Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Borussia Dortmund in ArenA op de tribune voor ‘Wunsch-Holländer’’

Laatste update:

Michael Zorc was woensdagavond aandachtig toeschouwer bij het duel tussen Ajax en Tottenham Hotspur (2-3) in de halve finale van de Champions League. De technisch directeur van Borussia Dortmund zat in de Johan Cruijff ArenA op de tribune voor Donny van de Beek, met wie die Borussen al wekenlang bezig zouden zijn.

BILD omschrijft Van de Beek als de Wunsch-Holländer van Zorc, die samen met zoon Niklas aanwezig was in Amsterdam. Borussia Dortmund werkt volgens de Duitse krant al weken aan de komst van de 22-jarige middenvelder. De afgelopen weken voerde Zorc de eerste gesprekken met de entourage van Van de Beek, die zich dit seizoen nadrukkelijk in de kijker heeft gespeeld bij Ajax en de laatste tijd aan de nodige clubs gelinkt werd.

Zo zou Paris Saint-Germain nadrukkelijk geïnteresseerd zijn in de diensten van Van de Beek, terwijl de middenvelder ook in verband werd gebracht met een overstap naar Bayern München, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Rob Witschge, die samen met Guido Albers de belangen van Van de Beek behartigt, wilde onlangs in gesprek met Radio CRC de vermeende interesse van Napoli ‘bevestigen noch ontkennen’.

“Iedereen weet hoe Carlo Ancelotti te werk gaat en het zou een eer zijn voor Donny om hem als trainer te hebben. Hoe dan ook, over zijn toekomst praten we pas als dit seizoen afgelopen is”, liet Witschge weten, die daar aan toevoegde dat ‘weinig clubs’ Van de Beek kunnen betalen. De middenvelder kent 16 doelpunten en 12 assists in 55 officiële wedstrijden een uitstekend seizoen bij Ajax, dat in de laatste twee speelrondes van de Eredivisie nog met PSV strijdt om de landstitel.

Zie jij Donny van de Beek naar Borussia Dortmund verkassen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

55 wedstrijden. Dan besef je pas echt wat een lang seizoen Ajax heeft gehad.

Denk dat Bayern eigenlijk wel een mooie stap is voor hem. Muller is volgens mij wel aan vervanging toe.

9 mei 2019 om 21:44

Bayern lijkt me ook de enige Duitse club die serieus een kans maakt hem te halen, de rest heeft daar de financiele middelen helemaal niet voor om Van de Beek te halen. Zover er uberhaupt sprake is van een verkoop, gezien zijn contract en interesse in andere spelers denk ik dat Overmars hem helemaal niet laat vertrekken.

Dortmund kan hem niet betalen en het is ook geen stap vooruit

9 mei 2019 om 18:21

Dit jaar niet, maar dit team gaat sowieso uit elkaar vallen, dus een stap omhoog is wel in mijn ogen.. eeuwig zonde dat Ajax haar spelers nooit kan behouden..

9 mei 2019 om 18:41

Het is maar wat je uit elkaar vallen noemt. Ik zie 2-3 vertrekkende spelers niet als een team dat uit elkaar valt

9 mei 2019 om 19:03

Je in mijn ogen belangrijkste verdediger, middenvelder en aanvaller vertrekken vrijwel zeker.. dan doel ik op de Ligt, de Jong en Ziyech.. daarnaast wordt Schone wel een dagje ouder, heb je een reservespits (dolberg) die vrijwel is afgeschreven zijn er vast nog 1 of 2 anderen die vertrekken.. je wordt sowieso een stuk zwakker

9 mei 2019 om 19:35

En je hebt meer dan 100 miljoen om dat creatief op te vangen. Met bijvoorbeeld een Odegaard, Giroud en Miranda heb je dat zo weer opgevangen. Misschien kan je een gokje wagen met Janssen die vast voor een scheet op te halen is. Die ging toch vrij hard in de Eredivisie, misschien kan die z’n carriere weer nieuw leven inblazen. Het is dat de Eredivisie niet aantrekt, anders kun je na zo’n seizoen prima de concurrentie met Inter aangaan voor vertrekkende gasten als Godin.

9 mei 2019 om 20:02

Denk niet dat Giroud en Miranda zitten te wachten op Ajax en andersom allebei dertigers die ik eerder ergens nog even een dikke om geld zie pakken. Lekker overbruggen komend seizoen en vertrouwen geven aan jong talent. Dolberg belangrijk maken, wellicht met Odegaard en een talentvolle verdediger opsporen en gewoon weer investeren in de toekomst zoals Ajax dat al jaren goed doet. Wij hebben Sven van Beek, Jan Scharie en Botteghin in de aanbieding!

9 mei 2019 om 20:06

Ik denk oprecht dat na de deceptie van gisteren er meer weggaan dan er eerst gepland stonden. Een Dolberg zie ik gewoon weggaan, een Onana, Ziyech, Donny. Deze zie ik allemaal gewoon al weggaan.

9 mei 2019 om 21:20

Dat kan zomaar weer anders zijn mochten ze de titel binnenhalen. Ik denk dat het al bij al weinig verschil uitmaakt.

9 mei 2019 om 18:21

En waarom zou Dortmund hem niet kunnen betalen? Spelen CL voetbal en krijgen nog geld van Chelsea bovendien is hij nooit meer waard dan 50 mil

9 mei 2019 om 18:38

60 miljoen minimaal moet die kosten

9 mei 2019 om 18:43

Omdat Dortmund niet zoveel geld voor spelers neerlegt. Ajax vraagt waarschijnlijk een bedrag tussen de 50 en 80 miljoen. Dat gaat Dortmund nooit betalen.

9 mei 2019 om 19:18

Pardon 50 tot 80 mil voor vd beek? Het moet niet gekker worden zeg.

9 mei 2019 om 19:56

Dat Donny geen 80 miljoen op gaat leveren denk ik dat iedereen dat wel snapt. Maar 50 miljoen voor Donny op dit moment zou helemaal niet zo raar zijn. Op de laatste wedstrijd na heeft hij ook bijna elke wedstrijd uitgeblonken, zowel in de Eredivisie als in de Champions League. Vergeet niet dat door het succes in de Champions League de prijs van elke Ajacied omhoog gaat. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar zo werkt een markt nou eenmaal.

Hoewel ik meer gok op 40-50 miljoen, zou Donny zomaar eens 55 miljoen op kunnen leveren. Een hardwerkende middenvelder met uitstekende techniek en een neusje voor de goal. Met alle respect, maar deze van de Beek zou zo mee kunnen met bijvoorbeeld Arsenal.

9 mei 2019 om 21:03

@040vaart Ajax mag vragen wat het wil, ze hoeven hem allerminst te verkopen. Dus ze kunnen zo hoog mogelijk vragen, wil niemand dat betalen, prima, hebben wij Donny weer een jaar verder

9 mei 2019 om 18:23

In alles is Dortmund een ruime stap vooruit. Maarja zulke reacties kon je verwachten als je Ajax het weer eens goed doet in de CL.

9 mei 2019 om 18:29

Niet in alles. De club Ajax is een stap groter dan Dortmund. En op huidig niveau is Ajax beter. Verder wel eens. Wel valt dit team minder uit elkaar dan velen denken. Misschien wordt Donny wel gewoon aanvoerder.

9 mei 2019 om 18:37

Gast Dortmund is ook op dit moment nog altijd beter dan Ajax. Of is Spurs ook beter dan City? Of United dan Psg?

9 mei 2019 om 18:39

Daar gaan we weer...

9 mei 2019 om 18:43

Kijk eens naar de supportersaantallen, begroting, competitie et cetera. Als je je daar in verdiept, dan weet je dat het gewoon niet klopt wat je zegt.

9 mei 2019 om 18:43

En de stad niet te vergeten. Dortmund is echt een verschrikkelijke stad. Was er vorige week weer eens voor werk. Was erg blij toen ik weer wegging. Zeker vergeleken met Dortmund is Amsterdam schitterend.

9 mei 2019 om 18:49

ElPhenomeno. Tottenham won eerder dit jaar nog twee keer tegen Dortmund (3-0 en 0-1), laten we zeggen dat Ajax dit seizoen beter heeft gepresteerd dan Dortmund en dat Ajax een rijker gevulde prijzenkast heeft.
Qua competitie en stadion is Dortmund groter.

9 mei 2019 om 19:41

Vergeleken met Amsterdam zijn veel steden niet om aan te zien. Manchester, Liverpool, Munchen, Turijn zijn nou ook niet bepaald florerende hotspots.

9 mei 2019 om 18:26

Van de Eredivisie naar de Bundesliga lijkt me hoe dan ook een stap vooruit. Dortmund lijkt me juist de perfecte club voor hem, aangezien ik hem daar gelijk in de basis zie staan, in tegenstelling tot de gigant uit Beieren.

9 mei 2019 om 18:47

Ja joh prachtige club voor vd beek, ook eentje waar je na een paar mindere potjes niet meteen bent afgeschreven. Maar eigenlijk vind ik dat zowel vd beek als de ligt best nog n jaar in nl kunnen blijven zeker de ligt. Die gast is 19 man en dan kunje echt wel wat opsteken nog bij ajax. .zeker als je volgend jaar weer CL speelt. Kijk naar wijnaldum, die heeft een perfecte carrière zo..als je meteen naar barca gaat is elke stap daarna naar beneden

9 mei 2019 om 18:56

Hoezo heeft Wijnaldum dan de perfecte carrière. Zo'n carriere zoals Sergio Ramos of Marcelo is toch een stuk mooier. Vanaf je 19e bij een topclub en enorm veel prijzen winnen. Je hoeft toch geen stap naar beneden te doen.

9 mei 2019 om 20:11

Dortmund is in alles een stap vooruit. Daar kan een goed jaar van Ajax geen verandering in brengen. Maar Dortmund is in alles groter.

9 mei 2019 om 20:51

@roykort

Leicester City is op dit moment ook een stap vooruit t.o.v. United, Spurs, Liverpool en Arsenal omdat die een paar jaar terug kampioen zijn geworden en die andere teams niet

9 mei 2019 om 21:06

@roykort

Je meent het nog ook?

Gaat ie niet doen denk ik. Lekker bij Ajax blijven of de stap naar de absolute top maken. Maar hoop dat hij nog een jaartje blijft.

Dortmund zou een mooie stap zijn voor van de Beek. Een paar weken geleden zei ik nog dat Duits middenmoot het maximale was. Inmiddels heeft hij bewezen veel beter te zijn dan ik dacht. Persoonlijk zie ik hem wel veel liever naar Duitsland gaan en niet naar Italië of Frankrijk. Past veel beter bij zijn spel.

Ideale club. In de bundesliga worden spelers die zich uit de naad werken erg gewaardeerd. Daarnaast is Dortmund een club waarbij jonge spelers kansen krijgen en speelt hij elk jaar om de bovenste plaatsen en ook jaarlijks CL.

Nou, als na de Jong ook nog van de Beek, De Ligt en Ziyech vertrekken, moet Overmars wel met beter materiaal aan komen zetten dan b.v. Magallan, Pierie, Bande of Scherpen. De bank zit nu al vol met twijfelaars, en het is wel de bedoeling dat er ook kwaliteit wordt ingebracht. En een tip: zodra supporters van een bepaalde club zich te pletter lachen als Ajax een bepaalde speler wil halen, niet weer doen. Want in het geval Magallan hebben de scouts van Ajax waarschijnlijk zitten te slapen op de tribune. En dan wordt zo’n speler gehaald nadat een voltallig gezelschap zich hierover heeft gebogen. Kijkend naar de vele miskopen heb ik nou niet direct het volste vertrouwen in het scoutingsapparaat van Ajax. En dan druk ik me nog zachtjes uit.....

Laat m lekker gaan. We hebben nu al veel betere spelers voor die positie bij Ajax. En alle rotzooi rond die jongen neemt ie dan ook lekker mee. Van de Beek was gisteren dramatisch en de belangrijkste reden dat Ajax geen enkele controle had op het middenveld. Frenky, Ziyech en later Mazraoui hielden de boel nog een beetje overeind. Maar Van de Beek is totaal overschat en overhyped. Doei.

9 mei 2019 om 18:56

@ skûtsjesilen

Bijna de hele Europese top zit zogenaamd achter hem aan. In de eerste helft heeft hij zijn middelmatige techniek geshowed. In de 2de helft helemaal niet gezien. Zwaar overschat en super gehyped.

Allemaal hype hij gaat nergens. Las hier ergens dat hij volgend jaar misschien aanvoerder is... haha. Tijden van de Boer dat een van slechtste spelers aanvoerder (S de Jong, Klaassen, Veltman) is zijn gelukkig voorbij!

Misschien lekker naar Atlanta en daar bikkelen in het rechterijtje!

9 mei 2019 om 18:57

Jeempie, jij bent erg vroeg begonnen met de drank. We hebben helemaal geen betere speler op dit moment voor de nummer 10 positie.

9 mei 2019 om 19:33

Donny was wederom erg goed gisteren. Hij was overal net als Hakim. Hij was schakel tussen middenveld en aanval. Nee het was eerder Frenkie de Jong die totaal was afgesloten door Spurs.Frenkie was al net zo onzichtbaar als Busquets gemiddeld genomen. Donny was geweldig bij heel veel spel situaties betrokken

9 mei 2019 om 19:47

“Geweldig”

Hij is zo geweldig dat een simpele pass in de loop van Tadic zodat hij vrij kan doorlopen toch echt teveel gevraagd is. Commentator houdt het bij eventjes ingehouden. Prima joh!!

9 mei 2019 om 19:55

Ja want alle passes van Messi en CR komen wel aan? Jeetje één keer pass fout...

Ondanks dat ik denk dat dit een zeer mooie stap en club voor van de Beek is en dat hij qua speelstijl ook echt wel bij Borussia Dortmund past, denk ik en hoop ik dat hij nog minimaal één seizoen bij Ajax blijft.

Met name de laatste maanden heeft van de Beek in mijn ogen grote stappen in zijn ontwikkeling gezet en hij is naar mijn mening nog niet uitgeleerd.

Zou Donny heel graag verwelkomenen bij Arsenal komende zomer, qua speelstijl de perfecte vervanger van Ramsey en ook een speler die Arsenal nodig heeft (scorende middenvelder+loopvermogen).

9 mei 2019 om 22:28

Ik vrees voor je dat nog sowieso een jaar moet wachten wil je Van de Beek gaan ophalen. De kans dat Overmars Van de Beek laat gaan acht ik niet heel groot gezien de interesse in andere spelers. Sowieso is Dortmund momenteel absoluut geen optie voor Dortmund, aangezien het transferrecord op 30 miljoen ligt. Mocht hij vertrekken dan moeten ze hun eigen transferrecord verpulveren deze zomer.

9 mei 2019 om 22:42

Ik acht de kans ook niet zo groot. Arsenal zie ik niet al te veel uitgeven deze zomer, de warchest van kroenke is matig gevuld nadat hij eerst zijn zakken heeft volgestopt.

Vooral geen moeite doen om spelers te houden die weg zouden willen. Zie m volgend seizien graag nog ipv schone, maar loopt zodra hij ff moet banken gelijk te mekkeren. Zowel vorig seizoen als dit seizoen. Heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt, en aan te raden voor hem nog jaartje te blijven ook omdat de borussen genoeg concurrentie heeft op zn posities. Maar als ie weg wil lekker geld vangen en goede opvolger zoeken. Dortmund als club niet per se een stap vooruit, maar vooral qua competitie en dat is waar deze jongens nu steeds meer naar zullen zoeken doordat ze hebben kunnen ruiken aan de CL

Ik heb het Donny licht hier al 2/3 maanden geleden gezien. Maar veel Ajax fans hier echt super groot deel bleef hem maar afkraken. Ga nog stap verder voor mij is niet Frenkie maar Donny deze CL campagne de belangrijkste centrale middenvelder geweest. Niet alleen scoren maar ook heel veel opbouwen, ballen veroveren en het team op sleep touw nemen. Zou leuk zijn voor NL voetbal als hij blijf maar hij kan zeker naar een Dortmund of Arsenal

9 mei 2019 om 19:55

Opbouwen? Hij is bijna nooit op het middenveld te vinden en staat vaak gelijk of hoger dan de spits. Frenkie is een topspeler en gaat naar een topclub. Ow shit Barca heeft eigenlijk verkeerd gezien en had Donny voor 86 miljoen moeten kopen😂

9 mei 2019 om 19:56

Je vind de middencirkel geen middenveld? 😂😂

9 mei 2019 om 19:59

https://www.google.com/amp/s/totalfootballanalysis.com/player-analysis/donny-van-de-beek-ajax-tactical-analysis-statistics/amp

Tja... Trolls be trolls

Zit je straks tussen de Duitsers daar wordt je echt niet blij van. Ajax moet gewoon het salaris van Dortmund matchen en die jongens binden. Ik zou zelfs spelers van Dortmund kopen. Met Calimero gedrag komen we er niet. Overmars begrijpt dat gelukkig beter dan de meeste reageerders hier

9 mei 2019 om 21:43

Ajax (en dit is niet flauw bedoeld) kan simpelweg niet de salarissen van Dortmund betalen. In alles is Dortmund groot, groter, grootst. Calimero gedrag lijkt me zeker niet nodig, een beetje realisme zou wel gezond zijn.

Ik denk dat Jürgen Klopp ook wel gecharmeerd is van een scorende powerhouse als Donny vd Beek. James Milner wordt toch ook een dagje ouder, al zie je dat er nog niet echt vanaf. Lallana heeft mij nooit kunnen overtuigen bij Liverpool.

Prachtige club, maar niet met de uitstraling van de echte top. I
k ben een groot fan van Donny vd Beek en hoop dat hij nog een jaar aan Ajax is te binden. Hoewel ik enkele weken geleden bang was voor een totale leegloop, lijkt het het er steeds meer op dat een sterke kern van 7 mannen blijven. Met wat jeugd, een (zich hopelijk ontwikkelende) Sinkgraven en een goede aankoop (kwaliteit dus geld), zie ik de toekomst wel weer zonnig in. Kristensen mist het niveau. Pierie, Schuurs en Labiyad lijken het niveau te missen, maar misschien zit er nog wat rek in. Van Magallan nog onvoldoende gezien om hem goed te beoordelen en van Bande nog helemaal niks gezien.
Tot heden overtuigen de aankopen me nog niet. Met Marin is het afwachten, maar de voortekenen lijken gunstig.
Dolberg verhuren? Want er moet toch nog iets zitten van 2 jaar geleden?

Van de Beek zal niet naar Dortmund gaan en al helemaal niet deze zomer. Door het afgelopen seizoen is zijn marktwaarde enorm gestegen. Dortmund met een transferrecord van 30 miljoen staan en dat is op dit momen zelfs onder zijn marktwaarde. Dan praten we alleen nog over marktwaarde en niet over vraagprijs.

Borussia Dortmund moet een enorme koerswijziging op transfergebied mogelijk maken om serieus een kans te maken. Ik zie dat niet gebeuren waardoor ik de interesse ook niet zo heel serieus neem. De enige club in Duitsland zou Bayern Munchen zijn die hem kan betalen op dit moment.

Daarnaast speelt het interne verhaal van Ajax mee, wij gaan niet een half dozijn aan sterkhouders laten vertrekken. Dat is al heel duidelijk verteld door Overmars en Van der Sar. Kortom, ik denk dat we Van de Beek komend seizoen nog gewoon in Amsterdam kunnen zien spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren