Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Casillas lovend over Juventus-duo: ‘Een boegbeeld en een kampioen’

Laatste update:

In de wedstrijd tussen Juventus en Real Madrid van dinsdag vindt een confrontatie plaats tussen twee iconische keepers die de voetballerij al jaren kleur geven. Bij Juventus staat Gianluigi Buffon onder de lat, Real Madrid doet het met Iker Casillas. Laatstgenoemde heeft bijzonder veel respect voor zijn collega van Juventus.

/

“Buffon is het referentiepunt voor iedereen van mijn generatie en voor de keepers van de volgende generatie. Voor iedereen die ervan droomt om keeper te worden, is hij een boegbeeld. Voor voetballers geldt dat voor Andrea Pirlo. Zijn balcontrole is fantastisch, het is prachtig om naar te kijken. In alles is hij een kampioen.”

Casillas laat ook zijn licht schijnen over de Spanjaarden bij Juventus. “Álvaro Morata is de toekomst, al heeft hij al een voet in het heden. Hij heeft alles. Hij is tweebenig, heeft snelheid, kan dribbelen, is intelligent. Hij zal de vaste spits van de nationale ploeg van Spanje worden. Fernando Llorente kan wedstrijden die op slot zitten openbreken. Hij is fantastisch in de lucht, hij is slim en hij is een breekijzer.”

Wie is op dit moment de beste keeper?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Buffon en Casillias. Ondanks wat mindere momenten, vind ik ze allebei een van de besten in het afgelopen decennium.

Ik vind Buffon echt een fantastische keeper. Vind het ook mooi hoe hij altijd helemaal opgaat in het meezingen van het Italiaande volkslied bij interlands.. Zie je tegenwoordig nog maar weinig!

4 mei 2015 om 15:12

Idd prachtig om te zien. De passie straalt er van af!

Casillas vs Buffon altijd mooie duels geweest tussen beide heren. Iker is meer als winnaar buiten gekomen maar Buffon is ook een legende.

Beide zijn zo goed dat Neuer en Courtouis nooit in de buurt zal komen. Buffon en Casillas hebben beide voor land en club persoonlijk punten en prijzen gepakt.

Over de wedstrijd :
Real Madrid kan veel stijlen hanteren, Juventus speelt thuis en ze moeten komen denk ik. Ik denk dat we daarom zeker 1 of 2 zullen scoren.

4 mei 2015 om 15:25

Wat je zegt over Neuer en coutois ben ik echt niet met je eens.

4 mei 2015 om 15:25

Onzin natuurlijk. Neuer en Courtois zijn nog zoveel jonger dat je dat nu nog helemaal niet kan zeggen. Beiden gaan nog wel momenten meemaken waarin ze zich als held kunnen gaan onderscheiden zoals Buffon en Casillas hebben gedaan. Pas op het moment dat ze eenzelfde leeftijd hebben bereikt en kan zien wat ze betekend hebben voor hun club en land kan je zulke uitspraken doen.

Bovendien heeft Neuer nu al grote prijzen op zijn naam staan bij club en land.

4 mei 2015 om 15:41

Casillas keept al vanaf zijn 17e bij Real Madrid. Wint al prijzen vanaf zijn 18e. Neuer is pas beginnen schitteren vanaf Schalke.

Neuer is toegekomen in een elftal waar alles perfect klaar stond. Bayern Munchen speelt met een doelman als Reina ook kampioen, Duitsland zou het WK ook winnen met Weidenfeller als doelman.

Mijn punt is. Iker Casillas won de CL tegen Leverkusen, hij redde Real Madrid daar 4 à 5x Casillas won het EK. In EK 2008 klopte hij Italie tegen Buffon hij leid ze daar persoonlijk door naar de finale. WK 2010 stopt hij Robben van de winnende doelpunt. EK 2012 leid hij Spanje door naar de finale tegen Portugal, CL 2014 red hij Real Madrid op het nippertje in Dortmund waar we uitgeschakeld konden zijn.

Iker Casillas heeft persoonlijk punten, prijzen gepakt voor land en club ook Buffon heeft dit gedaan. Neuer is een fantastisch doelman maar zonder hem zouden zijn land/club de zelfde prijzen hebben gepakt.

Courtouis kan in de buurt van Iker komen. Maar met Belgie prijzen pakken?

4 mei 2015 om 15:51

Dus Neuer kan nooit dezelfde status verwerven omdat hij een topgeneratie voetballers in zn team heeft?

4 mei 2015 om 15:51

Erg subjectief wat je allemaal zegt. Casillas gaat langer mee maar Neuer heeft zich ook al erg vaak laten zien. Ik kan me nog herinneren dat hij Schalke hoogstpersoonlijk naar de halve finale van de Champions League loodste. Sindsdien is hij alleen maar beter geworden. In mijn ogen is het op dit moment de beste keeper ter wereld. Niet voor niets eindigde hij achter Ronaldo en Messi als nummer 3 voor de gouden bal.

4 mei 2015 om 16:00

Mrancelotti

Je meet met 2 maten. Waneer Casillas in een geweldig elftal keept en daarmee prijzen pakt, dan ligt het aan Casillas. Als Neuer in een elftal keept en daarmee prijzen pakt dan ligt het aan het elftal. Ja, dan wordt het moeilijk discussiëren.

Real heeft altijd tot de top van wereld behoord en daar is Casillas inderdaad vanaf zijn 17e in gekomen, wat dat betreft kan je dus zeggen Casillas vanaf die leeftijd in een elftal is gekomen waar alles perfect klaar stond. De Spaanse lichting die er op het Ek en Wk stond was de beste Spaanse lichting ooit, wat dat betreft zat Casillas dus ook in een heerlijk warm bad.

Neuer moest zichzelf omhoog keepen door goed te presteren bij Schalke. De Duitse lichting is inderdaad meer dan goed, maar daar is Neuer ook zelf onderdeel van door de beste doelman te zijn op het moment. Daarmee zijn er ook al reddingen geweest waar Neuer zich heeft onderscheiden en pakt hij nu ook meerdere clubprijzen/landenprijzen en individuele prijzen. Aangezien Neuer nog een stuk jonger is, zullen er ook nog meer momenten komen waarop hij zich op die manier kan onderscheiden.

Casillas (en buffon) zijn geweldige keepers, en zullen zeker 2 van de beste ooit zijn en blijven, maar om nu te zeggen dat een veel jongere keeper (die steengoed bezig is) er nooit bij in de buurt gaat komen dat kan natuurlijk nog helemaal niet.

4 mei 2015 om 20:08

@Inkemontana
Het klopt wat je zegt. Maar tegenwoordig is het zo bij Casillas, als hij goed keept dan heeft hij een goede verdediging voor zich, maar bijv. afgelopen WK lag alles aan Casillas toen lag het niet aan de verdediging.
Dus uiteindelijk moet je er vrede mee hebben dat er niet bepaald kan worden wie de beste is. We zullen nooit officieel weten, wie beter is Pele-Maradona CR7-Messi Casillas-Buffon enz. We kunnen alleen discusseren en daar moet t bij blijven

4 mei 2015 om 21:12

Mrancelotti

"Neuer is pas beginnen te schitteren vanaf Schalke"

Hij is opgeleid bij Schalke en heeft daar zijn debuut gemaakt. Waar had hij eerder moeten schitteren dan?
Indien u bedoelt dat hij pas na Schalke is begonnen met schitteren dan vind ik dat u er volledig naast zit. Neuer heeft met Schalke de halve finale van de CL gehaald en enorm goed werk verricht, hiermee heeft Neuer ook zijn transfer naar Bayern afgedwongen. Daarnaast was Neuer al (vaste?) keeper voor het Duitse nationale team.

4 mei 2015 om 15:36

Hoe kan je dit zeggen. Courtois is de 25 niet eens voorbij en Neuer is nog 'jong' voor een keeper. Buffon en Casillas zijn over hun hele carrière legendes. Over Neuer ga je dat ook zeggen in 6 jaar

4 mei 2015 om 15:43

Geloof me. Over Neuer ga ik dit niet zeggen. Fantastische doelman maar wanneer heeft hij punten of prijzen gepakt voor land en club? Bayern en Duitsland waren/zijn zo goed dat Neuer zich zo vaak verveelt dat hij gewoon mee voetbalt.

Neuer is betrouwbaar, Neuer is fantastisch maar bij elke counter word hij gemakkelijk geklopt.

4 mei 2015 om 16:41

Volg jij Neuer wel of ben je ook van die herhalingen. Gelukkig is het ook meer je mening en heb ik respect ervoor maar als je iets zegt controleer het.

4 mei 2015 om 15:44

Courtois heefr de beker em de titel met Genk gewoon. De beker en titel met Atletico (!). De League Cup en titel met Chelsea. Heeft ook al een CL-finale gehaald. In al die titels heeft hij een enorme bijdrage geleverd. En hij is nog maar 22 !

Neuer heeft al meerdere Duitse titels gewonnen en ook al de beker. En niet te vergeten het WK !

Dus wat dat betreft komen zeker in de buurt. Vooral Courtois aangezien hij nog zeer jong is .

4 mei 2015 om 15:46

Over Courtouis heb ik ook me twijfels. Die zal ook best aardig in de buurt van Buffon en Iker Casillas komen maar Neuer? Nee..

Wel jammer dat Courtouis een Belg is. Belgie zie ik ondanks hun goede prestaties niet zo makkelijk het EK of WK winnen.

4 mei 2015 om 15:54

Inderdaad en met Wilmots zie ik het helemaal niet gebeuren. Die is tactisch zo zwak. Ach, hij heeft ons wel naar het WK geloodsd met zijn reddingen. Er waren veek wedstrijden waar hij ons echt gered had. Vooral de wedstrijd tegen in Servië. Maar dat herinnert niemand zich over 10 jaar .

4 mei 2015 om 16:57

Wat je nu over neuer roept is toch wel erg raar dat is toch echt bij veruit de beste keeper van de wereld nu

De 2 keepers waar je alleen maar respect voor kan hebben. Als Nederlander iets minder van Casillas door zijn reddingen tegen Robben, maar als je ziet wat zij als keepers hebben betekent voor hun clubs(en land), dan is dat ongekend.

Neuer, de Gea en Courtois zijn de keepers van de toekomst en de keepers die je bij hun in het rijtje zal gaan zetten.

Mooie woorden van Casillas over Buffon. Mooiste moment van de avond wordt het moment dat Casillas en Buffon elkaar groeten en de toss doen.

Twee legendes!

4 mei 2015 om 15:14

@mrancelotti klopt wat je zegt!
Neuer courtios de gea zijn zeker op DIT moment geweldig maar kunnen NU nooooitt tippen aan casillas en buffon de beste tijden en ook niet aan van der sar dida schmeikel khan

Respect voor Buffon en Pirlo, twee levende legendes van het Italiaanse voetbal. Samen met Baggio, Canavarro, Baressi en Nesta het beste wat Italie heeft voortgebracht (naast pizza en de maffia :D)

Over de wedstrijd denk ik dat Real Madrid met 1-3 gaat winnen. Met alle respect en zonder onderschatting, maar Real moet dit wel kunnen winnen.

Hala Madrid.

4 mei 2015 om 16:08

ik denk dat het een heel gesloten wedstrijd gaat worden. Je moet niet vergeten dat ze tegen Italianen spelen, koning van het defensieve voetbal. Als je kijkt naar hoe gegroepeerd en gedisciplineerd Juve kan spelen, dat is echt wel indrukwekkend. In alles is Juve een heel gebalanceerd elftal, met een goede verdediging, een dynamisch, maar toch ook technisch vaardig middenveld, en een dodelijke aanval. Ik denk dat Juve real het spel zal laten maken, en dat het een wedstrijd van nauwelijks kansen wordt. Ik zou eerder mn geld zetten op een 1-1 of een 0-0, of anders een nipte overwinning van een van beiden...

4 mei 2015 om 16:38

met alle respect maar met een aanval als die van RM (ronaldo, Bale, Benzema, James, Isco) moet je door zo een verdediging kunnen komen. Ik verwacht zelf dat Real met 1-3 wint.

5 mei 2015 om 09:58

Ik heb ook wedstrijden van Real gezien waarin dat niet lukte (vs Atletico bijv). Ik zie dus niet in waarom Juve dat zou niet kunnen. Ik vind 1-3 echt een te ruime uitslag, ik denk echt dat je Juve onderschat. Niet voor niets liggen ze straatlengte voor op andere teams in de Serie A en zijn ze al kampioen! Zeker met spelers als Vidal, Chiellini, Marchisio, Pirlo en Pogba (als die fit zijn), Tevez, dat zijn allemaal heel geslepen spelers... Belangrijkste voor Real is om te zorgen dat ze niet achter komen te staan, want zulke spelers zijn gemaakt om een wedstrijd dood te maken dan...

5 mei 2015 om 04:33

Je vergeet Maldini die Nesta heeft opgeleid/begeleid !
En Totti !

Casillas is maar vier jaar top waardig geweest dus is lang niet zo goed als buffon, van der star of schmeichel. Ik denk dat potentiële legendes als courtois en ddg ook in dat rijtje terecht gaan komen.

4 mei 2015 om 15:40

Maar 4 jaar top geweest??????? Ik zou even wat wedstrijden kijken alvorens zoiets raars te zeggen.

4 mei 2015 om 15:45

Iker presteert al 13 jaren lang op hoogste voetbalniveau. Casillas word door velen gezien als beste doelman aller tijden(!) hij won de beste doelman prijs 5x achter elkaar.

4 mei 2015 om 17:12

Buffon is uitgeroepen tot:
Best goalkeeper of the decade: 2000–2010
Best goalkeeper of the past 25 years: 2010
Best goalkeeper of the 21st Century
Vele mensen vinden Casillas beter wegens het feit dat hij meer belangrijke teamprijzen heeft gewonnen.wk,3xcl en 2x EK tegenover Buffon die enkel het WK heeft gewonnen.maar goed Iker heeft de eer gehad om deel uit maken van het beste nationaal team ooit.een team dat over 50 jaar nog herinnerd zal worden.buffon heeft met zijn Juve niet altijd aan de absolute top gestaan.casillas heeft nooit zo een grote tegenslagen meegemaakt als Buffon.juve heeft pieken en dalen gekend.na jaren op het grootste podium te hebben gestaan helemaal weg te zakken om vervolgens terug te komen.en ondanks alles is Buffon die zelfde keeper gebleven.nooit een slecht seizoen gekeept zelfs niet in die moeilijke jaren.van de wereldtop naar 2de klasse en nu terug aan de top en zelf altijd wereldtop gebleven.daarom is hij voor mij de beste keeper van de afgelopen 15 jaar en behoort hij tot één van de beste ooit.hoe groot de tegenslagen ook waren toch is hij altijd recht gebleven.

Casillas, wat een legende. De laatste tijd vaak bekritiseerd, maar toch een uitzonderlijke keeper.
Heeft een prijzenkast die menig profvoetballer doet watertanden. Naar mijn mening is de kritiek niet altijd terecht, maar als hij zijn ware vorm weer kan vinden dan is deze man in mijn ogen toch zeker een van de beste keepers uit het moderne tijdperk.

Ik kijk erg uit naar de wedstrijd morgen, gaat volgens mij een boeiende strijd worden. Alhoewel het natuurlijk ook zo kan zijn dat beide maar weinig doen gezien de angst voor een tegendoelpunt.

Ben ik nou de enige die er een hekel(tje) aan heeft dat spelers elkaar alleen maar op aan het hemelen zijn vlak voor een belangrijke wedstrijd? Moet er nog net niet van kotsen joh, zelfs als een journalist er naar vraagt vind ik het soms echt zwaar overdreven. Maar het kan zijn dat ik de enige met deze mening ben

Buffon vind ik echt een fantastische keeper, Casillas natuurlijk ook, maar bij Gigi druipt de klasse er gewoon vanaf vind ik. Een echte gentlemen en altijd sportief, net zoals Pirlo trouwens. Ik vind ze beide heerlijke spelers en ik kan echt van ze genieten. Ook mooi dat deze twee zoveel respect voor ze hebben, dit hebben ze overigens al vaak aangegeven, ze hebben een speciale band gekregen doorheen de jaren. Ben benieuwd morgen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren