Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Bij PEC heb je veel te doen, bij Feyenoord moet je die paar ballen pakken'

Laatste update:

Kenneth Vermeer ligt onder vuur in Rotterdam-Zuid, maar niet iedereen is het vertrouwen in de doelman van Feyenoord verloren. Eddy Treijtel, die in 1970 de Europacup I won met de club, vindt hem nog altijd beter dan concurrent Warner Hahn. Dat de jonge sluitpost een goed jaar achter de rug heeft bij PEC Zwolle, zegt hem niet zoveel.

/

Hahn werd vorig jaar verhuurd aan de bescheiden provincieclub, maar dat is volgens Treijtel iets anders dan spelen voor een volle, geladen Kuip. “Bij Zwolle is er veel minder druk en krijg je veel te doen. Bij Feyenoord krijg je veel minder ballen die je moet pakken”, zegt hij op RTV Rijnmond. Uit eigen ervaring weet de oud-international bovendien hoe het is om te worden vervangen in het doel.

Uitgerekend voor de Europacup-finale tegen Celtic verving toenmalig coach Ernst Happel hem met Eddy Pieters Graafland. “Ik zag dat toen niet aankomen”, zegt Treijtel. “Volgens Happel was het een tactische keuze. Het blijft een grote teleurstelling, maar ik knokte me uiteindelijk wel weer terug in het elftal.” Vermeer werd eerder bij Ajax ook al geslachtofferd: onder Frank de Boer verloor hij zijn plek aan Jasper Cillessen, die hem vervolgens buiten de basis hield.

Wie vind jij beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat klopt, alleen als je een simpele bal al niet kan vangen wordt het een probleem. Toch hilarisch dat sommigen hem beter vonden dan jasper vorig jaar.

24 augustus 2015 om 17:07

Niet beter, ongeveer evengoed. Ajax speelde met veel minder risico in haar spel en kreeg daardoor minder grote kansen tegen. Feyenoord speelde met een half open veld achter zich en daar kwamen grote kansen uit. Het reddingspercentage moet gewogen worden met de grootte van de kans. Als je veel schoten uit de tweede lijn redt kun je een heel hoog percentage halen, maar toch minder goed keepen dat iemand die drie keer per wedstrijd een 1-op-1 situatie voor zn neus krijgt.

24 augustus 2015 om 17:31

Vermeer blundert gewoon veel te vaak voor de top, zeker voor zijn leeftijd, totaal geen potentie. Zoet deed het ook vorig jaar maar hij heeft in ieder geval nog de leeftijd dat hij kan groeien en cillessen is veruit de beste keeper van nl. Denk dat hahn een betere keeper is op basis van groeimogelijkheden.

24 augustus 2015 om 17:32

Wordt schromelijk overdreven. Vermeer heeft 3 fatale blunders gehad maar meer punten gepakt.

24 augustus 2015 om 17:46

Cillessen is alleen goed met zijn handen. Zijn spelhervattingen zijn om te janken. En dat terwijl hij elke dag met een bal in de weer is. Geef mij maar Vermeer.

24 augustus 2015 om 17:51

Vermeer ziet er dit seizoen gewoon heel erg matig uit.

In de wedstrijden tegen Vvv, Southampton, Olympiakos, FC Utrecht en Cambuur had ie allemaal blunderende momenten. Tegen Vitesse liep het gelukkig een paar keer goed af.

Vorig seizoen begon hij geweldig maar zakte het daarna snel terug en was hij bij vlagen erg matig.

24 augustus 2015 om 17:54

Toch knap dat hij twee tegengoals heeft gehad en drie fatale blunders heeft begaan. Een van die goals was nog een penalty ook.

24 augustus 2015 om 17:07

Wil je zeggen dat Cillessen een wereldkeeper is dan?

24 augustus 2015 om 23:31

Sommigen hier dichten hem niveau man united toe

24 augustus 2015 om 17:20

Persoonlijk had ik Vermeer veel liever bij Ajax op doel zien staan dan Cilissen. Ik hoorde laatst iets over een terugkoop indien Cilissen verkocht wordt voor een enorm bedrag. Dat zou toch ideaal zijn voor alle partijen.

24 augustus 2015 om 17:25

Feyenoord laat hem niet gaan en ik denk dat Vermeer dat zelf ook niet wil. Dat was een zinloos gerucht. Niet teveel waarde aan hechten.

24 augustus 2015 om 17:28

Meen je dat serieus? Liever Vermeer, de man die altijd een fout maakt in een wedstrijd, in het doel dan Cillessen? Kun je dat uitleggen?

24 augustus 2015 om 18:50

Hij is voor een andere club dan ajax denk ik. Anders snap ik het ook niet

25 augustus 2015 om 10:28

Maar wanneer Ajax 5 miljoen biedt, lijkt het me sterk dat Feyenoord dit gaat weigeren. Hebben ze 1 jaar een goede keeper gehad, de opvolger staat klaar in de naam van Hahn en ze pakken 4 miljoen winst. Lijkt me overigens idd ook onwaarschijnlijk dat Vermeer zelf wel terug wil.

24 augustus 2015 om 18:12

Cillessen keept altijd een 7,5 terwijl het bij Vermeer vaker een 5 of een 9 is. Vermeer wint meer wedstrijden voor je, Cillissen verliest er minder. Het is maar net wat je wil.

24 augustus 2015 om 19:46

Dit is precies hoe ik het ook zie, alhoewel een 5 of een 9 wel een beetje overdreven is. Bij Cillessen zou ik zeggen tussen de 6.5 en 7.5. Hij maakt gewoon vrijwel nooit reddingen waar je verbluft van staat, itt Kennnnneth.

Vervolgens pakte hij ze gewoon wel bij Pec, waar Vermeer toch niet helemaal zeker oogde vaak. Volgens mij liep Hahn ook wel wat voor in de statistieken?

24 augustus 2015 om 17:06

Hij zegt letterlijk: “bij Zwolle is er veel minder druk en krijg je veel te doen. Bij Feyenoord krijg je veel minder ballen die je moet pakken”

Oftewel...die cijfers en goede kritieken van Zwolle zeggen nog niks over het presteren in de Kuip

24 augustus 2015 om 17:07

Statistieken bij keepers werken helaas stuk slechter dan bij veldspelers. Een doelpunt tegen kan je in de meeste gevallen niet alleen wijten aan de keeper.

Bij Feyenoord moet je inderdaad een goede focus hebben. Er zijn minder reddingen die je moet verrichten, dus moet je extra scherp zijn op het moment supreme. Dat is lastig, maar Vermeer doet het over het algemeen redelijk goed. Geen reden voor een wissel. Wel zou ik Warner in de beker laten voetballen.
Mensen die gaan wijzen naar statistieken neem ik niet al te serieus. Het was inherent aan het spel wat Feyenoord vorig jaar speelde dat de weinige kansen die ze tegen kregen hele grote kansen waren. Feyenoord had tot het desastreuze einde van de competitie begon, veelal 65-70% balbezit. De kansen die we tegen kregen waren snelle uitvallen, waarbij er meestal levensgrote kansen ontstaan. Dat risico lag in het spel opgesloten. Vermeer heeft nog veel van die 1-op-1 situaties tegengehouden. Dat is knap zat. Geef m krediet en vertrouwen, dan speelt ie snel weer beter.

24 augustus 2015 om 17:31

Het is toch ook niet voor niets dat er altijd twijfels zijn rond Vermeer?

24 augustus 2015 om 17:34

Twijfels zijn er omdat het er wat springerig uit ziet. Dat is puur op basis van gevoel. Je moet je als coach niet laten leiden door die dingen.

24 augustus 2015 om 18:46

Twijfels waren er omdat hij meerdere grote fouten beging:

2014/15:
* Twente (thuis)
* Heerenveen (uit)
* Heracles (uit)
* AZ (thuis)
* Vitesse (thuis)

Dit seizoen begon hij met een misser waar Haller uit scoorde, waarna hij bij Cambuur de arbitrage mee had (was een goal).

Vermeer is gewoon ontiegelijk wisselvallig en hij is dat altijd al geweest. Hij kan echt wedstrijden voor je winnen, maar een topclub moet een stabiele doelman hebben en dat is Vermeer allerminst. De twijfels zijn dus niet alleen gebaseerd op gevoel, maar ook op basis van objectiviteit.

24 augustus 2015 om 19:21

Precies. Dat is geen gevoel, maar het feit dat hij fouten maakt. Juist nu er wordt gezegd dat Hahn beter nog niet op het doel kan gaan staat (bij een topclub is het anders, mag je geen fouten maken), maakt Vermeer júist weer 2 fouten in 3 wedstrijden. Dat kan gewoon niet bij een topclub.

Hoewel Vermeer ik Vermeer een goede keeper vind, is hij erg onzeker bij hoge ballen (zoals iedereen weet) Hahn oogt zelfverzekerder en straalt ook echt wat uit met zijn 2 meter. Hahn heeft op mij bij PEC een erg goede indruk gemaakt.

24 augustus 2015 om 18:07

Hoge ballen heeft ie op Cambuur na eigenlijk geen foutjes gemaakt. Ik ben meer angstig met afstandsschoten en vrije trappen, daar ligt echt zijn zwakte.

Hahn zal misschien ooit wel goed worden maar ook bij Pec had hij vaak ballen waarvan je dacht.... had je die niet kunnen hebben. Ik heb bij Hahn meer het idee dat er show bij zit en dit vaak door de buitenwacht word gezien als goed. Hoop oud keepers die reageren zijn het erover eens dat Vermeer nogsteeds de betere is.

24 augustus 2015 om 17:12

"maar ook bij Pec had hij vaak ballen waarvan je dacht.... had je die niet kunnen hebben."

Dat is onzin, die momenten waren er niet veel.
Dat er show bij zou zitten is al helemaal klinkklare onzin. Hij stond gewoon goed te keepen. Het waren toch echt mensen met kijk op het spelletje die dat vonden.

24 augustus 2015 om 17:23

Het was misschien niet vaak, maar Hahn had ook zijn foutjes bij Pec. Ik kan me er minstens 2 herinneren. Bij PEC kan dat en wordt er geen aandacht aan geschonken, op het moment dat het bij Feyenoord (of Ajax/psv) gebeurd dan duiken alle kranten en shows erop en staat er veel meer druk op.

24 augustus 2015 om 18:10

Hij had ook wel goede wedstrijden maar ik houd er gewoon niet van als keepers gaan rollen als ze een bal pakken of iets dergelijks. Ballen waarvan je denkt... pak die bal gewoon man nu geef je weer een corner weg. Die momenten had Hahn gewoon te vaak. Niet zovaak als een Piet Velhuizen maar jah dat was nou ook echt de ster van het mooie duiken en mensen laten geloven dat het een geweldige redding was.ik zeg niet dat hij slecht was bij Pec maar ik denk dat hij ook niet zover is dat hij zomaar even 1e keus word en blijft in de kuip. Ik denk nou eenmaal dat er niet meer in zit dan de subtop.

Vorig seizoen had Hahn niet enorm veel meer te doen dan Vermeer.

24 augustus 2015 om 17:41

Wel waar. Maar iedereen is de periode tot maart vergeten. Toen had Feyenoord constant veldoverwicht en 65% balbezit. Vanaf de wedstrijd thuis tegen de Eagles ging het fout. Daarvoor hadden tegenstanders weinig in te brengen maar scoorde en creëerde Feyenoord te weinig om een doorbraak te forceren.

Beste Voetbalzone watchers...Wie vinden jullie dan de beste keeper van Nederland? ?Wie is zeer betrouwbaar op de velden??Wie straalt wat uit...Als je het mij zou vragen??Eigenlijk zeer moeilijk...Cillessen??Als hij echt betrouwbaar zou zijn waarom wissel je zo iemand dan tijdens het WK voor Krul toen het op penalty's uitkwam!!!Een echte keeper is voor mij iemand met uitstraling,een echte killer die er alles aan doet om elke bal uit zijn doel te halen...Iemand zoals vd Sar in die tijd...De keepers die Nederland nu rijk heeft vallen mij dik tegen...Doen ze hun best??Natuurlijk wel!Maar er springt er bij mij niemand uit..

24 augustus 2015 om 17:23

Krul en Stekelenburg in vorm zijn voor mij de beste keepers die Nederland heeft. Wanneer je kijkt naar de competitie neig ik toch meer naar Vermeer. Cilissen is heel degelijk, maar pakt zelden punten. Vermeer maakt weliswaar meer foutjes, maar is veel overtuigender 1 op 1 en heeft de betere reflexen.

24 augustus 2015 om 17:27

Jasper pakt zelden punten ? Lag het dan toch aan de sublieme Ajax verdediging dat ze het minst gepasseerd zijn vorig seizoen ? Nee toch...

24 augustus 2015 om 18:48

Allebei niet. Het lag aan de speelwijze. Ajax speelde in een laag tempo veel rond en hield t veld lang. De tegenstanders waren echter vaneen te laag niveau om goed te kunnen storen en liepen zich kapot. Aan het einde van de wedstrijd waren ze uitgeput en prikte Ajax er een of twee in. Tegen betere tegenstanders ging dit niet en ze hadden tegen bijv Feyenoord met 4-0 van de mat moeten worden geveegd ware het niet dat Feyenoord een verschrikkelijke aanval had. Je zag dat een team met lef en constante druk weinig moeite had de verdediging in paniek te brengen.

Tegen NEC was het weer een prachtig staaltje van hetzelfde. Uiteraard waren er ook een aantal uitzonderlijke wedstrijden bij zoals die tegen PSV als ik t me goed herinner. Maar het geeft een vertekend beeld van de kwaliteiten van de Ajax verdediging. Dat werd nog eens pijnlijk duidelijk tegen rapid wien

24 augustus 2015 om 19:06

Het lag ook aan Cillessen. Hij pakte tegen Feyenoord bijvoorbeeld vier punten. Natuurlijk hebben ze een verschrikkelijke aanval, maar Cillessen had ook enkele uitzonderlijke reflexen tegen bijvoorbeeld Kazim en die vrije trap in de Kuip vlak voor tijd.

En Cillessen is in de coaching ook ijzersterk. Ondanks het feit dat vorig seizoen een rampseizoen was, stond de verdediging meestal uitstekend, met name in de tweede seizoenshelft. Met Vermeer op doel werd de verdediging veel vaker overlopen, waardoor hij soms handelend moest optreden. Dat deed hij soms fantastisch, maar Cillessen bracht zichzelf niet in die uitblinkersrol door de verdediging goed te organiseren.

Cillessen was vorig seizoen van onschatbare waarde voor Ajax. Dit seizoen had hij na Rapid weinig te doen gehad, maar het is ook een kwaliteit om die ene cruciale bal in minuut 62 te pakken, terwijl je daarvoor niets te doen had. Die kwaliteit heet 'concentratie' en dat is ontiegelijk belangrijk voor een keeper van een topclub.

25 augustus 2015 om 10:31

Dat komt omdat Ajax iedere wedstrijd 75% balbezit heeft en daardoor de tegenpartij weinig kansen creëert. Minder doelpogingen tegen is meestal ook minder doelpunten tegen.

24 augustus 2015 om 17:24

Cillessen is een goede keeper, maar hij heeft de uitstraling van een natte drol. Het is een lang slungelig jochie in de goal, maar over het algemeen doet hij prima zn werk. Penalty's gaan erom om je tegenstander zenuwachtig te maken. Daar is Krul veel beter in. Krul is een keeper met bravoure en geweldige reflexen, maar wel minder consistent. Vermeer is de iets mindere versie van krul, maar hij kan wel veel beter meevoetballen. Hahn is een talent voor de toekomst. Die heeft veel goede kwalteiten.

Op dit moment is Cillessen de betrouwbare, stabiele optie. Geen geweldenaar, maar ook niet iemand die lullige balletjes laat glippen. De zet van van Gaal was briljant, omdat een tegenstander onbewust rekening gaat houden met een geweldige penaltykiller als hij daar speciaal voor gewisseld wordt. Zeker met zijn attitude was het een feestje om naar te kijken.

24 augustus 2015 om 17:37

Cillessen heeft precies dezelfde uitstraling als vd Sar vroeger. Veel bezoekers kennen vd Sar alleen van zijn laatste periode, maar hij straalde ook niets uit en pakte geen pingels

24 augustus 2015 om 17:45

Ik denk wel dat Vd sar een betere reflex had. Cillessen heeft nog voldoende potentie om door te groeien. Stabiel beginnen en langzaam beter worden is prima. Ik vind m een kwal maar dat heeft niks met zn kwaliteiten te maken

24 augustus 2015 om 17:41

Cillessen is gewoon heel betrouwbaar maar geen penalty pakker kan toch? Romero pakte wel penalties in de halve finale WK tegen ons en heeft uitstraling maar is hij een goede keeper?

En dan noem je vd Sar. Keeper vaak genoeg uitgemaakt werd voor keeper zonder uitstraling en die geen pingels pakt.

Lachwekkend betoog dus!

24 augustus 2015 om 17:42

Greatest. Dan zeg je dat Cillessen niet betrouwbaar is omdat Van Gaal hem wisselt voor Krul die een stuk beter is in penalties pakken. Vervolgens noem je Van der Sar, een man die voor zijn 32e net zo goed was in penalties pakken als Cillessen. Pas op latere leeftijd ging ie ineens penalties pakken.

Hahn is echt gegroeid bij Pec, in de eerste 2/3 wedstrijden maakte hij nog een erg onzekere indruk, met name bij spelhervattingen. Gedurende het seizoen is hij gewoon de beste en vooral meest constante speler bij PEC geworden en ik ben er van overtuigd dat als hij de kans krijgt bij Feyenoord hij Vermeer gewoon uit de basis gaat spelen.

Hij heeft inderdaad nog nooit bij een club gespeeld waar het elke wedstrijd 'moet'.

vermeer is niet meer en minder dan een aardige keeper, dus zekergeen topkeeper of goede keeper. Een topkeeper zoals bijv Neuer maakt zelden een grove blunder en soms een foutje. Een goede keeper maken wat vaker foutjes maar zelden ook een grote blunder ( bijv Cilessen) en ja Vermeer maakt te vaak foutjes en grote blunders. Dus een aardige keeper. Ik denk dat Hahn meer potentie bezit .

Zo zonde dat hem dit steeds overkomt, die foutjes. Dat gun je hem niet. Sympathieke gast, persoonlijkheid en gewoon een hele sterke goalie. Maar door die details gewoon niet helemaal top!

Om Hahn als 2e keeper achter Vermeer te zetten is in mijn ogen een fout van de Feijenoord-leiding. Vermeer is meer dan een behoorlijke keeper maar zal bij iedere twijfelachtige actie belaagt worden door critici dat Hahn op doel moet. Ik heb Hahn vorig seizoen een prima seizoen zien spelen bij Pec, maar nu worden zijn kwaliteiten toch ietwat overdreven. Feijenoord had er beter aan gedaan om Hahn nog een keer te verhuren en een ervaren 2e keeper neer te zetten. Dan spreek je vertrouwen uit aan je 1e keeper en is er geen sprake van concurrentie, tenminste, als je goede afspraken maakt. Diederik Boer bij Ajax is een prima voorbeeld. Kan probleemloos invallen, maar kent zijn rol.
Ik denk dat Feijenoord met dit soort ,,probleempjes'' zichzelf weer tegen gaat komen in dit seizoen, zeker als je teveel spelers houdt die ,,ontevreden'' zijn met hun rol. Ik denk maar aan Hahn, Kazim, Vilhena, Achabar, Manu. Reserves heb je nu eenmaal nodig, maar of dat allemaal goed handelbaar wordt in Rotterdam... ? Ik heb zo mijn twijfels.

Klopt. Dat zag je in het verleden ook bij Aerts en Babos. Konden de druk ook niet aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren