Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clublegende Xavi sluit eventuele opvolging van Koeman bij Barcelona niet uit

Laatste update:

Xavi spreekt de geruchten dat hij de opvolger van Ronald Koeman kan worden als trainer van Barcelona niet tegen. De voormalig topvoetballer is sinds 2019 hoofdtrainer van de Qatarese ploeg Al-Sadd en heeft in een interview met de Spaanse tv-zender TVE gezegd dat hij ‘voor alles open staat’. De positie van Koeman leek na een matige seizoensstart met tegenvallende resultaten onhoudbaar, maar de trainer werd onlangs juist publiekelijk gesteund door voorzitter Joan Laporta. Ook vice-voorzitter Rafael Yuste sprak zondag zijn vertrouwen uit in Koeman.

Het gerucht dat Xavi voor Laporta de gedroomde opvolger van Koeman is, werd de afgelopen maanden steeds hardnekkiger. De clublegende van los Azulgrana heeft nog een contract voor twee jaar als coach van Al-Sadd, maar zet de deur voor Barcelona open. “Elk aanbod zal worden geëvalueerd en dan zal een beslissing worden genomen”, geeft hij aan tegen het Spaanse medium. “Ik weet niet waar mijn toekomst me zal brengen, maar ik sta overal voor open.” Xavi maakte in 1998 zijn debuut voor Barcelona en speelde in totaal zeventien seizoenen in het Camp Nou.

Barcelona legt zondag uit waarom er vertrouwen is in Ronald Koeman

Rafael Yuste heeft benadrukt dat de positie van Ronald Koeman bij Barcelona geen gevaar loopt.Lees artikel

Eventuele opvolging van Koeman lijkt eerder een optie voor de lange termijn, want Laporta ging in aanloop naar het verloren competitieduel tegen Atlético Madrid (2-0) juist publiekelijk pal achter de Nederlandse oefenmeester staan. In navolging van Laporta sprak ook vicevoorzitter Yuste zondag zijn vertrouwen in Koeman uit. “Het gaat om het basisprincipe dat we geloven in de persoon die er is sinds we zijn gekomen en in datgene wat Koeman ons vertelt. Hij is degene die dagelijks in de weer is met de spelersgroep”, benadrukt Yuste in een interview met Mundo Deportivo.

Ook liet de vicevoorzitter zich uit over Xavi. “Laporta praat veel met hem, maar ook met Josep Guardiola en heel veel andere mensen in de voetballerij. Ik zie Xavi ook als een vriend. Ik heb ook een goede relatie met hem, net als met Guardiola”, zo laat Yuste weten. “Of ik hem een geschikte trainer voor Barcelona vind? Ik vind Koeman een goede trainer voor Barcelona en dat is hij nu. Ik wil een positieve sfeer rondom Koeman creëren. Als de trainer zich niet sterk voelt, dan kunnen de spelers ook niet renderen. We willen in alle competities zo sterk mogelijk voor de dag komen, al moeten we niet uit het oog verliezen dat we bezig zijn om een elftal op te bouwen met veel jonge spelers. Dat vergt tijd en daarom is het belangrijk dat de socios geduld tonen en de media ons daarbij helpen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het plan van Barcelona is het zo rustig mogelijk houden rond Koeman zodat er geen onrust bestaat in de selectie en rondom de club en hem dit seizoen lekker laten rommelen en hopen dat ze bij de eerste 4 eindigen zodat ze volgend jaar Koeman gaan ontslaan en met een schone lij met Xavi kunnen beginnen en zo ook zo min mogelijk salaris aan Koeman hoeven mee te geven dit is een meesterplan van de heren bij FC Barcelona.

10 oktober 2021 om 16:53

Dat lijkt indd het plan maarja met koeman als trainer kan de volgende ronde cl misschien niet gehaald worden als ze de volgende ronde van de cl niet halen kan ze dat veel duurder komen te staan dan een ontslagvergoeding dus ik vind het een domme keus van barca.

10 oktober 2021 om 16:59

Ja maar om eerlijk te zijn is het ook geen zekerheidje dat een vervanger van Koeman wél sowieso de knock out fase van de CL zal halen als die nu instapt. Barca staat op 0 punten uit 2 duels momenteel dus overwinteren is lastig zat, voor Koeman maar ook voor een evt. opvolger. Zes punten tegen Dynamo is nu een must, en dan maar eens kijken of je Benfica hebt ingehaald. Normaal gezien wel, maar dan moet je als Barca nog tegen Bayern terwijl Benfica tegen Dynamo speelt thuis, wordt echt geen makkie.

10 oktober 2021 om 17:03

met dit materiaal moet je al blij zijn als je de poulefase van de Conference League overleefd

10 oktober 2021 om 17:08

Je kunt een andere coach niet verantwoordelijk houden voor de schade die aangebracht is, het lijkt me wel vrij dom iemand die de schade heeft aangebracht te laten zitten. En voor de duidelijkheid, die schade is alleen de pot tegen Benfica, tegen Bayern valt er voor niemand iets te winnen met het huidige Barcelona.

10 oktober 2021 om 17:32

Dat slaat echt nergens op wat je zegt, met dit materiaal moet je je juist schamen als je niet minimaal 2e wordt. Maar ja wat had ik ook verwacht van de grootste Koeman fan Japie Krekel. De reden dat Barca zo slecht draait is Koeman, niemand kan mij wijsmaken dat deze selectie minder is dan die van Benfica, Kiev, Granada, Cadiz etc.

10 oktober 2021 om 17:39

Niemand kan mij ook wijs maken dat deze Barca selectie beter is dan die van Real, Atletico, Sevilla en Valencia

10 oktober 2021 om 17:44

Ik geef je gelijk wat betreft Atletico & Real, maar Valencia en Sevilla een betere selectie? Dan ben je zo blind dat ik niet eens meer wil discussiëren Japie.

10 oktober 2021 om 17:45

Aan die reactie van jou japie valt weer te zien dat over het onderwerp van barcelona en koeman met jou niet valt te discussiëren. Wat een onzinnige reactie is dit zeg.

10 oktober 2021 om 17:52

@Joey91 niet perse beter maar wel gelijkwaardig

10 oktober 2021 om 17:55

Joey91. Die Japie_krekel die altijd op voetbalzone onzin verkondigt is namelijk een Barça hater en fan idd van Koeman. Niemand neemt hem meer serieus samen met die andere trollen Aqua1 en SosuhSZ

10 oktober 2021 om 18:00

Ik vind sevilla ook een beter all round selectie hebben. Wat betreft Valencia ben k het volledig met je eens.

10 oktober 2021 om 18:09

Met deze selectie word je met een beetje mazzel 6e of 7e in de competitie en gewoon 4e in de CL poule. Verantwoordelijke voor heel dit financiele fiasco is het vorige en huidige bestuur en die koekenbakker die nu in Parijs zit en het sportieve jaren heeft verbloemd.

10 oktober 2021 om 18:59

Omdat Japie een andere mening heeft, kun je niet met hem in discussie. Dat is vreemd. Ik vind overigens dat hij gelijk heeft.

11 oktober 2021 om 02:24

@Aziz Utrecht ik ben helemaal geen Koeman liefhebber maar die wordt straks net als Valverde weer ontslagen omdat jullie de selectie wederom weer eens zwaar overschatten

10 oktober 2021 om 17:03

"Meesterplan"... sorry hoor maar iedereen ziet dat Laporta Koeman vanaf dag 1 al weg wilt werken, de manieren waarop hij dat probeerde was al schandalig, en hij zag waarschijnlijk zelf ook in dat hij zichzelf alleen maar als the bad guy projecteerde ipv Koemab zwart te maken. Door zulke acties keer je alleen maar meer mensen tegen je club en dat is ook gebeurt. Niemand die op sympathie kan rekenen bij Barcelona. Vooral hoe ze te werk gaan, ik noem dit geen "meesterplan". En iedereen ziet door die Charme offensief van Laporta de laatste 1a2 weken. Niets is gemeend van wat die zegt. Hele slechte leugenaar die Laporta.

10 oktober 2021 om 17:08

dat Laporta een leugenaar is is sowieso overduidelijk. Eerst tijdens die presidentsverkiezingen allemaal grote namen beloven terwijl hij al wist dat dat helemaal niet mogelijk was en uiteindelijk met Eric Garcia, Depay en Luuk De Jong aan komen zetten, verzinsels over Koeman zijn gezondheid in de media gooien. echt een enorm triest figuur voor iemand in zo een hoge functie als voorzitter

10 oktober 2021 om 17:16

Vind je xavi ook niet een beetje een gluiperd? Nu hij weet dat barca koeman niet gaat ontslaan, komt meneer en zegt dat hij overal voor open staat. Terwijl toen puntje bij paaltje kwam deze zomer heeft hij meerdere aanbiedingen afgewezen. Hij wil gewoon in een opgemaakt bedje komen en niet in deze rotzooi. De “echte” clubman xavi bah

10 oktober 2021 om 17:27

Xavi is een arrogante kwal dat is al langer duidelijk. Zit niet voor niets zonder schaamte in Qatar

10 oktober 2021 om 21:06

@Japie_Krekel Precies Japie, dat is ook exact wat ik bedoel. Ik vind hem ook echt een hele trieste figuur en is in niets beter dan zijn voorganger.. beide zijn uit het zelfde hout gesneden.

10 oktober 2021 om 21:08

@ElFaraonDCamas Toevallig dacht ik hier dus ook aan! Komt idd zo over! Maar wat verwacht je anders van zulke personen die de scheidrechters letterlijk gingen smeken om een tegenstander geel aan te n**ien. Hele gluipirige mensen, naja zo komen ze over en ik ken ze natuurlijk niet persoonlijk dus ik kan er totaal naast zitten.

Verlos ons aub. Maakt me niet eens wat uit of het een paar jaar kost om weer mee te doen om de prijzen. Bij hem heb ik wel het idee dat hij het maximale uit de groep kan halen, de spelers hoe dan ook zal verdedigen, en de spelers nog meer tegen hem opkijken en weer gemotiveerd op het veld staan. Plus denk ik dat hij het middenveld volledig draaiende kan maken en Frenkie ook flinke stappen in zn ontwikkeling kan maken. Je leert immers van de meester.

10 oktober 2021 om 16:55

En jij denkt dat ze Xavi zolang laten zitten als hij niet presteert? Als Xavi bijvoorbeeld volgend seizoen op plaats 6 eindigt, gaat ook Xavi gewoon de laan uit.

10 oktober 2021 om 17:21

En welke garantie heb je dat Xavi dit allemaal kan/lukt? Een goede voetballer wil niet zeggen een goede trainer. Daarnaast heeft Xavi nog nooit een team opgebouwd en om dan een onervaren man daar neer te zetten is gedoemd om te mislukken. Zeker bij een Barca of Real waar je geen tijd krijgt om op te bouwen. Geef Koeman gewoon de duidelijkheid en het vertrouwen en je krijgt een goed team (zal wel een seizoen/twee seizoenen duren). Maarja niemand gaat die tijd krijgen daar dus ben heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren.

Lijkt me een fantastische aanstelling op basis van kwaliteiten ipv naam. Xavi heeft bij Al-Sadd aangetoond een toptrainer te zijn die op het allerhoogste niveau het verschil kan maken. Eindelijk selecteert Barca een keer niet op naam of verleden. Een grote stap voorwaarts zou dit zijn.

10 oktober 2021 om 16:58

Ze moeten wat aangezien ze Koeman zo graag eruit willen hebben. Geen enkele topcoach die bij zijn volle verstand is gaat in deze puinhoop stappen. Bovendien kan Barca waarschijnlijk niet eens het tekengeld plus salaris van een topcoach betalen. Laat staan dat ze zo een topcoach aan zijn gewenste versterkingen kunnen helpen. Barca moet vissen in een vijver met B-garnituur





10 oktober 2021 om 17:14

Hoe kun je iemand die bij Al-Sadd trainer is nou beoordelen als top trainer, dat moet nog maar blijken hoe die het op het allerhoogste niveau zou doen want daar traint hij nu niet. Bovendien zou zijn aanstelling juist gebaseerd zijn op zijn naam en verleden bij Barca dus dat is niet veel anders als de aanstelling van Koeman

10 oktober 2021 om 17:17

ik snap er ook niks van maar dat is het opportunisme bij Barca. hele het beleid is gebaseerd op nostalgie maar niet op de realiteit

10 oktober 2021 om 17:17

Ooit van sarcasme gehoord?

10 oktober 2021 om 17:34

Cynisme mannen..
Ik denk daarentegen dat Xavi weldegelijk kan slagen als trainer van Barca, maar dan over een jaar..
Laat Koeman het seizoen afmaken daarna een nieuwe team bouwen.
Met Pedri, Fati, Gavi, Nico en Balde heb je al een paar pareltjes. Met een ter Stegen op doel en een paar gerichte aankopen heb je imo binnen de kortste keren weer een topploeg..

11 oktober 2021 om 02:26

@Guarca bij Barca is dit helaas geen sarcasme. Die denken echt dat deze trainer van Al-Sadd de grote verlosser gaat zijn

10 oktober 2021 om 17:53

Ja en als klap op de vuurpijl stapt deze laffaard pas in als de grootste ellende achter de rug is. Lekker vruchten plukken die zijn voorganger heeft gezaaid, wat een clubman.

10 oktober 2021 om 17:54

Boeit ons niet of het een grote naam is of niet,Als je ziet welke opstelling en tactiek Koeman gebruikt met het materiaal is alles beter als Koeman.Guardiola was ook geen grote toen ie van barca b kwam en zelfde geldt voor Zidane.Je redenering staat nergens op…

10 oktober 2021 om 18:04

Nee jouw redenering slaat nergens op. Dat iemand kan voetballen wil niet zeggen dat ie ook een goede coach is. Het sluit het ook niet uit, maar het als criterium nemen om iemand aan te stellen is amateuristisch (dat is de voetbalwereld op dat gebied sowieso overigens). Dan kan je aankomen met Pep en Zidane, maar daar tegenover staan zat voorbeelden die juist volledig mislukten. Misschien is Xavi wel een goede trainer hoor, maar daarvoor ontbreekt tot dusver nog het bewijs en als een van de grootste clubs ter wereld zou ik iemand aannemen op basis van relevante prestaties op zijn CV.

10 oktober 2021 om 18:17

Migi, ik verbaas me elke keer weer dat ex voetballers functies krijgen in de voetballerij waarvan je echt kan afvragen of ze er geschikt voor zijn … hoofd scouting, jeugdopleiding, commercieel directeur, algemeen directeur whatever. Bij de aanstelling van zo’n iemand wijzen ze allen op het ene succesverhaal ipv op de 10 mislukkelingen

11 oktober 2021 om 02:28

Maar Guardiola en Zidane kregen geweldige selecties en financiële mogelijkheden tot hun beschikking toen ze aangesteld werden. Dat kan je van Xavi niet zeggen. Die stapt in een grote puinhoop

of dat verstandig is daar twijfel ik ernorm aan. Zidane en Guardiola kregen geweldige selecties tot hun beschikking als onervaren coaches waar ervaring, wat talenten van de absolute buitencategorie, wereldtopspelers en individuele klasse in zat. Bovendien was er ook geld om versterkingen te halen zoals bv een Dani Alves. Xavi moet nu als onervaren coach (in de Europese top) aan de slag met een veredeld jeugdelftal aangevuld met wat vergane glorie en Europese subtopspelers. Verder is er geen geld om topversterkingen te halen. Ik denk dat het ook voor hem echt een enorm lastige klus wordt om te voldoen aan de verwachtingen van Barca

Xavi zou compleet gestoord zijn om nu in te stappen. Wacht gewoon een jaar of twee af tot het echte dieptepunt is bereikt en de verwachtingen zijn bijgesteld. Dat gezegd hebbende zou ik het als madridista geweldig vinden om deze kwal keihard af te zien gaan als trainer

10 oktober 2021 om 17:04

Een trainer kan niet zomaar ergens instappen wanneer hij dat wil. Je moet die kans gewoon pakken als hij zich voordoet want wellicht komt het niet nog een keer voorbij.

10 oktober 2021 om 17:09

Jawel Xavi kan instappen wanneer hij wil omdat hij door de fans en door de directie wordt gezien als de grote verlosser. Op basis waarvan is mij niet helemaal duidelijk maar ik vermoed dat het te maken heeft met de alternatieve realiteit waarin Barca en fans zich bevinden

11 oktober 2021 om 10:16

In welke zin maak jij op dat Barcafans Xavi zien als "grote verlosser"? Wat houdt dat zelfs in "de grote verlosser zijn"?
Barcafans zijn enthousisast wanneer een capabele barca-legend trainer wil zijn en hierbij onvoorwaardelijk gebonden is aan de Cruijff-filosofie.
Xavi voldoet aan deze criteria en dus hopen we dat hij vroeg of laat de coach wordt.
Barcafans hadden ook hetzelfde gewenst voor Koeman, want ook hij is een clubicoon.
Maar helaas vertrekt hij niet consequent vanuit die filosofie.
Er zijn dan legitieme redenen om na te denken over opvolging (zij het op korte termijn of na dit seizoen) en dat een Xavi dan ook op het lijstje staat is niet meer dan normaal.
Maar niemand verwacht dat hij dan direct de treble gaat winnen, maar we kijken er wel naar uit hoe hij dan zou spelen zoals wij fans dit willen zien.
En zoals ik je eerder al zei, deze selectie bulkt van het talent, laten we over 2 jaartjes eens terug spreken...

Xavi zou een stap vooruit zijn tegenover koeman. Voor beide trainers geldt niet dat zij de cl moeten winnen, maar at belangrijk is is dat zij barcelona op de barca-filosofie moeten laten spelen.xavi kent de speelstijl van barca als geen ander en kan dit ook toepassen. Dat helpt ook met de spelers die van de jeugd doorstromen naar het eerste elftal en gewend zijn in het systeem te spelen. Vervolgens kan op die manier barca worden opgebouwd met gerichte aankopen indien dat later mogelijk is. Koeman daarentegen speelt afbraakvoetbal met 5 verdedigers en verliest daarnaast ook nog eens haast alles.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren