Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

City zit op rozen na heerlijke poeier van Rodri en foutenfestijn Bayern

Laatste update:

Manchester City heeft dinsdag een overtuigende zege geboekt op Bayern München in de kwartfinale van de Champions League: 3-0. Halverwege de eerste helft brak middenvelder Rodri de wedstrijd open met een heerlijk afstandsschot, waarna Bernardo Silva en Erling Braut Haaland in het tweede bedrijf de score wisten uit te breiden. Daardoor lijkt City al bijna zeker van de volgende ronde in het miljardenbal, al staat volgende week woensdag de return in München nog op de planning.

Bij City stond Oranje-international Nathan Aké aan de aftrap, terwijl Matthijs de Ligt namens de bezoekers uit München startte. Daley Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui moesten genoegen nemen met een plek op de bank in het Etihad Stadium. Manager Josep Guardiola koos ervoor om met Bernardo Silva te starten, wat ten koste ging van een basisplek voor Riyad Mahrez. João Cancelo, die door Bayern wordt gehuurd van City, nam eveneens plaats op de Beierse bank. Thomas Tuchel maakte dinsdagavond zijn Champions League-debuut als eindverantwoordelijke van Bayern.

In een vermakelijke eerste helft, met een gigantisch hoog tempo, kwamen de eerste speldenprikjes vanuit the Citizens. Superspits Haaland had zijn vizier echter nog niet op scherp staan. Een heerlijk afstandsschot van Rodri verzorgde in de 27ste minuut de openingstreffer. De Spaanse controleur ontving de bal van Bernardo Silva, kapte weg bij Jamal Musiala, om vervolgens met zijn linkerbeen verwoestend uit te halen in de kruising: 1-0. Vlak voor rust leek De Ligt geblesseerd te raken aan zijn enkel, maar de 23-jarige mandekker uit Leiderdorp kon na een blessurebehandeling toch verder. Leroy Sané zag een uitstekend afstandsschot nog naast het doel van Ederson vliegen.


Na rust kwam Bayern aanvallend iets sterker uit de kleedkamer. Sané was daarbij veruit de gevaarlijkste aanvaller, maar wist het net niet te vinden. Achterin toonden de Duitsers zich echter kwetsbaar. Fouten in de opbouw werden niet afgestraft door Haaland en Jack Grealish. Een hard schot van Aké werd gepareerd door doelman Yann Sommer. In de zeventigste minuut moest de Zwitser alsnog vissen. De toch al onzeker spelende Dayot Upamecano gleed weg, waarna Haaland overnam, het overzicht bewaarde en Bernardo Silva vond. De kleine Portugees knikte de bal vervolgens kalm achter Sommer: 2-0. Daarna snakte Bayern naar het eindsignaal.

Het elftal van Tuchel kon echter niet voorkomen dat City nog een derde treffer zou maken. Een voorzet van invaller Julián Álvarez werd door John Stones perfect terug gekopt op Haaland, die het buitenkansje van dichtbij wist af te ronden: 3-0. Voor de Noor betekende dat zijn elfde Champions League-doelpunt in slechts zeven wedstrijden dit seizoen. Haaland zijn statistieken in het miljardenbal zijn sowieso al imponerend: na 26 wedstrijden staat de linkspoot op 34 (!) treffers. Door de zege zit City op rozen na de heenwedstrijd in Manchester, daar de return volgende week al bijna overbodig lijkt. Bayern zal zich hoogstwaarschijnlijk moeten richten op de Bundesliga in het restant van het seizoen.


Is dit tweeluik al beslist?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen de 2e helft gezien. Maar man man man wat kan dat City voetballen he. Met dit spel mogen ze van mij alles winnen.

11 april 2023 om 22:52

Ik weet dat mensen het niet leuk vinden dat ploegen als City en PSG succes zouden boeken in Europa. Ik geniet er van. Zowel City als PSG hebben de afgelopen jaren zo veel pech gehad in bepaalde wedstrijden (scheidsrechterlijke dwalingen o.a.), dat het tijd wordt dat zo een ploeg een Europese prijs wint. Ohja voor de mensen die De Bruyne zo ophemelen; City presteert al weken/maanden beter zonder hem. Die upa van Bayern was echt schrikbarend slecht. Heb zelden zo een slechte performance gezien van een speler op dit niveau.

11 april 2023 om 22:55

Ja ik vind de manier waarop ze aan de top zijn gekomen niet ‘netjes’. Maar veel traditionele topclubs hadden vroeger ook hulp om te komen waar ze gekomen zijn. Ze spelen regelmatig echt geweldig voetbal en ik ben bovenal een voetbal genieter, geen randzaak bezighouder. Dus als City met dit voetbal zou winnen, heb ik weinig bezwaar.

11 april 2023 om 22:55

Afgelopen weekend was het toch echt de de Bruyne show bij city vond ik. Dus daarin ben ik het niet met je eens. Daarnaast heeft City zoveel geweldenaren in het team, want die Gundogan en Bernardo Silva zijn toch ook van die klasbakken. Daarnaast Aké weer ijzersterk vandaag (rest van city ook, daar niet van).

11 april 2023 om 23:06

Jij denkt dat de City fans KDB uit het team willen?

11 april 2023 om 23:09

Van mij mogen beide clubs succes hebben. Het grote verschil zit wel echt in de kwaliteit van het teamspel en daarmee de entertainment voor mij. Bij City zie je echt prachtige combinaties waar je van kan smullen. Het spel van PSG is vaak niet aan te gluren.

11 april 2023 om 23:09

Het is echt bizar hoe de meningen van sommige mensen zo snel kan switchen. Sinds Guardiola bij city is vinden mensen het opeens "niet meer netjes" terwijl ze daarvoor altijd afschuw spuwden.

11 april 2023 om 23:13

Bepaalde spelprincipes en goed beleid is uiteindelijk wat mensen willen zien shady. Je kan alles van ze zeggen, maar ze spelen al jaren geweldig voetbal en voeren heel sterk beleid.

11 april 2023 om 23:15

Tijd doet dingen met mensen. Je hoort tegenwoordig ook nog maar bar weinig mensen negatief praten over Chelsea en hun weg naar hun huidige positie in het mondiale voebtal.

11 april 2023 om 23:20

@Jeffrey. Hij zegt wel dat City de afgelopen tijd beter presteert zonder KDB. Daarin ben ik het niet mee eens. Ze doen het overigens ook niet persé slechter zonder hem. Jij hebt daarmee helemaal gelijk vind ik dat de andere spelers minder vaak de geluiden naar zich toe krijgen terwijl zij die wel verdienen. Daarom noem ik bijvoorbeeld ook Gundogan (had ze zoals jou ook allemaal kunnen benoemen). Gundogan speelt al een lange tijd uitzonderlijk stabiel in mijn ogen.

11 april 2023 om 23:25

Haaland presteert beter met De Bruyne lijkt me.

11 april 2023 om 23:26

Slimmeshady

Aangezien je refereert aan ‘niet meer netjes’ vermoed ik dat je mij ook bedoeld.

Het heeft mij nooit een klap geboeid hoe een club aan de top komt. Ik wil mooie potten voetbal zien, hoogtepunten live op tv of in het stadion zien en genieten van spelers die de lokale of plaatselijke geschiedenisboeken ingaan en that’s it.

11 april 2023 om 22:53

Ben groot fan van Upamecano maar wat was die slecht vandaag. City uitstekend, maar ook geholpen door de onzekerheid van hem.

11 april 2023 om 23:07

Nee joh, geweldig afgedwongen van City. Tuchel helemaal overklast. Ik had Musiala gewisseld voor een middenvelder (een nummer 8) en Pavard. Die Pavard speelt op een gegeven moment verstoppertje achter Grealish. Tuchel is gewoon een zwakke trainer

11 april 2023 om 22:57

Houd toch op man zielloze sfeerloze club. Bovendien had Bernardo gewoon rood moeten hebben. City heeft in de CL altijd de scheids mee. Waarschijnlijk komt er over 5 jaar wel iets van omkoping er over uit. Vorige ronde tegen Leipzig de 1ste helft was ook al schandalig. Of wat te denken tegen Dortmund 2 jaar terug, doelpunt van Bellingham die gewoon afgefloten wordt. En dan ook nog zoveel uitgeven. 0 CL’s. Als Bayern het niet doet moet mr Champuons Leage Real het maar weer doen.

11 april 2023 om 22:59

Doe maar rustig. Leipzig en Bayern kwamen gewoon zwaar tekort tegen dit City.

11 april 2023 om 23:00

@DerKaiser Als dit je inhoudelijke feedback is op de wedstrijd dan kan je net zo goed niet reageren. Bayern is vandaag voorname met de jongens achterin flink door het ijs gezakt. Daarnaast stond City verdedigend een aantal keer ijzersterk met Dias en Ake. Tegen een andere ploeg had je er waarschijnlijk niet zo af zijn gegaan

11 april 2023 om 23:00

Ahhh Kaiser doe nou niet zo vreselijk zuur man. Bayern is vandaag gewoon 75% van de wedstrijd volledig dronken gespeeld, niks met de scheids of omkoping te maken.

11 april 2023 om 23:01

Heerlijk dat mensen zoals jij zich zo druk maken om clubs die geld hebben. Ik wens je oprecht veel succes komende jaren, want het geld gaat het voetbal domineren.

11 april 2023 om 23:03

Als je de scheids nodig hebt dan blijft dat toch kleven. Lijkt wel op het Barca van 2008 tm 2012. Die kregen ook altijd discutabele momenten mee. Of wil je zeggen dat City geen discutabele momenten mee heeft gekregen de laatste jaren? Doe de gekleurde bril af man, slimmerds.

11 april 2023 om 23:03

Elke keer als een Duitse club uitgeschakeld wordt ligt het aan de scheids. Voor het gemak even weglaten dat de Duitste clubs niks in te brengen hadden op het veld.

11 april 2023 om 23:03

Wat een onzin. Bayern krijgt gewoon voetballes vandaag en mogen in hun handen klappen dat er nog geen 5 ballen in liggen. Het is dat Sommer uitstekend staat te keepen, want 3 doelpunten verschil is slechts een magere weerspiegeling van het krachtsverschil. Heeft niks met de scheidsrechter te maken. City zet Upamecano zo onder druk dat hij niet weet waar hij het zoeken moet.

Het is echt ongekend goed wat City vanavond liet zien, tegen een topploeg in Europa. Dat kun je zielloos noemen, dat is een mening, maar voor dit niveau kun je alleen maar respect hebben.

11 april 2023 om 23:04

11 vs 11 was er 1 ploeg duidelijk de betere. Stop een keer met janken en zoeken naar smoesjes. Wees een vent en erken je meerdere in City vandaag. Iedereen met ogen en objectiviteit zal beamen dat City terecht gewonnen heeft. Wees tevens blij dat het maar 3-0 is geworden. Als je had gewonnen had je nu alleen maar lopen bashen met je Duits gezever. En nu als een klein jochie huilen en het over alles behalve het voetbal inhoudelijk hebben. Clown.

11 april 2023 om 23:06

Kaiser na zo’n wedstrijd wijzen naar het verleden en onafhankelijke factoren is wel echt een zwaktebod. Bayern kwam gewoon te kort vandaag, kan gebeuren. Over je statement van Barca ga ik niks zeggen, staat volledig los van deze situatie natuurlijk.

11 april 2023 om 23:07

Haha sorry dat ik moet lachen, maar in het live meepraten, nog voor de wedstrijd, was je zo overtuigd dat Bayern ging winnen. Wees gewoon eerlijk, Bayern was nergens vandaag

11 april 2023 om 23:08

Wanneer wordt kahn de wacht aangezegd? Nagelsmann-tuchel is een dramatische wissel gebleken

11 april 2023 om 23:10

Klopt Bayern had gewoon Nagelsmann moeten behouden. Trainerswissel heeft niks opgeleverd.

11 april 2023 om 23:14

Accepteer gewoon dat buiten Bayern, Duitse clubs nauwelijks iets voorstellen in Europa de afgelopen 10 a 20 jaar. Met je vreemde Bundesliga obsessie

11 april 2023 om 23:16

Aldus de man met de geel-rood-zwartgekleurde bril.

11 april 2023 om 23:19

Die van City zijn echt een stel jankers, Grealish, Silva, De Bruyne, maar Bayern en Tuchel hebben dit aan zichzelf te danken. Musiala en Gnabry te lang laten staan, Upamecano gewoon horror, Sommer een rare kwiebus.

11 april 2023 om 23:25

@aze
Als er elke wedstrijd fouten worden gemaakt door de scheids mag je dat dan niet benoemen? Dat City beter was, is een feit. Maar was niet me punt.

11 april 2023 om 23:38

Dat mag je zeker benoemen. Benoem er dan ook bij dat de Duitsers zonder die fouten nog niks te vertellen zouden hebben. Benoem ook de keren dat Duitse club juist voordeel haalden uit scheidsrechters fouten.

11 april 2023 om 23:59

Ze worden al door de PL beschuldigd voor meer dan 100 ffp overtredingen tja. Maar poeh hey Bundesliga niet best he. 🙈

12 april 2023 om 00:13

Dat bedoel ik sociofan. Dat heeft niks meer met fatsoenlijk beleid te maken. Gewoon een ordinaire koopclub.

12 april 2023 om 01:00

Hou op met complottheorieën. Foutenfrstival van bayern..

12 april 2023 om 06:19

Vind het wel opmerkelijk dat jij over een gekleurde bril spreekt. Heb vaak het gevoel dat jij denkt dat een Bochum of een Stuttgart nog wint van Arsenal, Inter of Barcelona, aangezien de Bundesliga in jouw ogen onaantastbaar en onverslaanbaar is. Behalve door omkoping en zogenaamde schandalen

12 april 2023 om 09:51

Misschien gebeurt het niet andersom omdat de Duitse clubs gewoon minder zijn? Chelsea won gewoon verdiend van Dortmund vorige ronde. Haaland speelde in zijn eentje heel Leipzig weg en gister was City wel 5 klasses beter dan Bayern. Wat is precies je punt? Slechte verliezer ben je..

Ake ook een paar niveaus hoger dan van Dijk. Verdedigd ook zijn mannetje in plaats van dat shadow verdedigen wat van Dijk doet.

11 april 2023 om 22:55

Misschien wel de beste Nederlandse speler die er op dit moment is. Ik ben echt van hem aan het genieten de afgelopen 1,5 jaar. Zo ontzettend goed.

11 april 2023 om 22:57

Jullie zijn mij voor; wat speelde Ake een geweldige wedstrijd! Had Coman volledig in z’n zak, was aan de bal prima en had ook nog een paar cruciale onderscheppingen. Vond het een paar jaar geleden een twijfelaar maar is nu echt zo constant goed. Wellicht de beste NL’se voetballer van het moment, echt genieten!!

11 april 2023 om 22:57

Klopt, heel erg knap hoe Ake zich in de ploeg bii City gewerkt heeft. Werd tenslotte gehaald als breedte versterking, komende van Bournemouth. Ook Akanji vond ik vandaag best sterk spelen.

11 april 2023 om 22:58

Heb me over hem zitten verbazen want een jaar geleden, tja, speelde hij anoniem, was geen zekerheid in Oranje, wat veel zegt want de pure middelmaat heerst afgelopen jaren in Oranje, nooit ergens uitblinker, maarja, Pep is een meester. Ook die Grealish dat ik nooit wat vond waar maken, doet het dit jaar heerlijk. NU snap ik wel waarom Pep hem wilde

11 april 2023 om 22:58

Laat dat misschien maar weg hahaha. Aké en De Ligt zijn wereldklasse op dit moment, vooral Aké tikt een gigantisch hoog niveau aan. Die 2 zou je nu samen met Frenkie De Jong toch altijd in de basis moeten zetten.

11 april 2023 om 23:01

Dat komt omdat Ake een hele sterke speler is die verdedigend zijn mannetje staat, maar aan de bal is het niet heel gepolijst. Daar moet je even doorheen prikken. Heeft bij Pep ook even geduurd.

11 april 2023 om 22:56

Zonder de media-hype is Van Dijk ook paar niveaus lager.

11 april 2023 om 22:56

Ake is 100% de beste Nederlandse verdediger op dit moment, beter en meer in vorm dan wie dan ook.

11 april 2023 om 22:57

Eigenlijk kan Koeman niet om een centraal duo de Ligt - Ake heen nu. Al vrees ik dat hij voor een verdediging Dumfries - Van Dijk - De Ligt - Ake gaat kiezen.

11 april 2023 om 22:59

De Ligt? Die houten Klaas? Ake Geertruida wordt het centrale duo. Let maar op

11 april 2023 om 23:04

Geertruida? Die kan een dergelijk niveau nog niet eens aan. Die verzoop ook tegen Frankrijk. Kom op, zeg. Je gaat toch niet serieus beweren dat Geertruida ook maar enigszins van het niveau De Ligt is?!

11 april 2023 om 23:19

Hoe De Ligt dit seizoen speelt zou ik hem sowieso opstellen! Wat een beest en heeft tegenwoordig ook niet meer die fouten die hij voorheen altijd maakte.

12 april 2023 om 02:34

Waarom Ake in het centrum? Speelt nu toch ook op linksback, of vaak in balbezit de meest linker centrale verdediger. Kan bij Nederland ook met De ligt - Van Dijk (die wel hopeloos uit vorm is momenteel) en Ake. Gelukkig speelt het Nederlands elftal in Juli pas weer dus genoeg tijd om zijn niveau weer op te pakken.

12 april 2023 om 08:57

Geertruida die zoveel foutjes maken tijdens zijn debuut,neem er nog eentje haha

Prachtige pot gezien. Met City duidelijke de betere ploeg. Leek net of city het langer vol kon houden 2e helft. Upemancho slechste man aan Bayern kant.

Lekker avondje gehad die Upamecano hoor haha.

11 april 2023 om 23:09

Deze mag Upa zichzelf wel behoorlijk aanrekenen. Zag er meerdere keren niet best uit

Upamecano masterclass gezien vanavond.

11 april 2023 om 22:54

Ik wist nog goed dat veel Arsenal fans een felle discussie hadden met TheRoscoe twee jaar geleden over dat Upa de perfecte verdediger zou zijn voor Arsenal. TheRoscoe raadde dit af, terwijl andere supporters om Upa schreeuwde. Heeft TheRoscoe toch gelijk.

11 april 2023 om 22:56

Op basis van 1 wedstrijd?

11 april 2023 om 22:57

Moment opname he Zermatt. Ik heb Upa genoeg goede wedstrijden zien spelen voor Bayern en Frankrijk.

Met jou logica moesten we dan ook gelijk de Ligt afschrijven tijdens zijn periode bij Juve.

11 april 2023 om 22:57

Dat krijg je natuurlijk als je een speler 1x per jaargang aan het werk ziet. Die knul speelt notabene een uitstekend seizoen, maar nu 1 dramatische pot en jij hebt meteen je oordeel klaar. Zeer on brand Zermatt.

11 april 2023 om 22:57

Dat vind ik wel een erg snelle conclusie. 1 slechte wedstrijd maakt hem niet meteen dramatisch, maar vandaag heeft hij wel gefaald. Op het WK vond ik Upamecano uitstekend spelen en was hij ook belangrijk voor Frankrijk.

11 april 2023 om 22:58

Dat je een discussie op VZ van twee jaar geleden nog onthoud, chapeau! Maar uiteraard onzin na 1 slechte wedstrijd haha

11 april 2023 om 22:59

Zucht, op basis van 1 wedstrijd? Kom op Zermatt! Upa heeft al lang en breed bewezen een zeer goede verdediger te zijn. Deze ene barslechte wedstrijd veranderd daar niets aan.

11 april 2023 om 23:03

Achja Zermatt, kan gebeuren he. Zo schijnen er ook mensen te zijn die dachten dat Frenkie de Jong nu bij Augsburg zou spelen. Dat herinner ik mij dan wel weer natuurlijk, lieve vriend.

11 april 2023 om 23:03

Waarom zou je een speler niet op basis van deze wedstrijd slecht noemen?
Hij haalde zo’n laag niveau dat is niet normaal. Kon het mentaal niet aan en dat zegt ook veel. Die wedstrijden in de Bundesliga zijn vooral wedstrijden wanneer Bayern de betere is op alle gebieden en is de druk gewoon erg laag.

Zware onvoldoende voor hem. Heb zelfs Mustafi niet zoveel zien blunderen en dat zegt erg veel.

11 april 2023 om 23:07

Upamecano heeft ook genoeg goede potten gespeeld in de CL. Waaronder tegen PSG. En Met Leipxig was hij dr grote man tegen Atletico in de kwartfinale namens Leipzig. Was bij Frankrijk ook gewoon ijzersterk op het WK. Je lievelingtje Saliba zat gewoon op de banken. Stop met dat gezever.

11 april 2023 om 23:07

@somagunner - Dit is niet de eerste CL-wedstrijd van Upamecano en ook niet de eerste tegen een uitstekende tegenstander. Die had vandaag gewoon een totale offday. Nu zeg ik niet dat zoiets acceptabel is, maar het is wel erg kortzichtig om hem op deze wedstrijd af te rekenen, terwijl er genoeg relevante wedstrijden tegenover staan waarin hij wel kwam opdagen. Gigantische offdays gebeuren zelfs de allerbeste spelers ter wereld.

11 april 2023 om 23:13

Upe was gewoon erg slecht man. Dankzij hem verloor Bayern vandaag. We beoordelen graag spelers op hun hoogste pieken. Maar als je op zo’n belangrijke wedstrijd fout na fout maakt. Dan reken ik ze daarop af. De diepste dal is wel erg laag bij hem. Veel te laag. Je verwacht een speler met ervaring wel een bepaald niveau.

11 april 2023 om 23:20

Hahah wat een onzin zeg. Zelf nooit een slechte dag gehad op werk? Upamecano is gewoon een super goeie centrale verdediger. Dat heeft hij ook vaak genoeg laten zien.

11 april 2023 om 23:22

Als ik op werk een grote omzetverlies lijd door te veel fouten op een dag dan houd het ook op.
Soms moet je een bepaald niveau behouden om bizarre blunders niet te maken.
Een piloot kan zich geen fouten veroorloven op een slechte werkdag bijvoorbeeld.

11 april 2023 om 23:26

Wat een vergelijking. Op basis van jouw redenatie houd je 0 goede spelers over. Zelfs Cristiano, Messi etc hebben wel eenz een draak van een pot gespeeld.

11 april 2023 om 23:40

Messi en Ronaldo zijn aanvallers. Spelen ook veel vaker in kleine ruimtes en als ze een bal verliezen is dat nog geen ramp.
Upe tsjah. Als ie nou 1 moment had dat het slecht ging dan geloof ik wel dat het een goede verdediger is. Maar na vandaag zou ik hem niet eens opstellen in de return.

11 april 2023 om 23:47

De ligt had ook wel eens van die momenten met zijn debuut voor Oranje nog. Van dijk is de laatste tijd ook aan het stuntelen? Ramos is een keer een hele wedstrijd dolgedraaid door Ronaldinho. Ook allemaal slechte verdedigers?

11 april 2023 om 23:58

Om eerlijk te zijn heb ik zulke spelers niet zo zien rommelen als Ups vandaag.
Hij deed op een gegeven moment echt alles fout. Mentaal helemaal gebroken en was een passant.
Als je zo’n laag niveau haalt dan ben je geen goede CV. Zal het vast goed doen in de toekomst maar zal geen wereld CV zijn of worden.

12 april 2023 om 00:23

Ben het met je eens dat je niet moet worden afgerekend op 1 wedstrijd. Maar dit zijn wel de bepalende wedstrijden waar je er moet staan

Zou dit dan eindelijk het jaar van City zijn? Geweldige ploeg

11 april 2023 om 22:54

Nee, die komen straks real Madrid tegen en dan is t weer stress voor Pep, doet die iets geks en vervolgens weer huilen.

11 april 2023 om 22:55

Ach zag hier voor de wedstrijd ook allemaal weer mensen aan het janken dat hij opeens stones op 6 zet en nooit iets normaal kan doen. Heeft volgens mij vrij aardig uitgepakt

11 april 2023 om 22:56

Vorig seizoen met alle mogelijke moeite door en City had echt 7x kunnen scoren tegen ons in de thuiswedstrijd. Zou me niets verbazen als het dit jaar wel goed valt voor City

11 april 2023 om 23:36

@Klapstoel Dat was ik inderdaad. Ik was als te doods dat Akanji en Ake e hele wedstrijd 1 vs 1 zouden spelen met alleen Dias als rugdekking. Stones en Rodri zakten vandaag echter fantastisch diep wanneer dat nodig was. Het werkte, op 1 moment na, verrassend goed vandaag. Tegen Southampton zag het er niet uit

11 april 2023 om 23:10

City heeft al een paar jaar de beste ploeg. Toch hebben ze ieder seizoen weer een offday, waardoor ze de CL verknallen. Vorig seizoen tegen Real, die speelden ze 75 minuten helemaal kleurenblind en toch kregen ze de deksel op de neus omdat ze 10 opgelegde kansen misten. Het zou kunnen dat Haaland daar nu de ontbrekende schakel is, maar ze zullen ook vast nog een offday krijgen. Of Pep die weer denkt iets briljants te moeten doen dat verkeerd uitpakt. Dat kleeft toch ook wel aan hem (meerdere keren gebeurd).

11 april 2023 om 23:16

Ben bang dat dit idd het jaar is waar City aan de haal gaat met de CL! Niet alleen dat, City gaat the Treble winnen 😖
Als ik eraan denk krijg ik spontaan de rillingen!

11 april 2023 om 23:25

Nou na al die miljarden die er tegenaan gegooid zijn is het schandalig dat het ze tot nu toe niet gelukt was natuurlijk. Dat is toch een flink brevet van onvermogen.

Upamecano is beter dan Dias volgens DerKaiser123. Dat hebben we gezien vanavond. Masterclass.

11 april 2023 om 22:53

Buiten Haaland voegt niemand wat toe aan Bayern.

11 april 2023 om 22:58

Klopt buiten Haaland zal niemand Bayern hoeven te kopen die ze echt significant beter maakt.

11 april 2023 om 23:00

1 naam 3 letters:

Aké, wat is hij ongelofelijk goed zeg. Speelt ook met een bak vertrouwen waar je U tegen zegt.

11 april 2023 om 23:00

Kane? Haaland is natuurlijk niet haalbaar voor Bayern op dit moment maar Kane lijkt me een aardig alternatief😀 Echter, ook een heel duur alternatief… andere opties zie ik niet echt ( die Bayern instant beter maken bedoel ik dan)

11 april 2023 om 23:01

Rodri, Dias, Aké (huidige vorm), Gundogan, de Bruyne, Bernardo maken Bayern allemaal beter.

11 april 2023 om 23:03

Rodri, Bernardo Silva, Grealish, Ruben Dias, Aké, Julian Alvarez, De Bruyne. Die jongens zouden allemaal iets toevoegen aan Bayern hoor.

11 april 2023 om 23:05

Gundogan voor Goretzka? Rodri voor Kimmivh? Ake voor Davies? Nee. City speelt als collectief beter dat is wat anders.

11 april 2023 om 23:08

@derkaiser123 - Dat meen je toch niet serieus? Bayern mist op meerdere posities echt individuele kwaliteit. Dat was vandaag ook heel duidelijk te zien. Als collectief altijd uitstekend, maar ze missen met name in aanvallend opzicht topspelers.

11 april 2023 om 23:12

Mja, maar er is ook geen speler van Bayern die City overduidelijk sterker maakt behalve Neuer in topvorm. Een Sane of Bernardo, een Kimmich of Gundogan, een Dias of De Ligt, het is allemaal aardig aan mekaar gewaagd. Al geef ik City op de meeste posities wel een licht voordeel.

11 april 2023 om 23:13

Mane 2 jaar geleden top-3 gouden bal, Coman basisspeler van Frankrijk. Sane is gewoon een topspeler. Gnabry is overschat ja. Wat is Grealisch dan? De man van 120 miljoen zonder rendement?

11 april 2023 om 23:20

Maar Coman en Sane beslissen nou ook niet mega vaak topwedstrijden. Zeker goede spelers die hun momenten hebben gehad, maar ik vind het zeker geen absolute buitencategorie zoals Ribery en robben. Die staan er echt niet elke week op dit niveau en ze zijn ondertussen ook al 27 terwijl ze voor mijn gevoel niet veel beter zijn geworden dan toen ze 22 waren. Mane heeft het bij Bayern ook nog niet laten zien, dus je leuk dat hij 3 jaar terug goed speelde bij Liverpool, maar dat maakt hem bij Bayern nog geen topper.

11 april 2023 om 23:23

Hoe kan je dit seizoen nou zeggen dat grealish geen rendement heeft? Speelt echt een geweldif
Seizoen. Gewoon 1 van de beste linksbuitens ter wereld. Die man is zo creatief. Echt een hele goede speler.

11 april 2023 om 23:28

Wat zijn de cijfers van Grealish Blaugrana? Vorig jaar had die heel laag rendement in ieder geval. Al is die wel wat beter geworden. Maar ik vinf het het geen topper.

11 april 2023 om 23:33

Grealish overschat noemen na deze wedstrijd en sowieso dit seizoen.

11 april 2023 om 23:38

Gexien zijn prijskaartje wel ja.

12 april 2023 om 00:08

Ik weet niet wat jullie ervan denken maar volgens mij is DerKaiser een fan van de Bundesliga

12 april 2023 om 00:22

En jij van Ajax. Goede constatering, slimmerd.

11 april 2023 om 22:54

Als of 1 slechte pot representatief is. Was beste verdediger van Frankrijjk op het WK en speelt ijzersterk dit seizoen. Maar inderdaad geen beste pot.

11 april 2023 om 22:58

Ik zie jou reactie nog staan met "alleen Haaland zou bij Bayern in de basis staan". Terwijl de rest Bayern van de mat geveegd heeft.

11 april 2023 om 23:00

17 om 12 schoten, 46 om 54% balbezit. Expected goals 1.93 vs 0.85. Sommer had de eerste gewoon kunnen hebben en Silva had niet eens meer op het veld mogen staan. Je doet net of City totaal domineerde. Houd toch op man. Buiten Haaland zak Bayern geen enkele speler van City hoeven te kopen. Daarmee zeg ik niet dat die spelers er geen kut van kunnen. Een De Bruyne is een geweldenaar, maar zon jongen staat dan een Musiala in de weg. Lezen slimmerd!

11 april 2023 om 23:02

Aze, dat Bayern zo weggespeeld werd is ook een momentopname want Bayern zit na de trainerswissel nou niet bepaald in zijn beste periode. Nogal flauwe opmerking dus.

11 april 2023 om 23:02

City had hier 6-0 kunnen winnen als Sommer het niet op zijn heupen had deze wedstrijd. Walk in the park vandaag, zal in Duitsland wel een ander verhaal worden.

11 april 2023 om 23:07

Ah de teletekst stats zijn er weer bij gehaald. Op het veld had Bayern niks te vertellen, City hoeft zich geen enkele moment zorgen te maken. De Duitsers zijn wel degelijk gedomineerd vandaag. Een hoop spelers bij City die moeiteloos in de basis zouden staan bij Bayern en dat hebben ze vandaag op het veld bewezen.

11 april 2023 om 23:08

Lol Neuer had de eerste 2 gehad hoor. Sommer is gewoon te klein. Daarom is het geen absolute topkeeper.

11 april 2023 om 23:14

Rodri is gewoon een betere controleur dan Kimmich. Voor mij zeker de beste controleur/verdedigende middenvelder ter wereld. Ake is een betere verdediger dan Davies. Die Davies kan alleen hard rennen en verder niks. Akanji en Walker heb ik liever dan die Pavard. Goretzka? Doe mij maar de Bruyne of Gundogan dan. Grealish in huidige vorm prefereer ik boven Gnabry, Coman en Mane. Wat is dat een beest zeg. Al met al: doe jij je gekleurde brilletje af. Qua balbezit domineerde City niet, qua gevaar voor het doel en echte kansen overduidelijk wel.

11 april 2023 om 23:15

DerKaiser: dat Neuer die ballen had gehad is een aanname die jij maakt, geen zekerheid of feit. Vandaag was Bayern gewoon de mindere. Dat is een feit en kan gebeuren.

En gezien de trainerswissel ook niet abnormaal tegen een City in goede vorm.

Heeft niets met gloryhunters te maken maar met objectiviteit.

11 april 2023 om 23:20

@DerKaiser, wat laat je je ontzettend kennen. Zet nou even een stukje fan zijn uit en kijk naar de wedstrijd! Ze zijn compleet overhoop gespeeld. 7-1 was ook een normale uitslag geweest obv het spelbeeld. Vooral vanaf de 50e minuut zette City elke keer Upamecano vast, waardoor die gekke dingen ging doen en voetbalden ze er meerdere keren fluitend doorheen. Vandaag was City gewoon van een ander niveau dan Bayern. En dat de overtreding van Silva rood had kunnen zijn ben ik met je eens omdat die van achter kwam, maar het was wel een zachte aanraking zonder enige gevolgen voor Musiala. Dus ik kon prima leven met geel.

Ik blijf me alleen verbazen dat je na zo’n wedstrijd wat statistiekjes gaat gebruiken om aan te tonen dat het verschil niet groot was. Je hebt de wedstrijd toch gezien? Dan heb je toch hopelijk ook gezien hoe Bayern weggespeeld werd in de 2e helft.

11 april 2023 om 23:30

Ik vond het wel meevallen. 7-1 alsjeblieft zeg. Laten we wel reeel blijven aub. Het gegeill op City begint Barca praktijken van 10 jaar geleden aan tr nemen.

11 april 2023 om 23:40

Neuer had de eerste twee sowieso gehad. Vooral dat tweede doelpunt was beschamend.

12 april 2023 om 00:10

Misschien dat Neuer de 2e er met zijn drukken uit had kunnen stoten, maar die eerst had hij in het gips zeker niet gehad

12 april 2023 om 12:25

Maar toen Bayern Barca oprolde en er gegeil op Bayern kwam, vond je het wel leuk natuurlijk.
Slechte verliezer.

Heeft TheRoscoe toch gelijk dat Upamecano matig is...

Verder mooie overwinning van City. Hopelijk lukt het dit jaar wel de CL te winnen. Ziet er i.i.g. goed uit voor ze.

11 april 2023 om 22:58

Als ik Arsenal afgelopen weekend twaalf opgelegde kansen zie weggeven tegen Liverpool, dan hadden ze hem goed kunnen gebruiken. Hij speelde een slechte wedstrijd maar is niet zo slecht als je nu doet voor komen.

11 april 2023 om 23:05

Ah, EL Fenomeno, aka het orakel, heeft weer een opening gezien om een steekje aan Arsenal te geven.

Nog enkele weken azijnvriend en dan kan je je hartje maandenlang ophalen om het feit dat Arsenal de titel alsnog heeft weggeven.

Maar hou je dan ook rekening met het feit dat de selectie van City een veelvoud gekost heeft van deze van Arsenal? Want dat was voor de wedstrijd van vanavond een van je opmerkingen (Bayern 253 vs 650 voor City) Of zal je Arsenal haat dat niet toelaten😉?

11 april 2023 om 23:12

Gast doe niet zo tof. Upamecano zal moeiteloos abwehrchef zijn bij Arsenal. Daar doet 1 slechte pot niks aan af. Saliba mocht op het WK alleen maar toekijken en waarschijnlijk niet zonder reden. Zogenaamd jullie beste versediger.

11 april 2023 om 23:17

DerKaiser: dit seizoen heeft Daliba gewoon enorme stappen gezet en is hij de beste verdediger bij Arsenal. En bovendien nog erg jong. Momenteel ontlopen Upa en Saliba elkaar niet veel qua niveau maar heeft Upa bij Frankrijk een streepje voor ( wat logisch is). We zien wel wat de toekomst brengt.

Als Arsenal fan ben ik alleszins blij met Saliba hoor😀

11 april 2023 om 23:32

Dat ontkent ik ook niet. Maar het zijn juist Arsenal fans die Upemecano nu belachelijk maken. Hoe kinderachtig.

12 april 2023 om 00:51

Nog een keer kijken, valt allemaal best mee. Ik vraag me wel af hoe de reacties zullen zijn als Saliba een slechte wedstrijd speelt…

12 april 2023 om 01:26

Saliba in zijn wedstrijden in het Franse elftal was geen succes gebleken. Upa doet het daar beter, al viel die vandaag zwaar tegen.

12 april 2023 om 14:02

En Saliba doet het in de PL heel erg goed, wordt nu al gemist achterin als hij er niet bij is.

Maar serieus, die tactieken om altijd maar naar anderen te wijzen om de aandacht van het onderwerp af te leiden mogen ook wel eens stoppen.

Bayern en Tuchel tactisch overklast, Upa te zenuwachtig tegen de grote teams van Europa. Dat zijn de feiten, daar hebben Saliba en Arsenal niets mee te maken.

11 april 2023 om 22:59

Meer dan prima verdediger die ook wel eens een slechte dag kan hebben. Ga niet interessant doen voor wat likes.

Joh, wat een offday kun je hebben zeg upamecano. De tering.

In één week twee prijzen weg, het Tucheleffect

11 april 2023 om 22:54

Pas maar op dat heinazijn dit niet leest

Ben groot fan van Upomacano maar wat was die slecht vandaag!

Masterclass van City in de 2e helft. Wat speelde Ake toch weer goed, maakt echt een fanastisch seizoen door. Upemacano was het echt kwijt.

Waarom werd blind niet het veld ingestuurd na de achterstand? Met zijn meesterlijke passes had hij voor een ommekeer kunnen zorgen in de wedstrijd

Wat een slechte trainer is die Tuchel zeg. Iedereen kan wel eens een offday hebben zoals Upamecano vandaag, maar dan is het de taak van de trainer om in te grijpen en die jongen te wisselen. Ook wel karma hoor voor Bayern na het slechte behandelen van Nagelsman.

Echt geluk gehad dat bernardo silva heeft mogen blijven staan. Nog niet vaak zo'n duidelijke rode kaart gezien.

Bayern leek dit jaar toch de grote koopclub killer te zijn, maar helaas. Sterk city gezien, ben benieuwd of ze hem dit jaar gaan pakken.

Flink teleurgesteld vanavond door Bayern. Wat speelde Ake een wereldpot

Toch Haaland maar dekken volgende keer dan.

City mag: Upamecano, Pavard(die constant fout dekte en Upamecano constant in verlegenheid bracht) en de scheids(Rood Bernardo en Grealish bedanken.

11 april 2023 om 22:55

Zal wel aan mij liggen maar ik heb nooit wat in Pavard gezien. Ja kan een prima volley trappen, maar voor de rest gewoon matig.

11 april 2023 om 23:12

Vond hem bij stuttgart goed, maar dat was zijn niveau ook meer. Al moet ik zeggen dat hij toen ook nog een stuk jonger was

Bayern kansloos verloren (door eigen fouten) tegen City. Haaland in zijn 16 box is wel echt een beast. Nou Bayern heb je Nags weg gedaan, voor dit? Lol dramatisch. Denk dat dit seizoen niemand city gaat stoppen helaas, zit goed in elkaar.

11 april 2023 om 23:15

Tuchel laat bayern laf spelen onder Nagelsmann zetten tenminste hoogdruk en tig aanvallender, tuchel is echt een achteruitgang.

11 april 2023 om 23:41

Denk je? Ik denk dat Real zeker in staat is City af te stoppen. City zal wel 65 procent bal bezit hebben, want dat is hn speelstijl en ze hebben natuurlijk de beste selectie ter wereld, en met afstand ook. Real is goed in de counter en heeft de ervaring.

Er werd druk op Upamecano gezet, daarom speelde die zo matig. Hij had niet een offday, maar er zijn maar weinig ploegen die druk zetten tegen Bayern. Verder een terechte overwinning, al had Bayern in het eerste uur zeker zelf moeten scoren. De niet gegeven rode kaart bij een 1-0 tussenstand is ook doorslaggevend geweest.

11 april 2023 om 22:57

Hij had geen offday? Hij was mentaal gebroken op een gegeven moment. Zag zelfs een moment dat De Ligt twijfelde om naar hem te passen. Als je dat geen offday noemt wat dan wel?

11 april 2023 om 23:00

Hij speelde heel slecht, maar dat was de verdienste van City.

11 april 2023 om 23:05

Omdat City wist dat hij de zwakke schakel was. Zij lieten De Ligt meer met rust omdat hij voetballend er wel uitkwam.

Upe moet je in de return op de bank zetten. Ik reken dit verlies zwaar op hem aan.

11 april 2023 om 23:07

Soma, EL Fenomeno ziet dingen die wij, gewone stervelingen, niet zien. Dat weet je toch al langer dan vandaag? Er is op VZ maar een orakel en dat is EL Fenomeno.

11 april 2023 om 23:20

Mag ElFenomeno niet gewoon zijn mening geveb? Of hebben jullie soms meer de wijsheid in pacht? Bijzondere denkwijze.

11 april 2023 om 23:23

Tuurlijk, maar die constante steken naar Arsenal spelen na verloop van tijd gewoon in zijn nadeel. Bij elk puntenverlies van Arsenal staat hij op de eerste rij te roepen, bij winst blinkt hij uit in afwezigheid. Na enkele jaren ( en enkele bans hierdoor van VZ) is dat gewoon irritant. Zie hierboven maar weer een mooi voorbeeld van hoe hij na een wedstrijd tussen City en Bayern weer een opening vind om uit te halen naar Arsenal. Is naast erg irritant en vermoeiend, gewoon totaal onnodig.

Bayern was veel te traag met beslissingen maken. Leek gewoon allemaal wat te snel gaan voor ze.

Ik heb nogmaals gezien dat dit Bayern de veters niet mag strikken van de ploeg die de Champions League won in 2020. Bayern mist kwaliteit en vorm, vanavond misschien wel het best belichaamd door Upamecano (wie ik normaal gesproken overigens wel enorm goed vind). Dit laat denk ik eens te meer weer zien hoe uniek de prestatie van Tuchel bij Chelsea was in 2021.. Bij Bayern gaat hem dat nu echt niet meer lukken, wat een miskleun van een wedstrijd van zijn ploeg vanavond!

Wat een heerlijke wedstrijd. Meesterlijk verdedigd van City. Mensen besef even dat Bayern in iets van 40+ wedstrijden maar liefst eenmaal niet wist te scoren. Dit was pas de tweede keer! Was echt een genot van een wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen hadden zat kansen, maar City wint hier gewoon terecht. Upamecano kon het op het eind gewoon niet meer aan met dat klote weer daar lol.

Wat kan die city ballen zeg! Wat is die sommer voetballend slecht zeg. Hij brengt zijn verdedigers steeds in de problemen. City vandaag gewoon de betere! Denk niet dat bayern dit nog goed kan maken. upamecano ook zoveel fouten vandaag, terwijl ik hem normaal altijd gewoon goed en sterk vindt verdedigen het leek net of hij bang was vandaag om de bal te krijgen.

Ik ben benieuwd wat voor reacties ik hier ga zien.
Tuchel is maar 3 weken bezig en plots is hij opeens slecht? Ik ben er zeker van dat Bayern vandaag meer doelpunten onder de oren gekregen zou hebben met Nagelsmann als coach. De schade is gewoon merkbaar. Het was nu eenmaal moeilijk om te scoren na de 1-0 zonder diepe spits.
Verder fungeert Manchester City als team terwijl PSG enkel bestaat uit pseudovedetten. Toen had Bayern veel geluk gehad in de heenwedstrijd met Mbappé op het veld.

11 april 2023 om 23:06

Tuchel nooit fantastisch gevonden. Ik was blij dat Bayern hem van de markt haalde. Ook niet slecht overigens. Ik denk niet dat ik kritiek op Tuchel heb gelezen, enkel op het beleid van Bayern... Betalen ze 30 miljoen ontslagpremie om uitgeschakeld te worden in 2 vd 3 toernooien waar ze aan deelnemen. Je moet toegeven dat dat heel komisch is.

11 april 2023 om 23:07

Je roept maar wat. Hoezo weet je zeker dat Nagelsmann meer doelpunten tegen zou krijgen? Upamecano was onder Nagelsmann de beste verdediger, vandaag ronduit dramatisch en dan druk ik het zacht uit. 3 weken Tuchel en er is geen verbetering te zien. Het lijkt nergens op. Ga lekker door met je hetze tegen Nagelsmann, maar dit verlies en die in de DFB Pokal mag het bestuur en matennaaier Brazzo lekker op hun eigen konto zetten. In 1 wedstrijd meer tegen doelpunten in de CL dan Nagelsmann in 8. Tuchel is zeker niet verantwoordelijk hiervoor, maar het is wel ronduit schandalig dat hij is aangesteld. De club zit vol met losers die niet tegen kritiek kunnen, dit huwelijk gaat max 1.5 jaar duren.

11 april 2023 om 23:10

@ Obstwasser
Deze man was te veel bezig met systemen en tactiekwirwar. Geen wonder dat er wisselvalligheid was.
Nagelsmann had al lang weggemoeten als het van mij afhangt, destijds in september 2022. Bayern speelt sinds het huidige kalenderjaar 2023 gewoon niet goed.

11 april 2023 om 23:14

Gast je gaat nooit in op vragen. Het enige wat je roeptoetert is dat Nagelsmann slecht is en alleen maar bezig was met taktiek. Je valt wekelijks in herhaling en het vervelende is dat ik ook gewoon telkens reageer. Over 10 seizoenen lig jij nog steeds huilend in bed over dat Nagelsmann het slecht heeft gedaan.

11 april 2023 om 23:15

Uitgeschakeld tegen Freiburg, 4-0 winnen tegen Dortmund en vervolgens weer 3-0 op je doos tegen City. Gelukkig is die wisselvalligheid eruit nu

11 april 2023 om 23:27

Bekijk alle uitslagen sinds januari 2023.
1-1 tegen Leipzig, 1-1 tegen Frankfurt, 1-1 tegen Köln, 3-2 verloren tegen Gladbach, 2-1 verloren tegen Leverkusen, comfotabele voorsprong uit handen geven tegen Wolfsburg, nipte zege tegen PSG, 3 tegendoelpunten tegen Augsburg. Geweldig noem ik dit

11 april 2023 om 23:29

Obstwasser
check alle uitslagen en wedstrijden sinds 2023. Geen wonder dat een ware afslachting tegen een Europees topteam zoals vandaag eens moest gebeuren.

11 april 2023 om 23:30

Uhu, zoals ik zei: gelukkig is het nu beter

11 april 2023 om 23:43

Je hebt toch zelf ook wel door dat dit elftal er eentje is met alleen maar slappe zakken, zonder kämpfgeist. Sané die dribbelt als een mietje, Coman met telkens dezelfde voorspelbare kap beweging, Gnabry geen individuele actie, Kimmich die meer Box to Box is dan Goretzka tegenwoordig, Mané die niet presteert. Oha dat ligt allemaal Nagelsmann? Nee het zijn allemaal voetballers die zichzelf heel goed vinden en bij een ruime voorsprong denken dat ze er wel zijn. En als de trainer daar iets van vond dan waren de heren op hun teentjes getrapt. De tijden van Lahm, Schweinie, Muller, Boateng etc etc. Zijn voorbij. En dit zie je exact terug in de national mannschaft er is geen kampfgeist meer. Het zijn een stel slappe zakken. Alleen De Ligt, Davies, Sommer, Hernandez, Pavard en Choupo vind ik iets voor te zeggen. Het is al triest zat dat van de 6 er 5 verdedigers zijn.

12 april 2023 om 20:55

De trainer moet met de juiste visie en systeem afkomen ipv chaos te creëren. Met Tuchel wordt verticaler gespeeld, alleen ontbreken de automatismen en een diepe spits.
Jij bent overtuigd van Pavard? Deze man is medeverantwoordelijk voor de 2-0 door zich niet aan te bieden als City druk uitoefende

11 april 2023 om 23:58

Toen Tuchel de eerste wedstrijd won zag ik hier alle Duitse voetbal fans roepen hoe geweldig die man wel niet is. Dus na een goede wedstrijd mag wel gezegd worden hoe goed hij is, maar nadat hij uit twee competitie uitgeschakeld is mag je niet benoem dat hij overschat is?

12 april 2023 om 00:07

Dus na een goede wedstrijd mag wel gezegd worden hoe goed hij is, maar nadat hij uit twee competitie uitgeschakeld is mag je niet benoem dat hij overschat is?

Geen van beiden dus.

Over en uit. 3-0 winst tegen Bayern, wow! En het had makkelijk 5-0 kunnen zijn. Wat een wedstrijd voor de neutrale supporters.
Bayern was niet eens heel slecht, iig niet in de eerste helft en eerste paar minuten van de tweede helft. Maar het gebrek aan een spits heeft ze wel pijn gedaan. En Upamecano, tsja. Ik vind hem nogsteeds een goede verdediger, niet top van de wereld, maar hij had gewoon een offday. Dit moet echt prioriteit nummer 1 zijn voor 23/24 seizoen: Een spits. Musiala viel vies en vies tegen. Te licht en dribbelt/houdt de bal te lang bij zich vast soms. Maar die jongen is 19. Gnabry vond ik ook echt dramatisch. Maar van hem verwacht ik niet zo veel als ik eerlijk moet zijn.
De Ligt vond ik wel goed spelen. Bij City vond ik iedereen goed spelen. Maar vooral Ake, Silva en Dias vond ik geweldig. Ook Grealish speelt verschrikkelijk goed dit seizoen. Dat heeft mede te maken met de positionering van Ake.
Gefeliciteerd City fans!

11 april 2023 om 23:12

Het had vandaag 7-0 geweest met Nagelsmann als coach.

Zullen we het houden op een off-day van Upamecano?

City is echt grandioos. Tot die 2-0 denk qua niveau één van de beste wedstrijden die ik dit jaar heb gezien. Beide ploegen zijn zo gigantisch goed. Sané speelde ook een dijk van een pot, het is dat Ederson en Stones er een paar keer goed bij zaten. Eigenlijk jammer dat deze twee ploegen elkaar nu al tegenkomen. Dit had een geweldige finale geweest.

11 april 2023 om 23:04

gewoon omdat hij de bal verloor en geen aanspeelpunt vond? Typisch afbreken.

11 april 2023 om 23:29

Het was ook een off day van Upa. Kan gebeuren, toch? Het blijven mensen he.

City was geweldig maar je ziet ook meteen dat de trainers wissel bij Bayern niet heel slim was 2 weken voor zo.n belangrijke pot, Bayern was vanvond onherkenbaar!

Natuurlijk speelde City geweldig voetbal. Maar ze hadden gewoon met 10 moeten staan na die schandalige overtreding van Silva. Dan had ik het nog wel willen zien.

En waarom wisselt Tuchel Upamecano niet? Onbegrijpelijk

Tja wie ontslaat er een coach in maart. Je kan hier Tuchel niet de schuld van geven met zo weinig tijd. Het bestuur daar had Tuchel beter na het seizoen moeten aanstellen als je zo nodig een coach wou. In maart is gewoon belachelijk. Bestuur mag zich wel kapot schamen.

11 april 2023 om 23:08

Ik had Nagelsmann al lang ontslagen, destijds in september 2022. Het ontslag is niet verkeerd, wel de timing. Bayern speelt sinds januari 2023 alleen nog matig.
Nu Tuchel er is ziet men duidelijk het grootste manco. Zijn systeem bij Bayern kan alleszins niet zonder diepe spits.

11 april 2023 om 23:17

Tuchel speelt juist zonder spits en geen spits rendeert in zijn systeem..

11 april 2023 om 23:21

Bayern speelt anders dan Chelsea en is een team dat meer gemaakt is om te voetballen.

Ondanks het fantastische speler van City wil ik toch weer Kimmich eruit pikken. Wat een fantastische speler blijft dat. Zo goed in balbezit en balverlies

Waarom lees ik in dit artikel niets over de niet gegeven rode kaart van Bernardo Silva?

Complimenten aan City overigens. Bij vlagen zeer sterk. Bayern viel wat tegen. Denk wel dat het einde oefening is voor Tüchel en consorten in de CL. Wie gaat City stoppen?

Hopelijk blijft Arsenal overeind en worden ze kampioen. Ben toch een beetje voor de underdog …

11 april 2023 om 23:17

Arsenal de PL en Madrid (of Chelsea) die City uitschakelen, City zonder prijzen dit seizoen. Het zou mooi zijn.

Kijk die Haaland schitteren. Schitteren op je 22e op het hoogste podium, en dan heb je Mbappe die de helft van zijn carriere zijn talent aan het verspillen is in de Franse competitie en iedere keer in de CL vroeg wordt uitgeschakeld en met het PSG bestuur aan het vechten is.

Wat een dodelijke spits is Haaland man. Misschien is hij wel de laatste puzzelstukje die City naar een CL titel gaat schieten. Ik kan het nog steeds niet geloven dat Real van dit City vorige jaar won. Helaas voor City veranderde Rodrygo in God. Dit is gespeeld. City in de halve finale. Hopelijk krijgen we weer Real - City. Als er dan toch 1 team die dit team kan stoppen, is het Real.

11 april 2023 om 23:36

Mocht City de CL winnen loopt Mbappe volgens mij ook wel de muren op. Die maakt afgelopen zomer zijn toptransfer en wint meteen de grootste prijs in het clubvoetbal, hij kiest voor het geld en blijft in die slangenkuil om wederom in de 1/8 eruit gewipperd tet worden.

11 april 2023 om 23:43

Als City de CL wint, dan speelt Mbappe 23/24 voor Real. En koopt ie zelf zn contract af lol.

Het is tijd voor een duo Ake - de Ligt in Oranje, van Dijk is klaar.

City haalt hun gebruikelijke niveau en Bayern was eigenlijk zoals al langere tijd onstabiel en heeft weinig stootkracht voorin, slechte wedstrijd van Gnabry en Musiala, Sane was wel gevaarlijk maar heeft oogkleppen op. Upamecano echt een zeldzaam slechte wedstrijd van een verdediger, gewoon 90 minuten alles inleveren daar kan zelfs Bassey niet aan tippen.

Geniale assist van Haaland overigens.

12 april 2023 om 02:05

Ake - Geertruida lijkt me beter. De Ligt stond bij doelpunt Haaland ook weer lucht te dekken. Niet meer aan beginnen joh.

Bayern speelde niet slecht. Waren dichtbij treffers. Verdedigden vooral beter, City. Dat kleine verschil is drie doelpunten. Aké werd bij rtl7 niet genoemd. Verbazingwekkend.

Gündogan is ook wel een klasbak hoor, wordt onderschat vind ik..

Tuchel 4 wedstrijden gespeeld, 2 verloren en 2 prijzen kwijt. Het was inderdaad een uitstekende keuze om Nagelsmann weg te sturen en deze man aan te stellen. Tuchel ligt er ook zo uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren