Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosnië komt zenuwen te boven en dwingt eerste WK-deelname ooit af

Laatste update:

Bosnië-Herzegovina heeft zich voor het eerst geplaatst voor een wereldkampioenschap voetbal. Het team van bondscoach Safet Susic maakte het bijzonder spannend op bezoek in Litouwen, maar vond in Vedad Ibisevic uiteindelijk de grote verlosser. De spits tekende in de tweede helft voor de eerste en meteen ook laatste treffer van de ontmoeting en ontketent daarmee ongetwijfeld een groot feest in zijn geboorteland. Nummer twee Griekenland deed ook wat het moest doen, maar is veroordeeld tot de play-offs.

/

Litouwen - Bosnië-Herzegovina 0-1
Bosnië maakte het bijzonder spannend op bezoek bij Litouwen, dat zich lange tijd een bijzonder stugge tegenstander toonde en de bezoekers bijna tot wanhoop dreven. Harris Medunjanin en de zijnen leken op de dag van de waarheid de grote droom zelfs uiteen te zien spatten, maar een ruime twintig minuten voor tijd viel alsnog de bevrijdende treffer. Op aangeven van Edin Dzeko werkte Ibisevic de 0-1 binnen, waarmee de aanvaller van het Duitse VfB Stuttgart zich uiteindelijk tot matchwinner zou kronen.

Na die 0-1 zetten de Litouwers nog wel even aan, maar tot een gelijkmaker leidde dat tegenoffensief niet meer. Bosnië hield dus stand en komt daardoor op 25 punten uit tien duels en blijft Griekenland op doelsaldo voor in kwalificatiegroep G. Het is voor het eerst sinds het uiteenvallen van Joegoslavië dat Bosnië zich als onafhankelijke natie plaatst voor een groot eindtoernooi.

/

Griekenland - Liechtenstein 2-0
Griekenland wist op voorhand dat het de helpende hand nodig zou hebben van Litouwen om uitzicht te behouden op een rechtstreeks ticket voor het WK. Zelfs moest het team van Fernando Santos echter wel zien te winnen van voetbaldreumes Liechtenstein en dat ging lang niet zo eenvoudig als gedacht. De start van het thuisland was voortvarend: al na zeven minuten opende Dimitrios Salpingidis de score. De spits van PAOK Saloniki schoof de bal, na goed voorbereidend werk van Georgios Samaras, bij de tweede paal binnen.

Echt goed was het niet wat Griekenland daarna liet zien en de gasten uit Liechtenstein hadden bij rust zelfs op gelijke hoogte moeten staan. Een handsbal in de eigen zestien van een Griekse verdediger werd echter over het hoofd gezien door de arbiter van dienst. De 1-0 bleef zo staan en leek van buitengewone waarde te gaan, aangezien Bosnië er in Litouwen bijna zeventig minuten lang niet in slaagde om het doel te vinden. Het nieuws dat Ibisevic de ban brak in Litouwen deed de sfeer in Athene echter omslaan en de Grieken beseffen dat het via de play-offs zal moeten gebeuren. Georgios Karagounis maakte er daarna uit een vrije trap nog wel 2-0 van.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat zij naar het WK gaan, altijd leuk om nieuwe landen te zien! Of oude landen die terugkeren

15 oktober 2013 om 21:26

ja inderdaad wel leuk voor Bosnie, ze hadden ook echt mogelijkheden in deze poule. Gefeliciteerd!
Wie weet Nederland-Bosnie in Brazil

15 oktober 2013 om 22:02

Geweldig voor Bosnië, zo'n onbekend voetballand dat zich op het WK mag laten zien. Heel knap om je vanuit Europa te plaatsen, toch verreweg het continent met de beste voetballanden.

15 oktober 2013 om 22:12

Klopt! Onbekend voetballand is het zeker maar spelen toch heel goede spelers als Misimovic,ibisisevic en Dzeko bijvoorbeeld.

16 oktober 2013 om 00:00

Pjanic??? Begovic??? Lulic???

16 oktober 2013 om 09:09

Vorige kwalificaties waren ze er altijd al dichtbij. Het werd tijd, ze verdienden het.

15 oktober 2013 om 22:31

Dit was werkelijk ongeloofelijk. Tranen, kippenvel, niet te beschrijven. Voor een politiek kapot land en met een donkere historie is dit iets heel groots. De toeschouwers die in groote aantallen door heel europa reizen om de mannen van Trainer Safet Susic te supporten. De allerbeste joegoslavische voetballer alle tijden en door franse voetbal magazine als beste PSG speler ooit. Prachtige lichting ook met Absolute toppers Dzeko en Pjanic. Geweldige Keeper Begovic, Onvermoeibare Lulic en Captain Spahic. Haris Medunjanin, geweldig ontwikkeld in Nederland. Danku daar voor.
Patriotisme is onmenselijk. Brazilie hier komen we.. dat kleine landje dat in 1993 bloederig op je beeldscherm kwam, komt nu met hart en ziel mee strijden. Volim te zemljo moja.

16 oktober 2013 om 00:14

mooi geschreven, krijg kippenvel als ik het lees. ik heb een vriend die uit Bosnië komt, voor hem betekent dit ook heel veel dat lijdt er weer toe dat ik het ook prachtig vind dat ze het gehaald hebben. Respect voor diegene die de barre tijden daar meegemaakt hebben hopelijk kunnen jullie samen met ons genieten van een prachtig wk.

16 oktober 2013 om 00:31

Kippenvel krijg ik ervan als ik het zo lees, echt mooi met gevoel geschreven.

16 oktober 2013 om 02:02

met hart en ziel meestrijden geloof ik wel.. ik heb een paar jaar geleden Bosnie-Belgie gezien en toen hebben ze mijn hart veroverd, met alle passie vuurwerk en gekkigheid!

sinds die tijd heb ik Bosnie altijd in de gaten gehouden en nu is het eindelijk zover en het is jullie gegund.. bovendien heeft Bosnie een paar spelers die op het WK zeker niet misstaan!!

15 oktober 2013 om 23:24

Trouwens gefeliciteerd Bosnië ze hebben een aardig mooi tean met uitblinker Dzeko!

16 oktober 2013 om 01:28

Nou zeg, je hoeft niet met sterretjes te gaan schelden..

Gefeliciteerd broeders uit Bosnië! Ik zal voor jullie duimen komend WK, want denk dat Turkije jammer genoeg niet door gaat..

Mooi voor Bosnië, waren 2 jaar geleden al dicht bij het EK. Altijd leuk een debutant op het WK.

Ja hoor wij zijn erbij bosnie!!!

16 oktober 2013 om 02:27

Persian? We?

16 oktober 2013 om 12:33

niet zo boos he dat jullie niet door zijn. het is inderdaad WE want het is ONS land, Onze afkomst.

16 oktober 2013 om 19:43

Sorry lees jij met je kont? Ik ben juist heel erg blij voor Bosnië. Nu heb ik tenminste een land die ik kan steunen in WK. Ik ga zelfs misschien met mijn Bosnische broeders naar Brazilië.
Maar ik stuurde bericht naar Persiangunner. Hij zei we en dat vond ik heel erg raar daarom.

Ja hoor wij zijn erbij bosnie!!!

Knap van ze! Mag ook wel in deze poul!

Vorig jaar zaten ze al zo dicht bij een EK maar ik ben nu helemaal gelukkig dat we Dzeko kunnen spotten op een eindtoernooi. Dzeko is één van de grotere spitsen die je niet mag missen, met een verder leuk team met wat grote en kleinere jongens is het niet meer dan terecht. Dit in ieder geval liever dan Griekenland . ( wel een rete-simpele poule samen met die poule E )

16 oktober 2013 om 00:14

Poul A dan Iran en Korea

Leuk voor Bosnie dat ze mee mogen doen. Ze hebben een prima team met leuke spelers waarvan ik benieuwd ben hoe ze het op het WK doen. Verder ben ik blij voor Elvir 'terminator' Rahimic dat hij nog een WK mee mag maken in zijn carriere. Dat heeft deze superprof wel verdiend.

Kan een leuke verassing worden van het WK. Met Dzeko, Pjanic, Lulic, Ibisevic, Medunjanin, Begovic en Spahic. Voetbal zoals het moet. 30 goals gemaakt om naar Brasil te gaan. Volim te Bosno

joepie geen griekjes (vooralsnog) op het wk.
gun het bosnie van harte.

15 oktober 2013 om 23:26

Deed pijn eh ek 2012 ! Haha

16 oktober 2013 om 00:02

Niemand wou Grieken erbij hebben, met jullie anti voetbal.

Ik ben nog nooit zo blij geweest. De tranen lopen er bijna uit, zo trots ben ik nog nooit geweest op Bosnië!

Hajmo Bosnaaa!!!!

15 oktober 2013 om 21:09

Gefeliciteerd man! Erg mooi nieuws dit, en zeer verdiend. Fantastische selectie hebben jullie.

15 oktober 2013 om 21:30

Hajmo Bosnaaaaaaaaaaaaaaa! Eindelijk iemand met wie ik kan praten! Zo trots!

Ik gun t bosnie meer dan de grieken met hun anti- voetbal

Heb de 2e helft gezien maar Dzeko echt ontzichtbaar..

15 oktober 2013 om 21:06

Gaat moeilijk als ze met ze 11e verdedigen

15 oktober 2013 om 21:07

Nee inderdaad, Dzeko was zeer matig vandaag, maar gelukkig hebben we tien andere sterren op het veld die het voor ons hebben beslist.

16 oktober 2013 om 10:21

Ik weet niet of je t weet. Maar de asisst op Ibisevic kwam van de man uit vorm...

Erg mooi dat Bosnië erbij is. Gun het ze van harte. Gefeliciteerd alle Bosniërs. Hebben gewoon een prachtig elftal, met namen als Pjanic, Lulic, Dzeko, Misimovic, Spahic, Ibisevic, Begovic, en zo kan je nog wel even doorgaan. Ga ze zeker supporten op het WK, spelen volgens mij ook nog eens aanvallend, mooi voetbal. Grande Bosnia haha

Jjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Eindelijk! EN Verdiend! Met 30 goals deze kwalificatiereeks tegen 12 van Griekenland zeker de verdiende poule winnaar. Op naar Brazilie, ik ga gelijk tickets boeken.

Mooi, eindelijk na elke keer de play-off's net naast te grijpen. Waar om speelde Hajrovic de koning niet in deze wedstrijd? Achja, Bajram Barecula I Idemo ZA RIO

Toch vreemd, zo'n ontzettend zwakke poule dit en aan de andere kant zitten Frankrijk en Spanje bij elkaar...toch een bijzonder vreemde zaak als je het mij vraagt.

15 oktober 2013 om 21:39

Precies en in de poule van Belgie hadden 4 van de 6 ploegen niet echt misstaan op een eindtoernooi. Erg bijzonder allemaal. Nou verwacht ik eerlijk gezegd van deze ploegen niet zo snel omkoping, maar misschien moet men toch eens naar dat systeem kijken.

15 oktober 2013 om 21:48

Mwua dat is overdreven. De poule van België is ook niet al te sterk, ook niet erg zwak. Het zijn allemaal van die net niet landen. Zit niet één top land in dat de laatste jaren iets noemenswaardigs heeft bereikt.

15 oktober 2013 om 21:59

Allemaal geen top nee. Maar niemand zou toch raar opkijken als een Servie of Kroatie zich zou plaatsen. Was veruit de leukste poule als je het mij vraagt.

15 oktober 2013 om 22:53

Volgens mij worden die landen gewoon uit een kom gehaald, behalve als je in de top 10 fifa ranking staat. Toendertijd stond Belgie nog 60ste, dus tja die hebben dan ook mazzel met hun poule. Al die andere landen is gewoon geluk, maar vind het wel raar dat Spanje en Frankrijk in 1 poule zitten, dacht dat dat niet kon.....maar omkoping gaat me te ver.

16 oktober 2013 om 00:26

Poule E is pas belachelijk , daar werd Noorwegen als groepshoofd gezien -.-

Tja , een loting op basis van de FIFA-ranking heeft zijn voordelen en nadelen. Rare lotingen als dit krijg je ervan.

16 oktober 2013 om 10:52

Bender:

Ik weet niet helemaal zeker of ik je goed begrijp, maar bij de loting voor de kwalificatiepoules worden echt niet alle landen in een bokaal gegooid behalve de groepshoofden...
Je hebt namelijk 6 bokalen, de eerste met de groepshoofden, dan die met de op één na sterkste landen, vervolgens de weer iets minder sterkere landen etc. etc... Dat wil dus zeggen dat Frankrijk uit dezelfde bokaal kwam als Turkije en dat vond ik wel opmerkelijk.

16 oktober 2013 om 09:11

Klopt. Al vind ik die poule van Zwitserland nog zwakker.

Griekenland deed nog mee op het EK. Bosnie is er al een aantal jaren erg dichtbij geweest.

16 oktober 2013 om 10:24

Ik hoor je niet zo veel zeggen over de poul van Nederland... het altijd lastige Roemenie, Turkije en Hongarije...

Prachtig voor Bosnië dat ze er bij zijn ! Met een wel heel indrukwekkend doelsaldo moet ik zeggen. Ze hebben heel wat leuke spelers rondlopen daar zoals Pjanic, Spahic , Ibisevic, Begovic en Dzeko. Een beetje voorbarig om te zeggen, maar met dit materiaal en het resultaat wat ze hebben laten zien kan deze ploeg best door de poulefase doorkomen.

Dan even over de man die in de spits staat bij Bosnië. Wat een geweldenaar is dat zeg ! Ibisevic heeft echt alles wat een goede spits moet hebben. Kracht, neusje voor de goal, echte teamspeler en zo kopsterk. Momenteel een van de meest onderschatte spitsen. Deze kwalificatie reeks alleen al 8 goals gescoord . En dit seizoen heeft hij er ook al weer 6 gescoord bij mijn cluppie Stuttgart. Heerlijk om deze man elke week weer te kunnen bewonderen. Zolang hij door niemand in de gaten wordt gehouden, zal hij nog een tijdje blijven bij ons !

15 oktober 2013 om 21:41

Had die die blessure niet gehad paar jaar terug toen ie er een half jaar uit lag dan zou die nu bij een topclub spelen daar ben ik overtuigd van.

Hij was toen ziek goed, had toen na 1 seizoenshelft iets van 17 goals in de bundesliga haha maarja das pech.

15 oktober 2013 om 21:54

Sterker nog, hij had er zelfs 18 gemaakt in 17 wedstrijden bij Hoffenheim, echt ongekend !

Na een paar net niet kwalificaties nu dus wel, heel leuk!

Die zien de bomen door het bos nie meer.

Leuk voor Bosnie, gun het ze echt! Hoop dat ze het goed gaan doen op het WK, mooi volk.

Leuk voor dat land. Ze hebben een leuke lichting en kunnen echt wat toevoegen aan het WK

Hajmo bosnooo,eindelijk gaan we naar een Wk.en terecht deze keer,we waren er de laatste 4 jaar dichtbij,elke keer vlogen we uit in de play-offs.Wordt hele nacht gevierd in sarajevo

Forzs Bosnië!
veel succes op het WK

Ik ben erg trots op mijn Geboorte Land Bosnië. Spelen leuk aanvallend voetbal en hebben doordat er in directe duel Griekenland verslagen was toch verdiend om naar het WK te gaan. Na zoveel ellende in de oorlog is er eindelijk iets voor Bosniërs om te vieren. Op het WK zullen Bosnische spelers strijden en hun zijn tot veel in staat. Ik hoop dat Bosnië de poule fase doorkomt. Ik heb verder geen woorden voor, kleine Land met grote hart.

Gefeliciteerd Bosnië en Hercegovina! Ik was de laatste wk's en ek's traditioneel voor Polen, maar komend wk voor BiH!

Bosna bit će prvak zemlje!

Gefeliciteerd en succes op het WK broeders, mijn steun hebben jullie.

Gefeliciteerd Bosnië! Het land van strinders. Jammer dat Ibrahimovic niet voor Bosnië koos vroeger.

Wel terecht dat Bosnië er bij is !
Met Misimovic,begovic, Dzeko, Ibisevic , Pjanic, Salihovic heb je toch wel wat geweldige voetballers rondlopen! Zeker vrije trap specialisten

Fantastische prestatie. We zijn de grote broer, maar het wordt tijd dat de grote broer een voorbeeld gaat nemen aan de kleine. De Turkse spelers moeten kijken naar de prestaties van Bosnië en zich diep en diep schamen. Al die miljoenen die ze verdienen, maar een tweede plaats in zo'n zwakke groep is te veel gevraagd.

Prachtige prestatie van Bosnie , zo een team verdient kwalificatie en eindelijk is het nu rechtstreeks gelukt . Maar goed , dat lelijke Griekenland rechtstreeks zien gaan en weer Bosnie zien uitgeloot worden tegen Portugal werd afgezaagd aangezien de Fifa Ronaldo liever op een WK ziet dan Dzeko.

Fantastische prestatie van Bosnie! Dik en dik verdiend. Veel beter doelsaldo en onderling resultaat met Griekenland. Na Nederland en Duitsland zelfs het meest gescoord deze kwalificatie. Twee keer uitgeschakeld in de play offs door Portugal, maar nu dan eindelijk gekwalificeerd.

Volim te Bosnooo!

16 oktober 2013 om 10:54

Ja inderdaad, twee keer door die dekselse Portugezen. Waarom kunnen die zich nu nooit eens rechtstreeks plaatsen? Die rakkers moeten ook telkens weer de play-offs in. Laat ze nu maar eens Frankrijk loten dan!

16 oktober 2013 om 16:28

Ja echt ongelooflijk. Ik denk dat ze de kwalificatie steeds onderschatten, want in de play-offs en op eindtoernooien spelen ze altijd beduidend beter. Aan de ene kant hoop ik dat ze Frankrijk loten, maar aan de andere kant wil je toch Ronaldo op het wk zien.

Volim te Bosnia! Ik ben er blij mee. Jammer van Turkije. Maar na het horen van Bosnische vrienden dat ze door zijn gegaan heeft me weer vreugde gegeven! Hayde Bosna!

Hayde bosna onze broeders zijn door wij turken hebben het niet gered maar bosna wel heel mooi ga zeker voor ze juigen!!!!

Goed gedaan! Moest ook wel in deze poule maar vooruit. Dit is dus exact zo'n team waar NL in de poulefase vanwege gemakzucht van kan verliezen

16 oktober 2013 om 18:19

Ja hoor ..."deze poule" Griekenland(turkije), Slowakije(roemenie) Litouwen(hongarije),letland(estland), Lichtenstein(andorra)
Als je wilt vergelijken... deze poule doet niks onder voor die waar Nederland in speelt.
Nederland is niks beter dan t huidige Bosnische nationale team... van keeper tot spits vind ik, dus als ze van Nederland zouden winnen op t WK dan zou het echt geen verrassing zijn...

Kaolo Gekke Overwinning

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren