Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bruma kan naar WK, maar weet niet of ik hem wel mee zou nemen’

Laatste update:

Willem van Hanegem was aan het begin van dit seizoen lovend over PSV, maar vraagt zich af wat er sindsdien gebeurd is met de Eindhovense ploeg. Zes dagen nadat regerend landskampioen Ajax met 4-0 werd verslagen, ging het elftal van trainer Phillip Cocu zaterdag onderuit bij AZ (2-1).

/

De spelers die de Kromme enkele weken nog zo konden bekoren gaven in Alkmaar niet thuis; onder meer centrumverdediger Jeffrey Bruma en de vleugelaanvallers Memphis Depay en Zakaria Bakkali vielen de oud-international tegen tijdens het duel met AZ. “Zo’n Depay, die doet maar wat, met al het talent dat hij ontegenzeglijk heeft”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Bruma, de centrale verdediger, die kan als hij een beetje zijn best doet over minder dan een jaar een WK in Brazilië spelen”, vervolgt de voormalig trainer van onder meer AZ. “Maar ik zou als bondscoach ook niet weten of ik hem wel mee moet nemen. Bakkali, bewierookt door iedereen, die loopt overal behalve op de plaats waar hij excelleert, de rechtsbuitenpositie”, heeft Van Hanegem met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Ben je het met Willem van Hanegem eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat ik zoals het er nu naar uit ziet Bruma, Rekik, Martins Indi en de Vrij/van Dijk mee zou nemen.

30 september 2013 om 10:17

Ik zou Rekik, Bruma, Vlaar, van Dijk en BMI meenemen. Vlaar en van Dijk worden onderschat, terwijl ze toch op een hoog niveau gewoon hun wedstrijden spelen. Ik zou met Vlaar en Rekik in de basis spelen. De Vrij zou ik niet meenemen als hij zo blijft spelen, gister weer een onnodige penalty veroorzaakt en speelt als een mietje.

30 september 2013 om 10:32

Klopt, De Vrij is echt uit vorm. Als De Vrij zijn niveau weer haalt, kan je bijna niet om hem heen om hen mee te nemen. Maar dat zullen we wel zien tegen de tijd dat de selectie voor het WK moet worden bekend gemaakt. Er lopen in ieder geval wel genoeg verdedigers met potentie rond.

Bakkali was trouwens zeer geïrriteerd/irritant bezig tijdens zijn korte invalbeurt.....slecht gehumeurd of boos omdat hij continue achter Haps moest aanlopen in plaats van zelf aanvallen? Beetje jammer, dacht dat het wel een sympathiek ventje was. Van Depay, Toivonen en dergelijke wist ik (en velen al) dat het nare mannetjes zijn.

Was wel leuk om Stijntje Schaars weer te zien!

Ot:
Er is nu geen zinnig woord te zeggen over wie er naar het WK gaat... wie het beste in vorm is in Mei/junie moet mee... dan kunnen zelfs een Douglas (hoe raar ook) of een Heitinga, Nuytinck, De Vrij, Martins Indi, Bruma, Rekik of noem het maar op het centrum vullen. Er zijn veel keuze, maar niet 2 die boven iedereen uit springen. Dus nu praten over Bruma wel of niet naar het WK gaat is nog een beetje raar.. hij kan nog veel verbeteren (net als anderen) maar kan ook dat hij zijn top al bereikt heeft.

30 september 2013 om 12:08

Viel mij ook al op. Bakkali denkt dat hij god is na 3 goals tegen NEC. Compleet overhyped dat ventje. En gaat nu verontwaardigd doen als het niet lukt. Kom op zeg, je bent 17 en hebt nog bergen te leren.

30 september 2013 om 13:18

Bakkali is het meest gehypte talent sinds Lukaku. Bakkali heeft niets te zoeken op dit niveau, misschien interessant voor zaalvoetbal.

30 september 2013 om 10:24

Willem kiest alleen het verkeerde moment voor deze uitspraak. Bruma was zaterdag namelijk een van de betere bij Psv en speelde foutloos. Dat Depay maar wat doet klopt natuurlijk maar dat is helemaal geen slechte eigenschap. Heel veel goede voetballers doen maar wat (denk aan Suarez). Bovendien was Depay gisteren helemaal niet slecht aan het spelen, misschien wel de beste bij Psv.
En het afgeven op Bakkali snap ik al helemaal niet, die jongen is ongelofelijk jong. Hij komt net terug van een blessure en heeft een paar moeizame invalbeurten. Dan is Bakkali ineens weer iemand die geen tactisch vernuft heeft.

eerlijk gezegd vind ik bruma de beste nederlandse verdediger in de eredivsie, ik vind hem sowieso beter dan de vrij en indi, hij is vel en kan goed opbouwen maakt alleen af en toe nog wat foutjes, maar zie hem graag in de basiselftal staan van van gaal.

30 september 2013 om 10:31

Eigenlijk zie ik het liefst een verdediger met de mentaliteit ala Stam!

Als het moet trapt ie je even doormidden, als je die wedstrijd maar wint. Over-mijn-lijk mentaliteit als een echte rouwdouwer, BMI of Douglas hebben daar de perfecte bouw ook voor.

Eentje die wat angst inboezemt bij de aanvallers zodat die denken; shit ik heb een klotemiddag

30 september 2013 om 11:00

Daarom blijft het dood en doodzonde dat BMI niet getraind wordt door een type stam. Ergens blijf ik het spijtig vinden dat men niet op bepaalde momenten in Nederland de handen in een slaat. Een soort overkoepelend orgaan aanstelt, waar de beste talenten uit de competitie per positie eens of tweemaal per week samen komen.

Stel nou je zou er voor kiezen om zoiets te doen en dan de 2 beste keepers, 8 beste verdedigers, 6 beste middenvelders en aanvallers daar eens per week heen te sturen en te laten trainen door de beste verdedigers, middenvelders en aanvallers die het Nederlands elftal heeft gekend. Dan krikt dat het niveau van onze topclubs en nationale elftallen op.

Ik bedoel maar als je alle Nederlandse jongens (met talent) in de Eredivisie zo'n kans zou geven wordt niemand er slechter van. Als je als Nederlands talent van welke club dan ook mag leren van een Stam en de Boer, een Koeman, een Gullit of noemaar op, wie weet wat dat ons brengt. Die paar dagen dat men bij de Nederlandse jeugdelftallen bij elkaar komt en wat informatie krijgt van niet noemswaardige lulletjesrozenwater die toevallig een trainersdiploma behaald hebben, dragen echt niet significant bij aan de ontwikkeling van een talent.

Ach, wellicht ben ik een dromer. Ik ben er echter van overtuigd dat dit het Nederlands voetbal in allerlei opzichten ten goede zal komen.

Jongens als de Vrij, Bmi, van Rhijn, Denswill, Rekik, Bruma zullen dan alleen maar beter en beter worden.

30 september 2013 om 13:22

En al die fouten die Bruma wekelijks maakt die vergeten we maar.
Nee dit is niet de verdediger die Ned. Nodig heeft.

Bruma speelt gewoon goed maar je ziet wel dat hij Rekik mist. Met Karim had PSV gisteren echt niet verloren namelijk.

30 september 2013 om 10:19

Psv werd bij tijd en wijlen overklast (vooral eerste 15 minuten) daar had een Rekik weinig aan veranderd.

30 september 2013 om 13:11

Allicht, maar rekik is wel een jongen die rust uitstraalt,de mannetjes op de juiste plek neerzet,en natuurlijk gewoon een beer van een vent, qua spierkracht. Ik denk dat psv met rekik wel beter had gepresteerd, al speelt hendrikx ook zeker niet slecht

Ik zou van dijk met rekik in het centrum zetten
Vd wiel en Pieters als backs gebruiken

Krul
Vd wiel van dijk rekik Pieters
N de jong maher strootman
Boetius persie Robben

30 september 2013 om 10:23

Maher? Juist..

30 september 2013 om 10:24

@krab

serieus pieters? hahaha echt serieus? really menn?
heb je pieters gezien afgelopen weekend? hahahaha!!!!

30 september 2013 om 10:27

Pieters mag eruit voor Willems/urby.
Maher voor Sneijder.

30 september 2013 om 10:32

Blind/ Willems/aanholt ipv Pieters en v/d Vaart of Sneijder ipv Maher. Verder prima opstelling

30 september 2013 om 10:34

Boetius moet eerst bij Feyenoord wat beter spelen, net terug van een blessure en moet constanter worden.


Maher hetzelfde, moet nog even zijn draai vinden bij PSV. Maar kan net zoals Boetius in de toekomst zeker van waarde zijn.


Pieters... Ga ik geen woorden aan vuil maken, niet international waardig naar mijn mening

Ik snap het wel. Bruma is een prima verdediger, maar heeft naast zich iemand nodig (rekik) die de lijnen uit zet. Als Bruma het gevoel krijgt dat hij belangrijk is, gaat het fout. Heb ik drie weken geleden ook al gezegd.
Depay zal de top zowiso nooit halen. Dat is een vervelend over het paard getild mannetje die in zijn eigen beleving een werledster is, maar die in werkelijkheid gewoon heel blij moet zijn dat hij op dit niveau mag proberen te voetballen. (En ja, ik "ken" hem persoonlijk).

Bakkali is de laatste tijd zo gehyped, dat ik wel kan begrijpen dat hij even tijd nodig heeft om weer alles op een rijtje te krijgen na zijn blessure.

PSV heeft zeker een leuk team, maar vooral als iedereen fit is en zijn plaats in het elftal weet. Als mensen zichzelf belangrijker gaan vinden dan dat ze in werkelijkheid zijn, is het slechts los zand en zullen ze nog wel tegen een aantal zeperds op lopen.

Zoiezo gaan er straks maar 4 Cv's mee en Virgil van Dijk, Bmi, De Vrij en Bruma/rekik zou het beste zijn denk ik. Maarja, van Gaal doet dat gewoon goed, niemand is zeker en hij gaat gewoon de 4 Cv's meenemen die het beste in vorm zijn.

hiermee zouden we toch wel een kans kunnen maken tot halve finale WK? Bank: Van der wiel, Rekik, Vdv/sneijder,maher/wijnaldum of Fer, Hunterlaar, Lens/boeties.

krul/stekel
Janmaat
Bruma
BMI/Vlaar
Willems/Butn
Strootman
De jong
Sneijder/VdV
Narsing
Van persie
robben
30 september 2013 om 10:35

Janmaat of v/d Wiel... v/d Wiel speelt zijn wedstrijden op dit moment op een hoger niveau (janmaat heeft geen Europees ervaring, v/d Wiel speelt Cl). Als v/d wiel zijn vorm vast kan houden zou ik voor zijn ervaring gaan.

De LB is ook een lastige. Butner kan het op dit moment niet laten zien dus is voor mij eigenlijk geen optie. Willems of Blind zou ik daar neerzetten. Beide doen imo niet veel voor elkaar onder. Willems is wat sneller, Blind wat meer ervaring op het hoogste niveau.

30 september 2013 om 12:28

ja ben het zeker met je eens, maar er zijn meerdere posities waar je over kan twijfellen, van der vaart of sneijder op het middenveld, kwa keeper kan je twisten, dus het is echt kijken wie echt in vorm is wanneer de wk dichtbij is.

Bruma als hij zo doorgaat moet sowieso mee naar het WK verdedigend sterk en fel opbouwend goed als hij kan leren van die foutjes dan word hij heel goed. Laat Rekik eerst een reeks wedstrijden spelen en fit blijven ipv een handvol voor hij al mee 'moet' naar Brazilie maar fit kan je bijna eigenlijk al niet meer om hem heen, Martins Indi is een goede optie ook. De Vrij hoort niet in Oranje sowieso. Verder Vlaar en vdijk worden veel genoemd maar heb liever Bruma en Vlaar ben ik nooit gecharmeerd van geweest maar is een degelijke verdediger met ondertussen zoveel ervaring dat hij een geode aanvulling is aan de selectie.

En ik zou als ik van Gaal was ook de ontwikkeling van Denswil in de gaten houden!

Bruma?!
Nee die moet absoluut niet mee, waardeloze speler is al verantwoordelijk voor menig tegengoal van psv dit jaar.
Heeft het ook bij HSV niet gered, nee komt veel tekort.

Heb Rekik hoger zitten als Bruma. En van Dijk daarnaast lijkt me een prima optie. De nl spelers zijn tactisch toch redelijk onderlegd. Van dijk speelt nu in Schotland waar je toch echt leert bikkelen. Plus; hij speelt CHL tegen Barca, ajax en Milan (tegen Milan speelde die sterk) dat soort wedstrijden missen de Vrij en Indi en in mindere mate de psvérs toch. Hoop dat ie goed gaat spelen in de Chl!

Stel dat PSV straks in de middelmoot van de eredivisie speelt gezien de concurrentie van twente, AZ, Feijenoord, Vitesse, Ajax en Heerenveen die alle niet veel voor elkaar onder hoeven te doen dan kun je ook niet met zo'n verdedigend PSV duo aan komen zetten. Ook Schaars die voordat hij in Eindhovense dienst zat nooit serieus werd genomen als international begint al minder te worden.
Ik denk dat van Gaal gewoon weer terug grijpt op spelers als Vlaar, de Jong, Heitinga, van der Wiel, etc.
Je moet toch niet denken aan spelers als Maher op het WK, dat hebben we al kunnen zien bij het EK onder 21 wat dat bracht.
Sorry vooralsnog Rekik, Bruma, Maher, Wijnaldum lekker thuis laten blijven en zich maar in Eindhoven moeten bewijzen gedurende het gehele seizoen maar of het echt iets wordt voor het grote werk..ik waag het te betwijfelen.

Ik heb dit al vele malen eerder gezegd. Bruma is een blinde die aan de lopende band tactische of dekkingsfouten maakt. Dat heeft niet zoveel met ervaring te maken maar meer met kwaliteit. In dit soort dingen is die Rekik al veel verder. die kan wel doordekken op de juiste momenten.
Opbouwend vind ik niet zo belangrijk. Het gaat erom dat er goed en strak en hard op de spitsen van de tegenpartij wordt verdedigd en dat heeft op dit moment geen enkele verdediger in nederland onder de knie spijtig genoeg.

Bruma is waardeloos, Marcelo nummer twee. Goed gedaan van Brands. De Vrij is twee klasses beter momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren