Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruma gaat door het stof: ‘Het was heel pijnlijk en onprofessioneel’

Laatste update:

Jeffrey Bruma leek woensdagavond de schlemiel van de avond te worden. De verdediger gaf in de beginfase van de topper tussen PSV en Feyenoord (4-3) op heel kinderlijke wijze een goal weg. Bruma gleed een zachte inzet van Elvis Manu in het lege doel van PSV.

/

Door de zege in extremis werd Bruma een afgang bespaard, maar de verdediger bood na afloop toch zijn excuses aan bij zijn ploeggenoten. “Je mag het veld hiervan niet de schuld geven; dit was gewoon een onprofessionele fout", ging Bruma in gesprek met De Telegraaf door het stof. “Het was heel pijnlijk. Ik kon bijna niet bevatten dat het gebeurde.”

“Zo’n goal mag niet vallen in een topwedstrijd.” De winnende treffer van Memphis Depay was vooral voor Bruma een heerlijk moment. “Er barstte door die slotfase een bizar gevoel los dat heel lekker was”, citeerde NUsport. “Ik heb de jongens daarvoor bedankt en me verontschuldigd voor die fout.”

Jeffrey Bruma is een goede verdediger voor PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo'n fout mag idd niet op dit niveau, maar ik moet toch zeggen dat ik behoorlijk wat spelers zag wegglijden, veld was ook niet optimaal.

18 december 2014 om 08:30

Grasmat is niet best in Eindhoven, dat is jaren anders geweest... hopelijk na de winterstop beter

18 december 2014 om 13:10

Er lag toch net een nieuw veld in? Ze zijn er in ieder geval mee bezig geweest ving ik op tv op.

Hij speelt die bal verkeerd in daar gaat het mis, maar dat die uitgleed kan die ook niks aandoen.
Bruma is gewoon een goede speler voor elke eredivisie club, maar heeft af en toe zijn slechte momenten en dat is een gebrek aan ervaring lijkt mij.

18 december 2014 om 08:42

Ik dacht er eerst ook zo over. Het probleem is alleen dat hij zich niet ontwikkeld. Beter dan dit zal het niet worden. Hij maakt al 1,5 jaar dezelfde kinderlijke fouten. Lijdt vaak onnozel balverlies door te gaan lopen met de bal en heeft een matige inspeelpass.

Zijn belangrijkste gebrek zit hem in zijn motoriek. Hij staat totaal niet goed op zijn benen en wordt vaak gemakkelijk uitgespeeld. Hij staat veel te vast en is totaal niet wendbaar. Hierdoor moet hij vaak corrigeren met gele kaarten tot gevolg of ontstaan er direct dreigende momenten. Een aantal van die momenten hebben zich gisteren ook weer voorgedaan. Eerst die dramatische inspeelpass, dan uitglijden/struikelen, vervolgens nog weg kunnen trappen met een sliding maar de bal proberen bij zich te houden met de goal als gevolg. Later had hij een raar moment aan zijlijn waarbij hij de bal mee wil nemen richting de zijlijn maar hij laat hem zomaar uitlopen omdat hij niet uitkwam met zijn passen ofzoiets.. heel bizar. En nogmaals, dit gebeurt vaker, het zijn geen uitzonderingen meer.

Ik was eerst best fan van hem maar ben helaas tot de conclusie gekomen dat het niet meer is dan duelkracht, koppen en uitstraling. Technisch en tactisch vind ik hem tekortkomen.

18 december 2014 om 09:16

Hier heb je wel een punt in inderdaard.
is het dan misschien gewoon geen verdediger voor de eredivisie?
maar meer voor duitsland, spanje of italie?

als je marcelo ziet die bij psv niks presteerde maar uiteindelijk redelijk uit de voeten komt in duitsland.
daar gaat het meer over het echte verdedigen en hoeft er niet altijd opgebouwd te worden.
Bruma heeft al in de bundesliga gespeeld en toen speelde die ook niet, maar denk dat die nu wel beter is geworden.

18 december 2014 om 10:55

In de Bundesliga was Bruma net zo erg of erger. Weet nog dat hij een duo vormde met Rajkovic bij HSV, nou dat was echt dramatisch.

18 december 2014 om 09:23

Volledig eens met jou! Die inspeelbal vind ik vele malen kwalijker dan die uitglijder!

18 december 2014 om 12:00

Idd bij een goed veld had ie hem gewoon weggewerk, was erg pijnlijk om te zien. Maar dat inspelen is niet goed te praten.

Bruma maakt wel vaker van die fouten.. echt een waardeloze verdediger. Als PSV daar een vervanger voor haalt zie ik ze met 2 vingers in de neus kampioen worden. Vorig jaar waren zowel Rekik als Bruma helemaal niks maar dit jaar pakt Rekik het toch aardig op.

18 december 2014 om 08:46

Nou ik heb rekik gisteren anders ook ballen in zien leveren die voor gevaar zorgden. Het is meer dat ze alles voetballend willen oplossen. Terwijl als ze uit moeten verdedigen. Moeten ze juist simpel spelen. Keihard lange bal naar voren, In plaats daarvan proberen ze vaak iemand te bereiken. Die een mannetje in zijn rug heeft. En bij balverlies. Sta je dan vaak in een 1 tegen 1 situatie.

Heb gisteren vastgesteld in de eerste helft dat Bruma niet goed genoeg is voor Psv. Wonderbaarlijk genoeg herstelde hij zich enorm in de tweede helft. Voordeel van de twijfel dus nog. Toch mogen dit soort fouten niet gebeuren, die kunnen je de das omdoen.

18 december 2014 om 08:22

Als zo'n soort fout ons de kop gaat kotsen dan kan ik toch wel officieel kotsen..

18 december 2014 om 08:26

Rekik en Bruma maken constant fouten vooral Bruma.

18 december 2014 om 08:30

1e helft ja, 2e helft ging het echt vele malen beter bij vooral Bruma.

Je kan trouwens zeggen wat je wil, maar PSV heeft de minste doelpunten tegen in de Eredivisie. Zo slecht als velen doen voorkomen is het dus niet. Feyenoord krijgt ook makkelijk de goals tegen gisteren, maar daar hoor ik niemand over.

18 december 2014 om 08:32

De Englese commentatoren op sky verbaasden zich er gisteren hardop over dat Psv met deze verdediging zo weinig tegengoals heeft.

Ik ook. Dat is eigenlijk ongelooflijk, als je ziet wat ze staan te doen.

18 december 2014 om 08:43

Misschien is het dan toch niet zo'n slechte verdediging? Iedereen die niet voor PSV is reageerd zijn frustratie af op Bruma terwijl hij een redelijke tweede helft speelde.

18 december 2014 om 08:56

Vraag me toch af waarom Bruma steeds de pispaal is? Als je gisteren de kinderlijke fouten van van Beek en Kongolo ziet, dan doen die niet onder. En zo zijn er zat voorbeelden bij andere clubs die verdedigend blunderen. Maar we hebben elk jaar wel een speler nodig waar we met zijn allen heerlijk over kunnen zeiken. Zo was het Manolev, vorig jaar Willems en nu Bruma. En als je iedereen nu over Willems hoort....

Bruma maakt fouten en ook al is het niet goed te praten, hij is nog steeds jong en moet ervaring blijven opdoen. Hij speelde ook goede wedstrijden, maar zo lang je de pispaal bent, zal het gezever niet ophouden.

18 december 2014 om 11:07

Bruma heeft veel meer ervaring dan die twee. Daarnaast is Bruma gekocht als directe versterking. Die twee van Feyenoord komen uit de eigen opleiding en staan hier nu omdat het vorige centrale duo is weggekocht. Dit is hun eerste seizoen als basisduo. Zij hebben het krediet nog. Bij Bruma isndat bij veel mensen al wel.

18 december 2014 om 11:08

Weg* er moet echt een edit functie op de telefoon komen.

18 december 2014 om 12:55

Rekik heb ik gisteren op geen enkele fout kunnen betrappen. Eerste goal was erg ongelukkig, hij gleed uit. Bovendien, PSV heeft op Feyenoord na, de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie.

18 december 2014 om 12:30

Haha gisteren was voor mij ook de druppel. Volgens mij bij alle tegengoals betrokken, wat een drama die vent.

Bruma is en blijft een lachertje. Hij loopt altijd in het begin het veld op en dan moet ik eerlijk bekennen, dan denk ik wel daar loopt er echt een. Maar zodra hij weer fouten maakt dan lacht heel Nederland hem uit. Bruma de miljoenenaankoop zal ik toch snel proberen te verkopen.

18 december 2014 om 09:19

"bruma de miljoenenaankoop"? Dat valt reuze mee hoor, PSV heeft maar 2 miljoen voor hem betaald (en voor de wijsneuzen: ja, dat zijn miljoenen, maar voor een topclub is dat bedrag natuurlijk een schijntje).

Dat hij die bal eerst helemaal verkeerd inspeelt en terwijl er niets aan de hand is bedenkt dat hij Clasie maar eens de bal moet geven vind ik veel pijnlijker dan uitglijden op dat veld.

Bruma speelt dit jaar redelijk sterk heb geen idee wrm jullie hem allemaal zo slecht vinden

Kan PSV geen boete krijgen voor dat veld? Zelfs bij mijn lokale amateurvereniging, waar elke dag op wordt getraind en gespeeld ligt het veld er beter bij.

18 december 2014 om 08:49

De boete was het eerste tegendoelpunt gisteren. Sterkte verder

18 december 2014 om 09:01

Ach, dat veld was gewoon 90 minuten lang in het voordeel van het hotsenknotsenbegonia voetbal van Feyenoord. Dat is al boete genoeg. Dus niet zo zeuren.

18 december 2014 om 09:06

hotsenknotsenegonia voetbal van Feyenoord? Verklaar je nader.. en waarom vinden de meesten dat Feyenoord momenteel het mooist voetbalt in de Eredivisie en jij het dit vind?

18 december 2014 om 09:19

'de meesten'? Je bedoelt de meeste Feyenoordsupporters?

Ik vind dat Ajax veel beter voetbal speelt en ik denk dat 'de meeste' mensen dat ook vinden.

Een slecht veld is doorgaans in het nadeel van de ploeg met de meeste snelheid, techniek en korte combinaties en in het voordeel van de ploeg die het meest op strijd en directe passing doet. Hotsenknotsenbegonia voetbal is natuurlijk overdreven, maar het veld was zeker niet in het nadeel van Feyenoord.

18 december 2014 om 09:48

Tuurlijk wel. Feyenoord speelt elke thuiswedstrijd op de beste grasmat van Nederland.

Dan is zo'n knollenveld een belediging, en in ieders nadeel. Er was tot aan de 1-1 overigens maar 1 ploeg die op techniek en korte combinaties speelde. En dat was Feyenoord.

18 december 2014 om 09:50

Er was tot aan de 1-1 overigens maar 1 ploeg die op techniek en korte combinaties speelde. En dat was Feyenoord.

De 1-1 viel in de 22e minuut, dus ik weet niet wat dat zegt? Er is dan nog 3/4e wedstrijd te gaan.

18 december 2014 om 09:54

Kan henk nog horen zeuren toen ze verloren door een slecht veld. Maar het veld vvan psv is zeer slecht. Maar ze hadden die wedstrijd nooit moeten verplaatsen feyenoord miste 2 spelers. Maar hoop nu als feyenoord suporter dat psv ook geen kampioen word. De jong die overtreding na overtreding maakt en geen kaart krijgt. En dan nog 2 fouten van de scheids

18 december 2014 om 09:57

@fl0r1d43

Klopt. En de 1-1 was zwaar discutabel op een moment dat het eerder 0-2 werd dan 1-1 en daarna kantelde de wedstrijd.

En als hij niet valt, had psv wellicht ook zomaar kunnen winnen, dat weet ik ook wel. Ik wil in ieder geval maar zeggen dat de term "hotseknots-begoniavoetbal", zoals daar gezegd werd, niet echt bij Feyenoord past. Ook gisteren niet.

18 december 2014 om 10:01

Daar ben ik het half mee eens. Feyenoord kan goed positiespel spelen en vanuit het middenveld prachtige aanvallen opzetten, maar als het niet loopt gaan ze wel werken met lange halen naar voren. Bijvoorbeeld die kop kans van Bilal waarbij Zoet god weet wat aan het doen is ergens rond de 80e minuut. Toen had Feyenoord moeite met via de opbouw aanvallen.

De stelling dat ze dat altijd doen vind ik echter ook niet juist.

18 december 2014 om 10:36

Nee? Niet verplaatsen? PSV had vanaf de vliegtuigtrap direct door gemoeten naar de wedstrijd? Dat had je best wel eerlijk gevonden?
Zoek de fout eens gewoon bij je cluppie en niet bij die grote boze buitenwereld.
Calimero.

18 december 2014 om 12:56

Feyenoord ging erg stevig de duels niet, niet normaal. Jullie mogen van geluk spreken dat Feyenoord de pot heeft afgemaakt met 11 man op het veld. Het hadden er 9 moeten zijn in mijn ogen.

18 december 2014 om 10:11

Kan Feyenoord geen boete krijgen voor die dwazen in het publiek die elke thuiswedstrijd alles doen om de scheids te beïnvloeden? Kom op laten we ons niet zo verlagen zeg..

18 december 2014 om 11:06

wat een onzin, dat is totaal wat anders. Appels en peren vergelijken. Onder die norm mogen we met een ovale 'bal' gaan spelen of een driehoekig veld...

18 december 2014 om 11:13

Niks onzin, wat jij zegt is juist onzin. Het is kinderachtig om alles op het veld af te schuiven, net als dat het kinderachtig van mij is om een boete te vragen voor die dwazen van supporters in de Kuip. Ovalen bal en driehoekig veld is juist dikke onzin, omdat dat gewoon sciencefiction van jou is. Dat publiek in Rotterdam en het slechte veld in Eindhoven zijn er ook daadwerkelijk. Dat slechte veld is er ook al weken voor Psv, dan had Feyenoord de afgelopen dagen maar een slecht weiland moeten huren om op te oefenen. Niet nu achteraf gaan klagen als teleurgestelde supporter.

Die jongen kan er letterlijk niks van. Zoveel fouten die op prof niveau nooit gemaakt mag worden. Echt de meest dramatische verdediger van de Eredivisie.

18 december 2014 om 08:35

Hij moet zich beperken tot het slopen, want hij is een sloper en geen voetballende verdediger.

18 december 2014 om 10:13

Wat moet Bruma dan precies gaan slopen? Ik zie hem vrij zelden een spits van de tegenstander 'slopen'. Ik vind persoonlijk dat ie op alle vlakken tekort komt, misschien nog wel te doen in de Eredivisie maar op deze manier gaat ie het niet echt ver schoppen.

18 december 2014 om 10:36

Dan moet je vaker en meer op Bruma letten, hij staat fysiek wel degelijk zijn mannetje. Ze moeten het opbouwen gewoon lekker aan de middenvelders overlaten.

18 december 2014 om 10:52

Bij de goals van El Ahmadi en Kazim stond Bruma anders ook te snurken. Die jongen is verre van een sloper.

18 december 2014 om 11:17

Bootsjungen jij bent echt amper serieus te nemen als het over PSV gaat. Ik geloof best dat je meer wedstrijden ziet dan ik, maar misschien moet je dan even een andere bril opzetten. Heel Nederland vind Bruma matig, maar jij vindt het een perfecte sloper. Het is een sterke jongen hoor, maar bij slopers denk ik aan Materrazzi, Terry, Ferdinand, Vidic etc. Verdedigers die de aanvaller bang maakt, die zorgen dat de spits geen enkele kans krijgt in de 16. Bruma heeft dat niet. Bruma is fysiek wel sterk, maar elke wedstrijd krijgt zijn directe tegenstander wel kansen. Dus vertel mij dan eens wat Bruma kan en moet slopen? Een verschillende mening hebben is prima, maar je moet het er niet zo goedkoop van afbrengen onder het mom van 'dan moet je vaker PSV kijken'. Misschien moet jij wat vaker leren om in een discussie jouw standpunt te onderbouwen met argumenten.

Wat maakt Bruma een sloper? Behalve dat ie fysiek een redelijk sterk lichaam heeft. Hoesen is overigens ook wel aardig afgetraind en kan her en der ook wel eens duelleren, maar dat is toch ook geen sloper?

18 december 2014 om 12:01

Het woord sloper moet je dan ook niet al te letterlijk nemen
En natuurlijk maakt Bruma foutjes, net zo goed als dat de andere verdedigers van andere topclubs in Nederland die ook maken (van Beek en Kongolo stonden gisteren ook te schutteren) . Als Bruma helemaal geen foutjes meer zou maken zou hij niet meer bij PSV voetballen maar bij een topclub in het buitenland.
Jij zegt trouwens wel dat ik mijn mening 'moet' (ik moet helemaal niets) onderbouwen maar dat doe je zelf ook niet. Je zegt dat jij vind dat tegenstanders niet bang worden van Bruma, dat is jouw mening. Die mag je hebben, net zo goed als ik mijn mening mag hebben. En mijn mening is dat Bruma niet perfect speelt maar wel gewoon inzet toont en ja hij maakt regelmatig een foutje maar PSV heeft nu wel gewoon de minst gepasseerde verdediging in de Eredivisie en ze hebben ook de meeste doelpunten gemaakt. De statistieken liegen niet.

18 december 2014 om 09:05

Hahaha, 'de meest dramatische verdediger van de Eredivisie'. Bruma is niet perfect, en op het randje van wat nog PSV-waardig is, maar hij hoort natuurlijk zeker wel bij de beste 10 verdedigers in de Eredivisie.

Hij moet alleen niet proberen op te bouwen. Dat kan hij niet. En dat hoeft ook niet, met Hendrix (of anders Guardado) voor zich en Rekik en 2 aanvallende backs naast zich, zijn er genoeg andere mogelijkheden. Dat moet hem alleen weer eens duidelijk gemaakt worden.

Je vraagt je af wat zo'n speler op jonge leeftijd in buitenland heeft geleerd. Volgens mij helemaal niets. Hij is een hele slechte verdediger met weinig voetballend vermogen.

Typisch voorbeeld waarom onze competitie niets meer is, deze gozer zat in de Cocu tijd niet eens op de bank. Echt een drama speler en zwaar PSV onwaardig, eerder iets voor een Utrecht ofzo maar meer niet en dan heeft die nog alle moeite.

18 december 2014 om 08:30

deze gozer zat in de Cocu tijd niet eens op de bank

In de Cocu tijd liepen Alex en Bouma daar nog rond. Toen speelde een Bruma bij RKC Waalwijk, het niveau in de Eredivisie was gewoon veel hoger, maar dat geldt voor alle clubs. Als je de selecties van Ajax en PSV alleen al pakt en die vergelijkt met nu dan zouden er heel erg weinig spelers in de selectie zitten van toen.

18 december 2014 om 10:15

Dit is ook altijd van dat overdreven gelul zeg.. Mensen doen alsof die selecties toen 5 klasses beter waren, nou als je 5 klasses beter bent zit je aan het niveau Chelsea etc en daar zaten Ajax en PSV destijds ook niet hoor. Het verschil is er wel, maar wordt ook zwaar overdreven en de reden daarvoor is dat we die namen van toen bekijken maar de spelers van nu erbij in gedachten nemen. Alsof Zlatan bij Ajax al zo goed was als de laatste jaren. Alsof van der Vaart als talent net zo goed was als in zn glorietijd. etc etc. Als we over 10 jaar de selectie van der Vaart etc en die van nu vergelijken zeggen we misschien weer heel wat anders omdat Milik, El Ghazi, Kishna, Klaassen mogelijke toppers zijn geworden.

18 december 2014 om 10:21

Die selecties van toen haalden halve en kwart finale Champions League en schakelden grote clubs uit, zoals het Lyon dat met dat team 7 keer achter elkaar kampioen werd en Arsenal en net niet Milan. De teams van nu zijn blij als ze de knock-out fase van de Europa League halen. In het jaar dat PSV in de halve finale vd Champions League stond stond AZ in de halve finale van de Uefa cup.

Dus ja, die selectie was 5 klasses beter. Daarvoor hoef je niet eens de individuele spelers af.

18 december 2014 om 11:22

De Europese topclubs waren toen ook nog lang niet zo alleenheersend als dat nu zo is. De top is alleen maar sterker geworden en de subtop is zwakker geworden. Niet doen alsof ajax in pak 'm beet 2005 nog haast wereldtop was en nu een van de slechtste clubs in Europa. In dat geval kunnen we ook doen alsof Monaco en Porto niks meer zijn, die haalden in die periode namelijk een finale samen en dat doen ze nu ook niet meer. Je bekijkt het allemaal wel heel zwart wit.

AZ speelde vorig jaar nog kwartfinale in de Europa League grapjas, de halve finale is welgeteld 1 ronde verder. 2 jaar geleden ook de kwartfinale bereikt. Zo kan je alles wel gaan relativeren. Ajax was in de jaren 90 ook maar een ploegje van niks die ver weg was gezakt, in de jaren 70 won men namelijk 3 keer de cup met de grote oren achter elkaar.

Bruma maakt al vaker fouten. Jammer dat er geen betere alternatief is bij Psv. Dit mag Brands zich wel aanrekenen.

18 december 2014 om 08:38

Isimat is een goede speler vind ik. Maar jammer dat hij gehuurd is anders zou hij denk ik de kans krijgen

18 december 2014 om 08:58

Als PSV weer mee wil doen, dan moeten ze ook goede aankopen doen en geen twijfelgevallen. Ik hunker weer naar een team zoals met Gomes, Alex, Farfan, Salcido, Lee, Park en een trainer als Guus

18 december 2014 om 09:06

Daar hunkert iedereen in de hele Eredivisie na.

Het probleem is alleen dat PSV de grond onder stadion en trainingsfaciliteiten al heeft verkocht en dus geen grote schulden meer kan maken met onverantwoord aankoopbeleid. In de tijd van van Raay en Hiddink waren er successen, maar ook een hele grote rekening die PSV bijna de kop heeft gekost.

18 december 2014 om 09:20

Goede aankopen zijn voor een Nederlandse club niet meer te doen. Daar zit een veel te groot risico aan. Als het dan niet lukt ben je meteen de sjaak. Ploegen willen financiële stabiliteit. Pas als daar zekerheid over is kan je een keer een goede speler vast proberen te leggen. Nu is dat alleen Guardado(misschien) en hopelijk over een bepaalde tijd misschien niet 1, maar 2 of 3 spelers van dat niveau

Was ook een rare goal.

Begon er al mee dat Manu de bal totaal verkeerd raakt, waar hij hem natuurlijk gewoon zo hard moet inschieten dat Bruma er alleen nog maar naar had kunnen kijken.

Wat Bruma dan doet nadat hij nog een kans krijgt hem weg te werken was ook wel wat knullig, ja.

Dat knullige werd de rest van de avond prima doorgezet door iedereen op het veld, inclusief de scheidsrechter.

Die kinderlijke fouten is een repeterend iets bij Bruma. Daarom is hij overal eigenlijk al mislukt.
Bij PSV komt hij er nog steeds mee weg....

18 december 2014 om 09:25

'overal al mislukt'? Nou nou, hij heeft jong de stap naar Chelsea gemaakt en wist daar op die leeftijd niet door te breken (wat heel normaal is, want dat lukt niemand). Vervolgens een ongelukkige verhuurbeurt aan Leicester, maar bij HSV heeft hij het helemaal niet slecht gedaan.

Hij blijkt geen Chelsea-materiaal te zijn, dat lijkt me duidelijk. Het gaat echter te ver om te stellen dat hij niets kan. Ze moeten hem alleen even duidelijk maken dat hij geen opbouwer is.

18 december 2014 om 10:15

Haha, hij blijkt geen Chelsea materiaal te zijn? Bruma is ook geen psv materiaal. Echt een blunderaar eerste klas. Hij was gisteren echt de slechtste speler op het veld.

18 december 2014 om 13:20

Hoppa. Bruma was de slechtste verdediger van Duitsland. Zelfs de commentatoren en supporters van HSV vroegen zich af wat hij deed in Duitsland. Die 9-2 tegen Bayern een paar jaar geleden was grotendeels te danken aan bruma.

Jeffrey Bruma gaat er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat PSV de landstitel misloopt. Wat een koekebakker is dat zeg, ongelooflijk. Ik zie daar nog liever Ramon Zomer staan..

Wat zijn die cijfers laag van de Feyenoord spelers. Oo ze hebben verloren maar slechtzienden ze niet gespeeld. Was een heerlijke game, heb genoten vanuit Amsterdam.. Al gunde ik Feyenoord meer dan verlies.. En niet in omdat Ajax inliep,maar omdat Feyenoord een groot gedeelte vd wedstrijd gewoon beter was.

18 december 2014 om 09:14

Feyenoord was alleen de eerste 25 minuten beter, daarna PSV ging het tot de rust gelijkwaardig op. Tot aan de rust, vanaf toen was PSV duidelijk de bovenliggende partij.
Beste mogelijkheden waren ook voor Psv, Wijnaldum had het allang af moeten maken.

Hoewel een gelijkspel de verhouding beter weergaf was de 4de goal wel van bijzondere klasse.
Real Madrid zou een counter niet beter kunnen uitvoeren.
En natuurlijk niet al te intelligent van Feyenoord om je zo in te laten pakken.

18 december 2014 om 09:30

Ik ben het hier wel mee eens. Grootste deel van de wedstrijd was PSV de bovenliggende partij.

Die 4e goal was geniaal. Het overzicht van Arias, de pass van de Jong, de aanname en kaats van Jozefzoon. Daar ging echt alles goed, al had Jozefzoon die bal natuurlijk nooit mogen aannemen, daar stond wel iemand te slapen. Als een bal zo lang onderweg is, dan moet je zo'n duel als verdediger gewoon kunnen aangaan en makkelijk winnen.

Ik vond de hele wedstrijd van een slecht niveau qua verdedigen van psv.
Ieder doelpunt zat een persoonlijke fout in.

18 december 2014 om 09:28

Dat was aan de andere kant niet anders. De hele wedstrijd was een foutenfestijn, wat gelet op het tempo en twee ploegen die voor de winst gingen, ook niet heel gek is op zo'n veld en met dit niveau voetballers.

18 december 2014 om 10:35

Kijken was leuk.

Waarom Chelsea ooit hemel en aarde heeft bewogen om dit figuur binnen te halen is mij tot op de dag van vandaag een raadsel. Wat een 14 in een dozijn verdedigertje is dit ook zeg, en wat zag het er weer hulpeloos en volstrekt kansloos uit.

Ik ben geen fan van Bruma, maar aan het wegglijden op zo'n veld kun je niet zo heel veel doen. Er gleden veel meer spelers onderuit..

Heb je wel gelijk in, maar dan nog blijft het een heel middelmatige verdediger die bij pak hem beet FC Groningen er ook niet bovenuit zou steken.

Ik heb me echt kapot gelachen tijdens de wedstrijd, wat is die Bruma ongelooflijk slecht zeg. Ik kan nog altijd niet geloven dat psv met zo'n matig centraal duo kampioen kan worden. Ik denk dat ajax psv wederom gaat inhalen.
Feyenoord had gisteren ook de mogelijkheid alle verdedigende blunders van psv af te straffen, maar door enkele toevalstreffers van de Jong, die overigens prima ingekopt werden, werd psv in het zadel geholpen. Goed voetbal is er echt niet bij, er is totaal geen opbouw van achteruit.

18 december 2014 om 11:12

Reageer je frustraties maar lekker af op Bruma, hij speelde een matige eerste helft maar herstelde zich in de 2e helft. Die fout die hij maakte om de 1-0 te voorkomen kwam vooral om dat hij uitgleed net voor dat hij de sliding in wilde zetten om die bal uit het doel te houden. PSV heeft nu trouwens de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie en PSV heeft ook al de meeste doelpunten gemaakt, de statistieken liegen niet.
Het was niet Feyenoord wat PSV afstrafte maar juist andersom, waarom neem je zo'n belabberde hoekschop als je de wedstrijd nog wil/kan beslissen?

18 december 2014 om 16:26

Waarom zou er frustratie heersen? Ik heb een heerlijke wedstrijd gezien gisteren met doelpunten over en weer. Of het een terechte winnaar betreft valt over te discussiëren. Ik denk dat jij het diep van binnen met me eens bent als ik zeg dat Psv teveel gekregen heeft, ook al hebben ze zich redelijk herstelt de 2e helft.

Wat je niet met een stalen gezicht kunt beweren is dat Bruma iets toevoegt aan psv en nog lachwekkender, aan het Nederlands elftal. Hij gaat al zolang hij in Nederland speelt, herhaaldelijk de fout in. Op zijn leeftijd zou hij juist het heft in handen moeten nemen achterin bij Psv, maar daarentegen is hij het lachertje van het verdedigingsgilde.

18 december 2014 om 11:18

Telkens als ik je avatar zie bij een PSV onderwerp hoef ik eigenlijk al niet meer te gaan lezen. Ik doe dit uiteraard toch, niets menselijks is mij namelijk vreemd.
Maar kom op man, het team (of de club?) kan in jou ogen werkelijk helemaal niets goed doen.
Alle feiten wijzen een andere kant op, maar toch vol houden dat ze er werkelijk geen ruk van kunnen.

De schoonheid van de opbouw over 4 schijven binnen 4 seconden van eigen 16 naar goal aan de andere kant ontgaat jou blijkbaar.

18 december 2014 om 16:23

Ik ben jarenlang zeer positief geweest over Psv hoor, in de tijd dat ze nog een rol van betekenis speelden met een cocu, van Bommel en Mendez in de CL. Die mooie overwinning met het doelpunt van Mendez tegen Arsenal zal ik bijvoorbeeld niet snel vergeten.

Enfin, dat zijn tijden dat jij wellicht nog niet hier op de site aanwezig was, want inderdaad, tegenwoordig valt er weinig positiefs te melden over Psv in mijn optiek. Het wil en kan niet echt bepalen in thuiswedstrijden en countert erop los. Als supporter kan je dat weinig schelen, maar als neutrale voetbalfan vind ik dat eenvoudigweg zonde.

Toegegeven die counter was prachtig uitgespeeld. Maar dat neemt niet weg dat ik Bruma nog altijd ontzettend matig vind. Dat valt gewoonweg niet te ontkennen. Het was niet alleen die uitglijder bij de 0-1, het was ook dat moment met Immers. Als Immers wel een fatsoenlijke balcontrole had, was het daar 2-3 geworden.

Verdedigers opleiden in Nederland is erg lastig en met Bruma gaan we in de toekomst de oorlog ook niet winnen. Al denkt hij dat zelf wel en dat is nu juist zijn grootste tekortkoming.

18 december 2014 om 16:53

Ik denk dat jou idee van een wedstrijd bepalen is dat je 60% balbezit hebt en lekker rondtikt, meestal achterin.
Je kunt ook een wedstrijd bepalen door de tegenstander de bal te laten en je kansen pakken op de counter. Het is maar net wat je wil.
Deze tegenstelling is er ook tussen Barcalona en Real Madrid. De een voetbalt op balbezit de ander op resultaat / counter. Van beide soorten kan ik genieten.
Jij daarentegen zegt dat het voetbal van PSV (op resultaat / counter) slecht is en er totaal niet opgebouwd wordt. Daar ben ik het niet mee eens.
Ze hebben een duidleijk plan, probleem is de uitvoering. Onzettend slordig, met heel veel persoonlijke fouten. Maar die zie ik ook bij Feyenoord en Ajax. Dus dat verschilt niets.

I

Bruma maakt wel vaker van die amateuristische fouten. Bruma en Zoet hebben beide het niveau van PSV niet, deze kunstenaars zouden PSV de titel wel eens kunnen kosten.

Wat speelde hij een drama wedstrijd gister

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren