet (10) en Jordi de Wijs (cv) verwachten als grote talenten uit de jeugd en wellicht dat Paal en Bergwijn ook definitief er bij worden gehaald.

Helaas zijn er gewoon weinig spelers uit de jeugd goed genoeg om PSV kampioen te maken. Als je al die spelers die je opnoemd in de basis had gezet dan was PSV dit seizoen geen kampioen geworden daar ben ik van overtuigd.

Hoe je het went of keert er zijn gewoon aankomen nodig, het kan niet met alleen jeugd, kijk maar naar Ajax nu. De vorige seizoenen is het wel gelukt, maar dat kwam meer door dat er weinig concurrentie was, niet omdat Ajax zo dominant was met haar jeugdige elftal.

Kijk maar naar het punten aantal. PSV heeft met nog 9 wedstijden te gaan nu al meer punten verzameld dan Ajax in heel vorig seizoen. Dat lukt niet met grotendeels jeugd of je moet een uitzonderlijke lichting hebben.

2 maart 2015 om 09:39

Ten eerste komt Bazoer uit Utrecht waar PSV hem heeft opgepikt bij Elinkwijk (zuilen) waar PSV een samenwerkingsverband mee had , want daar komen nl ook Affalay,aisatti, Moktar en Labyad vandaan , en of hij nu in het eerste bij PSV had gestaan betwijfel ik , want er is toch een reden geweest om weg te gaan bij Psv,

2 maart 2015 om 09:47

Zijn broer woont in Amsterdam want daar woont hij dus dat is niet helemaal correct.

Daarnaast mis ik een ''ten tweede'' aangezien je met ''ten eerste'' begint maar dat terzijde.

Als je goed leest zie je dat ik ook zeg dat toen der tijd PSV weinig jeugdspelers liet doorstromen. De afgelopen seizoenen is dat echter anders. Zie Depay, Locadia, Hendrix, Zoet, Brenet, Tamata.

En op basis daarvan en gezien zijn grote talent denk ik dat hij bij PSV ook wel in de basis had gestaan of in iedergeval regelmatig minuten had gemaakt.

2 maart 2015 om 10:02

@ Panerai

Het is maar wat je doorstroming noemt. Locadia was vorig jaar met 13 doelpunten gewoon goed op dreef maar er word een nieuwe eerste spits gehaald. Hendrix heeft dit seizoen 13 wedstrijden gespeeld waarvan veel als invaller. Brenet is meer wissel dan speler. Tamata krijgt vrijwel helemaal gene speelminuten.

Dan houd je Zoet en Depay over... En als je dat bekijkt sinds 2 jaar geleden toen Bazoer vertrok is het gewoon schamel.

2 maart 2015 om 09:59

@ Panerai

Beetje jammer van die opmerking op het laatst die totaal onnodig is. PSV word terecht kampioen dit jaar maar nu ben je gewoon aan het treiteren.

Ontopic: Bazoer heeft nu gewoon een hele goede periode te pakken en lijkt alles in huis te hebben om een vaste waarde en zelfs uitblinker te zijn op het middenveld. Desondanks is hij 18 jaar oud en zal hij hoogstwaarschijnlijk nog een vormdip krijgen zoals vrijwel iedere jeugd spelers. Hem als de nieuwe Rijkaard bestempelen is dan ook bizar. Tot op heden alleen maar trots op zijn en lekker vertrouwen geven.

Zo is dat.
Welke positie speelde hij toen hij nov bij PSV voetbalde? Want hij heeft t spelletje snel onder de knie gekregen. Vind het een heerlijke speler om naar te kijken. Was gister iets minder aanwezig dat die week ervoor.. Maar wel erg belangrijk geweest ook. Ga zo door!

Het fluiten van de Psv supporters vond ik wat kinderachtig. Zeker toen Bazoer de overstap maakte was de jeugdopleiding bij Psv ondergeschoven kindje. Op Afellay na was er al 10 jaar niemand echt doorgebroken. Bij Ajax lag er gewoon meer kans voor die jongen.

2 maart 2015 om 08:55

@rubinhojo, jij doet net alsof het opleiden van spelers dé hoofdtaak van voetbalclubs in de Eredivisie is. Dat is het niet, de hoofdtaak van voetbalclubs in de de Eredivisie is voetballen en resultaat boeken. Er leiden meerdere wegen naar Rome. PSV heeft in het verleden grote successen behaald met het slim inkopen van spelers om ze daarna voor veel geld weer te verkopen.

2 maart 2015 om 09:25

@bootsjungen Dat doe ik juist niet. Wat mij betreft is het waardenvrij. Opleiden of kopen is altijd een middel om succes te hebben, nooit een doel op zich. Ajax heeft van oudsher meer succes met het laten doorstromen met jeugd, Psv met het goed kopen en verkopen van spelers. Ajax lijkt hiermee te profiteren in casu Bazoer. Psv profiteert mbt Guardado, De Jong en in het verleden Strootman, Mertens, etc. Daarom vind ik het fluiten kinderachtig; zeker toen Bazoer de overstap maakte was Ajax gewoon een betere plek voor een 16-jarige voetballer.

2 maart 2015 om 09:52

Fluiten vind ik nog wel gaan, spullen gooien vind ik verwerpelijk. Die 'supporters' moeten ze opsporen en straffen.

2 maart 2015 om 11:17

Vond diegene die die iphone gooide ook. Dat het "verwerpelijk" was :P

Ik vind et verbaasend hoe bazoer al een aantal wedstrijden acher elkaar constant op hoog ivo presteert. op deze leeftijd s het vaak erg wisselvallg (zie Kishna & El Gahzi bjvoorbeeld), maar hij heeft daar tot nu toe geen last van..

Erg god gezien van Ajax om hem om te turnen tot middenvelder- ik vraag me af n hoeverre dit heeft bijgdragen totzijn doorbraak en hoge nivo tot u toe... ik vermoedt dat hij bij Ajax erg veel heft bijgeleerd in die 2 jaar.

2 maart 2015 om 10:08

@ Curacao01

Ach, El Ghazi is in 31 wedstrijden in zijn debuut seizoen in alle competities voorlopig betrokken bij 19 doelpunten. En dat is inclusief CL wedstrijden met een vrij hoog niveau. Al met al zijn dat bijvoorbeeld betere cijfers dan Depay vorig jaar kon laten zien. Het is een vleugelspeler en die moet het hebben van momenten. Daardoor lijkt hij wisselvallig. Maar wat is wisselvallig zijn als je in 50% tot 70% van de wedstrijden een effectieve bijdrage te leveren.

2 maart 2015 om 11:03

goed punt - dan is hij dus duidelijk niet wisselvallig - ik was niet in de cijfers gedoken - maar meer op gevoel. thx voor de onderbouwing, mijn mening is bijgesteld... El Ghazi had sws een goede wedstrijd gister!

toen der tijd was het een begrijpelijke keuze aangezien er bij Ajax veel talenten de kans kregen.
Dit was bij PSV heel anders op dat moment.
Achteraf, zeker voor Psv, erg jammer dat hij weg is gegaan. Ik vind hem erg volwassen spelen en hij staat vaak goed gepositioneerd waardoor hij veel aan de bal komt en vaak een counter eruit kan halen.
Hopen dat hij stappen blijft maken want een goede CVM voor de toekomst is niet mis voor het NL elftal.

Die cijfers die bovenaan de pagina aan de spelers zijn uitgedeeld zijn wel een lachertje hoor.

PSV leidt nog steeds niet erg goed op. Bazoer is echt veel beter geworden door naar Ajax te gaan. Bij PSV had hij echt geen kans gekregen: ze hadden iemand gekocht. Mij verbaast het zelfs hoe goed hij geworden is. Toen hij bij Ajax kwam als 15-jarige ging hij gelijk spelen voor Jong Ajax. Daar viel hij niet erg op. Toch is hij veel beter geworden.

Natuurlijk is het zonde gaat een grote speler worden. Speelt nu al bij Ajax of hij er al jaren tussen speelt. Heeft nu al een goed fysiek in vergelijking met spelers als Riedewald, Anders, Maher etc..

Maar wat moeten wij met een speler die liever in een ajax pyama slaapt dan dat hij bij PSV speelt?
Lekker die jongen naar zijn club sturen

2 maart 2015 om 10:12

Precies. Feyenoord heeft het in de laatste 2 jaar ook al 3x meegemaakt. Noah Lang en de broertjes Maduro gingen ook zonder veel mokken van Feyenoord naar Ajax. Gewoon je verlies nemen, voor zover je daarvan kunt spreken, en verder met jongens die wel dolgraag voor je club willen spelen.

2 maart 2015 om 11:15

@ Stefandefree

En zo gaan er inderdaad ook spelers van Ajax weer de andere kant op of die gaan weer naar Engeland of iets dergelijks. Zo een jongen moet je een hand geven en succes wensen. Jammer voor je eigen opleiding maar helaas. Naar mijn idee moet je alleen spelers willen hebben die zichzelf 110% inzetten voor je eigen club. EN als ze dat niet willen of ze denken ergens anders beter af te zijn. Dan is het veel geluk.

Het enige dat je als club kan doen is zo goe dmogelijk voorwaarden creeeren om ze te overtuigen om te blijven. Maar voor een boel spelers is dat nog steeds niet genoeg.

Bij Ajax vertrokken onder andere Dilrosun, Peeters en Mensah. En alleen kan ik over die laatste eigenlijk aleen maar treuren. Dat was echt een perfecte CV.

jammer dat hij van alles naar zijn hoofd heeft gekregen.. wat zit er toch een simpel volk in de stadions. NEE niet alleen Psv.. landelijk denken (als je het zo mag noemen) mensen dat ze een vrijbrief hebben om zich te misdragen. Jammer dat we in een zorgstelsel leven dat we dit soort exemplaren in leven houden. In de natuur waren deze exemplaren al lang afgevallen.

hopelijk kan bazoer dit vasthouden en doorgroeien tot een top speler voor ajax. nu de meeste een doorlopend contract hebben zie ik ajax de komende jaren wel stappen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren