Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RKC Waalwijk voltooit transfer en heeft Jeffrey Bruma definitief binnen

Laatste update:

Jeffrey Bruma blijft actief in de Eredivisie. De centrale verdediger (31) tekende na de succesvol verlopen medische keuring een eenjarig contract bij RKC Waalwijk. Bruma was transfervrij na zijn vertrek bij sc Heerenveen, waardoor RKC geen transfersom hoeft neer te leggen. Hij kan op 12 augustus zijn officiële debuut maken als het nieuwe Eredivisie-seizoen in gang wordt gebracht tegen uitgerekend Heerenveen.

Heerenveen, dat Bruma transfervrij had overgenomen van het Turkse Kasimpasa, wilde de samenwerking graag verlengen. Een langer verblijf van de verdediger was financieel gezien echter niet haalbaar, waardoor Bruma na veertien duels uit Friesland vertrok. RKC rook zijn kans en startte al snel de gesprekken met de 25-voudig international van Oranje. Daar is nu uitgekomen dat Bruma als speler van de Waalwijkers aan de nieuwe jaargang in de Eredivisie begint.

Bij RKC is Bruma de zevende versterking van de zomerse transferwindow. Eerder tekenden Denilho Cleonise, Jeroen Houwen, Richonell Margaret, Aaron Meijers, Raz Meir en Ilias Takidine een contract in Waalwijk. Bij de club van trainer Henk Fraser gaat Bruma concurreren met Shawn Adewoye, Dario Van den Buijs en Juriën Gaari. RKC zag met Hans Mulder, Vurnon Anita, Florian Jozefzoon, Mats Seuntjens en Iliass Bel Hassani een aantal ervaren krachten vertrekken, waardoor de komst van Bruma prioriteit had.

Bruma genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, alvorens hij naar Chelsea vertrok. In Engeland wist Bruma nooit volledig door te breken, waardoor hij in 2013 bij PSV neerstreek. In Eindhoven beleefde de verdediger de meest succesvolle jaren van zijn spelersloopbaan. Met PSV werd Bruma tweemaal landskampioen. Daarnaast won de rechtspoot eenmaal de Johan Cruijff Schaal. Via VfL Wolfsburg, Schalke 04, 1. FSV Mainz 05, Kasimpasa en Heerenveen strijkt hij nu dus neer bij RKC.

Verstandige keuze van Jeffrey Bruma?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wij zijn niet bang, want Bruma is er bij...
ON: Prima versterking voor RKC, jammer dat hij het niveau nooit heeft vast kunnen houden voor langere tijd.

17 juli 2023 om 17:56

Heerenveen kan het financieel niet bolwerken en rkc wel. Wat gaat er mis dan?

17 juli 2023 om 18:12

Niets. Niet voor Heerenveen of voor RKC. Meer voor Bruma die sinds PSV alleen maar achteruit gaat en intussen bij een Eredivisie degradatie kandidaat gaat spelen.

17 juli 2023 om 18:31

Nee helemaal mee eens. Qua niveau is het een drama. Maar meer, hoe kan Heerenveen hem niet betalen en RKC wel? Heb jij enig idee?

17 juli 2023 om 19:16

Ja, er moet bij ons eerst wat vertrekken. Emmen heeft ook al jaren hogere salarissen te bieden aan nieuwe spelers. Die halen gewoon zuid amerikanen als degradatiekandidaat

17 juli 2023 om 20:01

Martyn7, ik denk dat je het eerder moet zoeken in wat wil een club betalen ipv wat kan een club betalen. Heerenveen zal best een appel en een ei kunnen betalen maar als ze niet meer willen betalen dan een appel ondanks de eis dat het eitje er ook bij moet dan is het “te duur”.. Voor ons zijn dit soort speler goud waard en dus komt het eitje wel op tafel..

Welkom Bruma

Ik hoop van niet, maar ik denk dat dit het kaar is dat rkc gaat degraderen. Met spelers als bruma ga je niet ver komen in iedergeval

17 juli 2023 om 17:22

Denk dat Bruma prima mee kan in de middenmoot. Imo helemaal niet zo’n slechte ‘aankoop’.

17 juli 2023 om 17:26

Was bij Heerenveen keuze nummer 4 voor de centrale verdediger positie. Totaal niet geimponeerd.

17 juli 2023 om 18:17

Was verschrikkelijk slecht bij ons. Blij dat het maar voor een jaar was.

18 juli 2023 om 08:44

Dat was Odgaard ook bij jullie.
En kijk wat Jens daarna in Waalwijk presteerde.
Het zal wel aan de sfeer liggen.

17 juli 2023 om 23:59

Hoor dit jaar echt helemaal niks van of over fortuna en daar is de geldkraan ook wel dicht toch?

Goede versterking voor RKC

Ik zie hem al bij de Efteling roepen als ze Europees voetbal halen:
Wij zijn niet bang, want Bruma is erbij!

Deze pushmelding had ik wel even nodig! Bruma leuke speler voor RKC. Ze halen daar wel graag dertigers op hun retour.

Iemand een idee waar het fout is gegaan met Bruma? Was in dat seizoen dat ze op een haar na in de CL-kwartfinale stonden ijzersterk bezig. Dat zal toch niet alleen aan Héctor Moreno gelegen hebben?

17 juli 2023 om 17:35

Een aantal knieblessures hebben nogal wat roet in het eten gegooid vooral in het begin bij Wolfsburg. Vervolgens heeft hij daar gewoon te lang op de bank gezeten en seizoen gehad dat hij vrijwel niet speelde.

Dat doet waarschijnlijk wat met je vertrouwen en motivatie. Wel jammer achteraf gezien. Zo’n gast had prima een paar 100 wedstrijden voor PSV kunnen spelen. Na hem is er ook niet echt meer een betere verdediger geweest.

17 juli 2023 om 17:48

Ah ja van die knieblessures wist ik niet, erg zonde. Had net als Rekik wel belangrijk kunnen zijn in de Europese subtop, in Rekik zijn geval als invaller.

17 juli 2023 om 18:16

Was een houthakker eerste klas, ja en die Moreno was gewoon een beest bij Psv samen met Guardo.

17 juli 2023 om 18:58

Dat kwam door de goede coaching van Jeroen Zoet...

Wat een carrière, van Chelsea tot RKC. Het blijft wonderbaarlijk hoe zoveel voetballers die rond hun 22e best wel veelbelovende talenten zijn die bij serieuze clubs aan spelen toekomen, vervolgens gedurende een jaar of 10 stapsgewijs afgezakt zijn tot vulling onderin de Eredivisie. Een zware blessure en de speler komt nooit meer op niveau terug. Hoe kan dat toch? Kan het lijf het topniveau dan gewoon niet meer aan na de blessure? Of is het iets mentaals? De lijst met geknakte talenten is echt enorm.

17 juli 2023 om 17:38

Ik denk persoonlijk echt mentaal, hoewel zo’n blessure zeker niet mee zal helpen. Daarnaast is het ook altijd van groot belang snel in te grijpen bij een gebrek aan speeltijd. Van een aantal jaar op de bank heb ik weinig spelers echt beter zien worden, de meeste worden slechter en slechter.

Ik ben ervan overtuigd dat iemand als de Jong nooit meer zo’n carrière zou hebben gehad als hij destijds in het buitenland was gebleven en niet voor PSV had gekozen.

18 juli 2023 om 07:50

Voetbal is een piramide, topclubs proberen heel veel jeugdspelers uit maar er is slechts plaats voor een paar in de top. Dat betekent nou eenmaal per definitie veel afvallers - de redenen kunnen van alles zijn.

Heerenveen kan ‘m niet betalen en rkc wel? Is er structureel iets veranderd bij Heerenveen en/of RKC? Ik dacht namelijk dat RKC een van de laagste begrotingen had en Heerenveen een zeer goede middenmoter was. En ja, het kan natuurlijk zijn dat het budget al “op” is bij Heerenveen met de bestaande selectie uiteraard.

17 juli 2023 om 17:54

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat RKC bereid is om voor 1 of 2 spelers extra veel te betalen omdat ze denken dat dat hun in de ED gaat houden, waar bijv een Heerenveen dan liever dat geld over de hele selectie uitspreid.
Heb me er zelf ook wel eens over verbaasd inderdaad waarom bepaalde spelers voor een subtopper te duur zijn en je dan even later een kleinere club met de speler weg ziet lopen.

17 juli 2023 om 18:06

Dat is uiteraard zo, ik heb hier de financiën van RKC en Heerenveen hier up to date natuurlijk niet voor m’n neus. Maar Bruma lijkt me niet een speler waar je diep voor in de buidel wil tasten. Maar ja, ik ben dan ook geen TD.

17 juli 2023 om 18:59

Denk dat het ook te maken heeft met waaraan je je geld uit wil geven. Ik meen dat hij bij Heerenveen 3e(?) keus was op zijn positie lopende het seizoen. Voor een wisselspeler zal hij voor Heerenveen te duur zijn geweest. RKC zal hem als basisspeler halen, waardoor ze het wel voor hem over hebben. Ook zijn er bij RKC spelers als Seuntjens, Anita, Clement en Bel Hassani vertrokken. Dit zal ook wat meer salarisgeld hebben vrijgemaakt. Maar wel eens dat het opvallend is dat RKC zulke spelers kan aantrekken, doen ze goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren