Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe wint na bizarre week ‘gewoon’ weer en passeert Galatasaray

Laatste update:

Fenerbahçe heeft zondagavond de koppositie in de Süper Lig weer heroverd. Na een week die beheerst werd door de taferelen rondom de Super Cup-finale, wonnen de Gele Kanaries dankzij doelpunten van Edin Dzeko en Michy Batshuayi met 1-2 van Fatih Karagümrük. Fenerbahçe komt zo op 85 punten; nummer twee Galatasaray (84 punten) kan maandag weer over de aartsrivaal heen klimmen.

De week van Fenerbahçe kan minimaal tumultueus genoemd worden. Aanleiding was de Super Cup-finale tegen Galatasaray zondag, waarin de spelers van Fener al na 53 seconden van het veld stapten.

De club beschuldigt de Turkse bond van 'een onrechtvaardig voetbalsysteem', waar Fener al minimaal acht keer de dupe van zou zijn geweest de afgelopen twintig jaar. De Turkse tuchtraad kende geen genade en deelde de club een boete van vier miljoen Turkse Lira (omgerekend zo'n 115.000 euro) uit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Toch stapte Fener zondag 'gewoon' het veld op voor het uitduel met Fatih Karagümrük. De nummer achttien van de Süper Lig – waar overigens oud-Eredivisie-aanvaller Shota Arveladze aan het roer staat – kwam nog wel op voorsprong. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Can Keles de bal voor het inschieten (pass: Ryan Mendes), en doelman Dominik Livakovic wist niet meer te keren: 1-0.

Al snel na de thee stelde Sari Kanaryalar orde op zaken. Dzeko schoot net binnen de zestien met zijn zwakkere linker raak, waarmee hij zijn positie als Süper Lig-topscorer verstevigde (20 goals).

Dzeko's aanvalspartner Batshuayi zorgde even later voor de zege. De Belg mocht aanleggen voor een strafschop, en versloeg Karagümrük-doelman Salvatore Sirigu met een overtuigend schot in de linkerhoek.

Daarmee komt Fenerbahçe – waar Dusan Tadic en Ferdi Kadioglu overigens de hele wedstrijd in actie kwamen – op 85 punten, één punt meer dan nummer twee Galatasaray. Cimbom komt zelf maandag pas in actie, uit bij het Alanyaspor van Leroy Fer. Daarna zijn er nog zes wedstrijden te spelen voor de Turkse topclubs. Vorig seizoen veroverde Galatasaray de titel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is jammer dat de keeper bij het eerste doelpunt een tegengoal kreeg terwijl hij al bij de eerste paal stond te dekken. De bal werd onderweg nog geraakt, maar dat veranderde de richting niet echt, zo erg dat het leek alsof er te veel gedoken werd. De penalty leek ook net alsof het gespeeld was, echt als een toneelstuk. Het is best toevallig dat de eigenaar van de club een hele goede zakenpartner is van de familie koc, maar ik wil hier niet te veel achter zoeken. Het is ook raar dat alleen de tribunes voor fenerbahce supporters open zijn en niet voor bjk supporters. We gaan zien of Galatasaray ook daar een thuiswedstrijd mag spelen, of dat dit echt alleen een uitzondering is voor fenerbahce

14 april 2024 om 20:45

Dit is echt zo’n comment van “laat ik maar alle cliché’s opnoemen”. Als ik je profielfoto niet zou zien, zou ik gaan denken dat dit zo’n sarcastische comment is, maar helaas… je meent het ook nog ‘ns -_-

14 april 2024 om 20:55

Je wil er niet teveel achter zoeken, maar zoekt ondertussen overal iets achter. Zeg dan niks maatje

14 april 2024 om 21:14

Lekker man. Die frustraties. Feed me more please..

14 april 2024 om 21:21

Goed dat je er niet over begint want anders zou je jezelf wel erg belachelijk maken. İk ben het elke week ook wel erg zat dat Fener supporters bij gs wedstrijden en gs supporters bij Fener wedstrijden iets zoeken. En als ze niks kunnen vinden gaan ze zulke belachelijke comments plaatsen.

14 april 2024 om 21:23

Maat half Turkije is zakenpartners met de familie koc…

14 april 2024 om 21:48

Echt hea vooral de meeste club busse hahahahahahahah

Ik ben een tegenstander van het uitjoelen van je eigen spelers als toeschouwer, maar eerlijk is eerlijk ik erger mij zo enorm aan Krunic. Het contrast van een bal veroverende naar voren rennende Ferdi, en de pass van Krunic naar achteren zegt gewoon ook veel. Als we het kampioenschap verliezen is het mede door hem, als je bedenkt wat hij allemaal tegen alanya en samsun had gedaan. Vandaag heeft hij uitzonderlijk een redelijke performance gehad als aanvallende middenvelder, maar dat was het dan.

14 april 2024 om 21:45

Door hem of door onze eigenwijze trainer die hem blijft opstellen? Ismail Kartal leert niet van zn fouten en grijpt altijd te laat in. Kijk maar hoe onnodig we Olympiacos hebben verloren omdat hij Krunic en Zajc naast elkaar liet spelen en dan pas ingreep nadat het 3-0 stond.

We weten allemaal dat als de speler van Karagumruk een geelrode of geelblauw tenue aan had, die penalty gewoon gegeven wordt in de laatste minuut. Opnieuw schandalig. En dan nog een buitenlandse VAR, haha.

14 april 2024 om 20:50

Het is bijna alsof de beslissingen gewoon terecht en 100% correct zijn...

14 april 2024 om 20:53

Kunnen jullie ook een keer objectief reageren of hoe zit het? Eyserric begint al te duiken voordat hij überhaupt geraakt wordt.

14 april 2024 om 20:56

Als je goed kijkt zie je Osayi ook duiken voordat hij geraakt word

14 april 2024 om 21:02

Ik weet niet wat jij hebt gezien maar Osayi valt gewoon doordat hij gehaakt wordt.

14 april 2024 om 21:03

Ik zeg letterlijk in mijn reactie GEELROOD of geelblauwe tenue. Hoe objectief wil je het nog hebben?

14 april 2024 om 21:09

Was jij niet klaar met reageren? Wat leuk dat je terug bent we hebben je gemist!

14 april 2024 om 20:56

Zo zuur haha. Hij duikt gewoon over het been van Mert dus het was een schwalbe. Nu we een buitenlandse VAR hebben gaan we zien hoeveel wedstrijden Torreira vol gaat maken. Haha!

14 april 2024 om 21:12

Eerste kaart dit seizoen die voor een schwalbe gegeven wordt, tenminste die ik heb gezien.

14 april 2024 om 21:17

Alsof Torreira wekelijks een rode kaart moet krijgen omdat hij te hard in gaat? We gaan ook zien hoeveel Tadic er vol gaat maken, die is er al 3 x vanaf gekomen, haha!

14 april 2024 om 21:24

İk denk dat Mertensiig een paar rode kaarten zou moeten krijgen dit seizoen.

14 april 2024 om 21:28

Noem er eens een paar op dan? Wel posities die bestemd zijn voor de buitenlandse VAR die er rood voor zou geven he.

14 april 2024 om 21:35

Haha hij vergelijkt Tadic, die twee keer te laat naar de bal gaat en de tegenstander raakt, met Torreira, die vrolijk op het been van een tegenstander gaat staan terwijl daar geen aanleiding toe is puur omdat hij geen zin heeft om die derby tegen BJK te spelen. Aan het begin van het seizoen deed hij dit ook in een Europese wedstrijd. Maar toen was de scheids niet Turks en werd hij weggestuurd.

14 april 2024 om 21:38

Goed dat je aangeeft dat Tadic te laat was waardoor hij de tegenstander een aanslag op de enkels bezorgde, buitenlandse VAR zou ook hiervoor rood geven, Turkse scheids/VAR hadden ook daar het lef niet voor.

14 april 2024 om 22:57

1 eenvoudige voorbeeld. De laatste competitie wedstrijd had mertens 2 keer geel moeten ontvangen. Kijk de wedstrijd even terug. Het hadden er ook 3 kunnen zijn als je die positie met de keeper telt. Maar Mertens maakt het duel af zonder 1 gele kaart.

14 april 2024 om 23:04

@Yetisyaforza

Je zegt dat dit 100 procent swalbe is, hoezo is het dan wel een penalty voor serdar dursun tegen Adanademirspor? Het is serieus precies dezelfde situatie geen enkel moment is anders, alleen de voetbaltenues.

14 april 2024 om 23:29

Waar heb jij het nou over met je Serdar Dursun penalty tegen Adana Demir? Ga nou niet dingen verzinnen puur om ergens je gelijk te halen. Dat is echt super wanhopig.

15 april 2024 om 02:46

Je lijkt het vergeten te zijn, maar wij vergeten het niet. Ik heb je een link gestuurd via DM kijk zelf maar en reageer. Ben benieuwd hoe je dit gaat ontkennen. Trouwens, ik kan dit ook naar anderen sturen als er mensen zijn die het willen zien. Dat Fener wel een penalty krijgt en de tegenstanders niet.

15 april 2024 om 11:43

Oké man je hoeft niet te dreigen hoor. Stuur het maar naar zoveel leden als je wilt. Ik denk dat je overigens de overtreding in de laatste minuten bedoeld waaruit een goal kwam. Dat was inderdaad geen overtreding. Serdar Dursun viel voor het contact. Maar het was ook geen penalty. Want een overtreding buiten de zestien, heel ver buiten de zestien in dit geval, is nooit een penalty. Hopelijk ben je hiermee op de hoogte van de regels.

14 april 2024 om 21:16

Vanaf de kant zijkant lijkt het idd alsof Mert een overtreding maakt, maar als je de positie vanuit andere hoeken kijkt zie je gewoon dat de speler 1 meter voor Mert zichzelf al laat vallen, als hij wel doorliep zou hij geschept worden door Mert, domme actie van de speler van Karagumruk.

14 april 2024 om 21:23

İk vind je reactie nog aardig neutraal. Alleen wordt osayı gehaakt en valt daarna gelijk en de speler van Karagumruk is erg dom en probeert een penalty te versieren. Als hıj doorloopt is het een penalty

14 april 2024 om 21:48

Als jij niet door een geel rode bril had gekeken dan had je gezien dat die speler nog voordat er contact was zichzelf naar de grond liet. Beetje domme actie van die speler want als die dat niet deed was het een penalty.

Rode kaart en penalty jokers zijn gebruikt! Nee maar zonder gein, de beslissingen waren correct. Osayi werd getackelt en Mendes plaatst perongeluk zijn noppen op de achillespees van Fred. Krunic weer drama zoals altijd. Fener speelt dramatisch met hem.

Over de scheids, dit laat zien waarom we buitenlandse scheidsrechters nodig hebben. Is het een penalty? Geeft hij m niet en moet hij geroepen worden door de var. Is het geen penalty? Dan geeft hij m wel en moet ie weer geroepen worden door de var (terwijl Osayi in de vijfmeter gebied was).

En mert wtf was dat in 90+7, 25 miljoen turken kregen een hartstilstand. Dat was natuurlijk geen penalty. Ik hou mijn hart vast voor de komende wedstrijden..

14 april 2024 om 20:57

Ik zou eerder afvragen wat the fuck Ismail aan het doen was met zon halfgare pass. Door hem kwam die hele situatie voort, hij heeft daarvoor al eerder twee keer de bal verloren waar zelfs de 1-0 uit kwam.

14 april 2024 om 21:10

Was dat Ismail die de bal verspeelde ja? Hij had ook ongelukkige momenten idd. Bij de eerste gevaarlijke situatie liep hij Fred in de weg en bij de 1-0 Serdar Aziz. Zijn grote minpunt is dat hij Pirlo wilt uithangen, terwijl de enige wat hij moet doen is bal afpakken en safe spelen.

14 april 2024 om 21:52

Ismail denkt soms dat hij Mbappe is. Hij blijft het moeilijk vinden om gewoon zn werk te doen ipv op avontuur te gaan.

Die hele competitie per direct stilleggen.
Elke keer als ik denk het kan niet erger, dan gebeurt het tegen overgestelde.

14 april 2024 om 21:08

Vertel

14 april 2024 om 21:54

Ik leef met je mee. Het doet vast veel pijn om onderhand zowat 40 punten achter te lopen.

Matige pot gezien, Krunic dramatisch. We speelden niet op ons gewoonlijke tempo. Maar man wat heeft Livakovic ons echt gered zeg, misschien niet in top vorm maar wel echt aanwezig op de momenten waar het toe doet, heel goed voor het zelfvertrouwen en zet hij dit voort.
Tijd om donderdag alles uit de kast te halen!

Fener - Adana Demirspor, schwalbe van Serdar Dursun waar een goal uitkomt. Meer ga ik niet eens typen, nu jullie weer.

14 april 2024 om 21:55

Een vrije trap buiten de 16 ga je vergelijken met een schwalbe in de 16? De VAR mag NIET ingrijpen bij een gegeven vrije trap buiten de 16. Nu jij weer.

14 april 2024 om 22:00

De VAR mag sws niet ingrijpen bij Fener.

14 april 2024 om 23:34

Mooi man zo een reactie. Duidelijk niks andere te vermelden met je nu jij weer.🤣

Eindelijk heeft Livakovic een wedstrijd gewonnen voor ons. Hij deed het al uit bijAntep maar daar tussenin was het steeds een beetje wisselvallig. Osayi speelde ook weer als een baas. Krunic, dramatisch maar die speelt puur omdat Sokansky geblesseerd was. Hopelijk spelen Becao en Djiku weer samen tegen Oly want Cags overtuigt me niet, te zwak in de opbouw en Serdar Aziz is een tikkende tijdbom.

14 april 2024 om 21:09

Sorry Sokansky geschorst uiteraard.

14 april 2024 om 21:11

Die redding van hem op het schot van Can Keles is zijn beste redding van het seizoen. Echt prachtige redding.

14 april 2024 om 21:28

Zeker. En die Can Keles heeft het ons in de eerste wedstrijd ook lastig gemaakt. Gevaarlijke speler.

14 april 2024 om 21:44

Klopt inderdaad. Traptechniek bij zijn schot was ook heel netjes, hij houdt zijn lichaam goed recht en leunt niet te ver naar achter. waardoor die een kanonskogel lost. Heeft zijn fysiek ook mee. Probleem is dat Turkse jonkies heel (nog meer dan normaal) inconsistent zijn en dat hun spel tegen de grote 4 eigenlijk niet representatief is voor hun niveau, want ze spelen dan met extra motivatie die ze tegen een rize of adana niet hebben.

Ismail Kartal heeft nogmaals laten zien wat voor matige trainer het is en niet leert van zn fouten. Na de 1-2 en rode kaart dacht hij dat de punten al binnen waren. Door zn wissels werd het nog bijna 2-2.

14 april 2024 om 23:19

Precies dit zei ik ook. Wat een bizarre wissels. Je zit letterlijk in de flow voor 1-3 en dan zet je 2 koude spelers in het veld terwijl zij met 10 staan. Die van Mert had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen en oprecht ik had het hem nooit vergeven als we hier alsnog 2-2 hadden gespeeld. Wat een bizarre actie om daar zo in te glijden, met de juiste actie had die gewoon een pingel kunnen versieren, hij slidde toch al.. wel de complimenten aan Numanoglu, terecht tegen gefloten.

Deze wedstrijd was zeer slecht naar om te kijken. Wederom een boel aan verkeerd genomen beslissingen van de arbiter. Achja, ik lach er wel om. Wij zijn het inmiddels wel gewend

Volledig terechte overwinning. Nu is GS weer aan zet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren