Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brobbey verkozen tot Speler van de Maand; ook collega bij Ajax valt in prijzen

Laatste update:

Brian Brobbey is donderdag verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand december. Uit data van statistiekenbureau Opta en stemmen van fans kwam de Ajax-spits als winnaar uit de bus. Ook het Johan Cruijff Talent van de Maand december speelt in Amsterdam: Benjamin Tahirovic gaat er met de prijs vandoor.

Nadat Ajax de maand november als achtste afsloot, klommen de Amsterdammers in december op naar de vijfde plek van de ranglijst. Vooral de rol van Brobbey viel daarin op: de aanvaller was steevast de beste aan Ajax-zijde en noteerde in totaal vier treffers en een assist.

Mede daarom wordt de enkelvoudig Oranje-international beloond met zijn eerste Speler van de Maand-trofee ooit in de Eredivisie. Wel won Brobbey al driemaal eerder de Johan Cruijff Talent van de Maand-verkiezing, die nu in het voordeel van zijn ploeggenoot uitvalt.

Op basis van de statistieken is Tahirovic namelijk de best presterende speler onder de 21 jaar in de maand december. De twintigjarige Bosniër noteerde afgelopen maand elf intercepties, een assist en voorassist tegen PEC Zwolle (2-2).

Ook had hij een passnauwkeurigheid van 90,9 procent, waarmee hij iedere Eredivisie-middenvelder dan wel –aanvaller aftroefde.

Brobbey had concurrentie van Vangelis Pavlidis (AZ), Vasilis Barkas (FC Utrecht) en Elayis Tavsan (NEC), terwijl Tahirovic ploeggenoot Ar'Jany Martha en Lequincio Zeefuik (FC Volendam) voorbleef. Tot nu toe had alleen Jorrel Hato, die in augustus tot Talent van de Maand werd verkozen, een prijs gepakt namens Ajax.

Het is een pleister op de wonden voor de Amsterdammers na de bekerblamage tegen USV Hercules. Tegen de vierdedivisionist dolf Ajax in de slotminuten het onderspit: 3-2. Daardoor strijdt Ajax nog op slechts twee fronten: de competitie en de Conference League. De landstitel lijkt met een achterstand van 23 punten een utopie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch nog wat prijzen naar Amsterdam

28 december 2023 om 10:01

Brobbey en Hato de twee beste daar.
Op het moment. Bergwijn speelde deze eerste competitie zeer slecht.

28 december 2023 om 10:47

Bizar wel. Saibari was de beste speler deze maand.

28 december 2023 om 10:55

Ongelooflijk inderdaad. Het was overduidelijk Saibari, beslissend tegen de directe concurrenten Feyenoord en AZ met 2 goals en een assist en een sterke wedstrijd tegen Heerenveen. Brobbey met een assist tegen NEC, twee goals tegen PEC en een goal tegen Sparta. Ik denk gewoon dat Brobbey de diversiteits prijs heeft gekregen en ze het niet constant naar een Feyenoorder of psv speler willen laten gaan.

28 december 2023 om 11:00

Dat krijg je als je prijzen op basis van statistieken uitreikt. Onderliggende statistieken zouden als onderbouwing moeten dienen, en niet als maatstaf. De ingehaalde wedstrijd tegen RKC telt bijvoorbeeld ook mee voor Ajax. Dan heb je automatisch al een streepje voor. Iedereen met een paar ogen heeft kunnen zien dat Saibari de beste speler in december was. Hij staat niet eens in het elftal van de maand…

28 december 2023 om 11:18

Toch bizar dat een goal gescoord in oktober meetelt of je speler van de maand kan worden in december. Dus als iemand er dadelijk 10 inramt in januari, de wedstrijd wordt gestaakt, de speler breekt zijn been en ligt hierdoor de rest van het seizoen in de lappenmand. Dan zou het betekenen dat deze speler technisch gezien speler van de maand kan worden in maart als deze wedstrijd ingehaald zou worden, zonder ook maar 1 duel te spelen? Cool systeem wel.

28 december 2023 om 11:39

Diversiteit?
Het komt omdat Brobbey in een waardeloos team speelt en zijn stats dus geboest worden omdat de rest amper gevaar sticht.
Als Ajax 15 kansen creert zullen er 10 via Brobbey gaan dus een zeer groot percentage.
Als PSV zelfs 30 kansen creert is het evenredig verdeelt over het elftal (iedereen is goed), waardoor een Saibari op papier mindere stats heeft terwijl hij wellicht zelfs beter speelt.

28 december 2023 om 12:29

Lee112 gelukkig wordt alles nu geregistreerd en kunnen we jouw bewering met statistieken testen. Jij zegt dat Brobbey bij 10/15 kansen betrokken is. Dat gaat zijn als mogelijke assistgever (kansen creëren)of als eindpunt (schot) toch? Ik gebruik een soort livescore app die de onderwerpen verdeelt in kansen gecreëerd, grote kansen gecreëerd en het aantal schoten. Zullen we even kijken? Ajax had tegen NEC in totaal 22 schoten, zijn er 20 kansen en daarnaast 4 grote kansen gecreëerd. Hiervan was Brobbey verantwoordelijk voor 4 schoten, 3 kansen en 1 grote kans. Tegen PEC had Ajax 16 schoten, 14 kansen en 4 grote kansen. Brobbey was verantwoordelijk voor 5 schoten, 1 kans en 1 grote kans. Tenslotte tegen Sparta had Ajax 23 schoten, 20 kansen en 4 grote kansen. Hiervan had Brobbey maar liefst 2 schoten, 0 kansen en 0 grote kansen gecreëerd. Jouw bewering dat Brobbey bij het creëren van vrijwel elke kans betrokken is, kan je dus niet onderbouwen met statistieken.

28 december 2023 om 12:33

Ik doel niet op schoten of passing he.
Nagenoeg iedere aanval gaat via Brobbey. Al is het dat hij de bal bij zich houdt en het spel verder gaat via een Berghuis. het is altijd Brobbey. Graag die stats ook checken. Ik had beter moeten zeggen aanvallen ipv kansen. Mijn fout.. Maar ik ging ervan uit dat je me heus wel begreep. Zoveel kansen krijgt Ajax namelijk echt niet per wedstrijd.

Een zelfde soort als Luuk de Jong vroeger bij PSV.
Bal vasthouden en vanuit hem gaat het spel verder.
Dat boost je stats op.
Het feit is dat percentueel het meest sowieso via Brobbey gaat. Zeker meer dan Saibari bij PSV omdat Saibari naast een Veerman speelt die ook veel eist. Of lieg ik daarover?
Door een Veerman zal er automatisch minder gaan via een Saibari statistich gezien. Ja of nee? betekent dat meteen dat Saibari minder speelt? Nee toch het betekent dat PSV veel meer dominante spelers heeft dan Ajax en dat is gewoon een feit.

Als Ajax nog een tadic had zal alles via hem gaan waardoor Brobbey minder gebruikt zal worden en mindere stats zal hebben



28 december 2023 om 10:59

Prijs voor leukste interview kan ook naar Brobbey in dat geval. Wat een geweldig ventje haha, prachtige opmerking over Hans z'n vrouw.

Oke Brobbey had misschien nog een goede maand.. Maar Tahirovic? Stats zijn misschien toch niet alles.

28 december 2023 om 09:51

Je moet er ook wel goede dingen mee doen inderdaad. Als je ziet wat zo een CIES ook soms naar buiten durft brengen.

28 december 2023 om 10:15

Sorry maar tahirovic kan echt niet. Die was waardeloos bezig maar blijkbaar is het systeem gehackt.

28 december 2023 om 10:59

Tja ajax heeft de meeste supporters dus dat die na een redelijke maand worden gekozen is niet heel vreemd, maar had dan eerder Hato verwacht.
Wat hierboven ook wordt aan gegeven is dat PSV bijna alleen top wedstrijden heeft gespeeld. Raar dat daar geen speler uit is gekomen. Zo goed was ajax ookal weer niet.

28 december 2023 om 11:04

Het wordt nog vreemder: hij concurreerde met Martha voor deze prijs 😅

28 december 2023 om 11:21

Jezus. Tillman mag hem ook winnen toch?

28 december 2023 om 11:30

Is Tillman niet te oud? Onder 21 toch, of telt 21 dan nog mee?

28 december 2023 om 11:19

Precies. Bijvoorbeeld dit:

"ook had hij een passnauwkeurigheid van 90,9 procent,"

Ja dat zegt toch helemaal niets. Als dat allemaal balletjes breed en terug zijn dan heb je er toch niks aan.

Er zijn zoveel betere statistieken om naar te kijken en ik ben ervan overtuigd dat Opta dat ook weet. Dus raar dat ze zo'n nietszeggende statistieken erbij halen om tot deze beslissing te komen.

Leuk voor die jongen, evenals voor Tahirovic als talent van de maand. Ja u leest het goed. Gaat nergens over natuurlijk, maar er wordt gestemd mensen. En qua achterban is niemand groter dan Ajax en in iets mindere mate Feyenoord. Vandaar dat ze in alle polletjes de grootste zijn. Dat zal PSV supporters niet deren zolang ze 10 punten voor staan denk ik. Als ze echt willen dan kan Henk Veerman of een Mikautadze nog voetballer van het jaar worden ook.

28 december 2023 om 09:59

Ajax blijft de grootste met qua achterban. Feyenoord en PSV is het evenveel. Daaraan ligt het zeker niet.

Persoonlijk vind ik het ook een prijs voor een Psv'er. Nog foutloos gespeeld, alles gewonnen, wat nog meer zou je willen.

Zo'n Saibari of Tillman zou ook verdiend hebben.

Brobbey, tja een goede speler.

28 december 2023 om 10:19

Yep zo een saibari die te oud is en tilman die pas 2 wedstrijden basis stond. Lol.
Tahirovic vind ik ook onzin, maar de door jouw genoemde namen slaan ook nergens op.

28 december 2023 om 10:25

Feyenoord en PSV hebben echt niet een evengrote achterban hoor. Misschien op Instagram of zo, maar de achterban van Feyenoord is echt wel een stukje groter dan die van PSV.

28 december 2023 om 10:41

@lee112,

Saibari die te oud is? Hahaha serieus?? jaartje ouder dan Brobbey en het gaat om speler van de maand niet om talent.

@FR-Berend,

Wij zijn zeker meest trouwe supporters. Ik weet niet of we stuk groter zijn dan PSV.

28 december 2023 om 10:55

Het gaat om speler van de maand, niet talent van de maand. Saibari had daar natuurlijk het meeste recht op

28 december 2023 om 11:14

Speler van de maand is toch ook gewoon terecht Brobbey?
Mede door hem ging Ajax van nr 18 naar nr 5.
Je doet alsof het een schande is dat Brobbey boven Saibari gekozen is dat is helemaal niet zo wonderbaarlijk. Beiden speelden prima en blijkbaar Brobbey iets beter volgens de stats.
En yes ik dacht dat het om talent ging aangezien je ook Tillman benoemd in dezelfde zin of vond je hem ook speler van de maand terwijl hij vaak bank zat? Op basis waarvan presteerde hij beter dan Brobbey dan? Of jij denkt vast dat de Ajax fans getemd hebben.

De enige verassing is toch echt Tahirovic. Dus een Saibari boven Tahirovic duhhh maar dat kon dus vanwege leeftijd niet. Een Saibari boven Brobbey is om het even. Beiden speelden goed en waren zeer beslissend.






28 december 2023 om 11:24

Ik snap de keuze voor Brobbey maar in de Kuip en in Alkmaar beslissend zijn zou wel iets zwaarder mogen wegen dan PEC thuis. Tillman is natuurlijk 5 keer zo goed als Tahirovic dus dat vind ik wel onbegrijpelijk. Brobbey draait wel gewoon een goed seizoen dus daar kan ik mee leven.

28 december 2023 om 10:01

Gestemd? Dit is een prijs die over statistieken gaat, supporters kunnen helemaal niet stemmen. Ga niet je eigen waarheden verzinnen om een punt te maken...

28 december 2023 om 10:04

Lees de inleiding nog eens door…

28 december 2023 om 10:04

Haha er wordt inderdaad helemaal niet gestemd voor deze prijs

28 december 2023 om 10:06

De inleiding klopt niet

28 december 2023 om 10:07

Thom lees nog eens goed... en houd de grote woorden maar even voor je

28 december 2023 om 10:10

Thom heeft gewoon volledig gelijk hoor. Wat VZ beweert klopt gwn niet.

28 december 2023 om 10:12

Dan heeft @deregenjas dat nog steeds niet lopen verzinnen hoor.

28 december 2023 om 11:01

Dan is het nog erger dat 2 ajaxieden het zijn geworden 😂

Brobbey kun je al wat van vinden maar oké, ergens is het akkoord. Maar wat Tahirovic hierin doet? 1 van de slechtsten eraf bij Ajax.

En waar zijn Saibari en Ugalde (2 goals + 3 assists)? En ik zal nog wel een aantal spelers zijn vergeten

Hahah bijzondere uitverkiezing. Hoe het kan dat niemand van PSV dit wint als ze zojuist alleen maar topwedstrijden hebben gewonnen is mij een raadsel.

En hoe Tahirovic dan.. Die man kan alleen maar rechtdoor lopen

28 december 2023 om 09:53

Zo een Sabairi speelt top tegen Feyenoord en AZ (Heerenveen heb ik niet gezien) en wordt niet eens genoemd inderdaad.

28 december 2023 om 10:00

Dit had toch bij uitstek Boscagli moeten worden hoor, Brobbey heeft het prima gedaan maar Boscagli was echt een beest in alle wedstrijden die er om deden voor PSV. Tahirovic is al helemaal de grap van de eeuw, die jongen wordt zelfs door de eigen fans totaal afgeschreven maar is dan wel zogenaamd talent van de maand.

28 december 2023 om 10:02

Wat ik nog verbazingwekkender vind is dat Saibari niet eens in het elftal van de maand staat.

28 december 2023 om 10:58

Denk idd dat Saibari, Boscagli en zelfs Dest of Teze het allemaal meer verdienen

28 december 2023 om 23:41

In dit geval had het in mijn ogen Saibari of Brobbey moeten zijn. Er waren voor mij geen andere opties. Die blonken allebei iedere wedstrijd uit. Maar de stelling dat het iemand van PSV moet zijn omdat ze alleen topwedstrijden winnen, dat is natuurlijk onzin. PSV kan prima topwedstrijden winnen waarbij iedere week andere spelers uitblinken, dan steekt het collectief er bovenuit, maar niet 1 speler. In dit geval was Saibari echter wel heel erg goed deze maand, maar in mijn ogen zag je ook bij Ajax heel duidelijk het verschil als Brobbey erin stond en als ie gewisseld was. Dan zakte het daar meteen in. Ik vraag me af of dat bij PSV ook zou gebeuren als Saibari vervangen werd door 1 van de andere spelers.

Jeetje Brobs snap ik wel maar Tahirovic.. bijna alle wedstrijden gezien dit seizoen. En hij is echt heel erg matig.

Tahirovic slaat helemaal nergens op. Bijvoorbeeld Hato en Bakayoko worden hiervoor gepasseerd. Dat is bezopen.

Ik vind het toch vrij verrassend dat het niet Saibari is geworden. Zowel voor speler als talent van de maand. Of kom je hiervoor niet meer in aanmerking als je 'al' 22 jaar oud bent?

Verder speelde Brobbey vrij behoorlijk. Ik vond hem in het begin van het seizoen vrij onderschat maar toen miste hij wel ook wel veel kansen. Hopelijk weet hij deze goede lijn door te trekken.

Ik ben persoonlijk ook erg nieuwsgierig waar hij kan eindigen. Door zijn specifieke speelstijl denk ik dat hij bij bepaalde teams/competities erg goed of totaal niet zou passen. Het lijkt mij bijv. absoluut geen spits voor de Bundesliga of de Premier League. Wellicht dat een leuke club in de Serie A meer iets voor heb zou zijn? Wellicht een Lazio- of AS Roma of iets dergelijks?

28 december 2023 om 10:02

Staat in de tekst: Talent van de maand gaat om spelers van onder de 21 jaar, dus die komt daar niet voor in aanmerking.

28 december 2023 om 10:37

Dank u! Ik had nog extra gekeken maar heb er overheen gelezen. :

28 december 2023 om 10:05

Als je ziet dat Openda het nu goed doet in de Bundesliga dan kan Brobbey dat ook wel denk ik. Gewoon te vroeg naar Leipzig gegaan.

Iemand als Saibari verdient het toch meer vind ik na zijn geweldige prestatie tegen Feyenoord en later ook een goede tegen AZ. De statistieken van Brobbey zijn ook wel een beetje vertekend natuurlijk aangezien hij er 4 wedstrijden voor had, terwijl bijna al de overige teams er maar 3 speelden.

28 december 2023 om 10:08

Zo belangrijk is dat niet leuk voor een speler meer niet.Bij psv word moeilijk kiezen. Zelfs de reserven spelen een rol.

28 december 2023 om 10:09

Totaal niet relevant inderdaad natuurlijk. Maar voor zo een speler is het zoals je zegt wel een leuke erkenning.

28 december 2023 om 10:24

Hoe vertekend over meer wedstrijden presteren is juist knapper. Plus dan kun je ook stellen dat toen de rest 3 wedstrijden hadden en brobbey 2 het ook vertekend was. Nou boehoe. Brobbey is zeker verdiend. De enige die gewoon goed presteerd in een waardeloos spelend team. Dat vind ik een knappere prestatie dan goed presteren in een geoliede machine. Daarom vond ik de prestaties van Xavi vorig seizoen ook echt extreem goed. Toen zei men ook Xavi geweldig psv bagger. Hoe zo geldt dat niet voor brobbey die overduidelijk Ajax draagt?
Van de nr 18 ook naar de 5 positie gegaan mede en met name door Brobbey.

28 december 2023 om 10:45

Omdat je dan een wedstrijd meer hebt om een goal of assist te leveren. Wat ook gebeurd is bij Brobbey.

Ik vind presteren tegen topteams persoonlijk belangrijker.

28 december 2023 om 11:16

Volgens die reden waren de PSV spelers toen ze geen topclubs tegen kwamen onterecht verkozen als spelers van de maand.
Terwijl ze gewoon terecht werden verkozen....

28 december 2023 om 11:45

Welke spelers hadden dan betere prestaties tegen topclubs op de mat gelegd in die maanden?

Terechte keuze. Brobbey was de enige speler die de knock out fase van het bekertournooi echt serieus nam. Zelfs tot na de wedstrijd.....

Talent Tahirovic??
Hou op zeg, mag wel jong zijn maar speelt gewoon klote en maakt fout op fout.

Brobbey heeft zijn doelpuntjes meegepakt maar Tahirovic? Dat is wel heel erg zoeken naar statistieken waar een speler er goed uit gaat zien en hem dan die prijs geven.

De verkiezing van Tahirovic laat mooi zien dat we niet moeten overdrijven met het kijken naar stats. Je kan de bal ook heel vaak naar de goede kleur spelen en alsnog heel matig spelen.

Brobbey vind ik wel terecht.

Wel een heerlijk interview tussen die twee

Op basis van deze maand allebei wel te verdedigen, even los van of ze de beste speler en het grootste talent zijn. Want dat vind ik in beide gevallen verre van, al zie ik (als éã©n van de weinigen volgens mij) wel potentie in Tahirovic. Die jongen is nog maar 20 en speelde echt prima de laatste partijen. Alleen hij kost je ook 2 punten tegen PEC Zwolle, dus alleen daarom al had ik hem deze prijs niet deze maand gegeven. Al kan je deze prijs lastig elke maand aan Bakayoko geven

Brobbey vind ik een bijzonder zwakke spits, maar met 4 goals en een assist in deze maand is deze uitverkiezing wel logisch. Wellicht is hij beter dan deze random VZer ziet. Al denk ik niet dat ik het bij hem ga kunnen zien, ik zie zijn kwaliteiten niet en ben bang dat ik deze ook niet zien ga.

Ik nam aan dat dit over ajax speler van de maand ging

Stengs of saibairi hebben toch wel veel beter gepresteerd ?

Dikke aanfluiting dat er prijzen naar Amsterdam gaan , als je ziet hoe slecht we spelen , ter vergelijking met Psv ,konden de prijzen eigenlijk alleen maar naar Eindhoven ,triest dat niet iedereen objectief naar voetbal kan kijken , Ajax spelers verdienen de eerste seizoenshelft helemaal niks 😔😔😔

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren