Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bergkamp aangepakt: 'Uitduels bezoekt hij niet meer, geen zin in’

Laatste update:

Na de tegenvallende start van de competitie rommelt het bij Ajax. Volgens De Telegraaf werd na de verloren wedstrijd tegen Vitesse (1-2) de positie van trainer Marcel Keizer tegen het licht gehouden en zou de club alvast rondkijken voor een eventuele vervanger. Henk Spaan heeft het in zijn column voor Het Parool gemunt op assistent-trainer Dennis Bergkamp.

“Ajax gaat het functioneren van Marcel Keizer tegen het licht houden, stond er. Daar had moeten staan: Ajax gaat functioneren technisch hart tegen het licht houden”, schrijft Spaan over het artikel in De Telegraaf. “En, specifieker: Ajax gaat functioneren Dennis Bergkamp tegen het licht houden. Of: Ajax, lees de rvc, gaat onderzoeken welke incompetente machthebbers erin zijn geslaagd de successen van het vorig seizoen - en vooral het aantrekkelijke voetbal toen - binnen drie maanden teniet te doen.”

Volgens Spaan is het duidelijk wie verantwoordelijk moet worden gehouden. “Mijn kop eraf als dan niet al snel de naam van Bergkamp valt”, aldus de columnist. “De man die wel 'cultuurbewaker' wordt genoemd, die de doorstroming van talent van De Toekomst soepel moet laten verlopen, doet dat, waarschijnlijk na overleg met zichzelf, alleen als Ajax thuis speelt. Uitwedstrijden bezoekt Dennis niet meer. Geen zin in. Niet verrassend dat de spelers van het eerste het stapje extra ook niet meer willen zetten.”

Dinsdag schreef de eerder genoemde krant dat Ajax voorlopg het ‘vertrouwen blijft houden’ in Keizer. Hij zal aanstaande zondag tegen sc Heerenveen gewoon aan de zijlijn staan. ”Zoals vaker bij Ajax beginnen de panelen te schuiven als het wat minder gaat, maar vooralsnog zal dat niet ten koste van Keizer gaan”, valt er in het dagblad te lezen. De directie gaat na het duel met Heerenveen overigens wel vergaderen over de positie van Keizer en de oefenmeester kan zichzelf dus een goede dienst bewijzen als hij wint van Heerenveen.

Marcel Keizer is de juiste trainer voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bergkamp is een van mijn favoriete voetballer aller tijden maar wat ik allemaal over hem lees, is toch niet meer normaal. Begin er ook steeds meer in te geloven, dat hij een raar persoonlijkheid heeft. Maar aan de andere kant verbaast het me ook wel (mocht dit natuurlijk allemaal waar zijn). Hoe zo'n iemand dan, zoveel macht kan hebben/uitoefenen?

26 september 2017 om 15:50

Dennis Bergkamp is nooit vaste aanvoerder geweest, staat nooit open voor interview, neemt nooit op voor anderen (Overmars, vd Sar, trainers moeten steeds uitleggen), altijd op de achtergrond, pers ontwijken.

Als assistent trainer kan niet want hij heeft een vliegangst.

Vlat me op dat hij functie zoekt waar hij het minst te maken heeft met media.

In totaal brengt hij dus niet goed over de jeugd. Elk jeugd moet leren met media omgaan heb ik begrepen dus moet Bergkamp ook laten zien lijkt me.

Individueel training is leuk maar welke speler is beter geworden onder hem. Ik begreep van Frank de Boer dat hij ooit zei dat Dijk met Bergkamp bezig is met de bal voorgeven.

Bal voorgeven trainen heeft er weinig zin in want je moet het in je hebben, dus je hebt het of je hebt het niet.

Zoals Co Adriaanse ook zei:
"een goed paard is nog geen goede ruiter"

Valt me op dat Bergkamp geen enkele trainer haalt die ervaring heeft met coachen. Mogelijk is dat ondat Dennis anders kritiek krijgt van de ervaren trainer zoals Bosz. Dus Bergkamp haalt liever een nieuwe trainer zodat Bergkamp minder hoeft te discussiëren. (Meer macht dus(

26 september 2017 om 16:07

Oke helder maar is hij dan diegene die de trainer aan stelt en/of ontslaat. Wat is zijn functie/taken binnen de club? Welk taakbevoegdheid heeft hij als een Cultuurbewaker?

26 september 2017 om 16:18

Op zich ben ik het eens met je hele betoog, maar dat je niet kan leren hoe je een bal moet voorgeven is natuurlijk niet waar. Dijks is notabene profvoetballer en heeft sowieso aanleg, dus ook hij kan best leren hoe je een bal goed moet trappen. Dat het wat langer kan duren bij de één als bij de ander is dan wel waar.

26 september 2017 om 17:02

Als Dijks íets moet trainen dan is het wel een bal voorgeven zeg!

26 september 2017 om 17:38

https://youtu.be/-eQLSKkPkI0 Dijks kan echt wel een goede voorzet geven. Men denkt maar dat alles zwart wit is naar zo werkt het niet. Spaan is weer bezig karaktermoord te plegen maar 1 ding weet ik zeker. Alles wat hij schrijft is suggestief. Hij komt niet bij Ajax en heeft geen 1e hand info. Maar je moet toch een kop van jut hebben. Het is bij een organisatie als Ajax nooit en te nimmer 1 persoon. Bergkamp moet zich vooral bemoeien met de jeugd en is er niet op uit wedstrijden van het 1e te bekijken. Media begint echt lachwekkend te worden. Beetje hetzelfde als het bestuursorgaan van Ajax.

26 september 2017 om 17:45

Ja onder andere cultuurbewaker. Iedereen die ervaring heeft met Ajax. In mijn ogen moet er iemand komen die ervaring heeft met coachen en niet de uitstraling van oud voetballers. Juist die oud voetballers moeten als trainer eerst worden opgeleid. Er moet dus iemand komen die ze opleiden. Denk aan bijvoorbeeld Adriaanse.

26 september 2017 om 17:48

Hoe lang duurt het voor hij onder de knie heeft, Ajax is geen club om te leren wel op de toekomst.

26 september 2017 om 18:13

@PeterVermeulen: sinds wanneer een individuele trainer / assistent trainer een voorbeeld zijn voor de jeugd wat betreft omgang met de media? Alsof Dylan Vente gaat kijken hoe Jan Wouters het in de media doet. Bergkamp laat zien de juiste functie gekozen te hebben aangezien hij graag op de achtergrond blijft. Hij heeft geen officiële verantwoordelijke functie dus binnen het technisch hart is het logisch dat de 'directeuren' Van der Sar en Overmars het woord voeren.

26 september 2017 om 18:29

Bergkamp is de laatste jaren veel genoemd en heeft waarschijnlijk met een paar collega's een conflict gehad (als ik het goed lees). Tevens zit Bergkamp ook op een belangrijke positie (cultuurbewaker) binnen Ajax en dan mag hij wel eens even wat laten horen.

Bergkamp is samen met Spijkerman misschien wel de enige die overgebleven zijn bij Ajax na de grote reorganisatie binnen Ajax. In de loop ter jaren na de reorganisatie zijn zo veel mensen binnen Ajax vertrokken.

En nog is Ajax een heel grote club waar bijna heel Nederland met interesse hebben.

Als je bij Ajax zit dan weet je dat je te maken hebt met media.

Wim Jonk, Arom Winter, Frank de Boer, Edwin van der Sar, Sjaak Zwart, Marc Overmars, Hebbie Kruzer, Peter Bosz, Orlando Trustful, Said Ouaali, heb ik ze via tv (oa Ajax TV) voorbij zien interviewen. Alleen Bergkamp en Spijkerman zie ik ze nooit.

Bergkamp werd in de maand juli eindelijk geïnterviewd door VI, niet op camera, om over onrust te praten oa Bosz. Gelezen.... in veel opzichten ben ik niet met hem mee eens. Lees maar! Ik mis ook veel vragen die niet aan hem is gevraagd, slim om niet voor de camera te staan?

26 september 2017 om 19:22

Filmpje gezien, ben niet gecharmeerd van. Heeft zo te zien veel tijd nodig om voor te geven. Ook had ie veel ruimte nodig om voor te geven.

27 september 2017 om 07:14

Bergkamp wordt veel genoemd en heeft waarschijnlijk conflicten gehad. En als je bij Ajax werkt, dan krijg je te maken met de media... Ten eerste, al die van horen zeggen verhalen over Bergkamp, daar kan ik helemaal niets mee. Er is geen snippertje bewijs. Ten tweede, waarom moeten Spijkerman en Bergkamp zo nodig met hun kop op TV? Maakt het ze minder goede trainers? Het argument dat als je bij Ajax werkt, dat je dan te maken krijgt met de media slaat nergens op. Je zegt hiermee letterlijk: de koffiejuffrouw, materiaalman, fysiotherapeut, de administratief medewerker moeten allemaal media te woord kunnen staan... Voor een hoofdtrainer of een directeur wordt dat gevraagd, maar lang niet voor iedereen bij Ajax. Wat is er mis mee dat Bergkamp zich op de vlakte houdt? Is hij daarom nu een slecht mens?

27 september 2017 om 07:52

Bergkamp en Spijkerman zijn waarschijnlijk, na de zeer grote reorganisatie, de enige die nog steeds bij Ajax zitten. Sinds de reorganisatie zijn zo veel mensen binnen Ajax vertrokken. Bergkamp is de enige die (echt) fysiek contact had met Cruijff over de reorganisatie en hoe het allemaal beter moet, Cruijff-lijn.

Na de reorganisatie behoren Bergkamp en Spijkerman bij de staf, als assistent trainer. Tot de ontslag van Frank de Boer heb ik van Ajax niet genoten en herken ik in veel opzichten geen enkele Ajax voetbal. Ze hebben letterlijk gezegd dat ze binnen 5 jaar rol van betekenis willen voetballen in EU. Daar zie ik niets van terug.

Na de komst van Bosz, ex-Feyenoorder (!) en de meest ervaren trainer binnen de Technische Staf, is Ajax meteen weer herkenbaar en de echte fan zijn weer terug. Dat zijn de echte fan die Ajax wil zien ballen. We hebben te maken met de juiste trainer die durft zonder naar andere clubs te kijken en naar eigen spel kijkt en aanvallend speelt. Mede daardoor ben ik van Ajax gaan houden. Dit is ook Ajax voetbal, heel Europa genoot en snapt de identiteit van Ajax.

Bosz doet dit in een seizoen terwijl Bergkamp, de Boer en Spijkerman hier voor 5 jaar hebben gewerkt zonder resultaat. En Keizer heeft als trainer nog niet veel bewezen. Bergkamp stelt hem aan.

Bosz, de ervaren trainer die eerder bij een andere clubs leuk liet voetballen, heeft botsing gehad met een aantal (onervaren, die niets heeft bewezen als trainer en kennis) personen. (Spijkerman en L'Ami zijn ex keepers (!)).

En nu stellen ze Keizer op, die niet veel heeft bewezen als trainer. Spijkerman en Bergkamp lieten al jaren zien dat ze Ajax niet sterker hebben gemaakt. Kennelijk werkt TH graag met onervaren mensen zodat Bergkamp en Spijkerman met rust verder kunnen werken.

Dus Bergkamp mag wel uitleggen wat er hoop is misgegaan bij Ajax en waarom trekken ze geen ervaren trainer aan? Waarom haalt hij geen ervaren trainer op om alle trainers binnen Ajax op te leiden. Kijk maar op de Toekomst rond of er ervaren trainers daar werken, geen enkele.

Iedereen heeft over Bergkamp en de Technische Staf. Om onrust te voorkomen moeten ze iets van zich laten horen lijkt me op hun plaats!

Bergkamp is cultuurbewaker en zit tussen de hoofdopleiding en 1e selectie, de belangrijkste functie binnen Ajax en weet er dus veel van. Hij is ook betrokken bij TH.

26 september 2017 om 18:18

F de Boer,Trustfull en Bosz zijn allen na ruzie met Bergkamp vertrokken. Best triest dat je als lid het het TH ook in de TS zit. In de TS staat hij onder Keizer(hierarchisch gezien) maar door zijn functie in het TH staat hij weer boven Keizer. Hoe krom is recht!?

26 september 2017 om 18:33

Wat een gezeur op deze man zeg. Laten we eerlijk zijn; een uitwedstrijdje tegen pak em beet Excelsior, VVV of Roda JC is toch ook niet echt een feest he?

Het is ook geen toeval meer dan Bergkamp bij elk akkefietje genoemd wordt. Deze kerel moet zsm zijn spullen pakken en lekker naar Arsenal gaan. Stel dat Bergkamp vorig seizoen al was vertrokken, dan zat Bosz er nu nog misschien. Dan werd Ajax met 2 vingers in de neus kampioen en speelde we nog Europees voetbal.

26 september 2017 om 15:28

Hoe naïef ben je om te geloven dat Bosz wel even Dortmund zou afzeggen voor Ajax. Snap niet dat zoveel mensen dat maar blijven herhalen.

26 september 2017 om 15:30

Misschien had ajax hem wel een verbeterd contract aangeboden

26 september 2017 om 15:32

Dan nog kies je voor een club die hoort tot de subtop bijna top van Europa. En daarnaast is er bijna altijd een leuk sfeer bij Dortmund. Terwijl er bij Ajax continue gezeik is over randzaken.

26 september 2017 om 15:32

Ook heel vervelend. Bosz heeft een jaar niets gezegd en met een contract bij Dortmund op zak gaat hij de stoeren man uithangen. Maar het gaat maar rond, Ajax heeft Bosz weggestuurd. Dat is niet waar, Bosz heeft Ajax een geintje geflikt.

26 september 2017 om 15:54

@willempiedebok - Ik denk dat de voornaamste reden dat Bosz niks zei is om geen onnodige onrust te veroorzaken.. Bosz wilde gewoon echt presteren met Ajax en iets neerzetten, en dat is hem toch aardig gelukt.

Dat hij nu met een contract bij Dortmund wél wat vertelt over de stroeve relatie met o.a. Bergkamp is logisch. Er is nu geen belangenverstrengeling meer.

26 september 2017 om 15:57

@fchondenbrok

Dan zou Ajax al een netto salaris van 3 miljoen euro moeten betalen. Kans is dus heel klein.

En zoals anderen al zeggen, Dortmund is groter, hoger budget, betere spelers, grotere kans om je als coach te bewijzen en je stapt op een perfect moment in wat er zijn geen problemen en je hebt een heel mooi team. Je zou dom zijn om het niet te doen.

26 september 2017 om 16:39

Dortmund heeft gemiddeld de meeste bezoekers van heel Europa. Prachtige club, prachtig beleid, je bent wel heel naief om te denken dat Bosz Dortmund zou laten schieten voor Ajax.

26 september 2017 om 17:22

Toch had Ajax zich wat strijdvaardiger mogen tonen. Het moge duidelijk zijn dat het Technisch Hart blij was dat hij vertrok omdat Bosz zijn plannen wilde doorvoeren. Toen bleek dat dat niet gewenst werd (wie wil er immers de man die Ajax zo'n goedgeoliede machine maakte zijn zin geven), zat Bosz in het vliegtuig naar Dortmund. Konden meneer Bergkamp en meneer Van der Sar Keizer voor de groep gooien, want Laudrup werd ook weggewuifd. Schandalig als je het mij vraagt. En dan Van der Sar na de uitschakeling voor Europa League zo minachtend als de pest voor de camera: "we gaan intern kijken of er fouten zijn gemaakt, maar dat kan ik nu nog niet zeggen."

Ik zeg trouwens niet dat Bosz te houden was geweest, maar hoe het nu ging was veel te makkelijk. Laat dan zien dat je hem graag behouden had.

26 september 2017 om 18:20

Daarom heeft hij ook eerst 2x een aanbieding van tafel geveegd van BvB. De rvc en Overmars stonden faliekant achter Bosz,met name Bergkamp maar ook van der Sar wilden een ander pad volgen. Nu blijkt wel dat men het verkeerde pad heeft gekozen!

26 september 2017 om 19:48

Ajax had Bosz gewoon aan zijn contract moeten houden zoals Nice deed met Favre.

Laudrup wou zelf niet naar Ajax.

26 september 2017 om 15:30

Met 2 vingers in de neus wel. Lijkt me lastig rennen op die manier.

on: Met Bosz zag het er allemaal idd veel beter uit maar vergeet niet dat Bosz ook tijd nodig had om alles draaiende te krijgen. Zijn eerste weken waren ook niet echt al te best.

26 september 2017 om 15:36

Zijn eerste weken waren niet zo slecht als die van keizer

26 september 2017 om 15:41

Je zag wel een stijgende lijn bij bosz in het spel, bij keizer is die lijn niet eens meer zichtbaar op het grafiek.

26 september 2017 om 15:41

Nee klopt, niet zo slecht maar ook niet goed. Daarnaast was hij toen ook ongeschikt (volgens de "kenners" voor zijn functie.

26 september 2017 om 15:53

ook bij bosz had je gewoon te maken gehad met een ajax onwaardige selectie net alsof sanchez een basisplaats bij the spurs en dik salaris zou laten schieten voor ajax.en bosz had nooit dat dikke contract bij dortmund laten schieten voor ajax.betere spelers om je heen,betere fans,betere salarisstrook,meer aanzien hij is echt niet gek hoor om dat te laten lopen.

als je zulke dingen denkt heb je echt een plaat voor je kop.

26 september 2017 om 17:23

Het belangrijke verschil is ten eerste dat Bosz veel sneller begon te presteren en een duidelijke speelwijze had bepaald. Hoog druk zetten en de bal binnen 5 seconden terug proberen te veroveren. Waar duels vorig seizoen ter hoogte van de middenlijn werden uitgevochten wordt dat nu veel te vaak in eigen strafschopgebied gedaan. Juist het gebied waar Ajax kwetsbaar is. Dat kon ook omdat je Sanchez had en soms ook Tete. Die konden op snelheid foutjes corrigeren. Dat is er nu niet en dat kan je (oa) wel degelijk Keijzer verwijten. Waarom hij met alle macht de speelwijze die succesvol was wil veranderen is mij tot nu een raadsel! Sterker nog, er is geen systeem, het veranderd continue met opstellingen en onbegrijpelijke wissels. Bergkamp heeft het blijkbaar (samen met Spijkerman) met lede ogen aangezien want hij had er blijkbaar niets over te zeggen. Wat zal het hem dan hebben gestoken dat de speelwijze succesvol was en het publiek aansprak. Alleen dat is wat mij betreft al genoeg om Keijzer, Bergkamp en Spijkerman van dde bank te verwijderen.

26 september 2017 om 16:35

Dat is geen toeval nee, omdat men een lastercampagne tegen Bergkamp is begonnen, meer kan ik er niet van maken. Zeker als je hem verantwoordelijk wilt houden voor het teniet doen van het succes waarvoor hij zelf ook mede verantwoordelijk voor was, kan het nog krommer en duidelijker? Nee.

In welke wereld leef je, als je denkt dat Bosz en once in a lifetime sportieve en financiële verbetering, had geweigerd. Bergkamp heeft destijds ook aangegeven dat hij Bosz helemaal niet weg wou hebben, maar dat ze ook niet aan Bosz zijn eisen konden-mochten voldoen. En dat kan ik mij voorstellen want de trainer wordt bij Ajax als passant gezien en bovenstaande laat zien dat, dat een goede benadering is, want elke trainer is bij dat aanbod gewoon weg.

26 september 2017 om 16:40

Maar je kunt niet ontkennen dat dat zogenaamde Technische Hart teveel invloed heeft.

26 september 2017 om 16:46

Hoef ik ook niet te ontkennen, dat is namelijk juist de hele bedoeling, dat de opleiding voldoende meegewogen wordt als het aankomt op belangrijke technische beslissingen. Mag ik vragen wat daarvan het probleem is? Ze volgen hiermee juist volledig de Cruijff lijn, die de bedenker is van het Technische Hart, hiervoor hadden we allemaal op zichzelf staande eilandjes die niet samenwerkte, met alle financiële en sportieve gevolgen van dien.

26 september 2017 om 17:55

De vraag die bij mij naar boven komt is, hoe kun je te top bereiken en behouden als je omringt bent door mensen die of geen ambities hebben (bergkamp) of een eigen agenda hebben (rvc)?

Ajax is als een schip met een marionet als kapitein die geen informatie krijgt over de weersomstandigheden en moet meerdere continenten bereiken.

Een collega zei me ooit eens, je moet kleine brandjes niet proberen te blussen maar wachten tot het geheel escaleert want dan wordt het probleem echt aangepakt.
Het probleem is niet hoofdtrainer Keizer.

26 september 2017 om 18:07

@bertos

De vraag die bij naar boven komt is hoe jij erbij komt dat Bergkamp geen ambities heeft? De waarde van de rest van je betoog hangt daar ongeveer vanaf.

Er zijn best verbeteringen mogelijk, maar sommige dingen zijn gewoon niet realistisch, zoals: Een selectie optijd klaar hebben in de huidige transfermarkt, 20 miljoen op spelers bieden, 2-3 miljoen salaris bieden of je beste spelers en staf bij elkaar houden na europees succes. Dat kan niet met de begroting waar Ajax mee werkt.

Denk dat onrealistisch verwachtingen, waan van de dag en een sensatiezoekende media een hele hoop van de problemen verklaart.

26 september 2017 om 18:29

@Lausho
Heb je ook nog kritiek of alleen propaganda?
Ik zie een eerste elftal wat totaal uit balans is. Wat niet op tijd klaar was voor de competitie en voor de kwalificatie wedstrijden in Europa.
Natuurlijk heeft Ajax en aantal sterkhouders verkocht, maar hier is totaal niet op geanticipeerd.
Ze hebben de arrogantie gehad om te denken met een uitgeklede selectie en een onervaren trainer het seizoen te kunnen beginnen.
Ik wijs niet alleen naar Bergkamp, maar iemand moet de consequenties gaan dragen en verantwoordelijkheid nemen voor de huidige ellende.

27 september 2017 om 11:02

@kink

Ik constateer ook dat het elftal niet op tijd klaar was, maar welke bestuurders je ook hebt, niemand houdt Bosz, Sanchez of Klaassen tegen en niemand kan er wat aan doen dat de transfermarkt werkt, zoals die werkt, namelijk spelers die wachten op het laatste moment, clubs die met geld gaan smijten op het laatst, daar ondervind Ajax de gevolgen van. Kortom ik neem dat de bestuurders niet kwalijk en zou ook niet weten hoe je dat anders wilt doen.

Ajax volgt gewoon beleid door jeugdspelers de verkochte spelers op te laten volgen, in lijn met plan Cruijff, kortom, daar verdienen ze eerder een compliment dan kritiek. Ze nemen verantwoordelijkheid, maar de genoemde problemen zouden ook voorkomen met elke andere bestuurder.

Snap het niet, Ajax laat zich alles aanleunen wat passanten en buitenstaanders te melden hebben. Je bijt toch van je af en laat wat van je horen? Inderdaad, Jonk en Bergkamp speelden een belangrijke rol in de revolutie. Veel clubmensen zijn genadeloos afgemaakt, met behulp van die pers die het nu zo goed weet. Telegraaf en VI TV. En nu weten ze het weer. Als Van der Sar, Bergkamp, Keizer etc. opstappen dan denk ik dat er geen clubmensen met historie over zijn die nog in aanmerking komen. De Boer? Nee, 4 titels en geslacht worden door het 'hondstrouwe' legioen van Ajax. Iedere club krijgt de supporters die het verdient. Verwende loeders die menen recht op succes te hebben.

Het heeft ook wel wat, een Grieks drama. Cruijff die in de jaren 70 Ajax op de kaart zet om het met die revolutie ook weer om zeep te helpen. Die revolutie heeft niets dan narigheid gebracht. Ajax is een chaggerijnige club.

26 september 2017 om 15:29

Voor de revolutie ging het lekker bij Ajax wil je zeggen?

26 september 2017 om 15:37

Met Jol ging het niet lekker, maar talenten heeft Ajax altijd gehad. Maar Cruijff was niet constructief maar rancuneus. Niemand deugde en iedereen moest oprotten. Met Jonk en Bergkamp voorop als alwetende beulen. En, daar heeft Cruijff altijd een neusje voor gehad; foute vrienden. Wat te denken van Rutger Koopmans, Jongkind, de Kloet. Mijn god, dat zit soort treurige figuren zo een rol gespeeld hebben. Of het nu Coronel, Endt, Blind of Davids zijn, en die vele anderen, ze zijn op een schofterige manier behandeld. Mede door de mensen die weer zo een grote mond over keizer hebben, VI TV en de Telegraaf. Overigens denk ik, laat Ajax maar weer eens het plezier terugvinden na deze zeer treurige zomer. Belangrijker dan die gewenste CL overwininng of een titel.

26 september 2017 om 17:25

Talent hadden we helemaal niet meer, we kochten alles wat los en vast zat, dat gebeurd nu nog omdat we leeggekocht worden, maar er zijn tijden geweest dat niemand onze talenten nog wou hebben, dat zegt al veel.

26 september 2017 om 17:09

De Boer geslacht door de Ajax fans? Gedraag je aub. Het spel was de laatste 2 jaar stukken minder, maar ik gunde en gun hem nogsteeds alles. Ik en vele anderen hadden het graag anders zien aflopen.

Leo van Wijk, Hennie Henrichs en Edwin van der Sar mogen van mij ook weg! Zij blokkeren steeds goede transfers die Overmars wil realiseren. Door die drietal die ik net opnoemde blijven goede aankopen uit en blijft Ajax steeds hangen op matige spelers als: Viergever, Dijks, Veltman en Schone etc. Als Ajax echt Europees weer wil aanhaken, zijn er gewoon grote aankopen van 15 tot 25 miljoen euro nodig, maar de RvC blokkeert die aankopen steeds.

26 september 2017 om 16:43

Heb je ook nagedacht over waarom ze tegengas geven? Vooral omdat dat financieel niet verantwoord is, men heeft vorig jaar 40 miljoen geïnvesteerd en de afschrijvingen al tot op de naad uitgerekt. Het zuur verdiende geld van vorig jaar wil men verstandig investeren, nu heeft men een deel belegd op de aandelenmarkt (25 miljoen), zodat met resultaat de begroting omhoog kan en 36 miljoen gereserveerd voor de jeugdopleiding. Ook heeft men een aantal grote talenten gehaald (johnsen), zodat de afschrijvingen niet te hoog gaan oplopen in de toekomst.

Die over de balk smijt strategie als kip zonder kop zie ik niet zitten, pas dan doe je jarenlang beleid teniet en moet je ineens weer gaan besparen op de opleiding in plaats van investeren zoals nu gebeurd. Dat is juist tegen alle plannen van Cruijff in.

26 september 2017 om 17:42

@Lausho. Ben het echt met je eens maar men ziet en leest wat ze willen zien en horen. Waan vd dag en alle randzaken worden vergeten. Wat gaat er goed en wat gaat er fout is wat je binnen een organisatie tegen het licht houdt. Niet alleen wat er fout gaat. Denk alleen wel dat het probleem is dat er te weinig mensen zijn binnen Ajax die echt snappen wat de plannen van Cruijff zijn en hoe ze uit te voeren en dan krijg je inconsistentie.

26 september 2017 om 17:49

als je al ruim 3 jaar geen kampioen bent geworden met veruit het grootste budget en alleen maar geld blijft harken dan is er iets goed mis.wat heb jij er nou aan dat ajax 160mil+ eigen vermogen heeft als je naar een stel prutsers elke week loopt te kijken.volgends mij zijn de prioriteiten niet helemaal op een rijtje.maarja vooral blijven investeren in kinderen die niks presteren en dan aanvullen met middenmoot en de fans en seizoenskaarthouders maar voor de gek blijven houden met zoete praatjes.dat is inderdaad de juiste manier...

26 september 2017 om 17:54

Sensatie zoekerij en zwartmakerij voor eigen gewin, meer is het niet. Ajax moet ook kritisch zijn en blijven en er zijn zeker verbeterpunten, maar je moet je ook afvragen in hoeverre de technische mensen van Ajax daar invloed op hebben, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Ja dat is absoluut een probleem, vanaf het begin al, Cruijff heeft een plan naar binnen gegooid en toen de deur dicht gedaan. Er zitten in basis goede dingen in, die je eruit moet halen, maar er is geen eenduidige versie van plan Cruijff.

Wat wel voor iedereen duidelijk is, is dat de jeugdopleiding heel belangrijk is en dat men talenten individueel moet benaderen, niet als team. Ook wou hij een lerende organisatie, mogelijk de reden dat hij vooral een basisplan gaf en het niet in detail uitwerkte, maar wat wel als consequentie heeft dat men het op verschillende manier interpreteert.

Een lerende organisatie werkt alleen als men fouten mag maken en met vallen en opstaan eindelijk tot een beter resultaat komt. Daarom is consistentie zo belangrijk, Overmars groeit duidelijk in zijn rol, dat heeft tijd nodig en verder zal iedereen wel fouten blijven maken. Dat is minder erg als je ervan leert.

26 september 2017 om 18:02

@ryan030

Dat is tekort door de bocht, Ajax heeft een goed puntenaantal gehaald, goed voetbal laten zien en Europees een wonderprestatie neergezet door de EL finale te halen. Vorig jaar scheelde het een punt en daarvoor een doelpunt.

Je kunt het maar beter hebben dan niet hebben. Ajax kan in tegenstelling tot andere NL clubs, 10 miljoen aan jeugdspelers uitgeven, 40 miljoen aan transfers uitgeven zonder CL, 36 miljoen aan eigen vermogen in de jeugdopleiding stoppen en 25 miljoen beleggen om fin. risicos te spreiden. En dat allemaal zonder grote risicos.

Daar heb je echt wel wat aan, zo zijn we ook aan Verthongen, Alderweirld, Eriksen, Onana, Dolberg en nu weer F. de Jong gekomen, zonder veel geld uit te geven, kortom, zonder in de fin. problemen te komen. Je houdt daarmee je afschrijvingen laag, waardoor je meer ruimte op je begroting hebt voor onder andere salaris.

Dus men investeert wel in het eerste, maar wel 2-3 jaar daarvoor en eigenlijk nog langer door volop te investeren in de opleiding. De jongens van 13-14, moeten er over 4 -6 jaar staan, daar investeert Ajax volop in.

Bergkamp is misschien wel een van de slechtste dingen die Ajax ooit is overkomen. Wat een ramp die man, van Jonk tot Bosz, iedereen moest wijken voor het machiavellistische karakter van deze ex-voetballer. Het is verdeel en heers in de Arena tegenwoordig. Het gaat niet meer om zo goed mogelijk proberen te presteren maar om ego's in stand te houden en vriendjes op de juiste plekken te handhaven. Ik vrees dat het eerst nog veel slechter moet gaan voordat het beter gaat worden (ja, nog slechter).

26 september 2017 om 15:31

Zal inderdaad nog wel even duren. Denk niet dat bergkamp zomaar weg zal gaan

26 september 2017 om 16:00

Ik begrijp eigenlijk niet wat zijn probleem is of wat hij wil bereiken? Geld is sowieso geen drijfveer maar is het dan macht? Want zo profileert hij zich alleszins niet of hij loopt de boel gewoon wat op te naaien?

Heel die bende van Overmars, VD Sar, Bergkamp komt heel ongezellig en naar over. Van mij mag VD Sar sowieso vertrekken (niet goed genoeg voor zijn functie, moet iemand uit het bedrijfsleven zijn) en Bergkamp komt dus niet erg prettig over. Overmars kan beter zonder ze functioneren.

26 september 2017 om 16:15

Ik neem aan dat je iedere dag met hem meeloopt? Niemand hier heeft enig idee wat hij doet en hoe nuttig of vervelend hij is. En toch hebben we allemaal een mening over de mens Bergkamp. En waarom? omdat journalisten menen dat er één man verantwoordelijk is?. En aangezien Bergkamp nooit een interview geeft is hij een leuk doelwit.
Ik ken hem niet en heb geen idee wat hij uitspookt. Misschien goed, misschien slecht, maar ik ga hier niet beoordelen hoe goed of hoe slecht. Ik zit tientallen km verder op en verbaas me alleen maar.

26 september 2017 om 17:09

Zo'n reactie had ik al wel verwacht. En mijn antwoord is nee, ik loop niet iedere dag met hem mee. Maar als dat het criterium is om iemand te mogen beoordelen dan kan voetbalzone wel sluiten. Want dan mag hier ook nooit meer iemand iets over een opstelling, etc zeggen. Wij staan toch ook niet dagelijks op het trainingsveld?

Vergeet niet dat velen journalisten gewoon vaak ingevoerd zijn met goede bronnen. Natuurlijk heb je riooljournalistiek maar je hebt ook gewoon veel betrouwbaardere journalisten. Die vaak gewoon een bron hebben etc. Als 1 journalist het daarom zou zeggen hoef je niet perse serieus te nemen, maar als meerdere journalisten hierover berichten met allemaal verschillende bronnen en ook veel oud-collega's van Bergkamp het steeds hebben over zijn rol. Dan begint het er natuurlijk wel naar te stinken toch? Want hoe zo hoor je dit soort verhalen altijd alleen over Bergkamp en nooit over iemand anders in het technisch hart?

26 september 2017 om 17:22

Nee en daarom is het verstandig met enige terughoudendheid te discussiëren en niet alles voor waarheid aan te nemen. Terughoudendheid die nergens in jouw post te vinden valt, Bergkamp is het kwaad der kwaden en je kent hem niet.

Waar we over kunnen discussiëren zijn de inhoudelijke argumenten die Spaan aanvoert, maar helaas, die zijn er gewoon niet. Het is het zelfde soort zwartmakerij en als je even in je achterhoofd houdt dat kranten abonnees verliezen, dan kun je bij de beweegredenen vraagtekens zetten, ze zijn gebaat bij sensatie, niet bij waarheidsvinding of informatie helaas.

Welke oud-collega’s hebben dat gezegd en wanneer en wat is de bron? Welke verhalen en weet je daadwerkelijk hoe zich dat verhoudt tot de rest? Overmars en Van der Sar krijgen het er ook aardig van langs anders.

Het is echt jammer, juist mensen die zich hard maken voor het NL voetbal en in dit geval Ajax moeten het onderspit delven volgens de sensatiemedia, over wie moeten ze anders schrijven? Een Seedorf die eigenlijk niks betekend voor het NL voetbal? Tja..

26 september 2017 om 18:02

Als je over opstellingen praat, praat je over datgene wat de speler laat zien. Nu praat je over de mens en zijn karakter. Dat kun je niet zien en niet beoordelen.

26 september 2017 om 18:23

Seedorf die niks betekent voor het Nederlands voetbal? Denk dat Seedorf Nederlands voetbal heel hoog houdt in het buitenland.. Denk dat ze in Italië en Spanje heel anders naar Seedorf kijken dat hier in Nederland raar naar hem gekeken wordt omdat hij een keer een penalty miste (wat frank ronald stam cocu nog vaker hebben gedaan,maar die worden het wel vergeven ) dat is een ding. Maar niet over Seedorf praten alsof hij niks betekend heeft voor het Nederlands voetbal of ben je zijn Ajax verleden even vergeten en hoe belangrijk hij al was voor het nl voetbal op zijn 16e. Noem een speler die belangrijker was dan hem op die leeftijd ik hoor het graag van je.

26 september 2017 om 16:19

Ik volg VZ elke dag wel, maar ik heb nog nooit iets over Bergkamp uit betrouwbare bron gehoord en vind dat men hier erg naief reageert op roddels. Uiteindelijk lijkt het mij dat Peter Bosz, en nu Marcel Keizer realiseren dat ze zelf eindverantwoordelijk zijn over het voetbal en wie ze opstellen. Dan heb je natuurlijk totaal geen persoonlijkheid als je je dan maar aan de eisen van Bergkamp houd, helemaal als je ziet dat het geen goede invloed op het spel heeft.

Het gaat er bij mij dan ook niet in dat Bergkamp de bron van al het gezeik bij Ajax is. Mensen moeten hun eigen verantwoordelijkheid nemen, en als je niet in staat bent om tegen de assistent in te gaan, dan hoor je niet hoofdtrainer bij Ajax te zijn. Het lijkt mij totaal ondenkbaar dat volwassen kerels als Bosz en Keizer dit zelf niet inzien.

Verder lijken Overmars, Bergkamp, Jonk, Van der Sar, Bosz, Keizer en wie er nog meer met Bergkamp samen gewerkt heeft verstandig genoeg om na te denken over argumenten die Bergkamp zou aanvoeren voor de weg die hij voorstelt, en als ze het er niet mee eens zijn, tegenargumenten aan te voeren waar Bergkamp dan iets mee kan. En niet dat ze 'bang' zijn voor Bergkamp ofzo.

26 september 2017 om 16:47

Bosz deed het na de winterstop.....zijn eigen gang gaan. Het begon goed te lopen bij Ajax, en ineens begint Spijkerman te klagen en weg is Bosz. Dus je eigen verantwoordelijkheid nemen kan dus niet. De beste trainer in jaren met een duidelijke visie geïnspireerd op Cruijjf wordt geslachtofferd voor een assistent die het goed met Bergkamp kan vinden.

27 september 2017 om 08:47

Maar Bosz is niet ontslagen, Bosz is zelf vertrokken. Niemand heeft hem weg gestuurd. Dan is Bosz dus te zwak om het op te nemen tegen Bergkamp, of hij vond Dortmund een leuke kans en grijpt een slechte relatie met Bergkamp aan als excuus. Maar Bosz is niet weggepest ofzo. Als hij echt bij Ajax wilde blijven, dan was hij gewoon verder gegaan met dat project en had hij met de goede resultaten die eigenlijk niet uit konden blijven na de EL finale, gewoon de steun gehad van het publiek en het bestuur van Ajax. Bosz' aanpak werkte, dan kan Bergkamp roepen en janken wat hij wil, als Bosz succesvol is, gaat niemand Bergkamp zijn kant kiezen. Misschien is Bergkamp wel een enorme stoorzender binnen Ajax, maar blijkbaar zegt hij toch hele verstandige dingen aangezien hij er nog steeds zit.

Als Bergkamp eruit gaat zsm Jonk terughalen 💪🏼

26 september 2017 om 15:33

Jonk hadden ze nooit mogen laten gaan

Heb Spaan nog nooit op een stukje gedegen onderzoeksjournalistiek kunnen betrappen. Vind de hetze tegen Bergkamp een beetje sneue vormen aannemen. Roddel en achterklap. Het lijkt wel het Ajax ten tijde voor de fluwelen revolutie. Bergkamp kan er toch niks aan doen dat Keizer een kamikaze coach is met een merkwaardig wisselbeleid en waardeloze tactische keuzes? Bergkamp kan er toch niks aan doen dat Bosz een aanbieding van Dortmund krijgt? Laten we nou niet het probleem verplaatsen. De selectie van Ajax is goed genoeg om de eredivisie te winnen. Maar dit is de slechtste Ajax coach die ik ooit heb gezien. Blind en van Basten inbegrepen.

26 september 2017 om 15:50

Onder jan wouters was het pas slecht.

26 september 2017 om 15:52

Maar Bergkamp kan er WEL iets aan doen dat Keizer de coach van Ajax is. Tevens gaan de verhalen dat onder andere Bergkamp transfers blokkeert/opdringt. Als zitter in het Technisch Hart ben je verantwoordelijk voor Ajax, dus ook hoe slecht het gaat momenteel.

26 september 2017 om 16:10

Je kunt er zo weinig mee, met die verhalen. Het enige wat dat zegt is dat er iemand binnen Ajax wil dat Bergkamp eruit gewerkt wordt. Anders zou het gewoon over Keizer gaan (aantoonbaar falen).

Misschien als we kijken welke journalisten deze lasterlijke verhalen de wereld in brengen, dat we dan zien wie zijn netwerk heeft ingeschakeld? Het lijkt me sterk dat Van der Sar of Overmars dit doen, omdat Spaan en Derksen los gaan. Dus ik vermoed een ouder iemand, dichterbij die generatie. Maar ja, wie?

PS: Dat bedoelde ik ook met 'het lijkt op Ajax van voor de fluwelen revolutie', want toen was het ook zo'n vermoeiend Gtst gezeik in de bovenste gelederen van de club. Machtspelletjes, verschillende belangen. Maar vooral eigenbelang, vergeet dat niet. Degene die Bergkamp eruit wil werken zal daar vooral zelf baat bij hebben.

26 september 2017 om 16:51

Vertel eens wat heeft Bergkamp zoal bereikt? Als er problemen zijn valt wel altijd zijn naam. En waar rook is, is vuur.

26 september 2017 om 16:57

Waar rook is is,duidelijk niet altijd vuur, anders hadden we geen recherche of onderzoeksjournalistiek.
In Nederland ben je nog alrijd onschildig tot je schuld bewezen is. Bergkamp is op dit moment al door de media als schuldige aangewezen en daar loopt het huidige volk an masse achteraan. Zelf,een beetje nadenken kost heden ten dage te veel moeite. We geloven de media klakkeloos..
Zoals public enemy in de jaren tachtig al zei; don't believe te hype!

26 september 2017 om 19:58

@janvan der Wal

Als jij maar geen rechter wordt:

Opening van de zitting:
Rechter J. van der Wal: "ik heb van de aanklager nog niet gehoord wat u heeft misdaan, maar het feit dat u hier bent, betekend dat u schuldig bent. Want waar rook is, is vuur."

Aanklager: "ja, en ik eis 10 jaar!"

Rechter J. van der Wal: "nou dat zal u toch niet voor niets eisen; het vonnis is 10 jaar celstraf!"

Nog nooit zo snel klaar geweest. Misschien moet je eens de film '12 Angry Men' kijken.

26 september 2017 om 17:08

Bergkamp is wel verantwoordelijkg eweest voor de aanstelling van Keizer. En dat begint Ajax nu inmiddels wel op te breken. Geen CL, geen EL en nu ook een dramatische competitie start.

26 september 2017 om 18:06

Mede, medeverantwoordelijk, zulke onzin om dit alleen hem kwalijk te nemen.

Je neemt toch ook niet 1 speler een verliespartij kwalijk als het hele team bagger speelt?
Misschien ook wel, gebeurt in het algemeen nog best vaak. Iets met zondebok enzo.

Dat het technisch hart niet goed functioneert kun je wel aan de resultaten (punten en veldspel) zien. Daar moet dus wel wat gaan gebeuren. Maar om nu Bergkamp er even uit te pikken en af te maken gaat me veel te ver.

26 september 2017 om 19:30

Zelfs als zou Bergkamp de allerbeste ooit zijn. Het is en blijft ongezond dat een assistent mede heeft beslist over de nieuwe trainer. Dat diezelfde assistent in het Technisch Hart ook nu nog minimaal dezelfde beslissingsbevoegheid heeft als de nieuwe coach. En misschien zelfs meer. Je hebt de schijn dan hoe dan ook tegen. Belachelijk dat dit van bovenaf als goede constructie wordt gezien.

26 september 2017 om 21:47

Ik heb begrepen dat Overmars eerst voor Bosz koos en als tweede voor de aanstelling van Laudrup met Keizer als assistent. Bergkamp wilde meteen Keizer aanstellen. Uiteindelijk heeft van de Sar voor Bergkamp gekozen.

De RvC voelde meer voor het standpunt van Overmars maar swichte voor van de Sar.

Dus ja, Bergkamp heeft de aanstelling van keizer als hoofdtrainer eigenhandig doorgedrukt.

Keizer is volstrekt ongeschikt en dat is de verantwoordelijkheid van het TH en de directie. Die zijn dus ook volstrekt ongeschikt.berglamp is een waanzinnige voetballer geweest en wellicht ook een goede trainer. Laat hem blijven maar uitsluitend als trainer zonder verder enige bevoegdheid. Spaan heeft volledig gelijk als hij stelt dat in 3 maanden tijd de revolutie op het veld naar de kloten is geholpen. Mismanagement van de bovenste plank. En dat allemaal het gevolg van de uitwassen van die andere revolutie. Schande. De reputatie van Ajax naar de knoppen (voor de zoveelste keer) en de fans worden wederom belazerd. Ik ben al weer klaar met dit seizoen!

Laten ze Wim Jonk maar terughalen in plaats van Dennis Bergkamp !!

Bergkamp moet doen waar die goed in is. En dat is spelers individueel trainen, daar hoor je heel veel speler positief over. Maar hij moet niet in het TH zitten. Is ook raar dat een assistent/individuele trainer hier in zit.
En Keizer sorry maar die is echt wel te licht bevonden als trainer van Ajax1.

Er moet heel snel een andere trainer komen met een persoonlijkheid die niet als trekpop wordt neergezet. Een die zijn eigen assistenten aanstelt en een idee heeft.

Ik weet het gewoon niet. Voor de revolutie waren Blind en van Gaal slecht bloed en nu is het zeker weer helemaal bitter binnen Ajax omdat er voetbal mensen op de plek zitten die blijkbaar alleen maar aan alle touwtjes lopen te trekken. Het zou vast niet goed zijn geweest tussen Bergkamp en Bosz maar laten we niet doen alsof dat de enige reden was dat Bosz vertrok. Die kreeg een super aanbieding van een topclub... Keizer was niet de beste optie, maar op dat moment waren er ook niet veel andere opties. Ik zie hier mensen al roepen om Van Gaal... Dan krijg je er Blind gratis bij. Het is toch niet normaal. Gaat het even mis en iedereen slaat door. Die moet eruit, die moet eruit, die moet eruit. Het gaat goed met de club. We hebben veel geld, een uitstekende jeugd, maar hebben gewoon een pech jaar. De beste spelers zijn weg en de beste trainer is weg. Het gaat dan ook een stuk achteruit, dat kon je verwachten. Wat je wel zou kunnen zeggen is dat het inkoopbeleid heel slecht was.
Het technisch hart hoeft er niet uit, dat is echte waanzin. Het was al te verwachten dat het dit seizoen zou mislukken met het vertrek van de belangrijkste pionnen. Nu is het een jaar kut, zo be it. Volgend jaar met goede jeugd, nieuwe inkopen en een nieuwe trainer gaan we knallen.
Zelf zou ik graag Gertjan Verbeek zien.

26 september 2017 om 17:34

Fijn dat er mensen zijn die wel kunnen nuanceren. En slecht inkoopbeleid, vind ik niet, ook dat moet je realistisch inschatten. Huntelaar is een goede ervaren speler, de opleiding stroomt lekker door, Wober, Orejuala kun je nog niet beoordelen en Siem de Jong lijkt mij een prima aankoop.

Daarnaast is er weer goed ingekocht voor de toekomst met Johnsen, Jensen, Danilo en Pasquali onder andere, daar is wel degelijk geïnvesteerd, alleen het resultaat daarvan, net als bij Onana, Dolberg en Frenkie de Jong laat nog 1,2 of 3 jaar op zich wachten.

Bosz begon ook zo, maar eindigde ook goed, een trend die je al jaren ziet bij Ajax, telkens moeten we herstellen van de leegloop in de zomer. Dit jaar extra vanwege EL succes en daar komt dan nog de Nouri tragedie bij.

Op lange termijn doet Ajax het gewoon goed, investeert in de opleiding, krikt de begroting op, voorkomt extreem dure transfers in de toekomst door talent al vroeg te binden, verbeterd de scouting etc. Dat zijn zaken die voorwaarden zijn voor sportieve successen in de toekomst, geen garanties.

26 september 2017 om 19:36

Dan zijn we 2 van de weinige mensen hier die niet alleen VI na praten, maar zelf ook redelijk de feiten bekijken. Helaas. Het is een heksenjacht geworden en in mijn optiek onverdiend.

Over de inkopen heb ik wel me twijfels. Huntelaar is een topper, maar ik moet ook toe geven dat het moeilijk was om inkopen te doen.
Het is simpelweg een Dillema: Wat Ajax kan kopen willen ze niet, wat ze willen wilt niet naar Ajax of kost te veel(salaris). Dus spelers uit de eredivisie die Feyenoord heeft gehaald willen ze niet maar spelers in het buitenland willen eigenlijk niet naar Ajax en kosten gigantisch veel transfergeld salaris.
Dan snap ik dat ze eigen jeugd brengen.

Maar 1 ding hebben ze wel fout gedaan. Op de verdediging posities vind ik niet goed verkocht/ingekocht. Riedewald en Tete vond ik uitstekende backs. Zeker voor in de eredivisie. Tete eigenlijk beter dan Veltman. Riedewald kon ook nog centraal.
Op het vertrek van deze backs en Sanchez is niet goed geanticipeerd. Maar dan kom je eigenlijk weer met het verhaal van hier boven. De eredivisie spelers wilt Ajax niet, wat koop je dan in? Achteraf hebben ze wel wat oplossingen gezocht, maar die zijn blijkbaar niet goed genoeg om direct in te zetten.
In de jeugd word structureel goed ingekocht. Dat klopt helemaal.
Nee Ajax doet het niet slecht, zeker niet. Het gaat goed met de club en dit jaar is het gewoon een jaar wat minder.

26 september 2017 om 20:06

Gevalletje besrijfsblindheid lausho? Het feit dat dit team met de week slechter gaat spelen (waar Bosz steeds beter ging), Ajax in de CL en de EL(!!) uitgeschakeld is, ze al 8 verliespunten hebben, de coach onbegrijpelijke opstellingen en wissels toepast en er zeer slecht is geïnvesteerd in nieuwe spelers. Nee t gaat helemaal top met Ajax. Iedereen zag al aankomen dat deze coach nog lang niet toen was aan t coachen van Ajax 1 maar t zogn technisch hart leeft blijkbaar in n fantasie wereld. Ajax staat im brand maar jij praat alles goed alsof er niets aan de hand is. Net zoals jij beweert dat mensen te overtrokken reageert mag jij ook je visie wat verbreden...

26 september 2017 om 21:16

Ajax is kern gezond, heeft ontzettend veel geld en een geweldige jeugd.

Ajax is zijn beste spelers + trainer kwijt geraakt.
Wat er voor terug is gehaald is niet best, dat klopt. Er is ook te laat geanticipeerd. Dat wilt niet zeggen dat de club in brand staat. Met het geld kan er gekocht worden en de trainer kan vervangen worden. Zo slecht gaat het niet. Het is even slikken.

27 september 2017 om 10:54

Het is dat Paok niet zo scherp was in de afwerkingen als Rosenborg, anders hadden we de EL niet gehaald, was echt kantje boord. En Bosz had ook een flink aantal verliespunten, zelfs thuis tegen Willem II wat een grotere wanprestatie is dan Vitesse thuis of Heracles, ADO uit punten verliezen.
Het gaat niet top, maar het is niet dat iemand daar perse meteen

verantwoordelijk voor is, is gewoon een samenloop van omstandigheden en een trend die je jaarlijks ziet en zult blijven zien. Ik ben niet verbaasd dat we opstart problemen hebben elk seizoen, het is wel logisch als je telkens je beste spelers verliest. En dat kan ik het bestuur of de club niet verwijten.

Men steekt Ajax aan, maar er is echt nog geen brand. En Keizer aanstellen vond en vind ik nog steeds geen gekke keus, hij is niet ervaren, klopt maar kent wel de opleiding heel goed en is een echte Amsterdammer. Ik sluit een van Gaal scenario nog steeds niet uit mits hij gewoon een eerlijke kans krijgt. Ik zou hem zeker nog tot na dit seizoen de kans geven, hij verdiend een kans zonder de Nouri tragedie en dat kun je volgende zomer pas echt achter je laten.

Bizar hoe je beeld van voetballers compleet kan veranderen als ze zich na hun actieve carrière in een andere rol profileren. Uit een verder verleden blijkt Michel Platini natuurlijk een doortrapte bandiet te zijn, is Ruud Gullit verworden tot een aandoenlijk clowntje die verder niet zoveel kan, is Marco van Basten vooral een nare vent zonder ruggengraat en Van Breukelen een babbelzieke betweter zonder enige kennis van zaken. En ook van de patatgeneratie vallen me enkele namen op: was Philip Cocu toch een echte leider in het veld, nu is het een volslagen slapzak zonder uitstraling. En de genoemde heren bij Ajax zijn ronduit eng: Van der Sar was als doelman een klasbak zonder charisma, nu een engnek eerste klas die niet vies is van politieke spelletjes en het prima vind om onder zijn eigen supervisie te functioneren (nogal machtsgeil), terwijl de sierlijke voetballer Bergkamp niets meer is dan een achterbakse ellenbogenwerker die over lijken blijkt te gaan wanneer hij zijn zin niet krijgt. Niettemin fascinerend, zo'n reality check.

Prima trouwens dat Keizer nog even naar Friesland af mag reizen. Als Feyenoord ook een pittig duel tegen AZ krijgt, zou PSV opnieuw een mooi weekend tegemoet kunnen zien. Een zege tegen Willem II zou de koploper acht punten los zetten van de concurrentie. En als ik iets niet had verwacht...

26 september 2017 om 16:30

Niet bizar, het is een schande, hoe dergelijke helden die wel hun nek uitsteken worden neergesabeld. Gewoon allemaal zwart makerij zonder een greintje respect voor hun verleden of inzet, alleen maar afzagen tot op de bodem. Koeman is ook vaak zat door de mangel gehaald en dat staat van Bronckhorst ook nog te wachten, ook op van Marwijk is kritiek, want die werkte voor een onguur regime, terwijl die gewoon respect verdient. Komt er gewoon op neer dat de media allerlei lastercampagnes opzet, voor hun gewin, ook nu weer, wat voor argumenten heeft Spaan nou werkelijk? Helemaal niks. Wat kun je hiermee? Je kunt je tijd er aan verdoen door het te lezen. Reality, daar heeft het niks mee te maken.

Alles binnen Ajax is een politiek spel, maar geen bestuurder lijkt eindverantwoordelijk te zijn voor resultaten, en daar zit het probleem.

Ontsla je de trainer dan verander je bijna niets. Ontsla je de mensen die verantwoordelijk zijn voor de aanstelling van de trainer, helemaal tot in de bovenste bestuurslaag, dan maak je bestuurders verantwoordelijk. Dat lijkt me veel beter.

Wat een hetze rondom Bergkamp. Hij wordt wel enorm in de mangel genomen door onze geweldige journalisten, wordt elk technisch lid van elke club zo benaderd?

Maargoed, nu het toch een topic is zal ik inhoudelijk proberen te reageren. Ten eerste is Bergkamp net zo goed onderdeel in het succes van vorig jaar, dus het is wel heel eenzijdig om alleen nu het minder gaat over hem te discussiëren en dan ook nog met argumenten dat het werk van vorig jaar teniet gedaan is. Dat was mede zijn werk, beginnende bij de aanstelling van Bosz, daar heeft hij net zo goed een stem in gehad.

Bergkamp moet ook helemaal niet bij uitwedstrijden aanwezig zijn in die rol. Wat een onzinargument is dat zeg, helemaal om hem vervolgens luiheid in de voeten te schuiven. Wie zegt dat hij die tijd niet beter besteed? Bergkamp doet in tegenstelling tot veel andere oud voetballers wat voor het NL voetbal en steekt al jaren zijn nek uit. Hij probeert vanuit plan Cruijff de opleiding en eerste elftal een kwaliteitsimpuls te geven.

26 september 2017 om 17:50

Welk succes van vorug jaar ? Ja het aanstellen van Bosz, maar Ajax begon pas beter te spelen toen Bergkamp door Bosz meer naar de achtergrond geveegd was.

26 september 2017 om 18:11

Hoe kom je aan die informatie?

Kan nergens vinden dat iemand van Ajax dat gezegd heeft, dus ook niet door meneer Bosz of door meneer Bergkamp zelf.

Geloof aub niet alles wat de media verkondigen.

26 september 2017 om 18:16

Ik denk dat Bergkamp weinig invloed had op het functioneren van het eerste elftal op dat moment. Hij heeft met een goede opleiding, de juiste coach, scoutingsbeleid, goede aankopen en voldoende fin. middelen om dat realiseren wel de juiste voorwaarden geschept.

Ik word hier zo moe van!

Nu Ajax een keer de EL-finale gehaald heeft, doet heel de wereld alsof dit via een jarenlang uitgestippeld proces is geweest, die nu in 3 maanden is afgebroken.

Als je gewoon realistisch kijkt, heeft Ajax een geniale zet gedaan door Peter Bosz aan te nemen! Zijn spel en visie heeft de EL-finale gehaald, niet het beleid van Ajax!

Niet geheel toevallig dat Ajax instort op het moment dat Bosz vertrekt, en dat Dortmund sprankelend voetbal speelt "a la Ajax 2016/2017"

26 september 2017 om 16:36

Niet toevallig nadat we ook een.paat dragende spelers hebben uitgezwaaid..word voor het gemak maar even vergeten.

26 september 2017 om 16:58

Ten eerste, hebben ze (ook Bergkamp) met Bosz inderdaad een goede keuze gemaakt, destijds dapper en kwam ook de nodige kritiek op zijn Feyenoord verleden. Ajax is helaas door hun eigen succes ingehaald. Overigens was de start van Bosz ook dramatisch bij Ajax, net als nu, maar daar hoor je niemand meer over.

Bosz had door het beleid bij Ajax de beschikking over een prima selectie, Sanchez was aangetrokken, wat weer mogelijk was omdat men het scoutingbeleid heeft veranderd onder andere door het aanstellen van Veltmate. Ziyech was gehaald omdat men Milik zeer goed had ingekocht en verkocht en men genoeg buffer had om dat ondanks het mislopen van de CL te verantwoorden. Ook investeerde men al jaren in grote talenten als Onana, F. de Jong en Dolberg wat er nu uitkwam en had men kwaliteit vanuit de jeugdopleiding met onder andere de Ligt, van de Beek en Kluivert door al jaren 12-15 miljoen te investeren in de opleiding, waardoor er meer individuele begeleiding was (simpelweg meer mensen per jeugdspeler).

Nu kun je wel zeggen dat dit allemaal op het conto van Bosz komt, maar dat is wel heel kort door de bocht. Achter de samenstelling van de selectie zat jarenlang werk en dat wordt ook nu doorgezet, er stromen weer prima talenten door, men gaat weer 35 miljoen in de opleiding investeren, haalt weer meer sponsoring binnen om het te kunnen betalen. Puur lange termijn beleid.

Blijf de hele heksenjacht op bergkamp een beetje vreemd vinden.
Alles wat wij horen komt uit derde hand, allemaal via, via..we hebben niets vanuit Ajax zelf gehoord, dus ik moet erg denken aan een heksenjacht en Bergkamp is bij voorbaat schuldig..
Heksen waren onschuldig als ze verdronken.
Hierbij wil ik het overigens niet voor bergkamp of iemand opnemen maar wil alleen maar aangeven dat de media er wel vaker naast heeft gezeten en natuurlijk graag stookt.

26 september 2017 om 17:02

Amen, de mensen die nu schreeuwen over hoe kan het dat Bosz vertrok, waren dezelfde mensen die destijds kritiek hadden op zijn aanstelling en eerste periode. Het is echt pure zwartmakerij, als men nou eens met steekhoudende argumenten kwamen, dan kon je er werkelijk nog wat mee. Nu is het schreeuwen, zonder inhoud, zonder bron, schijnbaar is het nodig want het aantal lezers van kranten loopt al jarenlang terug en wat mij betreft (als ik dit lees) snap ik wel waarom.

Als hij niet bij de technische staf hoort en de wedstrijd liever op TV analiseert, zie ik daar opzich geen probleem in. Wat wel problematisch is dat de vingers steeds meer Dennis kant opwijzen. Natuurlijk beslist hij nooit alleen in het TH en heeft hij naast zijn jaknikkende assistent Ouali 50% van het TH in zijn invloed, zal er dus nog een geweest moeten zijn die Keizer zag zitten. de enige die niet laf is van de drie is Overmars. Die kan wel met egootjes omgaan, Sar en Bergkamp hebben daar meer problemen mee denk ik. Ik vind dat als Overmars afgerekend moet kunnen worden als TM of TD, hij dan wel de zwaarste stem moet hebben bij de aanstelling van een coach voor het eerste. Die Keizer kon niet en kan niet, snap niet dat ze die catastrofe nog groter willen laten worden. Dit gaat niet eens meer om nog een kans geven, er is geen enkel teken dat dit goed komt. We liggen overal uit en verliezen wedstrijden alsof we niet meer kunnen voetballen. Diep tragisch wat het TH de Ajax supporter aandoed.

26 september 2017 om 17:09

Tja met een TM ga je weer op oude voet verder, de tijd van de 7 magere jaren lijkt allang weer vergeten schijnt. Quaali een jaknikker noemen, hoe kom je erbij? Waar baseer je dat op? Die is net zo goed verantwoordelijk voor een gedegen technisch beleid en heeft alle reden om goed werk af te leveren.

Hoe weeg je het belang van de opleiding mee als Overmars overal de zwaarste stem heeft? Tuurijk, hij houdt ook rekening met de jeugdopeleiding, maar Quaali en Bergkamp weten beter wat eraan komt en hoe ver jeugdspelers zijn en bv. welke trainer die nodig hebben.

Keizer kan wel gewoon, Bosz kreeg ook de tijd, dus Marcel mag die wat mij betreft ook krijgen en misschien verdiend hij nog wel wat meer tijd gezien de situaties waar hij mee moest dealen.

26 september 2017 om 17:20

Bergkamp weet helemaal niks is wel gebleken. Al die ideeen uit die koker falen hopeloos!! Overmars ziet het allemaal een stuk beter maar wordt constant aan de riem getrokken door mensen die er zelf niks van snappen.

26 september 2017 om 17:37

Waaruit is dat gebleken? Welke ideeën heb jij het over? Kom eens met wat inhoudt, want ik weet niet waar je nu over praat, als we blijven hangen in beter en slechter, dan kunnen we beter ophouden.

Wat ziet Overmars beter? En waar blijkt dat uit?

26 september 2017 om 19:43

Wat heeft Ouaali dan tot nu toe betekent binnen Ajax? Die naam zegt mij echt niets. Ik zie ook allerlei verschillende schrijfwijzen van zijn naam. Wat bij echt de vraag oproept welk stempel hij nu op het beleid. Kan iemand mij dat vertellen? En dan bedoel ik niet zijn functie, maar concrete plannen/verbeteringen/enz.

27 september 2017 om 10:56

Hij regelt het reilen en zeilen van de opleiding, die kun je pas over 5 jaar afrekenen. Hij heeft ook een stem in het technische hart en moet zorgen voor kwaliteit vanuit de opleiding. Dat kan ik je verder niet vertellen nee, maar ik weet dat ze nu bv. 36 miljoen reserveren voor de jeugdopleiding (staat in de jaarcijfers).

Ja want Bergkamp denkt dat je in Nederland naar de uitwedstrijden moet met het vliegtuig..

Hopen dat Koeman en Keizer beiden 2x verliezen en ontslagen worden. Wat zou ik graag Koeman terug zien bij ons Ajax, gaan we misschien eindelijk weer eens realistisch spelen.

Beetje onzin natuurlijk, Overmars en vdSar zitten er ook met de neus bovenop. Alleen breuk met Jonk vond ik onnodig en hoogst ongelukkig.. onbegrijpelijk dat ze zich tot machtsspelletjes laten verleiden.
Qua trainer heeft Keizer best goede ideeen maar transferbeleid was tamelijk hopeloos. Ook kun je zeggen dat nieuwe generatie niet goed genoeg is op een paar na. Mn verdedigend stond er niemand klaar (zowel LB, RB als CV). Afijn, Ajax is weer afhankelijk van een nieuwe lichting die per ongeluk erg goed is maar dat duurt wel ff zo.
Na alle afstraffingen in CL, EL en competitie zou ik t woord kampioen de komende maanden ff niet noemen (maar dat lukt nooit zo goed geloof ik)

26 september 2017 om 17:44

Je kunt ook niet een heel elftal opleiden elk jaar, echter is Zeefuik echt wel een Ajax waardige RB voor de toekomst en zie ik in Bakker ook wel een waardige LB, Savastano is helaas geblesseerd geweest, maar kan zich nog herstellen.

Verder vergeet men nog wel eens dat de Ligt pas net 18 is en ook een jeugdspelers is, daar heb je je LB, CV en RB. Uiteraard kan het nog beter, kwalitatief en kwantitatief, maar het is al een stuk beter dan 6 jaar geleden.

Ajax doet er alles aan die lichting te krijgen, reserveert weer 35 miljoen voor de opleiding en investeert tegen de 10 miljoen in talentvolle jeugdspelers (johnsen, Danilo, Jensen, Ylatupa onder andere).

Ajax gaat altijd om het kampioenschap, ook nu, maar laten ze eerst maar eens beter spelen en winnen inderdaad, echter moet je daar wel voor gaan, ook bij tegenslag.

Wordt steeds meer en meer duidelijk dat alle shit die overmars over zich heen heeft gekregen voor het grootste gedeelte gewoon zwaar onterecht is geweest. Meeste had direct naar bergkamp moeten gaan maar die bleef altijd buiten schot net zoals vd sar. Hoop dat ze beide snel hun biezen pakken maar dat zal denk ik niet gebeuren....helaas! Elke keer komt overmars met goede dingen maar wordt ie steeds weer overruled door die nitwits die denken het beter te weten.

26 september 2017 om 17:46

Dat is wel duidelijk ja, degene die met shit gooide, gooien het nu weer naar Bergkamp, dus nu moeten we aannemen dat ze het wel bij het rechte eind hebben? Dacht het niet he, same persons, same shit.

Kan er niet zo goed over oordelen, maar het is natuurlijk ook des Nederlands om helden van weleer aan te pakken. Aan goden doen we niet en doe maar gewoon normaal, dan doe je al gek genoeg.

Toch wel opvallend dat ik heel veel reacties lees van mensen die dagelijks bij de besprekingen/vergadering en alle ins en outs weten wat er allemaal gebeurt is.O nee iedereen roept elkaar maar na

Hoe dan ook: Ajax speelde prima voetbal en haalde uitstekende resultaten onder Peter Bosz. Ook nu bewijst hij een vakman te zijn door serieus Bayern Munchen in de wielen te rijden. Dan moet je toch van hele goede huize komen. Vind het triest voor Keizer. Die man kan niet beter. Ik krijg nu het idee dat alle beleidsbepalers zich aan elkaar vasthouden. Bang dat ze anders allemaal tegelijk omvallen.

Als er niet gewonnen wordt bij Heerenveen is het seizoen over. Dan staat PSV een straatlengte voor, dat geven ze in deze zwakke competitie echt niet meer uit handen.

Éã©n van de machtigste beleidsbepalers geeft aan dat hij geen uitwedstrijden bezoekt. Want daar heeft hij geen zin in. Inderdaad, dan heeft het allemaal geen zin

Stel Van Gaal aan als verantwoordelijk technische man. Laat Van der Sar keeperstrainer worden en laat Bergkamp zich bezig houden met de spitsen. Daar hebben ze wel verstand van.

Voor mij was hij een fantastische speler. Had zeer veel bewondering voor zijn voetbalkunsten. Maar als assistent of andere functie bij Ajax zie ik hem niet succecvol slagen. Vroeger sprak hij ook al weinig. Dat kon toen nog. Maar als assistent of wat dan ook, heb je verantwoordelijkheid om af leggen. Schriftelijk als verbaal.
Eeuwig heeft hij wel een vinger in de pap zolang er een discussie of wat dan ook bij Ajax is. Maar altijd blijft hij zoveel mogelijk op de achtergrond, alsof hij "zegmaar" het slachtoffers jasje heeft aan getrokken.

Mensen met verstand van voetbal zijn niet automatisch goede bestuurders. Daar is in die hele revolutie bij Ajax aan voorbij gegaan. Een mooi stiftje is iets anders dan het besturen van een voetbalclub. Zelfde geldt voor trainers; Mourinho kon ook niet voetballen, maar is een fantastische trainer, Maradona is een van de beste spelers ooit, maar is als trainer van het niveau Albert Ferrer.

"volgens Spaan is het duidelijk wie verantwoordelijk moet worden gehouden. “mijn kop eraf als dan niet al snel de naam van Bergkamp valt”, aldus de columnist."

Tja waarom nog iets onderzoeken als je zonder onderzoek de schuldige al weet aan te wijzen ranzig mannetje Spaan? Geeft maar weer eens aan op welk niveau jij journalistiek bedrijft.

In zijn hele carrière is Bergkamp nooit op welke manier dan ook in opspraak geraakt en nu zou hij in één keer één of andere manipulerende intrigant zijn. Bullshit vd Sar had Bosz binnenboord moeten houden en heeft daarin gefaald niet Bergkamp.

Jammer dat zo'n grote speler en Ajacied zo word zwart gemaakt door de media en nog erger dat veel supporters het klakkeloos overnemen als of ze er zelf bij waren.

Dennis was vroeger al een man van weinig woorden maar wat hij zei snee hout. Dat het technisch hart stroef loopt is duidelijk maar komt ook dat er te veel mensen meebeslissen bij aankopen. AJAX bestuur geeft een budget en de trainer en TD kopen de spelers...en bij overschrijding van budget hebben bestuur en RvB inspraak met veto stem...nu word alles 100x bekeken en is men of te laat en zit je of zonder (zie gebrek linksback) of met speler die te jong is die er nog niet klaar voor is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren