Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen gepresenteerd: ‘Het moet een moeilijke keuze worden voor de coach’

Laatste update:

Jasper Cillessen tekende donderdag een vijfjarig contract bij Barcelona en is een dag later gepresenteerd bij zijn nieuwe club. De doelman kreeg uit handen van voorzitter Josep Maria Bartomeu het keepershirt met rugnummer 13 en werd op het veld van het Camp Nou op de foto gezet. “Ik ben blij om hier te zijn”, zei een stralende Cillessen op de persconferentie na afloop.

/

De voormalig doelman van Ajax lijkt te zijn binnengehaald als de stand-in van Marc-André ter Stegen, maar daar legt hij zich niet zomaar bij neer. “De trainer bepaalt wie er speelt”, zei Cillessen. “Ik moet het de concurrentie zo moeilijk mogelijk maken. Het moet een moeilijke keuze worden voor de trainer. Ik zal hier eerst moeten wennen, maar ik hoop er zo snel mogelijk te staan.”

De leiding van Barcelona moest Cillessen wel direct teleurstellen: nog niet al het papierwerk is in orde gemaakt, waardoor de doelman aankomend weekend nog niet bij de wedstrijdselectie kan zitten voor het treffen met Athletic Club. Cillessen heeft inmiddels wel voor het eerst meegetraind bij zijn nieuwe club.

Denk je dat Jasper Cillessen eerste keeper kan worden bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cillessen denkt werkelijk dat hij aan spelen toekomt?

Claudio die juist weg is gegaan door de hevige concurrentie en Cillessen denkt even beter te zijn dan hij? Ik was zeer tevreden over de transferbeleid van deze zomer maar dit is wel een Douglas gevalletje...

Aan het einde van het ritje zullen de prijzen ook op zijn naam staan maar of je daar trots op bent is een andere vraag..

26 augustus 2016 om 14:42

Dat zegt hij helemaal niet.. Hij zegt alleen dat hij de concurrentiestrijd aan wil gaan, wat volkomen logisch is.

26 augustus 2016 om 14:51

Ik baal gewoon van de transfer.. Ik geloof oprecht dat Cillessen punten laat liggen die ten koste gaat van de kampioenschap.

Je zult zien wanneer de druk hoog is dat zijn keeperskwaliteiten op wankelen staat. Dat zag je ook bij ajax niet 1 wedstrijd maar meerderen..

26 augustus 2016 om 15:49

Ben het met je eens Subplay en ik vind het ook maar een rare transfer. Dat Luis Enrique voor Cillessen kiest in plaats van een goedkopere (!) Diego Alves, die in tegenstelling tot Cillessen heeft bewezen een absolute topper te zijn, maakt het verhaal nog aparter. Zoals je al zegt, het doet denken aan die transfer van Douglas.

26 augustus 2016 om 17:29

Je zult juist zien dat cillessen beter presteerd onder hoge druk, in zijn eerste jaren bij feyenoord vermeer als concurrent, bij nl elftal krul en vorm als concurrenten en nu ter stegen als concurrent. En oh ja nog 1 ding: we hebben het hier over ter stegen, niet over neuer of de gea! Cillessen het ga je goed, wij als nederlanders moeten juist hopen op een dip van ter stegen. Dat hebben we gewoon de eerste keeper van barcelona!

27 augustus 2016 om 01:43

Jalai, prachtige reactie!

27 augustus 2016 om 08:45

Je hebt het inderdaad over Ter Stegen, afgelopen twee seizoenen keeper in de bekertoernooien, waarvan hij er drie van de vier heeft gewonnen en waarin hijzelf ook een groot aandeel heeft gehad. Meer dan 20 CL matches voor een 24 jarige keeper. Wat heeft Cillessen precies bereikt?

26 augustus 2016 om 14:45

Wat moet hij dan zeggen? Ik ben naar Barca gegaan voor een plek op de bank en een dikke portomonnee? Natuurlijk beseft hij zelf ook wel dat hij tweede keeper is maar Barca heeft zoveel wedstrijden dat hij echt wel aan wedstrijden toe komt.

26 augustus 2016 om 14:45

Je kan je ook afvragen of je wel een keeper met meer kwaliteiten aan kan trekken om tweede viool te spelen. Daar hebben echt goede keepers natuurlijk geen trek in. Zeker niet als ze een beetje opletten en alle signalen van Barca jegens Ter Stegen op hebben gepikt.

26 augustus 2016 om 14:53

Maar is dat wel ten goede van Cillessen? Zoals je al zei, hij is aangetrokken voor de tweede viool. Voor het Nederlandse elftal zal hij toch meer moeten zijn dan tweede viool..

26 augustus 2016 om 15:00

Ik ben van mening dat dit geen handige overstap voor hem is nee. Barca toont echt aan alle kanten aan dat ze in Ter Stegen echt hun keeper voor de komende jaren zien.

Behoudens een langdurige blessure van Ter Stegen zie ik gewoon weinig kans op succes voor Cillessen en dat lijkt mij op zijn leeftijd en punt van zijn carrière funest.

Hij heeft natuurlijk al enkele seizoenen 'vergooid' op de bank bij Ajax. Als hem dat nu weer 2-3 seizoenen gebeurt dan heb je straks een 30-jarige keeper die eens 4 seizoenen als eerste keeper heeft gespeeld in de Eredivisie. In hoeverre zitten noemenswaardige Europese subtopclubs dan nog op je te wachten?

26 augustus 2016 om 16:53

Zeker een gevalletje Douglas dit. Ben een die hard Barca fan maar sommige transfers dan denk ik echt "Effe serieus". Haal dan die Alves veel goedkoper en een veel betere keeper plus dat hij al gewend is aan de Liga. Maar dit is waar barca sowieso beter in is dan alle andere clubs en dat is kampioen rare aankopen.

26 augustus 2016 om 17:22

Sorry maar je praat nu echt dikke poep. Bijna iedereen hier op vz lijkt zich te focussen op die paar blunders van cillissen van de afgelopen paar wedstrijden. Ik weet niet of die mensen ook de wedstrijden hebben gezien van ter stegen toen hij bij barca kwam maar die waren niet best. Heb hier ook genoeg barca fans los zien gaan op ter stegen over hoe hij hun punten zou gaan kosten en dat hij niet moest denken dat hij neuer is en nu opeens is hij iker of buffon ofzo?? Cillissen is gwn een goede keeper en zal zeker beter worden bij barca en als ter stegen zich dan niet net zo snel ontwikkeld dan maakt cillissen gwn een goede kans om de strijd te winnen. Natuurlijk zal hij dit seizoen genoegen moeten nemen met een paar wedstrijden in de copa maar goed hij maakt wel een kans mits hij zich verder ontwikkeld. En zo niet dan is hij alsnog 1 van de beste 2de keepers ter wereld. Noem mij maar 10 betere 2de keepers op.

26 augustus 2016 om 17:34

Je moet deze reactie niet zien als een aanval..

Ik kijk jarenlang wedstrijden van ajax, wat ik eruit kan concluderen is dat Cillessen een aardige keeper is maar zodra de druk te hoog is valt hij in de mand. Bij ajax was het zo dat ze op bal bezit spelen en defensief.

Bij barcelona is de druk zo hoog en de verdediging staan ozo hoog. Vul jij maar de rest in.
Overigens heb je wel gelijk, ik concludeer te veel maar dat zijn helaas mijn zenuwen, excuses daarvoor! xD

Word helemaal geen moeilijke keuze. Dit wordt gewoon de nieuwe Valdes/pinto duo waarbij Cillessen de rol van Pinto krijgt.

26 augustus 2016 om 14:42

Ik denk dat hij meer gaat keepen dan Pinto deed. Die man heeft letterlijk een handvol wedstrijden gekeept. Ik vermoed een tussenweg tussen Valdes/Pinto en Bravo/TS, waarbij Cillessen dus echt wel wedstrijden gaat spelen (Barcelona heeft er veel).

26 augustus 2016 om 14:54

Pinto heeft meer gekeept dan je denkt, vooral zijn laatste seizoenen keepte hij bijna elke Copa wedstrijd. Hij stond er zelfs in een Clasico. Pinto heeft in totaal 82 wedstrijden gekeept in 6 en een halve seizoen. Ik hoop voor Cillessen dat het alleen al in de buurt ligt, maar ik zou niet gaan denken dat het ook daadwerkelijk zo is.

26 augustus 2016 om 15:53

Pinto keepte sowieso alle Copa wedstrijden. Als ik het goed heb heeft hij 6 Clasicos gespeeld, waaronder 2 Copa finales. Daarnaast heeft hij ook regelmatig een CL wedstrijd meegepikt. Weliswaar wanneer er niets meer op het spel stond, maar toch. Ook heeft hij in zijn laatste seizoen het hele seizoensslot gespeeld toen Valdes geblesseerd raakte (inclusief de wedstrijden waarin Barca in de CL door Atletico werd uitgeschakeld).

26 augustus 2016 om 16:01

82 is een respectabel aantal wedstrijden! Laten we voor hem hopen dat Cillessen daar in de buurt komt. En het liefst Ter Stegen er uit keept, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren (of Ter Stegen moet wel erg veel fouten gaan maken).

26 augustus 2016 om 14:44

Als Cillessen zich dan ook zo gaat gedragen door constant te knokken tijdens El Classico dan ben ik een gelukkig mens. Lijkt me fantastisch om te zien

26 augustus 2016 om 14:53

Dat moet helaas barca mee leven. Kijk naar united, chelsea en real. Valdes, cech en casillias konden de reserverol niet/willen vervullen. Nu wilde mats een basisspeler worden.

Ja de enige moeilijke keuze dat er te kiezen is: Welke Bordspel Cillisen meeneemt voor op de bank. 1 ding is zeker hij gaat voorlopig Ter Stegen niet op de bank gooien

Ja de enige moeilijke keuze dat er te kiezen is: Welke Bordspel Cillisen meeneemt voor op de bank. 1 ding is zeker hij gaat voorlopig Ter Stegen niet op de bank gooien

In Barcelona is het tenminste mooi weer. Beetje trainen met de grootste sterren van het voetbal en af en toe een wedstrijdje keepen. En als je geluk hebt pak je ook nog een Champions League titel kan je ook mooi op je CV schrijven. Goed bezig Cilessen. En dat hij het de concurrentie moeilijk wil maken is gewoon standaard praat lijkt mij. Dat zegt iedereen die bij een nieuwe club komt te spelen. Zou me niet al te druk maken als ik hem was als die niet aan spelen toe komt. Gewoon genieten en anders kan je altijd daarna nog na Engeland ofzo.

26 augustus 2016 om 14:51

Het lijkt me dat die gedachtegang niet strookt met die van een topsporter. Zeker niet van een topsporter die op het moment de nummer 1 in het nationale team is.

Cillessen heeft daarnaast voor zijn leeftijd al relatief weinig gespeeld. Bijvoorbeeld Zoet is 2 jaar jonger maar heeft er meer competitieduels op het hoogste niveau opzitten dan Cillessen. Je kan je afvragen in hoeverre Cillessen dan nog echt interessant is voor subtopclubs uit grotere competities, indien hij nu pakweg 2 jaar lang alleen wat bekerwedstrijden zal spelen.

De opvatting die jij geeft strookt meer met de situatie van een Hesp destijds. Keeper in de marge bij Roda. Derde keeper van het NL elftal en dan kan je ineens in je nadagen nog een leuk centje verdienen als stand in bij Barca. Dat is natuurlijk een unieke kans in de nadagen van je carrière. Voor Cillessen zie ik het toch anders.

26 augustus 2016 om 15:23

Ik vind dat hij juist wel de keuze van een topsporter maakt. De strijd aan willen gaan met de besten van de wereld. Geloven dat je een kans maakt op een basisplaats.

26 augustus 2016 om 15:53

Wellicht even lezen wat de persoon zegt waar ik op reageer.

26 augustus 2016 om 16:42

Klopt ik denk ook wel dat hij het echt gaat proberen omdat het een topsporter is maar ik zie gewoon niet voor me dat hij de nummer 1 keeper van Barcelona word. Dus het enige wat hij kan doen is in mijn ogen ervan genieten zolang het kan omdat ik Cilessen meer een keeper vind op het niveau waar Vorm nu speelt bij een Tottenham ofzo. En ook Krul vind ik beter want wat heb je aan een keeper die Champions League speelt en geen penalty kan pakken? En als hij zijn wedstrijden mee pakt en geen gekke blunders maakt dan zullen er heus wel clubs uit Engeland bijvoorbeeld interesse hebben in hem over een paar jaar.

Het is niet dat ik bedoel dat Cilessen al in zijn nadagen van zijn carrière zit. Maar meer dat hij niet meer zo snel bij zo'n club gaat komen omdat ik er geen wereldkeeper in zie. Ik hoop dat ik ongelijk heb natuurlijk want op het WK heeft hij het gewoon goed gedaan. Alleen niet doorontwikkeld in die 2 jaar erna.

Veel mensen hier kraken cillesen af op zijn keepers kwaliteiten, maar cillessen heeft gewoon goede kwaliteiten? Of dat handig is voor het systeem van barca is natuurlijk een andere vraag.


Cillessen zal waarschijk de Copa del rey gaan keepen, wat natuurlijk heel mooi is voor hem.
En Ter Stegen zul je in de CL en La Liga zien.
Cillessen is een goede keeper, maar natuurlijk heel veel minder in vergelijking met Ter stegen

26 augustus 2016 om 14:58

Je hebt gelijk , Cillessen moet niet afgekraakt worden maar degene die hem heeft gekocht. Cillessen is zelfs niet de beste keeper in de Eredivisie, of van heel Nederland. Wat doet zo'n speler dan als tweede keeper bij een club die wel de top nodig heeft?

Hij heeft ''gewoon'' goede kwaliteiten voor een subtopper als Valencia misschien, maar voor de absolute wereldtop? Helaas niet.

26 augustus 2016 om 15:07

Jaa maar misschien zal cillessen ook niks spelen? MisscHien zal ter stegen wel copa del rey la liga en UcL keepen? Cillessen neemt niet de rol over van bravo zoals veel mensen dat zegge. Cillesen is gewoon een stand in voor als Ter stegen geblesseerd is.

Denk dat Cillessen de enige is die die keuze moeilijk zal gaan vinden. Gelukkig legt de club z'n kleding klaar, anders zou hij dat ook nog lastig gaan vinden .

26 augustus 2016 om 14:59

Punchlines hoor.

26 augustus 2016 om 15:08

Reactietje hoor!

26 augustus 2016 om 19:12

En waar je haal je dit vandaan? Ze halen hem niet voor niets hoor hij krijgt zijn kans, dit zeg je zeker alleen maar omdat die van Ajax komt.

29 augustus 2016 om 08:17

Waar haal je vandaan dat ik dat zeg omdat hij van Ajax komt? Ik laat me amper negatief uit oover Ajax. Ik vind Cillessen gewoon tekort komen voor de absolute top.

Alles kan. Maar dat betekent niet dat het ook gaat gebeuren. Al gun ik het hem van harte.

Hoop echt niet dat Ter Stegen lang geblesseerd gaat zijn, want man-o-man wat is die Cilessen een droeftoeter. Echt geen Barca-materiaal, wordt daar het lachtertje van de groep.

26 augustus 2016 om 15:50

Luister het is geen wereldtopper maar hiermee doe je hem echt tekort. Heeft echt veel prima wedstrijden gekeept afgelopen twee jaar dat die nu een beetje aan het kloten is tjaa dat hoort erbij. Hij is tweede keeper he!! Cillessen is meer dan een goede tweede keeper. De meeste topclubs hebben niet eens een tweede keeper die in de buurt komt van Cillessen. Kijk alleen al naar zijn ervaring. Nationaal en internationaal.

26 augustus 2016 om 16:04

Feit is dat Cilessen zeer pover bezig is momenteel. Zijn vertrouwen is laag, en dat moet bij een keeper nu eenmaal torenhoog zijn. Het feit dat hij op training aan flarden gaat worden getrapt door mannetjes als Suarez en Messi, zal zijn vertrouwen alleen nog maar doen afnemen. Wordt geen succesvol huwelijk dit.

Ik ben zelf ook niet zo'n fan van Cillessen maar misschien gebeurd met hem wel hetzelfde als Blind bij United. Helemaal afgekraakt worden in Nederland omdat je naar een topclub gaat en dan toch maar in de basis spelen en reserve aanvoerder zijn.

Jasper moet gewoon hopen dat Ter-Stegen ergens lange 'dip' periode gaat hebben de komende 2 jaar.
En als dat niet gebeurt heb je toch een paar jaar bij de beste club ter wereld gespeeld. En hij zal vast en zeker ook mooi gaan verdienen en eventueel over een jaar of 3 een affelay transfertje maken richting de Premier League ofzo.

Kan hij trots op zijn. Jaloezie afgunst van veel. Is gebruikelijk niemand gunt elkaar wat. Of hij slaagt is aan hem, maar gefeliciteerd en laat ze lullen. Beter over je praten dan van je vreten.

zoals wel vaker is het glas van de Nederlandse voetbal"liefhebber" weer half leeg. Cillissen heeft nog geen wedstrijd gekeept of iedereen weet al te vertellen dat zijn overgang naar Barcelona op een mislukking uit zal draaien. Zoals men ook al jaren Dailey Blind als een Jan Pipo de Clown wegzet. De keren dat zijn einde bij Manu is voorspeld, zijn al niet meer te tellen en ondanks de komst van diverse wereldsterren, staat hij nog wekelijks in de basis. Soms vraag je je wel eens af of de wens de moeder van de gedachte is.

Ik hoop voor Cillessen dat hij z'n goede vorm weer pakt en dat hij dat kan laten zien in Barcelona en misschien wel wie weet 1ste doelman te worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren