Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen: ‘Je weet hoe dat werkt: heel Nederland neemt dat klakkeloos over’

Laatste update:
/

Jasper Cillessen maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Barcelona. Het komt niet vaak meer voor dat een Europese topclub een voetballer uit de Eredivisie aantrekt, maar toch waren de reacties vanuit voetbalminnend Nederland rondom de transfer van de doelman louter negatief. "Welke Nederlandse speler zou er nou eigenlijk nee zeggen als zo'n kans zich voordoet?", vraagt Cillessen zich openlijk af.

Cillessen weet dat het vooral mensen van buiten Ajax waren. "Vooral de mensen in de praatprogramma's zagen het blijkbaar toch anders. In Nederland is het zo dat iedereen zijn mening maar moét geven", zo vertelt de doelman van Barcelona zaterdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. Cillessen merkte dat vooral in zijn laatste maanden bij Ajax en ook tijdens zijn debuut voor Deportivo Alavés, toen de doelpunten van de Basken uitvoerig op de Nederlandse televisie werden bestudeerd.

"Er hing iets negatiefs rond mijn persoontje." Cillessen doelt bijvoorbeeld op het tegendoelpunt in de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Hij vindt de kritiek van destijds veel te makkelijk. "Die bal werd drie meter voor mij volledig van richting veranderd en de verslaggever van de NOS vond het toch nodig om te zeggen dat het een fout van Cillessen was. En je weet hoe het dan werkt: heel Nederland neemt dat klakkeloos over."

Het is logisch dat Barcelona bij Jasper Cillessen uitkwam

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cillessen maakte in zijn laatste weken gewoon geen sterke indruk. Jaren daarvoor wel, en op basis daarvan ook deze transfer verdient. Daar heeft hij wel gelijk in, zo'n kans laat je niet liggen.

Hij heeft helemaal gelijk.

Lekker iedereen bekrompen laten lullen in NL. Jij zit bij Barcelona !! Nu nog veel op de bank, maar je komt wel aan speelminuten toe. Én daar zou iedereen van dromen (op de Real fans na dan).

3 december 2016 om 14:42

Zo interessant is dat niet er zijn een hoop keerpers die bedanken voor een rol als 2e keeper bij een topclub.

3 december 2016 om 10:39

Ik geef hem ook groot gelijk hoor, had precies hetzelfde gedaan. Maar ben bang dat die speelminuten bij Barca niet of nauwelijks gaan komen. Misschien af en toe in de beker oid. Daarom hoop ik ook dat hij na dit jaar lekker naar een mooie club gaat waar hij wekelijks keept. Porto ofzo, of Liverpool. Want op de bank zitten bij Barca is een hele mooie ervaring, maar daar schiet hij zelf ook niet veel mee op. Ook met het oog op het NL-elftal.

Wel wat makkelijk om nu een commentator de schuld te geven. Zijn probleem was dat hij in het het jaar ervoor al zich met andere dingen ging bemoeien dan ballen tegen houden, kaarten aannaaien, opstootjes etc. Dan krijg je dat mensen je graag op je bek zien gaan. Bij barca hoop ik weer met beide beentjes op de grond

Vanmiddag lekker op de bank Barcelona kijken, alleen zit hij iets dichter bij.

Verder geef ik hem groot gelijk, met de grote mannen mee voetballen en lekker Cashen 2/3 jaar vanaf de bank.
Daarna mooi een transfer maken binnen Spanje of verkassen naar een degradatie of middenmotor van Engeland.

Wie nee zou zeggen? Een speler die begrijpt dat je als reserve wordt aangetrokken en het belangrijker zou vinden om daadwerkelijk te spelen en zijn plek in oranje te houden.

Die 2 zaken gaf hij vrijwillig op met deze transfer. Dat is een keuze, maar naar mijn mening op zijn leeftijd niet de juiste.

3 december 2016 om 09:22

De commentatoren van Ziggo (alleen El Sierd niet) denken daar heel anders over.

Hoor iedere wedstrijd niets anders dan :
Ter Stegen heeft een paar foutjes gemaakt dit seizoen,het word tijd dat Cillessen zijn kans eist en een basisplaats pakt.
Bij Ajax en Oranje heeft hij fantastisch gekeept waarom heeft hij nog geen kans gehad bij Barca

Die denken echt dat Cillessen is gehaald om de plek van Ter Stegen over te nemen

In Nederland moet iedereen zijn mening geven en in Nederland praat iedereen elkaar na...? Mooi hoe hij het zo probeert te vertellen dat het allemaal door de Nederlandse cultuur komt. Moet hij eens in Engeland gaan voetballen dan!

3 december 2016 om 09:15

Maar al die mensen me included hebben wel allemaal gelijk. Hij speelt amper. Als je daar dan als speler genoegen mee neemt, prima, maar ga nu niet over de media lopen klagen.

@ Fstolo; Dit is geen reactie naar jou. Moest gewoon los bericht zijn. Verkeerd gedrukt....excuses

3 december 2016 om 09:34

Ja dus cillessen mag ook zijn mening geven, als je hoort wat die allemaal over zich heen kreeg op de nederlandse velden daar lusten de honden geen brood van.

3 december 2016 om 11:04

Ilana; dan nog is er ruimte voor nuance. Ja, hij heeft veel shit over zich heen gekregen, maar ook veel lof. Net zoiets als wanneer de Feyenoordfans als een stel idioten wordt weggezet, het is een kleine groep die hard schreeuwt.
Niet heel Nederland neemt dit klakkeloos over, hiermee zet hij ons volk weg als dom en niet zelf nadenkend en zet hij zichzelf op een ander (niet per se hoger) niveau dan de rest van het volk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren