Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chili wint Copa América opnieuw ten koste van Argentinië

Laatste update:
/

Chili heeft net als vorig jaar wederom ten koste van Argentinië het toernooi om de Copa América gewonnen. In 120 minuten vol temperament kwam het scorebord niet in beweging, waardoor strafschoppen de doorslag moesten geven. De penaltyserie in het Metlife Stadium eindigde in 4-2 in het voordeel van de Chilenen, mede door een misser van Lionel Messi.

Chili had in een temperamentvolle eerste helft het beste van het spel, maar wist dat niet in doelpunten tot uitdrukking te brengen. Sergio Romero had een aantal goede reddingen in huis en hield la selección albiceleste daarmee op de been. Claudio Bravo stond aan de andere kant van het veld niet toe dat de titelverdediger op achterstand kwam.

Halverwege stonden Chili en Argentinië al met tien man op het veld. Marcelo Diaz kreeg een tweede gele kaart voor een overtreding op Messi, terwijl Marcos Rojo voor een tackle van achteren op Arturo Vidal een directe rode kaart kreeg. In de strafschoppenserie trok Chili aan het langste eind, net als vorig jaar.

Messi en Vidal misten, Bravo keerde de inzet van Lucas Biglia en Nicolas Castillo, Charles Aranguiz, Jeau Beausejour en Francisco Silva scoorden voor de Chilenen: 4-2. Het was zodoende voor de Argentijnen de derde verloren finale op rij, nadat ook al de eindstrijd van het WK in Brazilië verloren ging.

Met deze misser leidde Leo Messi de ondergang van Argentinië in!

Geplaatst door voetbalzone op zondag 26 juni 2016

Argentinië heeft op papier de beste selectie van Zuid-Amerika

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerst de man of the match, overduidelijk iemand die op de wedstrijd een zeer grote invloed had. De braziliaanse scheidsrechter!! Wat een wedstrijd van hem. Heeft de wedstrijd voor beide teams verpest. Zeer jammer voor de neutrale supporter zoals mij. Chille zoals altijd alles geeft maar met de wissels van vargas en alexis dacht ik dat ze het niet konden flikken bij de penalty's (ik had ongelijk). En dan argentinie met higuain, di maria aguero en biglia allemaal dramatisch. Maar nu even serieus de echte man of the match mascherano en daarna messi die alles gaf maar weer teleurgesteld word door higuain die in 3 finales drie 1 op 1's met de keepers het heeft verpest. Je denkt arme messi en mascherano die met deze spelers spelen. Dat het weer op penaltys kwam dacht ik:" ik hoop dat messi die beker kan liften want hij en mascherano verdiende het" en aan de andere kant chille die geweldig strijden. Romero die Argentinië helpt door vidal te stoppen en dan messi die zijn pen miste en zeer slecht schoot (zeer jammer voor hem). Mascherano en castillo met bangers. Aguero en aranguiz als ik me niet vergis scoren. Biglia zijn word gered door bravo. Silva die scoort en het eindigt. Argentinie die het weer flikt om te verliezen in een finale, maar chille gefiliciteerd. Messi die huilde echt jammer voor hem. Forza broeder ga feesten hahahahahaha jouw chille flikt het weer.

27 juni 2016 om 06:53

Hahaha bedankt broer!!! Moet wel zeggen dat ik in die 90 minuten plus verlenging zo een 10 jaar ben verouderd! Wat een spanning zeg!!! En idd maffe scheids...

Dingen die Vidal uit zijn zakken haalt zodra hij thuis komt. 1 : auto sleutels - 2 : telefoon - 3 : tondeuse - 4 : Leo Messi
Man wat was Messi slecht vandaag zeg en die penaltie dat was gewoon een Jaap Stammetje.
Wel vreemd dat Argentinie eerder nog met gemak van Chili heeft gewonnen zonder Messi maar vandaag met Messi er niks van bakte..
Maar goed nieuws voor Messi hij was niet de slechtste aan de kant van Argentinie.
Ballon dor kan hij nu wel op zijn buik schrijven net zoals zijn 1ste prijs ooit met Argentinie.

27 juni 2016 om 06:50

Wat lul jij nu. Resultaten van messi vs chilli 4w 1 verlies 2x gelijk (2x finale gelijk en verloren met penalty's) stop met irritant doen net als alle messi misgunners die nu weer voer hebben tot aan januaro tot de gouden bal wordt uitgereikt om dit weer aan te halen. Het was een typisch zuid amerikaanse wedstrijd. Helaas alweer.. maar er komt een keer dat hij iets wint met argentinie en dan wil ik niemand horen voorlopig ongelukkig..slecht? Terecht? Ik vind niet want je hebt ook te maken met een tegenpartij als die 2 jaar achter elkaar beter penalty's neemt tsjaa

27 juni 2016 om 06:55

Ik weet niet of je het weet maar Messi heeft aangekondigd om te stoppen bij het nationale elftal.
Dus die prijs met Argentinie gaat nooit meer komen.

27 juni 2016 om 07:47

Er is maar 1 man die zo belangrijk geweest is en die de Gouden Bal moet krijgen en dat is Griezman

27 juni 2016 om 06:54

En Ronaldo gaat hem wel winnen denk je? Messi heeft een fantastische Copa gespeeld. Ronaldo heeft op het EK precies 1 wedstrijd redelijk gespeeld.

27 juni 2016 om 06:57

Ronaldo heeft al de CL gewonnen en was daar de topscoorder van.
Portugal naar de halve finale loodsen en topscoorder allertijden worden van het EK en hij is goed op weg.

27 juni 2016 om 07:06

Haha je bent wel grappig👍. Ronaldo heeft in de Cl alleen maar tegen zwakke ploegen gescoord. Messi is gewoon beter dit moet je leren accepteren. Niet te ver in Ronaldo zijn reed zitten man..

27 juni 2016 om 07:29

Lol Ronaldo heeft de winnende penaltie gescoord tegen Atletico en daarmee CL nummer 11 met Real gewonnen.
Als Messi dat vandaag ook had gedaan dan had Argentinie mischien ook een prijs gewonnen.

27 juni 2016 om 07:55

Uefacl: als je zo oppervlakkig gaat mopperen om Ronaldo aan de gouden bal te helpen kun je hem beter aan Messi winnen. Hoeveel prijzen schreef Messi op zijn naam dit jaar? 2. En Ronaldo? 1.

27 juni 2016 om 07:59

Dat is het mooie aan het winnen van de CL.
Er komen namelijk nu nog 2 prijzen er bij..
Super cup en WC voor clubs.
Hij kan trouwens ook nog het EK winnen
Griezman,Iniesta en Bale zouden trouwens ook nog de ballondor kunnen winnen.
Maar Ronaldo staat er het beste voor.

27 juni 2016 om 08:29

Lol @ michaeltje. Ronaldo heeft alleen tegen de zwakke gescoord zeggen, want barca speelt nooit tegen de zwakkere teams? Wanneer scoorde Messi of MSN er per stuk 16 in dan in een toernooi?

is al 2x achterelkaar dat ie er zoveel in schiet, maar wacht nee barca speelt niet tegen makkelijke tegenstanders helemaal vergeten.

Owh shit Ronaldo scoort in de CL finale wel de beslissende 5e erin en messi mist owh no

Mja genoeg sarcasme. Messi is niet gewoon beter dat mag jij gerust vinden, waar andere Ronaldo beter vinden. En laten we wel wezen het zijn beide geweldige spelers. Dus beetje triest dat je het op deze manier probeert verder :P

27 juni 2016 om 12:37

en al die zwakke ploegen in de copa dan ???? ronaldo dit seizoen gewoon beter aals messi zelfs suarez is beter zelfs griezmann is beter. dit jaar moet messi maar snel vergeten niet eens de nummer 2 vn de wereld 1 ronaldo 2 suarez 3 greizmann 4 messi slechste seizoen ooit voor messi en de copa stelt niks voor man als duitsland of spanje daar aan mee deden wonnen ze het met 2 fingers in de neus daarom ook heel zwak van messi dat die de copa nog nietheeft gewonnen messi is gewoon niet zo goed als men zegt in beangrijke wedstrijden zie je hem niet real barca atleti barca argentina chilli messi niet gezien ronaldo is gewoon de beste ronaldo staat altijd op in belangerijke wedstrijden

27 juni 2016 om 07:20

Haha, Jammer dat ik geen duimpje kan geven op me telefoon!

27 juni 2016 om 08:36

Respect voor jou heb ik na deze opmerking echt niet meer. Ik merk dat jij laatste tijden alles aan probeert te doen om Messi te kleineren. Als het terecht was oke, maar dit is gewoon heel laag niveau van jou en dat is zonde, want volgens mij was jij toch een van de neutrale Real fans hier.

Messi werd telkens met 3-4 Chilenen gedekt en hij kon heel soms eruit komen, maar om te zeggen dat vidal hem in zijn zak had is belachelijk. Enige wat ze deden eerste helft was Messi's versnelling met de bal onderuit te halen. Wat overigens een rode kaart opleverde. Daarnaast speelde hij niet de sterren van de hemel, maar hij deed wat hij kon. Dat hij zo knullig de penalty mist kan hem ook overkomen. Het was gewoon te hoge spanning net als van de week bij Ronaldo.

27 juni 2016 om 09:19

Ach Messi moet je geen penals laten nemen. Dat kan hij gewoon niet. Als coach moet je dat gewoon weten. Argentinië is gewoon bagger. Daar kan Messi niks aan doen. Mensen praten dat Portugal slechtere spelers heeft maar die presteren veel beter en hebben passie voor hun land.
Ze hebben al jaren ook geen fatsoenlijke coach gehad bij Argentinië.
Het is jammer voor Messi.
Had hij voor Spanje gekozen was hij nu 100% de beste ooit geweest.
Maar laat de kleine kinderen maar Ronaldo erbij halen. Die man heeft werkelijk een drama seizoen. Scoort alleen makkelijke goals tegen slechte teams in de cl en speelt 3x gelijk. Maar nu is hij volgens de kinderen beter? Laat me niet lachen man. Messi blijft een paar niveau hoger. De kinderen kunnen dat helaas niet zien met hun beperkte voetbal visie. Die denken alleen aan goals.

27 juni 2016 om 09:39

Screw al die haters en Ronaldo fans die niet een normale en neutrale mening kunnen geven. Vaak zijn beide Messi en Ronaldo fans hier te triest om überhaupt op te reageren. Ik kan op een hand de neutrale fans hier optellen als dat nodig is. Ik ga niet eens meer in op meeste van hun, maar sommige proberen wel heel triest Messi te kleineren.

Ik weet bijvoorbeeld al dat ik je niet serieus kan nemen als je als voetballiefhebber staat te juichen puur omdat je leest dat Messi punt achter zijn Nationale carrière wilt zetten, want dan ben je gewoon of een Ronaldo fan of Messi hater.
Persoonlijk zie ik Ronaldo bijvoorbeeld ook graag doorgaan op hoogste niveau puur om te zien wat hij nog allemaal in huis heeft, maar nee hoor kleine kinderen hier feesten omdat de "rivaal" van hun eigen idool weer een finale verliest.

Erg triest en laag niveau.

27 juni 2016 om 10:52

Waarom zou Messi de beste ooit zijn geweest als hij voor Spanje had gekozen als ik het vragen mag? Ik zie eerlijk gezegd niet in waarom een voetballer als beste ooit wordt bestempeld voor de prijzen die hij heeft gewonnen met een team. Een speler is wat mij betreft de beste omdat hij over de meeste individuele klasse beschikt. Wat dat betreft zou hij naar mijn mening ook niet de beste ooit zijn wanneer hij drie keer wereldkampioen zou zijn geworden met zijn land, simpelweg omdat ik Maradona een betere voetballer vond. Dat heeft niets te maken met de WK die Maradona met Argantinië heeft gewonnen.

Ik neem aan dat jij Messi ook een betere voetballer dan Ronaldo zou vinden wanneer hij nooit een Champions League had gewonnen en Ronaldo er een stuk of vijf achter zijn naam had staan. Simpelweg omdat Messi een betere voetballer is dan Ronaldo. Wie al dan niet de beste speler ooit is daar zullen we het met elkaar nooit over eens worden maar ik zou het zeker niet van het winnen van een prijs met je land af laten hangen.

27 juni 2016 om 12:45

ben het hier wel mee eens ben een van fan van alle bij maar het hoort er wel een beetje bij dat maakt voetbal ze leuk en kan mij ook niet echt herinneren in mijn voetbal historie dat er 2 spelers zo boven uitsteken dan krijg je dit maar ik moet wel zeggen dat de messi fans vaak beginnen hahaha

27 juni 2016 om 14:49

@moyashi

Op mensen als uefacl moet je eigenlijk nooit serieus reageren. Hij haat alles en iedereen die ook maar iets te maken hebben met Barcelona. Ondanks dat het woord te pas en te onpas wordt gebruikt is hij gewoon die klassieke hater en zo zijn er wel meer op VZ.

27 juni 2016 om 13:09

Alle gevaar en creativiteit aan argentijnse kant kwam van de voet van Messi.

Banega stond lange tijd te ver van hem vandaan, maar in de tweede helft toen ze dichter bij elkaar kwamen te spelen werd Argentinië beter.

Higiaun was het die faalde, en daarna Aguero. Vind dat je Messi weinig kan verwijten behalve de gemiste penalty.

27 juni 2016 om 16:58

Higuain faalde, Aguero faalde, Messi faalde en Argentinië faalde. Het is ook niet eerlijk dat dit weer ook op andere Argentijnse spelers wordt gelegd vooral aangezien Messi juist 3 x achter elkaar een finale niet slecht maar zeker niet overtuigend speelde.

27 juni 2016 om 17:53

Hij was wel de enige die aanvallende initiatieven toonde. Verder heeft hij dit toernooi zeer goed gespeeld.

Nu eens zien hoe de mensen gaan reageren die Ronaldo uitlachte om zijn gemiste penalty...

27 juni 2016 om 06:47

Zijn dat altijd Messi-fans dan ? Als de een iets doet of niet doet moet altijd de ander genoemd worden. Grow-up!

Dit is toch genieten hoor zo'n wedstrijd. De ultieme finale met alles er op en eraan. Rode kaarten, veel mooie acties, verlenging, strafschoppen.

Zonde zonde zonde... harde wedstrijd alweer.. weer geen geluk en messi mist ook nog eens een belangrijke penalty om argentinie de gouden richting op te duwen. Ondanks dat moet je het nooit laten aankomen op penalty's. Messi gaf alles, maarja wat valt er te zeggen behalve dat alle ronsldo fans hier op duiken en hem gaan afkraken en hun ronaldo gaan ophemelen. Foeifoeifoei

27 juni 2016 om 06:52

Ronaldo fans hebben alle recht om te zeggen wat ze willen over die penalty, maar verder vindt ik het wel heel erg voor messi en Argentinië.

27 juni 2016 om 07:22

Ronaldo fans moeten gewoon even stil zijn. Is gewoon zielig gedrag als je nu even stoer komt doen. Ronaldo heeft hier niets mee te maken

27 juni 2016 om 17:00

@19Messi33

Je moet het de Ronaldo liefhebbers toch gunnen. Ik zie jou en anderen vooralsnog ook altijd Ronaldo om werkelijk waar welke reden dan ook afkraken dus nu moet ook de andere partij op de blaren zitten. Hopelijk zie jij en anderen nu ook in hoe onzinnig dat is

Prachtige open wedstrijd gezien door de scheidschrechter door 2 rode kaarten, waarvan bij allebei de beslissingem misschien 2x nagedacht moest worden.

27 juni 2016 om 09:29

Ronaldo tornado

27 juni 2016 om 09:30

Messi is alleen voor barca gemaakt. Ronaldo tornado is voor real en Portugal gemaakt

27 juni 2016 om 12:59

Dat hebben we al vaak gezien bij Portugal ja. Wat een topper die ronaldo! Ongeëvenaard!

Ik zal zo een verslagje typen maar eerst dit mensen: Messi heeft zojuist in een interview aangegeven dat hij stopt bij het nationale elftal!!!

27 juni 2016 om 06:52

Meen je niet

27 juni 2016 om 06:52

29 jaar nog maar..

27 juni 2016 om 06:55

Helaas een slechte verliezer...

27 juni 2016 om 07:02

Serieus wat een mentaliteit zegt dan alles over Messi..

27 juni 2016 om 07:05

Ik weet niet of dit definitief is. Na zo een grote misser is de teleurstelling natuurlijk enorm. Zelf verwacht ik dat Messi wel terugkomt op deze beslissing. Hij is nog maar 29 he...

27 juni 2016 om 07:12

Ik zou het en zwak vinden en raar vinden aangezien hij maar 29 is.

Dus de NOS meldt net dat Messi stopt als international van Argentinië.....

27 juni 2016 om 06:55

Jaa ik heb het ook effe snel opgezocht.

Ik vond Messi erg tegenvallen. Vidal had hem zowat in zijn broekzak. Leed veel balverlies dribbels de na niks leiden. Messi heeft wederom weer niet Argentinie bij de hand weten te nemen.

Weer liet Messi het af ween wanneer het moest. Gemiste penalty zei alles over Messi deze wedstrijd. Hij wordt toch beschouwd als de beste speler van de wereld laat dat dan ook een keer zien. Ik heb genoten van Chili wat een strijders zeg en ze spelen echt het mooiste voetbal van de wereld.

Sanchez uitgeroepen als de beste speler van de Copa zeer terecht ook. Heb de prijsuitreiking kunnen zien zeer ooi hoe de Chilenen los gingen. Optreden van Pitbull gezien een groot feest vierden de Chilenen.

27 juni 2016 om 07:03

Er waren dan ook twee pitbulls op de stage: de artiest Pitbull en Gary Medel de pitbull! Overigens is en blijft Messi gewoon de beste voetballer op aarde, alleen het mocht maar niet lukken een prijs te pakken met zijn land.

27 juni 2016 om 07:11

Haha en die dames waren niet mis.. Medel is de mede pitbull

Daarom als je dan zo ook wordt beschouwd mag je het een keer wel doen voor je Land.

27 juni 2016 om 07:15

Pitbul, gato, rey arturo, nino maravilla en wie mis ik nog meer?

27 juni 2016 om 07:21

Vidal ook wel Celia genoemd maar liever natuurlijk Rey! Verder: Turboman Vargas, el chapa Fuenzalida, huaso Isla, cap1tan Bravo, Doctor Jara (zelf bedacht), el chino Aranguiz, zo even snel uit mijn slapeloze hoofd

27 juni 2016 om 13:13

Chili heeft twee goede wedstrijden gespeeld. Die waren dit toernooi echt niet goed. Het was een zwak toernooi, met een pover Chili.

Argentinië werd naarmate het toernooi vorderde slechter. Vandaag verdienden ze niet meer, maar over het gehele toernooi waren ze veel sterker dan de rest.

Ook Chili was vandaag waardeloos, net als Argentinië.

Ik had Arg en vooral Messi graag een Copa gegund, maar zeker niet als de tegenstander Chili is. Ze hebben het geflikt! Heerlijk gewoon! Ik was klaar met de hoop en Pizzi na het zien van de groepsfase maar wat een groei in het toernooi zeg! Pizzi no hard feelings hehe. Met trots vermeld ik jullie nogmaals dat Claudio Bravo afkomstig is van de Colo Colo academie! Wat een held. Afgemaakt na zijn eerdere blunders en nu uitgeroepen tot nationale held! Ik durf te wedden dat het nog steeds een dikke feest is op de Plaza Italia, daar waar Chilenen heen gaan als ze iets groots te vieren hebben. Over de wedstrijd: smerige scheidsrechter met nare trekjes en een rotkop. Dit was dezelfde idioot die een doodschop van Rojo op Matias Fernandez ongestraft liet en de eerste beste overtreding van Chili direct met geel bestrafte tijdens de laatste kwalificatie duel tussen beide landen in Santiago. Maar goed, wat verwachten we ook van een corrupte bond als Conmebol die vrolijk twee dagen voor aanvang van de finale midden in het toernooi de status aanpassen! Heb het hierboven ook al aangegeven, maar Messi heeft dus idd aangegeven te stoppen bij het nationale team. Weet niet of dit definitief is, maar hij heeft zijn zegje zeker gedaan! Ps: voor de lid genaamd "mijnnaamis", ik ben in extase, ik heb niet geslapen en ik doe mee aan de ramadan, als je weer gaat mierenn**ken aan mijn adres, bij deze geef ik aan dat ik niet op je zal reageren. Geen energie voor. Mijn mede la Roja fans: van harte gefeliciteerd!!! Chili kampioen van de twee Americas in minder dan 2 jaar tijd! Bazen!!!

27 juni 2016 om 07:05

Mooi verhaal, ik hoop ook echt dat het onzin is dat messi stopt. als real fan...

27 juni 2016 om 07:30

Tja wat voor schade kan hij met zijn land aanrichten aan jouw Real Madrid?

27 juni 2016 om 07:40

Gefeliciteerd kerel, het is je gegund. De scheidsrechter was inderdaad absurd, wat dat betreft heeft het EK niets te klagen. Vond je die van Rojo rood, ik namelijk niet? Sowieso dubieuze beslissingen, Zuid-Amerika heeft toch meer rondlopen dan deze gast? Toch mooi om te zien hoe Chile in dit toernooi is gegroeit en uiteindelijk in mijn ogen ook terecht wint. Het blijft raar dat bij Argentinië het kwartje iedere keer de foute kant op valt, zeker gezien de spelers die ze hebben. Claudio Bravo doet het toch weer mooi in de finale, het was een goed ingeschoten penalty en hij stopt hem op het beslissende moment. Romero blijft ook een penaltykiller, de enige slecht ingeschoten penalty stopt ie toch ook direct weer.

Ik persoonlijk verwacht dat Messi hier nog wel op terug komt, hij is nog jong en de roep om zijn terugkeer zal enorm zijn. Overigens ben ik wel enorm benieuwd naar het post-Messi tijdperk van Argentinië bij wijze van experiment. Zelden is er een team geweest met zo'n geweldige spelers die alsnog in dienst van één man speelden (messi bleef hoe dan ook de speler die het moest doen altijd). Nu komt er een Argentinië zonder absolute sterspeler: Aguero, Higuaín, Di Maria (potentieel Lamela) kunnen allemaal aanspraak maken op die titel, Mascherano niet te vergeten.

En dan als laatste, Messi toch. Dan schiet ie eerder in het toernooi een bal van dertig meter op de millimeter perfect in de kruising, maar vanaf elf meter op het moment supreme raakt ie hem als een verdediger uit een non-league. Hoe kan hij nou op zo'n belangrijk moment ervoor kiezen om die bal met kracht te schieten, als je goed plaatst zit hij altijd (zie de strafschop van Aguero). Hij speelt zo'n goed toernooi, maar weer faalt ie in de finale. Men kan hierover twisten, maar een penalty in de finale shoot-out missen als captain is funest. Als hij daadwerkelijk nu stopt als international zal hij in Argentinië toch wel worden gezien als de meest getalenteerde ooit die faalde zijn land een prijs te bezorgen (en dat ligt niet aan de kwaliteit van zijn medespelers). Argentinië verzaakt in iedere finale. Natuurlijk heeft hij het niet alleen gedaan, maar Maradona wel en daarom zal hij die status misschien nooit bereiken in zijn eigen land (weet het niet precies maar kan het me voorstellen). Overigens, hoop dat ze een regel invoeren dat Messi bij penalty's de bal buiten de zestien mag leggen, volgens mij heeft ie inmiddels een hoger percentage rake vrije trappen dan penalty's dit seizoen.

Ps, een heerlijk nachtje dit. Deze voetbalfinale en de geweldige seizoensfinale van Game of Thrones, er zijn slechtere programma's. Nu maar weer zonder veel slaap aan de studie.

27 juni 2016 om 07:49

Deze scheids met zijn gebaren, zijn gare kop en gezichtsuitdrukkingen en vooral die achterlijke beslissingen... Leek goedmaker na goedmaker te geven en had het totaal niet in de hand. Er lopen dan klasse voetballers rond maar het deed me regelrecht denken aan een Copa Libertadores wedstrijd. Rojo had al rood moeten krijgen nadat hij Matias uit de wedstrijd had geschopt, dus dit is voor mij persoonlijk gerechtigheid. Rojo para Rojo hahaha. Heerlijk dit. Tja stiekem hoop ik en denk ik dat Messi gewoon terug zal keren. 29 jaar nog maar en die druk om hem terug te laten keren gaat hij echt niet aankunnen van zo groot voetballand. En maar goed ook. Argentina zonder Messi... moet er niet aan denken! Ps: de copa is eindelijk voorbij. Sommige competenties zijn al hervat, rest nog maar 1 hoofdtoernooi en dat is de Copa Libertadores de America! Daar wordt namelijk wel een Argentijnse club als topfavoriet gezien maar stiekem hoop ik toch op Atletico Nacional!

27 juni 2016 om 07:51

Man wat een spelfouten ik moet maar snel gaan slapen maar dat lukt nog steeds niet hahaha!!!

27 juni 2016 om 08:54

Gefeliciteerd bruh! Wat een wedstrijd! Dit was gwn oorlog eigelijk soms leek 't niet eens meer op voetbal. Maar Chili heeft terecht gewonnen. Vind het jammer voor Messi en zijn land dat het wéér niet lukt en nogal zwak van Leo dat ie stopt maar ik kan z'n emoties nu wel begrijpen. Hoop alleen wel dat ie terug komt en het WK 2018 moet van hem worden!

Gefeliciteerd voor jou en alle Chilenen wereldwijd, niemand had ze als winnaar verwacht maar ze flikken 't gewoon 2x op rij! Heel veel respect daarvoor ze hebben er erg voor gestreden met z'n allen

Hahahahaha heeeerlijk dit. 650 euro erbij met toto en Messi die zonder prijzen met Argentinië stopt. Mijn nacht kon niet beter

27 juni 2016 om 11:00

Even serieus. Waarom zou je willen dat zo'n grote speler zonder prijs met pensioen zou gaan? Ongeacht je clubsvoorkeur.

27 juni 2016 om 14:47

Trieste reactie, jammer.

Prachtige wedstrijd, zag net nacional Chile, mensen gaan los in de stad haha. Heerlijk 2x op een rij winnen van Argentinie. Al helemaal na de schwalbe en het harde spel van Argentinie. Vooral leuk ook voor Vargas, het is hem gegund! Geweldig Chile gezien dit toernooi, totaal niet verwacht ook met de nieuwe coach en de aanloop naar het toernooi toe. Ik heb ook totaal geen medelijden met Messi, Geniale speler alleen jammer dat hij het via een schwalbe wilde doen.

Het verschil is ook duidelijk te zien tussen Chile en Argentinie, Chile is een echt hecht team daar waar Argentinie het via 11 eenheids-worsten wilde doen. Jammer voor Argentinie want klasse genoeg uiteraard.

Bedtijd voor mij nu Slaap lekker mensen!

27 juni 2016 om 13:20

Prachtige wedstrijd? Geweldig Chile?

Heb je dit toernooi wel gekeken? Tot de wedstrijd tegen Mexico was het los zand.

Toegegeven Argentinië begon goed,men werd steeds wat minder, maar die waren over het gehel toernooi veel beter. Vandaag niet, en dat komt Chili goed uit.

27 juni 2016 om 17:41

Prachtige wedstrijd idd.

Als je Chile een beetje volgt zou je tot dezelfde conclusie komen. Het is een team dat 2x achter elkaar de Copa wint. Het is ook een team dat een zware periode achter de rug heeft met een trainer wissel en een zeer zwakke periode tijdens de aanloop naar het toernooi toe, de eerste wedstrijd begon zeer zwak tegen Argentinie en met de wedstrijd werd het beter en beter. Spelers begonnen elkaar te vinden en de bal ging vrijer tussen de linies door. Met de wedstrijd groeide dat. Chile heeft uiteindelijk van haar angstgegner in de finale gewonnen. Daarnaast heeft Argentinie het makkelijker gehad met venezuela en de USA dan Chile met Mexico en Colombia, natuurlijk is dat makkelijker haha en dus makkelijker om te zeggen dat Argentinie het zo geweldig heeft gedaan. Maar tegen een echte tegenstander zoals Chile hebben ze verzaakt door als ego's met zeer veel kwaliteit voor eigen succes te gaan. Dus ja met de middelen dat Chile heeft hebben ze het geweldig gedaan, beter dan Argentinie iig. Misschien wat meer Zuid-Amerikaans voetbal volgen I.p.v. de bekende namen, het is een wereldprestatie om met de spelers dat Chile heeft 2 keer de Copa te winnen

27 juni 2016 om 17:52

Het Chili van Sampaoli was een echte voetbalmachine. Onder Pizzi is het vooral zoeken geweest.

Ze zijn wel in het toernooi gegroeid, maar ver van hun vorm onder Sampaoli. Angstgegner is het niet meer gezien ze de vorige finale ook terecht wonnen. In het toernooi dat ze thuis speelden waren ze evht de beste ploeg van het toernooi. Nu was dat Argentinië welke de omgekeerde weg bewandelde. Die werden steeds zwakker. Ook heb je gelijk over de route. Die was makkelijker vanargentinië, hoewel ik Venezuela beter vond spelen dan Mexico, was Colombia wel een echte tegenstander, en de USA niet.

Ik volg zuid Amerikaans voetbal vanaf eind jaren 70 begin 80. Dat we van mening verschillen wil niet zeggen dat ik niet weet wat er speelt. Mocht je Chili echt zo goed volgen, leer dan eerst de namen van de coaches, en hun speelwijze kennen, wijsneus.

27 juni 2016 om 20:13

Excuses, ik wist niet dat ik interessant moest doen met het noemen van namen alsof ik een spreekbeurt aan het houden ben haha. Ik zou zeggen scroll op en check Live meepraten, ik noem daar genoeg namen. Ik ging er van uit dat we beiden wisten waar we het over hadden. Voor de rest vertel jij me nu een opsomming van wat ik je al heb verteld. Ook hoefde ik niet heel je CV te weten over hoe jij Zuid-Amerikaans voetbal volgt. Maar goed, ik zal ook even interessant gaan doen dan. Mijn hele familie is Chileens, ben er ook regelmatig en woon zelf ook niet in Nederland, Ik volg het Zuid-Amerikaans voetbal dan ook live, ook buiten de Copa om, puur omdat het kan qua tijdzone en het makkelijker is te volgen dan Europees voetbal. Nu we allebei zeer interessant zijn....

Ik heb gister een geweldig Chile gezien, een groeiend team en met een beetje achtergrond informatie van het team en de wisselende coaches en de manier waarom de eerdere coach, excuses Sampaoli weg is gegaan en de wedstrijden voorafgaand aan het toernooi zou je snappen waarom Chile het geweldig heeft gedaan.

27 juni 2016 om 23:37

Jij adviseert mij vaker te kijken alsof ik wartaal uitsla. Ook ik woon niet in Nederland, en ook mijn familie is niet Nederlands. Doet er verder niet toe. Ik vond Chili dit toernooi niet geweldig. Het vorige toernooi wel.

En ondanks dat ik ze het beste van het spel vond hebben in deze finale, vond ik het nog steeds slecht. Dus geweldig lijkt mij een beetje een gekleurde mening.

Je hoeft helemaal niet interessant te doen. Je kunt het ook gewoon accepteren dat iemand een andere mening toebedeeld is, en dat het niet automatisch betekend dat iemand niet kijkt, of niet genoeg weet.

Als Frankrijk het EK wint en Griezman zo doorgaat is er maar 1 man die de gouden bal moet winnen. Of Portugal moet het EK winnen door Ronaldo. Messi is hiermee uitgeschakeld vind ik. Alleen 2 prijzen in de eigen competitie.

27 juni 2016 om 07:41

Stiekem hoop ik gewoon op Will Grigg. Die heeft naam gemaakt op het Ek zonder maar ook een minuut te spelen. Dat vraagt om een prijs.

27 juni 2016 om 10:35

ik heb de wedstrijd gezien. maar heb jij een site waar samenvattingen in komen van Zuid-Amerikaans voetbal? met Spaans commentaar.

dit was een kopie van vorig jaar! helaas vergeten om de toto te zetten, want ik wilde 0-0 voorspellen. klinkt achteraf, maar vergeten en had meer te doen...

27 juni 2016 om 18:31

Gewoon youtube proberen. Heb je genoeg samenvattingen met Argentijnse en Chileense commentators.

27 juni 2016 om 07:42

Je denkt dat degene die zijn land een prijs geeft, de ballon d'or gaar winnen?

27 juni 2016 om 07:49

Gast, hij heeft Atleti naar de CL finale gebracht met 7 doelpunten. Daarnaast 22 goals in de Liga die allemaal van grote waarde waren. Zeker 15 goals waren de winnende.

27 juni 2016 om 08:03

Ik ben het met je eens maar laten we eerlijk zijn. Griezzman gaaf hem nooit winnen, de Ballon D or is een populariteit feestje en Griezzman is niet bepaald populair. Ik zie Ronaldo hem eerder winnen.

27 juni 2016 om 17:03

Sorry Griezmann heeft voor de normale spelers een goed seizoen gehad maar als iemand hem gaat winnen is het Ronaldo Suarez en nog steeds Messi. Als je serieus vindt dat Griezmannn hem verdient dan ben je echt wazig.

28 juni 2016 om 16:25

Ja klopt, ook een van de beste ter wereld maar daar hoort bale ook bij, pogba, dybala, Suarez noem ze maar op. Ik denk dat het gewoon weer een wedstrijdje wordt tussen Messi en Ronaldo. Ik denk ook pas dat het stopt als een van de twee voorgoed z'n voetbalschoenen in de kast legt.

27 juni 2016 om 08:54

Zat zelf te twijfelen tussen 4 spelers. Suarez, Messi, Griezmann en Ronaldo. Suarez is echt gewoon een pure machine. Die man scoort zo ontzettend makkelijk en is gewoon topscorer van Europa geworden. Messi tijdje geblesseerd geweest, maar kwam gewoon ijzersterk terug in een soort Iniesta rol eigenlijk. Als je kijkt naar de assists die hij heeft gegeven dit seizoen zitten er toch zeker een aantal prachtige ballen tussen. Ook heeft hij natuurlijk nog een groot aantal goals gemaakt en Argentinie maar de finale van de copa geleid alleen is het resultaat van die finale minder. Griezmann is gewoon dit seizoen de voorhoede van Atletico geweest. Die man heeft zo vaak de beslissende goal gemaakt en dat is gewoon ontzettend knap. In de Cl ook een van de sleutelspelers geweest voor Atleti. Ronaldo mwoa veel gescoord, maar imo hoort hij niet bij de laatste 3 dit jaar. Heeft het in belangrijke wedstrijden laten zitten vind ik. Heeft wel heel veel gescoord en om zijn naam zal hij er ook bij kunnen zitten.

Zo zie je maar dat je wel de beste kan zijn maar zonder geluk, kan je net zo goed de slechtste zijn.

Yesss de groeten uit madrid het zijn ze gegunt!

Heerlijk dit. Gun het Argentinie ook niet. Lekker voor Chili dat ze op rij van Argentinie de finale winnen!

Wauw wat een ongelooflijke verrassing. Chili is een taai team, maar Argentinië heeft zo veel klassespelers dat ik ervan uitging dat ze het gingen winnen.

Gefeliciteerd, Alexis!

Waarom staat in de text dat Rojo direct rood kreeg vanwege de tackle op Vidal? Hij kreeg rood toen hij op de grond lag en Arranguiz een trap gaf. Niet in alle herhalingen was dat duidelijk te zien (omdat de spelers er zo snel om heen stonden), maar je ziet duidelijk dat Rojo na de tackle op de grond ligt en Arranguiz vast houdt. Deze verliest zijn evenwicht (of wordt door Rojo naar beneden getrokken) en stapt over Rojo heen. Rojo geeft dan een trap omhoog terwijl de scheids er met z'n neus bovenop staat. Die reageert dan ook gelijk op dat moment pas met de rode kaart.
Verder; gefeliciteerd Chili!!!!

Had het Messi echt gegund. Zie veel mensen nu zeggen dat Messi in de broekzak zat van Vidal en slecht speelde, maar elke keer als Messi aan de bal kwam, had hij binnen een seconde 2/3 Chilenen om hem heen zoals een zwerm bijen op honing afkomen, waardoor het heel moeilijk was voor hem om ook maar iets te kunnen uitrichten. Veelal werd hij dan ook gestopt met een overtreding. Chili stond dus erg sterk en tactisch vooral goed. Die Chilenen leken wel overal aanwezig te zijn en zetten ook steeds druk waardoor Argentinie niet in zijn spel kon komen. Vond de 2e helft vooral erg saai verder. Higuain en Aguero hebben nog grote kansen verprutst maar het mocht niet zo zijn. Wederom met penalty's, zeer jammer. Mijn felicitaties gaan uit naar de Chilenen.

Tsjonge, had het Messi en ook Maschernao heel erg gegund.
Romero, Banega, Messi en Mascherano waren de enige die nog een beetje een goede wedstrijd speelde. Chili speelde over het algemeen wat beter met een hele sterk Alexis Sánchez.

Ik heb het geloof ik al in het live topic gezegd, maar zoals gewoonlijk zal Messi alles over zich heen krijgen al terecht en onterecht, maar als je ziet hoe zijn zogenaamde topspelers in deze wedstrijd presteren (Di Maria, Higuain, Aguero) dan kan je daar ook meer van verwachten. Maar ja dat past niet bij het verhaal Messi faalt met het nationale team dus dat zal er mee te maken hebben.

Jammer van mensen die gelijk Ronaldo erbij halen op dit soort topics, zijn echt zielige mensen.

27 juni 2016 om 17:01

Andersom is men vooral altijd negatief over Ronaldo. Dat men nu hun gram halen is niet raar.

27 juni 2016 om 20:18

Daar moet je boven staan, als je daarin mee gaat laat je zien dat je niet beter dan mensen die constant Messi neerhalen of Ronaldo neerhalen.

28 juni 2016 om 00:56

@ARJ

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan als vooral een partij het vaker moet gelden en het nu andersom is. De grotere partij zal hier toch niet door veranderen en zelfs hierna als Ronaldo minder presteert er nog erger op in gaan. Beiden zijn kinderachtig maar laten we eerlijk zijn voor een partij is het enigzins te begrijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren