Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea ziet in peperdure De Ligt ideale opvolger van Rüdiger

Laatste update:

Nu duidelijk is dat Antonio Rüdiger na dit seizoen vertrekt bij Chelsea, is de Engelse grootmacht druk op zoek naar een geschikte opvolger voor de centrale verdediger. De Londenaren hebben naar verluidt Matthijs de Ligt hoog op het wensenlijstje staan, zo weet het Italiaanse Tuttosport dinsdag te melden. Ondanks de hoge ontsnappingsclausule van de Nederlander zou Chelsea de jacht op de mandekker willen doorzetten, zo klinkt het in Italië.

Vorige week werd duidelijk dat Rüdiger na dit seizoen vertrekt bij Chelsea. De Duits international gaat zijn aflopende verbintenis niet verlengen en is daarmee gratis op te pikken door geïnteresseerde clubs. Tuchel zei het volgende over het vertrek van zijn verdediger. “Rüdiger zal vertrekken omdat we vanwege de sancties niet kunnen concurreren met de andere aanbiedingen.” Daarmee doelde de trainer op de financiële beperkingen die zijn opgelegd aan Chelsea naar aanleiding van de nauwe banden die eigenaar Roman Abramovich onderhoudt met Vladimir Poetin.

Abramovich heeft onlangs zijn taken bij de club neergelegd. “We vatten het niet persoonlijk op. Het is zijn beslissing”, aldus Tuchel over Rüdiger. Chelsea is door het vertrek van de mandekker al druk bezig met het zoeken naar een geschikte opvolger. Tuchel gaf aan een vervanger voor Rüdiger te willen hebben en de Londense club ziet De Ligt als mogelijke versterking voor de vrijgekomen vacature in de achterhoede. Makkelijk zal het overigens niet worden om de 22-jarige De Ligt aan te trekken, daar de Nederlander nog tot 2024 vastligt bij de Italiaanse topclub. De Ligt heeft daarnaast een ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro in zijn contract staan en de Londenaren zullen het zich met de opgelegde sancties hoogstwaarschijnlijk niet kunnen permitteren om aan deze transfersom te voldoen.

De hoge clausule weerhoudt de Engelsen er echter niet van om de aanval op de Nederlander in te zetten en hopen de verdediger voor een gereduceerd tarief over te kunnen nemen. Maandag berichtten Engelse media dat Real Madrid dicht bij het aantrekken van Rüdiger is. De verdediger gaat naar alle waarschijnlijk een vierjarige verbintenis aan in het Santiago Bernabéu. De Duitser heeft in totaal vijf seizoenen voor the Blues gespeeld waarmee hij onder meer de Champions League, de Europa League en de Wereldbeker wist te winnen. De Ligt tekende in juni 2019 bij Juventus, dat 75 miljoen voor de ex-Ajacied neerlegde.

Is Matthijs de Ligt de ideale opvolger van Antonio Rüdiger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie stap voor De Ligt, maar wel een pittige competitie qua niveau

26 april 2022 om 17:26

Japie_

Waarschijnlijk zitten de journalisten van Tuttosport lekker aan de Fanta.

Chelsea wil hem kopen, hebben sancaties, kunnen Rudiger geen aanbieding doen en willen toch de Ligt aantrekken (en dus Raiola met zijn bizar hoge tekengeld en hoge salaris voor de Ligt).

Hoe dan?

26 april 2022 om 17:32

Het is pas eind april en waarschijnlijk zal de verkoop eind mei of begin juni afgerond worden dus het lijkt me dat ze alvast kunnen rondkijken.

26 april 2022 om 17:35

Je hebt gelijk hoor Krillin al weet je het in de voetballerij nooit. Clubs vinden vaak wel weer een of andere creatieve manier om financiele restricties te omzeilen

26 april 2022 om 17:40

Moest die verkoop niet al een hele poos terug afgerond zijn van de FA? Ik dacht dat er verdere sancties zouden volgen indien dat niet het geval was. Hoe zit het daarmee?

26 april 2022 om 17:57

Chelsea heeft nu een speciale licentie die loopt tot 31 mei. En de verkoop zit nu in de laatste fase. Dus ik neem aan dat er geen verdere sancties komen.

26 april 2022 om 18:23

Er zijn nogal wat haakjes en oogjes aan verbonden. Er staat nog 1,5 miljard pond aan schuld open die Abramovich niet kan aflossen vanwege de lopende sancties. Als ie dat links- of rechtsom toch doet zal de PL maatregelen moeten nemen vanwege de Profit and Sustainability rule. Wordt ws nog een hele soap.

26 april 2022 om 18:48

De ligt zou gewoon naar Manu moeten gaan, en Frenkie ook. Ik zou het wel weten als ik Ten Hag was. Kunnen nog vrij goedkoop opgehaald worden ook. Krijg meteen weer zin om football manager te spelen

26 april 2022 om 18:50

Dat valt wel mee, er waren wat clubs die zich drukt maakten om het “oneerlijke voordeel” wat Chelsea zou krijgen als die 1,5 miljard schuld vergeven zou worden maar ondertussen is daar nauwelijks meer over geschreven. Een nieuwe eigenaar krijgt die schuld er gewoon bij als negatief eigen vermogen, maar zal gewoon kunnen doen alsof die er niet is.

26 april 2022 om 19:11

Inderdaad de ligt zijn salaris is 1 van de hoogste van de serie A. Dus nogal onlogisch als je hun redenatie erbij pakt.

26 april 2022 om 19:14

Er zijn diverse gegadigden om Chelsea over te nemen van Abramovich. Zodra die deal is afgerond zal Chelsea weer een volledige licentie krijgen en kunnen ze in principe gewoon weer als vanouds opereren.

Het lijkt mij logisch dat de scouts en technische leiding van Chelsea daar alvast op voorsorteren en gewoon doorgaan met hun werk alsof er een normale zomer zit aan te komen. Lukt de verkoop niet op tijd, dan koop je niemand, maar lukt het wel dan heb je in ieder geval wel al je scouting op orde en kun je direct aan de slag zodra die goedkeuring er is.

26 april 2022 om 20:09

Als ze dan gelijk ook Ziyech, Onana, Tadic, Neres en Schone halen, dan zijn ze klaar. Oh nee, Blind nog terughalen, dan zijn ze klaar.

26 april 2022 om 17:35

Denk dat hij daar juist perfect past met zijn fysiek

26 april 2022 om 18:35

Die mening deel ik mc significant

26 april 2022 om 19:00

Alsof die dat niet aan kan haha. Je doet alsof elk team in de pl vol met sterren zit

Lijkt me wel heel straf, moest Juve hem laten gaan. Chiellini is bijna aan het eind van zijn carriere, Bonucci is al lang niet meer foutloos, en dan hebben we nog Rugani die het nooit zal waarmaken (niveau dat Juventus wilt nastreven). Nee, dan moeten ook wij opzoek naar een vervanger…Het zou gewoon dom zijn om daarin mee te gaan.

26 april 2022 om 17:25

Als hij zijn contract nu niet verlengt dan heeft Juventus ook echt niet zoveel opties meer met een haai als raiola achter de knoppen.

26 april 2022 om 18:19

Als ze de Ligt weg doen voor een top bedrag en ze halen die verdediger van Torino die het zo goed doet gaat Juve er bijna niet op achteruit en komt er ook wat geld bij voor een top middenvelder die ze toch echt wel kunnen gebruiken.

Niet doen. Ik zie hem slagen in Duitsland en Italië. De premier League is erg zwaar en kan je snel door de mand vallen

26 april 2022 om 17:51

Zwaar? Dus spelers als Ake, Matip, Gabriel, Azpi, Christensen etc. kunnen mee in de PL maar de Ligt gaat het daar moeilijk krijgen? -_-

26 april 2022 om 17:58

Tegen Villareal ben ik wel echt enorm geschokken van zijn niveau. De Ligt leidde eigenhandig drie tegengoals in en niet door teamgenoten maar echt door zijn eigen individuele fouten, dus Juventus is praktisch door hem uitgeschakeld. Ik sluit niet uit dat De Ligt het kan redden in de PL, maar hij heeft wel patent op cruciale fouten

26 april 2022 om 18:02

Haha door hem uitgeschakeld nog wel, het wordt hier steeds gekker en gekker. Zonder de Ligt waren ze niet eens zover gekomen, veruit de beste verdediger van Juventus dit seizoen maar dat ga jij echt nooit zien of toegeven.

26 april 2022 om 18:06

Juventus krijgt drie totaal onnodige tegengoals tegen door De Ligt. Door wie zijn ze dan uitgeschakeld? Tegen zoveel cruciale fouten van een verdediger is niet op te voetballen. De Ligt was de twaalfde man voor Villareal

26 april 2022 om 18:17

Veruit beste verdediger? Oh dus daarom staat hij in de toppers vaak wissel. Jaja

26 april 2022 om 18:31

Kritiek hebben op de nationale troetelkinderen De Ligt en Frenkie is blijkbaar not done. Leidt Memphis een paar keer balverlies is het een amateur, geeft De Ligt drie goals weg tegen Juventus dan is er niks aan de hand en moet dat gewoon kunnen. Het meten met twee maten wat betreft sommge spelers neemt hilarische vormen aan

26 april 2022 om 18:43

De 0-1 was de Ligt niet eens in de buurt van de penalty dus nee dat was niet zijn schuld. De 0-2 was zijn man, dus prima als je hem daar de schuld van wil geven. De 0-3 is toch een absolute wanhoopspoging omdat ze toch al 0-2 achter staan en z’n verdedigende partner loopt te prutsen. Had die bij 0-0 nooit gedaan en kan je ook echt geen flit van hem noemen. Al ben je graag op zoek naar fouten, dat weten we.

26 april 2022 om 18:47

Je vergeet volgens mijn zijn dekkingsfout in de eerste wedstrijd waaruit Villareal scoort. In de tweede wedstrijd dekte hij idd zijn man niet en veroorzaakt hij die penalty. Dat zijn drie tegengoals op het conto van De Ligt

26 april 2022 om 19:02

Ja en jij bent juist overdreven negatief.

26 april 2022 om 19:13

Hij staat bijna nooit wissel. Ook tijdens de top wedstrijden niet.

26 april 2022 om 19:21

Overdreven negatief? Hoeveel topverdedigers zie jij die eigenhandig drie goals weggeven tegen een team als Villareal of welke tegenstander dan ook?

26 april 2022 om 19:21

Het heeft ook helemaal geen nut om met jou in discussie te gaan, je bent veel te biased wat betreft de Ligt. Het is gewoon lachwekkend hoe graag mensen de Ligt en de Jong zien falen en waarom? Het is toch absurd dat wij als Nederland een 22-jarige speler hebben die al 3 seizoenen sterk speelt bij Juventus en toch nog wordt afgezeken door landgenoten i.p.v. te steunen en te herkennen wat voor mazzel wij hebben met zo'n speler. 22 jaar en dit seizoen gewoon de sterkste verdediger van Juventus en al zoveel bagage en ervaring. Natuurlijk maakt hij nog fouten, maar welke speler van zijn leeftijd niet?

Ik snap mensen die zo negatief zijn over dit soort spelers echt niet, i.p.v. het te waarderen is het afzeiken wanneer er ook maar een kans voor is. Ik ben groot Ajax fan, maar ik hoop dat een speler als Malacia straks bij een topclub terecht komt en het daar fantastisch doet, want dat is goed voor het NL 11-tal. Jij daarentegen ziet spelers die niet bij je eigen club hebben gespeeld graag falen, althans dat idee krijg ik want als er een keer iets negatiefs te melden is dan ben je er altijd als de kippen bij.

26 april 2022 om 19:23

Dit seizoen zat hij op de bank tegen Napoli, inter en Milan (2 keer). Uiteindelijk tegen de top 3 dus 2 potten gespeeld en van die twee potten waren Chiellini en bonucci er niet bij tegen Napoli en kwam Bonucci terug uit blessure tegen Inter.

Het is toch wel duidelijk dat allegri tot op heden eerder voor het duo Bonucci-Chiellini kiest in de toppers dan voor de ligt.

26 april 2022 om 19:29

@Bakkert Precies wat je zegt! Beschamend hoe sommige mensen over onze beste spelers praten.

26 april 2022 om 19:36

@Lierse1997 wat een gelul man. Kijk ook meteen even waarom De Ligt in sommige wedstrijden niet speelde. Tegen Milan bijv ontbrak hij vanwege buikgriep om maar een voorbeeld te noemen. Het is juist meestal of Chiellini of Bonucci die met De Ligt speelt.

26 april 2022 om 19:52

@bakkert Terechte kritiek noem ik niet negatief. Waarom zou je op elke voetballer kritisch mogen zijn, maar niet op een Frenkie en De Ligt? Dat blijft voor mij een raadsel

26 april 2022 om 20:01

@Japie Zegt Bakkert ergens dat je niet kritisch mag zijn op die 2? Misschien kunnen we het beter omdraaien en aan jou vragen waarom je die 2 liever ziet falen dan zo’n beetje alle overige spelers op deze planeet.

26 april 2022 om 20:07

Bij jou is helemaal geen sprake meer van ''terechte'' kritiek Japie, het is een beetje een obsessie geworden (zoals voor meerdere mensen hier) om alles wat de Ligt en/of Frenkie de Jong doen af te branden. Prima als je eens kritiek hebt maar wanneer ik nooit zie dat jij of enkele andere kruisvaarders eens positief kunnen zijn wanneer ze een geweldige partij spelen dan weet ik meer dan genoeg. Hetzelfde geldt overigens tegenover Lierse die blijkbaar net als jij nauwelijks naar Juventus heeft gekeken dit seizoen, vooringenomen mening waar blijkbaar niet meer van valt af te stappen. Dan eventjes over Memphis, ik ben zelf een groot fan van Memphis en zou hem als een van de eersten in de opstelling zetten voor Oranje.

26 april 2022 om 20:42

Tegen Milan zat hij twee keer 90 minuten op de bank.

26 april 2022 om 20:54

@Giovinazzi Waar heb ik gezegd dat ik ze liever zie falen dan? Ik constateer gewoon wat ik zie. Ik zie alle Nederlandse spelers het liefst wekelijks een hoog niveau halen

26 april 2022 om 20:56

@consy Ik zou Frenkie ook als een van de eersten opstellen in Oranje. Alleen De Ligt niet omdat hij enorm vaak cruciale fouten maakt in Oranje. Ik zie momenteel liever Timber in de basis staan van Oranje

26 april 2022 om 21:40

@Lierse Ja, hij zat op de bank omdat hij verzwakt was vanwege buikgriep. Maar goed, maak vooral jezelf belachelijk en geloof jij maar in je eigen waarheid dat Allegri liever met Bonucci en Chiellini. Alle CL wedstrijden zat De Ligt natuurlijk ook op de bank!

26 april 2022 om 21:45

@Japie Dat heb je niet gezegd Japie, dat blijkt uit zo ongeveer al je reacties. Ik zie alle Nederlanders het liefst wekelijks een hoog niveau halen, hahahaha.

26 april 2022 om 21:50

Dat is gewoon zo en daarom ben ik zo teleurgesteld als ze ondermaats presteren

26 april 2022 om 22:37

Oké dan zit hij nog steeds 50% van de toppers op de bank.

Echte zekerheden als Van dijk hebben zulke dingen echt niet voor.

26 april 2022 om 23:00

Van dijk pas eind 20 door gebroken als topvoetballer,daarvoor gebeurde hem die dingen ook,ach Japie moet je links laten liggen geeft hekel aan de ligt,de jong en pro Koeman en depay

26 april 2022 om 23:17

Klopt Lierse. Enige verschil is wel dat De Ligt 22 is en Van Dijk 30? Maar het is weer een mooie non discussie hier. Uiteindelijk gaat het erom hoeveel je over een heel seizoen speelt. En dat doet De Ligt genoeg volgens mij.

26 april 2022 om 23:22

Idd ja, van Dijk zat op 22e jarige leeftijd nog bij Groningen ofso. Men overdrijft zo erg. Heel Juve is matig, daar kan de Ligt weinig aan doen.

26 april 2022 om 23:24

Ik zeg niks over kwaliteit of potentieel. Ik reageer op iemand die beweert dat De Ligt in toppers amper op de bank zit. Uiteindelijk zijn het er 4 van de 6 en (1 dan schijnbaar door blessurelast maar dat kan ook gezegd worden over bonucci en Chiellini bij die twee die hij wel speelt).

27 april 2022 om 02:29

@robmaas Ik ben totaal niet pro Koeman en Memphis. Ik vind het alleen frappant dat Memphis na een mindere wedstrijd heel anders wordt beoordeeld dan Frenkie en De Ligt na een mindere wedstrijd en daarom haal ik hem er vaak bij. Lijdt Memphis balverlies is het een amateur, kost De Ligt je een EK dan moeten we er allemaal niet zo moeilijk over doen

27 april 2022 om 08:09

@Lierse Misschien is begrijpend lezen moeilijk voor je, maar ik heb nergens gezegd dat De Ligt in de toppers amper op de bank zit. Volgens jou kiest Allegri liever voor Bonucci en Chiellini wat dus absolute onzin is. Daarbij pik je even de wedstrijden die jou uitkomen eruit om je punt proberen te maken. Alle toppers in de CL laat je voor het gemak even achterwege.

kunnen beter Tomori terughalen

Zou het niet doen. Lijkt me sterk dat 'ie dat niveau aan kan. De Spezia's van de wereld blijken soms al te lastig.

Grappig. Door financiële sancties geen nieuw contract voor Rudiger, wel mogelijkheden voor een afkoopsom plus contract voor De Ligt. Leuk.

Als je hem in exact dezelfde rol wil laten spelen dan gaat het pijnlijk worden. Dan sta je soms verkapt op linksback. Hij lijkt me eerder een opvolger van Christensen, aan de rechterkant. Daar is ie wel erg geschikt voor. Zou een mooie stap zijn.

Lekker bij Juve blijven. De andere cv's zijn zo'n beetje aan het einde van hun carrière, met andere woorden: blijven is waarschijnlijk nog meer garantie op speeltijd. Daarbij vind ik Juve een mooiere club, maar goed, dat zal De Ligt aan zijn reet roesten natuurlijk!

Lijkt me sterk dat de club voor de Ligt gaat. Kounde staat hoog op het lijstje. Daarnaast worden de namen van Gvardiol en Pau Torres ook genoemd. En die kosten beide een stuk goedkoper en passen ook nog is in het systeem itt de Ligt.

26 april 2022 om 17:36

Lijkt me ook niet dat hier echt waarheid achter zit. De Ligt heeft meermaals laten zien niet echt comfortabel te zijn aan de linkerkant. Mocht hij komen zal het voor de centrale positie zijn. Ik zie in Gvardiol de beste optie voor Rudi's positie. Is een alleskunner en zou zelfs op als LB/LWB niet misstaan. Zal daarnaast inderdaad ook nog goedkoper zijn dan Koundé en de Ligt.

Hoop daarnaast dat Colwill ook zijn kans krijgt, ik denk dat we hem aankomend jaar het beste als understudy van Silva moeten gebruiken. Gvardiol voor LCB en mocht Azpi weggaan nog iemand voor RCB.. Vind zelf Bremer ook echt een top verdediger, al lijkt hij naar Inter te verkassen.

26 april 2022 om 17:58

Gvardiol zou een geweldige optie zijn voor die linkerplek in de defensie. En met Colwill erachter als back-up heb je echt een mooie bezetting.

Verder denk ik dat Chelsea perfect in staat is de Bremer deal te kapen hoor.

26 april 2022 om 18:11

Ik hoop echt dat Colwill de kans krijgt. Die lijkt alles te hebben om een topper te worden. En dat we Gvardiol kunnen halen. Dan kan je weer jaren verder als ze hun potentie waarmaken. En met Sarr heb je nu middelmaat lopen op die lcb positie. Die Bremer heb ik zelf nooit zien spelen maar heb ik wel goede verhalen over gehoord. Lijkt me ook een prima en betaalbare optie.

26 april 2022 om 18:34

Kunnen we op den duur niet gewoon weer gaan proberen om met 4 verdedigers te spelen? James, Chalobah, Colwill en Chilwell zou in mijn ogen over 2 seizoenen onze verdedigingslinie moeten kunnen zijn!

26 april 2022 om 18:33

Dit gaat ook niet gebeuren, gelukkig niet durf ik wel te zeggen. We hebben niets aan de jongere versie van Christensen, we hebben een echte verdediger nodig die ervoor kan zorgen dat we geen tegendoelpunten krijgen. Dan heb je aan De Ligt helemaal niets. Ik hoop dat we Kounde in de zomer kunnen halen en Colwill de kans gaan geven, in mijn ogen hoeven we zeker geen twee nieuwe verdedigers te kopen!

26 april 2022 om 18:47

Kounde speelt een zwakker seizoen dan de ligt vind ik persoonlijk. Want mensen die echt wekelijks Juventus kijken zien een jonge verdediger die buiten zijn stommiteiten, wat er wel nog veel te veel zijn, echt geweldig speelt.

26 april 2022 om 18:49

Ik hoop zelf op 2. Maar James staat de laatste tijd vaker op rcb dan heb je idd genoeg aan 1 verdediger als RLC het op rwb goed blijft doen.

26 april 2022 om 18:53

Zonder die fouten zou hij het aardig doen, maar zolang hij deze fouten maakt hoef ik hem echt niet bij Chelsea te zien. Zoals gezegd, hij doet me heel erg denken aan Christensen. Doet het heel goed, tot hij die beslissende fouten maakt en dan kost hij je de wedstrijd.

26 april 2022 om 19:41

Christensen met De Ligt vergelijken, ga aub je mond spoelen. Buiten dat is Christensen veel ouder.

Lekker gerucht, iets voor de wandelgangen. Maar goed Chelsea kan beter voor Kounde gaan en Tomori terughalen. Met Kounde, Silva en Tomori heb je een prima defensie.

Had hem destijds gegeven wat hij vraagde en je had nu enkel op zoek hoeven gaan voor een partner voor Rudiger. Wat een kapitaalvernietiging om dit te zien en je beste man achterin transfervrij te zien vertrekken.

Rüdiger niet kunnen betalen, maar wel vol voor de duurste verdediger uit de serie A gaan?????

De draaicirkel van een Scania, dat past prima in de PL met dat hoge bal tempo.

Dus Rudiger niet meer kunnen betalen vanwege de sancties? En wel voor De Ligt gaan? Want die is niet duur? 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren