Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Club Brugge grijpt hard in en zet opvolger van Schreuder alweer op straat

Laatste update:

Club Brugge neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Carl Hoefkens, zo maakt de club woensdagochtend bekend. De opvolger van Alfred Schreuder wist zijn ploeg geen moment aan de praat te krijgen en wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten. Hoefkens werd eind mei aangesteld en was dus slechts een halfjaar werkzaam bij Blauw-Zwart. Club Brugge bezet op dit moment de vierde plek in de Pro League.

Club Brugge kende onder Hoefkens een succesvolle Champions League-campagne en eindigde als tweede in Groep B achter FC Porto, maar wist in de Belgische competitie nog geen vuist te maken dit seizoen. De ploeg leed al twintig verliespunten en kwam maandag niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen OH Leuven. Ook werd in de beker verloren van St. Truiden. Tijdens de WK-break bleek Excelsior een maatje te groot voor de ploeg van Hoefkens in een oefenduel (0-2).

"Carl is een Clubman puur sang. Zijn bijdrage en inzet voor Club NXT (de jeugdopleiding, red.) en als assistent werden enorm gewaardeerd", stelt CEO Vincent Mannaert in een reactie. "Ook zijn aandeel in de succesvolle Champions League-campagne van dit seizoen kan niet worden onderschat. Onze keuzes afgelopen zomer leverden in de Belgische competitie en de beker van België niet het gewenste spelniveau en resultaat. We maken nu werk van de best mogelijke opvolging voor Club."

Dat Club Brugge Hoefkens op straat zet, is volgens Sporza 'de kroniek van een aangekondigd ontslag'. Zeker na de ontluisterende bekernederlaag tegen St. Truiden werd zijn positie onhoudbaar. De selectie kreeg verrassend genoeg vrij, waarna de clubleiding besloot de balans op te maken na zes teleurstellende maanden. De achterstand op koploper KRC Genk bedraagt twaalf punten (34 tegenover 46), waardoor de beleidsbepalers zich gedwongen voelen om in te grijpen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Breaking: Schreuder terug naar Brugge!

28 december 2022 om 11:19

Hahah, daar branden ze zich bij Brugge echt niet nog een keer de vingers aan. Met lelijk voetbal nog een kampioenschap eruit geperst en daarna nog geld gevangen ook voor hem. Die hebben het maximale uit Schreuder gekregen en gaan nu op zoek naar een fatsoenlijke trainer.

28 december 2022 om 11:40

Aan de andere kant heeft hij het daar qua resultaten geweldig gedaan. Slecht voetbal, maar resultaat hebben ze nu ook nodig.

28 december 2022 om 19:42

Maar wel kampioen !!

28 december 2022 om 11:37

Maak me gek!

28 december 2022 om 11:41

Dat zou toch een geweldig verlaat kerstcadeau zijn.

Wanneer je jezelf boven de dragende spelers binnen een spelersgroep plaatst en het gaat mis, dan kun je de deksel op je neus krijgen. Deze spelers waren al een hele tijd klaar met hem.

28 december 2022 om 11:19

Hopelijk hebben ze dat in Amsterdam dan ook snel door

28 december 2022 om 11:23

Eens! Is ook vergelijkbaar met toen Koeman bij Valencia Albelda en Canizares op een zijspoor zette. Die kwam keihard bij hem terug (en nog steeds).

28 december 2022 om 13:55

Ook bij Marokko gebeurde dit met die coach die zichzelf belangrijker vond dan o.a. Ziyech. Die vloog er voor het WK ook uit en volledig terecht

Wellicht komt Vormer weer aan spelen toe.

28 december 2022 om 11:55

Welnee, zowel onder Clement Schreuder als Hoefkens viel Vormer uit de boot. Die mag nog 10x in de pers uithalen maar zal stilaan toch moeten beseffen dat je een basisplek afdwingt door goed te spelen op training en niet op basis van een erelijst of cv. De hand in eigen boezem steken en beseffen dat je te oud bent geworden is lastig dat snap ik wel, zien we ook bij Ronaldo, maar het is nu eenmaal zo.

28 december 2022 om 12:08

Naast de leeftijd is de selectie ook gewoon sterker dan ooit. Er zijn veel betere spelers dan hem op zijn positie. Ik geloof best dat hij een dragende rol had kunnen spelen in de kleedkamer maar zoals je zelf zei; hij heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door publiekelijk uit te halen.

28 december 2022 om 12:57

Mooi in stap moment voor Peter Bosz lekker aanvallend voetbal het materiaal is aanwezig.

28 december 2022 om 21:45

Wat zou je vinden van Peter Bosz? Dat lijkt me wel een mooie optie. Speelt mooi voetbal en is een echte liefhebber van mooi spel.

28 december 2022 om 22:48

Bosz is mijn absolute favoriet, laat die maar komen. Als het maar geen Martinez of de Boer wordt. We hebben na Schreuder en Hoefkens nog eens nood aan een trainer met een duidelijke visie die goed voetbal op de mat kan brengen, daar ontbreekt het al lang aan bij Club. Liefst ook wat internationale ervaring, Hoefkens was een gok maar nu money time (play off 1) stilaan nadert kunnen we ons geen onervaren gok meer permitteren.

28 december 2022 om 12:10

Vormer kan beter eieren voor zijn geld kiezen en vertrekken. Er is geen toekomst meer voor hem als speler. Hij was belangrijk en een goede speler voor Club Brugge, maar hij is voorbijgestreefd.

Alfred Schreuder, Frank de Boer, Michael Reiziger, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Peter Bosz zouden goede kandidaten zijn

28 december 2022 om 11:28

Schreuder, de Boer, Seedorf en Kluivert op basis van wat?

28 december 2022 om 11:37

Schreuder kent de club en is er kampioen geworden. De boer kan denk ik prima presteren in een cultuur als de Belgische, Seedorf heeft het bij AC Milan niet eens verkeerd gedaan en verdient een kans tevens geldt dit voor Kluivert

28 december 2022 om 11:55

Seedorf bij AC Milan was acht jaar geleden. Daarna geflopt in China en bij Deportivo en tevens Kameroen was een mislukking. Kluivert heeft vooral andere functies of functies als assistent gehad. Meest noemenswaardige was assistent bij AZ en technische functies bij PSG en Barcelona, waar hij ook snel weer weg was. Niet echt een CV waarvan een Belgische topclub denkt: 'Daar gaan we mee aan de slag'.

Reiziger is assistent geweest bij Ajax en manager van Jong. Ook niet iets voor een Brugge in nood.

Frank de Boer heeft zijn ruiten veel te veel ingegooid momenteel en staat symbool voor droog en saai voetbal.

Schreuder moet eerst zelf ontslagen worden bij Ajax.

De enige realistische die je noemt is Peter Bosz, dat kan best eens gebeuren als hij geen herkansing zoekt in een topcompetitie.

28 december 2022 om 12:00

Zou van Bronckhorst iets zijn voor Club?

28 december 2022 om 12:06

Giovanni van Bronckhorst is vrij en heeft toch wel een staat van dienst. Zou misschien best een mooie uitdaging zijn voor hem. Het is jammer dat het dienstverband bij Rangers niet langer heeft geduurd, maar hij kan nog teren op zijn periode bij Feyenoord. Hij heeft natuurlijk wel de finale van de Europa League gehaald, wat een knappe prestatie is geweest. Je weet niet wie ze polsen voor deze functie. Het zou stom zijn om niet aan Giovanni te denken, inderdaad.

28 december 2022 om 12:11

Heeft inderdaad de finale verloren wat kan gebeuren. Heeft meteen daarna toch nog de Schotse beker gepakt en via voorrondes de groepsfase van de Champions League bereikt. Jammer van de resultaten in de groepsfase natuurlijk (slechtste ploeg ooit in de groepsfase geworden). Overall is het iemand die prijzen en resultaten weet te boeken. Mag zeker aan gedacht worden.

28 december 2022 om 12:46

Kluivert is nooit assistent geweest bij AZ. Wel assistent bondscoach bij Nederland geweest en trainer van Jong FC Twente waar hij kampioen is geworden van de belofte competitie

28 december 2022 om 13:55

Seedorf is een lachertje. Is in niks een trainer. Kluivert heeft het zowel bij Twente als nec best goed gedaan, net als bij Curaçao. Zie in hem geen hoofdtrainer bij een club, maar azuur kluivert wel eens willen zien als coach van jong oranje.

28 december 2022 om 12:20

En vergeet John van Loen niet!

28 december 2022 om 19:45

Waarom een NL trainer? Wij hebben maar een paar goeie trainers en die zijn bezet.

Brugge-Leuven 1-1
Ik heb die wedstrijd gezien met Brugge als sterk bovenliggende partij, stukken beter dus dan Leuven.
Eigenlijk hadden ze zomaar met 3 of 4-0 kunnen winnen.
Alleen zo in ongeveer de laatste minuut van de extra tijd, maakte Leuven een irritante goal die genoeg bleek voor èèn punt.
Ik begrijp het bestuur van Brugge wel een beetje, daarom blijft het wel jammer voor beide partijen, want wie moet nu de kar gaan trekken op de bank?
Ik ben benieuwd wie daar de nieuwe trainer wordt, er is wel keuze genoeg .

28 december 2022 om 12:02

De 1-4 uitschakeling tegen Sint-Truiden is hard aangekomen. Het voetbal is ook heel wisselvallig en we staan slechts 4e. De selectie is tevens ook de sterkste ooit.

28 december 2022 om 14:07

Ja maar je moet ook kijken naar andere ploegen, Antwerp die aan een bizarre ongeslagen reeks gezeten heeft, Genk dat al toeren draaide voordat Ebere Onuachu ook op stoom kwam. Wel had hij betere resultaten moeten behalen als je kijkt naar wat er in de CL gepresteerd is.

28 december 2022 om 14:24

Sterk bovenliggende partij? Ik vond het echt een zaadpot van Brugge. De zoveelste.

Hadden inderdaad zeker kunnen winnen. Maar het veldspel was echt wederom matig.

Bizar en frustrerend dat zo veel clubs en landen wel daadkrachtig optreden wanneer de trainer niet functioneert. Brugge heeft duidelijk behoefte aan een kampioenenmaker, iemand die de club al kent .

We hebben hier nog wel een vervanger paraat....

schreuder terug naar belgie yes

Wat een kerkhof voor trainers ook, dat België. Het is al bijna een unicum als je het ergens twee seizoenen weet vol te houden.

28 december 2022 om 11:57

Eerste ontslag sinds 2013 voor Club Brugge. Dat men hier sneller dan ergens anders ingrijpt klopt maar Club kun je geen trainerskerkhof noemen. Dit seizoen natuurlijk extra logisch gezien er 3 ploegen zakken wegens (weer eens) een nieuwe competitieformat.

Ze konden bij Club Brugge ook niet meer anders, er is veel onrust in de selectie en dat vertaald zich door in de resultaten. Hadden ze hem nu niet ontslagen, was dat op korte termijn anders wel gebeurd. Dit was een kwestie van tijd. Ik ben benieuwd wie nu de trainer van Club Brugge gaat worden.

Als je ziet hoe hij met sommige spelers (Vormer) omging en het spelniveau erbij neemt is dit een meer dan logisch gevolg.

De geruchten gaan dat Martinez 1 van de kandidaten zou zijn.
Of dat een geschikte kandidaat is laat ik in het midden. Maar als hij daar op in gaat is het toch wel wat minder dan de eerdere clubs waar interesse van was a la Barcelona, United,…
But it would be a great opportunity.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren