Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Coach Benfica op zijn hoede: 'Het niveau in de Eredivisie is hoog'

Laatste update:
/

Ze zeiden het niet hardop, maar Benfica-coach Jorge Jesus en zijn spelers zullen zich stiekem in de handen hebben gewreven bij de loting voor de kwartfinales van de Europa League. Gerenommeerde clubs als Juventus, Sevilla en Valencia werden ontlopen, terwijl AZ uit de koker kwam als volgende opponent. Desondanks is er veel respect voor het elftal van Dick Advocaat, dat volgens Jesus met name op technisch vlak dik in orde is.

De oefenmeester wil van onderschatting dan ook niks weten. "Het niveau in de Eredivisie is hoog", zegt hij op de website van AZ. "AZ heeft wereldwijd niet zo’n grote naam als Ajax, maar dat zegt niets. We zijn ons bewust van hun kracht. AZ is een sterk team met technisch goede spelers. Vooral voorin hebben ze veel snelheid en dreiging." Hij noemt het een prestatie van formaat als zijn elftal erin slaagt om de Alkmaarders uit de Europa League te wippen. "Maar dat geldt natuurlijk omgekeerd ook voor AZ."

Jesus werd door meegereisde journalisten uit Portugal gewezen op het feit dat hij met zijn elftal al zeven wedstrijden op rij in Nederland niet heeft gewonnen. Daarop reageerde de flamboyante coach geprikkeld. "Hou op met jullie kritiek. De andere coaches zitten thuis in Portugal op de bank te kijken hoe ik in het buitenland successen boek met Benfica." Jesus wees er fijntjes op dat hij als coach al won van PSV, FC Twente en sc Heerenveen.

Wat wordt het donderdag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Welke eredivisie kijkt hij?

2 april 2014 om 20:17

Herhalingen van de jaren 90 gok ik zo...

3 april 2014 om 01:47

Hij is ons aan het wegprijzen zodat strakjes als we denken een kans te maken ertra hard op ons bek gaan. Dat doet hij met opzet. Natuurlijk weet hij dat zij favoriet zijn.

3 april 2014 om 01:44

De Journalist moest hem even prikkelen zodat hij uiterst gemotiveerd aan de wedstrijd zal beginnen. Kunnen ze altijd goed de Nederlandse journalisten. De tegenstander motiveren.

3 april 2014 om 05:45

Hij heeft alleen naar de stand gekeken en de plek die AZ daarin heeft. Dit koppelt hij aan de EL deelnemers en we hebben een geweldige divisie.

3 april 2014 om 19:32

Ja precies, zo lijkt het nog wat. De nummer 10 van vorig jaar die nu 7e staat en al vier keer in zeven jaar tijd de kwart finale van de Europa League/uefa Cup gehaald heeft.

3 april 2014 om 19:30

Is gewoon een wat late 1 april grap?
Nee hij probeert zich weer in een rol te schuiven dat het een prestatie is om via AZ met alle respect naar de halve finale te komen.
Makkelijker kon hij niet loten dus hij gaat nu smoesjes bedenken mocht hij (5% kans) uitgeschakeld worden door AZ.

Nou das ook de enige die daar over denkt. Waren we nog maar een sterke competitie..

Jorge Jesus heeft zijn analyse dan verkeerd gedaan, het niveau van de Eredivisie is verre van hoog.

3 april 2014 om 01:49

Dat weet hij wel. Jose is er van overtuigd dat hij makkelijk van AZ wint. Hij zal dat alleen natuurlijk niet zeggen en wil ons laten denken dat we goed zijn.

Die heeft al een paar jaar geen eredivisie gekeken.

Tenenkrommend al die persconferenties voor wedstrijden. De ene coach steekt de ander een extra veer in zn reet en probeert altijd de underdog positie in te nemen.

2 april 2014 om 22:36

Helemaal mee eens. Ook al lijkt het me sterk dat Jesus zich in een underdog positie probeert te lullen, geen hond die je dat wijsmaakt natuurlijk.

3 april 2014 om 01:51

Alleen een Nederlandse journalist kun je dat wijsmaken.

Het was al enige tijd onderwerp van discussie, maar nu mogen we toch wel echt stellen dat deze man een beetje vreemd is....

Haha dat laatste stuk is geniaal.

¨De andere coaches zitten thuis in Portugal op de bank te kijken hoe ik in het buitenland successen boek met Benfica."

Die man is echt fantastisch. Dit worden twee pijnlijke wedstrijden voor AZ, ik denk dat het toaal op een 6/7-0 uitkomt.

3 april 2014 om 00:54

Totaal zegt die he, 2x 3-0 in het voordeel van Benfica zie ik wel gebeuren hoor.

volgens mij heeft ie het verkeerde bandje gezien..

Lol, hij zag zeker het AZ elftal van 2008-2009
Man man man. Ik hoop op een wonder, maar ik verwacht een afstraffing van jewelste.

3 april 2014 om 01:52

Ik hoop dat hij naar het AZ van Co Aadriaanse heeft gekeken.

Volgens mij heeft hij nog steeds de Europacup I finale van 88 in zijn hoofd. Iets anders kan ik me niet bedenken.

Beschamend dat een tegenstander zoiets zegt over de Eredivisie. Wat zijn we toch zwak geworden.

3 april 2014 om 01:55

We stellen toch ook niks meer voor. Al hun teams in Portugal zijn sterker dan al onze teams in Nederland. AZ zal gewoon keihard moeten vechten en hopen op een wonder.
Een wonder zou zijn met 1-0 winnen.

Portugese competitie stelt ook niet veel voor Alleen Benfica, Porto en Sporting. De rest is niks.

2 april 2014 om 20:38

Vergeet Braga niet, dat is ook een heel aardig team hoor. De top in Nederland is een stuk breder, maar die in Portugal is een stuk beter.

3 april 2014 om 12:15

Ik denk dat jij ook een paar jaartjes achter loopt, Braga is ook niet meer de ploeg van een paar jaar geleden. Momenteel de nummer 7 van Portugal.

Benfica is natuurlijk sterk favoriet. Echter heeft az een aardig team met een prima bovengrens. De kans is 25/75, dus niet kansloos.

Dit zegt Jesus natuurlijk met enig sarcasme, echter is de Portugese competitie al helemaal niks buiten de top 4 en moet het voornamelijk hebben van goedkope Zuid Amerikaantjes. Benfica stijgt op dit moment er wel ver bovenuit in vergelijking met de Nederlandse top.
AZ heeft thuis zeker wel een kans, uit zijn ze nagenoeg kansloos.
Ik voorspel dezelfde resultaat over 2 wedstrijden als toen tegen Valencia.

2 april 2014 om 21:15

Dat zou voor AZ al fantastisch zijn. AZ heeft thuis nog nooit verloren van Portugese clubs

3 april 2014 om 01:15

AZ verliest sowieso zelden thuis Europees. Heeft zelfs een record van 33 thuiswedstrijden op rij ongeslagen.

Hebben ze hem nog ouwe VHS banden gestuurd of zo??

3 april 2014 om 02:30

Ja Barry van Galen deed toen ook nog mee geloof ik.

https://www.youtube.com/watch?v=xtpcryrumv4

https://www.youtube.com/watch?v=dyholsptjuc

Deze hebben we hem opgestuurd.

Az heeft nog redelijke kansen schat ik , Benfica is de favoriet maar als donderdag een 1-0 kan uitslepen geloof ik wel dat Dick het goed kan vast zetten in Portugal. Daar staat Dick om bekend

2 april 2014 om 21:50

Het is al een wonder als ze thuis 1-0 zouden winnen maar een tweede gigantische wonder 0-0 in Benfica? Je praat nu dezelfde onzin als Jorge

3 april 2014 om 00:38

Hou op joh...met een zwakker team heeft AZ vorig jaar toch ook Udinese geklopt en Valencia verast?

AZ heeft dit seizoen laten zien dat ze ook de pot dicht kunnen gooien.

Nederlanders zijn pessimisten en ik ruik de laatste tijd enig Calimero gedrag onder de voetbalsupporters. Ajax klopt Barca en niet lang geleden speelde PSV aardig pot tegen AC. Vervolgens zijn ze weer zelfbewust en verliezen van Redbull en lodukorech of hoe dat lullige clubje ook heet.

Lees verhalen over een afstraffing maar Ik zie dat niet gebeuren. Benfica is een gigantische club met een sterke ploeg maar AZ heeft onder Advocaat geleerd om op resultaat te spelen. Thuis gewoon verassen en uit slot op de deur met desnoods 5 verdedigers en 2 controleurs.

Ik verwacht dat Benfica doorgaat maar dat zal niet met 4-0 uitslagen zijn

3 april 2014 om 14:30

Want Udinese is ook een topteam als Benfica? En Valencia vorig jaar die met een B elftal speelde dat totaal niet in vorm was.

Calimero gedrag? Nee, ik volg de competitie van Portugal op de voet en hetzelfde geld voor de Nederlandse.

Ik geef alleen aan dat het een wonder is als het 1-0 word, en dat ze met een 1-0 voorsprong hier in Benfica de 0-0 houden...

Mocht Benfica al met het sterkste team spelen word AZ gewoon opgerold en al helemaal bij Benfica thuis.

Jesus man, April fools gaan door

Probeert zich uit de favorieten rol te praten.Ben een vent en zeg gewoon dat je veel beter bent en hoort te winnen.

Dit is nou precies hetzelfde wat hij vorig jaar deed tegen Fenerbahce in de halve finale, de Turken lekker maken en laten lijken dat ze enige kans hebben, de eerste wedstrijd niet op volle kracht spelen, 1-0 verliezen. Haha en dan in portugal.... Als een tank eroverheen walsen... Succes AZ

Vooral voorin hebben ze veel snelheid en dreiging. Hahaha, die vent heeft AZ nog nooit zien spelen. En dat hoeft ook niet, op eigen kracht zullen ze toch beter zijn. Ik hoop maar op een nieuwe 'magische' avond zoals tegen Valencia, Newcastle of Udinese.

Ze hebben voor de gein gewoon het seizoensoverzicht van 95-96 naar hem opgestuurd denk ik.

Hij zegt dit denk ik alleen maar omdat hij respect wil tonen naar de tegenstander want az stelt en de eredivisie stellen natuurlijk niks meer voor vergeleken met de rest

Mensen toch.. Kunnen jullie nu echt niet verder kijken dan jullie neus lang is? Hij ziet AZ 7de staan in Nederland en toch zover komen. Dat is natuurlijk de reden dat hij denkt dat de Nederlandse competitie sterk is. De enige reden dat AZ ver is gekomen zijn al die lotingen waar zij de beschermende status hadden. Ook al is het best knap om met een B-elftal 2-2 bij Paok te spelen en om Liberec(verslaan Sevilla,udinese en Freiburg) uit te schakelen

Neem aan dat hij dit sarcastisch bedoeld...
Niveau lijkt met de jaren slechter te worden.
Ajax wordt niet voor niets (waarschijnlijk) voor de 4e keer op rij kampioen. Ok deels door Ajax zelf, maar vindt dat ze maar weinig tegenstand hebben.
Hoop dat er de komende jaren toch wat veranderd, hebben straks helemaal niks meeri n Europa te vertellen.
Hoop dat AZ kan stunten! Maar zal erg lastig worden, maar zou mooi zijn voor NL voetbal!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren