Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cavani en Bruno Fernandes bezorgen AS Roma kansloze uitgangspositie

Laatste update:

Manchester United heeft donderdagavond een gigantische stap gezet richting de finale van de Europa League. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer kwam voor rust verrassend op achterstand tegen AS Roma, maar maakte die in een ijzersterke tweede helft goed: 6-2. Uitblinkers aan de zijde van United waren Bruno Fernandes en Edinson Cavani, die beiden twee doelpunten én twee assists verzorgden. Rick Karsdorp speelde de hele wedstrijd bij AS Roma en versierde in de eerste helft een strafschop; Donny van de Beek bleef op de bank bij United.

De eerste kans die Manchester United kreeg werd meteen benut. Edinson Cavani werd in de negende minuut met de rug naar het doel aangespeeld na een schitterende dribbel van Paul Pogba. Cavani stuurde met een slimme steekpass Bruno Fernandes weg, die de bal vervolgens handig over Pau Torres stiftte: 1-0. AS Roma had slechts zes minuten nodig om terug te komen. Rick Karsdorp wilde op de achterlijn al glijdend voorzetten en schoot de bal tegen de hoge arm van de eveneens glijdende Paul Pogba. Dat had een penalty tot gevolg, die door Lorenzo Pellegrini werd binnen geschoten: 1-1.

Roma had de pech dat Jordan Veretout zich al na vijf minuten moest laten vervangen met een spierblessure en verloor na een half uur ook nog doelman Pau Torres door een schouderkwetsuur. Het verhinderde de Italianen niet om na ruim een half uur de leiding te grijpen. Pellegrini werd in complete vrijheid aangespeeld in de zestien en legde breed op de inlopende Edin Dzeko: 1-2. Roma verloor daarna opvallend genoeg ook Leonardo Spinazzola nog met een blessure.

Manchester United had grote moeite om in de eerste helft nog iets te creëren, maar kreeg op slag van rust een enorme kans in de schoot geworpen. Bryan Cristante schoof de bal zomaar in de voeten bij Edinson Cavani, die eerst op de ingevallen doelman Antonio Mirante en daarna op Chris Smalling schoot. Drie minuten na rust was het wél raak voor Cavani, die de counteraanval van United zelf inleidde. De Uruguayaan kreeg de bal terug van Bruno Fernandes en schoot die van dichtbij precies in de kruising: 2-2.

Cavani kreeg daarna een nieuwe grote kans, maar mikte ditmaal uit een lage voorzet van Luke Shaw over. Even later was het alsnog raak voor de centrumspits, toen Mirante een schot van Aaron Wan-Bissaka slecht verwerkte. De bal rolde zo voor de voeten bij Cavani, die van dichtbij afwerkte: 3-2. Cavani probeerde zeven minuten later een bal te hakken, miste de bal en werd daarna onderuit gegleden door Smalling. Het leverde United een discutabele strafschop op, die door Bruno Fernandes onberispelijk werd benut: 4-2. Het werd nog mooier voor United, want vier minuten later kopte Pogba raak uit een ragfijne voorzet van Bruno Fernandes: 5-2. In de slotfase verstuurde Cavani een schitterende pass met buitenkant voet richting Mason Greenwood. De invaller dribbelde het strafschopgebied in en vond met rechts de verre hoek: 6-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was te verwachten. In de kwartfinale zag je al dat er niet veel voetbal bij AS Roma zat, toen viel het dubbeltje steeds hun kant op. United echt een maatje te groot. Tel daarbovenop een paar momenten waar het dubbeltje ditmaal net de kant van United op valt (penalty, rebound Cavani en slecht keeperswerk bij de goal van Greenwood) en je hebt zo een grote nederlaag te pakken.

29 april 2021 om 22:58

Toch zeg ik eerlijk dat waarschijnlijk ook Ajax vandaag dik had verloren. De United is gewoon beter dan beide ploegen.

29 april 2021 om 23:01

@007 Zeker, ik schat United ook hoger in dan Ajax. Toch wel een wereld van verschil als je ene Cavani, Bruno en Pogba rond hebt lopen.

30 april 2021 om 03:23

Zeker weten. Roma kon het vandaag united de eerste helft moeilijk maken op dezelfde wijze als ze Ajax bestreden. Namelijk goed gedisciplineerd terugzakken en toeslaan bij momenten. Of het nu door de geforceerde wissels kwam, of door vermoeidheid geen idee. Maar de 2e helft was Roma nergens en kon united zo ongelooflijk veel tempo maken, en gingen de combinaties zo makkelijk. En vooral de gretigheid zelfs nog bij de 6-2. Dan word je helemaal kapotgespeeld. Vooral als je zelf ook nog wilt voetballen a la Ajax en ruimtes nog groter laat. Respect hoe ze gespeeld hebben, heb genoten van Cavani, Pogba, Fernandes en later toptalent Greenwood. Dat Mctominay bij United speelt is wel een godswonder. Die man heeft niveau Burnley.

30 april 2021 om 07:11

Cavani, de man die voordat (!) het seizoen door sommige media als miskoop van het seizoen werd bestempeld. Het kan verkeren...

Kans op 2 Engelse finales is levensgroot. Cavani laat het week in week uit nog zien op deze leeftijd. Ik had niet verwacht dat hij nog zoveel meerwaarde heeft voor United. Bruno beste United speler van de afgelopen 5 jaar. United op weg maar hun 2e Europa League in 4 jaar tijd. Er waren tijden dat dit in de Champions League gebeurde...

29 april 2021 om 22:58

Jup, dat denk ik ook. Alleen Arsenal gaat het nog lastig krijgen denk ik.

29 april 2021 om 23:27

Voor chelsea en city verwacht ik nu ook geen walk in the park hoor. Wellicht gaan ze uiteindelijk wel door, maar om nu te zeggen dat ze het zelfs niet lastig gaan krijgen... Vooral van PSG verwacht ik toch nog flinke tegenstand.

29 april 2021 om 22:59

Jammer ja. Ik volg Chelsea al jaren maar vind PL toppers vaak geen reet aan. Meer tactisch spel dan topvoetbal

29 april 2021 om 23:04

Laatste tijd vallen de toppers inderdaad wat tegen. Verwacht ook 2 behoudende finales mochten de Engelsen het halen.

29 april 2021 om 22:59

Alle reden om geen finales te gaan kijken dus mocht dit het geval zijn. En de CL sla ik sowieso over.

30 april 2021 om 07:13

Lang leve de Champions League en de groeiende ongelijkheid in het topvoetbal. Leuk dit voor de Engelsen maar hier zit toch verder bijna niemand op te wachten?

29 april 2021 om 23:05

oftewel 2 super saaie wedstrijden lol

29 april 2021 om 23:19

Nu hopen dat United hem ook pakt. Voordelig voor PSV!

29 april 2021 om 23:50

Deze snap ik even niet. Hoe is EL winst van United gunstig voor PSV?

30 april 2021 om 00:45

Als PSV de laatste CL-ticket pakt en Man United wint de EL, dan mag PSV de tweede voorronde overslaan en stromen ze in de derde voorronde in.

30 april 2021 om 05:19

Ah, zo. Dat zou top zijn, thanks voor de toelichting!

De Bruno en Cavani show. Zonder hen was dit Man U toch echt minder. Rashford waar is hij zeg. Nou dit is wel klaar dus. En man man man wat is Smalling slecht zeg.

29 april 2021 om 22:58

Vergeet Pogba niet. Bereide 2 goals goed voor. En speelde erg goed

29 april 2021 om 23:04

Die kwam er toch wat later aan te pas nadat de Bruno en Cavani show al voorbij was. In het begin kwam hij toch meer negatief in het spel voor.

29 april 2021 om 23:06

Bereide de 1-0 toch aardig goed voor, dacht ik zo.
Die pingel is ongelukkig.
Verder kan ik niks negatiefs bedenken.

29 april 2021 om 23:19

Pogba maakte de start van de Bruno en Cavani show mogelijk. Schitterende actie bij de 1-0.

30 april 2021 om 10:37

Die draait al het gehele seizoen een sterk seizoen!

29 april 2021 om 23:01

Vergeet Pogba niet, Fernandes zei niet voor niets dat ie zijn contract zou verlengen als Pogba dat ook deed. Hij stuurt alle ballen waar fernandes iets mee kan en die kan het weer aan Cavani geven. Als Man utd volgend jaar een goeie middenvelder haalt kunnen ze weer ver komen in de Cl

29 april 2021 om 23:03

En ons eindelijk verlossen van McFred.
Een goede snelle cv zou ook zeer welkom zijn hoor.

29 april 2021 om 23:11

Dacht dat Fred het dit seizoen wel goed deed?

29 april 2021 om 23:14

Begin was misschien aardig. Speelt laatste tijd gewoon niet goed.

29 april 2021 om 23:01

Rashford kampt nog steeds met een blessure en is niet 100% fit dat kon je heel goed zien. Daarbij wordt hij ook nog op de rechterflank gezet wat gwn niet zn positie is dusja

Wat is Roma toch zwak elftal zeg, eerlijk gezegd vond ik dat Karsdorp zich nog redelijk staande hield. Bleef rustig onder druk en had af en toe een goede rush/eindpass. United gaat dit toernooi weer winnen, geen twijfel over mogelijk.

Pak slaag. Aanvallend vond in Karsdorp echt niet slecht. Bruno Fernandes was echt on fire vandaag. Kan nog steeds niet begrijpen waarom Donny from the little river daar is gaan voetballen.

By far de favoriet tegen 1 van de matigste ploegen in een Europese halve finale de laatste jaren. Dit zat er aan te komen. Bruno Fernandes, wat een geweldenaar, die hoort ieder jaar in de knock out fase van de CL te spelen tussen andere sterren als de Bruyne en Kroos

29 april 2021 om 23:01

United hoort met dit team ook gewoon thuis in de Champions League. Schande toen ze verloren tegen Bahaksehir/leipzig. Ik had ze in de Champions League ook wel een goede kans gegeven om ver te geraken. Dit team is gemaakt voor Knock-Out wedstrijden.

29 april 2021 om 23:10

Leipzig kan je verliezen. Basaksehir was inderdaad een schande en uiteindelijk ook cruciaal gebleken. Zo de 3 bonuspunten uit Parijs door de plee gespoeld. Ik verwacht dat ze volgend seizoen met Cavani, Bruno en Pogba in deze vorm ver kunnen komen

29 april 2021 om 23:36

Denk niet dat Cavani blijft, maar de geruchtencarroussel zal wel weer overuren draaien met Kane, Haaland en Ronaldo drama.

30 april 2021 om 00:02

Verliezen van Leipzig, nummer twee uit Duitsland en verliezend halve finalist is geen schande. Maak United niet groter dan het is.

30 april 2021 om 08:07

United is groter dan Leipzig op alle vlakken. Leuk dat Leipzig zo'n uitschieter had vorig jaar maar daar zal het ook bij blijven.

Iedereen wist dat dit eraan zat te komen. Mijn verbazing is hoe Ajax niet van ze heeft kunnen winnen??

29 april 2021 om 23:26

Misschien is Ajax toch niet zo goed als veel mensen denken.

29 april 2021 om 23:43

Het zat gewoon dik tegen. Je voetbalt ze omver, de 2-0 lijkt aan staande die komt niet en dan krijg je 2 kutgoals tegen. Ja zie dan maar zomaar 2 goals te maken, het blijven Italianen.

30 april 2021 om 00:04

Roma heeft nu al met 7-1 en 6-2 bij ManU verloren, 4-0 dacht ik bij Liverpool etc. “Het blijven Italianen” is soms ook best een cliché ;-)

30 april 2021 om 00:09

Het is niet zomaar een cliche. Ajax is geen United, 11 sterren of 9 of 10 of zo, getalenteerde spelers met wat hele goede jongens zoals tadic martinez onana, mazraoui enzv, als je die op zo'n raar moment de 1-1 tegen krijgt en dan in de 86ste minuut de 1-2 tegen krijgt dan zijn het Italianen.
Haal je nu echt Roma United van 2007 erbij? Zo kunnen wij blijven kijken.

30 april 2021 om 07:35

Falcao, ManUnited en Liverpool hebben ook spelers lopen die duurder zijn dan de begroting van Ajax, snap ook niet waarom mensen blijven hangen in dat topjaar.. Voor NL begrippen doet Ajax het gewoon goed, ook Europees.. Haller is met 22,5 miljoen onze duurste aankoop ooit, dat is voor CL teams die serieus meedoen een jaar salaris, zelfs de begroting van As Roma is groter dan die van ons.. Op basis daarvan doen we het goed want ik hoor hier vaak zat hetzelfde gelul als het om de eredivisie gaat, want onze begroting is zo groot dat we wel makkelijk kampioen moeten worden

Zalige tweede helft, ongelofelijk hoe goed Man U kan voetballen wanneer het loopt. Jammer dat dat niet vaker gebeurt, maar dit soort voetbal toch al lange tijd niet meer (vaker in een seizoen) gezien.
Jammer dat Donny niet heeft in gevallen. Als Ole serieus nog wat in hem ziet moet hij hem laten starten de return volgende week om hem toch minuten te laten maken. Anders geloof ik er echt weinig meer in.

Ongelofelijk. De verwachting was dat MANU zou winnen maar 6-2 is absurd. Fernandes leverde een wereldpartij. Zuur ook voor Roma dat ze 3 geblesseerde hadden in de eerste helft. Roma mag trots zijn hoever ze zijn gekomen en toch weer 2 goals tegen een grote ploeg terwijl je zo naar beneden wordt gepraat. Kop omhoog EL uit, al is van 2-0 voor naar 6-2 wel een schande

Leuke pot voetbal gezien. Daar waar beide ploegen met ver druk vooruit speelde. En er een leuke wedstrijd ontstond. Roma dat soms wat gevaarlijk was, in de tegenstoot. Maar kwamen de 2e helft er niet aan te pas. Bruno Pogba en Cavani waar werelds vandaag. Verdedigend zwak. Maar aanvallende was United top. Creerde veel. Met weer eens leuk voetbal.

Wat een heerlijke wedstrijd van United. Ik heb geen enkele moment getwijfeld dat wij zouden verliezen. Roma wou echt niet voetballen de 1ste helft. Na de 2e helft begonnen ze wel steeds meer te voetballen maar, United was hier gewoon voetballend veel beter. Wat een prestatie. Ik had liever United - Ajax gezien maar, dit was ook heel leuk om te zien. United is voor mij echt wel de favoriet om de Europa League te winnen. Ik denk dat City ook de Champions League gaat pakken dus, we mogen wel hopen op een Manchester Derby voor de Super Cup. Bruno Fernandes wat een speler. 40 G&A in 52 wedstijden als middenvelder!

Begrijp niet dat Ajax dit liet schieten...
Blijf erbij, Ajax is beter dan AS Rome.

Het is wat is zullen we maar zeggen...

Utd verdiend gewoon maar wel erg geflatteerd.
Wel typisch Roma om de 1e helft al meteen 3 geblesseerden te hebben en dan ook meteen je 2 beste spelers met Veretout en Spinnazola.
En dan zo'n stomme regel dat je alleen nog maar in de rust kan wisselen en de 2e helft niet meer, krom.
Die penalty van Utd is trouwens ook 1 grote grap, en dat de VAR en dan nog intrapt ook.

Maar goed, felicitaties aan Utd supporters, was verdiend vandaag.

29 april 2021 om 23:38

Die Smalling leek ook wel een spion vandaag. Zeer groot aandeel gehad in dit pak slaag.

29 april 2021 om 23:55

Smalling was vandaag inderdaad niet heel best, slecht eingekijk gewoon. Ook vond ik Diawara ontzettend slecht en ook onze keeper, Mirante verdiend en flinke onvoldoende.
Maar niet om alles om bepaalde spelers af te kraken, bijna heel dit Roma is is Roma onwaardig maar we moeten het er op dit moment mee doen.
Bij vlagen kunnen we goed voetbal laten zien maar meestal is het bal..

6-2 blijft een heerlijke uitslag... 😁

Wat een drama voor Roma. Mirante en Smalling zijn ook echt door een ondergrens gezakt. Vermoed dat dit wel eens het einde van Fonseca zou kunnen betekenen. Het is uithuilen en opnieuw beginnen (met Sarri?).

Wat een 2e helft van United. Prachtig.

29 april 2021 om 23:36

Die Engelsen weten wel hoe ze een wedstrijd doen ommekeren inderdaad! Gisteren ook al zo'n lekkere 2e helft.

Ik word wel een beetje moe van alle analisten die het niet begrijpen dat VD Beek er niet in staat. Kijken ze weleens Man U of zeggen ze maar wat? Het enige wat Donny doet is de bal terugspelen van wie die hem krijgt. Durft zelden open te draaien, speelt balletjes vaak te zacht in, heeft moeite in de kleine ruimte en staat naast de spits. Daardoor kiest hij voor de veilige weg maar dat word daar absoluut niet gewaardeerd. Hij kan veel beter maar moet naar een team waar je niet aan je eigen lot wordt overgelaten. Helaas moet je je bij elke topclub zelf redden in lastige situaties aan de bal. De Donny van Ajax had leuke hoogstandjes maar vooral ook omdat alles was afgestemd op het systeem en iedereen anticipeerde op elkaar. Bij Man U geven ze je de bal en “ zoek het maar uit “. Ze verwachten dat je zoiets kan handelen. Over Mc Tominay word weleens lacherig gedaan dat die er niets van kan en op de bank hoort te zitten voor VD Beek maar die zie je wel openen, wegdraaien en aanzetten. Kan ook een mannetje uitschakelen.

Blijft hij zo passief spelen dan komt het niet meer goed. Neem risico en gaat het fout dan weet je hoe het de volgende keer beter moet

Dit is misschien een domme vraag , maar plaats de winnaar van de CL zich automatisch voor de CL het volgende seizoen ?? Ik kan er op het internet niks over vinden . Ik weet dat de winnaar van de Europa league zich automatisch plaats .

Leuke pot, laat MU maar de finale winnen want dan schuift Ajax op van pot 3 naar 2 volgens mij.

Ben fan van zowel United als Ajax, maar had na die 2 potjes tegen Ajax nooit het gevoel dat Roma het United lastig zou maken. 3 lucky goals, veldspel wat nergens op lijkt en matige spelers die constant cruciale fouten maken. Het is dat Dzeko daar speelt (en Kjell Karius bij Ajax), anders waren ze nooit zo ver gekomen. Vandaag (inmiddels gisteren) was het na 2 vrij gelukkige goals ook heel pover, eigenlijk een halve finalist onwaardig. Hoop ook dat United kan doorpakken in de finale en Ole zo z’n eerste prijs pakf.

Dit Roma was zeker te kloppen geweest voor Ajax. United laat met snel en energiek voetbal zien hoe het wel moet, met alweer een belangrijke rol voor Fernandes weggelegd. Jammer dat Van de Beek niet een paar minuten gegund werd: veelzeggend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren