Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz heeft eindelijk eerste zege in Amsterdamse dienst te pakken

Laatste update:

Ajax heeft woensdagmiddag de eerste overwinning onder de leiding van Peter Bosz geboekt. Na een aantal teleurstellende resultaten in oefenwedstrijden, waren de Amsterdammers in het zuiden van Frankrijk met 0-2 te sterk voor AS Béziers, dat normaal gesproken uitkomt op het derde niveau.

/

Ajax trad aan met de zogenaamde b-ploeg, zo gaf Bosz dinsdag al te kennen. Woensdagavond wacht namelijk nóg een oefenduel, met grootmacht Olympique Marseille. Daarin zal de oefenmeester een beroep doen op het elftal dat in veel opzichten zal lijken op de ploeg die volgende week aantreedt in de Champions League-voorronde tegen PAOK Saloniki.

De beoogde reserves van Ajax hadden het aanvankelijk lastig tegen Béziers en slaagden er voor rust nauwelijks in om gevaar te creëren. Pas na een uur spelen braken de bezoekers uit Nederland eindelijk de ban: met het eerste schot op doel van de wedstrijd tekende Daley Sinkgraven voor de openingstreffer. De middenvelder mocht ongehinderd oprukken richting de zestien en trof in de korte hoek doel.

Béziers kreeg meteen daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar de inzet van dichtbij vloog over het doel. Niet veel later besliste Richairo Zivkovic de wedstrijd definitief. De jongeling, die weg wil, bleef koel één-op-één met de doelman en rondde af. Om 20.00 uur krijgt nu nog de eerste keus van Bosz de kans om zich te laten zien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een prima ajax gezien vandaag, eerste helft was matig en hadden ze moeite met de fysiek sterke tegenstanders maar de tweede helft was goed. Zivkovic was erg goed vandaag, die mogen ze van mij echt niet weg doen als hij zo speelt, doelpunt en werkt keihard. Maak hem maar derde spits en verhuur Dolberg.

Westermann daar straalt de ervaring vanaf, even vastpakken, heletijd kijken waar de tegenstander is, steeds in positie lopen, is aan de bal ook nog verrassend goed, durft het middenveld in te spelen.
Sinkgraven was ook goed, dat doelpunt was prima, werkte eerst hard en schakelde toen goed om en scoorde. Lekker ook voor hem om te scoren. Altijd een mooie voetballer om te zien, had ook een paar geweldige lange passes.

De ligt en Sanniez waren goed maar toch soms te grillig, maakt een paar foutjes, die tegen een beter tegenstander dodelijk zijn, zijn natuurlijk niet voor niets reserves maar daar moeten ze aan werken.
Cerny en Muric vond ik wat tegenvallen, durfde niet echt de acties te maken, die kunnen en moeten echt beter.

20 juli 2016 om 17:04

Zet je bril eens af man, ze speelden waardeloos tegen een elftal wat net 3 keer naar elkaar kan overspelen! Dat ze fysiek sterker waren ben ik met je eens maar dan moet je als ajax zijnde slimmer wezen! En die slimheid ontbrak totaal

20 juli 2016 om 17:14

@bartve1990

Daarom was het ook prima, niet goed. Ajax speelt ook met een B team. Als je waardeloos speelt dan speel je gelijk of verlies je, verdedigend gaven ze weinig weg en in de tweede helft waren ze best gevaarlijk.

20 juli 2016 om 17:14

Het 2de elftal van ajax tegen een team dat in de jupiler league mee kan komen.
Gewoon redelijke overwinning die niets meer zegt dan dat de jongens weer wat wedstrijdritme heeft opgedaan.

20 juli 2016 om 17:17

@thetruth

Prima is dan toch gewoon een goede beoordeling? Zivkovic heeft mij positief verrast vandaag.

20 juli 2016 om 17:20

Een Bteam is wat anders dat het tweede

20 juli 2016 om 18:15

@afcanats:

Ik vind "prima" toch wel een erg optimistische beoordeling als je met spelers als Boer, Gudelj, Sinkgraven, Becker en Zivkovic moeizaam wint van de nummer tien van het derde niveau van Frankrijk. Maar goed, ik ben benieuwd wat het A-team vanavond laat zien tegen een echte tegenstander.

20 juli 2016 om 18:49

Huh? Sinds wanneer is goed beter dan prima?

Ik heb alleen de eerste helft een kwartiertje gekeken, maar blijkbaar had ik beter in de tweede helft in kunnen schakelen. Verder zegt deze overwinning natuurlijk niet zoveel, want het was de B-ploeg. Ik ben benieuwd naar de wedstrijd van vanavond. L'om is altijd een prima ploeg, en ik schat ze hoger in dan Paok.

20 juli 2016 om 19:01

Ook na vorig seizoen en het verlies van hun beste spelers? Thauvin, Mandanda, N'Koukou of zo en die Belgische spits zijn weg..

20 juli 2016 om 19:06

Zo bedoel ik het wel, voldaan aan de verwachtingen, net iets beter dan voldoende een 6,5 in cijfers uitgedrukt.

20 juli 2016 om 19:14

Gewoon een overwinning, geen doelpunten tegen, kan beter maar ook slechter. Prima aangezien je nu alleen deze spelers noemt, de 16 jarige de ligt deed ook mee, sterker nog de hele achterhoede moet zijn debuut voor Ajax 1 nog maken.

20 juli 2016 om 20:20

@cabinessence

De Boer, Becker en Zivkovic zijn toch gewoon tweede elftalspelers? Kijk eens wat er verder allemaal nog meer stond. Er stond zelfs een zestienjarige als rechter cv en verder was het een bij elkaar geraapt, oningespeeld clubje spelers. Dat in ogenschouw genomen deze ze het niet slecht.

20 juli 2016 om 17:10

@afcanats

Het is natuurlijk het 2e elftal van Ajax, maar jij en ik hebben allebei een totaal andere wedstrijd gezien, sorry.

20 juli 2016 om 17:15

Beetje inhoud kan ook geen kwaad. Wat heb jij anders gezien?

20 juli 2016 om 17:27

Als ik het stuk zo lees, was het helemaal niet zo best. Maar de B-garnituur kan ik me niet erg druk om maken. Het meerendeel is A selectie onwaardig.
Tegen Marseille zou het eens moeten lukken.
Afcanats lang niet meer gezien hier op vz nadat Ajax de verlies reeks inzette

20 juli 2016 om 17:29

@hansje

Pessimist eerste klas, als ajax wint, maak je je er ineens niet zo druk meer om... Zal wel te positief voor je zijn, lijkt wel een vies woord bij je. Verder een hoop geschreeuw, maar weinig inhoud.

20 juli 2016 om 17:38

Ik heb een Ajax gezien Afcanats, dat de kreativiteit ontbrak om deze toch niet al te sterke tegenstander "kapot" te spelen. Cerny en Muric kwamen hun tegenstander niet voorbij en ik vond Sinkgraven helemaal niet zo geweldig op die goal na dan. We praten nog steeds over Ajax he. Het ooit zo grote Ajax. Misschien leg ik de lat wel te hoog, maar ik had hier iets anders verwacht. He, ik ga met jouw niet bekvechten en we wachten gewoon op volgende week tegen Paok. Ik hoop voor je dat Bosz zijn team aan de praat krijgt, maar je kan toch niet ontkennen dat het op dit moment nog nergens op lijkt, of vind jij wel dan?

20 juli 2016 om 17:45

Ik heb een matig Ajax gezien, maar een voorbereiding zegt mij ook weinig. Die wedstrijden zijn vooral om wedstrijdritme op te doen. Wat mij opviel is de manier van pressie zetten. Het lijkt erop dat Bosz dat aardig naar zijn hand begint te zetten. Kanttekening daarbij is de kwaliteit van de tegenstander. Aanvallend vond ik Ajax teleurstellend. Daar moet zeker nog progressie geboekt worden.

20 juli 2016 om 18:49

Die Nats heeft altijd een goed Ajax gezien als het wint , hij ziet altijd dingen die er niet zijn dit was een derde klasser met alle respect en Ajax kon in de eerste helft niet een kans creëren en dan heeft hij een prima Ajax gezien weet je wat het was , het was niet om aan te gluren als je het realistisch bekijkt maar dat zal hij nooit zeggen maar ik gun hem die lol het was een prima Ajax pff

20 juli 2016 om 19:07

Ik zeg prima... Niet goed, jij hebt moeite met lezen schijnbaar. Eerste helft noem ik matig... Kortom lezen!

20 juli 2016 om 19:14

@pukkie dukkie
Dat Ajax waar jij het over hebt, bestaat al jaren niet meer. De lat wordt steeds een treetje lager gelegd.

Off-topic
Heb je een nieuwe hobby? Oh inmiddels heb je weer je vertrouwde plaatje voor je naam

20 juli 2016 om 20:58

Ja Hans, heel veel mensen dachten dat het het Ajaxlogo was.....en dat kunnen we niet hebben natuurlijk
Ik spring hier regelmatig van een bergje af ja.

20 juli 2016 om 17:21

Ben het met je eens Nats, vooral Zivco en De Ligt vielen mij in positieve zin erg op. Sinkgraven viel mij juist weer een beetje tegen, had verwacht dat hij wat verder zal zijn. En laat je niet kisten door al die pessimisten die minimaal eisen dat deze club met 7-0 wordt opgerold. PSG wint dit soort wedstrijdjes in de Cup ook maar met 2-0

20 juli 2016 om 17:27

@thugvz

De Ligt had toch nog wat foutjes, een keer gevaarlijk balverlies, maakt niet uit op zijn leeftijd, maar dat zijn wel kleine dingen die hij moet leren. Verder wel ijzersterk inderdaad , de man naast hem was twee keer zijn leeftijd, haha.

Sinkgraven vond ik goed zonder bal, werkte hard, verdedigde goed mee, kwam steeds in de bal en was steeds in de beweging. Die pas op Cerny vond ik geweldig en zijn doelpunt kwam ook voor 90 op zijn conto, hard werken, bal veroveren en omschakelen. Misschien dat het eerder ruim voldoende was dan goed, iets minder inderdaad.

Oh nee hoor, is vaak inhoudsloze kritiek en een hoop geschreeuw.

20 juli 2016 om 18:10

Afcanats

Je benoemt een aantal keer hard werken. Dat lijkt me een vereiste als je in de top van Nederland voetbalt. Niet iets bijzonders.

20 juli 2016 om 19:09

Nee maar wel iets wat regelmatig ontbreekt bij Ajax, ik vind het positief dat ik dat nu wel zag.

Nou dat mocht wel, als je van 3e niveau niet kan winnen. Ben je helemaal kansloos as dinsdag

20 juli 2016 om 17:01

Werd natuurlijk wel met het tweede team gespeeld, en die spelen dinsdag dan weer niet..

20 juli 2016 om 17:18

Dat klopt. Maar ik vond wel dat uitgerekend de spelers die hier het verschil zouden moeten kunnen maken het niet lieten zien. Cerny en Muric kwamen er echt totaal niet langs, Sinkgraven was buiten dat ene schot ook weer niet best en Gudelj was zeer onopvallend. Lichtpuntjes waren imo Zivkovic en Westermann.

20 juli 2016 om 17:43

Sinkgraven was prima vond ik, die kans werkte hij eerst ook nog hard voor en vond hem zonder bal wel goed, bewoog veel en had een keer prachtige pass op Cerny. Verder wel eens over Cerny en Muric, Gudelj was degelijk zou ik zeggen, zeker niet geweldig maar zat er een paar keer goed tussen zoals we hem kennen.

Tja 3de niveau frankrijk is dan ook niet erg goed. Maar goed t is maar een oefenwedstrijd

20 juli 2016 om 17:07

Dit is ook gewoon een jupiler leauge ploegje. Denk dat het qua competities niet heel veer scheelt

Wat is de reden dat Ajax altijd 2 oefenduels per dag afwerkt? Is dat zodat zowel het tweede als het eerste dan wedstrijden kunnen spelen zonder dat je een trainingskamp van 4 weken hebt?

20 juli 2016 om 17:02

Klopt, om het aantal minuten in de voorbereiding redelijk gelijk te houden, en dat iedereen ook kan opbouwen naar 90 minuten, in plaats van in de helft iedereen wisselen.

20 juli 2016 om 17:13

@alle 3; helder. Volgens mij is Ajax daar vrij uniek in of niet? Ik weet niet hoe de voorbereidingen van alle clubs in alle competities er uit zien uiteraard, maar Ajax is in ieder geval in Nederland de enige die het zo aanpakt geloof ik.

20 juli 2016 om 17:20

Az zie ik dit jaar ook steeds 2 oefenwedstrijden per dag afwerken.

20 juli 2016 om 17:03

Reden daarvoor is dat alle selectie spelers dan veel speelminuten kunnen maken. Voor de trainer ook een erg fijne manier om al het potentieel aan het werk te zien.

20 juli 2016 om 17:03

Dat denk ik en bovendien heeft iedereen dan een beetje hetzelfde ritme omdat de meeste spelers dezelfde trainingsbelasting en ongeveer hetzelfde wedstrijdritme hebben. Op zich geen rare gedachte wat mij betreft. Andere optie zou zijn om in korte tijd meerdere wedstrijden te spelen maar dan moet je oko je trainingen aanpassen

Westermann heeft me positief verrast.

20 juli 2016 om 17:20

Verdedigend is hij natuurlijk niet echt op de proef gesteld, maar het viel wel op dat hij zowel met links als rechts alles direct vooruit speelt. Iets wat je niet snel verwachten van iemand met zijn postuur. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen tegen betere tegenstanders.

20 juli 2016 om 18:39

Westerman is gewoon een goede verdediger, maar hier wordt die alweer door iedereen afgekraakt.

20 juli 2016 om 19:01

Westerman was anders drama bij Betis in de Liga. Werd aan alle kanten voorbij gelopen

Heeft iemand de opstellingen waarin Ajax net heeft gespeeld?

20 juli 2016 om 17:19

Onana (boer) - Dankerlui - De Ligt - Westermann - Sanniez - Gudelj - Sinkgraven - Frenkie de Jong (becker) - Muric - Zivkovic - Cerny

20 juli 2016 om 17:22

Onana
Dankerlui, De Ligt, Westermann, Lartey Sanniez
Gudelj, Sinkgraven, De Jong
Muric, Zivkovic, Cerny

Boer kwam er in de rust in voor Onana en Becker viel in halverwege de 2e helft.

20 juli 2016 om 17:27

Onaangenaam (boer) dankerlui,westermann,de ligt, sanniez,gudelj,sinkgraven,de jong(becker), muric,zivkovic,cerny

Kun je hieruit concluderen dat Gudelj zijn plaats kwijt is? Omdat hij met het b-team speelde. Wat wordt het middenveld nu, Bazoer-klaassen en?

20 juli 2016 om 17:27

Nee, Gudelj is geschorst voor het 1e duel tegen Paok. Daarom oefenen ze alvast met de waarschijnlijke basis 11 tegen OM.

20 juli 2016 om 17:28

Nee, hij is geschorst voor de eerste wedstrijd.

20 juli 2016 om 17:29

Tja, ik zat ook al te denken

20 juli 2016 om 17:30

Nee, maar hij is geschorst in de eerste wedstrijd tegen Paok. Dus vandaar dat Bosz met zijn beoogde elftal zal starten vanavond. Ik ben benieuwd naar vanavond. Meest logische zou zijn als Bazoer en Van de Beek nu controlerend gaan spelen. Maar wellicht dat Bosz verrast met Riedewald of Viergever op 6, al verwacht ik dat niet met de aanvallende instelling van Bosz.

20 juli 2016 om 17:33

Komt omdat hij geschorst is, maar ik denk dat het Bazoer - van de Beek - Schone wordt, Klaassen verwacht in de spits omdat Milik er tegen Paok en ook nu niet bij is. Wellicht dat Casseira start en dan Klaassen voor van de Beek.

20 juli 2016 om 18:41

Of El Ghazi in de spits en Younes en Cerny/Schone op de flanken

20 juli 2016 om 18:59

Gudelj speelt met b team omdat die woensdag geschorst is.

Wacht eerst maar af tegen Marseille, dat is de echte test!

20 juli 2016 om 17:30

Zeker, maar dat is ook met de basis 11. Maar je kon wel zien dat ze het druk zetten onder die knie beginnen te krijgen en proberen vooruit te spelen (behalve in de 1e helft, dat ging aanvallend nog stroef).

20 juli 2016 om 17:31

Vooral niet te positief zijn!

20 juli 2016 om 17:36

Nou nee, dit is een derdeklasser. Dat kun je toch geen test noemen of wel?

20 juli 2016 om 17:41

Test... voor sommige jongens, zoals Zivkovic, de Ligt denk ik wel, maar wel een prima wedstrijd en resultaat bijvoorbeeld. Plus dat velen weer ritme op hebben gedaan, ook positief.

20 juli 2016 om 20:54

Spelen 4e niveau.....uitslag is ok, maar had ook 1-1 kunnen zijn.....oftewel, ze zijn er nog lang niet. Vanavond echte test.

Sorry maar De Ligt viel mij in negatieve zin op. Gaf bijna nog de voorsprong weg na de 1-0. Een betere tegenstander had die bal er in geschoten. Vond Cerny ook niet best vandaag. Hij oogt nu ook wat gefrustreerd. Wel mooi dat de eerste overwinning is behaald. Nu afwachten wat er vanavond gaat gebeuren. Ik zie dat duel echt wel als een test voor het grote werk.

Nu hopen dat Ajax A team vanavond wel wint

Vraag me af of Zivkovic het nog gaat redden daar, vond het altijd een erg groot talent maar heeft in mijn ogen twee stappen overgeslagen in zijn ontwikkeling. Had bij Groningen eerst eens de grote meneer moeten worden.

20 juli 2016 om 18:01

Mag me vergissen maar denk dat hij buiten het mentale aspect net niet balvast en technisch genoeg is voor de absolute top, wel een nuttige speler voor een subtopper die op de counter speelt. Beetje a la Castaignos, Lazovic, dat type spitsen.

Hèhè eindelijk een pot gewonnen!

Een kinderhand is snel gevuld, blijkt uit sommige positieve analyses.

En dit overwegend jonge Ajax kwam regelmatig in de problemen
doordat achterin de 2 backs het idee hadden Messi te zijn.
Moeilijke situaties niet sober oplossen maar voetballend. En vaak
er achter komen dat de bal simpelweg wordt ingeleverd en voor
het eigen doel gevaar oplevert. En je krijgt dat er niet uit, want ook
op andere posities dezelfde onvoorzichtigheid. In plaats van simpel
en direct spelen zijn er te veel spelers die eerst nog even een actie
denken te moeten maken, met vaak als gevolg een gevaarlijke
tegenstoot. Dus valt er nog veel te leren, al denk ik dat bij sommige
jongens (b.v. Veltman, Sinkgraven) dit er niet uit te rammen is.
Jammer, want het kan zo veel makkelijker....

Ben erg benieuwd hoe Ajax vanavond start. Jammer dat Westermann er vanavond niet bij is. Dat zijn de echte tests.

Fijn voor Bosz. Al is het een nietszeggende uitslag, omdat het slechts een oefenwedstrijd met een c-team tegen een derdeklasser is. Volgende week de echte test, maar eindelijk een zege zal wel een opluchting zijn voor Bosz.

Beziers is 4e niveau, dit ging wederom moeizaam en geheel niet overtuigend. Had makkelijk ook 1-1 kunnen eindigen....
Maar vanavond is het echte werk.

20 juli 2016 om 21:00

Alhoewel, de nr 2 eredivisie tegen de nr 13! van Frankrijk........

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren