Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Blind overtuigt Mourinho met hard werk, tactische intelligentie en prestaties’

Laatste update:

Daley Blind lijkt een goede beurt te hebben gemaakt bij Manchester United-manager José Mourinho. De Nederlander is een van de vier spelers van naam die naar verluidt op de transferlijst was gezet door de oefenmeester, maar Blind heeft door hard werk en goede prestaties de mening van de Portugees doen veranderen.

/

Net als Marcos Rojo, Bastian Schweinsteiger en Juan Mata werd Blind gezien als een van de spelers die zou moeten vertrekken. Mourinho speelt normaal gesproken met boomlange en fysiek sterke verdedigers; Blind is met zijn 1.80 meter een van de kleinste mandekkers ooit onder Mourinho. Volgens de Daily Record heeft Blind echter het vertrouwen van Mourinho gewonnen door keihard te werken en uitstekend te trainen. Zijn gebrek aan fysiek compenseert de Nederlander met ‘tactische intelligentie’ en in de openingsfase van het nieuwe seizoen blijkt hij een uitstekend duo te vormen met nieuweling Eric Bailly.

Net als Blind heeft ook Mata zich weer in de kijker gespeeld. De Spanjaard werd door Mourinho verkocht bij Chelsea en hij leek geen toekomst te hebben op Old Trafford, maar Mourinho is zeer te spreken over de positieve instelling van de middenvelder. Mata luistert goed naar de tactische instructies van Mourinho en daardoor ziet de coach in hem tóch een bruikbare speler. “Misschien niet altijd voor negentig minuten, maar toch zeker voor een uur”, laat een bron weten aan het dagblad.

Voor Schweinsteiger en Rojo lijkt het avontuur op Old Trafford wel voorbij: Mourinho heeft het tweetal te kennen gegeven dat ze op zoek mogen naar een andere club. De manager wil zijn selectie nog flink inkrimpen door middel van verkoop of verhuur: Manchester United heeft inclusief keepers 32 selectiespelers en Mourinho ziet 23 spelers als het ideale aantal.

Daley Blind is een goede centrumverdediger

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kortom: de kranten komen er achter dat ze het toch bij het verkeerde eind hadden, en nu moet er een verhaal verzonnen worden om dat weer recht te breien. Volgens mij heeft Mourinho nooit heel erg getwijfeld aan Blind. Weet niet of hij in de basis zal blijven starten, verwacht dat Bailly en Smalling het defensieve blok gaan vormen. Maar Blind is een uitstekende speler "voor erbij". Zelfs voor Manu

16 augustus 2016 om 08:42

Ik snap dat gebash zowiezo niet op blind. Gister Derksen ook weer die vind " dat blind als centrale verdediger niet kan" volgens mij oogst blind niets dan lof daar in Engeland als centrale verdediger.

16 augustus 2016 om 08:46

Derksen zegt de laatste jaren weinig zinnige dingen meer over het voetbal. Hij heeft zijn mening over een speler en past deze nooit meer aan. Ik hoop dat Blind blijft staan, dan komt er toch wat meer voetbal in de ploeg dan met twee houthakkers.

16 augustus 2016 om 09:20

Ach Derksen wie neemt die nu serieus die is in een ding goed mensen beledigen en schofferen die zich niet of nauwelijks kunnen verdedigen , want van voetbal heeft hij totaal geen kaas gegeten , kritiek leveren is hij heel erg goed in en die andere neurotische lachzak die er bij zit zit kan alleen maar het hardst te lachen om zijn eigen grappen wat een niveau zeg .

16 augustus 2016 om 09:24

Bailly houthakker meen je die? Bailly is snel, heel sterk, maakt veel overtredingen maar kan ook nog veel leren. Maar hij is aan de bal heel goed, heeft een geweldige pass, en zijn kopballen komen ook heel ver en altijd bij een speler aan. Dus ik weet niet waar je houthakker vandaan haalt, want dat is Bailly zeker niet

16 augustus 2016 om 10:09

Houthakker gaat wat ver, maar Bailly is geen Daley.

16 augustus 2016 om 11:55

Dat zeg ik ook niet, het is alleen gebruik bij Mourinho om twee houthakkers neer te zetten achterin. Afgelopen wedstrijd was hier echter geen sprake van.

16 augustus 2016 om 12:07

Mourinho heeft gewoon een duidelijke volgorde. Je moet in de eerste plaats goed kunnen verdedigen. Als je dan nog kan voetballen is het mooi meegenomen. Maar als hij de keuze moet maken tussen een Smalling of Stones zal hij altijd voor Smalling gaan. Pep bv zou altijd voor Stones gaan.

16 augustus 2016 om 12:33

Derksen is wel grappig maar qua mening niet echt meer serieus te nemen.

Kuyt, Sneijder, Janssen, Klaassen, blind en vele vele spelers meer zegt hij iets over wat halverwege t seizoen al lang niet meer klopt.

Boskamp, kraay en gijp zeggen vaak zinnigere dingen over individuele spelers.

Derksen is er vooral nog als orakel, zijn netwerk enzo. Waarvoor hij ook onontbeerlijk is hoor Vd show.

16 augustus 2016 om 22:10

Bij Derksen is het juist de bedoeling dat je dubbel ligt van het lachen vanwege de absolute onzin die hij verkondigt. Als je hem serieus neemt, dan is er wel het een en ander mis ja.

16 augustus 2016 om 08:44

Ben benieuwd als Jones en smalling terugkeren..

16 augustus 2016 om 09:00

Ach Jones speelt 2 wedstrijden en staat er dan toch weer weken naast. Jones is zo'n speler die je beter van de hand kunt doen. Kost een hoop centen, maar je krijgt er nauwelijks iets voor terug. Ligt alleen maar in de lappenmand die gozer.

16 augustus 2016 om 09:21

Jones maakt geen kans en Smalling zal zijn best moeten doen om er weer in te komen als het zo goed staat. Sowieso lijken Bailly-Blind of Smalling-Blind veel natuurlijkere koppels dan Bailly-Smalling. Plus Blind is ook nog eens de enige verdediger met leiderschapsvaardigheden.

16 augustus 2016 om 09:30

Nahh denk het niet. Blind doet nu eigenlijk precies wat hij ook bij Ajax deed, niemand zag het eigenlijk in Blind zitten bij Ajax behalve de boer. Hij werd weliswaar in het begin behoorlijk uitgefloten omdat hij tamelijk slow was. Maar door zijn intelligente spel kon de boer uiteindelijk niet meer om hem heen. Blind is een van de voetballers waar elke voetballer op mentale vlak een voorbeeld van zou moeten nemen, een speler die op basis van kwaliteit te kort komt voor de top maar door hard werken en het op mentale gebied op orde te hebben toch mee kunnen met het niveau.

16 augustus 2016 om 09:31

Jones is zelfs in zn eigen dromen niet beter dan blind.

Laten we hopen voor het Nederlandse voetbal dat dat vertrouwen er blijft want ik zie Blind nog wel een paar keer ondersteboven gespeeld worden dit seizoen in een rol als centrale verdediger.

16 augustus 2016 om 09:17

ach ja..hij stond er vorig jaar ook het hele seizoen en toen had man utd ook amper tegen goals. Dus zo slecht kan ie nooit zijn.

16 augustus 2016 om 09:23

Klopt en toen zei iedereen ook "ik wil het nog wel eens zien". Mega weak. Hij heeft er het hele jaar gestaan, en iedere spits voorbij zien komen.

16 augustus 2016 om 10:02

Dat had ook mede met de spelopvatting te maken natuurlijk. United werd bekritiseerd wegens het uiterst langzame en voorzichtige spel. Geen club speelde zo vaak terug naar achteren als United en dat is zo'n club toch totaal onwaardig. Je kan ook gaan roepen dat de Gea speler van het seizoen was en in het Premier League team van het jaar stond, dus zo goed kan de verdediging niet zijn geweest. Beide opvattingen zijn een beetje loos omdat je aan zo'n statistiek de kwaliteit van een individu niet kan beoordelen.

Er zijn zo uit het hoofd diverse momenten te noemen waaruit wel degelijk blijkt dat Blind aanwijsbare tekortkomingen heeft op defensief vlak. Ze was hij tegen Tottenham debet aan 2 tegendoelpunten, tegen West Ham zelfs betrokken bij alle 3 de tegendoelpunten en werd hij tegen Watford tot 2x toe gered nadat Watford door fouten van Blind 2 kansen kreeg.
Op een website die statistieken bijhoudt houden ze defensive errors bij en daar heeft Blind er 4, terwijl er geen enkele andere veldspeler van United er meer dan 1 heeft.

Blind werkt hard en is mede daarom positief opgevallen. Niemand had vorig seizoen wat van hem verwacht centraal achterin en omdat hij het naar omstandigheden aardig heeft gedaan hebben veel supporters respect voor zijn positieve instelling.
Desondanks zie je ook op de supporter forums veel reacties dat ze Blind toch maximaal als nuttige 12de man zien wegens zijn veelzijdigheid, maar hem toch liever niet centraal achterin in de basis zien staan. Tegen veel tegenstanders zal hij toch zijn nut blijven houden omdat United normaal gesproken dan toch de dominerende ploeg zal zijn.

Dat van Gaal na het eerste seizoen met Schweinsteiger en Schneiderlin 2 verdedigende middenvelders kocht geeft realistisch gezien ook wel aan dat Blind op CVM ook niet echt voldeed.

Uiteindelijk blijft mijn verwachting hetzelfde, en dat is dat Blind na maximaal 1 seizoen onder Mourinho mag vertrekken.

16 augustus 2016 om 10:13

Ach joh volgens jouw verwachting zou Blind er al lang niet meer zijn en zou hij nog niet de helft van de speeltijd hebben gehad als hij dat daadwerkelijk heeft.

16 augustus 2016 om 10:26

@babymongo; vorig seizoen stond de verdedigende discipline als een huis bij het hele team en ook Blind deed dat goed. Denk wel dat hij in zijn rol daar als voetballende verdediger goed tot zijn recht kwam. Mourinho heeft als hoofdtaak voor zijn verdedigers; man uitschakelen, voetbal komt later. Daar ligt niet de kracht van Blind. Dus Blind zal waarschijnlijk de mist in gaan of Mourinho stapt van zijn geloof af.

16 augustus 2016 om 10:32

Altijd zijken over Blind. Hij heeft tot nu toe iig meer bij ManU gepresteerd als vele verwacht hadden. Zou leuk zijn als die betweters wederom ongelijk krijgen.

16 augustus 2016 om 10:47

Volgens de statistieken van een website met defensieve fouten die tot een goal leiden, staat Blind niet in de top 5, waar de nummer 5 er drie heeft.

Over algeheel gezien staat Blind samen met Ivanovic, Stones, Bassong en Williams op 4 en Barry op 5. Het is dus niet geheel correct.

Bij United is het inderdaad ander verhaal, daar staat hij bovenaan.
Blind is echter wel degene die het meeste voetballend moet doen en andere het verdedigende. Dat is ook duidelijk te zien in statistieken qua aantal passes vergeleken met Smalling. (2000 om 1500). Van de 2000 passes gaat er bijna 89% vooruit, wat in de PL zeer hoog is, zeker als ook nog eens 84% aankomt.
Na Mata, Rooney en Martial heeft Blind de meeste kansen gecreëerd.

Hoe je het went of keert, hij heeft het gewoon goed gedaan vorig jaar. En als je een goede coach bent, wat Mourinho is, dan zorg je dat je spelers kunnen doen waar ze goed in zijn. Speel je tegen twee spitsen, zet je hem linksback, speel je tegen drie spitsen, dan kan je hem vrije rol centraal zetten.

16 augustus 2016 om 10:56

@ijsmuts Onder Mourinho switcht United nu juist van man op man verdediging naar zone verdediging. Ook een positieve ontwikkeling voor Blind!

16 augustus 2016 om 13:01

@glory,

Nou, wijs mij maar eens aan wanneer ik dat gezegd heb en dan zal ik mijn excuses aanbieden. Zoals ik al in mijn reactie heb gezegd was en is mijn verwachting dat Blind na 1 seizoen Mourinho zal vertrekken.

@ Jdg84,

Ik heb het dan ook over veldspelers van United, zoals je zelf dan ook wel opgemerkt zal hebben. Ik heb het even verduidelijkt in mijn eerste reactie.

Ik denk dat niemand betwist dat Blind zich met het voetballende gedeelte moet bemoeien en Smalling zich meer met de mandekking. Ik reageer op iemand die het lage aantal tegendoelpunten rechtstreeks linkt aan de kwaliteiten van een specieke speler.

Ik geef ook duidelijk aan dat hij zijn nut zal blijven houden omdat United tegen de meeste tegenstanders de bovenliggende partij zal zijn. Dan is de keus voor een verdediger met wat minder verdedigende kwaliteit maar juist meer voetballende kwaliteit geen onlogische. Desondanks lezen sommigen blijkbaar alleen het negatieve en lezen zelfs dingen die in zijn voordeel worden geopperd nog als negatieve opmerkingen.

Toch wel knap hoor van Blind, hoop echt dat die een basisplaats houdt al betwijfel ik het.
Veel mensen zien hem nog steeds als Daley "tikkie terug" Blind" maar hier is totaal geen sprake meer van. Hij is ook veel aanvallender gaan denken.

16 augustus 2016 om 12:11

Weet je wat het volgens mij is? Als hij cv staat heeft hij net iets meer tijd om die pass te vinden. Hij stond in de voorbereiding cm en dan moet je net dat stapje sneller voetballen en toen ging het vaak terug breed. Ben nooit een fan geweest van Lvg zijn vreemde keuzes, maar Blind is er toch een die heel goed heeft uitgepakt. Kreeg veel kritiek omdat hij vrij traag en klein is, maar ik ken weinig voetballers die het spel zo goed lezen en zo goed doorhebben wat er rond hen gebeurd.

16 augustus 2016 om 13:21

Blind moet een sloper naast zich hebben. Als je dan ook nog een sterk middenveld voor je hebt, zoals dit seizoen bij United, kan Daley zich bezighouden met opbouwen.

16 augustus 2016 om 13:21

Het probleem met Blind is dat het er eigenlijk altijd een beetje vreemd uitziet als hij speelt. Voor een centrale verdediger is hij erg klein en zijn tackle en mandekking zijn wat matig, voor een linksback is hij veel te langzaam en voor een middenvelder is hij niet wendbaar genoeg, waardoor zijn spel houterig overkomt.

Maar het grappige met Blind is: waar je hem ook neerzet op het veld, hij doet altijd wel nuttige dingen. Hij pakt ballen af en speelt ze naar teamgenoten, hij dekt goed ruimtes af en hij coacht zijn teammaten als het mis dreigt te gaan. Hij leest het spel goed, en speelt daarop in zonder dingen te gaan proberen waar hij niet goed genoeg voor is. Zo iemand kun je altijd gebruiken, maar zo iemand zal ook altijd worden verguisd door mensen die deze dingen niet opvallen.

Ach volgens vele zeurpieten hoort blind al 2 jaar niet bij United in de basis.

Speelt toch iedere keer weer zijn wedstrijdjes.

16 augustus 2016 om 09:04

Nou met Van Gaal aan het roer hadden die zeurpieten nog een reden ook om te zeuren, daar Blind zijn aankoop was. Wie weet worden die zeurpieten de mond gesnoerd als Daley erin slaagt onder Mourinho ook veel aan spelen toe te komen.

16 augustus 2016 om 09:37

Dan verzint men wel iets anders om mee te slaan. Wat een volk ook. Waarom kan men nou niet gewoon trots zijn op 1 van de weinige sterspelers die we hebben die in de absolute top speelt? We zijn toch allemaal liefhebber van het spel?!
Teveel mensen die Derksen na willen praten. Waarom? Dat is gewoon een zure bejaarde die jaloers op zo'n beetje iedereen is die op hoog niveau speelt, omdat ie zelf niet eens hoger kwam dan Veendam of iets.. Ergste is dat hij vooral de jeugd aanspreekt met zijn walgelijke gedrag

Ja dit zal allemaal wel, maar uiteindelijk staan gewoon Mhikytarian en Smalling er straks in ten koste van Blind en Mata, en dan worden ze natuurlijk meteen weer weggeschreven in de media. Kortom, engelse media he

16 augustus 2016 om 09:03

Chris Smalling is toch rechter centrale verdediger en vormde met Blind op links de laatste maanden van het vorig seizoen een prima complementair centraal duo.

16 augustus 2016 om 09:24

Ik zie de combinatie Bailly-Smalling ook niet voor me. Blind lijkt veilig.

16 augustus 2016 om 12:15

Waarom niet Bailly-smalling? Veel mensen zeiden hier dat Bailly een houthakker was, ondanks dat YouTube het tegendeel bewees. Had hem ook enkel tegen Liverpool in de Europa league aan het werk gezien. Maar na de eerste wedstrijd zag je eigenlijk meteen dat hij goede voeten heeft. Dus samen met smalling, die minder kan voetballen, moet wel lukken. Ach waar klagen we over. Bij Arsenal moeten ze spelers als holding voor de leeuwen gooien omdat voor de duizendste keer de hele selectie geblesseerd is. Of bij city gaan ze kolarov cv zetten en het bijna bekopen met puntenverlies thuis tegen Sunderland.

16 augustus 2016 om 13:24

Haha groot gelijk, ze zullen allen veel spelen.

16 augustus 2016 om 10:09

Baily maakt echt een geweldige indruk tot nu toe. Gaat echt een fantastisch koppel vormen met Smalling. Hopelijk zijn ze beiden snel fit en dan staat er toch een leuke verdediging.

Alleen nog even afwachten wat er op rechts gaat gebeuren. Valencia doet het eigenlijk nooit onverdienstelijk maar het blijft toch altijd een soort noodverbandje.

Blind kan je erbij gebruiken als wissel. Smalling is gewoon een betere verdediger. Wanneer er druk komt op de verdediging van united dan faalt blind meestal. Dit zagen we vorig seizoen te vaak.

16 augustus 2016 om 09:05

Blind deed het onder druk gewoon prima vorig seizoen. Dat falen wat jij zag viel best mee.

16 augustus 2016 om 09:20

Je roept maar wat in de rondte. Blind was juist de beste verdediger onder druk. Qua intelligentie en opbouwen staat Smalling in zijn schaduw.

Daley Blind wordt geroemd om zijn opbouwende kwaliteiten. Oke hij geeft de bal vaak aan de goede kleur en daar zitten ook vaak risico volle passes bij. Echter gaat dit niet genoeg zijn om zijn basisplek te behouden.

Als er namelijk geen tijd/ruimte is om op te bouwen, en in die positie gaat United dit jaar zeker komen, krijgt hij het lastig. Dan komen ze niet van de eigen 16 meter af en komen de minpunten van Blind als centrale verdediger pijnlijk bloot te liggen. Getuige de uitwedstrijd vorig seizoen tegen West Ham United, waar hij zo beetje hoogstpersoonlijk de nederlaag inleidde.

Voor de top zie ik hem enkel geschikt als hangende linker verdediger/middenvelder in een 3-5-2/ 5-3-2 systeem hoe je het wil noemen.

16 augustus 2016 om 09:27

Wie krijgt het niet lastig als er geen tijd/ruimte is? In die situatie is Blind altijd nog beter dan die andere Cv's, omdat hij gewoon beter kan voetballen.

16 augustus 2016 om 09:44

Op dat moment gaat het niet over voetballen. Op dat moment gaat het om puur verdedigen en daar liggen zijn zwakte's. Druk op de pot, luchtduels winnen, hard zijn in de duels. Als je vlak op elkaar staat heb je niets aan tactisch lopen of goed kunnen opbouwen en dat is dan ook mijn grootste kritiek op Blind als centrale verdediger.

Ik denk dat Mourinho dat probleem kent en hem, als er een betere verdediger fit is, uit de basis gooit.

16 augustus 2016 om 10:24

Over het algemeen wordt je juist in balbezit onder druk gezet, maar ik begrijp nu dat je het hebt over momenten waarin de tegenstander in de aanval is.

Ik vind Blind heel goed in duels. Hij kan zijn tegenstanders gewoon heel goed lezen. Zondag, bij de analyse van match of the day, werden daar een paar mooie voorbeelden van in beeld gebracht.

Ik lees dit al meer dan een jaar op redcafe. "de eerste grote sterke spits zal in duels zijn zwaktes gaan blootleggen!" Blind bewijst al een jaar het tegenovergestelde. Het gebeurt gewoon niet. En al die grote sterke spitsen zijn al langsgekomen. Kane, Giroud, Lukaku... Geen een heeft Blind gekleineerd.

16 augustus 2016 om 12:19

Je doet nu net alsof Blind constant 1 op 1 staat op die grote sterke spitsen en het totaal zijn verdienste is als ze niet hebben gescoord. Vanzelfsprekend proberen ze sowieso altijd Smalling zo veel mogelijk op de spits te zetten.

Pak bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Swansea uit (2-1 verloren). Dan zie je duidelijk dat Smalling de grote en sterke Gomis moet pakken en Blind door moet dekken. Beide assists op de goals van Swansea komen trouwens van de man die Blind op dat moment behoort te dekken.

Je noemt Lukaku, maar Blind zat 1 van de 2 wedstrijden tegen Everton op de bank en speelde zodoende sowieso niet zo veel tegen hem. Overigens is het een grappig detail dat Lukaku behoudens 1 goal tegen Liverpool verder niet 1x heeft gescoord tegen de grotere ploegen van de PL (city, United, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Liverpool).

Giroud zat bij beide wedstrijden tegen United op de bank dus daar heeft Blind nauwelijks tegen gespeeld. Dan lijkt het er toch sterk op dat je maar wat namen noemt en het niet baseert op de dingen die je in de wedstrijd zelf hebt gezien.

Je noemt Kane. Kane scoorde niet nee, maar zowel Alli en Lamela scoorden terwijl Blind ze behoorde te dekken. Wat is roepen dat Kane Blind niet zou hebben gekleineerd dan nou echt waard?

Een andere grote sterke spits, Rondon, scoorde de winnende goal (1-0 verlies) toen hij gedekt zou moeten worden door Blind die dat compleet naliet.

Dat zijn toch aantoonbare zaken waaruit de defensieve kwetsbaarheid blijkt. De goal tegen Tottenham zijn bijvoorbeeld weer een goed voorbeeld voor mensen die argumenteren dat Blind echt heel traag is.

Je kan de wedstrijd tegen Watford er bij pakken, waarin Blind allereerst een cruciale fout maakt door Ighalo recht in de voeten te spelen terwijl hij echt alle tijd van de wereld had. Gelukkig was Ighalo te gehaast en scoorde hij niet. Even later in dezelfde helft laat Blind zich aan de linker zijlijn echt heel eenvoudig aftroeven (hij valt zo om) in een duel met Ighalo, die toch niet de grootste en sterkste is. Dankzij de snelheid en druk van Fosu-Mensah en de redding van de Gea kon een tegengoal worden voorkomen.

Daarnaast is de wedstrijd tegen West Ham al helemaal geen reclame. Daarin speelt Blind een negatieve hoofdrol bij alle 3 de tegendoelpunten.

Als je kijkt naar de verwachtingen die men had voor Blind als centrale verdediger dan heeft hij het zeker beter gedaan dan een hoop mensen dachten. Dat wil echt niet zeggen dat men niet kan vinden dat er toch echt gewoon een betere centrale verdediger hoort te spelen, zonder dat ze daarmee per se negatief over Blind willen doen.

De eerder genoemde punten zijn toch bewijs voldoende dat er de nodige defensieve kwetsbaarheden zijn.

16 augustus 2016 om 12:40

Als dat alle fouten van Blind zijn krijgt hij een dikke voldoende. Ik bestrijd hier het punt dat je zo vaak leest: Blind zijn beperkingen zullen aan het licht komen tegen grote sterke spitsen. Dat is gewoon niet zo. Daar ben jij het zo te zien mee eens. Je beschrijft een enkele tegengoal door een grote spits.

Smalling pakt ze op. Ik wist dat dit argument zou komen. Als Smalling toch alles oppakt, wat is dan het probleem? Een spits kan overigens gewoon zelf bepalen op welke verdediger hij gaat spelen.

Ik vind je reactie wel goed, en ik weet zeker dat je er zo een van iedere verdediger kan maken. Er zijn dan ook geen foutloze verdedigers. Maar ik betwijfel of ik in jouw analyse van de andere United verdedigers zou teruglezen dat Blind de fouten van hen goed maakt.

16 augustus 2016 om 12:45

In eerste instantie zeggen dat Smalling voornamelijk verantwoordelijk is voor het dekken van de grote sterke spits, om dan vervolgens Blind de schuld te geven voor het verlies tegen Wba, omdat dat hij de grote sterke spits Rondon niet dekte. En ik weet wat je gaat zeggen over zonedekking, maar Smalling raakt Rondon gewoon kwijt door diens looplijn.

Over de gevallen Swansea vorig jaar aan het begin en Tottenham eind vorig seizoen ben ik met je eens, daar was Blind inderdaad hoofdschuldige aan puntverlies.

Maar de wedstrijd tegen WHU kan ik niet over uit. Er gaan daar in de aanloop naar de eerste twee doelpunten zoveel dingen op kolderieke wijze fout bij andere spelers, dat zeggen dat Blind een negatieve hoofdrol speelt bij elk doelpunt belachelijk is.

Alleen bij de winnende is hij een complete mismatch met Winston Reid, maar wie bedenkt dan ook dat Blind degene is die een beer als Reid moet verdedigen in de lucht? Juist, de leiders van de verdediging, Smalling en De Gea, de aanvoerder (rooney) of de coach.

16 augustus 2016 om 13:22

Het wordt wel heel specifiek zo. Ik wou dat ik mee kon kijken naar de goals maar ik moet dat tussen jullie laten.

Maar het is in ieder geval dus zo dat Blind zeker defensieve kwetsbaarheden heeft, maar ze worden amper uitgebaat want de managers van de tegenstanders zetten hun sterke spitsen liever op de bank dan tegenover Blind.

Vind het ongelooflijk knap van die jongen dat hij zich staande houd daar,had dat absoluut niet verwacht.

Alleen jammer van dat staartje op zijn hoofd.

16 augustus 2016 om 09:53

Haha, mooie reactie.

16 augustus 2016 om 09:54

Kijk, zo kan het ook! Ik denk dat weinig mensen dit verwacht hadden, was zelf ook sceptisch, maar er zijn er maar weinig die durven toegeven dat ze er naast zaten. Chapeau

Op dit moment heb je meer aan Mata dan aan Rooney maar die kan jammer genoeg niet aan de kant gezet worden.

Diep respect voor Blind als dit waar is. Werd ontzettend veel bekritiseerd, zou alleen spelen door Van Gaal, maar eigenlijk werkt hij gewoon keihard voor z'n plek!

Blind speelde erg goed laatst. Dat lieten ze bij Match of the day ook zien. Hij is misschien niet heel erg groot, maar hij is echt een slimme speler.

Hahahahahaha jaloers op de Engelsen. Hadden wij in Nederland maar dit soort vermakelijk literatuur. Geweldig al die Daily kranten!

On: Zou het best een rotstreek en ook een hele domme beslissing vinden als Mourinho Blind nu direct weer op de bank zet voor een Smalling die nog geen minuut heeft gespeeld dit seizoen. In zn huidige vorm en met Bailly naast hem verricht Blind nu uitstekend werk en lijkt het me heel sterk dat Smalling dit beter zal doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren